Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 11 Νοέμβρη
  • Σκληρές διαπραγματεύσεις για το ζήτημα των αποκλεισμένων στη Ράφα παλαιστίνιων μαχητών
  • Χάιθαμ Αμπού Γασλάν: «Κανείς δεν μπορεί να αφοπλίσει τον παλαιστινιακό λαό – Δεν δεχόμαστε διεθνή επιτροπεία»
  • Οταν η Γκιλφόιλ χαρακτήριζε τους Ελληνες κακομαθημένα σκυλιά που κατουρούν στο χαλί
  • Κόμμα είν’ αυτό ή απορρυπαντικό;
  • Αιωρούμενοι πάνω από το φαράγγι του Βίκου με τη σημαία της Παλαιστίνης
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Στήλες»Κόντρες»Κόντρες
Κόντρες

Κόντρες

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr17 Δεκ 2005, 00:00

♦ Στα χαρτιά;

Βουλωμένο γράμμα διαβάζουμε. Την προηγούμενη και την προπροηγούμενη εβδομάδα γράψαμε ότι η συνδικαλιστική γραφειοκρατία θα ρίξει μια 24ωρη ντουφεκιά (της ήρθε μάλιστα και βολικά, καθώς η ψήφιση του νομοσχέδιου για τις ΔΕΚΟ συνέπεσε με την εθιμοτυπική 24ωρη απεργία για τον προϋπολογισμό και έτσι δεν χρειάστηκε να καλέσει σε δεύτερη 24ωρη) και μετά θα διακηρύξει ότι το νομοσχέδιο θα καταργηθεί στην πράξη. Ετσι και έγινε. «Αυτό το νομοσχέδιο θα μείνει στα χαρτιά», κραύγαζε ο Πολυζωγόπουλος από το βήμα της απεργιακής συγκέντρωσης στο Πεδίο του Αρεως. Η τελευταία φορά που ακούστηκε η ίδια κραυγή ήταν πριν μερικούς μήνες, όταν ψηφιζόταν το νομοσχέδιο για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας. Μάλιστα, για να δώσει περισσότερη έμφαση στην κραυγή, η συνδικαλιστική γραφειοκρατία συμπλήρωνε, ότι δεν πρόκειται να ορίσει αντιπροσώπους στις τριμερείς νομαρχιακές επιτροπές διευθέτησης. Δεν πέρασαν ούτε δυο μήνες και η απόφαση άλλαξε. Η συνδικαλιστική γραφειοκρατία συμμετέχει πια κανονικότατα στις επιτροπές διευθέτησης, για να… καταγράφει τη διαφωνία της. Δημοκρατικά πράγματα. Δεν θα βγούμε και έξω από τους θεσμούς.

♦ Μας δουλεύουν

Ακατάλληλα αυγά και προϊόντα που περιέχουν αυγά βρέθηκαν στην Ιταλία σε μεγάλες ποσότητες. Αρκεί να σημειωθεί, ότι  αποσύρθηκαν 32.000.000 αυγά ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση, 2.300 κιλά προϊόντων αυγών και 60.540 κιλά ειδών που παρασκευάστηκαν με βάση το αυγό. Φανταστείτε, δηλαδή, πόσες ποσότητες κατανάλωσαν οι Ιταλοί και οι άλλοι Ευρωπαίοι (και όχι μόνο), όπου εξάγονται ιταλικά προϊόντα. Ας έρθουμε, όμως, και στα «καθ’ ημάς». Οπως μας ενημερώνει ο ΕΦΕΤ σε ανακοίνωσή του, ειδοποιήθηκε από τις ιταλικές αρχές μόλις στις 12 Δεκέμβρη και ενώ σάλος επικρατούσε σε όλη την Ευρώπη τουλάχιστον μια εβδομάδα πριν.

Αναφέρει η ανακοίνωση του ΕΦΕΤ: «Στην ενημέρωση των Ιταλικών αρχών δεν αναφέρεται ότι τέτοια προϊόντα διακινήθηκαν στην Ελλάδα. Ωστόσο, σημειώνεται ότι η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη και οι Ιταλικές αρχές θα ενημερώνουν για οποιαδήποτε σχετική μη εμπιστευτική συμπληρωματική πληροφορία. Ο ΕΦΕΤ με τη σειρά του θα ενημερώσει για το ζήτημα αυτό με επίσημη ανακοίνωση το καταναλωτικό κοινό, για όσα νέα στοιχεία τεθούν στη διάθεσή του». Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Με τα σημερινά δεδομένα δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας για τους καταναλωτές»!!

Πώς, ρε καραγκιόζηδες (για να μη γράψουμε τίποτα χειρότερο) μας διαβεβαιώνετε ότι «δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας» (προσέξτε:κανένας!), όταν δεν ξέρετε καν αν τέτοια προϊόντα διακινήθηκαν στην Ελλάδα, αν τα φάγαμε και εξακολουθούμε να τα τρώμε, επειδή κανείς δεν τα απέσυρε από τα ράφια των μαγαζιών;

♦ Διακήρυξη ταξικής συνεργασίας

«Το γενικό συμφέρον είναι μία έννοια με πολύ ευρύ περιεχόμενο, αντικατοπτρίζει κοινωνικές ισορροπίες και πρέπει να εκφράζει τη συνισταμένη των αντιμαχόμενων συμφερόντων της κοινωνίας. Κάτι το οποίο δεν εξασφαλίζεται με τις σχεδιαζόμενες βλαπτικές μεταβολές των εργασιακών σχέσεων στις ΔΕΚΟ».

Ποιος λέει τα παραπάνω; Η ΓΣΕΕ και οι Ομοσπονδίες των ΔΕΚΟ, σε υπόμνημα-διάβημα προς το υπουργείο Εργασίας, που επέδωσαν την περασμένη Δευτέρα στον υφυπουργό Γιακουμάτο. Ωστε υπάρχει και συνισταμένη των αντιμαχόμενων συμφερόντων της κοινωνίας, δηλαδή των εργατών και των καπιταλιστών, η οποία ονομάζεται γενικό συμφέρον! Και μεις οι αφελείς που νομίζαμε ότι αφεντικά και εργάτες είναι νερό και λάδι, τάξεις ανταγωνιστικές, που δεν μπορούν να συνυπάρξουν στο έδαφος κανενός γενικού συμφέροντος! Δυστυχώς, όλοι οι μεγάλοι στοχαστές που υπηρέτησαν την υπόθεση της κοινωνικής απελευθέρωσης δεν μπόρεσαν να φτάσουν στο ύψος των εργατοπατέρων της ΓΣΕΕ, δεν μπόρεσαν να συλλάβουν την αρχή του «κοινωνικού εταιρισμού».

♦ Ξεφτίλα

Το ‘πε μία, το ‘πε δύο, το ‘πε τρεις, μας έπρηξε να το λέει σε όλα τα κανάλια ο Πανάρας ο Παναγιωτόπουλος, μη τυχόν και δεν το εμπεδώσουμε. Μόλις από κάποιο κανάλι μαθεύτηκε ότι υπάρχει επιστολή Εμφιετζόγλου στο Μαξίμου, που καταγγέλλει ένα υψηλόβαθμο στέλεχος, τον πρόεδρο του ΟΕΚ, για εκβιασμό,  έσπευσε να του τηλεφωνήσει! Οχι του υφισταμένου του προέδρου του ΟΕΚ, αλλά του Εμφιετζόγλου! Ενας υπουργός μαθαίνει φήμες και σπεύδει να τηλεφωνήσει σε έναν μεγαλοκαπιταλιστή για να σιγουρέψει τις φήμες! Και το λέει και καμαρώνει. Χωρίς να συνειδητοποιεί την ξεφτίλα! ‘Η μήπως την συνειδητοποίησε, αλλά προτίμησε να δείξει πόσο πολύ υπολογίζει έναν επιχειρηματία που έχει ανοιχτή γραμμή με το Μαξίμου;

♦ Καραγκιόζης

Με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία τα ‘βαλε ο Πολυζωγόπουλος, μιλώντας στην απεργιακή συγκέντρωση της ΓΣΕΕ την περασμένη Τετάρτη. Γιατί -όπως έλεγε- η ΕΜΥ μιλούσε για βαριά καιρικά φαινόμενα, ώστε να αποθαρρύνει τον κόσμο να κατέβει στη συγκέντρωση. «Νικήσαμε και τη βροχή», κραύγαζε θριαμβικά, αλλά πριν προλάβει να κατέβει από το βήμα άνοιξαν οι καταρράκτες τ’ ουρανού και πλάκωσε μια μπόρα άλλο πράγμα. Πρώτη φορά είναι πού κάποιος γραφειοκράτης συνδικαλιστής γίνεται καραγκιόζης;

♦ Αυτό δεν είναι διαπλοκή;

Πλήρωσε ο ελληνικός λαός να φτιαχτεί ένα μεγάλο υπόγειο πάρκινγκ στο σταθμό «Φιξ» του μετρό, το έχτισε η «Αττικό Μετρό ΑΕ» και μόλις τελείωσε το παραχώρησε σε ιδιωτική εταιρία για να το εκμεταλλεύεται! Και όχι μόνο το παραχώρησε για εκμετάλλευση, αλλά η «Αττικό Μετρό Εταιρία Λειτουργίας» ανέλαβε εξ ολοκλήρου και το κόστος συντήρησης, η οποία θα γίνεται με δικό της προσωπικό. Κατά τα άλλα, η σημερινή κυβέρνηση είναι εχθρός της διαπλοκής.

♦ Κι ύστερα μυξοκλαίνε

«Ξεπάστρεψέ τον, Λούκα, ξεπάστρεψέ τον». «Ο Λούκα μόλις ξέκανε δυο άλλους». «Πω πω χτύπημα, πω πω θέαμα». Τα πλάνα που πρόβαλε η ιταλική RAI τραβήχτηκαν από τους ίδιους τους ιταλούς στρατιώτες στη Νασιρίγια. Ακούγονται οι φωνές τους καθώς επιδοκιμάζουν τον καλύτερο σκοπευτή τους που ξεπαστρεύει εχθρούς, σε ένα επεισόδιο της… ανθρωπιστικής τους αποστολής στη Μεσοποταμία. Τα πλάνα τα είδε ολόκληρη η Ιταλία. Ετσι, δεν θα ‘χει κανένα άλλοθι και δεν θα δικαιούται να μυξοκλαίει, αν και όταν σκάσουν μερικές βόμβες σε κάποιο τρένο ή σε κάποιο λεωφορείο.

♦ Πρόκληση – αλητεία

Το λένε και το ξαναλένε, το γράφουν και το ξαναγράφουν (η τελευταία αναφορά που αλιεύσαμε ήταν στην προκλητική ομιλία Γκαργκάνα στη Θεσσαλονίκη). Το μεγάλο πρόβλημα της κοινωνικής ασφάλισης –λένε- είναι το δημογραφικό ή η «γήρανση του πληθυσμού». Ισχυρίζονται, δηλαδή, ότι είναι λίγοι οι νέοι εργαζόμενοι και δεν μπορούν να συντηρήσουν τους αυξανόμενους συνταξιούχους. Από πού κι ως πού, όμως, μπορεί αυτό να θεωρηθεί πρόβλημα σε μια κοινωνία που η επίσημα καταγεγραμμένη ανεργία (χωρίς να υπολογίζουμε την ημιαπασχόληση) είναι σταθερά πάνω από το 10% και η ανεργία των νέων ξεπερνά το 30%; Ακούσατε κανέναν να λέει ότι η ανεργία είναι πρόβλημα για την ασφάλιση; Θεωρούν δικαίωμα των καπιταλιστών να σπρώχνουν νέο κόσμο στην ανεργία και δεν το παίρνουν καν υπόψη τους. Αν, όμως, υπήρχε πλήρης απασχόληση ή έστω μείωση της ανεργίας (αυτό θα μπορούσε να γίνει με την εφαρμογή του 5ήμερου-35ωρου και την κατάργηση κάθε «ελαστικότητας»), αυτόματα θα βελτιώνονταν τα οικονομικά της Κοινωνικής Ασφάλισης. Για να μη μιλήσουμε, βέβαια, για το αγαπημένο στους καπιταλιστές σπορ της εισφοροδιαφυγής και εισφοροκλοπής, για τα κλεμμένα αποθεματικά και όλα τα υπόλοιπα. Αυτοί, όμως, τη βρήκαν τη λύση. Πετάνε τη λέξη «δημογραφικό» και πάνω σ’ αυτή χτίζουν τις προτάσεις για παράταση του εργάσιμου βίου.

Πρέπει, βέβαια, να πούμε και το άλλο. Οτι όντως τα ζευγάρια στην Ελλάδα γεννούν λιγότερα παιδιά σε σχέση με το παρελθόν. Και καλά κάνουν. Γιατί δεν θέλουν να μεγαλώνουν παιδιά μέσα στην ανέχεια και μετά, αφού τα μεγαλώσουν, να τα βλέπουν να βολοδέρνουν άνεργα και να βλαστημούν τη μάνα και τον πατέρα που τα ‘φεραν στον κόσμο.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΠαρασκευή, 16.12.05
Επόμενο άρθρο Δευτέρα, 19.12.05

Σχετικά Αρθρα

Κόμμα είν’ αυτό ή απορρυπαντικό;

Κόντρες 10 Νοέ 2025, 13:39

Εξουσιαστές είναι, τίποτα λιγότερο ή περισσότερο

Κόντρες 7 Νοέ 2025, 11:46

Η Παλαιστίνη έβγαλε δήμαρχο στη Νέα Υόρκη

Κόντρες 6 Νοέ 2025, 13:47

Μητσοτάκη, είσαι απαράδεκτος

Κόντρες 5 Νοέ 2025, 18:54

Η επιλεκτική σικχασία του στιχουργού

Κόντρες 3 Νοέ 2025, 10:30

Αυτή είναι η «μοναδική δημοκρατία» τους

Κόντρες 29 Οκτ 2025, 15:16
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 11 Νοέμβρη

11 Νοέ 2025, 00:01
Διεθνή

Σκληρές διαπραγματεύσεις για το ζήτημα των αποκλεισμένων στη Ράφα παλαιστίνιων μαχητών

10 Νοέ 2025, 20:17
Διεθνή

Χάιθαμ Αμπού Γασλάν: «Κανείς δεν μπορεί να αφοπλίσει τον παλαιστινιακό λαό – Δεν δεχόμαστε διεθνή επιτροπεία»

Συνέντευξη του ηγετικού στελέχους της Παλαιστινιακής Ισλαμικής Τζιχάντ

10 Νοέ 2025, 19:21
Πολιτική

Οταν η Γκιλφόιλ χαρακτήριζε τους Ελληνες κακομαθημένα σκυλιά που κατουρούν στο χαλί

10 Νοέ 2025, 14:23
Κόντρες

Κόμμα είν’ αυτό ή απορρυπαντικό;

10 Νοέ 2025, 13:39
Αθλητισμός

Αιωρούμενοι πάνω από το φαράγγι του Βίκου με τη σημαία της Παλαιστίνης

10 Νοέ 2025, 09:56
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 10 Νοέμβρη

10 Νοέ 2025, 00:01
Διεθνή

Ταξιαρχίες Αλ-Κασάμ: Στο λεξιλόγιό μας δεν υπάρχει η λέξη παράδοση

Νέο ξεφτίλισμα των σιωναζιστών στη Ράφα

9 Νοέ 2025, 20:14
Διεθνή

Ουαλίντ Κιλάνι: «Η Αντίσταση υπάρχει εξαιτίας της κατοχής»

Συνέντευξη του εκπρόσωπου της Χαμάς

9 Νοέ 2025, 13:48
Οικονομία

Η Ελλάδα ως μπανανία-ενεργειακό hub των ΗΠΑ

9 Νοέ 2025, 10:37
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 9 Νοέμβρη

9 Νοέ 2025, 00:01
Πολιτισμός

Oταν η φιλαρμονία γίνεται δυσαρμονία, χρειάζονται (και) καπνογόνα

8 Νοέ 2025, 06:36
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

8 Νοέ 2025, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 8 Νοέμβρη

8 Νοέ 2025, 00:01
Παιδεία

Tηλεκπαίδευση στα υπό κατάληψη σχολεία – Οι εκπαιδευτικοί απαντούν με Απεργία-Αποχή

7 Νοέ 2025, 20:27
Παιδεία

Κυνήγησαν και συνέλαβαν μαθητή Γυμνασίου και του ζητούσαν να «δώσει» συμμαθητές του για να έχει ελαφρυντικά!

7 Νοέ 2025, 19:50
Καταστολή

Εγκλημα ανοιχτά της Πύλου: Στο σκαμνί με κακουργήματα και ο σημερινός αρχηγός του Λιμενικού

Εκλεκτός του Μητσοτάκη, που τον έκανε αρχηγό παρά το πόρισμα του Συνηγόρου του Πολίτη

7 Νοέ 2025, 19:46
Διεθνή

Ο Μερτς κατηγορείται για κατασκευή «κινδύνου ρωσικών drones» για να δώσει συμβόλαιο σε φιλική εταιρία

7 Νοέ 2025, 14:06
Κόντρες

Εξουσιαστές είναι, τίποτα λιγότερο ή περισσότερο

7 Νοέ 2025, 11:46
Καταστολή

Χτύπησαν απρόκλητα διαδήλωση ενάντια στην παρουσία του Crown Iris στα Χανιά

Μητσοτάκης: ο σφουγγοκωλάριος του σιωναζιστή σφαγέα Νετανιάχου

7 Νοέ 2025, 11:34
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 11 Νοέμβρη

Ημέρα ιδιωτικής ασφάλισης.

Ροδεσία: Ημέρα ανεξαρτησίας (1965).

Αγκόλα: Ημέρα ανεξαρτησίας (1975).

Μαλδίβες: Ημέρα δημοκρατίας (1968).

ΗΠΑ: Ημέρα βετεράνων.

1887: Εκτελούνται δι’ απαγχονισμού οι «πρωταίτιοι των γεγονότων της πρωτομαγιάς στο Σικάγο» August Spies, Albert Parsons, Adolph Fischer και George Engel, παρά την παγκόσμια κατακραυγή.

1918: Συνθηκολόγηση Γερμανίας, τέλος α’ παγκοσμίου πολέμου.

1990: Πεθαίνει ο Γιάννης Ρίτσος.

2003: Η «Οργάνωση «Χρήστος Κασσίμης» αποπειράται να χτυπήσει υποκατάστημα της τράπεζας «Citibank» στην περιοχή του Ζωγράφου.

2004: Πεθαίνει ο Γιασέρ Αραφάτ.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Κάθε κρίσιμη στιγμή συνοδεύεται από αυτή την εσωτερική παρόρμηση. Να μη δεχτείς τον κόμπο ως τελικό όριο. Να βρεις τον τρόπο, με ευθύνη, με σταθερότητα, με κόστος, να περάσεις απέναντι. Αυτή η δύναμη δεν προκύπτει από τη φιλοδοξία, αλλά από την ανάγκη να παραμείνεις πιστός σε μια αποστολή που υπερβαίνει το πρόσωπό σου. Να υπηρετήσεις όχι αυτό που σε συμφέρει, αλλά αυτό που θεωρείς σωστό. Το βιβλίο αυτό γεννήθηκε από μια τέτοια ανάγκη. Όχι από την ανάγκη για προσωπική δικαίωση. Δεν γράφτηκε για να εξωραΐσει αποφάσεις, να ωραιοποιήσει γεγονότα ή να κατασκευάσει ένα αφήγημα βολικό για τον συγγραφέα του. Ο αναγνώστης, εξάλλου, γρήγορα θα συνειδητοποιήσει πως το βιβλίο γράφτηκε από την αίσθηση μιας εσωτερικής υποχρέωσης: την ανάγκη της μαρτυρίας. (…) Οι αποφάσεις που έπρεπε να ληφθούν δεν είχαν απλώς πολιτικό κόστος· είχαν ηθικό βάρος, κοινωνική προέκταση, ιστορική διάσταση. Ένιωθα να κουβαλώ στις πλάτες μου τα φαντάσματα των αδικαίωτων αγώνων του χθες, αλλά και τις ελπίδες μιας ολόκληρης γενιάς που τόλμησε να πιστέψει ότι τα πράγματα μπορούσαν να αλλάξουν. (…) Ήξερα πια, βιωματικά, τι σημαίνει να κυβερνάς με κομμένη την ανάσα και σε συνθήκες τήξης: να σηκώνεις το βάρος και τις επιθέσεις, να αντέχεις την αμφισβήτηση, να προστατεύεις ό,τι μπορεί να σωθεί και να χτίζεις ό,τι δεν υπήρχε. (…) Αυτή η πολιτική είναι έφοδος στον ουρανό. Η πολιτική σε φθείρει, ναι, αλλά σου χαρίζει κάτι πολύτιμο. Τη σπάνια δυνατότητα να συνδεθείς αληθινά με την εποχή σου. Να αφήσεις πίσω σου μια ανεξίτηλη σφραγίδα, μια κληρονομιά που θα ξεπερνά τον χρόνο και το πρόσωπό σου. Να δεις την όμορφη χώρα σου να στέκεται όρθια και τον λαό της να έχει σηκωθεί λίγο ψηλότερα. (…) Σε μια εποχή όπου η πολιτική είχε γίνει διαχείριση της παρακμής, εμείς επιχειρήσαμε να αρθρώσουμε μια διαφορετική αφήγηση. Δεν το πετύχαμε πάντα. Δεν ήταν όλες οι μάχες νικηφόρες. Αλλά κάθε μας βήμα συνοδευόταν από το όνειρο ενός καλύτερου, πιο δίκαιου κόσμου για τους πολλούς, για τους πιο αδύναμους. Γράφω γιατί θέλω να δείξω πως μπορεί να έκανα λάθη, αλλά ποτέ δεν μου έλειψε το θάρρος, ούτε όμως και άφησα τη χώρα μου μοιρολατρικά να τη σπρώξουν στον γκρεμό οι ίδιοι αυτοί που στη συνέχεια θα μας έδειχναν με το δάχτυλο ως υπεύθυνους της καταστροφής. Γράφω γιατί θέλω να δείξω πως έθεσα τον εαυτό μου στην υπηρεσία της χώρας μου αλλά και στην υπόθεση της κοινωνικής δικαιοσύνης, επιδιώκοντας με όλη τη φλόγα της ψυχής μου, και με την τελευταία ικμάδα των δυνάμεών μου, μια καλύτερη μοίρα για αυτόν τον βασανισμένο λαό.

Αλέξης Τσίπρας

(Με το ίδιο θράσος που είχε ως υποψήφιος πρωθιυπουργός, όταν έταζε ότι θα καταργήσει τα μνημόνια με ένα νόμο σε ένα άρθρο, με το ίδιο θράσος που είχε ως πρωθυπουργός, όταν οργάνωνε fake δημοψήφισμα και μετά μετέτρεπε το «όχι» σε «ναι», επανέρχεται τώρα διεκδικώντας ένα νέο ξεκίνημα. Δε διστάζει να αυτοαποθεωθεί με τον πιο χυδαίο, τον πιο αηδιαστικό τρόπο. Χειρότερα από το κάνουν ο Μητσοτάκης και η δική του τσογλανοπαρέα. Παραμένει πάντα ο ίδιος πολιτικός αλήτης: αρριβίστας, αμοραλιστής, αδίστακτος. Ενα τεράστιο «εγώ» στο οποίο δε χωρούν ούτε οι πρώην συνεργάτες του στον ΣΥΡΙΖΑ. Ta πάντα είναι σε πρώτο ενικό πρόσωπο)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo