Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 18 Σεπτέμβρη
  • Εθνικό Απολυτήριο: Τρεις μίνι πανελλήνιες για να πάρεις το Απολυτήριο Λυκείου και άλλη μια φορά πανελλήνιες για την εισαγωγή στα ΑΕΙ
  • Χιλιάδες άνθρωποι του κινηματογράφου δεσμεύονται να μποϊκοτάρουν κάθε επαγγελματική ή άλλη σχέση με τους υποστηρικτές της γενοκτονίας
  • Είναι ο Ανθρωπος, ηλίθιοι…
  • Τι έχουν τα έρμα και ψοφούν, Κούλη;
  • Ελεύθεροι πολιορκημένοι: Ενα εκατομμύριο Παλαιστίνιοι παραμένουν ακλόνητοι στην Πόλη της Γάζας και το Βορρά
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Στήλες»Κόντρες»Κόντρες
Κόντρες

Κόντρες

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr12 Νοέ 2005, 00:00
♦ Δημοκρατικότατα
Ξέρετε τί κρατήσαμε εμείς απ’ όλα όσα προδημοσιεύτηκαν από το βιβλίο Σημίτη; Την αναφορά στα της διαδοχής και της εκχώρησης του δαχτυλιδιού στον Γιωργάκη. Επέλεξε, γράφει, να συνεννοηθεί μαζί του και όχι με άλλους που θα μπορούσαν να τον διαδεχτούν, γιατί ο Γιωργάκης είχε «τη μεγαλύτερη αποδοχή στην κοινή γνώμη»! Και ποιος το καθόρισε αυτό; Τα δημοσιεύματα των εφημερίδων και τα γκάλοπ! Ετσι, ο Σημίτης… δημοκρατικότατα παρέκαμψε το κόμμα και τα όργανά του και έδωσε το δαχτυλίδι στον Γιωργάκη, λες και το κόμμα ήταν ιδιοκτησία του. Το σημειώνουμε όχι γιατί περιμέναμε τίποτα το διαφορετικό από ένα αστικό κόμμα, αλλά γιατί ο Σημίτης και η πάλαι ποτέ «ομάδα των τεσσάρων» κατηγορούσαν τον Α. Παπανδρέου ότι κυβερνούσε το κόμμα απολυταρχικά και εφάρμοζε την ενός ανδρός αρχή. Εκείνο, βέβαια, που ποτέ δεν πρόκειται να παραδεχτεί ο Σημίτης και ο κάθε Σημίτης είναι πως και ο ίδιος ήταν δοτός και ο διάδοχός του το ίδιο. Ποιος τους επέβαλε στο ΠΑΣΟΚ; Οι «βαρόνοι των μίντια», γιατί πίστευαν ότι μ’ αυτούς θα έκαναν καλύτερα τη δουλειά τους.

♦ Ξεδιάντροπος
Και κάτι ακόμη αξίζει να σημειωθεί από το πατσαβούρι του Σημίτη. Η έκφραση… λύπης για τον κόσμο που έχασε λεφτά στο χρηματιστήριο. Ο ηγέτης μιας κυβέρνησης που έχωσε το λαουτζίκο στο λάκο των λεόντων, που έβγαλε μέχρι και αφίσες προεκλογικές για να διαφημίσει το χρηματιστηριακό τζόγο, που οι υπουργοί της λειτουργούσαν σαν κράχτες και αβανταδόροι, ο ηγέτης μιας κυβέρνησης ληστών και νταβατζήδων των ληστών, μόνο τη λύπη του αισθάνεται υποχρεωμένος να εκφράσει. Ούτε καν δυο λόγια υποκριτικής αυτοκριτικής. Αυτό νομίζουμε ότι τα λέει όλα.
♦ Συνάντηση πνευμάτων
Την ανάγκη να ξεκινήσει διάλογος για την αναθεώρηση του Συντάγματος, ώστε να επιτρέπεται η ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων εκφράζει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης (συνέντευξη στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» (6.11.05). Ως γνωστόν, την ίδια ακριβώς άποψη έχει εκφράσει και ο Γιωργάκης Παπανδρέου. Τα μεγάλα πνεύματα για μια φορά ακόμη συναντώνται. Ο βασικός μέτοχος είναι μια καλή αφορμή για να ξεκινήσουν μια νέα συνταγματική αναθεώρηση στην οποία θα «χώσουν» και τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Τον κίνδυνο μιας τέτοιας προοπτικής σημειώναμε στο προηγούμενο φύλλο της «Κ», αλλά δεν φανταζόμαστε ότι τα όργανα θ’ αρχίσουν να βαράνε από τόσο νωρίς.

♦ Οικογενει-ακά μαχαι-ρώματα
Δεν ξέρουμε αν ο Καραμανλής έκανε με πόνο ψυχής το άδειασμα του θείου Αχιλλέα, ξέρουμε όμως ότι ο Αχιλλέας όντως πόνεσε. Τί να κάνει, όμως, κι ο δάμαλος; Κοτζάμ κόμμα και κυβέρνηση έγιναν ρόμπες με την… τηλεκατευθυνόμενη δικαστική απόφαση με την οποία η ΝΔ πήρε μια έδρα από το ΠΑΣΟΚ για να ξαναβρεθεί βουλευτής ο Αχιλλέας. Το γενικότερο συμφέρον του πολιτικού συστήματος απαιτεί την περιθωριοποίηση των λευκών ψηφοδελτίων και η ΝΔ αυτό ήταν υποχρεωμένη να πάρει υπόψη της. Και γιατί δεν το έκανε ο δάμαλος πριν γίνει ρόμπα με την επάνοδο από την εφεδρεία του Αχιλλέα; Μάλλον κάποια δυσλειτουργία υπήρξε, κάποιοι εκτός Μαξίμου μηχανισμοί κινήθηκαν υπέρ του Αχιλλέα και μέχρι να τα φέρουν στα ίσια τους πρόλαβαν να εισπράξουν την ξεφτίλα.
♦ Γλώσσα λανθάνουσα;
«Η διαφθορά είναι φαινόμενο που αναπτύσσεται σ’ όλες τις κοινωνίες και σ’ όλες τις εποχές. Εμφανίζεται με ιδιαίτερη ένταση όταν χαλαρώνουν οι αξίες και υπάρχει οικονομική κινητικότητα. Οταν αυτό γίνεται νόμιμα είναι ευκταία οικονομική και κοινωνική κινητικότητα. Δυστυχώς, όμως, σε πολλές περιπτώσεις γίνεται παράνομα. Κι αυτό το φαινόμενο συνέβαινε επί ΠΑΣΟΚ, αλλά εντάθηκε επί ΝΔ αν και έχουν περάσει μόνο δύο χρόνια».
 
Θόδωρος Πάγκαλος (συνέντευξη στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», 6.11.05)
 
Τί ακριβώς εννοεί ο… μεγάλος τραγουδιστής; Οτι μπορεί να υπάρχει και… νόμιμο μπαξίσι; Μήπως έχει κατά νου εκείνη την ιστορική φράση που εκστόμισε ο Ανδρέας Παπανδρέου σε συνεδρίαση κυβερνητικού οργάνου, αναφερόμενος σε διοικητή μεγάλης κρατικής επιχείρησης: «Είπαμε, να κάνει ένα δωράκι στον εαυτό του, όχι όμως και 500 εκατομμύρια»;
 
♦ Ελεεινοί γλωσσαμύντορες!
 
«ΥΠΟΥΡΓΕΙΟN ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Αθήνα 7 Νοεμβρίου 2005
 
Ο Υφυπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Σπύρος Ταλιαδούρος την Τρίτη 8 Νοεμβρίου στις 19.00 θα παραστεί ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης στην τελετή αναγόρευσης του π. Προέδρου της Κυπριακής Βουλής κ. Βάσου Λυσσαρίδη σε Επίτιμο Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών».
Πρόκειται για ένα από τα δεκάδες Δελτία Τύπου που εκδίδουν καθημερινά τα γραφεία υπουργείων, υπουργών, υφυπουργών, διοικητών οργανισμών κ.λπ. Δεν θα το σχολιάζαμε, αν δεν μας έβγαζε το μάτι εκείνη η αιτιατική «τον Διδάκτωρ». Αν ήταν από κανένα παραγωγικό υπουργείο, θα το καταπίναμε, όμως από το υπουργείο Παιδείας δεν καταπίνεται με τίποτα. Αυτοί είναι που επεξεργάζονται τα σχέδια προστασίας της γλωσσικής μας κληρονομιάς και ζητούν ακόμα και την επαναφορά της διδασκαλίας των αρχαίων ελληνικών. Μάθετε πρώτα νέα ελληνικά, ρε άσχετοι, και μετά συζητάμε και ελάτε να μας μιλήσετε για οτιδήποτε άλλο.

♦ Χυδαία πολιτική σπέκουλα
 
Εδειξε, λέει, ενδιαφέρον ο Νικήτας Κακλαμάνης για την υγεία ενός νηπίου που έπρεπε να κάνει μεταμόσχευση ήπατος στο εξωτερικό. Κι όταν τέλειωσε η θεραπεία και το παιδί με τους γονείς επέστρεψε στο Ηράκλειο, ο Κακλαμάνης πήρε τις κάμερες και πήγε για βίζιτα στο σπίτι των ανθρώπων, οι οποίοι τί να έκαναν, δέχτηκαν να γίνουν οι ίδιοι και το νήπιο ντεκόρ σε μια προεκλογική φιέστα του φιλόδοξου υπουργού, που ετοιμάζει την κάθοδό του στις δημοτικές εκλογές της Αθήνας.

♦ Παρουσίες και απουσίες
 
Το βιβλίο του «Η εποχή του φόβου. Αυτοκρατορία των ΗΠΑ και δικτατορία της αγοράς», που εκδόθηκε από τον »Λιβάνη» παρουσίασε ο Πέτρος Παπακωνσταντίνου, στέλεχος του ΝΑΡ, αρθρογράφος του «Πριν» και δημοσιογράφος της «Καθημερινής». Ποιοι έκαναν την παρουσίαση; Χρήστος Παπουτσής, Λιάνα Κανέλλη, Παναγιώτης Λαφαζάνης. Διακομματική σύνθεση θα πει ο βιαστικός. Λάθος, διότι λείπει εκπρόσωπος της ΝΔ. Μάλλον η επιλογή των ομιλητών έγινε με κριτήριο πολιτικής επιλογής-απόρριψης. Την… αριστερά εν τη ευρεία εννοία συμβολίζει το πάνελ.

♦ Κατηφόρα
 
«Κασσάνδρειες προβλέψεις που αυγατίζουν τα κέρδη των φαρμακοβιομηχανιών» χαρακτηρίζει ο «Ριζοσπάστης» τα συμπεράσματα της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας για επερχόμενη πανδημία από τη γρίπη των πτηνών. Προφανώς, οι άνθρωποι του Περισσού έχουν επιλέξει για τον εαυτό τους το ρόλο του προστάτη της πτηνοτροφίας, που δεν είναι καπιταλιστική αλλά… σοσιαλιστική!
 
Ηρακλής Κωστάρης
 
«Το κύριο συμπέρασμα που έβγαλα στο πρώτου βαθμού δικαστήριο είναι ότι στις πολιτικές δίκες το μάτι της Δικαιοσύνης λοξοκοιτά και η ζυγαριά της γέρνει, και πάντα για την εξυπηρέτηση πολιτικών σκοπιμοτήτων. Οι εισαγγελείς και οι δικαστές από την πρώτη στιγμή έκαναν φανερό ότι οι νόμοι δεν είναι ίσοι για όλους. Στη δίκη αυτή όλοι οι νόμοι έγιναν λάστιχο, ερμηνεύτηκαν κατά το δοκούν και πάντα σε βάρος των κατηγορουμένων. Οι ενστάσεις της υπερασπίσεως απορρίφθηκαν σε λίγα λεπτά, μάρτυρες υπεράσπισης και στοιχεία αμφισβητήθηκαν, απαξιώθηκαν, ψευδομάρτυρες έγιναν δεκτοί ως αξιόπιστοι. Κυριάρχησε το τεκμήριο ενοχής και όχι της αθωότητας. Εγινε μια αναστροφή της δικονομίας και της κοινής λογικής. Βρέθηκα να παλεύω να αποδείξω την αθωότητά μου κάτω από συνθήκες απομόνωσης, απαγόρευσης επικοινωνίας και κατόρθωσα να βρω στοιχεία και άλλοθι με τα οποία απέδειξα την αθωότητά μου σχεδόν για το σύνολο των κατηγοριών. Δυστυχώς, για 3 πράξεις λόγω παρέλευσης πολλών χρόνων δεν μπόρεσα να βρω πλήρη στοιχεία για να αντικρούσω και για αυτές το «τεκμήριο ενοχής»».
 
Ο Ηρακλής Κωστάρης στην «Ελευθεροτυπία» (συνέντευξη στους Κατερίνα Κατή και Παναγιώτη Στάθη). Υπάρχει κανείς που να μπορεί να αμφισβητήσει αυτές τις αλήθειες; Να μας πείσει πώς έγινε και ένας άνθρωπος που ξεκίνησε με 22 κατηγορίες, καταδικάστηκε τελικά για τρεις, επειδή ήταν οι μόνες για τις οποίες δεν κατάφερε να βρει ατράνταχτο άλλοθι σκαλίζοντας στιγμιότυπα από την καθημερινή του ζωή δεκαετίες πίσω;
 
♦ Αυτή είναι Δικαιοσύνη (1)
 
Δεν ξέρουμε αν είναι πραγματικοί ή όχι οι «σοβαροί λόγοι υγείας» που επικαλέστηκε ο καταδικασμένος για εκβιασμούς μεγαλοκαπιταλιστών ακροδεξιός εκδότης Γρηγόρης Μιχαλόπουλος. Εκείνο που ξέρουμε είναι ότι το δικαστήριο τους έκανε δεκτούς και ο Μιχαλόπουλος είναι προσωρινά ελεύθερος με μοναδικό περιοριστικό όρο την καταβολή εγγύησης 50.000 ευρώ. Ψίχουλα, βέβαια, για τον Μιχαλόπουλο, ο οποίος μπορεί να κάνει και τα ταξιδάκια του στο εξωτερικό.
Συγκρίνετε τη συμπεριφορά του δικαστικού μηχανισμού έναντι του Μιχαλόπουλου με εκείνη έναντι του σακατεμένου Σάββα Ξηρού, που του αρνήθηκαν με δικονομικά τερτίπια την αποφυλάκιση, μολονότι αποδεδειγμένα είναι σχεδόν τυφλός και κουφός και με πολλά ακόμα προβλήματα και πρέπει να κάνει σωρεία επεμβάσεων, ενώ στη φυλακή η κατάστασή του χειροτερεύει, διότι δεν έχει στοιχειώδη πρόσβαση στις απαραίτητες υπηρεσίες περίθαλψης.
 
♦ Αυτή είναι Δικαιοσύνη (2)
Ξέρετε πόσο κάνει ένας νεσκαφέ στο κυλικείο-καφετέρια του Εφετείου της Αθήνας; Τρία ευρώ και τριάντα λεπτά. Οχι μόνο αυτός που σερβίρουν στα τραπέζια οι σερβιτόρες, αλλά και ο καφές σε πλαστικό κύπελλο, που τον παίρνει έξω ο πελάτης. Ούτε κυριλέ καφετέρια στο Κολωνάκι να ήταν. Στο ίδιο κτίριο, ένα μικρό κυλικείο σε άλλο όροφο, που το γνωρίζουν μόνο όσοι συχνάζουν εκεί, πουλάει τον ίδιο καφέ σε πλαστικό ένα ευρώ και ογδόντα λεπτά. Αισχροκέρδεια κάτω από τη μύτη των δικαστών και με τις ευλογίες του υπουργείου Δικαιοσύνης, το οποίο φυσικά και γνωρίζει τις τιμές που «παίζουν» στο μαγαζί που το ίδιο βγάζει σε δημοπρασία.
 
♦ Γαργάρα με σαρανταπεντάρες
 
Χρειάστηκε να απευθυνθούμε σε συντρόφους οικοδόμους για να μάθουμε ποιες είναι οι μεγαλύτερες πρόκες που χρησιμοποιούν στη δουλειά τους. Διότι όταν αναφερόμαστε σε οικοδόμους (έστω και γιαλαντζί) δεν μπορούμε να μιλάμε για γαργάρα με ταβανόπροκες, αλλά για γαργάρα με πρόκες που χρησιμοποιούν οι οικοδόμοι. Οι γιαλαντζί οικοδόμοι στους οποίους αναφερόμαστε είναι οι γραφειοκράτες συνδικαλιστές του Περισσού. Και η γαργάρα με σαρανταπεντάρες πρόκες αφορά το αποτέλεσμα των εκλογών στο Συνδικάτο. Σχεδόν μια βδομάδα τους πήρε για να συνέλθουν και να βγάλουν μια ανακοίνωση, στην οποία δεν λένε λέξη για την κατά 35% πτώση της μάζας των οικοδόμων που πήγε να ψηφίσει στο μαγαζί τους.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΡΟΜΑΝ ΠΟΛΑΝΣΚΙ – Ολιβερ Τουΐστ
Επόμενο άρθρο Nέο πλήγμα στους φτωχούς αγρότες

Σχετικά Αρθρα

Είναι φασίστας και το ξέρει

Κόντρες 12 Σεπ 2025, 14:14

Οταν η διερμηνεία γίνεται επάγγελμα βαρύ και ανθυγιεινό

Κόντρες 9 Σεπ 2025, 21:02

Μπουμπούκος ή μπουχέσας;

Κόντρες 8 Σεπ 2025, 13:01

Γεννήθηκε ο πρώτος φυλακισμένος Γιάχια

Κόντρες 4 Σεπ 2025, 14:20

Αγάλι, αγάλι γίνεται η αγουρίδα μέλι

Κόντρες 2 Σεπ 2025, 21:59

Πόσο γελοίος μπορεί να γίνει ένας αρθρογράφος;

Κόντρες 30 Αυγ 2025, 12:28
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Σεπτέμβρη

18 Σεπ 2025, 00:01
Παιδεία

Εθνικό Απολυτήριο: Τρεις μίνι πανελλήνιες για να πάρεις το Απολυτήριο Λυκείου και άλλη μια φορά πανελλήνιες για την εισαγωγή στα ΑΕΙ

17 Σεπ 2025, 21:52
Πολιτισμός

Χιλιάδες άνθρωποι του κινηματογράφου δεσμεύονται να μποϊκοτάρουν κάθε επαγγελματική ή άλλη σχέση με τους υποστηρικτές της γενοκτονίας

Και ένα πρόστυχο κείμενο ισαποστακισμού από ισραηλινούς ντοκιμαντερίστες

17 Σεπ 2025, 21:44
Διεθνή

Είναι ο Ανθρωπος, ηλίθιοι…

Οι σιωναζιστές αποκλείεται να νικήσουν στη Γάζα

17 Σεπ 2025, 13:52
Πολιτική

Τι έχουν τα έρμα και ψοφούν, Κούλη;

17 Σεπ 2025, 12:27
Διεθνή

Ελεύθεροι πολιορκημένοι: Ενα εκατομμύριο Παλαιστίνιοι παραμένουν ακλόνητοι στην Πόλη της Γάζας και το Βορρά

17 Σεπ 2025, 08:57
Παιδεία

Ενα ποιοτικά καινούργιο στάδιο υποβάθμισης της ανώτατης εκπαίδευσης χωρίς ούτε καν τα προσχήματα της ψευδεπίγραφης «αριστείας»

Ο Σύλλογος Διδασκόντων Θετικών Επιστημών ΕΚΠΑ για τα πανεπιστημιοποιημένα κολλέγια

17 Σεπ 2025, 07:17
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Σεπτέμβρη

17 Σεπ 2025, 00:01
Αγροτικά

Ξεπέρασε κάθε όριο ο γκεμπελισμός του Τσιάρα σχετικά με την ευλογιά των αιγοπροβάτων

16 Σεπ 2025, 22:14
Καταστολή

Να αθωωθούν οι συλληφθέντες στις 6-3-2021, που προσπάθησαν να διαδηλώσουν για τον απεργό πείνας Δ. Κουφοντίνα

Δίκη αύριο στο ΙΑ Μονομελές (Ευελπίδων, κτίριο 9, αίθουσα 12)

16 Σεπ 2025, 19:31
Πολιτισμός

Ο Χαβιέρ Μπαρδέμ κατήγγειλε με σφοδρότητα τους γενοκτόνους σιωναζιστές στην τελετή απονομής των Emmy

16 Σεπ 2025, 14:32
Αγροτικά

Κώστα Τσιάρα, γιατί μεγάλωσε ξαφνικά η μύτη σου;

16 Σεπ 2025, 13:46
Παιδεία

Πολιτική επιλογή η υποβάθμιση του δημόσιου σχολείου

Επιστολή διαμαρτυρίας των γονέων και κηδεμόνων του 14ου Δημοτικού Σχολείου Ιλίου για τα κενά

16 Σεπ 2025, 12:20
Αγροτικά

Kτηνοτρόφοι Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης: Ψήφισμα-κόλαφος στην κυβέρνηση Μητσοτάκη

16 Σεπ 2025, 12:03
Παιδεία

Χωρίς Νηπιαγωγό και εκπαιδευτικό παράλληλης στήριξης το 1ο τμήμα του 5ου Νηπιαγωγείου Ιλίου

16 Σεπ 2025, 11:11
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Σεπτέμβρη

16 Σεπ 2025, 00:01
Διεθνή

Γάζα: Βαρύς ο πέλεκυς στα κεφάλια των προδοτών

15 Σεπ 2025, 18:40
Διεθνή

Οι Αμερικάνοι προσπαθούν να ξαναρχίσουν τις διαπραγματεύσεις για τη Γάζα

15 Σεπ 2025, 14:17
Διεθνή

Η πανεπιστημιακή Λευκή Βίβλος του καπιταλισμού: Μπέρκλεϊ, μακαρθισμός και η νέα εποχή της κρατικής καταστολής

15 Σεπ 2025, 12:03
Αθλητισμός

Ολοι στο δρόμο που χάραξαν οι Μαδριλένοι

Ματαίωσαν το τελευταίο ετάπ του διάσημου ποδηλατικού Γύρου της Ισπανίας, επειδή συμμετείχαν σιωνιστές

15 Σεπ 2025, 11:25
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Σεπτέμβρη

Ημέρα ειρήνης.

Χιλή: Ημέρα ανεξαρτησίας (1810).

1793: Πλήρης χωρισμός Εκκλησίας και κράτους (Γαλλία).

1834: Η Αθήνα των επτά χιλιάδων κατοίκων γίνεται πρωτεύουσα του ελληνικού κράτους.

1882: Εκδίδεται η πρώτη συνδικαλιστική εφημερίδα («Σύνδεσμος»), όργανο του σωματείου τυπογράφων (Αθήνα).

1911: Δολοφονείται ο ρώσος πρωθυπουργός Στολίπιν στην όπερα του Κιέβου από τον επαναστάτη Ντμίτρι Μπογκρόφ.

1936: Εκδοση του Ν. 117 για την καταπολέμηση του κομμουνισμού, κατάργηση των πολιτικών κομμάτων από τον Μεταξά.

1977: Βόμβα (ΕΛΑ) στον Οργανισμό Υδρευσης Θεσσαλονίκης.

1981: Καταργείται η θανατική ποινή στη Γαλλία.

2005: Διεξάγονται ιστορικές βουλευτικές εκλογές στο Αφγανιστάν για πρώτη φορά μετά από 36 χρόνια.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Οι αμερικανοί φίλοι μου είναι ζευγάρι δικηγόρων από τη Νέα Υόρκη, με ευρεία μόρφωση, ενημερωμένοι και ψηφίζουν πάντα Δημοκρατικούς. Εβραίοι που δεν θρησκεύονται. Απεχθάνονται τον Νετανιάχου και φρίττουν με τα εγκλήματα στη Γάζα. Βρίσκονται, για τέταρτη φορά, στην Αθήνα. Και μένουν προς Λαγονήσι. Οταν τους είπα ότι η επιλογή διαμονής είναι ασύμφορη, λόγω απόστασης από το κέντρο, μου έδειξαν, στην οθόνη του κινητού, ένα αμερικανικό δημοσίευμα που σημείωνε ότι η Αθήνα είναι πλέον επικίνδυνη για τους Εβραίους. Το σχετικό ρεπορτάζ συνόδευε φωτογραφία από την «περιπολία» των αγοριών του Ρουβίκωνα στο κέντρο της πρωτεύουσας. Και αφού έδωσα τις απαραίτητες, καθησυχαστικές διευκρινίσεις, με ρώτησαν αν, πράγματι, όπως διάβασαν, η ελληνική κυβέρνηση αντιγράφει τις πρακτικές του Τραμπ στο Μεταναστευτικό. Εκεί βρέθηκα σε αμηχανία…

Kώστας Γιαννακίδης (Τα Νέα)

(Φέρουν οι εβραίοι – ειδικά οι μη θρησκευόμενοι – κάποιο σημάδι στο κούτελο που να υποδηλώνει εβραϊκή καταγωγή; Οχι. Γιατί να ανησυχούν, τότε, οι υποτιθέμενοι φίλοι του Γιαννακίδη, που ούτε κιπά στο κεφάλι θα φορούν, ούτε διακριτικά με το άστρο του Δαβίδ, ούτε εβραϊκά θα μιλούν, καθόσον Αμερικανοί; Δικηγόροι είναι, άνθρωποι έξυπνοι και της πιάτσας, δεν μπορεί να μην καταλαβαίνουν ότι κανένας στο κέντρο της Αθήνας δε θα αναγνώριζε το θρήσκευμα των προγόνων τους και δεν υπήρχε περίπτωση να τους στοχοποιήσει. Είναι και το άλλο: «απεχθάνονται τον Νετανιάχου και φρίττουν με τα εγκλήματα στη Γάζα», οπότε αν συναντούσαν φιλο-παλαιστίνιους διαδηλωτές θα αρκούσε να σηκώσουν το χέρι στο σήμα της νίκης, να τους χειροκροτήσουν ή έστω απλά να τους χαμογελάσουν. Θα μπορούσαν και να πορευτούν μαζί τους, όπως κάνουν εκατοντάδες χιλιάδες αντισιωνιστές εβραίοι στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες. Δυο έξυπνοι αμερικανοί δικηγόροι δεν μπορεί να μην το ξέρουν αυτό. Οπότε για ποιο λόγο να φοβούνται και να τρέχουν να μείνουν στο Λαγονήσι – αλλά να έρχονται στην Αθήνα, που σημαίνει να αντιμετωπίζουν τον ίδιο υποτιθέμενο κίνδυνο; ‘Η οι προοδευτικοί, μη θρησκευόμενοι εβραίοι του σχολιογράφου των «Νέων» είναι σιωνισταράδες του κερατά ή είναι ανύπαρκτα πρόσωπα που τα κατασκεύασε ο Γιαννακίδης για να κάνει μια ακόμα προβοκάτσια ενάντια στο κίνημα αλληλεγγύης στους Παλαιστίνιους, χρίζοντάς το «αντισημιτικό». Αν ήταν να τζογάρουμε, θα στοιχηματίζαμε στο δεύτερο. Φτηνιάρικο; Ασφαλώς. Δεν έχει απομείνει, όμως, κάτι πέραν των εντελώς φτηνιάρικων για να βγάζουν το «μεροκάματο» οι ραφινάτοι -όπως νομίζουν- υποστηρικτές της σιωνιστικής πολιτικής)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo