Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 27 Ιούνη
  • Ναϊμ Κάσεμ: Εχουμε ανατρέψει το αμερικανοϊσραηλινό σχέδιο και έχουμε εισέλθει σε μια νέα φάση
  • Πανελλαδικές Εξετάσεις: η «ιερή αγελάδα» του συστήματος γιατί αποτελεί τον αποφασιστικό κόφτη της πρόσβασης στα ΑΕΙ
  • Στον Αρειο Πάγο δεν υπάρχουν κερατάδες
  • Οπλο τους η πολιτική κακομοιριά του κοινοβουλευτικού κρετινισμού
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Στήλες»Κόντρες»Κόντρες
Κόντρες

Κόντρες

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr16 Νοέ 2019, 00:00

ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ

Μέρες Πολυτεχνείου, 46 χρόνια μετά, τα ΜΑΤ εισβάλλουν στην ΑΣΟΕΕ και πολιορκούν τους φοιτητές που έχουν σπάσει το πρυτανικό «λοκ άουτ» και με τα σώματά τους εμποδίζουν στους ΜΑΤάδες την είσοδο στη σχολή. Προηγουμένως έχουν «τιγκάρει» το μικρό προαύλιο με χημικά, προκειμένου ν' ανοίξουν δρόμο προς τα μέσα, ενώ έξω από την ΑΣΟΕΕ ξυλοκοπούν ανελέητα φοιτητές και φοιτήτριες που εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στους πολιορκημένους συναδέλφους τους και προσπαθούν να ενωθούν μ' αυτούς. Αυτές οι εικόνες θα μείνουν χαραγμένες στο μυαλό των φοιτητών που «δεν συμμορφώνονται προς τας υποδείξεις». Αυτό το κατάλαβαν καλά οι ιθύνοντες των αστικών ΜΜΕ. Γι' αυτό και έδωσαν εντολή να εξαπολυθεί μια λυσσασμένη προπαγάνδα παραπληροφόρησης. Ομως, ιδιαίτερα στο φοιτητικό κίνημα, αυτή η προπαγάνδα φέρνει πάντοτε το αντίθετο αποτέλεσμα. Οι μαχητικοί φοιτητές και φοιτήτριες αδιαφορούν για την εικόνα που κατασκευάζουν τα αστικά Μέσα. Για να μην πούμε ότι μετά την αρχική οργή αρχίζουν και να το διασκεδάζουν. Οσο φουντώνει η προβοκατορολογία και η λασπολογία τόσο ατσαλώνεται η δική τους αγωνιστική θέληση.

♦ Μπράβο Σάββα

Για μια ακόμα φορά ο Σάββας Κωφίδης έδειξε ότι εκτός από σπουδαίος ποδοσφαιριστής του παρελθόντος είναι ένας άνθρωπος με γνήσια κοινωνική ευαισθησία που δε μασάει τα λόγια του. Με μια σκληρή δήλωση (https://www.imerodromos.gr/savvas-kofidis-metanastes-aderfia-mas/), στην οποία έβαλε τον τίτλο «Μετανάστες, αδέρφια μας», καταφέρθηκε ενάντια «στους φασίστες και τους μισάνθρωπους» (τ' ακούς, Αλέκο Αλεξανδρή;) και διακήρυξε: «Ελλάδα δεν είναι να “τσικνίζεις“ τον πεινασμένο. Αθλητισμός δεν είναι να κλωτσάς τον χτυπημένο. Ουμανισμός δεν είναι η λογοκοπία της “φιλανθρωπίας“. Είναι ο σεβασμός στον ανήμπορο, το χέρι να σηκωθεί στον πεσμένο, ένα πιάτο φαΐ στον κατατρεγμένο. Ο,τι χρώμα, θρησκεία, καταγωγή κι αν έχει. Το μόνο απαραβίαστο σύνορο είναι η ανθρωπιά. Το μόνο διαβατήριο για να πορεύεται κανείς στον κόσμο του Ανθρώπου, είτε τρώει χοιρινό είτε όχι, είτε πιστεύει στο Χριστό είτε όχι, είναι η αλληλεγγύη σε όσους την χρειάζονται».

Να θυμίσουμε ότι ο Σάββας Κωφίδης είχε σταθεί και δίπλα στους 300 μετανάστες απεργούς πείνας της Υπατίας. Είχε συμμετάσχει σε ποδοσφαιρικό αγώνα για τη στήριξη της απεργίας πείνας και μετά κατέβηκε στο κτίριο Υπατία για να εκφράσει και από κοντά την αλληλεγγύη του.

♦ Φιάσκο

Παρά τη διαφήμιση που εξασφάλισαν ακόπως, τα φασισταριά δεν κατάφεραν να συγκεντρώσουν περισσότερους από τριάντα νοματαίους στο μπάρμπεκιου του μίσους, το οποίο διοργάνωσαν στην πλατεία των Διαβατών (και όχι απέναντι από τη δομή φιλοξενίας των προσφύγων). Παρά τα τζάμπα σουβλάκια και μπίρες, ο κόσμος τους γύρισε την πλάτη. Την απογοήτευσή του εξέφρασε και ο Πανίκας Ψωμιάδης, που αφού χλαπάκιασε το σουβλάκι του στήθηκε μπροστά στις κάμερες για να εκφωνήσει το ρατσιστικό του παραλήρημα, ψέγοντας τους νέους που κάθονταν στις καφετέριες αντί να συμμετάσχουν στη φασιστοσύναξη. Στο τέλος δεν μπορούσαν να κουνηθούν, γιατί έπρεπε να χλαπακιάσουν τα εκατοντάδες σουβλάκια που είχαν ψήσει.

♦ Σαπίλα

Μετά από 14 χρόνια στην εξουσία, ο «σοσιαλιστής» Εβο Μοράλες αναγκάζεται να ζητήσει πολιτικό άσυλο στο Μεξικό! Προσπάθησε με νύχια και με δόντια να κρατηθεί στην εξουσία. «Μαϊμούδισε» το εκλογικό αποτέλεσμα, αγνόησε τον κόσμο που διαδήλωνε σε βάρος του και προκήρυξε νέες εκλογές μόνο όταν άρχισαν να παραιτούνται ο ένας μετά τον άλλο οι υπουργοί του, ακολουθώντας το παράδειγμα δεκάδων γερουσιαστών και βουλευτών του κόμματός του. Παραιτήθηκε όταν του το ζήτησε ο αρχηγός του στρατού (που δεν του δημιούργησε κανένα πρόβλημα στα χρόνια της θητείας του). Και φεύγει ταπεινωμένος από την εξουσία. 

Για να επιβεβαιωθεί για μια ακόμα φορά η μεγάλη αλήθεια: αυτοί που διαχειρίζονται την αστική εξουσία δε χωρίζονται σε ηθικούς και ανήθικους, σε ιδεολόγους και λαμόγια, σε αριστερούς και δεξιούς. Αυτοί οι διαχωρισμοί μετράνε μόνο για όσο καταφέρνουν να εξαπατούν το «λαουτζίκο». Φτάνει όμως μια στιγμή που οι μάσκες σκίζονται.

♦ Οικονομισμός…

«Χρειαζόμαστε ένα προγραμματικό restart. Μια φυσιογνωμία έξω από τον οικονομισμό στον οποίο πολλές φορές γλιστρήσαμε, σπρωγμένοι από την οικονομική κρίση και τη διαχείρισή της», δήλωσε ο Φίλης. Και εξήγησε ότι «χρειάζεται να αναδειχθούμε ως μια εναλλακτική, ριζοσπαστική-αριστερή δύναμη, σε ρήξη με μνημονιακές πολιτικές που αναγκαστήκαμε να υλοποιήσουμε».

Ωστε «οικονομισμός» ήταν η μνημονιακή πολιτική που με συνέπεια, αστικό φανατισμό και αντιλαϊκό μένος εφάρμοσε ο ΣΥΡΙΖΑ σε συνεργασία με τους ακροδεξιούς ΑΝΕΛ! Μ' αυτή την έννοια, κάθε κυβερνητική πολιτική είναι… οικονομισμός, αφού διαχειρίζεται τα δημόσια οικονομικά και παρεμβαίνει στους όρους μίσθωσης της εργατικής δύναμης (εργασιακές σχέσεις, μισθολογικά, κοινωνική ασφάλιση). Το ζήτημα -αν ακολουθήσουμε τη λογική του ξεσκολισμένου ευρωαναθεωρητή Φίλη- είναι το πρόσημο του «οικονομισμού». Ο ΣΥΡΙΖΑ, λοιπόν, απέδειξε ότι είναι αποφασισμένος να διαχειριστεί τον καπιταλισμό σε συνθήκες κρίσης, εφαρμόζοντας την πιο σκληρή αντιλαϊκή και αντεργατική πολιτική. Αν ο ελληνικός καπιταλισμός δε βρισκόταν σε τόσο βαθιά κρίση, αν είχε κάποια περιθώρια για άσκηση μιας οριακής αστικής ρεφορμιστικής πολιτικής, και πάλι ένα καθαρόαιμο αστικό κόμμα θα ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως το ΠΑΣΟΚ στο παρελθόν (την περίοδο 1981-85).

♦ …και ξεφτίλα

Στα αστικά ΜΜΕ ο Φίλης αισθάνεται σαν στο σπίτι του. Το ίδιο και στις κομματικές συνάξεις και στα κυριλέ μπαράκια όπου συχνάζουν οι συριζαίοι. Με το δρόμο έχει… ένα προβληματάκι. Θα πρέπει να το κατάλαβε καλά όταν πήγε να κάνει πολιτική σπέκουλα έξω από την πολιορκημένη από τα ΜΑΤ ΑΣΟΕΕ. Φοιτητές και φοιτήτριες τον ξεφτίλισαν (με επιχειρήματα, όχι με αλαλαγμούς) και του είπαν να πάει στα τσακίδια, γιατί αυτός ως υπουργός και το κόμμα του ως κυβέρνηση έστρωσαν το δρόμο γι' αυτά που κάνουν ο Μητσοτάκης με τον Χρυσοχοΐδη. Προσπάθησε να συγκρατηθεί μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες, αλλά ο εκνευρισμός του ήταν εμφανέστατος. Βλέπετε, έχει και μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του, τρομάρα του. Ας πιει ξυδάκι κι ας το πάρει χαμπάρι ότι δεν μασάει όλος ο κόσμος κουτόχορτο.

♦ Αηδία

Πολάκης (στο facebook – διατηρούμε σύνταξη, ορθογραφία και στίξη): «Γεωργιάδη!!!! Ελα να μας βγάλεις απο την αίθουσα Εσυ ,αν εχεις αντερα!!!
Αντε,ορφανό του Παττακού και υποτακτικέ του Φρουζη, που θα τολμήσεις Εσυ ΣΚΟΥΠΙΔΙ της ανθρώπινης ιστορίας να μας χαρακτηρίσεις …. ΟΥΣΤ !!».

Γεωργιάδης (στο Twitter): «Οταν είπα χθες ότι η αντικοινοβουλευτική τους συμπεριφορά, τους εξομοιώνει με τον Κασιδιάρη ο οποίος έλεγε ακριβώς τα ίδια, έπεσαν οι δημοσιογράφοι να με φάνε. Το βράδυ ο κ. Πολάκης έσπευσε με μία «καλαίσθητη» και «ήρεμη» ανάρτηση του να αποδείξει απλώς τους ισχυρισμούς μου…».

♦ Την είχε φυλαγμένη

Κάποιο πρόβλημα πρέπει να είχε ο Κλάους Ρέγκλινγκ με τους συριζαίους. «Κακή χημεία» με τον Τσακαλώτο ή κάτι άλλο; Ειλικρινά δεν ξέρουμε. Θυμόμαστε, όμως, ότι από τους θεσμικούς παράγοντες της Ευρωένωσης ήταν ο μόνος τόσο συγκρατημένος την εποχή που οι υπόλοιποι εξυμνούσαν τον Τσίπρα και τη «ρεαλιστική» πολιτική του, μιλώντας ακόμα και για «success story». Τώρα που οι συριζαίοι παρέδωσαν (ελέω εκλογών) τη σκυτάλη στους δεξιούς, ο Ρέγκλινγκ ξεσπαθώνει. Πρόσφατα, σε συνέντευξή του σε ελβετική εφημερίδα, όταν τον ρώτησαν μήπως οι επενδυτές γίνονται ριψοκίνδυνοι αποκλιμακώνοντας τόσο τα επιτόκια των ελληνικών ομολόγων, απάντησε αρνητικά, εξηγώντας ότι «τώρα η Ελλάδα εφαρμόζει μια αξιόπιστη πολιτική», καθώς «ο λαός καταψήφισε μια λαϊκιστική κυβέρνηση και έφερε μια μεταρρυθμιστική κυβέρνηση»!

♦ Για τη φανέλα

Ο υπουργός Μπουμπούκος ανέλαβε να υπερασπιστεί τον Κυρανάκη που είχε δεχτεί τα πυρά της Ντόρας και του Κουμουτσάκου για την υπεράσπιση του ρατσιστικού μπάρμπεκιου που είχε κάνει μέσα στη Βουλή. «Είναι ένας νέος συνάδελφος που εξελέγη με μεγάλη άνεση στην περιφέρειά του, στην πρώτη υποψηφιότητά του και έχει δώσει μάχες για να είμαστε σήμερα εδώ», δήλωσε για τον Κυρανάκη, ρίχνοντας συνέχεια καρφιά σ' εκείνους που του την έπεσαν: «Μολονότι η ΝΔ κυριαρχεί σε σχέση με την αριστερά, σε επίπεδο ιδεών, στελεχών και διαχείρισης, πάσχουμε από ένα έλλειμμα αλληλεγγύης».

Ο Κυρανάκης, όμως, αναδείχτηκε ως στέλεχος από τον Μητσοτάκη. Μπορεί να είναι ακροδεξιός, όμως δεν ανήκει στην ομάδα Σαμαρά. Οπότε ο Μπουμπούκος μάλλον για τη φανέλα παίζει. Βέβαια, στην αστική πολιτική είναι συχνές οι… θεαματικές μετακινήσεις, οπότε τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί. Για το μέλλον, όμως, όχι για τώρα. Και ο Κυρανάκης δεν είναι κανένα «βαρύ όνομα» για να μπορέσει να επενδύσει στο μέλλον.

♦ Ροζ Σουσούδες

Ξαναχτύπησε η Νοτοπούλου. Μετά τον CEO που τον έκανε «τσέο», τώρα μας είπε για την… αρτιμέλεια της εκπροσώπησης του ΣΥΡΙΖΑ στην Προανακριτική Παπαγγελόπουλου. Είναι ν' απορεί κανείς πώς αυτό το αγράμματο ον έχει πάρει πτυχίο Ψυχολογίας από το ΑΠΘ και μεταπτυχιακό από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στις Ευρωπαϊκές Πολιτικές Νεολαίας (έτσι λέει το βιογραφικό της). Ξέρετε ποιο είναι το χειρότερο με κάτι τέτοια νούμερα; Οχι ότι έχουν περιορισμένο λεξιλόγιο. Υπάρχουν απλοί άνθρωποι που μιλούν ωραιότατα ελληνικά χρησιμοποιώντας μόνο τις λέξεις που γνωρίζουν. Οι στιχουργοί του ρεμπέτικου, για παράδειγμα, μας άφησαν θαυμάσια δείγματα της δουλειάς τους, χωρίς να κατέχουν τη λόγια γλώσσα. Το χειρότερο με τα νούμερα είναι ότι δεν έχουν συνείδηση των προσωπικών τους περιορισμών. Θέλουν να παραστήσουν τους σπουδαίους και τις σπουδαίες και καταντούν σαν τη μαντάμ Σουσού του Ψαθά.

ΥΓ. Κανονικά, το Τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να κάνει μήνυση στη Νοτοπούλου, διότι επέδειξε ρατσιστική συμπεριφορά έναντι όσων δεν είναι αρτιμελείς. Τους θεωρεί παρακατιανούς…

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΓκεμπελισμός
Επόμενο άρθρο Αντικυνωνικά

Σχετικά Αρθρα

Στον Αρειο Πάγο δεν υπάρχουν κερατάδες

Κόντρες 26 Ιούν 2026, 19:30

Χωρίς τη φινέτσα του κονσιλιέρε

Κόντρες 25 Ιούν 2026, 19:24

ΕΑΣ, ΕΑΣ, να φύγει ο κερατάς…

Κόντρες 24 Ιούν 2026, 21:02

Πώς τους πετσόκοψες έτσι, πώς τους πετσόκοψες;

Κόντρες 22 Ιούν 2026, 14:03

Πήρες κάνα φράγκο ή τζάμπα την έκανες τη διαφήμιση;

Κόντρες 19 Ιούν 2026, 11:41

Τα παπαγαλάκια μεταμφιέστηκαν σε βαρυπενθούσες χήρες

Κόντρες 17 Ιούν 2026, 13:58
Ροή Ειδήσεων
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

27 Ιούν 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 27 Ιούνη

27 Ιούν 2026, 00:01
Διεθνή

Ναϊμ Κάσεμ: Εχουμε ανατρέψει το αμερικανοϊσραηλινό σχέδιο και έχουμε εισέλθει σε μια νέα φάση

26 Ιούν 2026, 20:29
Παιδεία

Πανελλαδικές Εξετάσεις: η «ιερή αγελάδα» του συστήματος γιατί αποτελεί τον αποφασιστικό κόφτη της πρόσβασης στα ΑΕΙ

26 Ιούν 2026, 19:40
Κόντρες

Στον Αρειο Πάγο δεν υπάρχουν κερατάδες

26 Ιούν 2026, 19:30
Πολιτική

Οπλο τους η πολιτική κακομοιριά του κοινοβουλευτικού κρετινισμού

Απ' αφορμή τη «σκιώδη κυβέρνηση» του Τσίπρα

26 Ιούν 2026, 13:47
Διεθνή

Η Χεζμπολά χτύπησε τους σιωναζιστές που (ξανα)παραβίασαν την κατάπαυση του πυρός

26 Ιούν 2026, 08:49
Παιδεία

Πρόκληση! Κρατικός οργανισμός σπεύδει να νομιμοποιήσει κολλέγιο που έχει κάνει αίτηση να πανεπιστημιοποιηθεί

26 Ιούν 2026, 08:31
Διεθνή

Γλίτωσε το βέτο, όχι και το αλεξίσφαιρο τζάμι

26 Ιούν 2026, 07:14
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 26 Ιούνη

26 Ιούν 2026, 00:01
Διεθνή

Εξακολουθούν να βυσσοδομούν οι ξενόδουλοι αστοί της Βηρυτού

25 Ιούν 2026, 22:09
Κόντρες

Χωρίς τη φινέτσα του κονσιλιέρε

25 Ιούν 2026, 19:24
Διεθνή

Τα βρόμικα σχέδια του «Συμβουλίου Ειρήνης» του Τραμπ για αφοπλισμό της Παλαιστινιακής Αντίστασης θα αποτύχουν

Παλαιστινιακές Οργανώσεις Αντίστασης: Η συνείδηση του λαού μας και της ελεύθερης, επαναστατικής νεολαίας του θα σταθεί απέναντι στους μηχανορράφους

25 Ιούν 2026, 14:23
Πολιτική

Πίσω έχει η Κοβέσι την ουρά

25 Ιούν 2026, 13:38
Διεθνή

Ενας «θολωμένος» Τραμπ προσπαθεί να σταματήσει την κατρακύλα των Ρεπουμπλικανών

25 Ιούν 2026, 10:02
Παιδεία

ΟΛΜΕ: Αφωνία μπροστά στην πρόκληση του υπουργείου Παιδείας για το πολλαπλό βιβλίο

25 Ιούν 2026, 05:54
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 25 Ιούνη

25 Ιούν 2026, 00:01
Κόντρες

ΕΑΣ, ΕΑΣ, να φύγει ο κερατάς…

24 Ιούν 2026, 21:02
Παιδεία

Ντράπηκε και η ντροπή: Κατακρατούν αυθαίρετα αντικείμενα εστιακών και φοιτητών στα Γιάννενα

Καταγγελία του Συλλόγου Εστιακών Φοιτητών Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

24 Ιούν 2026, 18:52
Καταστολή

ΕΙΝΑΠ: Υστατη έκκληση για την υγεία του απεργού πείνας Α. Χατζή

24 Ιούν 2026, 18:37
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 27 Ιούνη

1907: Καθιερώνεται το εκλογικό βιβλιάριο στην Ελλάδα.

1929: Ιδρύεται η Αγροτική Τράπεζα.

1986: Το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης κηρύσσει παράνομη τη βοήθεια των ΗΠΑ στους Κόντρας (Νικαράγουα).

1994: Βόμβα και βίαια επεισόδια στο Γιοχάνεσμπουργκ έχουν ως αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον 24 ατόμων.

1999: Πεθαίνει ο Γεώργιος Παπαδόπουλος.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

“Το PosoKanei είναι μια πλατφόρμα ενημέρωσης των πολιτών που δημιούργησε η νέα Ανεξάρτητη Αρχή. Ο καταναλωτής κοιτάζει ποιες είναι οι τιμές σε κάθε είδος και παίρνει μια απόφαση για το πού μπορεί να ψωνίσει φθηνότερα. Ολα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αντί να γκρινιάζουν, θα έπρεπε να πουν μπράβο που το κάναμε”, υπογράμμισε ο Υπουργός Ανάπτυξης και σημείωσε πως είναι μια πρωτοβουλία που θα έπρέπε να έχει γίνει εδώ και χρόνια από τις καταναλωτικές οργανώσεις. “Θέλουμε να συμβάλλουμε να υπάρξει καταναλωτική συνείδηση στους πολίτες και να συνεργαστούμε με το καταναλωτικό κίνημα. Είμαστε από την ίδια μεριά του λόφου”, τόνισε χαρακτηριστικά. Για το αν η δημιουργία αυτής της εφαρμογής είναι παραδοχή ότι η κυβέρνηση δεν κάνει τίποτα για να αντιμετωπίσει το αυξημένο κόστος ζωής, ο κ. Θεοδωρικάκος απάντησε πως “δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά. Το να γνωρίζει ο πολίτης είναι αποδοχή ότι δεν κάνουμε τίποτα; Σε όλες τις χώρες το καταναλωτικό κίνημα επιβάλει πράγματα και έχει ισχύ, εδώ είναι περιορισμένη η παρεμβατικότητα του. Αντί να πολιτικολογούν ορισμένοι, θα έπρεπε να αναδεικνύουν ορισμένα πράγματα, εκθέτοντας όσους προσπαθούν να αισχροκερδίσουν. Ένα πιο ισχυρό καταναλωτικό κίνημα, θα βοηθούσε και θα έπρεπε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας”.

Δελτίο Τύπου υπουργείου Ανάπτυξης

(Μια βδομάδα μετά τη φιέστα του μεγάρου Μαξίμου, όπου «παρουσιάστηκε» στον Μητσοτάκη το PosoKanei για να εισπράξει το θαυμασμό του και τα θερμά του συγχαρητήρια, κατεβαίνει ο πήχυς. «Πώς κάνετε έτσι, ρε παιδιά, μια πλατφόρμα ενημέρωσης είναι, για να ενισχύσουμε την καταναλωτική συνείδηση», λέει ο πολιτικός γυρολόγος Θεοδωρικάκος, αποσυνδέοντας πλήρως το PosoKanei από την αντιμετώπιση της ακρίβειας. Ο λαός κάτι τέτοιες συμπεριφορές τις λέει «βάζω την ουρά στα σκέλια». Ο Μητσοτάκης δεν μοίραζε συγχαρητήρια για την «πραγματικά εξαιρετική και πολύ χρήσιμη εφαρμογή», με την οποία «από σήμερα ο έλληνας καταναλωτής αποκτά ένα ακόμα «όπλο» στη μάχη κατά της ακρίβειας και του αυξημένου κόστους ζωής»; Πολιτική αλητεία και κυνισμό του αισχίστου είδους χαρακτηρίσαμε αυτή την τοποθέτηση. Ο Μητσοτάκης δεν έλεγε ότι ο καταναλωτής «θα γνωρίζει πια στην κυριολεξία πόσο κάνει κάθε προϊόν σε πραγματικό χρόνο, θα μπορεί να συνθέτει το δικό του καλάθι, να συγκρίνει τιμές, όχι μόνο εντός Ελλάδος αλλά και με αντίστοιχα προϊόντα στο εξωτερικό, έτσι ώστε να μπορεί να επιλέγει εύκολα τι και πού έχει συμφέρον να κάνει τις αγορές του»; Ο Μητσοτάκης δεν έλεγε ότι «είναι μία σημαντική πρωτοβουλία, η οποία ενισχύει τον ανταγωνισμό»; Τώρα όλα αυτά τα έβαλαν… να μην πούμε που. Εκαναν γαργάρα με ταβανόπροκες. Γιατί; Γιατί διαπίστωσαν ότι η αλήτικη προπαγάνδα έγινε μπούμερανγκ και τους χτύπησε κατακούτελα. Ο κόσμος βρίζει. Ακόμα και τα αστικά μίντια δεν βρήκαν κάτι που να τους επιτρέπει να στηρίξουν την προπαγάνδα του Μητσοτάκη και του Θεοδωρικάκου. Στις πιο ευνοϊκές περιπτώσεις κατέληγαν σε ένα «καλό είναι, αλλά η ακρίβεια…». Γι’ αυτό και αναδιπλώνονται. Το μόνο που έμεινε είναι ένα επικοινωνιακό φιάσκο και τα λεφτά που έβγαλε η εταιρία που έφτιαξε το πρόγραμμα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo