Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 4 Δεκέμβρη
  • Ξεσηκώθηκαν και οι λαϊκατζήδες
  • Τσιάρας-Κέλλας κατασκεύασαν ψεύτικη αποκλιμάκωση της ευλογιάς των αιγοπροβάτων
  • Αθήνα-Ουάσιγκτον όπως Κολιάτσου-Παγκράτι
  • Ο Μητσοτάκης δρομολογεί την ολοκληρωτική υποταγή της πανεπιστημιακής έρευνας στην αγορά
  • Ο Κόκκινος Δεκέμβρης του ’44 φάρος στο δρόμο προς την κοινωνική απελευθέρωση
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Στήλες»Κόντρες»Κόντρες
Κόντρες

Κόντρες

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr9 Νοέ 2019, 00:00

ΔΕ ΣΩΖΕΤΑΙ
Ο καθηγητής του ΕΜΠ Γ. Μπάφας δώρισε στον Περισσό δύο πίνακες, έναν που απεικονίζει τον Λένιν (1922) και έναν με το κλασικό πορτραίτο του Στάλιν με στρατιωτική στολή (1946). Οι πίνακες ανήκαν στην ιδιωτική του συλλογή και τους απέκτησε όταν σπούδαζε στη ΛΔ Γερμανίας. Σύμφωνα με το 902.gr, «ο Δ. Κουτσούμπας τον ευχαρίστησε θερμά σημειώνοντας ότι το ΚΚΕ θα αξιοποιήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την προσφορά του». Το θέμα δεν προβλήθηκε ιδιαίτερα από τα Μέσα του Περισσού. Μερικές φωτογραφίες και λιτή ειδησεογραφία. Παρά ταύτα, δε γλίτωσαν κάποια επικριτικά ή ειρωνικά σχόλια από τους πιο λυσσασμένους αντισταλινικούς του αστικού Τύπου. Για τον Περισσό, όμως, σημασία έχει η σπέκουλα. Ικανή για να «ψαρέψει» ανάμεσα στον κόσμο της Αριστεράς, αλλά χωρίς να ξεπερνάει το μέτρο που επιβάλλει η αστική πολιτική. Τηρουμένων των αναλογιών, κάνουν ό,τι κάνει και ο Πούτιν. Οταν είδε ότι δεν μπορεί να σβήσει τους Λένιν και Στάλιν από την ιστορική μνήμη, αποφάσισε να τους ενσωματώσει ως νεκρά σύμβολα στη σύγχρονη ρωσική Ιστορία.Ο λενινισμός και ο σταλινισμός δεν είναι πίνακες κρεμασμένοι στους τοίχους μουσείων και γραφείων. Είναι ζώσα θεωρία, πρόγραμμα, στρατηγική και τακτική, με τα οποία ο Περισσός δεν έχει καμιά σχέση. Οσους πίνακες και να κρεμάσει, δε σώζεται με τίποτα.

ΥΓ. Οι πίνακες είναι «του πλέον αναγνωρισμένου σοβιετικού ζωγράφου Βολκόφ», διαβάσαμε στο 902.gr. Oνομα και πατρώνυμο δεν έχει αυτός ο Βολκόφ; Από τη φωτογραφία της υπογραφής βλέπουμε πως πρόκειται για κάποιον Βολκόφ Α.Σ. Οσο κι αν ψάξαμε, δε βρήκαμε τίποτα για τον συγκεκριμένο ζωγράφο. Διάσημοι Βολκόφ υπήρξαν τρεις. Ο γενάρχης Αλεξάντρ Νικολάεβιτς Βολκόφ (1866-1957), Ρώσος που εργάστηκε στην Τασκένδη, και οι γιοι του Βαλέρι Αλεξάντροβιτς Βολκόφ (1928-) και Αλεξάντρ Αλεξάντροβιτς Βολκόφ (1937-). Ούτε η υπογραφή ταιριάζει ούτε το στιλ με κανέναν από τους τρεις γνωστούς Βολκόφ. Προς τι η λαθροχειρία; Για να γίνει πιο πιστευτή η σπέκουλα;

Την ανάγκη φιλοτιμία

«Εχω την ακλόνητη πεποίθηση ότι η υπόθεση της Novartis απασχολεί ελάχιστους συμπολίτες μας, ολοένα και λιγότερους, ενώ αντίθετα η αγωνία τους να βρουν δουλειά τα παιδιά τους, να επιστρέψουν από το εξωτερικό και να αυξηθεί ο μισθός τους, είναι πραγματικές αγωνίες, τις οποίες η Κυβέρνηση και εγώ προσωπικά ως Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων οφείλουμε να εργαστούμε σκληρά για να ικανοποιήσουμε». Σπεσιαλίστας στις κωλοτούμπες ο Μπουμπούκος, πήρε προφανώς κάποιο αυστηρό μήνυμα από τον Μητσοτάκη, μετά τις γνωστές δηλώσεις του περί χρηματισμού των Τσίπρα και Πολάκη από τη Novartis και αποσύρθηκε από το προσκήνιο της συγκεκριμένης υπόθεσης, βρίσκοντας και το… επιχείρημα: «τον κόσμο δεν τον απασχολεί η Novartis, αλλά τα προβλήματά του».

Πόσο θα κρατήσει η απόσυρση; Με τον Μπουμπούκο δεν μπορείς ποτέ να είσαι σίγουρος. Εκτός αν ο Μητσοτάκης του τα 'σουρε πολύ χοντρά και φοβάται μη βρεθεί εκτός κυβερνητικού νυμφώνος στον πρώτο ανασχηματισμό.

Κανονική μαφία

Τέσσερις μπάτσοι υπηρετούσαν ως μπράβοι του «επιχειρηματία» που εκτελέστηκε στο Χαϊδάρι στο πλαίσιο του πολέμου των συμμοριών της μαφίας που μαίνεται εδώ και καιρό. Οι δύο από τους μπάτσους είχαν βάρδια την ώρα της εκτέλεσης και όταν είδαν το χτύπημα έβγαλαν κουμπούρια και πυροβόλησαν τους δράστες (οι οποίοι τελικά αποδείχτηκαν πιο ικανοί, καθώς και τη «δουλειά» τους έκαναν και έφυγαν χωρίς γρατζουνιά από τα όπλα των μπάτσων-μπράβων.

Επιβεβαιώθηκε έτσι για μια ακόμα φορά ότι μαφιόζικα κυκλώματα και μπατσαρία είναι συγκοινωνούντα δοχεία. Σε όλα τα επίπεδα της μαφιόζικης δράσης: πορνεία και σωματεμπορία, παράνομες λέσχες, διακίνηση ναρκωτικών. Γράφτηκαν κάποια δημοσιεύματα, ελεγχόμενα από την ίδια την ηγεσία των μπάτσων, παίχτηκε και πάλι η προπαγάνδα των «λίγων επίορκων» και των «πολλών υπεύθυνων αστυνομικών», πάνω στο τριήμερο τα δημοσιεύματα κόπηκαν και θα τα ξαναδούμε την επόμενη φορά που θα αποκαλυφθεί κάτι και δε θα μπορούν να το κρύψουν.

«Μαύροι» Διόσκουροι

«Ο Κ. Μπογδάνος είναι στα τιμημένα εδάφη της Βορείου Ηπείρου, εκεί που γράφθηκε το ελληνικό Επος. Εκεί που ζούνε τα αδέλφια μας. Καλό οδοιπορικό Κωνσταντίνε», τιτίβισε ο Θ. Πλεύρης. «Είσαι παλικάρι και από τους λίγους κυρίους στην πολιτική», αντιτίβισε ο Μπογδάνος.

Να τη χαίρονται τη «μαύρη» συνιστώσα τους ο Μητσοτάκης, ο Δένδιας και οι υπόλοιποι «σοβαροί» (λέμε τώρα) της ΝΔ.

Στενός κορσές

Διαμαρτύρονται οι εργαζόμενοι του ΚΕΘΕΑ για το πρώτο στην ιστορία του Κέντρου διορισμένο διοικητικό συμβούλιο που ανακοίνωσε ο Κικίλιας στις 30 του Οκτώβρη. «Η επιλογή των έμμισθων Προέδρου και Αντιπρόεδρου έγινε με κύριο κριτήριο τα κομματικά τους διαπιστευτήρια», ενώ «έντονο κομματικό άρωμα [υπάρχει] και στις επιλογές κάποιων μελών», λένε οι εργαζόμενοι. Μα γι' αυτό κατήργησε το αυτοδιοίκητο ο Κικίλιας. Η ΝΔ δεν είχε προσβάσεις στο συγκεκριμένο χώρο (απεξάρτηση). Ο μόνος τρόπος ήταν να διορίσει ΔΣ στο ΚΕΘΕΑ, ώστε η νέα διοίκηση να φροντίσει να τοποθετήσει «δικά μας παιδιά» στις διάφορες δομές, στήνοντας έτσι μια καλή «γαλάζια» βάση στο χώρο. Τα υπόλοιπα που ανακοίνωσε ο Κικίλιας, ότι «προστατεύεται ο σκοπός και η αποστολή του ΚΕΘΕΑ και εξασφαλίζεται ο δημόσιος χαρακτήρας του», ότι «επιχειρείται η εμπέδωση του επιστημονικού λόγου και του κλίματος αμοιβαίου διαλόγου μεταξύ των φορέων, χωρίς καμία παρέμβαση στο παραγόμενο επιστημονικό έργο του ΚΕΘΕΑ» κτλ. είναι τροφή για αφελείς.

Περί όνου σκιάς

Εξανέστη η Νοτοπούλου, τομεάρχισσα Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ (ομολογούμε ότι μας διέφευγε ο εν λόγω τίτλος). Η συμφωνία για την αεροπορική σύνδεση Σαγκάης-Αθήνας είχε κλειστεί από τον περασμένο Γενάρη από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. «Η τότε Υπουργός Τουρισμού Ελενα Κουντουρά συναντήθηκε στη Σαγκάη τον Ιανουάριο του 2019, σχεδόν ένα χρόνο πριν δηλαδή, με τον πρόεδρο της Juneayo Air, οπότε και πραγματοποιήθηκαν οι διαπραγματεύσεις, έγιναν οι επίσημες ανακοινώσεις, και οριστικοποιήθηκε η συνεργασία και η συμφωνία για την έναρξη της πτήσης. Η κυβέρνηση της ΝΔ ήρθε απλά και την υπέγραψε». Το καλύτερο το κράτησε για το τέλος: «Και είναι θλιβερό που δεν παραδέχεται ότι το κράτος έχει συνέχεια, που αποσιωπά το επιτυχημένο έργο της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, και το παρουσιάζει για μία ακόμη φορά ως δικό της».

Δεν έχουμε να πούμε τίποτα, σηκώνουμε τα χέρια ψηλά…

Σόι πάει το βασίλειο

Εκεί στα Γιαννιτσά, που μερικές δεκάδες ντόπιοι έκαναν φραγμό για να εμποδίσουν την εγκατάσταση 150 προσφύγων σε ξενοδοχείο, είχε δράσει το περιβόητο «Εθελοντικό Τάγμα Πούλου» ή «Poulos Verband» (από το όνομα του διοικητή του Γεώργιου Πούλου). Εξοπλισμένοι από τους ναζί κατακτητές και φορώντας γερμανικές στολές επιδίδονταν σε σφαγές, βιασμούς γυναικών και λεηλασίες, με έδρα την κωμόπολη Κρύα Βρύση. Πάνω από χίλια ήταν τα θύματά τους μέσα σε λίγους μόνο μήνες. Οταν οι ναζί άρχισαν να αποχωρούν από την Ελλάδα, το «Poulos Verband» τους ακολούθησε συντεταγμένα και πολέμησε μαζί τους στη Γιουγκοσλαβία και την Αυστρία. Ε, δεν μπορεί αυτοί οι ναζί εγκληματίες να μην άφησαν (όχι κατ' ανάγκη φυσικούς) απογόνους.

Καβάτζα;

«22% αύξηση των ελληνικών εξαγωγών στη Βραζιλία από τότε που ανέλαβε ο φιλέλληνας Μπολσονάρου», πανηγυρίζει η ιστοσελίδα του νεοναζιστικού μορφώματος του Λαγού (https://ethnikisinidisi.gr/2019/11/03/afxisi-exagogon-stn-vrazilia/). Γράφει το δημοσίευμα: «Δεν θέλουν να καταλάβουν οι ξενόδουλοι πολιτικοί και δημοσιογράφοι ότι κάθε γνήσιος πατριώτης όπως ο Βραζιλιάνος πρόεδρος είναι φυσικό ν’ αγαπάει την Ελλάδα, γιατί καταλαβαίνει ότι είναι η μήτρα του πατριωτισμού και των μεγάλων παγκόσμιων αξιών και ιδανικών. Ο Μπολσονάρου εμπνέεται από την αιωνία Ελλάδα και τη βοηθάει όσο μπορεί, την ίδια ώρα που οι διεθνιστές την πολεμούν λυσσαλέα. Viva il presidente Bolsonaro!».

Πρόκειται απλά για αλληλεγγύη μεταξύ φασιστών ή προετοιμάζεται το έδαφος για το καβάτζωμα του Λαγού στη Βραζιλία, λίγο πριν ανακοινωθεί η καταδικαστική απόφαση του δικαστηρίου, που θα του δείχνει το δρόμο της φυλακής; Η Βραζιλία έχει από παλιά παράδοση στο κρύψιμο ναζί εγκληματιών. Γύρω στους 1.500 με 2.000 υπολογίστηκαν οι χιτλερικοί που κατέφυγαν εκεί μετά τον Β' παγκόσμιο πόλεμο.

Και μπαρουφοσυνέδριο

Διαβουλευτικό (!) συνέδριο του ΜέΡΑ25 στις 24-25 Μάη στην Αθήνα ανακοίνωσε ο Μπαρουφάκης σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε στη Θεσσαλονίκη πλαισιωμένος από μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου και Κινηματικής Εξόρμησης (ΟΕΣΚΕ). Ανακοίνωσε, επίσης, ότι από τις 22 Απρίλη μέχρι τις 11 Μάη θα γίνουν συνέδρια σε κάθε περιφέρεια της χώρας και κάλεσε τους πολίτες να συμμετάσχουν σ' αυτά, προκειμένου να διαμορφωθούν με διαδικασίες ανοιχτής δημοκρατίας οι προτάσεις που θα κατατεθούν τον Μάη. Κλασικά κόλπα που εφάρμοσε πρώτο το Ποτάμι, για ν' ακολουθήσει ο ΣΥΡΙΖΑ με τα περιβόητα Αναπτυξιακά Συνέδρια, τα οποία είχαν υποτίθεται προγραμματικό χαρακτήρα. Τα μπαρουφοσυνέδρια είναι πιο κοντά σ' αυτά του Ποταμιού (one man show και διακοσμητικές ομιλίες απ' όσους τσιμπήσουν και πάρουν μέρος). Η πιάτσα έχει αδειάσει (δεξιά και αριστερά του μπαρουφοκόμματος), οπότε η «ψαριά» μπορεί να αποδειχτεί καλή για τη δημιουργία ενός μηχανισμού.

Για εσωτερική κατανάλωση

Ο Ερντογάν έχει την πρόσκληση του Τραμπ να επισκεφτεί την Ουάσινγκτον στις 11 Νοέμβρη, αλλά ο Ερντογάν το σκέφτεται, λέει, επειδή οι ψηφοφορίες στο Κογκρέσο για τη γενοκτονία των Αρμενίων έβαλαν «ένα ερωτηματικό». «Η επίσκεψη του προέδρου επανεξετάζεται», δήλωσε στο Ρόιτερς ανώτατος τούρκος αξιωματούχος, διευκρινίζοντας ότι η τελική απόφαση δεν έχει ληφθεί ακόμα.

Ο πρόεδρος του CHP, της κεμαλικής αντιπολίτευσης, όμως, έχει βρει άλλο λόγο για να μην πάει ο Ερντογάν στην Ουάσινγκτον. Ο Κεμάλ Κιλιντσάρογλου κάλεσε τον πρόεδρο να ακυρώσει την επίσκεψη στις ΗΠΑ, επειδή ο Τραμπ του έστειλε τη γνωστή επιστολή στην οποία του έλεγε «να μην είναι σκληρό αντράκι» και «να μην είναι βλάκας».

Ψιλοτσουρουφλίστηκε ο Ερντογάν και την περασμένη Παρασκευή δήλωσε πως αν θα πάει στην Ουάσινγκτον, θα το κάνει για να επιστρέψει στον Τραμπ εκείνη την επιστολή. Φαίνεται πως τη μάζεψαν από τα… σκουπίδια, όπου την είχε πετάξει ο Ερντογάν μόλις την έλαβε (αυτό είχαν δηλώσει οι άνθρωποί του).

Εμάς «κάτι» μας λέει ότι ο Ερντογάν θα πάει στην Ουάσινγκτον (τόσες προσπάθειες έκανε για να εξασφαλίσει την πρόσκληση από τον Τραμπ). Τα υπόλοιπα είναι για κατανάλωση στο εσωτερικό της Τουρκίας. Βάρδα μόνο να μην του κάνουν καμιά στημένη ερώτηση σχετικά με την επιστολή κι αναγκαστεί κι αυτός, όπως ο Τσίπρας, να αρχίσει να γλύφει πατόκορφα τον Τραμπ. Τα συνηθίζει κάτι τέτοια ο Τραμπ.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΟ καπιταλισμός (εξακολουθεί να) γεννά το φασισμό
Επόμενο άρθρο Αντικυνωνικά

Σχετικά Αρθρα

Αθήνα-Ουάσιγκτον όπως Κολιάτσου-Παγκράτι

Κόντρες 3 Δεκ 2025, 14:33

H ώρα του Φραπέ

Κόντρες 2 Δεκ 2025, 15:25

Ξεφτίλα είναι η ίδια η Εξεταστική για το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ

Κόντρες 1 Δεκ 2025, 11:37

Βομβαρδισμός ανακοινώσεων = υπουργός σε μεγάλο ζόρι

Κόντρες 28 Νοέ 2025, 19:36

Ποιος είν’ αυτός ο τυχερός;

Κόντρες 27 Νοέ 2025, 09:31

Nα μιλήσει ο… σεβάσμιος

Κόντρες 26 Νοέ 2025, 13:55
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Δεκέμβρη

4 Δεκ 2025, 00:01
Οικονομία

Ξεσηκώθηκαν και οι λαϊκατζήδες

3 Δεκ 2025, 21:08
Αγροτικά

Τσιάρας-Κέλλας κατασκεύασαν ψεύτικη αποκλιμάκωση της ευλογιάς των αιγοπροβάτων

3 Δεκ 2025, 15:17
Κόντρες

Αθήνα-Ουάσιγκτον όπως Κολιάτσου-Παγκράτι

3 Δεκ 2025, 14:33
Παιδεία

Ο Μητσοτάκης δρομολογεί την ολοκληρωτική υποταγή της πανεπιστημιακής έρευνας στην αγορά

3 Δεκ 2025, 10:10
Ιστορία

Ο Κόκκινος Δεκέμβρης του ’44 φάρος στο δρόμο προς την κοινωνική απελευθέρωση

3 Δεκ 2025, 08:57
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 3 Δεκέμβρη

3 Δεκ 2025, 00:01
Οικονομία

Περί golden boys και λαμόγιων, γενικώς…

2 Δεκ 2025, 22:49
Η παπάρα

Ο Κυρανάκης στην πρωτοπορία του γκεμπελισμού

2 Δεκ 2025, 19:40
Διεθνή

H θέληση για αντίσταση παράγει (και) ιατρικά θαύματα

2 Δεκ 2025, 18:21
Κόντρες

H ώρα του Φραπέ

2 Δεκ 2025, 15:25
Εργατικά

Η κυβέρνηση πάει στα δικαστήρια την Απεργία-Αποχή των Διοικητικών ενάντια στις διαγραφές φοιτητών

2 Δεκ 2025, 14:11
Διεθνή

Σιωναζιστές έποικοι σάπισαν στο ξύλο και λήστεψαν ξένους αλληλέγγυους

Σε χωριό της Δυτικής Οχθης

2 Δεκ 2025, 10:59
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 2 Δεκέμβρη

2 Δεκ 2025, 00:01
Οικονομία

Tα πολεμικά μονοπώλια και το ανώτατο κέρδος

1 Δεκ 2025, 19:21
Αγροτικά

Στα μπλόκα της αγροτιάς να σπάσει της κυβέρνησης ο τσαμπουκάς – Παλλαϊκό μέτωπο στήριξης των αγωνιζόμενων αγροτών

1 Δεκ 2025, 14:26
Διεθνή

Η απώλεια της στρατηγικής ισορροπίας του Ισραήλ

Πολιτική Ανάλυση

1 Δεκ 2025, 13:35
Κόντρες

Ξεφτίλα είναι η ίδια η Εξεταστική για το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ

1 Δεκ 2025, 11:37
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 1 Δεκέμβρη

1 Δεκ 2025, 00:01
Διεθνή

Πάει κι ο «ψηλός», πλησιάζει η ώρα του «κοντού»;

30 Νοέ 2025, 09:40
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Δεκέμβρη

Ημέρα κατά των ναρκωτικών.

1920: Αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας του βασιλιά Κωνσταντίνου στο Μιλάνο.

1929: Εκτεταμένες συγκρούσεις απεργών των τραμ με απεργοσπάστες και χωροφυλακή (Αθήνα).

1929: Η ελληνική κυβέρνηση αρνείται τη χορήγηση 13ου μισθού (Χριστουγέννων) στους εργάτες.

1931: Πολλοί τραυματίες σε συγκρούσεις αρτεργατών – αστυνομίας, όταν αστυνομικοί προσπάθησαν να μπουν στα γραφεία της ομοσπονδίας αρτεργατών (Αθήνα).

1936: Είσοδος της CNT στην ισπανική κυβέρνηση (υπουργεία Δικαιοσύνης, Εμπορίου, Υγείας και Βιομηχανίας).

1944: Ο «Δεκέμβρης» γενικεύεται με χιλιάδες θύματα, ο Σκόμπι κηρύσσει στρατιωτικό νόμο.

1949: Απολύονται από τη Μακρόνησο 1.590 «ανανήψαντες».

1992: Τραυματισμός στο πόδι του βουλευτή της ΝΔ Ελευθέριου Παπαδημητρίου (17Ν).

1992: Βόμβα στη ΔΟΥ Αμαρουσίου (17Ν).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Τόσα χρόνια είχαμε μάθει όταν κάνουν κινητοποιήσεις οι αγρότες, όταν μπλοκάρουν την εθνική οδό, όταν υπάρχει εν πάση περιπτώσει μία απεργία, να εκβιάζεται το πολιτικό σύστημα και να υπαναχωρεί και να δίνει, να δίνει, να δίνει. Ακριτα. Είδαμε που καταλήξαμε. Καταλήξαμε στον ΟΠΕΚΕΠΕ. Καταλήξαμε στο να έχει δημιουργηθεί ένα σύστημα το οποίο έδινε επιδοτήσεις σε ανθρώπους που δεν τις δικαιούνται.

Κωνσταντίνος Κυρανάκης

(Ο Τσιάρας με τον Χατζηδάκη πρέπει να έμειναν «παγωτά». Αυτοί προσπαθούν να καλοπιάσουν τους αγρότες, τους καλούν στα γραφεία τους τονίζοντας ότι είναι πάντα ανοιχτά γι’ αυτούς, και έρχεται ένας συνάδελφός τους, ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών και Μεταφορών και χαρακτηρίζει τους αγρότες εκβιαστές και λαμόγια. Η θεωρία του εκβιασμού δεν είναι καινούργια. Κάθε φορά που υπάρχει ένας διεκδικητικός αγώνας που ασκεί πίεση στην κυβέρνηση, την όποια κυβέρνηση, οι αγωνιζόμενοι χαρακτηρίζονται εκβιαστές. Οι ΔΕΗτζήδες επειδή «κατεβάζουν τους διακόπτες», οι εργάτες καθαριότητας επειδή δημιουργούν «κίνδυνο διάδοσης λοιμωδών νοσημάτων», οι υγειονομικοί επειδή «απειλούν τις ζωές των ασθενών», οι εκπαιδευτικοί επειδή «παίζουν με τη μόρφωση των παιδιών μας», οι εργαζόμενοι στις δημόσιες μεταφορές επειδή «ταλαιπωρούν τον απλό κόσμο». Για τους αγρότες υπάρχει από παλιά ένα ποτ πουρί γκεμπελίστικων κατηγοριών, που ξεκινούν από το «προσεχώς Βουλγάρες» και καταλήγουν στα «σκυλάδικα» και στα «πολυτελή τζιπ». Ο Κυρανάκης, ως εκπρόσωπος της… μοντέρνας ακροδεξιάς, παιδί της γαλάζιας γενιάς του «party μωρή άρρωστη», κάνει ένα βήμα παραπέρα. Εντελώς αστοιχείωτος, όπως όλοι οι ακροδεξιοί γκεμπελίσκοι, δεν ξέρει καν τι είναι το ΟΣΔΕ και ο ΟΠΕΚΕΠΕ. Οτι δεν είναι αποτέλεσμα των αγώνων των αγροτών -των εκβιασμών, όπως τους χαρακτηρίζει, αλλά αποτέλεσμα της ήττας αυτών των αγώνων και της κυριαρχίας των καταστροφικών για τη φτωχή αγροτιά πολιτικών της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής – ΚΑΠ. Είναι της μόδας όμως το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ. Και τι κάνει ο Κυρανάκης; Αδίστακτα και ανερυθρίαστα βαφτίζει τους αγρότες των μπλόκων λαμόγια, με τη λογική «πες, πες, κάτι θα μείνει». Ενώ έχει στηθεί μια εγκληματική οργάνωση, με αρχηγείο το ίδιο το Μέγαρο Μαξίμου, με επιτελάρχες υπουργούς, αξιωματικούς γενικούς γραμματείς και προέδρους και αντιπροέδρους του ΟΠΕΚΕΠΕ και υπαξιωματικούς διάφορους Φραπέδες, Χασάπηδες, Καλφούτζους, Χλύκες κ.ά., που από τη μια αρπάζει τεράστια ποσά επιδοτήσεων με παράνομο τρόπο, μοιράζοντάς τες ιεραρχικά, και από την άλλη επικεντρώνεται στην αντι-δεξιά Κρήτη με στόχο να τη βάψει «μπλε» στις εκλογές του 2023, για να εξασφαλιστεί η αυτοδυναμία της ΝΔ στη Βουλή, ο Κυρανάκης αντιστρέφει την πραγματικότητα, εξαφανίζει την εγκληματική οργάνωση και βάζει στη θέση της τους αγωνιζόμενους αγρότες, οι οποίοι υπήρξαν θύματα και του σκανδάλου του ΟΠΕΚΕΠΕ. Μπορεί ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ο Κυρανάκης να φαίνεται εκτός γραμμής, όσο όμως οι αγρότες θα στέκονται στα μπλόκα, σε μπλόκα μαχητικής διεκδίκησης πάνω στις εθνικές οδούς και όχι απλής διαμαρτυρίας στους παράδρομους, η άποψη Κυρανάκη, θα γίνεται κυρίαρχη στον κυβερνητικό λόγο και ακόμα περισσότερο στο λόγο των -αλητών, ρουφιάνων- δημοσιογράφων που υπηρετούν την κυβερνητική πολιτική)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo