Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 4 Ιούλη
  • Πρόκληση: Aποφυλακίζουν τα γκεσέμια της νεοναζιστικής εγκληματικής συμμορίας
  • Αηδιάζει ακόμα και ο γυμνοσάλιαγκας
  • Η διασύνδεση με τους «κοινωνικούς εταίρους» πασπαλισμένη με μπόλικη προπαγανδιστική φλυαρία
  • Λωρίδα της Γάζας, 2.7.2025: Μην αποστρέφετε το βλέμμα από τα εγκλήματα του κτήνους (βίντεο φρίκης)
  • Σαν σήμερα 3 Ιούλη
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Στήλες»Κόντρες»Κόντρες
Κόντρες

Κόντρες

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr13 Ιούλ 2019, 00:00

Διαφημιστικά projects.

Πόσο απέχουν τα Σεπόλια από τη Μύκονο; Οσο ένα φτωχόπαιδο της οδού Αυλώνος από τη Μαριάννα Βαρδινογιάννη. Οι αδερφοί (και η μαμά) Αντετοκούνμπο, με επικεφαλής τον διάσημο σταρ του NBA Γιάννη, αφού έδωσαν το σόου τους στα Σεπόλια, την παλιά γειτονιά τους, εκεί όπου ο Γιάννης έκανε τα πρώτα αθλητικά του βήματα, μετέβησαν στη Μύκονο για να δώσουν άλλο σόου. Ηθελαν, λέει να στηρίξουν το σύλλογο «Ελπίδα» της Βαρδινογιάννη. Τόσο μεγάλη ήταν η στήριξη που η επιταγή που παρέδωσε ο Γιάννης στη Βαρδινογιάννη ήταν 20.000 ευρώ! Οσο κάνει η «ζημιά» μιας παρέας αστών σε συναυλία του Ρέμου στο νησί. Αν ο σταρ του ΝΒΑ οργάνωνε ένα φιλικό στην Αθήνα κι έβγαζε δυο-τρία κράνη να γυρίσουν ανάμεσα στον κόσμο, θα μάζευε περισσότερα λεφτά. Δεν υπάρχει ζήτημα φιλανθρωπίας. Η αστική φιλανθρωπία είναι το διαβατήριο για να περάσει η οικογένεια Αντετοκούνμπο στα σαλόνια της ελληνικής μπουρζουαζίας. Εκεί που είναι πλέον ο φυσικός της χώρος. Οσο για τις εκδηλώσεις στα όποια Σεπόλια, αυτές είναι απαραίτητες για να συντηρούν τον διαφημιστικό μύθο του προϊόντος «Γιάννης». Είπαμε: παιχταράς και τίποτα πέραν αυτού.
 

Αρτίστας

«Το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας ξεμπλόκαρε τη σχέση με τη Βόρεια Μακεδονία είναι μια αξιοσημείωτη επίδοση ενός statesman. Ειδικά αφού υποχρεώθηκε να υποστεί την εσωτερική αντίδραση».
 
Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, που έκανε την παραπάνω δήλωση στη συντηρητική Die Zeit, απέδειξε για μια ακόμα φορά ότι είναι ένας αρτίστας της ιμπεριαλιστικής πολιτικής. Ελάχιστες μέρες πριν από τις ελληνικές βουλευτικές εκλογές  στην Ελλάδα, γνωρίζοντας ότι ο Τσίπρας θα χάσει, του προσφέρει την τελευταία βοήθεια. Οχι για να μη χάσει, αλλά για να μην πέσουν να τον κατασπαράξουν μετά την ήττα του. Τον αποκαλεί statesman, δηλαδή πολιτικό με μεγάλη θεσμική υπευθυνότητα. Και του προσδίδει αυτόν τον τίτλο για την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών, που ήταν απαίτηση (και) της Γερμανίας. Επαινώντας τον σοσιαλδημοκράτη Τσίπρα και βοηθώντας τον να «σταθεί» στο εσωτερικό πολιτικό παιχνίδι της Ελλάδας, ο Σόιμπλε στέλνει ταυτόχρονα και ένα μήνυμα στον ομοϊδεάτη του Μητσοτάκη: «για να κερδίσεις τον τιμητικό τίτλο του statesman, θα πρέπει να πολιτευτείς όπως ο Τσίπρας. Μ' ένα σμπάρο δυο τρυγόνια.
 

Χωρίς ήχο

Το ξινισμένο μούτρο του Τσίπρα, καθώς συνόδευε τον Μητσοτάκη στο εσωτερικό του Μαξίμου, και η επαναλαμβανόμενη αμήχανη χειρονομία (του έδειχνε το δρόμο, λες κι ο άλλος πήγαινε στο Μαξίμου για πρώτη φορά) έδειχναν την κακή ψυχολογική κατάσταση στην οποία βρισκόταν. Βλέπετε, εδώ και τρία χρόνια δεν έκανε τίποτ' άλλο από το να απαξιώνει τον Κούλη σε προσωπικό επίπεδο. Του έλεγε κατάμουτρα ότι είναι ο πιο εύκολος αντίπαλος, έλεγε ειρωνικά και αλαζονικά στους δεξιούς βουλευτές να φροντίσουν να τον κρατήσουν στην ηγεσία της ΝΔ, γιατί είναι ο καλύτερος «πελάτης» του. Πες, πες, και με τους σφουγγοκωλάριους να φτιάχνουν το μύθο του «άχαστου», καταλαβαίνετε πώς αισθανόταν παραδίδοντας την πρωθυπουργία σ' αυτόν που υποτίθεται ότι ήταν του χεριού του, που τον «γλένταγε» σε κάθε κοινοβουλευτική διαδικασία. Γι' αυτό και έδωσε εντολή να μην υπάρχει ήχος στα τηλεοπτικά πλάνα της συνάντησής του. Να μην μεταδοθεί ούτε η σύντομη συζήτηση που κάνουν δυο πολιτικοί όταν συναντιούνται, μιλώντας συνήθως για ανώδυνα πράγματα. 'Η φοβόταν να μιλήσει μπροστά στην κάμερα ή δεν ήθελε ν' ακουστούν ούτε τα δυο τυπικά λόγια που θα έλεγε. Νόμισε ότι επιβάλλοντας σιγή θα μείωνε τον Μητσοτάκη…
 

Πόνος και οχετός

Με το που πέρασαν τα μεσάνυχτα του Σαββάτου προς Κυριακή ο Παναγιώταρος, εν ευθυμία διατελών, έπιασε δουλειά στο Twitter: «Kαλή μας επιτυχία», «Από τις 8 Ιουλίου είμαστε ξανά η Εθνική αντιπολίτευση στην ψευτοδεξιά»,  «Αδεια, δίπλωμα και ψηφοδέλτιο Χρυσής Αυγής». Αργότερα, άρχισαν οι δραματικές εκκλήσεις με γκεμπελίστικα ψεύδη: «Ψήφισαν οι ηλικιωμένοι, ψήφισαν οι ΚΚΕδες. Οσοι δικοί μας δεν έχουν πάει ας πάνε, γιατί με το ΚΚΕ είμαστε στον πόντο…». Το βράδυ, ο πόνος πέταξε το καπάκι του οχετού:«Ρε κουμμούνια όλο για πηγάδες μιλάτε και ασυλίες. Ξεχνάτε ότι μετά τις πηγάδες ήρθε ο Γράμμος και το Βίτσι και αργότερα οι μανάδες σας ερχόμενες από τις ξοφλημένες κομμουνιστικές χώρες έβγαζαν μεροκάματο ως πουτάνες στα μπουρδέλα της Δυτικής Ευρώπης;;». «Οσο για τις ασυλίες, τα καλύτερα “γλέντια“ με εσάς τα έχουμε κάνει δίχως δαύτες…».
 

«Πόδι» και «ψυγείο»

Τελειώνει η εκπομπή της Ακριβοπούλου, τελειώνει η εκπομπή του Κοτρώτσου και αναμένεται να πάρουν «πόδι» από την ΕΡΤ. Οπως και όλοι/ες όσοι/ες βρίσκονται στο ραδιομέγαρο με συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Οσο για εκείνους που έχουν μόνιμη εργασιακή σχέση με την ΕΡΤ και ταυτίστηκαν με την προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ, θα μπουν στο «ψυγείο» για να πάρουν τη θέση τους «γαλάζια» παιδιά που θ' αναλάβουν να κάνουν τον κρατικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα ντουντούκα της κυβέρνησης Μητσοτάκη και της ΝΔ. Ετσι γίνονται αυτά τα πράγματα «στο Ελλάντα».
 

Τιτιβίσματα

Τρία «τιτιβίσματα» στη σειρά έγραψε η Ολγα Κεφαλογιάννη μετά τη μη υπουργοποίησή της. Στο πρώτο ευχαρίστησε τους σταυροφόρους που την εξέλεξαν «για τρίτη συνεχόμενη φορά, πρώτη στην Α' περιφέρεια Αθηνών».  Στο δεύτερο σημείωσε με νόημα ότι «για έναν πολιτικό, η μεγαλύτερη τιμή και ευθύνη είναι η εκλογή του από το λαό» (και όχι η υπουργοποίησή του, εννοείται). Στο τρίτο αναφέρθηκε στην «ιστορική ευθύνη» που έχουν μπροστά τους να πάνε τη χώρα μπροστά». «Εμείς, συνεχίζουμε σταθερά μαζί» κατέληξε με νόημα.
 
Το όνομα του Μητσοτάκη δεν το έγραψε σε κανένα από τα τρία. Λογικό. Την άφησε εκτός κυβέρνησης. Φρόντισε, μάλιστα, να διαρρεύσει ότι αρνήθηκε να αναλάβει το υπουργείο Τουρισμού και ήθελε ντε και καλά συγχώνευσή του με το Πολιτισμού για να τα πάρει και τα δύο.
 
Ο θείος Βαρδής τα ήξερε όλ' αυτά, άραγε; Αν τα ήξερε και συμφωνούσε με την ανιψιά του, τότε ο Μητσοτάκης ξεκινά μ' ένα «αγκάθι» στα πλευρά του. Αν δεν τα ήξερε, θα πρέπει να κάνει τον συμφιλιωτή ανάμεσα στους «ατίθασους» γόνους δυο «οικογενειών» που συνδέονται από παλιά με ιδιαίτερους δεσμούς. Και βέβαια, δε θα μιλήσει με τον Κούλη, αλλά με τη Ντόρα που είναι πλέον η αρχηγός της «οικογένειας».
 

Παραπονιάρικα

«Ο Μητσοτάκης μιμείται τις πρακτικές Τσίπρα» σχολίασε το ΚΙΝΑΛ όταν ανακοινώθηκαν οι υπουργοποιήσεις του Χρυσοχοΐδη και της Μενδώνη. Ακολούθησε η… απόφαση διαγραφής των δύο, διότι -λέει- η συμμετοχή τους στην κυβέρνηση Μητσοτάκη τους θέτει αυτοδικαίως εκτός ΚΙΝΑΛ!
 
Εμφανίζονται σαν παραπονιάρηδες, αλλά στην πραγματικότητα μας δουλεύουν. Γιατί δεν κατέβηκε ο Χρυσοχοΐδης υποψήφιος με το ΚΙΝΑΛ; Γιατί το όνομα της Μενδώνη έπαιζε σε όλα τα δημοσιογραφικά σενάρια ήδη από την προεκλογική περίοδο; Ηξεραν πολύ καλά ότι οι δύο είχαν περάσει με τον Μητσοτάκη και είχαν υποσχέσεις υπουργοποίησής τους. Δεν τους ζήτησαν, όμως, να κάνουν κάποια διάψευση προεκλογικά. Ούτε τους διέγραψαν. Μετά την περιθωριοποίηση του Βενιζέλου, δεν ήθελαν άλλα κρούσματα διαγραφών, για να μη δώσουν την εντύπωση κόμματος που αντιμετωπίζει προβλήματα.
 

Λιβάνι προετοιμασίας

Με το που «ξετσουτσούμισε» ο Κώστας Καραμανλής, παρατώντας κοψίδια και play station και εκφωνώντας μια πολιτική ομιλία μετά από δέκα χρόνια (δεν είπε και τίποτα το σημαντικό, τις συνήθεις σ' αυτές τις περιπτώσεις παπαριές είπε), έπιασε αμέσως δουλειά ο πανίσχυρος προπαγανδιστικός μηχανισμός των Καραμανλήδων και άρχισε την αποθέωση.  Διαβάστε τίτλους από σχετικά διαδικτυακά δημοσιεύματα: «Αρατε πύλας… Η απόλυτη αποθέωση για τον Κώστα Καραμανλή στη Θεσσαλονίκη», «Ο Καραμανλής ως “συνείδηση” της Κεντροδεξιάς, έβαλε την κρίσιμη πινελιά για την αυτοδυναμία Μητσοτάκη», «Ο Καραμανλής δίπλα στους πολίτες. Εκείνους που ήταν πάντα η (μόνη) δύναμή του», «Ο υπερασπιστής των “λιγότερο ευνοημένων”. Ο Κώστας Καραμανλής μίλησε και πάλι για την “ξεχασμένη κοινωνία”» κτλ. κτλ. Μιλάμε για ένα αηδιαστικό λιβάνισμα που προετοιμάζει (όπως όλα δείχνουν) τη μετάβαση του Καραμανλή στην προεδρία της Δημοκρατίας. (Ο συνονόματος ξάδερφος, Κώστας Καραμανλής του Αχιλλέα, ανέλαβε το… οικογενειακό υπουργείο: το παλιό Δημοσίων Εργων, νυν Υποδομών και Μεταφορών).
 

Πόση ψηφοθηρία πια;

Αν κοιτάξετε στην ιστοσελίδα της Βουλής τα βιογραφικά των βουλευτών της προηγούμενης περιόδου, θα συναντήσετε τη βουλευτή Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Αννα Γεωργίου Βαγενά. Αν κοιτάξετε την ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών με τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών της περασμένης Κυριακής στη Λάρισα, θα βρείτε τη Βαγενά Κηλαηδόνη Αννα χήρα Λουκιανού. Για το ίδιο πρόσωπο πρόκειται, φυσικά, που προσπάθησε να ψηφοθηρήσει με το όνομα του νεκρού συζύγου της, υπολογίζοντας ότι αυτό μπορεί να κάνει περισσότερο «γκελ» στους ψηφοφόρους. Οσο ζούσε ο Κηλαηδόνης, δε θυμόμαστε να το έκανε ποτέ η Βαγενά. Ισως δεν της το επέτρεπε, δεν ξέρουμε… Τώρα, με τον Κηλαηδόνη πεθαμένο και τον ΣΥΡΙΖΑ στα κάτω του, ο… πολιτικός πολιτισμός και το… ήθος της Αριστεράς θυσιάστηκαν στο βωμό της ψηφοθηρίας.
 
ΥΓ. Παρά ταύτα, η «αριστερή» Βαγενά (που ξεκίνησε από τον Περισσό, πέρασε στο ΠΑΣΟΚ κι από εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ) έφαγε τη σκόνη του ακροδεξιού Κόκκαλη (ανελίτης που παράτησε τον Καμμένο την τελευταία στιγμή), που βγήκε πρώτος με 3.000 σταυρούς διαφορά!
 

Σουσούδες

«Βρισκόμαστε μπροστά στο κρίσιμο momentum της διαμόρφωσης νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής και των χρηματοδοτικών εργαλείων της νέας Κοινής Αλιευτικής Πολιτικής», είπε η νέα υφυπουργός Αλιείας Φωτεινή Αραμπατζή, στην τελετή παράδοσης-παραλαβής του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, για να κερδίσει «με το καλημέρα» τον τίτλο «η μαντάμ Σουσού του Μητσοτάκη». Αμα δεν ξέρεις, τι το χρησιμοποιείς το λατινικό, μαντάμ; 'Η μάλλον τι μπλέκεις το λατινικό με το αγγλικό; Διότι moment σημαίνει στιγμή (και διασταλτικά συγκυρία) στα αγγλικά, όμως momentum σημαίνει ορμή και στα αγγλικά και στα λατινικά απ' όπου προέρχεται ο όρος. Ομως, κοτζάμ Αραμπατζή δεν μπορεί να μιλάει μόνο με ελληνικές λέξεις. Πρέπει να πετάξει και την αγγλικούρα της, για να καταλάβει ο κόσμος πόσο μορφωμένη είναι. Κι επειδή δεν είναι μορφωμένη (η ημιμάθεια είναι χειρότερη από την αμάθεια) πέφτει στο επίπεδο που δόξασε η ψωνάρα ηρωίδα του Ψαθά.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΑμείωτος ο ιμπεριαλιστικός ανταγωνισμός στη Μεσόγειο
Επόμενο άρθρο Αρχίζουν τις κωλοτούμπες

Σχετικά Αρθρα

Κούλη πεσόντος πας Σαλμάς ξυλεύεται

Κόντρες 2 Ιούλ 2025, 09:59

Ο θρίαμβος του Κριστιάν Λουμπουτέν

Κόντρες 1 Ιούλ 2025, 13:41

Φλωρίδη, έχεις καμιά εξήγηση;

Κόντρες 30 Ιούν 2025, 09:39

Μόνοι τους τα λένε

Κόντρες 26 Ιούν 2025, 18:57

Οποια πέτρα κι αν σηκώσεις…

Κόντρες 24 Ιούν 2025, 09:22

Κι η κοπριά στα λάχανα

Κόντρες 20 Ιούν 2025, 13:48
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Ιούλη

4 Ιούλ 2025, 00:01
Πολιτική

Πρόκληση: Aποφυλακίζουν τα γκεσέμια της νεοναζιστικής εγκληματικής συμμορίας

Μετά τον Καιάδα, έξω και οι Παππάς-Παναγιώταρος - Ετοιμάζουν και τον Κασιδιάρη

3 Ιούλ 2025, 22:02
Πολιτική

Αηδιάζει ακόμα και ο γυμνοσάλιαγκας

3 Ιούλ 2025, 14:53
Παιδεία

Στρατηγικό Σχέδιο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης 2025 – 2027

Η διασύνδεση με τους «κοινωνικούς εταίρους» πασπαλισμένη με μπόλικη προπαγανδιστική φλυαρία

3 Ιούλ 2025, 08:52
Διεθνή

Λωρίδα της Γάζας, 2.7.2025: Μην αποστρέφετε το βλέμμα από τα εγκλήματα του κτήνους (βίντεο φρίκης)

3 Ιούλ 2025, 07:32
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 3 Ιούλη

3 Ιούλ 2025, 00:01
Αγροτικά

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Να σπάσει εν τη γενέσει της η προσπάθεια ποινικής απαλλαγής των λαμόγιων

Την καταδίκη σύμφωνα με το κατηγορητήριο ζήτησε η εισαγγελέας Νταγιάντα στη δίκη των 7 μελών των οικογενειών Χλύκα και Καλφούτζου

2 Ιούλ 2025, 22:08
Διεθνή

Γάζα: Παιχνίδια ψυχολογικού πολέμου από Τραμπ-Νετανιάχου

2 Ιούλ 2025, 13:36
Η παπάρα

Προκαλούν ο Κούλης και τα παρτάλια του

2 Ιούλ 2025, 12:01
Κόντρες

Κούλη πεσόντος πας Σαλμάς ξυλεύεται

2 Ιούλ 2025, 09:59
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 2 Ιούλη

2 Ιούλ 2025, 00:01
Αγροτικά

Για την ταμπακιέρα… μούγκα στη στρούγκα της Περιφέρειας Θεσσαλίας

Απάντηση του γενικού διευθυντή Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Περιφέρειας Θεσσαλίας σε δημοσίευμά μας

1 Ιούλ 2025, 22:11
Εργατικά

Και άλλο ιδιωτικό σχολείο αρπάχτηκε από τις δαγκάνες ξένου fund

1 Ιούλ 2025, 21:50
Διεθνή

Οταν φεύγουν τα πηλήκια από τα κεφάλια των σιωναζιστών στρατηγών

Εντυπωσιακά βίντεο από τον ανταρτοπόλεμο της Παλαιστινιακής Αντίστασης

1 Ιούλ 2025, 20:12
Κόντρες

Ο θρίαμβος του Κριστιάν Λουμπουτέν

1 Ιούλ 2025, 13:41
Πολιτισμός

Πολεμάμε και τραγουδάμε: Δυο νέα τραγούδια από την Παλαιστινιακή Αντίσταση

1 Ιούλ 2025, 09:59
Διεθνή

Γιατί λυσσάει ο σιωναζιστικός όχλος;

1 Ιούλ 2025, 08:42
Διεθνή

Γάζα: To τελευταίο ρεπορτάζ

Θερίζουν τους δημοσιογράφους της Γάζας οι σιωναζιστές

1 Ιούλ 2025, 07:57
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 1 Ιούλη

1 Ιούλ 2025, 00:01
Πολιτική

Στις 20 Οκτώβρη το εφετείο για το νεοναζιστικό μόρφωμα «Σπαρτιάτες» και τον Κασιδιάρη

Η καταδίκη τους πρέπει να θεωρείται βέβαιη

30 Ιούν 2025, 19:55
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Ιούλη

ΗΠΑ: Ημέρα Ανεξαρτησίας.

Ιταλία: Ημέρα Garibaldi (1807).

Φιλιππίνες: Ημέρα φιλιππινοαμερικανικής φιλίας (1946).

1848: Εκδίδεται το “Κομμουνιστικό Μανιφέστο“.

1948: Η Γιουγκοσλαβία αποβάλλεται από την Κομινφόρμ.

1958: Επαναστατική εξέγερση στο Ιράκ, εκτελούνται ο βασιλιάς Φεϊζάλ Β’, ο πρωθυπουργός Νουρί Ες Σαΐντ και ο πρίγκιπας διάδοχος.

1982: Αυτοκτονεί ο πρόεδρος της Δομινικανής Δημοκρατίας Σιλβέστερ Γκουθμάν Φερνάντες.

1994: Εκτελείται ο σύμβουλος της τουρκικής πρεσβείας στην Αθήνα Ομέρ Σιπαχίογλου (17Ν).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Η υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ είναι σοβαρή και δεν την υποτιμούμε. Είναι, όπως είπε ο πρωθυπουργός, μια αποτυχία. Δυστυχώς αντίστοιχα ζητήματα απασχολούν πολλά κράτη-μέλη της ΕΕ, δείχνοντας ένα διαχρονικό πρόβλημα διαχείρισης αγροτικών ενισχύσεων. Οι στρεβλώσεις, με εικονικά βοσκοτόπια και ανύπαρκτους ελέγχους, δεν ξεκίνησαν σήμερα είναι γνωστές εδώ και δεκαετίες. Υπάρχουν ευθύνες και σε εθνικό και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ωστόσο, η δική μας κυβέρνηση δεν αποποιείται τις ευθύνες της. Είμαστε εκείνοι που πήραμε τις πρώτες ουσιαστικές πρωτοβουλίες, θέτοντας αρχικά τον ΟΠΕΚΕΠΕ υπό ειδική εποπτεία και τώρα μεταφέροντας την αρμοδιότητα στην ΑΑΔΕ.

Νότης Μηταράκης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΝΔ

Οι παρατυπίες και η κακοδιαχείριση κοινοτικών κονδυλίων είναι πράγματι ένα πρόβλημα που το βλέπουμε να εξελίσσεται σε όλη την Ευρώπη και δυστυχώς και στη χώρα μας εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Είναι ένα πρόβλημα εξαιρετικά σοβαρό, καθώς στερεί από τη μεγάλη πλειοψηφία των έντιμων παραγωγών κεφάλαια που δικαιούνται και είναι απαραίτητα για τη δουλειά τους. Η κυβέρνηση κάθε άλλο παρά απαθής έμεινε σε αυτή την κατάσταση. Αφενός προσπάθησε να λύσει αυτό τον γόρδιο δεσμό του ΟΠΕΚΕΠΕ χωρίς να διακόψει τη λειτουργία του, αφετέρου έγινε πολύ σοβαρή δουλειά στο να κλείσουν διάφορα παραθυράκια που επέτρεπαν τις παράνομες δοσοληψίες. Μιλάω για τους χάρτες βόσκησης, το κτηματολόγιο αλλά και την ψηφιοποίηση των διαδικασιών. Δυστυχώς οι παθογένειες ήταν τόσο βαθιά ριζωμένες που απαιτήθηκε τελικά η δραστική λύση της κατάργησης του οργανισμού και της μεταφοράς των αρμοδιοτήτων του στην ΑΑΔΕ. Μια ανεξάρτητη αρχή με εχέγγυα διαφάνειας και αποτελεσματικότητας. Πρόκειται για μια κίνηση που δείχνει την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να λύσει προβλήματα που κανείς άλλος δεν είχε τολμήσει.

Αλεξάνδρα Σδούκου, εκπρόσωπος Τύπου ΝΔ

(Πώς το έγραψε ο Κούλης στο facebook; «Για να ξεκαθαρίσω εξαρχής ότι από εμένα δεν πρόκειται να ακούσετε κανένα συμψηφισμό με το παρελθόν -στη λογική “και οι άλλοι τα ίδια έκαναν”- που να δικαιολογεί αδράνεια για το παρόν και για το μέλλον». Την ίδια στιγμή βάζει τα παρτάλια του να υποστηρίξουν το ακριβώς αντίθετο. Να ανοίξουν τη βεντάλια σε όλη την Ευρωλάνδη: «Σε όλη την Ευρώπη το ίδιο γινόταν εδώ και χρόνια». Και με αφετηρία αυτόν τον συμψηφισμό του κερατά, να προσπαθούν να βγουν και από πάνω: «Εμείς είμαστε αυτοί που κόψαμε το γόρδιο δεσμό και βάλαμε τέλος στο σκάνδαλο»! Είναι να τους στήνεις στη σειρά και να τους μπατσίζεις όλους μαζί με μια κίνηση: παφ-παφ-παφ-παφ… Ο τελευταίος πρόεδρος που έβαλαν στον ΟΠΕΚΕΠΕ, ο συνταξιούχος δικαστικός Σαλάτας -ναι, ναι, αυτός που είχε τη γνώμη ότι η νεοναζιστική Χρυσή Αυγή δεν είναι εγκληματική οργάνωση!- δεν έδινε τα στοιχεία που του ζητούσε η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, η οποία πήρε τους μπάτσους και έκαναν ντου στα γραφεία του οργανισμού εξυπηρέτησης λαμόγιων, κατάσχοντας κομπιούτερ και συρταροθήκες! Κι έχουν το θράσος να λένε ότι αυτοί προχώρησαν σε δραστικές λύσεις. Προκαλούν ο Κούλης και τα παρτάλια του. Προκαλούν τον ελληνικό λαό που -αν μη τι άλλο- διαθέτει τον λεγόμενο κοινό νου για να αντιληφθεί -πέρα από λεπτομέρειες- ότι είχαν στήσει μια μηχανή και γάζωναν τις επιδοτήσεις. Και τα λεφτά τα μοιράζονταν λαμόγια, κομματάρχες, διεφθαρμένοι υπάλληλοι και οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo