Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 2 Οκτώβρη
  • Τιμές και φορολογία καυσίμων: Σύντομη ανατομία μιας ληστρικής επιδρομής
  • REUTERS: Η Συρία και η Χεζμπολά συναντήθηκαν μυστικά στην Τουρκία σε μια προσπάθεια αποκλιμάκωσης των εντάσεων
  • ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ η κατάσταση στην Ψυχιατρική κλινική του ΠΓΝ Αττικόν λόγω έλλειψης νοσηλευτικού προσωπικού
  • Αδερφοσφαγή
  • Σαν σήμερα 1 Οκτώβρη
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Στήλες»Κόντρες»Κόντρες
Κόντρες

Κόντρες

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr28 Ιούλ 2018, 00:00

Διαφορά ειδικού βάρους

«Τα δίνει όλα» η ΝΔ προκειμένου να κρατήσει στον αφρό την υπόθεση με τα δάνεια των αδερφών Τσίπρα. Πλην όμως, το «στόρι» έκανε κοιλιά από την πρώτη κιό-λας εβδομάδα. Η επανάληψή του προκαλεί βαρεμάρα και ατελείωτα χασμουρητά. «Εντάξει, μας τα είπατε, μην επαναλαμβάνεστε». Αυτό είναι το μήνυμα που μοιάζει να έρχεται από παντού. Ξέρετε γιατί δεν ιντριγκάρουν το ίδιο οι αναφορές στην οικογένεια Τσίπρα με τις αναφορές στην οικογένεια Μητσοτάκη; Είναι ζήτημα ιστορίας, ζήτημα ειδικού βάρους. Το μητσοτακαίικο είναι σαν τις μεγάλες φίρμες στο αστικό θέατρο. Ολοι έχουν την περιέργεια να δουν «τι καινούργιο θα παρουσιάσουν». «Απ' αυτούς δεν τα έχουμε δει όλα» είναι η ευρέως διαδεδομένη σκέψη. Ενώ οι Τσιπραίοι είναι πολύ φρέσκοι στο χώρο. Οπως αντιλαμβάνεστε, σ' αυτού του τύπου τη σύγκριση, το μητσοτακαίικο χάνει.

Ο… αξιόπιστος

Ρωτήθηκε ο Σκουρλέτης για τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών. Και απάντησε: «Η κυβέρνηση δεν θα σταματήσει να σχεδιάζει και να πορεύεται με βάση τη γνωστή σε όλους, ημερομηνία που προβλέπεται από το Σύνταγμα για τις εθνικές εκλογές, δηλαδή στο τέλος της 4ετίας. Ο λόγος είναι ότι επειδή κρίνουμε ότι το 2019, όπως έχει φανεί και από τα στοιχεία και του τρέχοντος έτους του 2018, θα είναι μια καλή χρονιά για την οικονομία, θα έλεγε κανείς ότι δεν θα ήταν και τόσο έξυπνο για μια κυβέρνηση να μην δρέψει τους καρπούς μιας πετυχημένης πορείας της οικονομίας. Αυτή η πορεία πρέπει να μεταφραστεί και σε συγκεκριμένες ελαφρύνσεις και αλλαγές στην καθημερινότητα των πολιτών. Αρα γιατί να μην εξαντληθεί ο προβλεπόμενος χρόνος;».

Δε θα έβλαπτε να είναι λίγο πιο προσεκτικός όταν απαντά «κατηγορηματικά». Ειδικά αυτός. Γιατί διαβεβαίωνε σε όλους τους τόνους ότι οι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές θα γίνουν τον Οκτώβρη του 2019, ανεξάρτητα από τις ευρωεκλογές, για να μη θολώσει το διακύβευμά τους. Και με το νομοσχέδιό του να έχει ήδη κατατεθεί στη Βουλή και να έχει συζητηθεί στην αρμόδια Επιτροπή, αναγκάστηκε να κάνει δεκτή «υπουργική» τροπολογία που μετέφερε τις τοπικές εκλογές τον Μάη του 2019, προκειμένου να συμπέσουν με τις ευρωεκλογές. Αρα, είναι ο τελευταίος που μπορεί να θεωρηθεί αξιόπιστος σε τέτοιου τύπου δηλώσεις.


Ανεξάρτητος

Ιερή αγανάκτηση κατέλαβε τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, που βρήκε φιλόξενη στέγη στο σαββατιάτικο φύλλο της καθημερινής του Μαρινάκη: «Ασφαλώς και αντέδρασα αμέσως στις πρωτοφανείς απελάσεις ρώσων διπλωματών από τη χώρα μας». Και καμάρι, για να τον ακούσουν μέχρι τη Μόσχα: «Θα προσέθετα, μάλιστα, ότι ήμουν ο μόνος, μαζί με τη ΛΑΕ, που αποδοκίμασε αυτές τις απελάσεις, όταν όλοι οι άλλοι στο πολιτικό σκηνικό συγκατένευαν ή μάσαγαν τα λόγια τους». Οσο για τις κατηγορίες ότι είναι… ρωσόφιλος, τις απορρίπτει μετά βδελυγμίας: «Δεν επιδίωξα ποτέ ούτε επιδιώκω να βάλω την Ελλάδα σε κανένα ρωσικό άρμα. Αντίθετα, θέλω μια Ελλάδα δημοκρατική κυρίαρχη και ανεξάρτητη» και μπλα, μπλα. Στο τέλος σκάει το παραμύθι: «Αν προσπαθώ για μια αναβαθμισμένη στρατηγική σχέση συνεργασίας της χώρας μας με τη Ρωσία, στη βάση αμοιβαίου οφέλους, αυτό το κάνω διότι μια τέτοια σχέση είναι απόλυτα αναγκαία για να μπορέσουμε να απαγκιστρωθούμε από την ασφυκτική εξάρτηση των ΗΠΑ και της γερμανικής ΕΕ».

Στους κακούς ιμπεριαλιστές ο Λαφαζάνης αντιπαραθέτει τους καλούς ιμπεριαλιστές. Εφαρμόζει ένα είδος πολιτικής… ομοιοπαθητικής. Ετσι εξηγείται και η βαθιά (έως δουλοπρέπειας) υπόκλιση που είχε χαρίσει στον ολιγάρχη Αλεξέι Μίλερ, «αφεντικό» της Gazprom, ο οποίος του είχε κάνει την τιμή να τον επισκεφτεί στο υπουργείο του.

O μόνος αθώος!

«Δεν είναι και τόσο αθώες αυτές οι πυρκαγιές» δήλωσε ο υπουργός Μπάτσων και Καταστολής (δυστυχώς και αντιμετώπισης πυρκαγιών) Τόσκας, την ώρα που επικρατούσε ο απόλυτος πανικός στα ανατολικά και δυτικά όρια της Αττικής. Εχει τίποτα υπόνοιες για εμπρησμούς ο απόστρατος καραβανάς; Οχι βέβαια. Δεν είπε τίποτα, εκτός του ότι είχαν ανάψει καναδυό φωτιές  ακόμα στα Γεράνεια. Αυτό όμως δεν αποδεικνύει τίποτα πέραν της πλήρους εγκατάλειψης των δασών, που πλέον έχει γίνει πολύχρονη. Τέτοιες σκέψεις, όμως, παραπέμπουν σε κυβερνητικές ευθύνες. Οπότε ο «στρατηγός» πετάει μια κουβέντα περί «υποψιών» για να φουντώσει η συνωμοσιολογία περί εμπρηστών. Ο μόνος αθώος είναι ο ίδιος, η κυβέρνηση στην οποία μετέχει και το αστικό κράτος που υπηρετούν.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Τσίπρας που -ευρισκόμενος στο εξωτερικό- κατέθεσε τη δική του παπάρα, δίνοντας γραμμή να συνταχθούν όλοι πίσω από τη «γραμμή Τόσκα». Τον προβληματίζει, είπε, ότι οι πυρκαγιές εκδηλώθηκαν ταυτόχρονα και στα ανατολικά και στα δυτικά! Μεγαλοφυής… προβληματισμός.

Το χούι δεν κόβεται

Κάποιοι γιουχάισαν τον Καμμένο στην Κύπρο. Λογικότατο. Οι κύπριοι εθνικιστές, ακροδεξιοί, φασίστες θεώρησαν πρόκληση το γεγονός ότι ο μετρ της κωλοτούμπας, τον οποίο πολλοί απ' αυτούς πρέπει να θαύμαζαν, πήγε στο νησί ενόσω το μελάνι στη Συμφωνία των Πρεσπών δεν έχει ακόμα στεγνώσει. Το γιουχάισμα δεν ήταν είδηση. Είδηση ήταν ότι η αστυνομία συνέλαβε δώδεκα άτομα (τρεις στην πρώτη εμφάνιση του Καμμένου και άλλους εννιά στη δεύτερη) και ότι ο Καμμένος πήγε στο αστυνομικό τμήμα και έδωσε κατάθεση! Προφανώς ζήτησε ο ίδιος την άσκηση δίωξης και στη δίκη τους θα καταθέσει ως μάρτυρας-μηνυτής. Πήρε έτσι μια ακόμα παγκόσμια πρωτιά: ως υπουργός που πραγματοποιεί επίσκεψη σε άλλη χώρα, να μηνύει πολίτες επειδή τον γιουχάισαν. Το λέει η παροιμία: πρώτα φεύγει η ψυχή και μετά το χούι. Από την άλλη, καταλαβαίνουμε και την απελπισία του. Η Κύπρος είναι σύμβολο για τους έλληνες εθνικιστές σαν τον Καμμένο. Δεν είναι και λίγο να σε αποδοκιμάζουν ακόμα και μέσα στην εκκλησιά.

Απουσίες και παρουσίες

Ο Τσίπρας, που το 2017 είχε εμφανιστεί στις πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική με τρεις μέρες καθυστέρηση και έλεγε χασκογελώντας ότι οι ζημιές είναι «περιορισμένες» και ότι «αποφύγαμε τα χειρότερα», ο Τσίπρας που δεν πάτησε καμιά στιγμή το πόδι του στη Μάνδρα, αυτή τη φορά ήταν πανέτοιμος. Διέκοψε το ταξίδι του στη Βοσνία, επέστρεψε στην Ελλάδα και εμφανίστηκε live στο συντονιστικό κέντρο της Πυροσβεστικής, περίφροντις και περίλυπος. Οι προπαγανδιστές του αντέδρασαν καλά και πρόλαβαν τον Μητσοτάκη. Αντίθετα, η Δούρου, που είχε πάει στη Μάνδρα ντυμένη… μοιρολογίστρα, αυτή τη φορά φρόντισε να εξαφανιστεί ως εικόνα και το επιτελείο της περιορίστηκε να ενημερώνει για τη συνεχή παρουσία της. Οσο για τον Ψινάκη, στον Δήμο του οποίου έγιναν οι μισοί θάνατοι και οι μισές καταστροφές, αντιλήφθηκε ότι αυτή τη φορά δεν τον έπαιρνε να εμφανιστεί με σόου του τύπου «πήρα ένα ελικόπτερο και τσακίστηκα να έρθω». Τόσοι νεκροί και τόσες καταστροφές δεν μπορούσαν να ταιριάξουν με τα βίντεο από την κραιπάλη στη Μύκονο, που είχαν κυκλοφορήσει τις προηγούμενες μέρες.

Ντροπής πράγματα

«Το γελαστό παιδί» είναι ένα τραγούδι από το θεατρικό έργο «Ενας όμηρος» του Ιρλανδού Μπρένταν Μπίαν και αναφέρεται στον Μάικλ Κόλινς, έναν από τους ιδρυτές του IRA, που σκοτώθηκε στο πλαίσιο του εμφύλιου που ξέσπασε το 1922 ανάμεσα στους οπαδούς της συμφωνίας με την Αγγλία για ανεξαρτητοποίηση μόνο τμήματος της Ιρλανδίας (στους οποίους ανήκε και ο Κόλινς) και στους αντίθετους στη συμφωνία. Χάρη στη μεγάλη επιτυχία που γνώρισε η ελληνική μετάφραση του τραγουδιού (Βασίλης Ρώτας) μελοποιημένη από τον Μίκη Θεοδωράκη, το τραγούδι πήρε σύντομα ελληνικό χρώμα. «Σκοτώσαν οι δικοί μας το γελαστό παιδί» λένε οι στίχοι του Μπίαν, «σκοτώσαν οι φασίστες το γελαστό παιδί» τραγουδούσαν οι αριστεροί στην Ελλάδα, αναφερόμενοι στη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη. Κάποια στιγμή ο όρος «γελαστό παιδί» αποδόθηκε στον Σωτήρη Πέτρουλα, αργότερα στον Αλέκο Παναγούλη.

Αντιλαμβάνεστε, λοιπόν, γιατί είναι ντροπής πράγματα να γράφουν οι αστικές φυλλάδες με πηχιαίους τίτλους «έφυγε το γελαστό παιδί», «τελευταίο αντίο στο γελαστό παιδί» κτλ., αναφερόμενος στο θάνατο από overdose κοκαΐνης του γόνου μιας οικογένειας μεγαλοκαπιταλιστών.

Κατάσκοπος ή λομπίστα;

Τι σόι κατάσκοπος είναι αυτή η Ρωσίδα Μαρία Μπούτινα που συνέλαβε το FBI; Αυτή δρούσε φόρα παρτίδα στις ΗΠΑ, υποστήριζε την οργάνωση υπέρ της κατοχής πολεμικών όπλων και έκανε λόμπινγκ υπέρ της βελτίωσης των ρωσο-αμερικανικών σχέσεων!

«Ζαρντινιέρα» στο πρωτότυπο

Η λέξη ζαρντινιέρα είναι γαλλική. Στην Ελλάδα απέκτησε άλλη διάσταση από τότε που μπάτσοι και ασφαλίτες στη Θεσσαλονίκη λιντσάρισαν έναν κύπριο φοιτητή και μετά είπαν ότι έπεσε μόνος του και χτύπησε σε μια ζαρντινιέρα. Ηρθε ο καιρός να δούμε την «υπόθεση ζαρντινιέρα» και στο πρωτότυπο, αν και στη γαλλική βερσιόν δεν «πρωταγωνιστεί» κάποια ζαρντινιέρα. Ο νούμερο ένα σωματοφύλακας του Μακρόν, ονόματι Αλεξάντρ Μπεναλά, είδε τους ασφαλίτες να έχουν συλλάβει έναν φοιτητή (συμπτωματικά Ελληνα) στις διαδηλώσεις της Πρωτομαγιάς, φόρεσε ένα κράνος ματατζή και όρμησε να… ξεκουράσει τις κλειδώσεις του, χτυπώντας άγρια τον φοιτητή. Τον έπιασαν οι κάμερες, αλλά κανένα πρόβλημα: τρεις ανώτεροι αξιωματικοί της αστυνομίας ανέλαβαν να του παραδώσουν το βίντεο για να το εξαφανίσει.

Στα μέσα της περασμένης εβδομάδας, όμως, η «Μοντ» δημοσίευσε στην ιστοσελίδα της το βίντεο. Και ο Μακρόν αναγκάστηκε να απολύσει τον μπράβο του, στον οποίο αρχικά είχε επιβληθεί «ποινή» διαθεσιμότητας δεκαπέντε ημερών. Ο πολιτικός σάλος, όμως, ακόμα δεν έχει κοπάσει. Ο Μακρόν δεν είναι πια αυτό που ήταν όταν διεκδικούσε την προεδρία και τον πρώτο καιρό μετά τη νίκη του.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΔολοφόνοι!
Επόμενο άρθρο Αντικυνωνικά

Σχετικά Αρθρα

Αδερφοσφαγή

Κόντρες 1 Οκτ 2026, 14:33

Aρχοντας νοικοκύρης και όχι πλεμπαίος κακομοίρης

Κόντρες 30 Σεπ 2026, 13:07

Ν’ ακούτε την… «πρωθυπουργέσα»

Κόντρες 28 Σεπ 2026, 14:58

Πόθοι στον καταραμένο βάλτο

Κόντρες 25 Σεπ 2026, 19:30

H κότα έκανε τ’ αυγό ή το αυγό την κότα;

Κόντρες 24 Σεπ 2026, 14:52

Κάτι τέτοια τον τρέφουν

Κόντρες 23 Σεπ 2026, 09:18
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 2 Οκτώβρη

2 Οκτ 2026, 00:01
Οικονομία

Τιμές και φορολογία καυσίμων: Σύντομη ανατομία μιας ληστρικής επιδρομής

1 Οκτ 2026, 21:46
Διεθνή

REUTERS: Η Συρία και η Χεζμπολά συναντήθηκαν μυστικά στην Τουρκία σε μια προσπάθεια αποκλιμάκωσης των εντάσεων

1 Οκτ 2026, 18:11
Υγεία

ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ η κατάσταση στην Ψυχιατρική κλινική του ΠΓΝ Αττικόν λόγω έλλειψης νοσηλευτικού προσωπικού

Καταγγελία του Σωματείου Εργαζόμενων

1 Οκτ 2026, 17:12
Κόντρες

Αδερφοσφαγή

1 Οκτ 2026, 14:33
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 1 Οκτώβρη

1 Οκτ 2026, 00:01
Πολιτική

Τριαντόπουλος: όπως λέμε Μητσοτάκης

30 Σεπ 2026, 22:03
Καταστολή

Απορρίφθηκε η αίτηση αποφυλάκισης της κατηγορούμενης για Μarfin

30 Σεπ 2026, 20:00
Διεθνή

Το Ιράν έλαβε, μέσω διαμεσολαβητών, την απάντηση των ΗΠΑ στην πρόταση ειρήνης

30 Σεπ 2026, 18:52
Κόντρες

Aρχοντας νοικοκύρης και όχι πλεμπαίος κακομοίρης

30 Σεπ 2026, 13:07
Παιδεία

Ενας φασίστας καθηγητής στα αμφιθέατρα του ΕΚΠΑ

Ψήφισμα του Τμήματος Τουρκικών και Ασιατικών Σπουδών για τα «έργα και ημέρες» διδάσκοντα

30 Σεπ 2026, 09:17
Πολιτισμός

Αν πιστεύεις το NAZA, αλλά όχι τους ίδιους τους Παλαιστίνιους, είσαι συνένοχος

30 Σεπ 2026, 09:07
Παιδεία

Εθνικό Απολυτήριο: Ανάμεσα στη Σκύλλα και τη Χάρυβδη

Τα τρία σενάρια της ενδιάμεσης έκθεσης της Επιτροπής Διαλόγου για την εισαγωγή στα ΑΕΙ

30 Σεπ 2026, 08:03
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 30 Σεπτέμβρη

30 Σεπ 2026, 00:01
Διεθνή

Ο σιωναζιστής Μπεν Γκβιρ πρόσφερε στους Παλαιστίνιους «ζωντανά» το πορτραίτο ενός ήρωά τους

Ο Χασάν Σαλάμε παραμένει αλύγιστος μετά από 30 χρόνια συστηματικών βασανιστηρίων στα σιωνιστικά κολαστήρια

29 Σεπ 2026, 19:18
Διεθνή

Αραγτσί: «Δηλώνω κατηγορηματικά ότι δεν έχει υπάρξει καμία αλλαγή στις θέσεις του Ιράν. Οι όροι μας για το εκ νέου άνοιγμα του Στενού είναι σαφείς»

29 Σεπ 2026, 15:02
Πολιτική

Οχι στην παραχώρηση του σχολείου της Βασιλικής στο Διεθνές Ισραηλινό Σχολείο

Καταγγελία της Πρωτοβουλίας Ιεράπετρας για την Παλαιστίνη

29 Σεπ 2026, 14:47
Πολιτική

«Κόμμα» Κασιδιάρη: Είμαστε η συνέχεια της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής!

Ο συνιδρυτής της «Συμμαχίας Ελλήνων, Γ. Μανούσος, αποκάλυψε πριν από ένα χρόνο την νεοναζιστική ταυτότητα του μορφώματος

29 Σεπ 2026, 13:41
Διεθνή

Ιρανικός πύραυλος cruise έπληξε αμερικανικό πλοίο, τραυματίζοντας αρκετούς πεζοναύτες

29 Σεπ 2026, 09:52
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 29 Σεπτέμβρη

29 Σεπ 2026, 00:01
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 2 Οκτώβρη

Ημέρα μη βίας.

Ημέρα ηθοποιού.

Ημέρα κατοικίας.

Γουινέα: Ημέρα ανεξαρτησίας (1958).

1910: Απολύονται 150.000 εργάτες αλευρόμυλων στην Αγγλία.

1943: Γίνεται στο Περτούλι Τρικάλων η ορκωμοσία αποφοίτων της πρώτης σειράς της σχολής αξιωματικών του ΕΛΑΣ.

1978: Τριάντα νεκροί και χίλιες συλλήψεις σε γενική απεργία στη Γουατεμάλα.

1986: Δολοφονία του πρωθυπουργού της Ινδίας Ρατζίβ Γκάντι.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Από την πρώτη μέρα κιόλας, στις πρώτες εβδομάδες που ήρθαμε στο υπουργείο Οικονομικών, ξεκινήσαμε με 250 ευρώ στο 60% των συνταξιούχων άνω των 65 (ετών) και διαρκώς το διευρύναμε και φτάσαμε στα 400 ευρώ καθαρά για τους άνω των 65 (ετών). Εκ των πραγμάτων, παρά το γεγονός ότι έχουμε δώσει ευελιξίες για να μπορούν να εργάζονται παραλλήλως, είναι πιο δύσκολο να εργάζεται κανείς σε μεγαλύτερες ηλικίες σε σχέση με νεότερες. Αρα, αυτό σίγουρα ήταν ένα κριτήριο. Και, βέβαια, κρατήστε το εξής: αυτό που λέμε «εθνική σύνταξη» είναι 446 ευρώ μεικτά. Εδώ μιλάμε για 400 ευρώ καθαρά. Για ένα πολύ μεγάλο κομμάτι των ανθρώπων που μας ακούν, στην πραγματικότητα, αυτά τα 400 ευρώ είναι μία 13η σύνταξη.

Κυριάκος Πιερρακάκης

(Μετά την ομιλία του Μητσοτάκη στη ΔΕΘ γράψαμε και το εξής σχόλιο: «O Mητσοτάκης δίνει φιλοδώρημα 400 ευρώ στους συνταξιούχους, αρκεί να είναι άνω των 65 ετών. Μην ρωτήσετε “οι κάτω των 65 στο πηγάδι κατούρησαν;”. Οι κάτω των 65 να πάνε να δουλέψουν. Αυτό είναι το μήνυμα. Μιλάμε για συνταξιούχους που έφαγαν τα νιάτα τους στα Βαριά και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα και για συνταξιούχους που ήταν “τυχεροί” και κατάφεραν να συγκεντρώσουν ένσημα 40 ετών δουλειάς για να συνταξιοδοτηθούν στα 62. Η νεοφιλελεύθερη λύσσα κατά των ανθρώπων της δουλειάς φαίνεται και σε τέτοιες λεπτομέρειες. Αφού έκοψαν από τους συνταξιούχους τα δώρα χριστουγέννων, πάσχα και άδειας (δύο μισθούς το χρόνο), τώρα τους δίνουν φιλοδωρήματα αλλά με ηλικιακό κόφτη. Ενας/μία που δούλεψε 40 πλήρη χρόνια, έχοντας καταβάλει ένα σκασμό λεφτά για ασφαλιστικές εισφορές, αποκλείεται από το φιλοδώρημα αν είναι κάτω των 65, επειδή θεωρείται ικανός να δουλέψει κι άλλα χρόνια. Μιλάμε για λογική γαλέρας». Σε συνέντευξή του στον Real fm, στους Χατζηνικολάου-Δελατόλλα, ο Πιερρακάκης, με τον κυνισμό του χρυσοκάνθαρου μάνατζερ, επιβεβαιώνει πλήρως το σχόλιό μας: υπάρχει πλήρης ευελιξία και οι κάτω των 65, αν δεν τους φτάνει η σύνταξη, μπορούν να αναζητήσουν δουλειά! Δηλαδή, εξαναγκάζονται να αρνηθούν την ίδια την έννοια του συνταξιούχου, του απόμαχου της δουλειάς. Με τον ίδιο κυνισμό και με την αλαζονεία του αυτοκρατορικού απεσταλμένου που μπορεί να φτύνει κατάμουτρα τους υπηκόους, βαφτίζει «13η σύνταξη» τα 400 ευρώ επειδή ισούνται με μια «εθνική σύνταξη»!)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo