Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Η Κολομβία συντάσσεται με το Μαρόκο για τη Δυτική Σαχάρα, καθώς ευθυγραμμίζεται με την ισραηλινή εξωτερική πολιτική
  • JPMorgan: Ιράν και Ομάν «δικαιολογούνται νομικά» να επιβάλουν τέλη ναυσιπλοΐας στο Στενό του Ορμούζ
  • Νότιος Λίβανος: Ξαναέσπασαν τα μούτρα τους οι σιωναζιστές στον λόφο Αλι αλ-Τάχερ
  • Από τους κομμουνιστάς στους τζιχαντιστάς
  • Οταν χτυπάς ένα φουσκωμένο μπαλόνι με μια καρφίτσα
  • Σαν σήμερα 16 Αυγούστου
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Στήλες»Κόντρες»Κόντρες
Κόντρες

Κόντρες

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr19 Μάι 2018, 00:00

Χυδαίοι ψεύτες

«Η μεταπρογραμματική εποπτεία μπορεί να μην είναι και πολύ ανόμοια με ένα επιπλέον πρόγραμμα». Σ' αυτό το συμπέρασμα καταλήγει Εκθεση του τραπεζικού μονοπώλιου HSBC, στελέχη της οποίας είχαν επαφές με εκπροσώπους της Κομισιόν, της ΕΚΤ, του ΔΝΤ και με τον Τσακαλώτο. Τα στελέχη της HSBC δε διστάζουν να γράψουν τη γνώμη τους και για την ελληνική κυβέρνηση: «Η ελληνική κυβέρνηση ήταν αισιόδοξη ότι η μεταμνημονιακή εποπτεία θα είναι πολύ ήπια αλλά η δική μας αίσθηση, συνομιλώντας με την Κομισιόν, ήταν ότι θα είναι αρκετά βαριά».

Ο Τσακαλώτος δεν τόλμησε να βγάλει κάποιο non paper για να καταγγείλει την HSBC, όπως έκανε με το γερμανικό περιοδικό «WirtschaftsWoche».  Μπορεί να βλέπει το παραμύθι να διαλύεται «εις τα εξ ων συνετέθη», καθώς πλησιάζουμε στην «ώρα μηδέν» (που πρέπει να υπογραφεί το μετα-Μνημόνιο), όμως και ο Τσακαλώτος και περισσότερο ο Τζανακόπουλος επιμένουν να το επαναλαμβάνουν σαν χαλασμένα γραμμόφωνα. Ελεγε πρόσφατα ο Τζανακόπουλος, σε συνέντευξή του στον 2/47 FM: «Μια μη καθαρή έξοδος θα ήταν μια συμφωνία, η οποία θα συνοδευόταν από προληπτική γραμμή στήριξης, που, όπως ξέρετε, με βάση το Καταστατικό του ESM, είναι συνδεδεμένη με μνημόνια και διαδικασίες αξιολογήσεων. Αντιθέτως, μια καθαρή έξοδος θα περιγραφεί σε μια συμφωνία, η οποία θα προβλέπει τους ίδιους περίπου όρους, οι οποίοι προβλέπονταν και για τις υπόλοιπες χώρες που εξήλθαν από προγράμματα δημοσιονομικής προσαρμογής, όπως η Πορτογαλία, η Ιρλανδία και η Κύπρος». Μια απλή σύγκριση με τα συμπεράσματα της HSBC είναι αρκετή.

Λαγουδάκια

Οταν μια είδηση τη γράφει μόνο η «Αυγή», αυτό σημαίνει ότι τη χρησιμοποιεί η κυβέρνηση σαν «λαγό». Εγραψε, λοιπόν, η «Αυγή» ότι υπάρχουν ευρωπαϊκές «προτροπές» (sic!) για συμφωνία για το «Μακεδονικό», η οποία μάλιστα θα πρέπει να ψηφιστεί με αυξημένη πλειοψηφία (180 βουλευτές) από την ελληνική Βουλή. Πού βρίσκεται η «είδηση»; Στις ευρωπαϊκές… προτροπές. Προφανώς η άποψη της κυβέρνησης (χωρίς τους ΑΝΕΛ) δεν αρκεί για να πειστεί η αντιπολίτευση και μπαίνουν μπροστά τα… μεγάλα μέσα. Οι ευρωπαίοι επικυρίαρχοι. Αφού το ζητούν αυτοί, πρέπει όλοι να συμφωνήσουν! Αυτό είναι το μήνυμα που οι Τσιπραίοι προσπαθούν να περάσουν μέσω της «Αυγούλας».

Αυτού του τύπου τα δημοσιεύματα, πέρα από την ξενόδουλη λογική στην οποία στηρίζονται, έχουν ως σκοπό να «πιάσουν» κλίμα. Δηλαδή, να μετρηθούν οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, αν αυτή «τσιμπήσει» και προχωρήσει σε δημόσιες δηλώσεις. Και μετά, να μπορεί η κυβέρνηση να ανασχεδιάσει την τακτική της.

Η αναφορά στις 180 ψήφους έχει ως στόχο κυρίως τη ΝΔ. Και βέβαια, από άποψη αστικής συνταγματικής τάξης είναι γελοία. Εδώ ψήφισαν τα Μνημόνια με απλή πλειοψηφία, θα έχουν πρόβλημα να ψηφίσουν μια ενδεχόμενη συμφωνία με τη Δημοκρατία της Μακεδονίας με απλή πλειοψηφία (αν τους βγαίνουν τα «κουκιά» με ψήφους από το Ποτάμι και το ΚΙΝΑΛ, δεδομένης της καταψήφισης από τους «ψεκασμένους» του Καμμένου);

Ο κυνικός

Υπάρχουν οι συριζαίοι που κάνουν «παιχνίδι» με υποσχέσεις για αθέτηση των προνομοθετημένων μέτρων, μετά την ολοκλήρωση του Μνημόνιου (σ' αυτούς προστέθηκε και υπουργός, ο Σπίρτζης), υπάρχει και ο κυνικός Σταθάκης που «ερωτηθείς (στη ραδιοφωνική εκπομπή του Χατζηνικολάου) εάν τα υπονοούμενα ότι οι συμφωνίες με τους θεσμούς δεν θα εφαρμοστούν μετά τη λήξη του μνημονίου αποσταθεροποιούν τις αγορές», απάντησε:

«Ακριβώς το αντίθετο είναι το μήνυμα, διότι οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης, εκ των πραγμάτων, έχουν πολύ υψηλό βαθμό αξιοπιστίας στην εφαρμογή του προγράμματος του '15-'18 και γι΄ αυτό ολοκληρώνεται το πρόγραμμα με επιτυχία. Αρα, μακριά από εμάς όλα αυτά. Ισα – ίσα το αντίθετο, θα έλεγα ότι εφόσον το σενάριο για εμάς παραμένει ότι βγαίνει η οικονομία από τη βαθιά κρίση, ότι έχουμε πολύ ισχυρούς οικονομικούς δείκτες, θα ήταν αυτοκτονικό νομίζω για την κυβέρνηση να αφήσει να εννοηθεί ότι θα συμβεί οτιδήποτε από αυτά που υπονοήσατε. Το αντίθετο θα έλεγα. Πρέπει να παραμείνουμε έτσι, οι αγορές το έχουν εκτιμήσει και γι΄ αυτό και τα επιτόκια στα ομόλογα του ελληνικού δημοσίου αποκλιμακώνονται».

Περιττεύει να θυμίσουμε ότι ο Σταθάκης είναι μέλος του οικονομικού επιτελείου και διαπραγματευτής με την τρόικα από την αρχή.

Προς τι ο εκνευρισμός;

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το γερμανικό οικονομικό περιοδικό (του ομίλου Handelsblatt) «WirtschaftsWoche» συνεχίζει τη γραμμή της χυδαιότητας που από το 2010 ακολουθούν κατά καιρούς διάφορα γερμανικά έντυπα. Δεν ξέρουμε τι γράφει το «ολιστικό σχέδιο» του Τσακαλώτου (η κυβέρνηση το κρατά επτασφράγιστο μυστικό), όμως όταν αναφέρεται στην κάνναβη αναφέρεται στη φαρμακευτική κάνναβη και όχι στη «φούντα» και στη «μαστούρα», όπως γράφει το περιοδικό με τη βρόμικη ιμπεριαλιστική λογική. Οσο για τη δήλωση ότι «οι προτάσεις δεν αξίζουν ούτε το χαρτί στο οποίο γράφηκαν», που αποδίδεται σε «ευρωπαίο αξιωματούχο», θα μπορούσε να έχει γραφεί από το ίδιο το περιοδικό, αφού ο αξιωματούχος δεν κατονομάζεται.

Παρά ταύτα, το γερμανικό περιοδικό πέτυχε το στόχο του, καθώς ο Τσακαλώτος απάντησε με non paper, χαρακτηρίζοντας «φαιδρό, αν όχι προσβλητικό και πέρα από κάθε όριο δημοσιογραφικής δεοντολογίας» τον τίτλο του δημοσιεύματος και «ανάξια περαιτέρω σχολιασμού» τα όσα αναφέρει. Γιατί ο Τσακαλώτος έκρινε ότι έπρεπε ν' απαντήσει με ένα -αμυντικού ύφους- non paper; Γιατί ξέρει πολύ καλά ότι ο όμιλος Handelsblatt εκφράζει με τον πιο αυθεντικό τρόπο τα συμφέροντα της γερμανικής κεφαλαιοκρατίας και κατάλαβε ότι το εν λόγω δημοσίευμα απηχεί απόψεις της γερμανικής κυβέρνησης. Κατάλαβε ότι δεν πρόκειται για κάποια «κιτρινιά» του περιοδικού, αλλά για «κιτρινιά»-προειδοποιητική βολή ενόψει της διαπραγμάτευσης για το χρέος.

Υποψήφιος;

Ο Μίλτος Κύρκος, ευρωβουλευτής του Ποταμιού, ανακοίνωσε ότι δε θα είναι υποψήφιος με το ΚΙΝΑΛ στις επόμενες ευρωεκλογές. Δεν είπε, όμως, ότι δε θα είναι γενικά υποψήφιος. Κι αυτό είναι το μόνο που έχει σημασία. Προτείνει να κατέβει αυτόνομα το Ποτάμι, το οποίο όμως αποτελεί συστατικό μέρος του ΚΙΝΑΛ και -τουλάχιστον αυτή τη στιγμή- δεν μπορεί να κατέβει αυτόνομα. Θα κατέβει το ΚΙΝΑΛ. Τι μένει; Να είναι ο Κύρκος υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ, στον οποίο ο Κύρκος αναζητά… «τη χαμένη Αριστερά»! Αυτή είναι η ουσία. Ολα τα υπόλοιπα, η ιδεολογικοπολιτική φλυαρία, είναι απλώς πασαλείμματα, χοντρά (και κακοστρωμένα) στρώματα μακιγιάζ, στα οποία χρόνια τώρα ειδικεύονται άνθρωποι σαν τον Κύρκο.

ΥΓ. Μάλλον βιάστηκε να κοινοποιήσει τις προθέσεις του ο Κύρκος. Οι «σύντροφοί» του θα τον «ξεπουπουλιάσουν» μέχρι να φτάσει η ώρα των ευρωεκλογών (ένας χρόνος είναι μεγάλο διάστημα). Ηδη, οι αρθρογράφοι στις αντιπολιτευόμενες εφημερίδες άρχισαν να του την πέφτουν άγρια. Μπορεί, όμως, να μη μπορούσε να κάνει αλλιώς. Δηλαδή, οι συριζαίοι, σαν αντάλλαγμα για την ευρωβουλευτική υποψηφιότητα, να του ζήτησαν να βγει τώρα μπροστά. Τώρα που τον χρειάζονται, στο πλαίσιο της αντεπίθεσης που ξεκίνησαν κατά του ΚΙΝΑΛ.

Αλλα λόγια…

«Λόγω των πρόσφατων σκευωριών εις βάρος μου, κατέθεσα σήμερα αίτημα στην Επιτροπή Πόθεν Εσχες της Βουλής και εξετάστηκε το ζήτημα της δήθεν offshore που είχα στην Κύπρο. Η Επιτροπή αποφάνθηκε ότι δεν είναι offshore». Τάδε έφη αντιπρόεδρος Μπουμπούκος σε πρόσφατη τηλεοπτική του συνέντευξη, ανακοινώνοντας ότι έχει καταθέσει μήνυση κατά της ΕφΣυν που έγραψε για την «offshore».

Δεν ξέρουμε τι ακριβώς είπε η Επιτροπή Πόθεν Εσχες της Βουλής για την εταιρία του Γεωργιάδη, που λειτούργησε από το  2006 μέχρι το 2016, αντιλαμβανόμαστε όμως γιατί «καίγεται» να αποδείξει ότι δεν ήταν offshore (η γραμμή άμυνας προφανώς στηρίζεται στο ότι η Κύπρος είναι χώρα-μέλος της ΕΕ). Αν η εταιρία θεωρηθεί offshore, ο ίδιος θα έχει διαπράξει ποινικό αδίκημα και μάλιστα κατ' εξακολούθηση.  Ομως, ανεξάρτητα από τα νομικίστικα, υπάρχει το ουσιαστικό ζήτημα: τι την ήθελε την εταιρία στην Κύπρο, αν όχι για να εκμεταλλεύεται τη διαφορά ανάμεσα στα φορολογικά καθεστώτα;

Προστυχιές

Η Δούρου έγραψε στο facebook ανάρτηση για την «Ημέρα της Νίκης», την οποία περιγράφει ως «ημέρα παράδοσης των Ναζί απέναντι στα συμμαχικά στρατεύματα ΗΠΑ, Βρετανίας, ΕΣΣΔ». Μ' αυτήν ακριβώς τη σειρά! Τι σημασία έχει αν τα ναζιστικά στρατεύματα παραδόθηκαν στον Κόκκινο Στρατό (που έδωσε μόνος του τη μάχη του Βερολίνου); Τι σημασία έχει αν ο στρατάρχης Ζούκοφ ήταν επικεφαλής της τελετής παράδοσης και καθόρισε όλες τις λεπτομέρειες, ενώ αμερικανοί, βρετανοί και γάλλοι αξιωματικοί είχαν απλώς κληθεί να παραστούν στην τελετή; Για τη Δούρου σημασία έχει να υποβιβάσει την ΕΣΣΔ. Γι' αυτό και συμπληρώνει το πόνημά της όχι με κάποια φράση από το διάγγελμα του Στάλιν, αλλά με κάποια φράση του Τσόρτσιλ (στ' αγγλικά, μάλιστα, για να το καταλάβουν οι «πρεσβείες»).

Εχει και συνέχεια το πόνημα: «Η πάλη κατά του ναζισμού και κατά των σκιών του χθες που σήμερα επιχειρούν να επιστρέψουν στο προσκήνιο, όπως άλλωστε φάνηκε και πριν από λίγες μέρες με τη βεβήλωση τάφων της εβραϊκής κοινότητας στο Γ' νεκροταφείο στην Αθήνα, είναι πάλη επίκαιρη και διαρκείας». Ναζισμός είναι μόνο η βεβήλωση εβραϊκών τάφων. Η συστηματική εξόντωση αμάχων Παλαιστίνιων από το εβραϊκό κράτος και η ρατσιστική ιδεολογία που συνοδεύει αυτή την εξόντωση δεν είναι ναζισμός!
 

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΧρέος τιμής
Επόμενο άρθρο ΑντιΚΥΝΩΝΙΚΑ

Σχετικά Αρθρα

Από τους κομμουνιστάς στους τζιχαντιστάς

Κόντρες 16 Αυγ 2026, 07:48

Kάτι τρέχει με τον Τάκη (;)

Κόντρες 13 Αυγ 2026, 19:50

Οταν σε υμνεί η Δεξιά

Κόντρες 11 Αυγ 2026, 19:44

Τάκης, η ξεσκονίστρα κάθε καπιταλιστή

Κόντρες 10 Αυγ 2026, 19:35

Ο Χρήστος ο Ζιώγας πού είναι, ρε παιδιά;

Κόντρες 7 Αυγ 2026, 14:14

Εσύ σε τι είδος οικογένειας ανήκεις;

Κόντρες 6 Αυγ 2026, 19:11
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Η Κολομβία συντάσσεται με το Μαρόκο για τη Δυτική Σαχάρα, καθώς ευθυγραμμίζεται με την ισραηλινή εξωτερική πολιτική

16 Αυγ 2026, 08:51
Διεθνή

JPMorgan: Ιράν και Ομάν «δικαιολογούνται νομικά» να επιβάλουν τέλη ναυσιπλοΐας στο Στενό του Ορμούζ

16 Αυγ 2026, 08:36
Διεθνή

Νότιος Λίβανος: Ξαναέσπασαν τα μούτρα τους οι σιωναζιστές στον λόφο Αλι αλ-Τάχερ

16 Αυγ 2026, 08:11
Κόντρες

Από τους κομμουνιστάς στους τζιχαντιστάς

16 Αυγ 2026, 07:48
Η παπάρα

Οταν χτυπάς ένα φουσκωμένο μπαλόνι με μια καρφίτσα

16 Αυγ 2026, 05:42
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Αυγούστου

16 Αυγ 2026, 00:01
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

15 Αυγ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Αυγούστου

15 Αυγ 2026, 00:01
Διεθνή

Εκτακτη περιοδεία Κούσνερ σε Ισραήλ και Αίγυπτο για τον οδικό χάρτη για τη Γάζα

14 Αυγ 2026, 19:33
Διεθνή

Εσμαΐλ Καανί προς Ιρακινή Αντίσταση: Μην παραδώσετε τα όπλα, αλλά μην συγκρούεστε με τις κρατικές δυνάμεις

14 Αυγ 2026, 18:32
Καταστολή

Υπόθεση Marfin: Mια σκευωρία, τρεις οι προφυλακισθέντες

Προσφυγή εναντίον του εντάλματος προφυλάκισής της κατέθεσε η τρίτη κατηγορούμενη

14 Αυγ 2026, 17:54
Διεθνή

Το Ιράν καταδικάζει κάθε προσπάθεια παραγκωνισμού του παλαιστινιακού ζητήματος

14 Αυγ 2026, 07:38
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 14 Αυγούστου

14 Αυγ 2026, 00:01
Αγροτικά

Χτύπησε και στην – μέχρι τώρα καθαρή – Αρτα η ευλογιά των αιγοπροβάτων

13 Αυγ 2026, 20:38
Κόντρες

Kάτι τρέχει με τον Τάκη (;)

13 Αυγ 2026, 19:50
Η παπάρα

Ο φιδέμπορος του Μαρ-α-Λάγκο

13 Αυγ 2026, 11:22
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 13 Αυγούστου

13 Αυγ 2026, 00:01
Πολιτισμός

Μassive Attack: Αποθέωση στη Μελβούρνη όταν ύψωσαν την παλαιστινιακή σημαία

12 Αυγ 2026, 19:58
Διεθνή

Επικεφαλής του Ανώτατου Συμβούλιου Εθνικής Ασφάλειας του Ιράν: Το Στενό του Ορμούζ θα ξανανοίξει μόνο όταν οι ΗΠΑ αποδεχτούν τους όρους του Ιράν

12 Αυγ 2026, 19:11
Καταστολή

Δυο γάιδαροι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα: Μελόνι και Μερτς ερίζουν για το ποιος θα ξεφορτωθεί τους πρόσφυγες 

12 Αυγ 2026, 09:42
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Αυγούστου

Κύπρος: Ημέρα ανεξαρτησίας (1960).

1968: Εκρηξη βόμβας σε γιαπί κοντά στην πλατεία Συντάγματος.

1969: Βόμβα (ΚΕΑ) έξω από το κέντρο “Παγκόσμιο” στο Καλαμάκι.

1974: Επιστρέφει στην Ελλάδα ο Ανδρέας Παπανδρέου.

1990: 140 νεκροί σε φυλετικές ταραχές σε κωμοπόλεις γύρω από το Γιοχάνεσμπουργκ (Νότια Αφρική).

1991: Πραξικόπημα κατά της περεστρόικα (Ρωσία).

2003: Πεθαίνει ο άλλοτε δικτάτορας της Ουγκάντα Ιντί Αμίν.

2010: Πεθαίνει ο άλλοτε δικτάτορας Δημήτριος Ιωαννίδης.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Από το 2019 έχω βιώσει επαναλαμβανόμενα και συστηματικά -όπως και πολλά άλλα μέλη της κυβέρνησης- την προσπάθεια αποδόμησής μου ως προσώπου. Πρόκειται για μια τακτική που έχει ως βασικό στόχο να σπιλώσει το πρόσωπο επειδή δεν μπορεί να αποδομήσει το έργο. Τα παλαιοκομματικά οχυρά δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τις απαιτήσεις της πολιτικής τού σήμερα που ζητά λύσεις. Τι κάνουν λοιπόν; Οταν κάποιος παράγει απτό έργο με ισχυρό κοινωνικό αντίκτυπο -όπως είναι για παράδειγμα το «Προλαμβάνω»- το οποίο δεν μπορούν να αμφισβητήσουν, τότε επιχειρούν να σπιλώσουν το πρόσωπο. Η βασική τους προσέγγιση είναι να παρουσιάσουν άξιους ανθρώπους ως διεφθαρμένους, φαύλους, αναξιόπιστους για να πλήξουν την εμπιστοσύνη των πολιτών. Λες και ο πολίτης θα αμφισβητήσει την ίδια την πραγματικότητα, τα ίδια του τα μάτια και θα πιστέψει αυτά που λέει ή γράφει κάποιος για την πραγματικότητα που ζει ο ίδιος.

Ειρήνη Αγαπηδάκη

(Η κυρία μάς λέει για τον εαυτό της ότι είναι άξια, αδιάφθορη, αυτοδημιούργητη, αξιόπιστη και κυρίως ότι παράγει σημαντικό έργο με ισχυρό κοινωνικό αντίκτυπο. Ο ίδιος ο πολιτικός της προϊστάμενος, ο ακροδεξιός-νεοφιλελεύθερος τηλεπλασιέ-τηλεμαϊντανός-υπουργός Υγείας του Μητσοτάκη φαίνεται πως έχει διαφορετική γνώμη. Γι’ αυτό και δεν την παίρνει ποτέ μαζί του στις φιέστες κοπής κορδελών που πραγματοποιεί συνεχώς σε όλη τη χώρα. Παίρνει μόνο τη γενική γραμματέα του Βιλδιρίδη. Ενίοτε και τον υφυπουργό Θεμιστοκλέους. Την αναπληρώτρια υπουργό Αγαπηδάκη την έχει στο ψυγείο. Γι’ αυτό και η «δόλια» προσπαθεί να μείνει στον αφρό αυτοαποθεούμενη. Χωρίς να αντιλαμβάνεται ότι οι «πλάτες» που έχει και που την εκτόξευσαν σε αριστίνδην εκλογή στη Βουλή, μέσω της πρώτης θέσης στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ, ενώ μέχρι τότε ήταν ένα δεξιό διαδικτυακό τρολ που ασχολούνταν με τα «κακάκια του Πολάκη», δεν είναι ικανές να της εξασφαλίσουν άκοπα και μια θέση στην επόμενη Βουλή μέσω σταυροδοσίας)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo