Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 23 Ιούλη
  • Κραυγή αγωνίας των εκπαιδευτικών μουσικής
  • Νέο κρεσέντο γκεμπελισμού για τις συντάξεις χηρείας, που τις είχε πετσοκόψει η κυβέρνηση Μητσοτάκη με παράνομες εγκυκλίους των Βρούτση και Τσακλόγλου
  • O μεγαλύτερος τίτλος τιμής
  • Σύλλογος Οικοτρόφων Φοιτητικής Εστίας Αθηνών: Nα ζούμε και να σπουδάζουμε αξιοπρεπώς με σύγχρονους όρους
  • ΕΛΑΣ-Τσίπρα: Καρικατούρα ελεύθερης πρόσβασης στα ΑΕΙ και διατήρηση της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Στήλες»Κόντρες»Κόντρες
Κόντρες

Κόντρες

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr3 Μαρ 2018, 00:00


Ελεεινοί

Αν κάνει κάποιος μια σύντομη αναζήτηση στο Διαδίκτυο, θα διαπιστώσει ότι το πιο αγαπημένο και πιο πολυπαιζόμενα σε πανηγύρια, γάμους και γιορτές, σλαβομακεδονικό τραγούδι αναφέρεται στη Μίρκα Γκίνοβα (Ειρήνη Γκίνη), την κομμουνίστρια δασκάλα που ήταν η πρώτη γυναίκα που εκτελέστηκε από έκτακτο στρατοδικείο του μοναρχοφασισμού. Το τραγούδι το παίζουν πότε με λόγια (στη μακεδονική γλώσσα, φυσικά) και πότε χωρίς λόγια, όμως όλοι ξέρουν πως πρόκειται για το τραγούδι της Μίρκας. Δείτε για παράδειγμα σ' αυτές τις δύο διευθύνσεις: https://www.youtube.com/watch?v=gq5qZ1dHmvU και https://www.youtube.com/watch?v=8GsZI4_6mmY.

Ο λαός μιας εθνικής μειονότητας εξακολουθεί να τιμά μια κομμουνίστρια ηρωίδα (πράγμα σπάνιο στη δική μας παράδοση, για ευνόητους λόγους) και η ηγεσία του Περισσού, που προσπαθεί να καπηλευτεί την ιστορία του ΚΚΕ, του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ, λέει σ' αυτόν τον λαό πως δεν αποτελεί εθνική μειονότητα και πως η μακεδονική γλώσσα, που μιλάει αυτός ο λαός, δεν υπάρχει, είναι ένα… σερβοβουλγαρικό ιδίωμα!

Δικαιολογίες του κ@@ου

Ο Τζανακόπουλος στην ΕΡΤ για την επίσκεψή του στον Αρειο Πάγο, τη μέρα που έκλεινε η δικογραφία για τη Novartis και αποστελλόταν στη Βουλή (μέσω υπουργείου Δικαιοσύνης): «Θα σας πω, σε ό,τι αφορά την επίσκεψή μου στον Αρειο Πάγο καταλαβαίνετε ότι αν γνώριζα τη διαδικαστική φάση στην οποία βρίσκεται η δικογραφία, μάλλον δεν θα επέλεγα να πάω στον Αρειο Πάγο εκείνη την ημέρα. Ο λόγος της επίσκεψης και το έχω πει αρκετές φορές είχε να κάνει με το εξής: ότι είχε γεμίσει ο σαββατιάτικος και κυριακάτικος τύπος με δημοσιεύματα που αφορούσαν τη διαδικαστική φάση αλλά και την ουσία μιας δικογραφίας και από τη δική μου πλευρά ως κυβερνητικός εκπρόσωπος είχα την υποχρέωση να ρωτήσω την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου εφόσον, ακριβώς για τη διαδικαστική φάση στην οποία βρίσκεται η έρευνα και για το αν και κατά πόσο θα διαβιβαστεί ή αναμένεται η διαβίβαση κάποιου φακέλου στη Βουλή. Δεν ήταν επομένως ουσιαστική η συζήτηση την οποία είχαμε».

Πρώτο: από πότε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ή οποιοσδήποτε υπουργός (πλην του υπουργού Δικαιοσύνης) μπορεί να απευθύνεται σε οποιονδήποτε δικαστικό, οποιασδήποτε βαθμίδας και να ζητά πληροφορίες για εκκρεμή ποινική υπόθεση;

Δεύτερο: γιατί η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου δεν απέπεμψε τον θρασύ Τζανακόπουλο, λέγοντάς του ότι δεν έχει κανένα δικαίωμα να ρωτά για την τύχη μιας δικογραφίας και η ίδια καμιά υποχρέωση να του απαντήσει;

Τρίτο: η δημοσιογράφος της ΕΡΤ έκανε το ερώτημα σε συνεννόηση με τον Τζανακόπουλο. Γι' αυτό και όταν αυτός είπε τη μπούρδα που παραθέσαμε, έκλεισε το θέμα με ένα… «είστε σαφής». Μιλάμε για κανονικά παπαγαλάκια που δεν ξέρουν ούτε λίγο άρωμα… «ανεξαρτησίας» να βάλουν στις εμφανίσεις τους.

Τέταρτο: η άμυνα του Τζανακόπουλου είναι τόσο ασθενής που το μόνο που κάνει είναι να επιβεβαιώνει τις κατηγορίες των πολιτικών του αντιπάλων.

Πώς να τον μαζέψουν;

Από την ίδια συνέντευξη Τζανακόπουλου, η αναφορά στη στάση του Καμμένου στο «Μακεδονικό»: «Κοιτάξτε, ο κ. Καμμένος έχει εκφράσει την άποψή του στο συγκεκριμένο ζήτημα. Από εκεί και πέρα ο υπουργός Εξωτερικών, ο πρωθυπουργός έχουν δηλώσει ποια είναι η θέση της κυβέρνησης και με ποια θέση προσέρχεται η Ελληνική Δημοκρατία στις διαπραγματεύσεις. Θεωρώ ότι θα πρέπει να κάνουμε υπομονή, να δούμε ποια θα είναι τελικά η πρόταση λύσης που θα καταλήξουν οι πολιτικές ηγεσίες των υπουργείων Εξωτερικών και οι πρωθυπουργοί και από εκεί και πέρα να κάνουμε όλοι τις τοποθετήσεις μας».

Μέχρι τώρα μας έλεγαν ότι ο Καμμένος συμφωνεί με την κυβερνητική πολιτική. Τώρα, μας λένε ότι «έχει εκφράσει την άποψή του». Ποια είναι όμως η άποψη Καμμένου; Την είπε ο ίδιος στη Βουλή, στη συζήτηση για το σκάνδαλο Novartis: «Βεβαίως και διαφωνώ με την Κυβέρνηση για τους χειρισμούς όσον αφορά το θέμα του ονόματος της Μακεδονίας. Το έχω πει δημόσια. Και μάλιστα, θα κάνω τα πάντα, κύριε Λεβέντη, για να το σταματήσω. Βεβαίως, όχι απλώς δεν θα ψηφίσω για να μην παραδοθεί το όνομα “Μακεδονία“». Οταν ο Καμμένος λέει «θα κάνω τα πάντα» εννοεί, προφανώς, ότι δε θα διστάξει να ρίξει την κυβέρνηση. Δεν έχει σημασία αν θα το κάνει ή αν θα κάνει μια ακόμα θεαματική κωλοτούμπα ή αν δε χρειαστεί να κάνει οτιδήποτε γιατί δε θα υπάρξει συμφωνία (ο ίδιος το είπε και αυτό). Σημασία έχει ότι βγαίνει και φτύνει κανονικά τον Τσίπρα, ο οποίος μάλιστα τον άκουγε παίζοντας το κομπολόι του.

Nάτος και ο Π.Κ.

«Εγώ είμαι ο Π.Κ. που αναφέρει το έγγραφο του FBI» παραδέχτηκε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής σε τηλεοπτική του συνέντευξη. Είχε συμμετάσχει σ' ένα «business breakfast» το 2015, στο οποίο συμμετείχαν εκπρόσωποι εταιριών, μεταξύ των οποίων και ο Φρουζής, όπως είπε. Αλλά δεν είχα τετ-α-τετ μαζί του, έσπευσε να συμπληρώσει.

Για καθήστε, όμως. Στη Βουλή, ο ίδιος ο Κουρουμπλής δεν είπε τίποτα περί αναφοράς του από το FBI. Είχε πει ότι η αναφορά της δικογραφίας σ' αυτόν δεν έχει σχέση με τη Novartis, αλλά προήλθε από μηνυτήριες αναφορές που είχαν κάνει βουλευτές της αντιπολίτευσης, αναφορικά με τη μη έκδοση δελτίου τιμών φαρμάκων το πρώτο εξάμηνο του 2015 που ήταν υπουργός. Τώρα μας λέει και για FBI, για  «business breakfast» με τον Φρουζή και άλλα. Γιατί, λοιπόν, ο ίδιος και ο πρωθυπουργός του φρόντισαν να εξαιρεθεί από τη λίστα της προανακριτικής εξέτασης;

Γιατί μούγκα;

Δεν περιορίστηκε στη γραπτή δήλωση-ποταμό ο Βενιζέλος. Το είπε και από το βήμα της Βουλής. Αναφερόμενος στον Παπαγγελόπουλο, μίλησε και πάλι για την «τρίτη, δεξιά συνιστώσα της κυβέρνησης», αναφερόμενος στους Καραμανλικούς. «Εγώ δεν είμαι άφιλος» είπε με νόημα ο Παπαγγελόπουλος, γνωστός και για τον ύμνο στο μεγαλείο του Καραμανλή (και του Τσίπρα), που έγραψε μετά την προκλητική αθωωτική απόφαση του Εφετείου για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου. Από πλευράς ΝΔ, όμως, μούγκα για την αναφορά του Βενιζέλου, που ούτε λίγο ούτε πολύ χαρακτήρισε τον Καραμανλή και τους καραμανλικούς Δούρειο Ιππο του Τσίπρα μέσα στη ΝΔ. Και καλά, η στάση του Σαμαρά και του Μπουμπούκου είναι κατανοητή: βρίσκονται σε υπόγειο πόλεμο με τους καραμανλικούς, όπως φάνηκε και με την υπόθεση Αντώναρου. Είμαστε σίγουροι ότι τουλάχιστον ο Σαμαράς γνώριζε αυτή την… πρωτότυπη άποψη του Βενιζέλου και τον ενθάρρυνε να τη διατυπώσει, αφού ο ίδιος -για ευνόητους λόγους- δεν μπορούσε να πει κάτι τέτοιο. Ο Κούλης, όμως, γιατί δεν αντέδρασε; Μάλλον βολεύεται και αυτός με την άσκηση πίεσης πάνω στον Καραμανλή και την ομάδα του. Είναι τόσο ανασφαλής ως αρχηγός της ΝΔ, γι' αυτό και οχυρώνεται πίσω από οτιδήποτε και οποιονδήποτε αδυνατίζει τους εσωκομματικούς του αντίπαλους.

ΥΓ. Λέτε να δούμε να ξαναζεσταίνετε η ιδέα της «Νέας Ελλάδας», που «έπαιζε» την περίοδο συγκυβέρνησης των Σαμαροβενιζέλων; Τίποτα δεν αποκλείεται, αλλά μέχρι τις εκλογές δε βλέπουμε να γίνεται κίνηση.

Απαντήσεις;

Εγραψε ο Μανώλης Καψής στο capital.gr: «Ξαναγυρνάω στο 2004. Η εφημερίδα “Ελευθεροτυπία” δημοσιεύει εκείνη την εποχή σειρά ρεπορτάζ, όπου εμφανίζει τις φαρμακευτικές εταιρείες να ενισχύουν οικονομικά την προεκλογική καμπάνια του Νικήτα Κακλαμάνη. Δημοσιεύει μάλιστα και “αποδείξεις πληρωμής”. Εκλειναν ολόκληρα τραπέζια, αγόραζαν θέσεις δηλαδή, εκεί που μιλούσε ο Νικήτας “επί πληρωμή”. Για την ενίσχυση της καμπάνιας του. Η εφημερίδα ζητούσε απαντήσεις. Εις μάτην…

Εκείνη την εποχή βρεθήκαμε στο στούντιο του Mega με τον Νικήτα Κακλαμάνη. Τον ρώτησα για τις αποκαλύψεις. “Γελάει καλύτερα όποιος γελάει τελευταίος”, μου απάντησε αινιγματικά… Υπέθεσα ότι θα πάει την εφημερίδα στα δικαστήρια. Θα τους τρίψει στη μούρη μια “διάψευση, να”. Και θα δείξει ότι όλα όσα ισχυρίζονταν η εφημερίδα είναι μια συκοφαντία. Είναι δυνατόν ο υποψήφιος υπουργός Υγείας να δέχεται “ενισχύσεις”, έστω νομιμοφανείς… από τις φαρμακευτικές εταιρείες; Τίποτα δεν έγινε… Ο κ. Κακλαμάνης έγινε υπουργός, η κυβέρνηση Καραμανλή κατήργησε τη λίστα προς δόξα των υπερκερδών των φαρμακευτικών εταιρειών (εκτοξεύοντας παράλληλα τα δημόσια έξοδα…) και η υπόθεση ξεχάστηκε. Ο Νικήτας Κακλαμάνης δεν πήγε ποτέ την εφημερίδα στα δικαστήρια, η “Ελευθεροτυπία” μετά από μερικά χρόνια έκλεισε και η υπόθεση ξεχάστηκε. Fin».

Είναι φανερό ότι ο αρθρογράφος προσπαθεί έμμεσα να στηρίξει τη θεωρία ότι ο Καραμανλής και οι υπουργοί του (πλην Αβραμόπουλου, που θεωρείται  ανταγωνιστής του Καραμανλή για την προεδρία της Δημοκρατίας) εξαιρέθηκαν από την εμπλοκή στο σκάνδαλο Novartis μετά από συμφωνία με τους Τσιπροπαπαγγελόπουλους. Τον Κακλαμάνη, που είναι γιατρός και έχει διατελέσει υπουργός Υγείας, δεν τον ακούσαμε να μιλά στη Βουλή. Ούτε ανέβηκε στο προεδρείο τη συγκεκριμένη μέρα. Ούτε σ' αυτά που του καταμαρτυρεί ο Καψής είδαμε ν' απαντά.

Επαγγελματίες

Πέσαμε έξω ως προς τον προορισμό της ανεξαρτητοποιηθείσας από το Ποτάμι Κατερίνας Μάρκου. Περιμέναμε να πάει κατά ΚΙΝΑΛ μεριά, όμως αυτή επέλεξε ΝΔ και Κούλη. Μεγαλύτερο μαγαζί, καλύτερες προοπτικές επαγγελματικής αποκατάστασης. Θα έπρεπε να το περιμένουμε, όμως, γιατί στη ΝΔ έχει ενταχθεί εδώ και καιρό ο… μέντοράς της Βασίλης Οικονόμου. Στη φράξια του ήταν, όσο καιρό αυτός ήταν στο ΠΑΣΟΚ και μετά έφτιαξε με τον Δημαρά (τι να γίνεται άραγε αυτή η ψυχή;) το «Αρμα Πολιτών». Μαζί μπήκαν μετά στη ΔΗΜΑΡ του Κουβέλη. Η Μάρκου μετά τη ΔΗΜΑΡ πήγε στο Ποτάμι, καταφέρνοντας να επανεκλεγεί, ενώ ο Οικονόμου έμεινε εκτός κοινοβουλευτικού νυμφώνος το 2012-2015, μέχρι που πήγε στη ΝΔ και επανεκλέχτηκε. Θα έπρεπε να περιμένουμε, λοιπόν, ότι ο τομεάρχης Υγείας της ΝΔ -πλέον- θα έκανε ένα καλό πολιτικό προξενειό για την άλλοτε «προτεζέ» του. Ενας καλός επαγγελματίας ποτέ δεν πάει χαμένος.

Και βέβαια, προσχωρώντας στη ΝΔ, η Μάρκου έριξε το απαραίτητο γλείψιμο στον Κούλη: «Ενώνω από σήμερα τις δυνάμεις μου με τη Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ενός πολιτικού που έχει αποδείξει ότι πιστεύει στις ριζικές μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα και είναι έτοιμος να τις υλοποιήσει. Ενός πολιτικού που θέλει και μπορεί να υπερβεί επίπλαστες διαχωριστικές γραμμές που ανήκουν στο παρελθόν και οι οποίες έχουν βλάψει την πατρίδα μας». Εχει κι άλλο μπλα, μπλα, αλλά δε θέλουμε να σας προκαλέσουμε τάσεις εμετού.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΑντιλαϊκός πυρετός
Επόμενο άρθρο ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

Σχετικά Αρθρα

O μεγαλύτερος τίτλος τιμής

Κόντρες 22 Ιούλ 2026, 14:10

Το σκληρό πρόσωπο του μπος στην τέχνη

Κόντρες 21 Ιούλ 2026, 21:15

Εμείς γι’ αλλού κινήσαμε γι’ αλλού…

Κόντρες 20 Ιούλ 2026, 19:50

Τα δικά μας τα πλημμελήματα είναι καλύτερα

Κόντρες 17 Ιούλ 2026, 14:11

Φράξια με το φελλό

Κόντρες 16 Ιούλ 2026, 13:39

Μαρινακίες

Κόντρες 15 Ιούλ 2026, 14:25
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 23 Ιούλη

23 Ιούλ 2026, 00:01
Παιδεία

Κραυγή αγωνίας των εκπαιδευτικών μουσικής

«Η άδικη μη αναγνώριση της προϋπηρεσίας μας ισοδυναμεί με ολοκληρωτική καταστροφή, δεκαετίες εργασίας πάνε στα σκουπίδια»

22 Ιούλ 2026, 20:06
Εργατικά

Νέο κρεσέντο γκεμπελισμού για τις συντάξεις χηρείας, που τις είχε πετσοκόψει η κυβέρνηση Μητσοτάκη με παράνομες εγκυκλίους των Βρούτση και Τσακλόγλου

Τώρα παριστάνουν τους γενναιόδωρους, αλλά δεν επιστρέφουν αναδρομικά στους/στις συνταξιούχους που πετσοκόπηκαν οι συντάξεις τους.

22 Ιούλ 2026, 19:16
Κόντρες

O μεγαλύτερος τίτλος τιμής

22 Ιούλ 2026, 14:10
Παιδεία

Σύλλογος Οικοτρόφων Φοιτητικής Εστίας Αθηνών: Nα ζούμε και να σπουδάζουμε αξιοπρεπώς με σύγχρονους όρους

22 Ιούλ 2026, 13:08
Παιδεία

ΕΛΑΣ-Τσίπρα: Καρικατούρα ελεύθερης πρόσβασης στα ΑΕΙ και διατήρηση της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών

22 Ιούλ 2026, 11:50
Αθλητισμός

Μουντιάλ: Κάτω από τα ραντάρ των κυρίαρχων μίντια

22 Ιούλ 2026, 11:22
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 22 Ιούλη

22 Ιούλ 2026, 00:01
Κόντρες

Το σκληρό πρόσωπο του μπος στην τέχνη

21 Ιούλ 2026, 21:15
Πολιτισμός

Διεθνές Φεστιβάλ «Νανουρίσματα Αφύπνισης της Μινάμπ»

Για να μην ξεχαστεί ποτέ το έγγκλημα των αμερικάνων ιμπεριαλιστών και των σιωναζιστών

21 Ιούλ 2026, 18:37
Ιστορία

Σφαγές τουρκοκύπριων αμάχων: Ειδεχθή μαζικά εγκλήματα που θάφτηκαν «για εθνικούς λόγους»

21 Ιούλ 2026, 17:53
Παιδεία

Η ΕΛΑΣ του Τσίπρα δεν θα καταργήσει τα ιδιωτικά «πανεπιστήμια»

Διαπιστευτήρια στο ντόπιο και ξένο κεφάλαιο

21 Ιούλ 2026, 17:33
Η παπάρα

Και Ρόδρι ο Κούλης

21 Ιούλ 2026, 12:53
Υγεία

Καταγγελίες για τον Γεωργιάδη, εντός και εκτός Ελλάδας

Για τη ντροπολογία με την οποία καταργεί το αυτοδιοίκητο του ΠΙΣ

21 Ιούλ 2026, 12:06
Διεθνή

Χεζμπολά: Αξιος συνεχιστής του Γιάχια Σινουάρ ο Χαλίλ αλ-Χάγια

21 Ιούλ 2026, 10:24
Αθλητισμός

Γιατί η Γάζα πανηγύρισε για την Ισπανία: Η κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου γίνεται σύμβολο αλληλεγγύης

Η κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου από την Ισπανία προκάλεσε πανηγυρισμούς σε ολόκληρη τη Γάζα, όπου πολλοί εξέλαβαν τη νίκη ως αντανάκλαση των ετών αλληλεγγύης της χώρας προς την Παλαιστίνη

21 Ιούλ 2026, 10:06
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 21 Ιούλη

21 Ιούλ 2026, 00:01
Κόντρες

Εμείς γι’ αλλού κινήσαμε γι’ αλλού…

20 Ιούλ 2026, 19:50
Διεθνή

Ο Χαλίλ αλ-Χάγια εκλέχτηκε επικεφαλής του Πολιτικού Γραφείου της Χαμάς

20 Ιούλ 2026, 17:53
Υγεία

Τα Ιουλιανά του Γεωργιάδη

20 Ιούλ 2026, 13:28
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 23 Ιούλη

Αίγυπτος, Λιβύη, Αιθιοπία, Ομάν: Εθνική γιορτή (1952).

Ολλανδία: Ημέρα τουλίπας.

1908: Επανάσταση Νεότουρκων Θεσσαλονίκης.

1950: Μεγάλη συγκέντρωση στο Παναθηναϊκό Στάδιο για ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα.

1953: Αρχίζει η δίκη του Νίκου Πλουμπίδη.

1967: 43 νεκροί σε ταραχές στο Ντιτρόιτ (ΗΠΑ) μετά από αστυνομική επιδρομή.

1969: Ανεύρεση αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών της ΔΑ στην Αμερικανική Βιβλιοθήκη.

1973: Ανακάλυψη εκρηκτικού μηχανισμού στην οδό Καρυάτιδων (Αθήνα).

1974: Μεταπολίτευση.

1978: Δεκατρείς αλυσιδωτές εκρήξεις βομβών ακροδεξιών σε Αθήνα και Πειραιά.

2002: Συλλαμβάνεται ο Κωνσταντίνος Τέλιος για συμμετοχή στη 17Ν.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…
Δεν θα κουραστώ να το λέω, βλέπω εδώ και δημοσιογράφους οι οποίοι παρακολουθούν την συνεδρίασή μας: οι εκλογές θα γίνουν την άνοιξη του 2027. Αυτή η κυβέρνηση θα ολοκληρώσει την συνταγματική της θητεία. Ομως, αν μου επιτρέπετε, επειδή άκουσα και τον Μάξιμο και να κλείσω με αυτό, μου έδωσε μια ωραία ιδέα, έκανε κάποιες ποδοσφαιρικές αναφορές. Ισως με έναν τρόπο και εμείς να θυμίζουμε λίγο τη νικήτρια του Παγκοσμίου Κυπέλλου, την Ισπανία. Προσέξτε, τι έκανε η Ισπανία; Ηθελε να έχει κατοχή της μπάλας, άρα, δηλαδή, την πρωτοβουλία των κινήσεων. Οταν έχεις την μπάλα, εσύ μάλλον θα βάλεις γκολ. Οταν κυνηγάς να πάρεις την μπάλα κάποιος άλλος μάλλον… Εμείς, λοιπόν, έχουμε την πρωτοβουλία των κινήσεων. Εχουμε σίγουρα καλή φυσική κατάσταση, το έχουμε αποδείξει, οπότε μπορούμε να αντέξουμε αυτόν τον «μαραθώνιο» μέχρι τις εκλογές της άνοιξης του 2027. Και βέβαια, έχουμε αντοχή στο σκληρό παιχνίδι και ψυχραιμία απέναντι στους προπηλακισμούς. Ταυτόχρονα, είμαστε πρώτα και πάνω απ’ όλα ομάδα. Ομάδα. Οι ομάδες κερδίζουν, όχι οι δήθεν μεμονωμένοι σταρ.
Κυριάκος Μητσοτάκης
(Τον είπαν Μωυσή, Τσόρτσιλ, Ηρακλή, γκόμενο και άλλα που δεν τα θυμόμαστε. Ε, να μην αυτοχαρακτηριστεί και Ρόδρι; Εμμεσα και… με σεμνότητα και ταπεινότητα, αλλά όταν ένας χαζοχαρούμενος πορφυρογέννητος παριστάνει τον σεμνό και ταπεινό, ξεβρακώνεται αμέσως. Τα λέει και χαχανίζει αυτάρεσκα. Δε θα σχολιάσουμε την παρομοίωση της ΝΔ με την ποδοσφαιρική ομάδα της Ισπανίας, γιατί θα ήταν ιεροσυλία. Η Ισπανία είναι ο ορισμός της ομάδας, ενώ η ΝΔ είναι ένα τσούρμο παρτάκηδων που το διαφεντεύει δικτατορικώ τω τρόπω ένας αυτοκρατορίσκος με τους αυλικούς του. Το αφεντικό και εκείνοι που έχουν ως καθήκον να «φάνε τη σφαίρα», όπως λέει ο πρωθυπουργικός ανιψιός Γρηγόρης Δημητριάδης. Κι όχι μόνο να «φάνε τη σφαίρα», αλλά να ράψουν το στόμα τους, υπακούοντας στην ομερτά που απαιτεί η αυτοκρατορική αυλή. Θα θέσουμε ένα απλό ερώτημα: αν τα γκάλοπ – όχι αυτά που δημοσιεύονται, τα άλλα, τα κυλιόμενα, που τα βλέπουν μόνο ο αυτοκρατορίσκος και οι επιτελείς του – έδειχναν ότι «βγαίνουν τα κουκιά», θα είχε κανένα δισταγμό ο Μητσοτάκης να κάνει πρόωρες εκλογές; Μόνο αφελείς μπορεί να πιστεύουν τις μπούρδες περί «θεσμικότητας». Επειδή «τα κουκιά δε βγαίνουν» και επειδή οι δυναμικές που καταγράφουν αυτά τα μυστικά γκάλοπ δεν επιτρέπουν αισιοδοξία, επαναλαμβάνει συνεχώς «οι εκλογές θα γίνουν την άνοιξη του 2027». Τους θέλει, όμως, σε ετοιμότητα, γιατί αν για κάποιο ή κάποιους λόγους παρουσιαστεί ένα «παράθυρο ευκαιρίας», θα μπουμπουνίσει τις εκλογές πρόωρα. Θα πάρει το ρίσκο. Αλλιώς, θα το πάει μέχρι το τέλος, ολοκληρώνοντας όσες αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις απομένουν, ώστε να εξακολουθήσει να έχει στήριξη από την αστική τάξη. Οχι σώνει και καλά για να ξαναγίνει άμεσα πρωθυπουργός, αλλά για να μείνει ο ίδιος και η «φαμίλια» στο παιχνίδι)
Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo