Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Αραγτσί προς Χαμάς: Το Ιράν στηρίζει τον παλαιστινιακό λαό και τη δίκαιη υπόθεσή του μέχρι την επίτευξη όλων των νόμιμων εθνικών του δικαιωμάτων
  • Αναβλήθηκε η δίκη των αγωνιστών από την Τουρκία για τη στημένη υπόθεση της δήθεν βιαιοπραγίας μέσα στη δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού
  • Σιωναζιστές στρατιωτικοί: Στον νότιο Λίβανο αισθανόμαστε σαν καθιστές πάπιες*
  • Υπό διωγμόν οι μαχόμενοι εκπαιδευτικοί – Διώκονται ξανά οι Ζ. Γκέρτσος και Π. Χουντής
  • Ο Μητσοτάκης υπερασπίζεται τα στελέχη του που καταδικάστηκαν για το emailgate
  • Πόλα Ρούπα: Είναι η κυβέρνηση της ΝΔ να σηκώσει τον πρώτο νεκρό απεργό πείνας στην Ελλάδα;
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Στήλες»Κόντρες»Κόντρες
Κόντρες

Κόντρες

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr13 Ιαν 2018, 00:00

Σιωνιστικά καθάρματα

Γράφαμε στο προηγούμενο φύλλο για την πολύ καθυστερημένη αντίδραση της ισραηλινής πρεσβείας στην Αθήνα στο υστερικό ναζιστικό παραλήρημα ενός ελληνικής καταγωγής ραβίνου, που ζητούσε να εκτελούνται τα «αναρχοκουμμούνια» με μια σφαίρα στο κεφάλι. Σημειώναμε ότι η «διαφοροποίηση» της πρεσβείας ήρθε με μια βδομάδα καθυστέρηση και μόνο όταν είχε προκληθεί σάλος στην Ελλάδα από το κήρυγμα  του  σιωναζιστή ραβίνου. Γιατί στο Ισραήλ τέτοια κηρύγματα είναι συνηθισμένα. Είναι η καθημερινή τροφή που προσφέρεται στον αφιονισμένο σιωνιστικό όχλο.

Μερικές μέρες πριν από το διαδικτυακό κήρυγμα του ραβίνου, στην… αντιδεξιά εφημερίδα «Μααρίβ» δημοσιεύτηκε άρθρο του δημοσιογράφου Μπεν Κάσπιτ, ο οποίος -παίρνοντας αφορμή από τη σύλληψη της δεκαεξάχρονης Αχέντ Ταμίμι- ζητούσε από τον ισραηλινό στρατό να εφαρμόζει άλλη τακτική απέναντι στα κορίτσια του παλαιστινιακού λαού. Να οργανώνει επιθέσεις και βιασμό τους «στο σκοτάδι, χωρίς μάρτυρες και κάμερες».

Δεν πρόκειται για το ένα ή το άλλο σιωνιστικό κάθαρμα που «ξεπερνά τα εσκαμμένα». Πρόκειται για την ουσία της σιωνιστικής πολιτικής, που αυτά τα καθάρματα διατυμπανίζουν χωρίς αναστολές.

Γιουσουφάκια

Ο Ερντογάν «έδωσε» στεγνά τον Τσίπρα. Αποκάλυψε πως σε τηλεφωνική τους επικοινωνία του είχε υποσχεθεί πως το πολύ σε ένα εικοσαήμερο θα του στείλει πακέτο τους οχτώ κατώτερους αξιωματικούς που ζήτησαν άσυλο στην Ελλάδα. Ο Τσίπρας, μολονότι το γεγονός στηλιτεύεται ακόμα και από την αστική αντιπολίτευση, δεν προέβη σε καμιά διάψευση. Πριν από μερικές μέρες προσπάθησε να δώσει μια απάντηση ο Τζανακόπουλος. Και είπε τα εξής: «Ο πρωθυπουργός έχει απαντήσει αρκετές φορές σε σχέση με το συγκεκριμένο ζήτημα. Ας κάνω και εγώ όμως ένα σχόλιο. Η τοποθέτηση του πρωθυπουργού ήταν ότι εφόσον αυτό επιτρέπεται με βάση τις αρχές του κράτους δικαίου και στο βαθμό που θα τηρηθεί ο νόμος, η θέση της ελληνικής κυβέρνησης είναι ότι οι οκτώ, εφόσον υπάρχουν ενδείξεις ότι συμμετείχαν στο πραξικόπημα, θα πρέπει να επιστραφούν. Ωστόσο, όλα αυτά πάντοτε με την επιφύλαξη της τήρησης του νόμου και των διεθνών δεσμεύσεων της χώρας».

Αυτή, βέβαια, είναι η δημόσια απάντηση που έδωσε ο Τσίπρας αργότερα, όταν αποδείχτηκε ότι δεν ήταν και τόσο εύκολο να στείλει πεσκέσι στον Ερντογάν τους φυγάδες αξιωματικούς. Για τον ισχυρισμό του Ερντογάν αναφορικά με την πρώτη τηλεφωνική τους επικοινωνία και πάλι δεν είπε λέξη ο Τζανακόπουλος. Ξέρετε γιατί δεν τολμούν να διαψεύσουν τον Ερντογάν; Γιατί τα τηλεφωνήματα μεταξύ κρατικών ηγετών μαγνητοφωνούνται και από τη μια και από την άλλη πλευρά. Και φοβούνται πως έτσι και τον διαψεύσουν, ο Ερντογάν δε θα διστάσει να διαρρεύσει το ηχητικό, κάνοντας ρεζίλι τον Τσίπρα.

Ψευτοτσαμπουκάδες

Σ' αυτές τις περιπτώσεις, ο καλύτερος καπνός παραλλαγής είναι οι εθνικιστικοί ψευτοτσαμπουκάδες. Ετσι, ο Τσίπρας πήρε α λα μπρατσέτα τον Καμμένο (ή μήπως ο Καμμένος πήρε τον μικρό Αλέξη από το χεράκι, για να τον μάθει να γράφει με το δεξί;) και πετάχτηκαν μέχρι την Κάλυμνο για τη δοξολογία των Φώτων. Κι επί τη ευκαιρία έκαναν και μια βόλτα μέχρι το Φαρμακονήσι, αγαπημένο εθνικιστικό προορισμό του Καμμένου. Για να ικανοποιηθεί το εθνικιστικό ακροατήριο, που πριν από τέσσερις μέρες είχε δει τον ογκώδη αρχηγό του να κάνει άλλη μια θεαματική κωλοτούμπα και σίγουρα είχε πέσει σε κατάθλιψη.

Διευθετήθηκε

Η αναπληρώτρια υπουργός κυρία Ράνια, έχοντας ενημέρωση από τον σύζυγό της υπουργό κύριο Δήμο (ή από δικό της κανάλι, λόγω δεσμών με το Μαξίμου), βγήκε περιχαρής στο ραδιόφωνο για να ανακοινώσει ότι υπάρχει έτοιμη μελέτη και μέσα στον Γενάρη θ' αναληφθεί η σχετική νομοθετική πρωτοβουλία, ώστε οι φορολογούμενοι να πληρώνουν το φόρο σε 12 δόσεις. Το έμαθε ο Τσακαλώτος (που δεν είναι το καλό παιδί που δείχνει η φάτσα του) και τα πήρε στο κρανίο. Είτε επειδή η Ράνια καβάλησε το καλάμι και άρχισε να μπαίνει στα χωράφια του, χωρίς να έχει καμιά αρμοδιότητα, είτε επειδή δεν έχει συμφωνήσει τίποτα με την τρόικα και δεν έχει καμιά όρεξη ν' ακούσει μπινελίκια από τις Βρυξέλλες. Της τράβηξε, λοιπόν, μια ξεγυρισμένη διάψευση με non paper. Το ζήτημα διευθετήθηκε, η κυρία Ράνια πήρε το μήνυμα και στην επόμενη συνάντησή τους αναμένεται να ανταλλάξουν θερμό συντροφικό ασπασμό.

Ομοιος στον όμοιο

Χαράς ευαγγέλια στον Περισσό. Οπως μας ενημέρωσαν τα κομματικά Μέσα, «με επιστολή του ο αρχισυντάκτης της ρωσικής εφημερίδας “Σοβιέτσκαγια Ρωσία“ (“Σοβιετική Ρωσία“) ενημερώνει πως η Συντακτική Επιτροπή της εφημερίδας αποφάσισε να βραβεύσει τον Δημήτρη Κουτσούμπα, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, με το βραβείο “Ο λόγος στο λαό“, για την ομιλία του στη 19η Διεθνή Συνάντηση των Κομμουνιστικών κι Εργατικών Κομμάτων στο Λένινγκραντ, εκτενή αποσπάσματα της οποίας δημοσιεύτηκαν στην εφημερίδα στις 8/11/2017, με τον τίτλο “Ο σοσιαλισμός είναι αναγκαίος όσο ποτέ“». Τι μέρος του λόγου είναι η συγκεκριμένη ρωσική εφημερίδα; Πάλι από την ενημέρωση των κομματικών Μέσων: «Υπερασπίζεται τις αρχές του σοσιαλισμού, κι αν και αυτοχαρακτηρίζεται “ανεξάρτητη λαϊκή εφημερίδα” στην πολιτική ζωή της σημερινής Ρωσίας τοποθετείται στο πλευρό του Κομμουνιστικού Κόμματος Ρωσικής Ομοσπονδίας (ΚΚΡΟ)».

Για το κόμμα του Γκενάντι Ζιουγκάνοφ πρόκειται. Ενα αστικό εθνικιστικό κόμμα, με άριστες σχέσεις με το Κρεμλίνο και τον Πούτιν, καθώς και με το ρωσικό ιερατείο, τις θέσεις του οποίου υπερασπίζεται. Μ' άλλα λόγια, κύλησε ο τέτζερης και βρήκε το καπάκι.

Σφαλιάρα

Δεν πρόλαβε να κυκλοφορήσει το βιβλίο του καραμανλικού Γιάννη Παπαθανασίου, τελευταίου υπουργού Οικονομικών του Καραμανλή του νεότερου, μέσω του οποίου οι καραμανλικοί προσπαθούν να αποσείσουν τις ευθύνες τους για τη σφοδρότητα με την οποία χτύπησε η οικονομική κρίση τον ελληνικό καπιταλισμό και ήρθε η πληρωμένη απάντηση από την «Καθημερινή». Και τι απάντηση: σφαλιάρα σβουριχτή.

Η «Καθημερινή» αποκάλυψε απόρρητο έγγραφο των υπηρεσιών της ΤτΕ, με ημερομηνία 6.10.2009 (δηλαδή δυο μέρες μετά την εκλογική νίκη του ΠΑΣΟΚ), που αναφέρει: «Με βάση τα έως τώρα στοιχεία και τις εξελίξεις, καθώς και τις διαφαινόμενες προοπτικές, ευρισκόμεθα ενώπιον ενός πρωτοφανούς δημοσιονομικού εκτροχιασμού, ο οποίος δεν δικαιολογείται, παρά μόνο σε πολύ μικρό βαθμό, από την κάμψη της οικονομικής δραστηριότητας. Είναι δε απολύτως βέβαιο ότι η παρούσα δημοσιονομική θέση της χώρας δεν είναι διατηρήσιμη. (…) Με βάση τις ως άνω εξελίξεις, το ταμειακό έλλειμμα της κεντρικής κυβέρνησης εκτιμάται ότι σε ετήσια βάση θα διαμορφωθεί μεταξύ 30 και 35 δισεκ. ευρώ, ή 12,0% με 14,0% του ΑΕΠ»!

Μη βιαστείτε να πείτε ότι το αποκαλυπτικό δημοσίευμα έρχεται να δικαιώσει τον Γιωργάκη. Ο Γιωργάκης είναι τελειωμένος, κανείς δεν ασχολείται μαζί του. Τον Κούλη προσπαθεί να στηρίξει η φυλλάδα των Αλαφούζων, προειδοποιώντας τους καραμανλικούς «να μαζευτούν στη γωνιά τους» και να μη βάζουν εμπόδια στη σημερινή ηγεσία της ΝΔ.

Μαζευτείτε

Ο Πολάκης μπορεί να κατηγορηθεί για πολλά (εμείς δεν έχουμε… τσιγκουνευτεί τα σχόλια για τον πολιτικό βίο και την πολιτεία του ψευτο-πέτσακα από τα Σφακιά), ξεπερνά όμως κάθε όριο η καταγγελία της (πασοκικής) συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας της ΠΟΕΔΗΝ, ότι οι επιθέσεις σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό των δημόσιων νοσοκομείων οφείλονται και στα όσα δηλώνει κατά καιρούς ο Πολάκης ενάντια σε γιατρούς και νοσηλευτές που δε συμβαδίζουν με την κυβερνητική πολιτική. Ο Πολάκης (και οι προκάτοχοί του) πρέπει να κατηγορηθούν για την εξαθλίωση των νοσοκομείων, που οδηγεί και σε τέτοια φαινόμενα από ανθρώπους που δεν καταλαβαίνουν τι τρέχει και χτυπούν το σαμάρι αντί για τον γάιδαρο. Ως εκεί. Γι' αυτό καλά θα κάνουν να «μαζευτούν» οι πρασινογάλαζοι εργατοπατέρες που με όσα λένε διευκολύνουν τον Πολάκη, ανοίγοντας μαζί του προσωπική βεντέτα.

Του την έφεραν

Μπορεί ο Τραμπ να ενημέρωσε την ανθρωπότητα ότι το έχει μεγαλύτερο (το κουμπί) από τον Κιμ Γιονγκ Ουν, αλλά την ώρα που αυτός ασχολούνταν με άλλα πιο σοβαρά ζητήματα (είναι ή δεν είναι ψυχοπαθής; να κάνει ή να μην κάνει ψυχιατρική εξέταση για να αποδείξει ότι δεν είναι απλά ψυχικά υγιής, αλλά είναι και μεγαλοφυΐα;), ο Τίλερσον και η γραφειοκρατία του State Department κανόνιζαν συνάντηση εκπροσώπων της Νότιας και της Βόρειας Κορέας στο συνοριακό χωριό Πανμουνζόμ, που σηματοδότησε μια εντυπωσιακή «ειρηνική στροφή» στις σχέσεις των δύο κορεατικών κρατών και άφησε τον Τραμπ (προς το παρόν) με… το κουμπί στο χέρι. Αλλη μια απόδειξη του ότι στις ιμπεριαλιστικές χώρες κυβερνά το λεγόμενο «βαθύ κράτος», το υποταγμένο άμεσα στα μονοπώλια (πόσο επίκαιρος εξακολουθεί να είναι ο Λένιν!), και όχι οι πολιτικές ηγεσίες, οι οποίες ενίοτε μπορεί να προκύψουν και από εκλογικό «ατύχημα» (όπως ο Τραμπ).

…για να περνάει η ώρα

«Εάν οι ευρωπαίοι πολίτες δεν αισθάνονται ευρωπαίοι και εάν εγκαταλείψουν την ιδέα των ευρωομολόγων και των δημοσιονομικών μεταβιβάσεων, τότε η ευρωζώνη δεν θα ολοκληρωθεί ποτέ. Και το φάντασμα του λαϊκισμού θα είναι πάντα παρόν». Μετά τον Μακρόν, ο Ευκλειδάκος. Δεύτερος και καταϊδρωμένος, φυσικά, αλλά ο προσωπικός του στόχος επιτεύχθηκε: του ζητήθηκε να συγγράψει σύντομο άρθρο που δημοσιεύτηκε στους Financial Times, με τίτλο «Η τραπεζική ένωση και το φάντασμα του λαϊκισμού». Τι έγραψε; Τετριμμένα πράγματα, για το βάθεμα της «ομοσπονδοποίησης» της ΕΕ και την ανάγκη να εκδοθούν ευρωομόλογα. Στη Γερμανία αυτή την εποχή είναι απασχολημένοι με το σχηματισμό κυβέρνησης, οπότε πονήματα σαν αυτά του Ευκλειδάκου τ' αντιμετωπίζουν με χιούμορ: «αφήστε τους να λένε και καμιά μαλακία για να περνάει η ώρα».

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΕποχή παγετώνων
Επόμενο άρθρο Απλά μαθήματα οικονομετρίας

Σχετικά Αρθρα

Πώς τους πετσόκοψες έτσι, πώς τους πετσόκοψες;

Κόντρες 22 Ιούν 2026, 14:03

Πήρες κάνα φράγκο ή τζάμπα την έκανες τη διαφήμιση;

Κόντρες 19 Ιούν 2026, 11:41

Τα παπαγαλάκια μεταμφιέστηκαν σε βαρυπενθούσες χήρες

Κόντρες 17 Ιούν 2026, 13:58

Χαρά στο κουράγιο του(ς)

Κόντρες 12 Ιούν 2026, 20:15

Mπαρτζώκα, Τράκη, μάθετε μπαλίτσα από τον άρχοντα

Κόντρες 10 Ιούν 2026, 13:10

Aναμενόμενα και μη

Κόντρες 8 Ιούν 2026, 19:53
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Αραγτσί προς Χαμάς: Το Ιράν στηρίζει τον παλαιστινιακό λαό και τη δίκαιη υπόθεσή του μέχρι την επίτευξη όλων των νόμιμων εθνικών του δικαιωμάτων

24 Ιούν 2026, 14:18
Καταστολή

Αναβλήθηκε η δίκη των αγωνιστών από την Τουρκία για τη στημένη υπόθεση της δήθεν βιαιοπραγίας μέσα στη δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού

Οι δικαζόμενοι αγωνιστές δέχτηκαν άγρια επίθεση από τους κουκουλοφόρους μπάτσους της ΕΟΜ

24 Ιούν 2026, 14:07
Διεθνή

Σιωναζιστές στρατιωτικοί: Στον νότιο Λίβανο αισθανόμαστε σαν καθιστές πάπιες*

24 Ιούν 2026, 13:22
Εργατικά

Υπό διωγμόν οι μαχόμενοι εκπαιδευτικοί – Διώκονται ξανά οι Ζ. Γκέρτσος και Π. Χουντής

24 Ιούν 2026, 12:30
Πολιτική

Ο Μητσοτάκης υπερασπίζεται τα στελέχη του που καταδικάστηκαν για το emailgate

24 Ιούν 2026, 12:26
Καταστολή

Πόλα Ρούπα: Είναι η κυβέρνηση της ΝΔ να σηκώσει τον πρώτο νεκρό απεργό πείνας στην Ελλάδα;

24 Ιούν 2026, 11:21
Η παπάρα

PosoKanei: Γαργάρα με ταβανόπροκες

24 Ιούν 2026, 09:13
Διεθνή

Δημοσκόπηση Εβραϊκού Πανεπιστήμιου της Ιερουσαλήμ: «Τον ήπιαμε» δηλώνει το 92% των σιωνιστών

24 Ιούν 2026, 05:59
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 24 Ιούνη

24 Ιούν 2026, 00:01
Διεθνή

Παραβίασαν την κατάπαυση του πυρός στον Λίβανο οι σιωναζιστές

23 Ιούν 2026, 20:53
Εργατικά

Σκάνδαλο διπλών συμβάσεων στα ιδιωτικά σχολεία

23 Ιούν 2026, 20:15
Καταστολή

Πολιτικοί κρατούμενοι στις φυλακές Δομοκού: Να μην αφήσουμε να υπάρξει σήμερα ο πρώτος νεκρός απεργός πείνας στην Ελλάδα

Κείμενο αλληλεγγύης στους απεργούς πείνας και την Κοινότητα των Προσφυγικών

23 Ιούν 2026, 20:10
Διεθνή

Ο Μπακαεΐ διαψεύδει Τραμπ και Βανς: Δεν έχουμε αναλάβει καμιά υποχρέωση για το πυρηνικό μας πρόγραμμα

23 Ιούν 2026, 19:51
Διεθνή

Εντατικές διαβουλεύσεις στο Κάιρο για τη Λωρίδα της Γάζας

23 Ιούν 2026, 18:26
Εργατικά

Πογκρόμ απολύσεων στην Ιόνιο Σχολή

Απολύονται εκπαιδευτικοί με μεγάλη προϋπηρεσία και με συμμετοχή στα συνδικαλιστικά δρώμενα του σχολείου

23 Ιούν 2026, 14:12
Αθλητισμός

Ο θρίαμβος του πολιτισμού επί της ιμπεριαλιστικής ωμότητας

23 Ιούν 2026, 14:03
Πολιτική

Θα παραδοθεί ο Αβραμόπουλος στις βελγικές δικαστικές αρχές ή θα έχουμε σκάνδαλο πάνω στο σκάνδαλο;

23 Ιούν 2026, 11:54
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 23 Ιούνη

23 Ιούν 2026, 00:01
Διεθνή

Η Γερμανία απορρίπτει την προτεινόμενη ισραηλινή «ζώνη ασφαλείας» στον νότιο Λίβανο

22 Ιούν 2026, 19:00
Πολιτική

Οι σιωναζιστές έχουν φτιάξει λίστες ανεπιθύμητων στην Ελλάδα

Αυτό αποδεικνύει η απαγόρευση εισόδου, η ανάκριση και η απέλαση συνδικαλιστών που θα επισκέπτονταν τη Ραμάλα

22 Ιούν 2026, 18:19
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 24 Ιούνη

Βενεζουέλα: Ημέρα στρατού (1821).

Περού: Ημέρα Ινδιάνων.

1922: Δολοφονείται από ακροδεξιούς ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Βάλτερ Ρατενάου.

1939: Το Σιάμ μετονομάζεται σε Ταϊλάνδη.

1978: Δολοφονείται ο πρόεδρος της Βόρειας Υεμένης Αχμέντ Χουσεΐν Αλ Γκασμί.

1984: Οι Βελγικοί Μαχητικοί Κομμουνιστικοί Πυρήνες απαλλοτριώνουν 850 κιλά εκρηκτικών και πυροκροτητές, από λατομείο κοντά στις Βρυξέλλες.

1991: Βόμβα σε συστάδα θάμνων στη συμβολή των οδών Μπουμπουλίνας και Τοσίτσα, έξι αστυνομικοί τραυματίες (ΕΛΑ-1η Μάη).

1994: Βόμβα στο κτίριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΛΑ-1η Μάη).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

“Το PosoKanei είναι μια πλατφόρμα ενημέρωσης των πολιτών που δημιούργησε η νέα Ανεξάρτητη Αρχή. Ο καταναλωτής κοιτάζει ποιες είναι οι τιμές σε κάθε είδος και παίρνει μια απόφαση για το πού μπορεί να ψωνίσει φθηνότερα. Ολα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αντί να γκρινιάζουν, θα έπρεπε να πουν μπράβο που το κάναμε”, υπογράμμισε ο Υπουργός Ανάπτυξης και σημείωσε πως είναι μια πρωτοβουλία που θα έπρέπε να έχει γίνει εδώ και χρόνια από τις καταναλωτικές οργανώσεις. “Θέλουμε να συμβάλλουμε να υπάρξει καταναλωτική συνείδηση στους πολίτες και να συνεργαστούμε με το καταναλωτικό κίνημα. Είμαστε από την ίδια μεριά του λόφου”, τόνισε χαρακτηριστικά. Για το αν η δημιουργία αυτής της εφαρμογής είναι παραδοχή ότι η κυβέρνηση δεν κάνει τίποτα για να αντιμετωπίσει το αυξημένο κόστος ζωής, ο κ. Θεοδωρικάκος απάντησε πως “δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά. Το να γνωρίζει ο πολίτης είναι αποδοχή ότι δεν κάνουμε τίποτα; Σε όλες τις χώρες το καταναλωτικό κίνημα επιβάλει πράγματα και έχει ισχύ, εδώ είναι περιορισμένη η παρεμβατικότητα του. Αντί να πολιτικολογούν ορισμένοι, θα έπρεπε να αναδεικνύουν ορισμένα πράγματα, εκθέτοντας όσους προσπαθούν να αισχροκερδίσουν. Ένα πιο ισχυρό καταναλωτικό κίνημα, θα βοηθούσε και θα έπρεπε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας”.

Δελτίο Τύπου υπουργείου Ανάπτυξης

(Μια βδομάδα μετά τη φιέστα του μεγάρου Μαξίμου, όπου «παρουσιάστηκε» στον Μητσοτάκη το PosoKanei για να εισπράξει το θαυμασμό του και τα θερμά του συγχαρητήρια, κατεβαίνει ο πήχυς. «Πώς κάνετε έτσι, ρε παιδιά, μια πλατφόρμα ενημέρωσης είναι, για να ενισχύσουμε την καταναλωτική συνείδηση», λέει ο πολιτικός γυρολόγος Θεοδωρικάκος, αποσυνδέοντας πλήρως το PosoKanei από την αντιμετώπιση της ακρίβειας. Ο λαός κάτι τέτοιες συμπεριφορές τις λέει «βάζω την ουρά στα σκέλια». Ο Μητσοτάκης δεν μοίραζε συγχαρητήρια για την «πραγματικά εξαιρετική και πολύ χρήσιμη εφαρμογή», με την οποία «από σήμερα ο έλληνας καταναλωτής αποκτά ένα ακόμα «όπλο» στη μάχη κατά της ακρίβειας και του αυξημένου κόστους ζωής»; Πολιτική αλητεία και κυνισμό του αισχίστου είδους χαρακτηρίσαμε αυτή την τοποθέτηση. Ο Μητσοτάκης δεν έλεγε ότι ο καταναλωτής «θα γνωρίζει πια στην κυριολεξία πόσο κάνει κάθε προϊόν σε πραγματικό χρόνο, θα μπορεί να συνθέτει το δικό του καλάθι, να συγκρίνει τιμές, όχι μόνο εντός Ελλάδος αλλά και με αντίστοιχα προϊόντα στο εξωτερικό, έτσι ώστε να μπορεί να επιλέγει εύκολα τι και πού έχει συμφέρον να κάνει τις αγορές του»; Ο Μητσοτάκης δεν έλεγε ότι «είναι μία σημαντική πρωτοβουλία, η οποία ενισχύει τον ανταγωνισμό»; Τώρα όλα αυτά τα έβαλαν… να μην πούμε που. Εκαναν γαργάρα με ταβανόπροκες. Γιατί; Γιατί διαπίστωσαν ότι η αλήτικη προπαγάνδα έγινε μπούμερανγκ και τους χτύπησε κατακούτελα. Ο κόσμος βρίζει. Ακόμα και τα αστικά μίντια δεν βρήκαν κάτι που να τους επιτρέπει να στηρίξουν την προπαγάνδα του Μητσοτάκη και του Θεοδωρικάκου. Στις πιο ευνοϊκές περιπτώσεις κατέληγαν σε ένα «καλό είναι, αλλά η ακρίβεια…». Γι’ αυτό και αναδιπλώνονται. Το μόνο που έμεινε είναι ένα επικοινωνιακό φιάσκο και τα λεφτά που έβγαλε η εταιρία που έφτιαξε το πρόγραμμα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo