Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • «Ελεύθεροι και δυνατοί, όχι άθλιοι σκλάβοι»
  • Λαθροχειρία συνηγόρου υπεράσπισης των βασανιστών του γιου του καταγγέλλει ο Γιάννης Μάγγος
  • Eξαρση γαστρεντερίτιδας στο «Αττικόν» – Πώς θα σταματήσει όταν οι ασθενείς είναι σε ράντζα και δεν έχουν ούτε τουαλέτα;
  • ΑΠΟΨΕ | Παρουσίαση-συζήτηση του βιβλίου του Γιάχια Σινουάρ «Αγκάθια και γαρύφαλλα»
  • Ολόκληρος Σύλλογος Διδασκόντων εγκαλείται πειθαρχικά επειδή έπεσε το ταβάνι του σχολείου!
  • Σαν σήμερα 28 Μάη
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Στήλες»Κόντρες»Κόντρες
Κόντρες

Κόντρες

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr30 Σεπ 2017, 00:00

«Γάμος» μπροστά, «κηδεία» πίσω. Ζήτησε να γίνει πρόεδρος του SPD και υποψήφιος καγκελάριος πιστεύοντας (έπεισε και τους βα- ρόνους του κόμματος γι' αυτό), ότι είναι ο άνθρωπος που μπορεί να νικήσει τη Μέρκελ. Οχι μόνο έχασε από τη Μέρκελ με δώδεκα μονάδες διαφορά, αλλά οδήγησε το SPD στο χαμηλότερο ποσοστό του μετά τον Β παγκόσμιο πόλεμο. Κι όχι μόνο δεν παραιτήθηκε, αλλά φορώντας το πιο πλατύ του χαμόγελο δήλωσε ότι θα ηγηθεί της ανασυγκρότησης του κόμματος! Δεν ξέρουμε αν θα τον αφήσουν στο πόστο του (το πιθανότερο είναι να του δώσουν τα παπούτσια στο χέρι), όμως η στάση του Σουλτς δείχνει ότι ο πολιτικός παχυ- δερμισμός δεν αποτελεί ίδιον μόνο των αστών πολιτικών στις μπανανίες τύπου Ελλάδας. Μπορεί να προσπαθούν να μας πλασάρουν την ιδέα του «πολιτικού πολιτισμού», που δήθεν χαρακτηρίζει τις ιμπεριαλιστικές μητροπόλεις, όμως παραδείγματα σαν του Σουλτς έρχονται να μας θυμίσουν πως πρόκειται για παραμύθι.

 

Aτζέντηδες της κινεζοποίησης

Το 12ο Ετήσιο Ελληνικό Roadshow του Χρηματιστηρίου Αθηνών πραγματοποιήθηκε προ ημερών στο Λονδίνο και είχε θέμα: «Η Ελλάδα επιστρέφει στο δρόμο της ανάπτυξης». Ομιλητής ο υπουργός Οικονομίας, Δ. Παπαδημητρίου. Φλυάρισε επί μακρόν επαναλαμβάνοντας το γνωστό «αφήγημα» των συριζαίων για την ανάπτυξη, και στο τέλος συμπύκνωσε την ομιλία του, για να πάρουν το μήνυμα οι βαριεστημένοι από τη φλυαρία «επενδυτές».

«Θα ήθελα να ολοκληρώσω θέτοντας το ερώτημα που θα έθεταν οι περισσότεροι επενδυτές: “Γιατί να επενδύσουμε στην Ελλάδα;“. Γιατί η Ελλάδα παρέχει: Δυνατότητα κερδοφορίας: η αξιοποίηση του υψηλά εξειδικευμένου εργατικού δυναμικού με ανταγωνιστικές αμοιβές μαζί με τους πλούσιους υλικούς πόρους…».

Το πρώτο που είπε στους καπιταλιστές ο Παπαδημητρίου είναι πως στην Ελλάδα υπάρχει υψηλά εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό με καθεστώς κινεζοποίησης (αυτό σημαίνει «ανταγωνιστικές αμοιβές»). Το δεύτερο που τους είπε είναι ότι στην Ελλάδα υπάρχει δυνατότητα για πλιάτσικο επί των υλικών πόρων που διαθέτει η χώρα. Αυτά τα δύο, δίνουν τη δυνατότητα αποκόμισης του μέγιστου κέρδους.

Αναμείνατε τα νέα μέτρα

Είπε ο υφυπουργός Πιτσιόρλας στην «Αυγή»: «Βεβαίως δεν περνάει από το χέρι μας η επίλυση διαφορών μεταξύ των δανειστών μας και δεν μπορούμε να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο κάποιοι να θέσουν νέα ζητήματα προκειμένου να πιέσουν την Ελλάδα για νέα μέτρα. Η θέση της κυβέρνησης είναι ότι εμείς ανταποκρινόμαστε σε ό,τι έχουμε δεσμευτεί. Δεν συζητάμε το ενδεχόμενο νέων μέτρων και διαμορφώνουμε τις ευρύτερες δυνατές συμμαχίες ούτως ώστε να κλείσουμε εντός του έτους την τρίτη αξιολόγηση».

Επομένως, να περιμένετε τα νέα μέτρα. Πόσοι αφελείς μπορεί να υπάρξουν που να πιστέψουν τη διαβεβαίωση του Πιτσιόρλα ότι αυτοί δε συζητούν το ενδεχόμενο νέων μέτρων; Δεν πάει καιρός από τότε που υπέγραψαν το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης και δεν έχει εξασθενίσει η μνήμη. Και τότε τα ίδια έλεγαν. Και στο τέλος υπέγραψαν και με τα δυο χέρια εφιαλτικά νέα μέτρα για το 2018, το 2019 και το 2020. Ας αφήσουμε που διαβεβαίωναν  ότι δεν κλείνουν την αξιολόγηση χωρίς τα «μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος» και στο τέλος το έκαναν και αυτό γαργάρα.

Από τη δήλωση Πιτσιόρλα μόνο μια πρόταση έχει δόση αλήθειας. Οτι δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να ζητηθούν νέα μέτρα. Και λέμε «δόση αλήθειας», γιατί δεν πρόκειται για ενδεχόμενο, αλλά για βεβαιότητα.

Ευαισθησία a la carte

Ο Τσίπρας κατηγόρησε στη Βουλή την αντιπολίτευση ότι χρησιμοποιεί «παράνομα αποκτηθείσες συνομιλίες και ηχογραφήσεις» (νομικό είναι το ζήτημα ή πολιτικό; – ο τρόπος κτήσης μετράει στη συγκεκριμένη περίπτωση ή το περιεχόμενο;) και ότι επικαλείται «παρακολουθήσεις και φωτογραφίσεις της προσωπικής ζωής», αναφερόμενος προφανώς στις φωτογραφίες του Καμμένου από το καζίνο του Λονδίνου και τα ψώνια στο Σέλφριτζις με την πρεσβευτική Τζάγκουαρ.

Αφήνοντας στην άκρη το γεγονός ότι τα πολιτικά πρόσωπα ελέγχονται και για την προσωπική τους ζωή, παραβλέποντας το γεγονός ότι ο εταίρος του ο Καμμένος έχει διακριθεί σ' αυτό το είδος (πρόσφατες είναι οι αναφορές του σε γεύματα της Μπακογιάννη με τον Μαρινάκη ή σε βόλτες του Γεωργιάδη με το σκάφος του Πρετεντέρη ή σε νεοδημοκράτες που λιά-ζονταν στις ξαπλώστρες του ΝΑΜΜΟS στη Μύκονο), θα θυμίσουμε στον Τσίπρα ότι πολύ πρόσφατα ο κολλητός του ο Πολάκης, που είναι υπουργός και όχι «κιτρινιάρης» εκδότης ή δημοσιογράφος, που είναι συριζαίος και όχι καμμεναίος, δημοσίευσε φωτογραφίες του Παπαχρήστου των «Νέων» σε κότερο επιχειρηματία της Υγείας. Δεν είδαμε τότε τον Τσίπρα να αποδοκιμάσει τον υπουργό του (μολονότι ο «ζεματισμένος» Παπαχρήστος του το ζήτησε).

Business as usual

Ο δήμαρχος Πάφου κατηγόρησε τον αρχιεπίσκοπο Κύπρου ότι συνεργάζεται με ούγγρο   επιχειρηματία,  ο οποίος «φτιάχτηκε» με παραγωγές πορνοταινιών (είναι γνωστό ότι η Ουγγαρία απετέλεσε για χρόνια τη Μέκκα της κινηματογραφικής πορνοπαραγωγής, λόγω της κινηματογραφικής υποδομής που διέθετε και των εξευτελιστικά χαμηλών μεροκάματων).

«Μας τον πολυδιαφημίζουν και μας ταλαιπωρούν με την ανάπτυξη και με αυτόν τον κύριο εδώ και τέσσερα χρόνια αλλά κανείς δεν φρόντισε να μας πει ότι ο συγκεκριμένος κύριος είναι από τη βιομηχανία του πορνό που έφτιαξε τα λεφτά του την ίδια ώρα που μπαινοβγαίνει μέσα στην Αρχιεπισκοπή της Κύπρου», είπε ο δήμαρχος, oνόματι Φαίδων Φαίδωνος.

Ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος βγήκε την επόμενη κιόλας μέρα στο ίδιο κανάλι και κατήγγειλε τον δήμαρχο και το κανάλι για «στημένο σκηνικό». Χωρίς να διαψεύσει ότι ο ούγγρος «επενδυτής» είναι πορνοπαραγωγός. Προφανώς, με τις… άγιες μπίζνες που θα κάνει με την Εκκλησία της Κύπρου (είναι ο μεγαλύτερος καπιταλιστής στο νησί), οι… παλιές αμαρτίες του θα συχωρεθούν.

Ρατσιστικό γουρούνι

Για μας, που το άθλημα μάς είναι άγνωστο, το αμερικάνικο φούτμπολ δεν είναι παρά μια κλωτσοπατινάδα όπου κάτι «γομάρια» ντυμένα σαν Ρόμποκοπ παίζουν ξύλο. Το άθλημα, βέβαια, δεν είναι λιγότερο βίαιο από το μποξ, όμως το θέμα μας είναι άλλο. Ο Τραμπ τόλμησε να βρίσει τον Κόλιν Κάπερνικ, κουόρτερμπακ των San Francisco 49ers. Σ' αυτό το άθλημα, ο κουόρτερμπακ μιας ομάδας είναι η αρχή και το τέλος. Είναι το «μυαλό» της ομάδας. Ο προπονητής μέσα στο γήπεδο. Αυτός που λέει το σύστημα, παίρνει την πρώτη πάσα και βγάζει την επίθεση. Οι κουόρτερμπακ είναι οι ήρωες της κερκίδας, οι αθλητές με τη μεγαλύτερη επιρροή. Οποιος επιτίθεται στον κουόρτερμπακ επιτίθεται στην ομάδα και στους οπαδούς της, αλλά για τον Τραμπ αυτά είναι ψιλά γράμματα.

Τον Αύγουστο του 2016, κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου, ο Αφροαμερικανός Κάπερνικ γονάτισε, εκφράζοντας μ' αυτόν τον τρόπο τη διαμαρτυρία του για την αλυσίδα φόνων  Αφροαμαερικανών από λευκούς μπάτσους. Το παράδειγμά του έκτοτε μιμήθηκαν πολλοί ακόμα παίκτες. Βλέπετε, και σ' αυτό το άθλημα η πλειοψηφία των παικτών είναι Αφροαμερικανοί.  Ο Τραμπ, σε ομιλία του στην Αλαμπάμα, κάλεσε τους ιδιοκτήτες των ομάδων να λένε σε περιπτώσεις που κάποιος γονατίζει: «Βγάλτε αμέσως αυτό το καθίκι από το γήπεδο, απολύεται!». Πλέον, γονατίζουν ολόκληρες ομάδες και τον καταγγέλλουν ακόμα και καπιταλιστές ιδιοκτήτες ομάδων που τον είχαν στηρίξει για να βγει πρόεδρος. Βλέπετε, η ηρεμία στα «μαγαζιά» τους είναι γι' αυτούς σημαντικότερη από τα ρατσιστικά παραληρήματα του Τραμπ.

ΥΓ. Η υπόθεση είχε και συνέχεια. Ο μπασκετμπολίστας Στέφεν Κάρι, ηγετική προσωπικότητα των πρωταθλητών «Γκόλντεν Στέιτ Γουόριερς» ανακοίνωσε ότι δε θα παραστεί στον Λευκό Οίκο, όπου παραδοσιακά καλούνται οι πρωταθλητές των ομαδικών αθλημάτων. «Η προσέλευση στον Λευκό Οίκο θεωρείται μεγάλη τιμή για μια πρωταθλήτρια ομάδα. Ο Στέφεν Κάρι διστάζει, οπότε η πρόσκληση αποσύρεται» έγραψε στο twitter ο Τραμπ. Η απάντηση ήρθε διά χειρός Λεμπρόν Τζέιμς, του μεγαλύτερου εν ενεργεία επαγγελματία μπασκτεμπολίστα: «Αλήτη, ο Στέφεν Κάρι είπε ήδη ότι δε θα πάει. Ετσι, δεν υπάρχει πρόσκληση. Το να πας στο Λευκό Οίκο ήταν μεγάλη τιμή μέχρι να εμφανιστείς εσύ»! Ετσι, μετά από το επαγγελματικό φούτμπολ, ο Τραμπ άνοιξε μέτωπο και με το επαγγελματικό μπάσκετ.

Σχολή Λεβέντη-Κουρουμπλή

«Δεν μπορώ να έχω έναν άνθρωπο της εμπιστοσύνης μου;». Αφοπλιστική η ατάκα του Κουρουμπλή, όταν αποκαλύφθηκε ότι η σύμβουλός του που σχολίαζε με χάχανα και γκριμάτσες τις τοποθετήσεις των στελεχών της αντιπολίτευσης στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής, είναι ανιψιά του, που την έχει διορίσει στο γραφείο του. Ο Λεβέντης, όταν τον είχαν τσιγκλίσει για τον θετό γιο του που τον έκανε βουλευτή, είχε πει ότι θέλει έναν δικό του άνθρωπο κοντά του, για να του δίνει τα χάπια του, επειδή παίρνει πολλά χάπια κάθε μέρα! Ο Κουρουμπλής δεν είπε ότι θέλει την ανιψιά του ως βοηθό λόγω της αναπηρίας του. Επικαλέστηκε το παλιό δίκιο της αστικής πολιτικής φαυλότητας: αν δε διορίσουμε τους δικούς μας, ποιους θα έχουμε κοντά μας, τους δημόσιους υπάλληλους;


Ντούο χλαπάτσα

Ο υπουργός Κουρουμπλής είπε ότι το πλοίο του ΕΜSA ήταν σε αποστολή και γι' αυτό έκανε τρεις μέρες μετά τη βύθιση του «Αγία Ζώνη ΙΙ» να το καλέσει να βοηθήσει στην αντιρρύπανση. Τον διέψευσε πανηγυρικά ο ίδιος ο ΕΜSA με ανακοίνωσή του, δηλώνοντας ότι πλοία ήταν διαθέσιμα από την πρώτη στιγμή στην Κύπρο και τη Βουλγαρία. Ο υφυπουργός Σαντορινιός σκαρφίστηκε άλλη δικαιολογία: το πλοίο του ΕΜSA ήταν μεγάλο και δε χωρούσε στα στενά της Σαλαμίνας! Αυτό δεν είναι δίδυμο πολιτικής ηγεσίας, είναι το ντούο χλαπάτσα.

Ο Κουρουμπλής, πάντως, που έδωσε ρεσιτάλ ψέματος (μόλις ξεσκεπαζόταν το ένα ψέμα επιστράτευε άλλο), ξέρει την τέχνη της πολιτικής επιβίωσης. Οταν ήταν στο ΠΑΣΟΚ, ήταν ένας από τους εννέα βουλευτές που υπέγραψαν την περιβόητη (ν)τροπολογία Πάχτα (σκάνδαλο Στέγκου). Από εκείνη τη δεκάδα (Πάχτας, Ανθόπουλος, Βούγιας, Διαμαντής, Κατσανέβας, Κίρκος, Στρατηλάτης, Φλώρος, Χρυσανθακόπουλος, Κουρουμπλής) είναι ο μόνος που επιβίωσε πολιτικά, πρώτα επανακάμπτοντας στο ΠΑΣΟΚ και μετά, την κρίσιμη στιγμή, σαλτάροντας στον ΣΥΡΙΖΑ.


Η αναμενόμενη ξεφτίλα

«Η Μέρκελ δεν χάιδεψε τα αυτιά των Γερμανών και κάνει αυτό που πρέπει να κάνουν οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις». Δεν ξέρουμε αν η διάσημη ως ηθοποιός Βανέσα Ρεντγκρέιβ εξακολουθεί να ομνύει στον τροτσκισμό, του οποίου υπήρξε προβεβλημένο στέλεχος, πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που γλείφει ιμπεριαλιστή ηγέτη. Με τον ίδιο φανατισμό που γλείφει σήμερα τη Μέρκελ, έγλειφε στα τέλη της δεκαετίας του '80 τον Γκορμπατσόφ, δηλώνοντας εκστασιασμένη μπροστά στην «περεστρόικα» και τη «γκλάσνοστ». Οπότε, για μας, ουδεμία έκπληξη.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροAποκαλυπτήρια
Επόμενο άρθρο ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

Σχετικά Αρθρα

Κόντρες 26 Μάι 2026, 12:08

Tης αμύνης τα παιδιά…

Κόντρες 25 Μάι 2026, 14:53

Αβρόχοις ποσί θα περάσουν Τζαβέλλας-Δεμίρης

Κόντρες 19 Μάι 2026, 19:23

Φαβορί ο Μπακέλας; Ελα, δεν το πιστεύω

Κόντρες 18 Μάι 2026, 15:21

Nτροπή σου, Σι Τζιπίνγκ 

Κόντρες 15 Μάι 2026, 11:55

Μαθημένοι στις κωλοτούμπες

Κόντρες 14 Μάι 2026, 20:25
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

«Ελεύθεροι και δυνατοί, όχι άθλιοι σκλάβοι»

28 Μάι 2026, 13:03
Καταστολή

Λαθροχειρία συνηγόρου υπεράσπισης των βασανιστών του γιου του καταγγέλλει ο Γιάννης Μάγγος

28 Μάι 2026, 11:41
Υγεία

Eξαρση γαστρεντερίτιδας στο «Αττικόν» – Πώς θα σταματήσει όταν οι ασθενείς είναι σε ράντζα και δεν έχουν ούτε τουαλέτα;

28 Μάι 2026, 09:19
Πολιτισμός

ΑΠΟΨΕ | Παρουσίαση-συζήτηση του βιβλίου του Γιάχια Σινουάρ «Αγκάθια και γαρύφαλλα»

Στο Κοινωνικό Πολιτιστικό Κέντρο Βύρωνα (Λαμπηδόνα), στις 8 μμ

28 Μάι 2026, 06:19
Παιδεία

Ολόκληρος Σύλλογος Διδασκόντων εγκαλείται πειθαρχικά επειδή έπεσε το ταβάνι του σχολείου!

 Στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Πόρτο Ράφτη

28 Μάι 2026, 05:40
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 28 Μάη

28 Μάι 2026, 00:01
Πολιτική

Νέα κουτουλιά του δάμαλου στα μαλακά του Κούλη

27 Μάι 2026, 23:23
Καταστολή

Να αθωωθούν οι συλληφθέντες στις 6-3-2021, που προσπάθησαν να διαδηλώσουν για τον απεργό πείνας Δ. Κουφοντίνα

Δίκη αύριο στο ΙΑ Μονομελές (Ευελπίδων, κτίριο 9, αίθουσα 12)

27 Μάι 2026, 22:30
Διεθνή

Γάζα: Νέο χτύπημα στις δωσιλογικές συμμορίες

27 Μάι 2026, 20:04
Υγεία

Aμα έχεις «μπάρμπα στην Κορώνη» γίνεσαι και πρωταθλητής στο… άλμα εις ύψος

«Αττικό»: Τοποθέτηση τομεάρχη με παράκαμψη δεκάδων εργαζόμενων

27 Μάι 2026, 19:12
Πολιτική

Γκαμπόρ Ματέ: Η γενοκτονία στη Γάζα είναι χειρότερη από το Αουσβιτς

27 Μάι 2026, 15:01
Καταστολή

Συνήγορος του Πολίτη: Η Αστυνομία ευθύνεται για το θάνατο του Μοχάμεντ Καμράν Ασίκ

Να μπει τέλος στη συγκάλυψη - Να ανασυρθεί άμεσα η υπόθεση από το αρχείο

27 Μάι 2026, 13:56
Διεθνή

Aνοιξε το παράθυρο να μπει, δροσιά να μπει του Μάη…

27 Μάι 2026, 12:42
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 27 Μάη

27 Μάι 2026, 00:01
Διεθνή

Σαουδική Αραβία: Εξομάλυνση σχέσεων με το Ισραήλ μόνο με ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος

26 Μάι 2026, 21:52
Παιδεία

Δήμος Αθήνας: Καμιά απάντηση για εξαιρετικά κρίσιμα ζητήματα για την καλή λειτουργία των σχολείων

26 Μάι 2026, 20:35
Οικονομία

Αν πήρατε κελεμπία, μην ανησυχείτε: βάλτε τη στη ναφθαλίνη, θα ξανάρθουν Απόκριες

Παράτησε το οικόπεδο «Δυτικά της Κρήτης» η Κοινοπραξία των πετρελαιάδων με επικεφαλής την ExonMobill

26 Μάι 2026, 19:40
Πολιτική

Επεσε και μπουνίδι ανάμεσα σε Μαρινάκη και Δημητριάδη

26 Μάι 2026, 18:25
Οικονομία

Ευρωπαϊκή Εισαγγελία: Κατεπείγουσα έρευνα για τα 120 εκατ. ευρώ της Κεραμέως σε διαδραστικούς πίνακες

26 Μάι 2026, 12:24
Κόντρες

26 Μάι 2026, 12:08
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 28 Μάη

1941: Ιδρύεται η “Εργατική Αλληλεγγύη” από κομμουνιστές που επέστρεψαν από τη Φολέγανδρο.

1961: Δολοφονείται ο δικτάτορας της Δομινικανής Δημοκρατίας Ραφαέλ Τρουχίγιο.

1961: Ιδρύεται η Διεθνής Αμνηστία από τον Πίτερ Μπένενσον (Λονδίνο). Νόμπελ ειρήνης το 1977.

1974: Βόμβα φασιστών σκοτώνει έξι και τραυματίζει 94 άτομα σε αντιφασιστική πορεία στη Μπρέσια (Ιταλία).

1979: Υπογράφεται στο «Ζάππειο» η συμφωνία ένταξης της Ελλάδας στην ΕΟΚ.

1988: Εκτελείται ο στρατιωτικός ακόλουθος της πρεσβείας των ΗΠΑ Γουίλιαμ Νορντίν (17Ν).

1988: Πυροβολισμός στα γραφεία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων (Κόκκινη Γραμμή).

1997: Εκτελείται ο εφοπλιστής Κώστας Περατικός (17Ν).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Τα κόμματα της Ζωής Κωνσταντοπούλου, του Βελόπουλου, του Βαρουφάκη, η Νέα Αριστερά, το κόμμα Τσίπρα, το κόμμα Καρυστιανού, το πιθανό κόμμα Σαμαρά και, δυστυχώς, μαζί το αγχωμένο από την έλευση Τσίπρα και Καρυστιανού ΠΑΣΟΚ, είναι εκδοχές του κόμματος των Τεμπών. Ολα μαζί και το καθένα χωριστά απειλούν την πολιτική σταθερότητα (το ΠΑΣΟΚ ήδη, με την επιπόλαιη πρότασή του για τα funds, είναι σαν να προεικάζει για τη χώρα ένα στάτους κρίσης). Ολα τα κόμματα που προανέφερα, αν και έχουν πολλές φορές αποτύχει να ανατρέψουν τη σταθερότητα, συνεχίζουν να προετοιμάζονται για τη μητέρα των μαχών· τις εκλογές.

Hλίας Κανέλλης

(Εξαίρεσε μόνο το ΚΚΕ. Οχι γιατί το συμπαθεί αλλά γιατί το κατατάσσει σε άλλη, χειρότερη κατηγορία. Και γιατί αυτοί που θα ψηφίσουν ΚΚΕ είναι απίθανο να προέλθουν από τη ΝΔ. Ενώ όλα τα άλλα κόμματα, αριστερά και δεξιά της ΝΔ στον εικονικό πολιτικό χάρτη, απειλούν με αφαίμαξη τη ΝΔ του Μητσοτάκη. Ολα μπορούν να της αφαιρέσουν ψηφοφόρους, άλλο περισσότερους άλλο λιγότερους. Οπότε, λίγο το ένα κόμμα, πολύ το άλλο, πέφτει ο Μητσοτάκης κάτω από το 25% και… πιάνει αεροδιάδρομο. Χτύπησε συναγερμό ο μηχανισμός προπαγάνδας του μεγάρου Μαξίμου: πρέπει να ιδρώσετε τη φανέλα. Πρέπει να βάλλετε μπροστά στον ψηφοφόρο το δίλημμα «σταθερότητα ή περιπέτειες», ο εστί μεθερμηνευόμενον – που λέει και ο ευαγγελιστής – «Μητσοτάκης ή χάος». Πώς τους βάζεις όλους σε κοινό παρονομαστή, όταν η πολιτικοϊδεολογική τους ρητορική παρουσιάζει τεράστιες αποκλίσεις; Μπορείς, για παράδειγμα, να βάλεις το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ και όλα τα κομμάτια του άλλοτε ενιαίου ΣΥΡΙΖΑ σε κοινό παρονομαστή: να τα χαρακτηρίσεις εκδοχές της σοσιαλδημοκρατίας. Αυτό, όμως, δεν βολεύει, γιατί η σοσιαλδημοκρατία είναι ένα συστημικό πολιτικό ρεύμα που ουδείς διανοήθηκε να την χαρακτηρίσει φορέα σκόπιμης πολιτικής αστάθειας. Μπορείς, επίσης, να βάλεις τα ακροδεξιά μορφώματα στον ίδιο παρονομαστή, συμπεριλαμβάνοντας και τον Σαμαρά, αν φτιάξει κόμμα. Ούτε αυτό βολεύει, όταν ο μεν Σαμαράς προέρχεται από τα σπλάχνα της ΝΔ, στην οποία επιπροσθέτως κατέχουν περίοπτες θέσεις φασίστες πογκρομιστές σαν τον Βορίδη, άνθρωποι που ζητούσαν να υπάρξουν νεκροί μετανάστες στα σύνορα σαν τον Πλεύρη και θαυμαστές του Παττακού και του πατριάρχη του ελληνικού νεοναζισμού Κ. Πλεύρη σαν τον Γεωργιάδη. Σε κάθε περίπτωση, δεν μπορείς να βάλεις στον ίδιο παρονομαστή τη σοσιαλδημοκρατία με την ακροδεξιά. Οπότε κάνεις μια κατασκευή και τους μαζεύεις όλους σ’ αυτήν: «κόμμα των Τεμπών». Εκτός του ότι αυτή καθαυτή η κατασκευή θυμίζει την ετοιμόρροπη καλύβα του καραγκιόζη, είναι στο φινάλε προβληματική για το αφεντικό. Γιατί η συντριπτική πλειοψηφία του λαού έχει εδραία πεποίθηση ότι στα Τέμπη διαπράχτηκε ένα μαζικό έγκλημα, για το οποίο την ευθύνη φέρει η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Η οποία, εκτός του ότι δε ανέλαβε την ευθύνη της, διέπραξε και το έγκλημα της συγκάλυψης. Οταν το έγκλημα στα Τέμπη κατέβασε στο δρόμο πάνω από ένα εκατομμύριο ανθρώπους σε όλη τη χώρα, τόσους όσους δεν είχε κατεβάσει κανένα άλλο ζήτημα εδώ και δεκαετίες, το να χαρακτηρίζεις σύσσωμη την αντιπολίτευση, αριστερά και δεξιά της ΝΔ, «κόμμα των Τεμπών», μάλλον τιμητικό είναι γι’ αυτήν. Οπότε το δίλημμα «Μητσοτάκης ή χάος», που κατασκεύασες, εύκολα μετατρέπεται σε «οποιονδήποτε άλλο ή άλλη, εκτός από τον Μητσοτάκη». Είναι ντεφορμέ τα παπαγαλάκια, οι γκεμπελίσκοι της μητσοτακικής προπαγάνδας. Δε φταίνε αυτοί. Η κατάσταση είναι τόσο στριμόκωλη για το αφεντικό που στέρεψαν από ιδέες)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo