Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 18 Φλεβάρη
  • Μια σκληρή συντηρητική, νεοφιλελεύθερη, αδίστακτη καριερίστρια (για την Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ)
  • Τσατσιλίκι: Ο έσχατος εξευτελισμός του εργαζόμενου ανθρώπου
  • Mετά το «κράξιμο», άνοιξαν τα κελιά στον Δομοκό
  • Συλλογική τιμωρία των κρατούμενων, για ένα φόνο που έγινε στο αρχιφυλακείο – Σε αποχή συσσιτίου προχωρούν οι κρατούμενοι
  • Συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ εξαίρουν την… κοινωνική προσφορά του εφοπλ(η)στικού ομίλου Grimaldi
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Στήλες»Κόντρες»Κόντρες
Κόντρες

Κόντρες

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr15 Οκτ 2016, 00:00

Φασισταριά

Και να υπήρχε αμφιβολία ότι πρόκειται για κοινωνικά και πολιτικά καθυστερημένους που βγάζουν τη γνωστή μικροαστική υστερία, όταν αισθάνονται ανησυχία για τα βλαστάρια τους, δεν άφησαν καμιά αμφιβολία με την εμφάνισή τους. Πρόκειται για καθαρόαιμα φασισταριά. Με τις ελληνικές σημαίες στα χέρια έδωσαν το στίγμα των «ανησυχούντων για τον αφελληνισμό της χώρας πολιτών». Και δεν ήταν μόνο οι δύο. Ηταν και όλοι οι άλλοι που δεν τους ανέχτηκαν απλώς, αλλά το πιθανότερο είναι να τους αντιμετώπισαν ως μαχητική εμπροσθοφυλακή τους. Μισό εκατομμύριο χρυσαυγίτες ψηφοφόροι δεν είναι -στη συντριπτική τους πλειοψηφία- «απολίτικοι» ή «παρασυρμένοι».

Ποιος δικαιώθηκε;

«Είμαστε μακράν κάτω του 100% για την εφαρμογή των προαπαιτούμενων. Πρέπει να περιμένουμε την ενημέρωση που θα μας κάνουν οι θεσμοί στο Eurogroup. Εχουμε εμπιστοσύνη στους θεσμούς και στο τι θα αποφασίσουν». Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στην Ουάσινγκτον.

Οταν ρωτήθηκε ο Τσακαλώτος για τη δήλωση Σόιμπλε (πάλι στην Ουάσινγκτον), απάντησε: «Εχουμε το compliance report και είναι ολοκληρωμένα τα προαπαιτούμενα». Και το τόνισε πιο κατηγορηματικά: «Δεν είναι αυτή η διαδικασία στο Eurogroup και Euro Working Group. Αν έχουμε υλοποιήσει και τα 15 προαπαιτούμενα θα πρέπει να υπάρχει κάποιο επιχείρημα για να το μπλοκάρουν. Δεν υπάρχουν εκκρεμότητες. Ο Σόιμπλε είπε “αν το compliance report πει ότι τα κάνατε όλα, τελείωσε το θέμα για μένα“».

Πλέον, ξέρουμε τι έγινε στο Eurogroup: η υποδόση των 2,8 δισ. ευρώ κόπηκε σε δύο υπο-υποδόσεις. Ο Σόιμπλε δεν μιλούσε στο βρόντο και ο Ευκλειδάκος βρέθηκε -για μια φορά ακόμα- στο ρόλο του καρπαζοεισπράκτορα.

Της Χαλιμάς

Το ΔΝΤ, λέει, αρνείται να συμμετάσχει στο ελληνικό «πρόγραμμα», διότι δε θεωρεί το ελληνικό χρέος βιώσιμο. Κι εμείς αναρωτιόμαστε: από το 2010 που το ΔΝΤ συμμετέχει στα ελληνικά «προγράμματα» ως μειοψηφικός δανειστής και βασικός εισηγητής της τρόικας, το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο;

Ολοι ξέρουμε πολύ καλά, ότι ποτέ μέχρι τώρα το χρέος δεν ήταν βιώσιμο και ότι πάντοτε έκαναν διάφορα «μπαλαμούτια» για να είναι το ΔΝΤ εντάξει «με τα χαρτιά του». Θα ξεχάσουμε, μήπως, ότι επί ΓΑΠ, με τον Παπακωνσταντίνου υπουργό Οικονομικών, έβαλαν στο «ντορβά» τις ιδιωτικοποιήσεις ισχυριζόμενοι ότι θα πάρουν 50 δισ. ευρώ μέσα σε μια διετία; Θα ξεχάσουμε ότι επί Παπαδήμου έκαναν άλλα «μπαλαμούτια» και επί Σαμαροβενιζέλων άλλα; 'Η θα ξεχάσουμε ότι επί Τσιπροκαμμένων, μόλις στις 24 του περασμένου Μάη, το ΔΝΤ συμφώνησε με την απόφαση να ξαναδούν το χρέος μετά το 2018;

Αφήνοντας στην άκρη αυτά τα παραμύθια της Χαλιμάς, που παρουσιάζουν το ΔΝΤ σαν ένα γραφειοκρατικό-τεχνοκρατικό οργανισμό που κινείται «by the book», να θυμόμαστε πάντα ότι οι αποφάσεις παίρνονται με πολιτικά κριτήρια. Πολιτικά είναι τα αίτια και της σημερινής κόντρας ΔΝΤ (ΗΠΑ)-Γερμανίας. Και στο τραπέζι της αμερικανογερμανικής διαπραγμάτευσης σωριάζονται πολλά. Η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους είναι απλά ένας προσχηματικός λόγος για το ΔΝΤ, που χρησιμοποιείται σαν εργαλείο στη διαπραγμάτευσή του με τη γερμανική κυβέρνηση.

Ψιλό γαζί

Είναι γνωστός ο χαρακτηρισμός «ακραίος παίκτης» που έχει δώσει στο ΔΝΤ ο Κατρούγκαλος. Οπου βρεθεί κι όπου σταθεί μιλάει για την ανάγκη «να απομονωθεί ο ακραίος παίκτης». Ο Τσακαλώτος, όμως, θεωρεί αυτόν τον «ακραίο παίκτη» τον καλύτερο σύμμαχο της κυβέρνησης. Προσέξτε το διάλογο μεταξύ Τσακαλώτου και δημοσιογράφου στην Ουάσινγκτον, όπως μεταδόθηκε με non paper του υπουργείου Οικονομικών:

«Δημ.: Ζητήσαμε επίσημα την επιστροφή του Ταμείου στο πρόγραμμα;

Τσακαλ.: Η κυβέρνηση το έχει ζητήσει από το καλοκαίρι του 2015. Εκκρεμεί αυτή η αίτηση και είναι ανοιχτή η απάντηση τού ΔΝΤ ότι όταν υπάρχουν αυτά τα δύο κριτήρια για το πρόγραμμα, θα συμμετάσχει».

Σε άλλο σημείο ο Τσακαλώτος περιέγραψε ως εξής την «κωλοκαούρα» της κυβέρνησης για τη συνέχιση της παρουσίας του ΔΝΤ στο «πρόγραμμα»:

«Οι δικές μας επιλογές είναι κατά σειρά προτίμησης:
– Να είναι μέσα το ΔΝΤ
– Να μην είναι μέσα το ΔΝΤ και
– Να μην υπάρξει απόφαση και αυτό είναι το χειρότερο».

Βλέπετε εσείς κανέναν «ακραίο παίκτη που πρέπει να απομονωθεί»; 'Η φαντάζεστε ότι μπορεί το ΔΝΤ να συμμετέχει… a la cart; Δηλαδή, να το χρησιμοποιεί η κυβέρνηση ως σύμμαχο στα ζητήματα που σχετίζονται με το χρέος, αλλά να το απομονώνει όταν πρόκειται για τα εργασιακά, το Ασφαλιστικό, τις κοινωνικές δαπάνες κτλ.; Αλλωστε, από το 2010 που το ΔΝΤ συμμετέχει στην κατάρτιση των Μνημονίων και στην επεξεργασία των πακέτων των αντιλαϊκών και αντεργατικών μέτρων, δεν είδαμε ποτέ να μην υιοθετούνται οι θέσεις του.

Αποκαλυπτήρια

Και για να ξέρουν όλοι πόσο χοντρό είναι το δούλεμα και πόσο αλήθεια λέει ο Κατρούγκαλος όταν ισχυρίζεται ότι το Ασφαλιστικό «πέρασε και δεν πρόκειται να ξανανοίξει» και ότι «το μόνο που πρέπει να προσδοκούν από εμάς οι συνταξιούχοι είναι αυξήσεις», δεν έχουμε παρά να δούμε τι λέει ο Τσακαλώτος.

Πρώτον, παραδέχεται ότι ο Τόμσεν του ΔΝΤ θεωρεί δεδομένο ότι το Ασφαλιστικό θα ξανανοίξει: «Επίσημα λέει [ο Τόμσεν] ότι είναι πολύ μεγάλη η δημοσιονομική συμμετοχή. Λέει, όμως, και ότι οι συντάξεις είναι γενναιόδωρες».

Δεύτερον, προτείνει ο ίδιος (ο Τσακαλώτος) πάγωμα των συντάξεων: «Υπάρχει ένα θέμα για μένα ότι όταν επιστρέψουμε στην ανάπτυξη χωρίς να μειώσουμε τις συντάξεις μπορείς να μην τις αυξήσεις και να δώσεις μεγαλύτερο βάρος σε άλλες κοινωνικές δαπάνες».

Εκαναν πως δεν κατάλαβαν

«Μας υποστηρίζουν [οι Αμερικανοί] και μας λένε προχωρήστε και σε τεχνικές μελέτες -για να ξέρουμε τι πακέτα μέτρων σε ποια αποτελέσματα οδηγούν- και ήμαστε εδώ να σας υποστηρίξουμε. Και νομίζουμε ότι θα το κάνουν. Το κατέστησε ξεκάθαρο ο Τζακ Λιου, το έχει πει και σε συνεντεύξεις και ο Αντεγιέμο, από το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας και αυτό έπαιξε ρόλο και πριν από το Μάιο. Το ίδιο ισχύει και για τη Γαλλία». Αυτά είπε, μεταξύ πολλών άλλων, ο Τσακαλώτος στους δημοσιογράφους στις ΗΠΑ. Αφήνοντας στην άκρη τους Αμερικανούς (αρκεί να θυμίσουμε ότι η θητεία της κυβέρνησης Ομπάμα λήγει τον Ιούνη και τυπικά θα παραμείνει μέχρι το Γενάρη), μπορούμε να μιλήσουμε για τους Γάλλους, που συμμετέχουν και στα ευρωπαϊκά κέντρα αποφάσεων.

Στις 4 Οκτώβρη, ο επίτροπος Μοσκοβισί (που εκφράζει τη γαλλική οικονομική πολιτική πιο αυθεντικά σε σχέση με τον υπουργό Οικονομικών Σαπέν) έκανε δηλώσεις για να καλέσει την ελληνική κυβέρνηση να ολοκληρώσει τα τελευταία προαπαιτούμενα, επιταχύνοντας τη λήψη των νομοθετικών μέτρων που απαιτούνται για το κλείσιμο της πρώτης και της δεύτερης αξιολόγησης. Οσο για το χρέος, ακολουθώντας πιστά τη «γερμανική γραμμή», ο Μοσκοβισί είπε πως αν η ελληνική κυβέρνηση πάρει μέσα στο Νοέμβρη όλα τα μέτρα που απαιτούνται για να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση, θα μπορούσε το Eurogroup να καταλήξει στα βραχυπρόθεσμα μέτρα πριν από το τέλος του 2016.

Εχασαν κάθε μέτρο

«Εγώ έχω μια ευθύνη. Να μη χειραγωγούνται οι δικαστές μου προπαραμονή της διασκέψεως. Να καθήσουν ήρεμοι σε ένα τραπέζι να πάρουν μια απόφαση. Εγώ αυτά τα τίμια πράγματα ξέρω. Και πηγαίνω σπίτι μου και κοιμάμαι ήσυχος, έχω ήσυχη τη συνείδησή μου». Η εκπληκτική αυτή δήλωση έγινε από τον πρόεδρο του ΣτΕ Ν. Σακελλαρίου μόλις βγήκε από το μέγαρο Μαξίμου, όπου μαζί με τους προέδρους των άλλων ανώτατων δικαστηρίων συναντήθηκε με τον Τσίπρα. Γιατί είναι εκπληκτική αυτή η δήλωση; Γιατί ο πρόεδρος ενός ανώτατου δικαστηρίου εμφανίζει τους δικαστές «του» ως επιρρεπείς στη χειραγώγηση και αυτοαναγορεύεται σε προστάτη τους!

Σύμφωνα με τα αστικά θέσμια, κάθε δικαστής, από τη χαμηλότερη μέχρι την υψηλότερη βαθμίδα, έχει προσωπική και λειτουργική ανεξαρτησία και αποφασίζει σύμφωνα με τους νόμους και τη συνείδησή του. Δεν προβλέπονται καθήκοντα παιδαγωγού και φύλακα συνείδησης στους προέδρους. Οταν οι σύμβουλοι Επικρατείας κρίνονται από τον πρόεδρό τους επιρρεπείς στη χειραγώγηση, η οποία μάλιστα ασκείται με δημόσιες δηλώσεις, τότε πρέπει εξ ορισμού να θεωρούνται ακόμα πιο επιρρεπείς στη χειραγώγηση που ασκείται παρασκηνιακά και με «άλλα μέσα». Αυτό ομολόγησε αυτός ο απίθανος τύπος που οι συριζαίοι έβαλαν πρόεδρο του ΣτΕ. Δεξιός είναι ο Σακελλαρίου και φαίνεται πως τον επέλεξε το σύστημα Παπαγγελόπουλου. Μόνο που δεν αρκεί η προθυμία να βοηθήσεις μια κυβέρνηση που σου έκανε τέτοια τιμή. Πρέπει να έχεις και τα φόντα να σταθείς στη θέση σου καλλιεργώντας μια ψευδαίσθηση ανεξαρτησίας. Κι ο Σακελλαρίου επέδειξε ήδη ότι στερείται στοιχειωδώς αυτών των ικανοτήτων.

Προκαλούν κιόλας

«Ούτε έχει μπει ούτε θα μπει στο στόχαστρο το σπίτι του μικρού, του μεσαίου ακόμη και του μεγάλου μεσαίου. Δεν θα γίνει η Ελλάδα Ισπανία στους πλειστηριασμούς, είναι ρητό…» είπε με τουπέ στον ΣΚΑΪ ο διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Ζαχαριάδης. «Πλειστηριάζονται σπίτια ισχυρών ή πολύ ισχυρών οικονομικά ανθρώπων», κατέληξε. Δηλαδή, οι εικόνες που είδαμε από το Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης ή κάτι παλιότερες από το Ειρηνοδικείο Νέας Ιωνίας αφορούσαν βιλάρες καπιταλιστών στην Εκάλη και την Πολιτεία; Δε θα το γλιτώσουν το πολύ (πάρα πολύ) ξύλο οι προκλητικοί συριζαίοι.

Η πρόκληση Ζαχαριάδη φάνηκε καλύτερα μερικές ώρες αργότερα, όταν ο Μητσοτάκης κατέθεσε στα πρακτικά της Βουλής έγγραφα για πλειστηριασμούς εργατικών κατοικιών στη Θεσσαλονίκη, ενώ ο ίδιος ο Τσίπρας, αν και διέψευσε τον Μητσοτάκη για τη Θεσσαλονίκη, παραδέχτηκε ότι υπάρχει πρόβλημα. Είπε χαρακτηριστικά: Ολα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τους πλειστηριασμούς είναι από τις ΔΟΥ και από τους δήμους. Οπως προστατέψαμε την πρώτη κατοικία από τις τράπεζες έτσι θα την προστατέψουμε και από τα χρέη στο δημόσιο. Μόνο 500 πλειστηριασμοί έγιναν το 2016 από δήμους και ΔΟΥ. Εγιναν κάποιες θετικές δηλώσεις από τον κ. Πατούλη. Ελπίζω να συνεργαστούμε με τους δήμους για να λύσουμε το πρόβλημα.

Αισχρός λαϊκισμός

Αν δεν ήταν στην πρωτομιλία του, θα μπορούσε να πει κανείς ότι του ξέφυγε κόμπλεξ απέναντι σε κάποιους μεγαλόσχημους καπιταλιστές. Ηταν στη γραπτή πρωτομιλία του, όμως και ήταν αισχρός λαϊκισμός όταν περιέγραφε τους μιντιάρχες σαν ηττημένους ηγέτες αρχαίων φύλων, που παρέλαυναν στο θρίαμβο ρωμαίου στρατηγού: «Και αυτό που χάρηκα πιο πολύ και εγώ, όπως όλοι οι έλληνες πολίτες, είναι ότι αυτοί οι ογκόλιθοι, τα μεγαθήρια, κλείστηκαν επί τρία μερόνυχτα μέσα στα καμαράκια στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και δεν έβγαιναν από εκεί, γιατί έπρεπε να τηρηθεί ο νόμος».
 

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΟλόκληρος ο ΟΤΕ στα γερμανικά αρπακτικά
Επόμενο άρθρο αντιΚΥΝΩΝΙΚΑ

Σχετικά Αρθρα

Ο σεβαλιέ Γεώργιος Πιτσιλής

Κόντρες 16 Φεβ 2026, 13:39

Πού να ξέρουν τα Γαλλάκια!

Κόντρες 13 Φεβ 2026, 20:58

Μόνο με τους Παλαιστίνιους δεν τα κατάφεραν

Κόντρες 11 Φεβ 2026, 14:41

Τελειωμένη περίπτωση

Κόντρες 9 Φεβ 2026, 10:53

Οσο ανεβαίνει η μαϊμού τόσο φαίνεται ο κώλος της

Κόντρες 5 Φεβ 2026, 22:11

Χριστίνα η μαρτυριάρα

Κόντρες 4 Φεβ 2026, 20:58
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Φλεβάρη

18 Φεβ 2026, 00:01
Πολιτική

Μια σκληρή συντηρητική, νεοφιλελεύθερη, αδίστακτη καριερίστρια (για την Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ)

17 Φεβ 2026, 21:56
Εργατικά

Τσατσιλίκι: Ο έσχατος εξευτελισμός του εργαζόμενου ανθρώπου

17 Φεβ 2026, 19:42
Καταστολή

Mετά το «κράξιμο», άνοιξαν τα κελιά στον Δομοκό

17 Φεβ 2026, 18:46
Καταστολή

Συλλογική τιμωρία των κρατούμενων, για ένα φόνο που έγινε στο αρχιφυλακείο – Σε αποχή συσσιτίου προχωρούν οι κρατούμενοι

17 Φεβ 2026, 12:56
Εργατικά

Συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ εξαίρουν την… κοινωνική προσφορά του εφοπλ(η)στικού ομίλου Grimaldi

17 Φεβ 2026, 12:05
Ιστορία

Κ’ είναι χιλιάδες στην Ελλάδα όμοιοι Πανάγιοι Τάφοι (Κώστας Βάρναλης)

17 Φεβ 2026, 10:11
Διεθνή

Καλκίλια: Ορκος αντίστασης στην κηδεία του 18χρονου μάρτυρα

17 Φεβ 2026, 09:05
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Φλεβάρη

17 Φεβ 2026, 00:01
Εργατικά

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν ήταν αυτή που διαβεβαίωνε ότι η «Βιολάντα» ήταν ένα σύγχρονο και ασφαλές εργοστάσιο;

16 Φεβ 2026, 19:35
Εργατικά

Με τον μαχητικό συνδικαλισμό ενάντια στις απειλές της κυβέρνησης – Ολοι στην Τρίπολη στις 18 Φλεβάρη

16 Φεβ 2026, 13:46
Κόντρες

Ο σεβαλιέ Γεώργιος Πιτσιλής

16 Φεβ 2026, 13:39
Διεθνή

Σιωναζιστικές φυλακές: Βασανισμός παλαιστίνιων κρατούμενων σε ζωντανή μετάδοση

Κίνδυνος για τη ζωή του Αμπντουλάχ Αλ-Μπαργούτι

16 Φεβ 2026, 10:12
Πολιτισμός

«Δεν πειράζει… όλα για την Παλαιστίνη»: Η ψυχή της Γάζας σ’ ένα τραγούδι

16 Φεβ 2026, 08:30
Παιδεία

Εθνική Επιτροπή Διαλόγου για το «Εθνικό Απολυτήριο»: Ούτε ένας διευθυντής Λυκείου και εκπαιδευτικός της τάξης

Μόνο πανεπιστημιακοί, ομότιμοι καθηγητές ΑΕΙ, στελέχη της διοικητικής πυραμίδας της εκπαίδευσης, φροντιστηριάδες, διώκτες εκπαιδευτικών

16 Φεβ 2026, 07:46
Εργατικά

Ακόμα τρεις απεργοί εκπαιδευτικοί παραπέμπονται στο Πειθαρχικό της Πελοποννήσου

16 Φεβ 2026, 05:31
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Φλεβάρη

16 Φεβ 2026, 00:01
Αγροτικά

Ο Πιτσιλής έδιωξε από τον «νέο ΟΠΕΚΕΠΕ» και τον Γρηγόρη Καλιούρη, που πρώτος αποκάλυψε το σκάνδαλο και στοχοποιήθηκε από την εγκληματική οργάνωση

15 Φεβ 2026, 20:27
Ιστορία

Ετούτ’ η μάντρ’ αγνάντια σου το σύνορο του κόσμου. / Σ’ αφτήν απάνου βρόντηξεν ο Διγενής το Χάρο.

15 Φεβ 2026, 12:45
Πολιτισμός

Oι Παλαιστίνιοι τσάκισαν το «No Politica» στη Μπερλινάλε

15 Φεβ 2026, 10:18
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Φλεβάρη

Γκάμπια: Ημέρα ανεξαρτησίας (1965).

Ισραήλ: Ημέρα μητέρας.

1884: Η αστυνομία καταστρέφει στη Μόσχα όλα τα αντίτυπα του βιβλίου “Αυτά που πιστεύω” του Λέοντος Τολστόι.

1961: Συλλαμβάνεται σε αντιπυρηνική διαδήλωση στο Λονδίνο ο 89χρονος Μπέρτραντ Ράσελ ως ταραχοποιός και φυλακίζεται για μία εβδομάδα.

1991: Βόμβα του IRA σε σιδηροδρομικό σταθμό του Λονδίνου, ένας νεκρός και σαράντα τραυματίες.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

«Η επιλογή της χορτοφαγίας απορρέει από τη συνεχή προσπάθεια να μπούμε στη θέση του άλλου, να δούμε τον κόσμο μέσα από τα δικά του μάτια, να νιώσουμε τον δικό του πόνο. Υπ’ αυτό το πρίσμα, πράγματι, βιγκανισμός και τραμπισμός δεν πάνε μαζί. Όσο ενισχύεται ο δεύτερος, θα μειώνεται η επιρροή του πρώτου».

Εφη Αχτσιόγλου

(Maς έκαναν εντύπωση τα εισαγωγικά στην ανάρτηση της κυρίας Αχτσιόγλου στο facebook. Επειδή στην ίδια ανάρτηση προμοτάριζε άρθρο του «Εθνους» με τίτλο «Vegans μετά το hype – Τραμπ και υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα φρενάρουν τον βιγκανισμό;», ανατρέξαμε σ’ αυτό και διαπιστώσαμε ότι είναι δικά της λόγια, από συνέντευξη που έδωσε στο πλαίσιο αυτού του άρθρου. Είναι να σαλτάρεις διαβάζοντας αυτή τη μπούρδα. Αμα γίνουμε όλες και όλοι βίγκαν, καθαρίσαμε με τον Τραμπ και τον τραμπισμό! Είναι τόσο απλό και δεν το σκέφτηκε κανείς πέρα από τη μαθήτρια του Κατρούγκαλου, υπουργό των Τσιπροκαμμένων, αποτυχούσα  υποψήφια διάδοχο του Τσίπρα -ηττήθηκε κατά κράτος από τον Κασσελάκη- και σήμερα αγωνιούσα αν θα βρεθεί γι’ αυτήν μια καλή θέση στο νέο τσιπρικό αστερισμό. Λέει κι άλλα η κα Αχτσιόγλου στη συνέντευξή της στο πλαίσιο του παραπάνω άρθρου. Για να μην μας αφήσει καμιά αμφιβολία πως όταν λέει ότι «η επιλογή της χορτοφαγίας απορρέει από τη συνεχή προσπάθεια να μπούμε στη θέση του άλλου, να δούμε τον κόσμο μέσα από τα δικά του μάτια, να νιώσουμε τον δικό του πόνο», αναφέρεται στα ζώα που χρησιμοποιούνται ως τροφή. Στο ethnos.gr το λέει και πιο ωμά: «Για μένα είναι απόκριση σε μια ηθική επιταγή αποδοχής του άλλου ως ακριβώς αυτό που είναι: άλλο. Άλλο με συνείδηση εαυτού. Προφανώς μη ανθρώπινη συνείδηση, σύμφωνοι, αλλά πάντως με μια κάποια συνείδηση εαυτού»! Βουτιά στη μεταφυσική και τον αντιεπιστημονισμό, ένα βήμα πριν από το Βουδισμό. Μια διατροφική επιλογή μετατρέπεται σε ηθικό κατηγόρημα και παίρνει τη μορφή ιδεολογίας, ψευδούς συνείδησης. Στη συνέχεια, η ιδεολογία μετατρέπεται σε πολιτικό πρόταγμα. Ο αντιιμπεριαλισμός-αντικαπιταλισμός μετατρέπεται σε αντιτραμπισμό κι αυτός με τη σειρά του σε βιγκανισμό! Ράβδος εν γωνία, βρέχει. Κι ύστερα, η κα Αχτσιόγλου διαμαρτύρεται ότι την αποκαλούν «φασαία». Μακάρι να ήταν μόνον αυτό. Οι περισσότεροι/ες «φασαίοι-ες» κοιτάζουν τον εαυτούλη τους και δεν πειράζουν κανένα – εκτός από τους υφιστάμενους και τους εργάτες στη δουλειά, αν τύχει και είναι στελέχη καπιταλιστικών επιχειρήσεων. Η κα Αχτσιόγλου ανήκει σ’ εκείνο το είδος των «φασαίων» πολυτελείας, που έχουν εξουσιαστικές φιλοδοξίες και είναι διατεθειμένοι να στραγγαλίσουν έναν ολόκληρο λαό, να «πατήσουν επί πτωμάτων», προκειμένου να ικανοποιήσουν αυτές τις εξουσιαστικές φιλοδοξίες. Η ίδια το επιβεβαίωσε αυτό, ως στέλεχος και υπουργός της λυσσασμένης μνημονιακής κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo