Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 15 Αυγούστου
  • Εκτακτη περιοδεία Κούσνερ σε Ισραήλ και Αίγυπτο για τον οδικό χάρτη για τη Γάζα
  • Εσμαΐλ Καανί προς Ιρακινή Αντίσταση: Μην παραδώσετε τα όπλα, αλλά μην συγκρούεστε με τις κρατικές δυνάμεις
  • Υπόθεση Marfin: Mια σκευωρία, τρεις οι προφυλακισθέντες
  • Το Ιράν καταδικάζει κάθε προσπάθεια παραγκωνισμού του παλαιστινιακού ζητήματος
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Στήλες»Κόντρες»Κόντρες
Κόντρες

Κόντρες

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr24 Σεπ 2016, 00:00

Σύμπνοια!                                             

«Η Ανγκελα δεν μπορεί να μου συμπεριφέρεται όπως συμπεριφέρεται στους άλλους ηγέτες που στα θέματα της οικονομίας και των προσφύγων δεν έχουν κουνήσει το δαχτυλάκι τους» είπε ο Ρέντσι στους ιταλούς δημοσιογράφους, εξηγώντας τους την απόφασή του να μην παραστεί στην κοινή συνέντευξη Τύπου με Μέρκελ και Ολάντ. Την ίδια ώρα, κύκλοι της γερμανικής καγκελαρίας υποστήριζαν ότι ο Ρέντσι δεν είχε προσκληθεί, για να μη δοθεί η εντύπωση ότι ο γερμανο-γαλλικός άξονας αντικαθίσταται από ένα διευθυντήριο-τρόικα. Η συνάντηση στο Βεντοτένε, που έγινε μετά από τη νίκη του Brexit, δεν σηματοδοτούσε τη δημιουργία ενός τέτοιου διευθυντήριου έλεγαν οι ίδιοι κύκλοι, ενώ η γαλλική Monde ειρωνευόταν τον Ρέντσι για την αντίδρασή του.

Από τρεις, λοιπόν, που ήταν στις 22 Αυγούστου στο ρομαντικό Βεντοτένε, με φόντο το Τυρρηνικό Πέλαγος, βρέθηκαν δύο στη Μπρατισλάβα, με φόντο τον Δούναβη. Η ενότητα του γερμανο-γαλλικού άξονα δε διασαλεύτηκε, ούτε ο άξονας Βερολίνο-Παρίσι έγινε τρίγωνο με την προσθήκη της Ρώμης.

Δεν ξέρουμε τι από τα δύο ισχύει, αν δηλαδή οι Μερκολάντ «έτζασαν» τον Ρέντσι ή αν ήταν ο Ματέο που αρνήθηκε να τους κάνει παρέα. Εκείνο που ξέρουμε είναι ότι πριν από μια βδομάδα Ολάντ και Ρέντσι καμάρωναν στο Ζάππειο παρέα με τον Τσίπρα και άλλους τέσσερις αρχηγούς κυβερνήσεων. Και η Γεροβασίλη υπογράμμιζε με νόημα την παρουσία ειδικά αυτών των δύο, υπονοώντας ότι ο Τσίπρας τους έχει συμμάχους στον αγώνα ενάντια στη γερμανικής «λογικής» λιτότητα στην ΕΕ και την ευρωζώνη. Τελικά, ούτε ένα παραμύθι δεν μπορεί να τους βγει των Τσιπραίων.

Συμμορίες των Αθηνών

Δεν ξέρουμε πώς το είδατε εσείς, αλλά αυτή η κόντρα κυβέρνησης (μεγάρου Μαξίμου για την ακρίβεια) – Στουρνάρα εμάς μας θύμισε πόλεμο συμμοριών. Θέλει το Μαξίμου να διορίσει δική του διοίκηση στην Τράπεζα Αττικής. Ο Στουρνάρας, που έχει τη σχετική εξουσία, την οποία αντλεί από τη Φρανκφούρτη και όχι από την Αθήνα, αρνείται. Κι όταν πάνε να του φορτώσουν αυτή την ηγεσία, δε διστάζει να την απορρίψει. Αμέσως, η οικονομική αστυνομία μπουκάρει στο σπίτι του Στουρνάρα, που είναι δηλωμένο και ως έδρα του «μαγαζιού» της συζύγου του, σηκώνει χαρτιά, σκληρούς δίσκους και τα παρόμοια, ενώ η σύζυγος καταγγέλλει ότι στόχος είναι ο Στουρνάρας και όχι η ίδια. Πέφτουν στη μέση οι «ειρηνοποιοί», ο Στουρνάρας καλείται στο Μαξίμου όπου συναντιέται με τον Τσίπρα παρουσία του Δραγασάκη (σε ρόλο Μπαν Κι Μουν), και στο τέλος ανακοινώνουν συμβιβαστική λύση, η οποία επί της ουσίας είναι αυτή που ήθελε ο Στουρνάρας, ενώ σώνονται μόνο τα προσχήματα για το Μαξίμου.

Αφού έγινε το «ντιλ» και οι δύο πλευρές ξεκαθαρίζουν πως ουδέποτε είχαν αντιπαλότητα και πως η έρευνα (παρουσία εισαγγελέα!) στην έδρα της Στουρνάραινας είναι γεγονός άσχετο από τη διαμάχη για την Τράπεζα Αττικής!

Παντός καιρού

Αυτός ο Ρουμελιώτης, πάντως, πρέπει να είναι μεγάλη ατσίδα. Χώθηκε στο επιτελείο του Ανδρέα Παπανδρέου όταν ήταν φανερό ότι το ΠΑΣΟΚ καλπάζει προς την εξουσία. Οταν ξέσπασε το σκάνδαλο Κοσκωτά φρόντισε έγκαιρα να την κάνει για το Ευρωκοινοβούλιο και ήταν ο μόνος που δεν κάθησε στο σκαμνί του ειδικού δικαστηρίου, καθώς επικαλέστηκε την ασυλία του ευρωβουλευτή. «Λούφαξε» για μερικά χρόνια και επανεμφανίστηκε επί Γιωργάκη, επιλέγοντας το πόστο του εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ. Οταν είδε ότι Μέρκελ και Σαρκοζί «τελείωσαν» τον ΓΑΠ, άρχισε να μετακινείται σε… αντιμνημονιακές και αντι-ΔΝΤ θέσεις, προβαλλόμενος σαν ο οικονομολόγος που ξέρει τα πράγματα από τα μέσα. Και τώρα, έχει καταστεί αναντικατάστατος για τους Τσιπραίους. Τι διάολο «πουλάει» σε όλα τα αφεντικά και τον έχουν περί πολλού;

Μπούρδες

Και μια που μιλάμε για τον Ρουμελιώτη, να σημειώσουμε ότι τα περί «προσόντων», που επικαλέστηκε ο Στουρνάρας για να τον κόψει από διευθύνοντα σύμβουλο της Attica Bank είναι μπούρδες. Ποια είναι τα παραπανίσια προσόντα που έχει ο Πανταλάκης και δεν τα έχει ο Ρουμελιώτης; Γιατί δεν μας τα λένε; Κλίκες που υπηρετούν διαφορετικά συμφέροντα συγκρούονται, όχι οικονομολόγοι-τραπεζίτες με λιγότερα ή περισσότερα προσόντα.

Περιμένοντας το Μεσοπρόθεσμο

Ολόκληρη επιχειρηματολογία ανέπτυξε στη ΔΕΘ ο Τσίπρας για την ανάγκη μείωσης του στόχου για το «πρωτογενές πλεόνασμα» μετά το 2018. Αν ο στόχος μειωθεί στο 2,5% του ΑΕΠ το 2019 και στο 2% το 2020, θα εξασφαλίσουμε ένα «δημοσιονομικό χώρο» 3 δισ. ευρώ είπε. Και εξήγησε ότι ο στόχος είναι «μαχητός» και η κυβέρνησή του θα τον διεκδικήσει μέχρι τέλους.

Εμείς πάντως περιμένουμε το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Πολιτικής, που θα φτάνει τουλάχιστον μέχρι το 2019. Το καινούργιο Μεσοπρόθεσμο πρέπει να κατατεθεί στη Βουλή μαζί με το προσχέδιο προϋπολογισμού (άντε με ελάχιστη καθυστέρηση) και πάμε στοίχημα ότι το «πρωτογενές πλεόνασμα» τουλάχιστον για το 2019 θα τοποθετηθεί στο 3,5%.

Θεραπαινίδα

«Δεν θα ασχολείται η Επιτροπή με τον αφρό της επικαιρότητας. Μην την φορτώνουμε  και μην την απαξιώνουμε. Ως πρόεδρος της Επιτροπής έχω υποχρέωση να περιφρουρήσω το κύρος της». Μ' αυτή την… πρωτότυπη επιχειρηματολογία, η αντιπρόεδρος της Βουλής και πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας Τασία Χριστοδουλοπούλου προσπάθησε να αποφύγει το αίτημα της αντιπολίτευσης να εξετάσει η Επιτροπή το «πόθεν έσχες» των τεσσάρων που πλειοψήφισαν στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. Οπότε, χρησιμοποιώντας τη γνωστή φράση του Πολάκη, δικαιούμαστε να ρωτήσουμε: τίνος θεραπαινίδα είναι η Χριστοδουλοπούλου;

Η εκδίκηση των… λέξεων

Για θαλασσοδάνεια των τραπεζών προς τους καναλάρχες μιλούσαν ο Τσίπρας και άλλα στελέχη της κυβέρνησης. Στα μανταλάκια κρέμασαν τον Ψυχάρη που δήλωσε ότι για ν' αγοράσει τον ΔΟΛ πήρε δάνειο με «αέρα». Και τώρα, αναγκάζονται (αν ήθελαν ας έκαναν κι αλλιώς) να εκφράσουν τη συμφωνία τους με την απόφαση του Στουρνάρα να απαγορεύσει στην Τράπεζα Αττικής να χορηγεί πιστώσεις. Θαλασσοδάνεια δηλαδή. Μεταξύ αυτών που έπαιρναν τέτοια δάνεια ήταν και ο εκλεκτός του μεγάρου Μαξίμου, Χρήστος Καλογρίτσας (μαζί με ολόκληρη την οικογένειά του). Επρεπε να ξέρουν την παροιμία «μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλη κουβέντα μη λες»…

Κυνισμός

«Η απάντηση του κ. Μητσοτάκη στην κρίση είναι να ανεβάσει φάρμακα, βιβλία, εφημερίδες και εισιτήρια θεάτρου από το 6% στο 11% του ΦΠΑ». Αυτό ήταν το σχόλιο του Τσακαλώτου για την ομιλία Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη. Σχόλιο που αποκαλύπτει τον απύθμενο κυνισμό που χαρακτηρίζει ολόκληρο τον εξουσιαστικό μηχανισμό του ΣΥΡΙΖΑ (ας σκεφτούμε μόνο ότι ο Τσακαλώτος είναι ο άτυπος ηγέτης της… αριστερής πτέρυγας του σημερινού ΣΥΡΙΖΑ). Ο Τσακαλώτος στέκεται στην εξαγγελία Μητσοτάκη για καθιέρωση δύο συντελεστών ΦΠΑ και κουτοπόνηρα κρύβει ότι η εξαγγελία περιλαμβάνει και μείωση των υπαρχόντων συντελεστών σε 11% και 22% (από 13% και 24%). Οχι πως θα κάνει πράξη την εξαγγελία του ο Μητσοτάκης (θ' ακολουθήσει κι αυτός την πεπατημένη των προκατόχων του και ιδιαίτερα των συριζαίων με τις μεγάλες ψευτιές), αλλά πάει πολύ ο Τσακαλώτος να παίρνει κουτοπόνηρα την αύξηση του πολύ χαμηλού συντελεστή και να την απομονώνει από τη μείωση των δύο άλλων συντελεστών. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά να «ξεχνάει» κιόλας την εκρηκτική αύξηση του ΦΠΑ που έκαναν ο ίδιος και η συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ (με τις ψήφους και των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-Ποτάμι, βεβαίως).

Νέο κάρφωμα Ρέγκλινγκ

Σε συνέντευξη που έδωσε σε σλοβακική εφημερίδα και αναδημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του ESM (για να τη διαβάσουν όλοι στην Ευρώπη και να αναπαραχθεί σε μεγάλη έκταση), ο διοικητής του Κλάους Ρέγκλινγκ καρφώνει τους Τσιπραίους σ' ένα ευαίσθητο σημείο της προπαγάνδας τους, δικαιώνοντας τους Σαμαροβενιζέλους. Κατά τον γερμανό τεχνοκράτη, οι Τσιπραίοι «φόρτωσαν» το ελληνικό χρέος με πάνω από 60 εκατ. ευρώ, που ήταν αχρείαστα. Οπως λέει, όταν πλησίαζε το τέλος του δεύτερου προγράμματος, υπήρχε συζήτηση για ένα πιθανό τρίτο πρόγραμμα, «αλλά τα ποσά που συζητούνταν -αν χρειαζόταν ένα πρόγραμμα- ήταν 10, ίσως 20 δισ. ευρώ. Στο τέλος χρειασθήκαμε 86 δισ. ευρώ». Συνεχίζοντας την αποδόμηση της προπαγάνδας των Τσιπραίων, υποστηρίζει ότι σύμφωνα με τις προβλέψεις η Ελλάδα θα είχε ανάπτυξη 2,5% το 2015 και 3,5% το 2016. «Γνωρίζουμε ότι οι προβλέψεις μπορεί να είναι λανθασμένες, αλλά αυτή ήταν μία συναινετική πρόβλεψη εκείνη την περίοδο» λέει, για να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι για την ύφεση φταίνε οι πολιτικές των Τσιπραίων το πρώτο εξάμηνο του 2015. «Στο δεύτερο τρίμηνο του 2016 υπήρχε ξανά ένας χαμηλός ρυθμός ανάπτυξης. Επομένως, θεωρώ ότι η Ελλάδα επιστρέφει εκεί που ήταν το 2014» καταλήγει.

Δεν έχει σημασία να στήσουμε μια συζήτηση για τους αριθμούς. Σημασία έχει να επισημάνουμε πως ακόμα και σήμερα, που οι Τσιπραίοι υπηρετούν με αυταπάρνηση το Μνημόνιο, ένας σημαίνων γερμανός τεχνοκράτης (σοσιαλδημοκρατικής προέλευσης, μάλιστα), τους «κοπανάει» αλύπητα, αβαντάροντας τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

Λίγη πρωτοτυπία, ρεεεεε…

Οταν στην εκπομπή του «Μένιου» έχει βγει κοτζάμ Λαφαζάνης, πνευματικό παιδί του Φλωράκη, γιατί να μη βγει ο Στέλιος Παππάς (πατέρας του υπουργού Επικρατείας), που στο κάτω-κάτω μια ζωή «ευρωρεβιζιόνα» ήταν. «Ο Στέλιος Παππάς, ο πατέρας του πιο σκληροπυρηνικού υπουργού της κυβέρνησης Τσίπρα, μιλά αποκλειστικά στα “Αποκαλυπτικά“» έγραφε το «σούπερ» την ώρα που ο Μένιος παρουσίαζε τη συνέντευξη, ενώ ακουγόταν δραματική μουσική χολιγουντιανού τύπου. Μεγαλεία μιλάμε. Η εκπομπή είχε κυρίως στοιχεία «λάιφ στάιλ» (αλίμονο, η εκπομπή του «Μένιου» ήταν), αλλά εμείς στεκόμαστε στην κεντρική πολιτική τοποθέτηση του πατρός Παππά: «Επειδή εγώ κυκλοφορώ στην Καισαριανή, και ο κόσμος λέει “κρατήστε παιδιά“… Κοιτάξτε, αν κυκλοφορείτε στην Πολιτεία, πράγματι στην Πολιτεία θα ακούτε αυτά (σ.σ. ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεζουμίσει τον κόσμο). Αν κυκλοφορείτε, όμως, σε λαϊκές γειτονιές -κι εγώ μένω στην Καισαριανή και κυκλοφορώ στην Καισαριανή, δεν είμαι στην αφάνεια…».

Από τον Γιωργάκη που ένας συνταξιούχος ήθελε να του χαρίσει τη σύνταξή του ολόκληρη, στον Σαμαρά που πήγαινε χωρίς φρουρά στο Λουτράκι κι εκεί που έτρωγε ο κόσμος του έλεγε «Αντώνη προχώρα, μην κάνεις πίσω», στον Παππά που κυκλοφοράει στην Καισαριανή και το μόνο που ακούει είναι η κραυγή «βαστάτε παιδιά».
Μα τόσο προβλέψιμοι; Λίγη πρωτοτυπία, ρεεεε.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΕίναι μακρύς ο μνημονιακός δρόμος
Επόμενο άρθρο ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

Σχετικά Αρθρα

Kάτι τρέχει με τον Τάκη (;)

Κόντρες 13 Αυγ 2026, 19:50

Οταν σε υμνεί η Δεξιά

Κόντρες 11 Αυγ 2026, 19:44

Τάκης, η ξεσκονίστρα κάθε καπιταλιστή

Κόντρες 10 Αυγ 2026, 19:35

Ο Χρήστος ο Ζιώγας πού είναι, ρε παιδιά;

Κόντρες 7 Αυγ 2026, 14:14

Εσύ σε τι είδος οικογένειας ανήκεις;

Κόντρες 6 Αυγ 2026, 19:11

Η βαθυστόχαστη κυρία Μυρτώ

Κόντρες 30 Ιούλ 2026, 09:02
Ροή Ειδήσεων
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

15 Αυγ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Αυγούστου

15 Αυγ 2026, 00:01
Διεθνή

Εκτακτη περιοδεία Κούσνερ σε Ισραήλ και Αίγυπτο για τον οδικό χάρτη για τη Γάζα

14 Αυγ 2026, 19:33
Διεθνή

Εσμαΐλ Καανί προς Ιρακινή Αντίσταση: Μην παραδώσετε τα όπλα, αλλά μην συγκρούεστε με τις κρατικές δυνάμεις

14 Αυγ 2026, 18:32
Καταστολή

Υπόθεση Marfin: Mια σκευωρία, τρεις οι προφυλακισθέντες

Προσφυγή εναντίον του εντάλματος προφυλάκισής της κατέθεσε η τρίτη κατηγορούμενη

14 Αυγ 2026, 17:54
Διεθνή

Το Ιράν καταδικάζει κάθε προσπάθεια παραγκωνισμού του παλαιστινιακού ζητήματος

14 Αυγ 2026, 07:38
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 14 Αυγούστου

14 Αυγ 2026, 00:01
Αγροτικά

Χτύπησε και στην – μέχρι τώρα καθαρή – Αρτα η ευλογιά των αιγοπροβάτων

13 Αυγ 2026, 20:38
Κόντρες

Kάτι τρέχει με τον Τάκη (;)

13 Αυγ 2026, 19:50
Η παπάρα

Ο φιδέμπορος του Μαρ-α-Λάγκο

13 Αυγ 2026, 11:22
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 13 Αυγούστου

13 Αυγ 2026, 00:01
Πολιτισμός

Μassive Attack: Αποθέωση στη Μελβούρνη όταν ύψωσαν την παλαιστινιακή σημαία

12 Αυγ 2026, 19:58
Διεθνή

Επικεφαλής του Ανώτατου Συμβούλιου Εθνικής Ασφάλειας του Ιράν: Το Στενό του Ορμούζ θα ξανανοίξει μόνο όταν οι ΗΠΑ αποδεχτούν τους όρους του Ιράν

12 Αυγ 2026, 19:11
Καταστολή

Δυο γάιδαροι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα: Μελόνι και Μερτς ερίζουν για το ποιος θα ξεφορτωθεί τους πρόσφυγες 

12 Αυγ 2026, 09:42
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 12 Αυγούστου

12 Αυγ 2026, 00:01
Κόντρες

Οταν σε υμνεί η Δεξιά

11 Αυγ 2026, 19:44
Διεθνή

Νομική νίκη για ακαδημαϊκό στον οποίο αρνήθηκαν πανεπιστημιακή θέση αφού χαρακτήρισε τη Γάζα «κλασική περίπτωση γενοκτονίας»

11 Αυγ 2026, 18:08
Πολιτισμός

Αν δε θέλετε να μιλάμε για την Παλαιστίνη, μην μας καλείτε

11 Αυγ 2026, 17:46
Διεθνή

Το στρατηγικό αδιέξοδο των σιωναζιστών στον Λίβανο και οι άθλιοι αστοί πολιτικοί της Βηρυτού

11 Αυγ 2026, 10:40
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 11 Αυγούστου

11 Αυγ 2026, 00:01
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Αυγούστου

Ινδία: Ημέρα ανεξαρτησίας (1947).

Κονγκό: Ημέρα ανεξαρτησίας (1960).

Γρενάδα, Λιχτενστάιν, Κορσική: Εθνική γιορτή.

Νότια Κορέα: Ημέρα απελευθέρωσης (1945-1948).

Κόστα Ρίκα: Ημέρα μητέρας.

1943: Γερμανοί εκτελούν 388 Eλληνες στο Κομμένο Aρτας.

1945: Η Ιαπωνία παραδίδεται άνευ όρων στις ΗΠΑ.

1960: Εγγράφονται οι πρώτοι μαύροι σε σχολεία λευκών στη Βιρτζίνια (ΗΠΑ).

1968: Εξάρθρωση της οργάνωσης “Ελληνική Αντίσταση” και περισυλλογή εκρηκτικών μηχανισμών της σε έξι σημεία της Αθήνας.

1975: Στρατιωτικό πραξικόπημα στο Μπαγκλαντές, δολοφονείται ο πρόεδρος Σεΐχ Μουτζίμπ.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Οι Η.Π.Α. έχουν τον πλήρη έλεγχο του Στενού του Ορμούζ. ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ! Ο Ναυτικός Αποκλεισμός μας αποκαλείται, από όλους, «ΤΕΙΧΟΣ ΑΠΟ ΑΤΣΑΛΙ», και δεν υπάρχει τίποτα που μπορεί να κάνει το Ιράν γι’ αυτό. Δεν έχουν Ναυτικό, δεν έχουν Πολεμική Αεροπορία, οι εναπομείναντες στρατιώτες τους παραμένουν απλήρωτοι, το ΙRGC (Σώμα των Φρουρών της Επανάστασης) έχει αποδεκατιστεί και τρέπεται σε φυγή, και η «Ηγεσία» τους είναι, στην καλύτερη περίπτωση, αβέβαιη! Δεν έχουν Χρήματα – η χώρα τους είναι «ρημαγμένη». Το μόνο που έχουν είναι ΨΕΥΔΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ και 300% ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟ, και η κατάσταση χειροτερεύει! Το Ιράν είναι πλέον μόνο λόγια και καθόλου πράξεις, Οχι Πια ο Νταής της Μέσης Ανατολής. Δόξα στον Αλλάχ! Πρόεδρος ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΖ. ΤΡΑΜΠ

Truth Social

(Ανάμεσα σε δεκάδες αναρτήσεις προσωπικής υποστήριξης [endorsement] διάφορων ρεπουμπλικανών υποψήφιων για τη Βουλή, τη Γερουσία, θέσεις Κυβερνήτη και πολιτειακού εισαγγελέα, στις οποίες κυριαρχεί το… πλούσιο λεξιλόγιό του [τέσσερα επίθετα εναλλάσσονται: fantastic, incredible, tremendous, great], πετάει και μια ανάρτηση για τον πόλεμο κατά του Ιράν. Ενας λογικός άνθρωπος τη διαβάζει και τρίβει τα μάτια του, ψιθυρίζοντας: μα τι λέει ο ξεμωραμένος; Ας αναλογιστούμε, όμως, ότι η ίδια η συνθήκη της επικράτησης του Τραμπ αρχικά στο χώρο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος και μετά σε πανεθνικό εκλογικό επίπεδο – που αφορά μόλις το ένα τρίτο όσων έχουν δικαίωμα ψήφου – στηρίζεται σε μια βάση παραλογισμού, ανορθολογισμού, τερατολογίας, σκοταδισμού. Υπάρχει ένα φανατικό κοινό έτοιμο να πιστέψει ό,τι «φίδια» του πει ο Τραμπ. Αυτό το κοινό θέλει να κρατήσει ενεργό ώστε να πάει να ψηφίσει στις ενδιάμεσες εκλογές του Νοέμβρη και να μειώσει τις απώλειες των Ρεπουμπλικανών. Τι να τους πει; «Δυστυχώς, χάσαμε τον πόλεμο κατά του Ιράν»; Δε γίνεται. Να τους πλακώσει σε αναλύσεις για τη «ρευστότητα» και την «πολυπλοκότητα» της κατάστασης; Ούτε ο ίδιος μπορεί να κάνει τέτοιες αναλύσεις, ούτε αυτοί τις καταλαβαίνουν. Θα πετύχαινε το αντίθετο από αυτό που επιδιώκει. Τους πλακώνει λοιπόν στην τερατολογία και στο φιδεμπόριο. Επαναλαμβάνοντας συνεχώς τα ίδια «φίδια» – όπως διδάσκει το δόγμα Γκέμπελς – στο τέλος κάποιοι μπορεί να τον πιστέψουν. Είναι η καλύτερη επιλογή που έχει. Κι αν μέχρι τον Νοέμβρη έρθει σε συμφωνία, ικανοποιώντας τις – παλιές και νέες – απαιτήσεις του Ιράν, αυτός θα  πλακωθεί σε νέα ψέματα: «νίκησα το Ιράν, άνοιξα το Ορμούζ». Τα υπόλοιπα που θα περιλαμβάνει η συμφωνία δε θα τα αναφέρει, με τη βεβαιότητα ότι μεγάλο μέρος των φανατικών του MAGA δε θα δώσει σημασία. Γι’ αυτό και οι Δημοκρατικοί, που ως κόμμα έχουν τα χάλια τους, δεν προσπαθούν τόσο να πάρουν κόσμο από το MAGA, όσο να πάρουν κόσμο από την αποχή και να τον οδηγήσουν στην κάλπη)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo