Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Η Κολομβία συντάσσεται με το Μαρόκο για τη Δυτική Σαχάρα, καθώς ευθυγραμμίζεται με την ισραηλινή εξωτερική πολιτική
  • JPMorgan: Ιράν και Ομάν «δικαιολογούνται νομικά» να επιβάλουν τέλη ναυσιπλοΐας στο Στενό του Ορμούζ
  • Νότιος Λίβανος: Ξαναέσπασαν τα μούτρα τους οι σιωναζιστές στον λόφο Αλι αλ-Τάχερ
  • Από τους κομμουνιστάς στους τζιχαντιστάς
  • Οταν χτυπάς ένα φουσκωμένο μπαλόνι με μια καρφίτσα
  • Σαν σήμερα 16 Αυγούστου
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Στήλες»Κόντρες»Κόντρες
Κόντρες

Κόντρες

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr25 Μαρ 2016, 00:00

Τσιπραφώφης

Τι γυρεύει ο Τσίπρας στη σύνοδο των ευρωπαίων σοσιαλδημοκρατών, παρέα με τον Ολαντρέου και τη Φωφάρα; Περσινά ξινά σταφύλια. Τώρα που πήρε το κολάι δεν τον σταματάει τίποτα. Πήγε στη σύνοδο σοσιαλδημοκρατών επικεφαλής κρατών και κυβερνήσεων που συγκάλεσε ο Ολάντ στο Παρίσι, οπότε δε θα μπορούσε να λείψει από την καθιερωμένη σύνοδο των επικεφαλής των σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων, που συγκαλείται παραδοσιακά πριν από κάθε τακτική σύνοδο κορυφής της ΕΕ (αντίστοιχη σύνοδο κάνουν και οι συντηρητικοί του ΕΛΚ). Οι διοργανωτές τον έβαλαν να καθήσει στα δεξιά της Φώφης, αλλά είχαν την προνοητικότητα να μη δημοσιεύσουν φωτογραφίες. Από το «περιβάλλον» της Φώφης μαθεύτηκε ότι τον υποδέχτηκε η ίδια με φιλί και του έκανε και πλάκα, στην οποία ο Τσίπρας απάντησε επίσης με πλάκα. Αντε, και σε συγκυβέρνηση τα δυο σας, χωρίς τον αχώνευτο τον Καμμένο.

Δεσμοφύλακες μόνο

Πασχίζει ο Τσίπρας να πείσει ότι στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ πάρθηκαν αποφάσεις προς όφελος των προσφύγων. Και κάνει παιχνίδι με τους αριθμούς. «Στο Συμβούλιο που έγινε τον Σεπτέμβρη του 2015, πάρθηκε η απόφαση για 160.000 άτομα προς μετεγκατάσταση από Ελλάδα και Ιταλία και στην απόφαση που αφορά την επανεγκατάσταση από την Τουρκία, σήμερα, μιλάμε για 72.000. Αυτές οι 160.000 και οι 72.000 αφορούν την εθελοντική συμμετοχή των κρατών-μελών. Συνεπώς, θα υλοποιηθούν», είπε μετά τη σύνοδο.

Το τι συνέβη μέχρι τώρα γράφτηκε με αδιάψευστους αριθμούς στο προηγούμενο φύλλο της «Κ». Από τις 22.504 θέσεις του προγράμματος επανεγκατάστασης προσφύγων από τρίτες χώρες σε χώρες της ΕΕ, που συμφωνήθηκαν τον Ιούλη του 2015 (δηλαδή πριν από οκτώ μήνες), έχουν καλυφθεί μόλις 4.555 (δηλαδή το ένα πέμπτο) σε 11 ευρωπαϊκές χώρες, με τους περισσότερους να πηγαίνουν στην Αυστρία και τη Βρετανία, ενώ η «κοινωνικά ευαίσθητη» Γαλλία έχει δεχτεί μόλις δεκαπέντε (15)! Από τους 160 χιλιάδες πρόσφυγες που έχει αποφασιστεί ότι θα μετεγκατασταθούν από την Ελλάδα και την Ιταλία μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, έχουν μετεγκατασταθεί μόλις 937 άτομα (δηλαδή ούτε το έξι τοις χιλίοις), από τα οποία η Γερμανία έχει πάρει μόλις τα 57! Πλέον η επανεγκατάσταση είναι εθελοντική, οπότε ξέρουμε τι θα γίνει.

Νεοφιλελέδες

Ντελάλη έβγαλε στις ρούγες η υπουργός Θεανώ για να τελαλίσει: «Ακόμα μια παροχή για τους κατόχους της κάρτας αλληλεγγύης του προγράμματος αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης. Συνεχίζεται το “ντόμινο'' θετικών ενεργειών δημόσιων και ιδιωτικών φορέων που ενώνουν τις δυνάμεις τους με το Υπουργείο για να συνδράμουν όσους συμπολίτες μας βρίσκονται αντιμέτωποι με την ανθρωπιστική κρίση και να τους εξασφαλίσουν αγαθά και υπηρεσίες που κάνουν καλύτερη τη ζωή τους».

Κι εκεί που περιμένει κανείς να πληροφορηθεί ότι οι κάτοχοι της κάρτας αλληλεγγύης θα πάρουν κάνα τρόφιμο, κάνα ρούχο ή κάτι ανάλογο, μαθαίνει ότι «η Επιτροπή Διοίκησης των Εθνικών Αθλητικών Κέντρων Θεσσαλονίκης (Ε.Α.Κ.Θ.), όρισε ότι σε όλες τις εγκαταστάσεις των Ε.Α.Κ.Θ, δηλαδή στο Αλεξάνδρειο, το Εθνικό Γυμναστήριο Μίκρας, το πρ. ΠΕΑΚ και το Εθνικό Ναυταθλητικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, η είσοδος όσων έχουν την κάρτα αλληλεγγύης και ενδιαφέρονται να αθληθούν,  θα είναι τελείως δωρεάν, απλώς με επίδειξη της κάρτας».

Δε σνομπάρουμε την άθληση ως αγαθό που πρέπει ν' απολαμβάνει ο λαός. Αλλο είναι το πρόβλημα. Τα Εθνικά Αθλητικά Κέντρα είναι κρατικά, όχι ιδιωτικά. Ολος ο κόσμος που θέλει να αθληθεί θα έπρεπε να έχει δωρεάν πρόσβαση σ' αυτά. Και έτσι ήταν παλιά. Μετά μπήκε εισιτήριο. Ερχεται τώρα η υπουργός των γεμιστών και μας λέει ότι οι άποροι θα μπαίνουν τζάμπα στα κρατικά αθλητικά κέντρα της Θεσσαλονίκης (κάποια στιγμή θα γίνει και για της Αθήνας και των άλλων πόλεων). Και μας το σερβίρει αυτό σαν συνδρομή στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

Αυτή είναι η λογική του νεοφιλελευθερισμού. Βάζει εισιτήριο στα πάντα, χαρατσώνει το λαό ακόμα και για την άσκηση στοιχειωδών δικαιωμάτων του, όπως είναι η άθληση, και παραχωρεί δωρεάν το δικαίωμα στους άπορους, καμαρώνοντας ότι κάνει κοινωνική πολιτική. Κοινωνική πολιτική είναι η δωρεάν πρόσβαση των πολιτών. Αυτό που εφαρμόζεται είναι προνοιακή πολιτική για εκείνους που η κυρίαρχη πολιτική εξαθλιώνει.

Με τη μέθοδο των διαρροών

H διαρροή προήλθε από το «περιβάλλον» του Τσίπρα, γι’ αυτό και δε διαψεύστηκε (ενώ δημοσιεύτηκε σε όλες σχεδόν τις αστικές φυλλάδες). Η Μέρκελ (λέει η διαρροή) είπε στον Τσίπρα πως εκτιμά ιδιαίτερα τον Μουζάλα και τις γνώσεις του στα θέματα μεταναστευτικής πολιτικής. Προσέθεσε, δε, ότι και ο Κούλης χαρακτήρισε «επιτυχημένο» τον Μουζάλα στη σύνοδο κορυφής του ΕΛΚ. Τότε (συνεχίζει η διαρροή), ο Τσίπρας της είπε ότι ο Μητσοτάκης ήταν ο πρώτος που ζήτησε την αποπομπή Μουζάλα.

Η μέθοδος των διαρροών είναι παλιά, αλλά οι Τσιπραίοι την έχουν ξεφτιλίσει. Νομίζουν ότι με τέτοιου τύπου διαρροές θα αναγκάσουν τον Καμμένο να κάνει πίσω και να αποδεχτεί τον Μουζάλα (αφού δεν τον θέλει ο Μητσοτάκης, αλλά τον θέλει η Μέρκελ, που κρατάει το πουγκί με τα λεφτά!). Δεν ξέρουμε τι θα γίνει στο τέλος (ούτε έχει καμιά σημασία), αλλά πρόκειται πραγματικά για πολιτική ξεφτίλα. Την έχουν ήδη πληρώσει κι αν ο Καμμένος κάνει πίσω, θα έχουν μεγαλύτερο πρόβλημα, μετά την άλλη διαρροή που έκαναν σε βάρος του Καμμένου, ότι αντιδρά για να πάρει μερίδιο στη μπίζνα διαχείρισης του προσφυγικού (αναλυτικά γράφουμε στη σελίδα 3). Διότι τότε οι πάντες θα σκεφτούν ότι ο Καμμένος πήρε μερίδιο από τη μπίζνα και έκανε την κωλοτούμπα. Και δε θα σκεφτούν… κακά μόνο για τον Καμμένο, αλλά και για τον Τσίπρα.

Κουλουβάχατα

Πολύφερνη νύφη έγινε το ΜΕΤΑ, η συνδικαλιστική παράταξη που ελέγχεται από τους Λαφαζανικούς. Ο Φωτόπουλος οδήγησε σε διάσπαση τη δική του παράταξη, προκειμένου να περάσει τη συνεργασία με το ΜΕΤΑ στο συνέδριο της ΓΣΕΕ. Και η «Αυγή» έγραψε ότι τη δεύτερη θέση στο συνέδριο «θα διεκδικήσουν το ΠΑΜΕ (πρόσκειται στο ΚΚΕ) και το ΜΕΤΑ, η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ που διατηρεί την ενότητά της, παρά τη διάσπαση του κόμματος τον περασμένο Σεπτέμβριο, με την αποχώρηση της ομάδας Λαφαζάνη και τη δημιουργία της ΛΑΕ», προκαλώντας την οργισμένη αντίδραση του Γ. Χαρίση, γραμματέα του ΜΕΤΑ, που συνέγραψε άρθρο με τίτλο «Το ΜΕΤΑ δεν είναι παράρτημα κανενός κόμματος».

Εννοείται πως λένε ψέματα και οι δυο πλευρές. Και η «Αυγή» που ξέρει πολύ καλά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει τίποτα σε συνδικαλιστικό επίπεδο και προβοκατόρικα παρουσιάζει το ΜΕΤΑ σαν παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, και ο Χαρίσης που γράφει ότι «δεν επιδιώκουμε και δεν πιστεύουμε σε μια συνδικαλιστική παράταξη που θα έχει ευθεία αναφορά σε κάποιο πολιτικό κόμμα», όταν ακόμα και οι πέτρες ξέρουν πως έχει «ευθεία αναφορά» στη ΛΑΕ.

Παλιές αγάπες…

Ο Μπαρουφάκης ουδέποτε φείστηκε καλών λόγων γι' αυτόν και ο «δόκτωρ Σόιμπλε» είπε να του το ανταποδώσει. Συνεντευξιαζόμενος στο ραδιοσταθμό Europe1 και την τηλεόραση itele, παρέα με τον Σαπέν (απ' αφορμή την κυκλοφορία βιβλίου που υπογράφουν και οι δύο), αφού πρώτα δήλωσε -όπως και ο Σαπέν- ότι εμπιστεύεται τον Τσίπρα, μίλησε και για το ελληνικό χρέος, λέγοντας τα γνωστά. Οτι σημασία έχει να γίνουν οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και όχι να ρυθμιστεί το χρέος. Και πάνω εκεί θυμήθηκε το θαυμαστή του: «Ο Βαρουφάκης είπε ότι εάν διαγράφαμε ολοσχερώς το ελληνικό χρέος, τρία χρόνια αργότερα θα βρισκόμαστε στην ίδια κατάσταση. Εκείνο που έχει σημασία είναι να δημιουργήσουμε εποικοδομητικές υποδομές και μια ανταγωνιστική οικονομία. Εάν ξεκινήσουμε με την αναδιάρθρωση του χρέους, θα χαλαρώσουμε στις μεταρρυθμίσεις»!

Μ' αυτή την τακτική συμφώνησε και ο Σαπέν. Αφού συμφώνησε ότι πρέπει να ρυθμιστεί κάποια στιγμή το χρέος, επεσήμανε: «Δεν μπορείτε όμως να πείτε ότι αρχίζουμε από το χρέος. Αν ξεκινήσουμε με το χρέος δεν θα έχουμε κάνει τις απαραίτητες προσπάθειες και υλοποιήσει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις».

Είναι αυτό που φωνάζουμε εμείς από το 2010. Οτι το χρέος είναι ένα εργαλείο ιμπεριαλιστικής εξάρτησης και απομύζησης και παράλληλα προώθησης και διατήρησης της κινεζοποίησης του ελληνικού λαού.

Δημαρίτες και Πασόκοι

Δε θα μπούμε στην ουσία της παλατιανής ίντριγκας που εκτυλίσσεται στα διοικητικά του Εθνικού Θεάτρου από την εποχή της πρώτης συγκυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου, όταν ο τότε αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Ν. Ξυδάκης διόρισε και τον καλλιτεχνικό διευθυντή και το ΔΣ, που από την επομένη του διορισμού τους βρίσκονταν σε μια διαρκή κόντρα. Βλέπουμε, όμως, τον τρόπο με τον οποίο ο νυν υπουργός Α. Μπαλτάς αντικατέστησε τους παραιτηθέντες Κ. Κατζουράκη και Ι. Βιβιλάκη, ανθρώπους με αναμφισβήτητη σχέση με το θέατρο. Στη θέση του Κατζουράκη διόρισε τον Β. Πουλαντζά, σύζυγο της Αρβανίτη, με την οποία διατηρούν θεατρική επιχείρηση. Δημαρίτης μέχρι πρότινος ο Πουλαντζάς, ακολούθησε τον Κουβέλη στη διαδρομή επιστροφής προς τα… πάτρια εδάφη.

Πιο προκλητικός, όμως, είναι ο διορισμός του Μ. Σταθόπουλου στη θέση του Βιβιλάκη. Ναι, ναι, γι' αυτόν πρόκειται. Για τον «πρύτανη των ΜΑΤ», προσωνύμιο που απέκτησε όταν το 1985 προχώρησε σε άρση του πανεπιστημιακού ασύλου, για να μπουκάρουν τα ΜΑΤ στο Χημείο, που είχε καταληφθεί μετά τη δολοφονία του 15χρονου Μιχάλη Καλτεζά. Για τον υπουργό Δικαιοσύνης του Σημίτη, που εισηγήθηκε το Νόμο 2928/2001, γνωστό ως «τρομονόμο». Και καμάρωνε στη Βουλή, ότι φέρνει έναν δρακόντειο νόμο, γιατί το ισχύον τότε άρθρο 187 του Ποινικού Κώδικα «προέβλεπε κυρώσεις “χάδι'' θα έλεγα». Για την ιστορία, να θυμίσουμε ότι από τη νομοπαρασκευαστική επιτροπή είχαν παραιτηθεί τότε όλοι οι νομικοί, μεταξύ των οποίων και ο σημερινός υπουργός Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλος (οι υπόλοιποι ήταν ο Ι. Μανωλεδάκης, ο Χ. Αργυρόπουλος, ο Γ. Κασιμάτης και ο Α. Καρράς).

Σίβυλλα

Δεν μας τα λέει καλά η Ραχήλ. Υπήρξε ένα δημοσίευμα στα «Παραπολιτικά», που φέρει την ίδια και την ευρωβουλευτή Σακοράφα να είναι οι μόνες που έχουν συμφωνήσει να ενταχθούν στο κόμμα που ανήγγειλε ότι θα φτιάξει η Κωνσταντοπούλου. Ενώ, όμως, δεν φείδεται χαρακτηρισμών, με το δικό της μοναδικό και απαράμιλλο ύφος (όπως τότε που ήταν ακόμα στου Καμμένου, και κατήγγειλε «την κρητικοπούλα, τον τρελό του Αιγίου, τον ξάδελφο γυμνοσάλιαγκα, την ομάδα της Χαλκιδικής, την όρκα, την ερωμένη αεροσυνοδό», τώρα καταγγέλλει «το site του γνωστού εφοπλιστή, ο οποίος σύμφωνα με δημοσιεύματα, ετοιμάζεται να αντικαταστήσει τον γάτο Ιμαλαΐων στο μεγάλο κανάλι μαζί με τον εθνικό εργολάβο και τον ολιγάρχη μεγιστάνα των πετρελαίων», που «έχουν να ξεπληρώσουν γραμμάτια με βαρύγδουπους τίτλους για υποτιθέμενες ημερομηνίες ανακήρυξης κομμάτων και τίτλους που μόνο τον γέλωτα προκαλούν»), δε δίνει μια σαφή απάντηση για την πάρτη της. Μένει στη ΛΑΕ ή πάει στης Ζωής;

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΠασχαλινός αιφνιδιασμός
Επόμενο άρθρο Συνεχίζουν την αμερικανοδουλεία

Σχετικά Αρθρα

Από τους κομμουνιστάς στους τζιχαντιστάς

Κόντρες 16 Αυγ 2026, 07:48

Kάτι τρέχει με τον Τάκη (;)

Κόντρες 13 Αυγ 2026, 19:50

Οταν σε υμνεί η Δεξιά

Κόντρες 11 Αυγ 2026, 19:44

Τάκης, η ξεσκονίστρα κάθε καπιταλιστή

Κόντρες 10 Αυγ 2026, 19:35

Ο Χρήστος ο Ζιώγας πού είναι, ρε παιδιά;

Κόντρες 7 Αυγ 2026, 14:14

Εσύ σε τι είδος οικογένειας ανήκεις;

Κόντρες 6 Αυγ 2026, 19:11
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Η Κολομβία συντάσσεται με το Μαρόκο για τη Δυτική Σαχάρα, καθώς ευθυγραμμίζεται με την ισραηλινή εξωτερική πολιτική

16 Αυγ 2026, 08:51
Διεθνή

JPMorgan: Ιράν και Ομάν «δικαιολογούνται νομικά» να επιβάλουν τέλη ναυσιπλοΐας στο Στενό του Ορμούζ

16 Αυγ 2026, 08:36
Διεθνή

Νότιος Λίβανος: Ξαναέσπασαν τα μούτρα τους οι σιωναζιστές στον λόφο Αλι αλ-Τάχερ

16 Αυγ 2026, 08:11
Κόντρες

Από τους κομμουνιστάς στους τζιχαντιστάς

16 Αυγ 2026, 07:48
Η παπάρα

Οταν χτυπάς ένα φουσκωμένο μπαλόνι με μια καρφίτσα

16 Αυγ 2026, 05:42
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Αυγούστου

16 Αυγ 2026, 00:01
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

15 Αυγ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Αυγούστου

15 Αυγ 2026, 00:01
Διεθνή

Εκτακτη περιοδεία Κούσνερ σε Ισραήλ και Αίγυπτο για τον οδικό χάρτη για τη Γάζα

14 Αυγ 2026, 19:33
Διεθνή

Εσμαΐλ Καανί προς Ιρακινή Αντίσταση: Μην παραδώσετε τα όπλα, αλλά μην συγκρούεστε με τις κρατικές δυνάμεις

14 Αυγ 2026, 18:32
Καταστολή

Υπόθεση Marfin: Mια σκευωρία, τρεις οι προφυλακισθέντες

Προσφυγή εναντίον του εντάλματος προφυλάκισής της κατέθεσε η τρίτη κατηγορούμενη

14 Αυγ 2026, 17:54
Διεθνή

Το Ιράν καταδικάζει κάθε προσπάθεια παραγκωνισμού του παλαιστινιακού ζητήματος

14 Αυγ 2026, 07:38
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 14 Αυγούστου

14 Αυγ 2026, 00:01
Αγροτικά

Χτύπησε και στην – μέχρι τώρα καθαρή – Αρτα η ευλογιά των αιγοπροβάτων

13 Αυγ 2026, 20:38
Κόντρες

Kάτι τρέχει με τον Τάκη (;)

13 Αυγ 2026, 19:50
Η παπάρα

Ο φιδέμπορος του Μαρ-α-Λάγκο

13 Αυγ 2026, 11:22
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 13 Αυγούστου

13 Αυγ 2026, 00:01
Πολιτισμός

Μassive Attack: Αποθέωση στη Μελβούρνη όταν ύψωσαν την παλαιστινιακή σημαία

12 Αυγ 2026, 19:58
Διεθνή

Επικεφαλής του Ανώτατου Συμβούλιου Εθνικής Ασφάλειας του Ιράν: Το Στενό του Ορμούζ θα ξανανοίξει μόνο όταν οι ΗΠΑ αποδεχτούν τους όρους του Ιράν

12 Αυγ 2026, 19:11
Καταστολή

Δυο γάιδαροι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα: Μελόνι και Μερτς ερίζουν για το ποιος θα ξεφορτωθεί τους πρόσφυγες 

12 Αυγ 2026, 09:42
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Αυγούστου

Κύπρος: Ημέρα ανεξαρτησίας (1960).

1968: Εκρηξη βόμβας σε γιαπί κοντά στην πλατεία Συντάγματος.

1969: Βόμβα (ΚΕΑ) έξω από το κέντρο “Παγκόσμιο” στο Καλαμάκι.

1974: Επιστρέφει στην Ελλάδα ο Ανδρέας Παπανδρέου.

1990: 140 νεκροί σε φυλετικές ταραχές σε κωμοπόλεις γύρω από το Γιοχάνεσμπουργκ (Νότια Αφρική).

1991: Πραξικόπημα κατά της περεστρόικα (Ρωσία).

2003: Πεθαίνει ο άλλοτε δικτάτορας της Ουγκάντα Ιντί Αμίν.

2010: Πεθαίνει ο άλλοτε δικτάτορας Δημήτριος Ιωαννίδης.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Από το 2019 έχω βιώσει επαναλαμβανόμενα και συστηματικά -όπως και πολλά άλλα μέλη της κυβέρνησης- την προσπάθεια αποδόμησής μου ως προσώπου. Πρόκειται για μια τακτική που έχει ως βασικό στόχο να σπιλώσει το πρόσωπο επειδή δεν μπορεί να αποδομήσει το έργο. Τα παλαιοκομματικά οχυρά δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τις απαιτήσεις της πολιτικής τού σήμερα που ζητά λύσεις. Τι κάνουν λοιπόν; Οταν κάποιος παράγει απτό έργο με ισχυρό κοινωνικό αντίκτυπο -όπως είναι για παράδειγμα το «Προλαμβάνω»- το οποίο δεν μπορούν να αμφισβητήσουν, τότε επιχειρούν να σπιλώσουν το πρόσωπο. Η βασική τους προσέγγιση είναι να παρουσιάσουν άξιους ανθρώπους ως διεφθαρμένους, φαύλους, αναξιόπιστους για να πλήξουν την εμπιστοσύνη των πολιτών. Λες και ο πολίτης θα αμφισβητήσει την ίδια την πραγματικότητα, τα ίδια του τα μάτια και θα πιστέψει αυτά που λέει ή γράφει κάποιος για την πραγματικότητα που ζει ο ίδιος.

Ειρήνη Αγαπηδάκη

(Η κυρία μάς λέει για τον εαυτό της ότι είναι άξια, αδιάφθορη, αυτοδημιούργητη, αξιόπιστη και κυρίως ότι παράγει σημαντικό έργο με ισχυρό κοινωνικό αντίκτυπο. Ο ίδιος ο πολιτικός της προϊστάμενος, ο ακροδεξιός-νεοφιλελεύθερος τηλεπλασιέ-τηλεμαϊντανός-υπουργός Υγείας του Μητσοτάκη φαίνεται πως έχει διαφορετική γνώμη. Γι’ αυτό και δεν την παίρνει ποτέ μαζί του στις φιέστες κοπής κορδελών που πραγματοποιεί συνεχώς σε όλη τη χώρα. Παίρνει μόνο τη γενική γραμματέα του Βιλδιρίδη. Ενίοτε και τον υφυπουργό Θεμιστοκλέους. Την αναπληρώτρια υπουργό Αγαπηδάκη την έχει στο ψυγείο. Γι’ αυτό και η «δόλια» προσπαθεί να μείνει στον αφρό αυτοαποθεούμενη. Χωρίς να αντιλαμβάνεται ότι οι «πλάτες» που έχει και που την εκτόξευσαν σε αριστίνδην εκλογή στη Βουλή, μέσω της πρώτης θέσης στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ, ενώ μέχρι τότε ήταν ένα δεξιό διαδικτυακό τρολ που ασχολούνταν με τα «κακάκια του Πολάκη», δεν είναι ικανές να της εξασφαλίσουν άκοπα και μια θέση στην επόμενη Βουλή μέσω σταυροδοσίας)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo