Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 4 Δεκέμβρη
  • Ξεσηκώθηκαν και οι λαϊκατζήδες
  • Τσιάρας-Κέλλας κατασκεύασαν ψεύτικη αποκλιμάκωση της ευλογιάς των αιγοπροβάτων
  • Αθήνα-Ουάσιγκτον όπως Κολιάτσου-Παγκράτι
  • Ο Μητσοτάκης δρομολογεί την ολοκληρωτική υποταγή της πανεπιστημιακής έρευνας στην αγορά
  • Ο Κόκκινος Δεκέμβρης του ’44 φάρος στο δρόμο προς την κοινωνική απελευθέρωση
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Στήλες»Κόντρες»Κόντρες
Κόντρες

Κόντρες

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr23 Μάι 2015, 00:00

Kόκκινο χαλί

Η λωρίδα που φαίνεται σαν καλά ασφαλοστρωμένος δρόμος είναι ένα τεράστιο κόκκινο χαλί που οδηγεί σ’ ένα πλάτωμα ανάμεσα στα ερείπια, όπου προβλήθηκαν οι ταινίες ενός κινηματογραφικού φεστιβάλ που οργανώθηκε στη Γάζα και συγκεκριμένα στη μαρτυρική Σουτζάια, τη συνοικία που ισοπεδώθηκε από τους σιωνιστές κατά την τελευταία εισβολή τους. Δεν ξέρουμε τι ταινίες προβλήθηκαν στο συγκεκριμένο φεστιβάλ. Πάνω στο κόκκινο χαλί, όμως, είδαμε να βαδίζουν όχι αστραφτεροί σταρ με σμόκιν και «μυστήριες» τουαλέτες, αλλά απλοί άνθρωποι που πήγαν να δουν σινεμά ανάμεσα στα ερείπια. Η εικόνα θα μπορούσε να είναι η «Γκερνίκα» της εποχής μας.

Αδειάσματα και ψέματα

Τα 11 δισ. του ΤΧΣ καμιά κυβέρνηση, ούτε η δική μας ούτε η προηγούμενη, δε θα μπορούσε να τα πειράξει, οπότε είτε βρίσκονται στο ΤΧΣ είτε στον EFSF το ίδιο κάνει, είπε ο Μπαρουφάκης στον Χατζηνικολάου. Κι όταν αυτός του θύμισε τι έλεγε το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, δεν είχε κανένα πρόβλημα να αδειάσει μεγαλοπρεπέστατα τον ίδιο τον Τσίπρα, δηλώνοντας με τη γνωστή αυταρέσκειά του ότι ο ίδιος δεν είπε ποτέ τέτοιο πράγμα.

Τι είχε πει ο Τσίπρας παρουσιάζοντας το «πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης»; Οτι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα χρησιμοποιήσει για την υλοποίηση του προγράμματός της 3 δισ. από τα 11 του ΤΧΣ, αφού προηγουμένως αλλάξει τη νομοθεσία του ΤΧΣ και το περάσει υπό κρατικό έλεγχο.

Το πρόβλημα δεν είναι ο τρόπος με τον οποίο ο Μπαρουφάκης αδειάζει τον Τσίπρα, τον Δραγασάκη, τον Τσακαλώτο για όσα έλεγαν προεκλογικά. Αυτό αφορά τις μεταξύ τους σχέσεις και κάποια στιγμή θα βρει τη λύση του (με την αποβολή Μπαρουφάκη από την κυβέρνηση). Το πρόβλημα είναι τα χοντρά προεκλογικά ψέματα που έλεγε η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Ενα προς ένα τα κάνει γαργάρα, χωρίς να δώσει την παραμικρή εξήγηση στον ελληνικό λαό, τον οποίο αντιμετωπίζει ως λαό Χαχόλων.

Μόνο για το κεφάλαιο (1)

«Το υπόδειγμα της εσωτερικής υποτίμησης προφανώς έχει αποτύχει», είπε ο Μπαρουφάκης στο συνέδριο του Economist. Γιατί έχει αποτύχει; Οχι γιατί προκάλεσε έκρηξη της φτώχειας, γιατί δημιούργησε 1,5 εκατ. ανέργους, γιατί αποσάθρωσε τις εργασιακές σχέσεις, γιατί μετέτρεψε τους εργάτες σε δούλους και τα σχετικά, που θα περίμενε κανείς να πει ένας αριστερός οικονομολόγος, όπως αυτοπαρουσιάζεται ο Μπαρουφάκης. Προσέξτε την απάντησή του: «Εχει αποτύχει σε πολύ μεγάλο βαθμό γιατί ακόμα και οι υγιείς εξαγωγικές επιχειρήσεις δεν έχουν πρόσβαση σε τραπεζική πίστη, δεν έχουν πρόσβαση σε ένα κράτος το οποίο να μπορεί να ανταποδίδει το ΦΠΑ στην ώρα του». Από τη σκοπιά του κεφαλαίου –και μόνο απ’ αυτή- βλέπει τα πράγματα ο… αριστερός οικονομολόγος.

Μόνο για το κεφάλαιο (2)

Στην ίδια ομιλία ο Μπαρουφάκης εξήγησε και τη νέα αντίληψη για τις ιδιωτικοποιήσεις. Ιδιωτικοποιήσεις πρέπει να γίνουν, είπε, «παράλληλα, όμως, πρέπει να διατηρήσει το κράτος ένα equity stake, ένα μερίδιο». Για ποιο λόγο να διατηρήσει μερίδιο το κράτος; Οχι για να μπορεί να έχει έσοδα που θα τα ρίξει στην κοινωνική πολιτική, όπως θα περίμενε κανείς να υποστηρίξει ένας αριστερός οικονομολόγος. Το κράτος πρέπει να διατηρήσει ένα μερίδιο «το οποίο να χρησιμοποιηθεί ως περιουσιακό στοιχείο, που μαζί με άλλα περιουσιακά στοιχεία, ιδίως ακίνητη περιουσία αφού γίνει μεταρρύθμιση των ιδιοκτησιακών δικαιωμάτων επ’ αυτών των περιουσιακών στοιχείων, να ενταχθούν σε μια νέα αναπτυξιακή Τράπεζα, η οποία να τα χρησιμοποιήσει ως εχέγγυα και σε συνδυασμό με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων να τα μοχλεύσει με στόχο τη δημιουργία μιας ροής επενδύσεων στον ιδιωτικό τομέα»!

Ο… αριστερός οικονομολόγος διαφέρει από τον νεοφιλελεύθερο οικονομολόγο μόνο ως προς τον τρόπο που θεωρεί προσφορότερο για την εξασφάλιση –μέσω της κρατικής περιουσίας- πόρων που θα διοχετευθούν στο κεφάλαιο!

Φτηνιάρικα ψέματα

«Στο σχεδόν  τετράμηνο της δικής μας διακυβέρνησης, το πρωτογενές πλεόνασμα έφτασε στα 2.164 εκατ. ευρώ, έναντι πρωτογενούς πλεονάσματος 1.046 εκατ. ευρώ για την ίδια περίοδο το 2014 και έναντι πρόβλεψης για πρωτογενές έλλειμμα 287 εκατ. ευρώ για το πρώτο 4μηνο του 2015». Το είπε ο Τσίπρας στο συνέδριο του Economist. Παραλείποντας να πει πως αυτό το «πρωτογενές πλεόνασμα» είναι εντελώς πλασματικό, γιατί επιτεύχθηκε με μια πρωτοφανή εσωτερική στάση πληρωμών (το κράτος δεν πληρώνει όχι μόνο προμηθευτές και εργολάβους, αλλά και δαπάνες που αφορούν εργαζόμενους, όπως τα οδοιπορικά και οι εφημερίες των γιατρών). Κι έγινε αυτή η εσωτερική στάση πληρωμών, προκειμένου ο προϋπολογισμός να καλύπτει τις αποπληρωμές των δανειακών υποχρεώσεων προς το ΔΝΤ. Με απύθμενο θράσος και χωρίς να κοκκινίζει, ο Τσίπρας υποστήριξε ότι «ανταποκριθήκαμε χωρίς διακινδύνευση στην αποπληρωμή όλων των εσωτερικών και εξωτερικών υποχρεώσεων της χώρας», την ώρα που η εσωτερική στάση πληρωμών αποτελεί κοινό τόπο και ομολογείται ακόμη και από επίσημες οικονομικές μελέτες (π.χ. έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή).

Πόσο φτηνιάρης πολιτικός πρέπει να είναι κάποιος για να λέει τόσο χοντρά ψέματα…

Γελοία ηθικολογία

Στην ίδια ομιλία του, ο Τσίπρας κατέφυγε σε μια γελοία ηθικολογία, μιλώντας για «μείζον ηθικό ζήτημα» στις σχέσεις με τους δανειστές. Από τον Αύγουστο του 2014 δεν έχουμε πάρει δεκάρα από τις προβλεπόμενες δανειακές δόσεις, είπε, ενώ έχουμε πληρώσει για εξόφληση των δανειστών 17,5 δισ. ευρώ. Και συνέχισε: «Οποιος αυτό το θεωρεί νόμιμο, δε θα τον παρεξηγήσω. Θα ισχυριστεί ότι σε αυτές τις περιπτώσεις, νόμος είναι το δίκιο του δανειστή. Οποιος όμως το θεωρήσει ηθικό, σίγουρα δε θα είναι αμερόληπτος»! Αναζητά ηθική συμπεριφορά από στυγνούς ιμπεριαλιστές, λες και ο ιμπεριαλισμός ως παγκόσμιο σύστημα διεθνών οικονομικών και πολιτικών σχέσεων γεννήθηκε την τελευταία πενταετία και όχι στα τέλη του 19ου και τις αρχές του 20ού αιώνα!

Αυτού του τύπου η ηθικολογία δεν είναι μόνο γελοία, αλλά και εξοργιστική. Ο Τσίπρας και η συριζαίικη κλίκα ήξεραν πολύ καλά τι συμπεριφορά θα αντιμετώπιζαν από τους ιμπεριαλιστές δανειστές. Ομως το έπαιζαν μάγκες και έλεγαν παραμύθια για τις αγορές που θα χορεύουν πεντοζάλη και την Μέρκελ που θα συμφωνήσει με τις απαιτήσεις του ΣΥΡΙΖΑ και θα ‘ναι ντάλα μεσημέρι, στην προσπάθειά τους να αποκοιμίσουν τον ελληνικό λαό, πείθοντάς τον πως αρκεί να τους ψηφίσει και μετά αυτοί θα τα λύσουν όλα.

Τσιράκια

Τα πήραν στο κρανίο πέντε βουλευτές του Ποταμιού (Ταχιάου, Αμυράς, Δανέλλης, Φωτήλας και Ψαριανός, όλοι ένας κι ένας) με ένα βίντεο που παίζει στους σταθμούς του μετρό και δείχνει την είσοδο των ναζιστικών στρατευμάτων κατοχής στην Αθήνα το 1941. «Με τέτοιου είδους ενέργειες, η εικόνα που πλάθεται για τη χώρα μας και ειδικά αυτή την περίοδο είναι απαράδεκτη και αποκρουστική» γράφουν σε ερώτησή τους προς την (αναρμόδια εν προκειμένω) αναπληρώτρια υπουργό Τουρισμού. Και συνεχίζουν: «Ο αντίκτυπος στον τουρισμό είναι άκρως επαχθής και ζημιογόνος δεδομένου ότι το εν λόγω βίντεο υποτιτλίζεται στην αγγλική γλώσσα. Δεν είναι τρόπος αυτός για να “καλωσορίζεται’’ ο τουρίστας που επιλέγει τη χώρα μας»!

«Οι Γερμανοί είναι φίλοι μας», όπως έλεγε ο μακαρίτης Δήμος Σταρένιος, υποδυόμενος τον δωσίλογο. Οι ποταμίσιοι βουλευτές δεν χρειάζεται να υποδυθούν τίποτα. Είναι… αυθεντικοί!

Μυστικές διαδρομές

Γράφτηκε στον αστικό Τύπο, χωρίς να διαψευστεί, ότι ο πρόεδρος Πάκης παρέλαβε ως κληρονομιά από τον προκάτοχό του ένα Προεδρικό Διάταγμα, υπογεγραμμένο από τον υπουργό Εξωτερικών Ν. Κοτζιά, με το οποίο διορίζεται ο Αρούλης ως πρέσβης εκ προσωπικοτήτων. Ο πονηρός Παπούλιας δεν έβαλε την υπογραφή του, αφήνοντας το ΠΔ ως πεσκέσι στον καραμανλικό Πάκη, ο οποίος είναι ο καταλληλότερος για να υπογράψει τη… διπλωματικοποίηση του επίσης καραμανλικού Αρούλη.

Συνήθως η διαδρομή είναι η αντίστροφη: από το διπλωματικό σώμα στην αστική πολιτική (Αβραμόπουλος, Μπεγλίτης, Κουμουτσάκος και άλλοι), όμως οι πολιτικές ανακατατάξεις της κρίσης άφησαν πολλούς φερέλπιδες εκτός Βουλής κι επειδή καμιά τεμπελιά δεν είναι ντροπή, ο Αρούλης αποφάσισε να εγκαινιάσει την αντίστροφη διαδρομή. Υποθέτουμε πως άμα τη αναλήψει των καθηκόντων του θα τοποθετηθεί σε κάποιο καλό πόστο που θα του θυμίζει την αγαπημένη του Μύκονο.

Πέρα από τη γελοιότητα του πράγματος, η συγκεκριμένη κίνηση της συγκυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου δεν στερείται πολιτικής σημασίας. Πρόκειται για μια ακόμη απόδειξη που συνδέει τη σημερινή ηγετική κυβερνητική ομάδα με τον Βούδα της Ραφήνας. Ενα-ένα βολεύονται τα ορφανά του Καραμανλή.

Κυνική σαφήνεια

Μετά τη «δημιουργική ασάφεια», η κυνική σαφήνεια. «Η πιο αντιλαϊκή λύση για τη χώρα είναι η χρεοκοπία και η επιστροφή στη δραχμή ή η χρεοκοπία εντός ευρώ» δήλωσε σε συνέντευξή του ο Παπαδημούλης. Τι σημαίνει αυτό; Πως η κυβέρνηση θα αποδεχτεί την τελική πρόταση των ιμπεριαλιστών δανειστών, όποια κι αν είναι αυτή, γιατί μετά υπάρχει μόνο η χρεοκοπία.

Αυτό τίθεται ως κυνικός εκβιασμός πάνω στον ελληνικό λαό, με τον ίδιο τρόπο που αντίστοιχοι εκβιασμοί έμπαιναν τα πέντε προηγούμενα χρόνια: ή παίρνουμε μέτρα, για να μας δώσουν τη δόση, ή χρεοκοπούμε και τα πράγματα θα είναι πολύ χειρότερα. Δεν υπάρχει τίποτα το πρωτότυπο στα όσα λένε οι πιο κυνικοί του ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με εκείνα που έλεγαν οι κυνικοί του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ τα προηγούμενα χρόνια.

Η γλώσσα της απάτης

Καινούργια γλώσσα θέλουν να μας μάθουν οι συριζαίοι. Πρέπει να βελτιώσουμε την «εισπραξιμότητα» του ΦΠΑ, λέει ο Μπαρουφάκης, δικαιολογώντας την καθιέρωση ενιαίου συντελεστή ΦΠΑ στο 18%. Στα ελληνικά, εισπραξιμότητα σημαίνει δυνατότητα είσπραξης. Αυτό που συμφώνησε η κυβέρνηση με τους δανειστές δεν είναι η βελτίωση της δυνατότητας είσπραξης ενός δεδομένου φόρου, αλλά η αύξηση του συνολικού ποσού αυτού του φόρου και μάλιστα με κοινωνικά επαχθή τρόπο. Οταν μεταφέρεις τα τρόφιμα και το ηλεκτρικό από το 13% στο 18%, δεν βελτιώνεις την εισπραξιμότητα, αλλά αυξάνεις το χαράτσι πάνω στα λαϊκά νοικοκυριά, που ξοδεύουν το μεγαλύτερο μέρος του εισοδήματός τους για να εξασφαλίσουν αυτά τα αγαθά.

Η εισπραξιμότητα θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα. Οποιος μπορεί ν’ αγοράσει ένα αγαθό ή μια υπηρεσία «μαύρα» θα το κάνει για να γλιτώσει τον ΦΠΑ. Το μπόνους του 3% για πληρωμή με πιστωτική κάρτα δεν αποτελεί δέλεαρ, όταν κάποιος μπορεί ν’ αποφύγει ολόκληρο το 15% ή να το μοιράσει με αυτόν που πουλάει το αγαθό ή την υπηρεσία. Και οι καπιταλιστές (μικροί και μεγάλοι) θα εξακολουθήσουν να μην καταβάλλουν τον ΦΠΑ, όταν είναι στριμωγμένοι από άποψη ρευστότητας.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΑναπροσανατολισμός
Επόμενο άρθρο Ο παρασιτισμός του καπιταλισμού και τα παραμύθια του ΣΥΡΙΖΑ

Σχετικά Αρθρα

Αθήνα-Ουάσιγκτον όπως Κολιάτσου-Παγκράτι

Κόντρες 3 Δεκ 2025, 14:33

H ώρα του Φραπέ

Κόντρες 2 Δεκ 2025, 15:25

Ξεφτίλα είναι η ίδια η Εξεταστική για το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ

Κόντρες 1 Δεκ 2025, 11:37

Βομβαρδισμός ανακοινώσεων = υπουργός σε μεγάλο ζόρι

Κόντρες 28 Νοέ 2025, 19:36

Ποιος είν’ αυτός ο τυχερός;

Κόντρες 27 Νοέ 2025, 09:31

Nα μιλήσει ο… σεβάσμιος

Κόντρες 26 Νοέ 2025, 13:55
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Δεκέμβρη

4 Δεκ 2025, 00:01
Οικονομία

Ξεσηκώθηκαν και οι λαϊκατζήδες

3 Δεκ 2025, 21:08
Αγροτικά

Τσιάρας-Κέλλας κατασκεύασαν ψεύτικη αποκλιμάκωση της ευλογιάς των αιγοπροβάτων

3 Δεκ 2025, 15:17
Κόντρες

Αθήνα-Ουάσιγκτον όπως Κολιάτσου-Παγκράτι

3 Δεκ 2025, 14:33
Παιδεία

Ο Μητσοτάκης δρομολογεί την ολοκληρωτική υποταγή της πανεπιστημιακής έρευνας στην αγορά

3 Δεκ 2025, 10:10
Ιστορία

Ο Κόκκινος Δεκέμβρης του ’44 φάρος στο δρόμο προς την κοινωνική απελευθέρωση

3 Δεκ 2025, 08:57
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 3 Δεκέμβρη

3 Δεκ 2025, 00:01
Οικονομία

Περί golden boys και λαμόγιων, γενικώς…

2 Δεκ 2025, 22:49
Η παπάρα

Ο Κυρανάκης στην πρωτοπορία του γκεμπελισμού

2 Δεκ 2025, 19:40
Διεθνή

H θέληση για αντίσταση παράγει (και) ιατρικά θαύματα

2 Δεκ 2025, 18:21
Κόντρες

H ώρα του Φραπέ

2 Δεκ 2025, 15:25
Εργατικά

Η κυβέρνηση πάει στα δικαστήρια την Απεργία-Αποχή των Διοικητικών ενάντια στις διαγραφές φοιτητών

2 Δεκ 2025, 14:11
Διεθνή

Σιωναζιστές έποικοι σάπισαν στο ξύλο και λήστεψαν ξένους αλληλέγγυους

Σε χωριό της Δυτικής Οχθης

2 Δεκ 2025, 10:59
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 2 Δεκέμβρη

2 Δεκ 2025, 00:01
Οικονομία

Tα πολεμικά μονοπώλια και το ανώτατο κέρδος

1 Δεκ 2025, 19:21
Αγροτικά

Στα μπλόκα της αγροτιάς να σπάσει της κυβέρνησης ο τσαμπουκάς – Παλλαϊκό μέτωπο στήριξης των αγωνιζόμενων αγροτών

1 Δεκ 2025, 14:26
Διεθνή

Η απώλεια της στρατηγικής ισορροπίας του Ισραήλ

Πολιτική Ανάλυση

1 Δεκ 2025, 13:35
Κόντρες

Ξεφτίλα είναι η ίδια η Εξεταστική για το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ

1 Δεκ 2025, 11:37
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 1 Δεκέμβρη

1 Δεκ 2025, 00:01
Διεθνή

Πάει κι ο «ψηλός», πλησιάζει η ώρα του «κοντού»;

30 Νοέ 2025, 09:40
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Δεκέμβρη

Ημέρα κατά των ναρκωτικών.

1920: Αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας του βασιλιά Κωνσταντίνου στο Μιλάνο.

1929: Εκτεταμένες συγκρούσεις απεργών των τραμ με απεργοσπάστες και χωροφυλακή (Αθήνα).

1929: Η ελληνική κυβέρνηση αρνείται τη χορήγηση 13ου μισθού (Χριστουγέννων) στους εργάτες.

1931: Πολλοί τραυματίες σε συγκρούσεις αρτεργατών – αστυνομίας, όταν αστυνομικοί προσπάθησαν να μπουν στα γραφεία της ομοσπονδίας αρτεργατών (Αθήνα).

1936: Είσοδος της CNT στην ισπανική κυβέρνηση (υπουργεία Δικαιοσύνης, Εμπορίου, Υγείας και Βιομηχανίας).

1944: Ο «Δεκέμβρης» γενικεύεται με χιλιάδες θύματα, ο Σκόμπι κηρύσσει στρατιωτικό νόμο.

1949: Απολύονται από τη Μακρόνησο 1.590 «ανανήψαντες».

1992: Τραυματισμός στο πόδι του βουλευτή της ΝΔ Ελευθέριου Παπαδημητρίου (17Ν).

1992: Βόμβα στη ΔΟΥ Αμαρουσίου (17Ν).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Τόσα χρόνια είχαμε μάθει όταν κάνουν κινητοποιήσεις οι αγρότες, όταν μπλοκάρουν την εθνική οδό, όταν υπάρχει εν πάση περιπτώσει μία απεργία, να εκβιάζεται το πολιτικό σύστημα και να υπαναχωρεί και να δίνει, να δίνει, να δίνει. Ακριτα. Είδαμε που καταλήξαμε. Καταλήξαμε στον ΟΠΕΚΕΠΕ. Καταλήξαμε στο να έχει δημιουργηθεί ένα σύστημα το οποίο έδινε επιδοτήσεις σε ανθρώπους που δεν τις δικαιούνται.

Κωνσταντίνος Κυρανάκης

(Ο Τσιάρας με τον Χατζηδάκη πρέπει να έμειναν «παγωτά». Αυτοί προσπαθούν να καλοπιάσουν τους αγρότες, τους καλούν στα γραφεία τους τονίζοντας ότι είναι πάντα ανοιχτά γι’ αυτούς, και έρχεται ένας συνάδελφός τους, ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών και Μεταφορών και χαρακτηρίζει τους αγρότες εκβιαστές και λαμόγια. Η θεωρία του εκβιασμού δεν είναι καινούργια. Κάθε φορά που υπάρχει ένας διεκδικητικός αγώνας που ασκεί πίεση στην κυβέρνηση, την όποια κυβέρνηση, οι αγωνιζόμενοι χαρακτηρίζονται εκβιαστές. Οι ΔΕΗτζήδες επειδή «κατεβάζουν τους διακόπτες», οι εργάτες καθαριότητας επειδή δημιουργούν «κίνδυνο διάδοσης λοιμωδών νοσημάτων», οι υγειονομικοί επειδή «απειλούν τις ζωές των ασθενών», οι εκπαιδευτικοί επειδή «παίζουν με τη μόρφωση των παιδιών μας», οι εργαζόμενοι στις δημόσιες μεταφορές επειδή «ταλαιπωρούν τον απλό κόσμο». Για τους αγρότες υπάρχει από παλιά ένα ποτ πουρί γκεμπελίστικων κατηγοριών, που ξεκινούν από το «προσεχώς Βουλγάρες» και καταλήγουν στα «σκυλάδικα» και στα «πολυτελή τζιπ». Ο Κυρανάκης, ως εκπρόσωπος της… μοντέρνας ακροδεξιάς, παιδί της γαλάζιας γενιάς του «party μωρή άρρωστη», κάνει ένα βήμα παραπέρα. Εντελώς αστοιχείωτος, όπως όλοι οι ακροδεξιοί γκεμπελίσκοι, δεν ξέρει καν τι είναι το ΟΣΔΕ και ο ΟΠΕΚΕΠΕ. Οτι δεν είναι αποτέλεσμα των αγώνων των αγροτών -των εκβιασμών, όπως τους χαρακτηρίζει, αλλά αποτέλεσμα της ήττας αυτών των αγώνων και της κυριαρχίας των καταστροφικών για τη φτωχή αγροτιά πολιτικών της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής – ΚΑΠ. Είναι της μόδας όμως το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ. Και τι κάνει ο Κυρανάκης; Αδίστακτα και ανερυθρίαστα βαφτίζει τους αγρότες των μπλόκων λαμόγια, με τη λογική «πες, πες, κάτι θα μείνει». Ενώ έχει στηθεί μια εγκληματική οργάνωση, με αρχηγείο το ίδιο το Μέγαρο Μαξίμου, με επιτελάρχες υπουργούς, αξιωματικούς γενικούς γραμματείς και προέδρους και αντιπροέδρους του ΟΠΕΚΕΠΕ και υπαξιωματικούς διάφορους Φραπέδες, Χασάπηδες, Καλφούτζους, Χλύκες κ.ά., που από τη μια αρπάζει τεράστια ποσά επιδοτήσεων με παράνομο τρόπο, μοιράζοντάς τες ιεραρχικά, και από την άλλη επικεντρώνεται στην αντι-δεξιά Κρήτη με στόχο να τη βάψει «μπλε» στις εκλογές του 2023, για να εξασφαλιστεί η αυτοδυναμία της ΝΔ στη Βουλή, ο Κυρανάκης αντιστρέφει την πραγματικότητα, εξαφανίζει την εγκληματική οργάνωση και βάζει στη θέση της τους αγωνιζόμενους αγρότες, οι οποίοι υπήρξαν θύματα και του σκανδάλου του ΟΠΕΚΕΠΕ. Μπορεί ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ο Κυρανάκης να φαίνεται εκτός γραμμής, όσο όμως οι αγρότες θα στέκονται στα μπλόκα, σε μπλόκα μαχητικής διεκδίκησης πάνω στις εθνικές οδούς και όχι απλής διαμαρτυρίας στους παράδρομους, η άποψη Κυρανάκη, θα γίνεται κυρίαρχη στον κυβερνητικό λόγο και ακόμα περισσότερο στο λόγο των -αλητών, ρουφιάνων- δημοσιογράφων που υπηρετούν την κυβερνητική πολιτική)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo