Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Tσίπρας προς αντιπολίτευση: Είστε άχρηστοι, αναλαμβάνω εγώ
  • Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις και το… τρολ Δένδιας
  • Η Παλαιστίνη γιορτάζει: Η Αντίσταση ξεπάστρεψε τον αρχιδωσίλογο Αμπού Σαμπάμπ και τον υπαρχηγό του
  • Συνεχίζεται το σκληρό διπλωματικό παζάρι για την ιμπεριαλιστική ειρήνη στην Ουκρανία
  • Η αφόρητη βαρεμάρα του εξουσιαστικού λόγου
  • Σαν σήμερα 4 Δεκέμβρη
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Στήλες»Κόντρες»Κόντρες
Κόντρες

Κόντρες

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr6 Ιούν 2014, 00:00

♦ Κυβέρνηση πρότυπο!

Ο τρόμος στα μάτια του φτωχού εργάτη, καθώς προσπαθεί να σώσει τα παιδιά του από τη βία και τα χημικά των βραζιλιάνικων ΜΑΤ δεν χρειάζεται περιγραφή. Ο φακός κατάφερε να απαθανατίσει τη στιγμή.

Υπάρχουν πολλές ακόμη φωτογραφίες από τις αστυνομικές επιχειρήσεις ενάντια σε φτωχογειτονιές, οι οποίες εκκενώνονται βίαια, προκειμένου να δημιουργηθεί νεκρή ζώνη γύρω από τα γήπεδα στα οποία θα διεξαχθεί η μεγάλη μπίζνα της ΦΙΦΑ και της βραζιλιάνικης αστικής τάξης: ΜΑΤάς να σέρνει γυναίκα από τα μαλλιά, ΜΑΤάδες οχυρωμένοι πίσω από αλουμινένιες ασπίδες να «ψεκάζουν» γυναικόπαιδα, ΜΑΤάδες να γκρεμίζουν παραπήγματα κ.ά.
Τη Βραζιλία, ως γνωστόν, κυβερνούν οι… σοσιαλιστές. Η πρόεδρος Ντίλμα Ρούσεφ αποτελεί πρότυπο του ΣΥΡΙΖΑ. Ποιος ξεχνά την επίσκεψη του Τσίπρα και της Δούρου, τη συνάντηση με τη Ρούσεφ, τον ορυμαγδό των αποθεωτικών σχολίων και των αποθεωτικών «ρεπορτάζ» στα συριζικά έντυπα;

Δεν πρόκειται όμως μόνο για τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά για τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως και για κάθε αστικό-ρεφορμιστικό κόμμα, όταν ασκεί εξουσία και πρέπει να πάρει αποφάσεις. Τα προηγούμενα χρόνια η Ρού-σεφ δεν χρειάστηκε να στείλει την αστυνομία και το στρατό για να ξεσπιτώσει φτωχόκοσμο. Καταστολή υπήρχε, βέβαια, όπως σε κάθε αστικό κράτος, αλλά δεν έφτασε στο σημείο της οργάνωσης αστυνομικο-στρατιωτικών πογκρόμ κατά της φτωχολογιάς. Οταν αυτό απαιτήθηκε από το σχεδιασμό μιας μεγάλης μπίζνας, η… αριστερή πρόεδρος δεν έδειξε την παραμικρή ταλάντευση, τον παραμικρό δισταγμό. Εστειλε τους πραιτοριανούς του κράτους να ξεσπιτώσουν τον κόσμο.

Οσο για τον ΣΥΡΙΖΑ, πέρα από τα αίσχη των φίλων και προτύπων του, έχουμε την περίπτωση Μελισσανίδη για να μας διδάσκει από τώρα τι σημαίνει να θέλεις να διαχειριστείς τον καπιταλισμό και να τα έχεις καλά με τις μεγάλες «φαμίλιες» του.

♦ Οσα δε φτάνει η αλεπού

Ο Σκουρλέτης στο ραδιοφωνικό πρωινάδικο του ΣΚΑΙ: «Δεν είναι μόνο πραγματικότητα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτος με 4 μονάδες στις ευρωεκλογές, αλλά κατορθώνει και σπάει αν θέλετε το ιστορικό προηγούμενο, που δεν το είχαμε δει στην Ελλάδα τουλάχιστον σε ευρωεκλογές, μεγάλο κόμμα να κατορθώνει να διατηρεί τα ποσοστά του που πήρε στις τελευταίες εθνικές εκλογές. Δηλαδή, αν κοιτάξετε όλα τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών μετά το 1981, είτε το ΠΑΣΟΚ είτε η ΝΔ ήταν 3 με 4 μονάδες κάτω απ΄ ό,τι είχαν πάρει στις εθνικές εκλογές. Αρα μιλάμε για ένα πολύ σημαντικό αποτέλεσμα το οποίο δείχνει ότι σε συνθήκες εθνικών εκλογών ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο θα φτάσει τα ποσοστά του Ιουνίου του '12, αλλά θα τα ξεπεράσει κατά πολύ. Εν πάση περιπτώσει, αυτό μένει να το δούμε».

Οι πολιτικοί σαλταδόροι του ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν ότι απευθύνονται σε ηλίθιους. Προκειμένου να δικαιολογήσουν το ναυάγιο της «δημοψηφισματικής» εκλογικής στρατηγικής τους («στις 25 ψηφίζουμε, στις 26 φεύ-γουν») και το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν αύξησε τις ψήφους του, αλλά αντίθετα τις είδε να μειώνονται, κατασκεύασαν το επιχείρημα ότι αυτό παραδοσιακά συμβαίνει στα μεγάλα κόμματα στις ευρωεκλογές. Αν, όμως, αυτό ισχύει για τον ΣΥΡΙΖΑ, ισχύει εξίσου και για τη ΝΔ. Μ' άλλα λόγια, δικαιώνεται ο Σαμαράς που υποστηρίζει ότι οι ευρωεκλογές δεν άλλαξαν τίποτα και μπορεί να συνεχίσει την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνησή του. Και βέβαια, δεν δικαιώνεται ο ΣΥΡΙΖΑ που ζητά από τον Σαμαρά «να μη διανοηθεί» να πάρει αποφάσεις σε σημαντικά (κατά την άποψη του ΣΥΡΙΖΑ) θέματα.

♦ Τα καλά και συμφέροντα

Ο πρόεδρος Πάνος, προκληθείς δημόσια από τον Παπαδημούλη να απαντήσει αν προτίθεται να συναθροιστεί με όσους θέλουν εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας από τη σημερινή Βουλή, απάντησε ότι «οι ΑΝΕΛ δεν θα παίξουν παιχνίδια στον ελληνικό λαό ώστε να διατηρηθεί έμμεσα η συγκυβέρνηση ΝΔ–ΠΑΣΟΚ». Ομως, ο άρτι ανεξαρτητοποιηθείς βουλευτής Β. Καπερνάρος, απαντώντας σε ανάλογη ερώτηση, δήλωσε ότι η απόφασή του θα επηρεαστεί από τα πρόσωπα που θα προταθούν για το αξίωμα του ΠτΔ και από τη συγκυρία, δηλαδή από τον αντίκτυπο που θα έχει το ένα ή το άλλο αποτέλεσμα σε ό,τι αφορά την πορεία της χώρας. Πρόσθεσε, δε, ότι… θα συμβουλευτεί και τους ψηφοφόρους του, προσπαθώντας να μεταφέρει τη δική τους θέση και άποψη για το θέμα εντός της Βουλής!

Λογικό δεν είναι; Ο Καπερνάρος (και όλοι οι ανεξάρτητοι Καπερνάροι), αν δεν έχουν λύσει μέχρι τον ερχόμενο Μάρτη το ζήτημα του πολιτικού τους μέλλοντος, θα πρέπει να αυτοκτονήσουν πολιτικά. Να προκαλέσουν εκλογές, στις οποίες οι ίδιοι δε θα επανεκλεγούν, χάνοντας και ένα χρόνο βουλευτικές μισθάρες και προνόμια. Αντί, δηλαδή, να χρησιμοποιήσουν την πολύτιμη ψήφο τους για να εξασφαλίσουν το μέλλον τους, θα προκαλέσουν εκλογές προδιαγράφοντας ένα μέλλον πολιτικής αφάνειας! Δεν τους κόβουμε για τρελούς.

Κάποιοι, βέβαια, μπορεί να εξασφαλίσουν το πολιτικό τους μέλλον μέσω ΣΥΡΙΖΑ. Η εξασφάλιση έχει σημασία και όχι το… χρώμα της. Κοιτάζοντας, πάντως, τον χάρτη των ανεξάρτητων, περισσότερους γαλαζοπράσινους παρά ροζ βλέπουμε.

♦ Ούτε λέξη

Στην πρώτη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής για τη συζήτηση επί του νομοσχεδίου για τα Νέα Ρυθμιστικά Αθήνας και Θεσσαλονίκης συνέβη το αίσχος του ΣΥΡΙΖΑ, τρεις βουλευτές του οποίου πήραν το λόγο για να ανακοινώσουν επίσημα ότι ήρθαν σε συμφωνία με τον Μελισσανίδη. Ο βουλευτής του Περισσού Σ. Χαλβατζής δεν τοποθετήθηκε για τα επίμαχα άρθρα που αφορούν τη λεηλασία του Αλσους της Νέας Φιλαδέλφειας προς όφελος του Μελισσανίδη, δηλώνοντας ότι θα το κάνει στην κατ’ άρθρο συζήτηση. Ούτε πήρε το λόγο για να σχολιάσει τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ.

Την επομένη, ο «Ριζοσπάστης», που δεν αφήνει τίποτα απ’ όσα αφορούν τον ΣΥΡΙΖΑ να πέσει κάτω, δεν έκανε την παραμικρή αναφορά στις παρασκηνιακές διαπραγματεύσεις και τη συμφωνία ΣΥΡΙΖΑ-Μελισσανίδη. Γιατί άραγε; Δεν το θεώρησε σημαντικό;

 

♦ Γελοία φασιστοειδή

Ο χρυσαυγίτης Γ. Αποστολόπουλος, που μαχαίρωσε τον μαθητή στο Φάληρο, ακολουθεί πιστά τα χνάρια των αρχηγών του. Η προσπάθειά του είναι να πείσει το δικαστήριο ότι δεν είναι νεοναζί, αλλά μαχαίρωσε τον μαθητή μόνο για τα «μάτια» της κοπέλας του (ως γνωστόν, ο μαθητής είπε στην κοπέλα του χρυσαυγίτη να μη χαράζει ναζιστικά σύμβολα στο θρανίο της). Ελα, όμως, που στο σπίτι του παραλίγο δολοφόνου βρέθηκε άφθονο ναζιστικό υλικό! Είχε και γι’ αυτό την απάντηση: το είχε συγκεντρώσει και το χρησιμοποιούσε σε εργασία που έκανε για τους πολιτισμούς στη Θεολογική Σχολή!

♦ Ποιος λέει ψέματα;

Εμείς ποιον να πιστέψουμε; Τον επικεφαλής των ευρωβουλευτών των Οικολόγων Πρασίνων Β. Πισσία, που δηλώνει σε διάφορα Μέσα (π.χ. ΕΡΑ Καλαμάτας) ότι η ελληνική κυβέρνηση απαγόρευσε την αλιεία σε μια ευρεία περιοχή, έξω από τα ελληνικά χωρικά ύδατα, και καταγγέλλει ότι «κλείνουν τη Μεσόγειο, για να μην υπάρχουν μάρτυρες (σ.σ. για την καταστροφή των χημικών όπλων της Συρίας) και η κυβέρνηση φέρνει τεράστια ευθύνη γιατί επιτρέπει την καταστροφή των χημικών στις θάλασσές μας, χωρίς να προβάλλει καμιά αντίρρηση και χωρίς να ζητήσει έστω κάποιο ανταποδοτικό όφελος για τη χώρα»; ‘Η το Γραφείο Τύπου των Οικολόγων Πρασίνων, που εξέδωσε ανακοίνωση με τίτλο «Επιβεβλημένη η απαγόρευση της αλιείας με μηχανότρατες – Δεν έχει σχέση με την υδρόλυση των χημικών της Συρίας», χαρακτηρίζοντας «άστοχες τις καταγγελίες που συνδέουν την καταστροφή των χημικών όπλων της Συρίας με τα μέτρα για την αλιεία», γιατί «δεν απαγορεύεται η αλιεία γενικά αλλά μόνον αυτή με μηχανότρατες και στις περιοχές απαγόρευσης δεν περιλαμβάνονται περιοχές ΝΔ της Κρήτης»; [«"Η συσχέτιση των χημικών της Συρίας με τα επιβεβλημένα μέτρα για τις μηχανότρατες είναι αυθαίρετη", δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων Μιχάλης Τρεμόπουλος» (από το ίδιο δελτίο Τύπου). Ο Τρεμόπουλος καλεί τον Πισσία να προβεί σε «επανόρθωση των ανακριβών εκτιμήσεων, ώστε να μη δημιουργούνται αβάσιμες ανησυχίες και να επανέλθει ο δημόσιος διάλογος στην ουσία των προβλημάτων». Και συμπληρώνει με νόημα: «Οι άστοχες καταγγελίες και ο λαϊκισμός δεν προώθησαν ποτέ τα ζητήματα της οικολογίας»].
Οπως αντιλαμβάνεστε, κάποιος από τους δύο λέει ψέματα και οφείλει να δώσει εξηγήσεις.

♦ Eξ οικείων τα βέλη

Η συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ «Ξεκίνημα» εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καταγγέλλει την «ξεδιάντροπη στήριξη στον "μνημονιακό" Ιωακειμίδη (σ.σ. επανεκλεγέντα δήμαρχο Νίκαιας-Ρέντη, που στήριζαν ΔΗΜΑΡ, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ) από μέλη του ΣΥΡΙΖΑ». Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι «μέλη του ΣΥΡΙΖΑ μοίραζαν από το προεκλογικό περίπτερο του ΣΥΡΙΖΑ ψηφοδέλτια του Ιωακειμίδη!!! Μέλη του ΣΥΡΙΖΑ (με τα καρτελάκια της Δούρου στο πέτο) μοίραζαν τη μέρα των εκλογών ψηφοδέλτια του Ιωακειμίδη!!! Μέλη του ΣΥΡΙΖΑ έλεγαν στον κόσμο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τον Ιωακειμίδη και όχι τον Παπαδόπουλο, τον οποίο στηρίζουν απλά "μερικοί αριστεροί"!!! Δε μιλάμε για "μεμονωμένα περιστατικά". Μιλάμε για συνειδητό, διαρκές και ξετσίπωτο "σπρώξιμο" του υποψηφίου ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ από τα προεκλογικά περίπτερα του ΣΥΡΙΖΑ, σε βάρος της υποψηφιότητας που ο ΣΥΡΙΖΑ επίσημα υποστήριζε!!!».

Δεν ξέρουμε τι έγινε στην «ωραία ατμόσφαιρα» του ΣΥΡΙΖΑ Νίκαιας-Ρέντη. Παραθέτουμε μόνο κάποια ενδεικτικά νούμερα, τα οποία μπορούν να συνεκτιμηθούν για την εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων. Ο Ιωακειμίδης εκλέχτηκε από τον πρώτο γύρο με 62,25%. Ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ πήρε μόλις 10,92%. Το ψηφοδέλτιο της Δούρου για την περιφέρεια πήρε 27%! Στο  δεύτερο γύρο το ψηφοδέλτιο της Δούρου έπιασε το 60%, στις δε ευρωεκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε 34,27%!

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΜόνο η ταξική πάλη
Επόμενο άρθρο Υποταγμένοι πλήρως στο κεφάλαιο

Σχετικά Αρθρα

Η αφόρητη βαρεμάρα του εξουσιαστικού λόγου

Κόντρες 4 Δεκ 2025, 10:59

Αθήνα-Ουάσιγκτον όπως Κολιάτσου-Παγκράτι

Κόντρες 3 Δεκ 2025, 14:33

H ώρα του Φραπέ

Κόντρες 2 Δεκ 2025, 15:25

Ξεφτίλα είναι η ίδια η Εξεταστική για το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ

Κόντρες 1 Δεκ 2025, 11:37

Βομβαρδισμός ανακοινώσεων = υπουργός σε μεγάλο ζόρι

Κόντρες 28 Νοέ 2025, 19:36

Ποιος είν’ αυτός ο τυχερός;

Κόντρες 27 Νοέ 2025, 09:31
Ροή Ειδήσεων
Πολιτική

Tσίπρας προς αντιπολίτευση: Είστε άχρηστοι, αναλαμβάνω εγώ

4 Δεκ 2025, 21:56
Πολιτική

Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις και το… τρολ Δένδιας

4 Δεκ 2025, 20:30
Διεθνή

Η Παλαιστίνη γιορτάζει: Η Αντίσταση ξεπάστρεψε τον αρχιδωσίλογο Αμπού Σαμπάμπ και τον υπαρχηγό του

4 Δεκ 2025, 19:51
Διεθνή

Συνεχίζεται το σκληρό διπλωματικό παζάρι για την ιμπεριαλιστική ειρήνη στην Ουκρανία

4 Δεκ 2025, 12:37
Κόντρες

Η αφόρητη βαρεμάρα του εξουσιαστικού λόγου

4 Δεκ 2025, 10:59
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Δεκέμβρη

4 Δεκ 2025, 00:01
Οικονομία

Ξεσηκώθηκαν και οι λαϊκατζήδες

3 Δεκ 2025, 21:08
Αγροτικά

Τσιάρας-Κέλλας κατασκεύασαν ψεύτικη αποκλιμάκωση της ευλογιάς των αιγοπροβάτων

3 Δεκ 2025, 15:17
Κόντρες

Αθήνα-Ουάσιγκτον όπως Κολιάτσου-Παγκράτι

3 Δεκ 2025, 14:33
Παιδεία

Ο Μητσοτάκης δρομολογεί την ολοκληρωτική υποταγή της πανεπιστημιακής έρευνας στην αγορά

3 Δεκ 2025, 10:10
Ιστορία

Ο Κόκκινος Δεκέμβρης του ’44 φάρος στο δρόμο προς την κοινωνική απελευθέρωση

3 Δεκ 2025, 08:57
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 3 Δεκέμβρη

3 Δεκ 2025, 00:01
Οικονομία

Περί golden boys και λαμόγιων, γενικώς…

2 Δεκ 2025, 22:49
Η παπάρα

Ο Κυρανάκης στην πρωτοπορία του γκεμπελισμού

2 Δεκ 2025, 19:40
Διεθνή

H θέληση για αντίσταση παράγει (και) ιατρικά θαύματα

2 Δεκ 2025, 18:21
Κόντρες

H ώρα του Φραπέ

2 Δεκ 2025, 15:25
Εργατικά

Η κυβέρνηση πάει στα δικαστήρια την Απεργία-Αποχή των Διοικητικών ενάντια στις διαγραφές φοιτητών

2 Δεκ 2025, 14:11
Διεθνή

Σιωναζιστές έποικοι σάπισαν στο ξύλο και λήστεψαν ξένους αλληλέγγυους

Σε χωριό της Δυτικής Οχθης

2 Δεκ 2025, 10:59
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 2 Δεκέμβρη

2 Δεκ 2025, 00:01
Οικονομία

Tα πολεμικά μονοπώλια και το ανώτατο κέρδος

1 Δεκ 2025, 19:21
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Δεκέμβρη

Ημέρα κατά των ναρκωτικών.

1920: Αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας του βασιλιά Κωνσταντίνου στο Μιλάνο.

1929: Εκτεταμένες συγκρούσεις απεργών των τραμ με απεργοσπάστες και χωροφυλακή (Αθήνα).

1929: Η ελληνική κυβέρνηση αρνείται τη χορήγηση 13ου μισθού (Χριστουγέννων) στους εργάτες.

1931: Πολλοί τραυματίες σε συγκρούσεις αρτεργατών – αστυνομίας, όταν αστυνομικοί προσπάθησαν να μπουν στα γραφεία της ομοσπονδίας αρτεργατών (Αθήνα).

1936: Είσοδος της CNT στην ισπανική κυβέρνηση (υπουργεία Δικαιοσύνης, Εμπορίου, Υγείας και Βιομηχανίας).

1944: Ο «Δεκέμβρης» γενικεύεται με χιλιάδες θύματα, ο Σκόμπι κηρύσσει στρατιωτικό νόμο.

1949: Απολύονται από τη Μακρόνησο 1.590 «ανανήψαντες».

1992: Τραυματισμός στο πόδι του βουλευτή της ΝΔ Ελευθέριου Παπαδημητρίου (17Ν).

1992: Βόμβα στη ΔΟΥ Αμαρουσίου (17Ν).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Τόσα χρόνια είχαμε μάθει όταν κάνουν κινητοποιήσεις οι αγρότες, όταν μπλοκάρουν την εθνική οδό, όταν υπάρχει εν πάση περιπτώσει μία απεργία, να εκβιάζεται το πολιτικό σύστημα και να υπαναχωρεί και να δίνει, να δίνει, να δίνει. Ακριτα. Είδαμε που καταλήξαμε. Καταλήξαμε στον ΟΠΕΚΕΠΕ. Καταλήξαμε στο να έχει δημιουργηθεί ένα σύστημα το οποίο έδινε επιδοτήσεις σε ανθρώπους που δεν τις δικαιούνται.

Κωνσταντίνος Κυρανάκης

(Ο Τσιάρας με τον Χατζηδάκη πρέπει να έμειναν «παγωτά». Αυτοί προσπαθούν να καλοπιάσουν τους αγρότες, τους καλούν στα γραφεία τους τονίζοντας ότι είναι πάντα ανοιχτά γι’ αυτούς, και έρχεται ένας συνάδελφός τους, ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών και Μεταφορών και χαρακτηρίζει τους αγρότες εκβιαστές και λαμόγια. Η θεωρία του εκβιασμού δεν είναι καινούργια. Κάθε φορά που υπάρχει ένας διεκδικητικός αγώνας που ασκεί πίεση στην κυβέρνηση, την όποια κυβέρνηση, οι αγωνιζόμενοι χαρακτηρίζονται εκβιαστές. Οι ΔΕΗτζήδες επειδή «κατεβάζουν τους διακόπτες», οι εργάτες καθαριότητας επειδή δημιουργούν «κίνδυνο διάδοσης λοιμωδών νοσημάτων», οι υγειονομικοί επειδή «απειλούν τις ζωές των ασθενών», οι εκπαιδευτικοί επειδή «παίζουν με τη μόρφωση των παιδιών μας», οι εργαζόμενοι στις δημόσιες μεταφορές επειδή «ταλαιπωρούν τον απλό κόσμο». Για τους αγρότες υπάρχει από παλιά ένα ποτ πουρί γκεμπελίστικων κατηγοριών, που ξεκινούν από το «προσεχώς Βουλγάρες» και καταλήγουν στα «σκυλάδικα» και στα «πολυτελή τζιπ». Ο Κυρανάκης, ως εκπρόσωπος της… μοντέρνας ακροδεξιάς, παιδί της γαλάζιας γενιάς του «party μωρή άρρωστη», κάνει ένα βήμα παραπέρα. Εντελώς αστοιχείωτος, όπως όλοι οι ακροδεξιοί γκεμπελίσκοι, δεν ξέρει καν τι είναι το ΟΣΔΕ και ο ΟΠΕΚΕΠΕ. Οτι δεν είναι αποτέλεσμα των αγώνων των αγροτών -των εκβιασμών, όπως τους χαρακτηρίζει, αλλά αποτέλεσμα της ήττας αυτών των αγώνων και της κυριαρχίας των καταστροφικών για τη φτωχή αγροτιά πολιτικών της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής – ΚΑΠ. Είναι της μόδας όμως το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ. Και τι κάνει ο Κυρανάκης; Αδίστακτα και ανερυθρίαστα βαφτίζει τους αγρότες των μπλόκων λαμόγια, με τη λογική «πες, πες, κάτι θα μείνει». Ενώ έχει στηθεί μια εγκληματική οργάνωση, με αρχηγείο το ίδιο το Μέγαρο Μαξίμου, με επιτελάρχες υπουργούς, αξιωματικούς γενικούς γραμματείς και προέδρους και αντιπροέδρους του ΟΠΕΚΕΠΕ και υπαξιωματικούς διάφορους Φραπέδες, Χασάπηδες, Καλφούτζους, Χλύκες κ.ά., που από τη μια αρπάζει τεράστια ποσά επιδοτήσεων με παράνομο τρόπο, μοιράζοντάς τες ιεραρχικά, και από την άλλη επικεντρώνεται στην αντι-δεξιά Κρήτη με στόχο να τη βάψει «μπλε» στις εκλογές του 2023, για να εξασφαλιστεί η αυτοδυναμία της ΝΔ στη Βουλή, ο Κυρανάκης αντιστρέφει την πραγματικότητα, εξαφανίζει την εγκληματική οργάνωση και βάζει στη θέση της τους αγωνιζόμενους αγρότες, οι οποίοι υπήρξαν θύματα και του σκανδάλου του ΟΠΕΚΕΠΕ. Μπορεί ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ο Κυρανάκης να φαίνεται εκτός γραμμής, όσο όμως οι αγρότες θα στέκονται στα μπλόκα, σε μπλόκα μαχητικής διεκδίκησης πάνω στις εθνικές οδούς και όχι απλής διαμαρτυρίας στους παράδρομους, η άποψη Κυρανάκη, θα γίνεται κυρίαρχη στον κυβερνητικό λόγο και ακόμα περισσότερο στο λόγο των -αλητών, ρουφιάνων- δημοσιογράφων που υπηρετούν την κυβερνητική πολιτική)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo