Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 28 Ιούλη
  • Και άλλα εφτά ιδιωτικά «πανεπιστήμια» πήραν άδεια ίδρυσης και λειτουργίας 
  • Κυπριακό: Γιατί να κάνει την παραμικρή υποχώρηση η Τουρκία;
  • Kαι στην κορφή Ματίνα
  • Δεν υπάρχει διαδρομή γύρω από το Ορμούζ: Γιατί οι εναλλακτικοί αγωγοί της Δυτικής Ασίας δεν επαρκούν
  • Περσικός Κόλπος: Ξαναβάζουν την ουρά στα σκέλια οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Στήλες»Κόντρες»Κόντρες
Κόντρες

Κόντρες

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr28 Σεπ 2013, 00:00

Για να μην ξεχνιόμαστε: αυτή είναι η κυβέρνηση που θα… τσακίσει το φασισμό. Η κυβέρνηση που στέλνει έξι διμοιρίες ενστόλων φασιστοειδών να πνίξουν στα χημικά και μετά, εκμεταλλευόμενοι τον καπνό και τα αναπνευστικά προβλήματα, να τσακίσουν με τα γκλομπ τους εργάτες της ΛΑΡΚΟ, που απέκλεισαν συμβολικά την εθνική οδό.

♦ Απουσία με νόημα

Πέντε χρυσαυγίτες πιάστηκαν στη Θεσσαλονίκη να «περιπολούν» σε περιοχή που συχνάζουν άστεγοι μετανάστες. Πάνω τους βρέθηκαν τρία πτυσσόμενα κλομπ, δύο στιλέτα, τέσσερα αναισθητικά σπρέι και μια κροτίδα. Παραπέμφθηκαν να δικαστούν για απλή παράβαση του νόμου περί όπλων, χωρίς καμιά επιβαρυντική διάταξη για «σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση». Ζήτησαν αναβολή, την πήραν και αφέθηκαν ελεύθεροι. Οι δε μπάτσοι που τους συνέλαβαν δεν εμφανίστηκαν στο δικαστήριο για να καταθέσουν!

Εμφανίστηκαν στην εξ αναβολής δίκη, από την οποία οι Χρυσαυγίτες έφυγαν με μικρές ποινές (από έξι μέχρι δέκα μήνες), με αναστολή!

♦ Αστική αριστερά

«Μπορεί να συμφωνούμε ή να διαφωνούμε η Δεξιά και η Αριστερά σε πάρα πολλά πράγματα, αλλά είμαστε γέννημα του ίδιου πράγματος, του Γαλλικού Διαφωτισμού και της Γαλλικής Επανάστασης. Δυστυχώς ή ευτυχώς, αυτό είμαστε. Το ένα και μοναδικό άκρο που το αμφισβητεί όλο αυτό το πράγμα είναι το γνωστό φασιστικό άκρο. Δεν υπάρχει άλλο άκρο. Δεν μπορούμε σε καμία περίπτωση να μιλάμε για δύο άκρα. Είναι καταστατική αρχή της Δημοκρατίας μας και είναι ένα. Αυτό που αμφισβητεί τους κανόνες άσκησης της Δημοκρατίας μας (…) Η επαναστατική ένοπλη αριστερά, ορίζεται ως άκρο αλλά είναι ένα φαινόμενο περιστασιακό, συγκυριακό, το οποίο βρήκε τη θέση που του αξίζει».

Τα λόγια δεν εκστομίστηκαν από κάποιον πατενταρισμένο σοσιαλδημοκράτη, αλλά από τον βουλευτή και ηγετικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργο Σταθάκη (Real FM, 19.9.13). Μη βιαστείτε να θυμώσετε. Μάλλον να ευχαριστήσουμε πρέπει τον κ. Σταθάκη, γιατί μας έδωσε μια ειλικρινή ομολογία του αστικού χαρακτήρα του ΣΥΡΙΖΑ. Η δική τους αριστερά είναι η αριστερά του αστικού πολιτικού φάσματος. Καμιά σχέση μ’ αυτό που έχει πολιτογραφηθεί στη χώρα μας (και όχι μόνο) ως πολιτική και κοινωνική Αριστερά. Η δική μας Αριστερά δεν θεωρεί ως μήτρα της το Διαφωτισμό και τη Γαλλική Επανάσταση (μολονότι αναγνωρίζει τη συνεισφορά τους στην κοινωνική εξέλιξη). Είναι η Αριστερά του Μαρξ και του Ενγκελς, του Κομμουνιστικού Μανιφέστου και της Παρισινής Κομμούνας, των τριών Διεθνών και της Οκτωβριανής Επανάστασης. Είναι η Αριστερά της επανάστασης, της συντριβής του καπιταλισμού και της αστικής δημοκρατίας, της εργατικής εξουσίας και του κομμουνισμού.

Οσο για την περιφρονητική αναφορά στους αγωνιστές των ένοπλων οργανώσεων, για την έκφραση χαράς για όσους φυλακίστηκαν, ας τα βλέπουν αυτά κάποιοι που φλερτάρουν με τον ΣΥΡΙΖΑ την ίδια στιγμή που δηλώνουν επαναστάτες.

♦ Σκασμός

Εκτός από τον Καμμένο, έχουμε και τον Νικολόπουλο, που μοστράρει σαν «γενικός γραμματέας του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος» και ήταν μαζί του στην Αμφιάλη και εξέδωσε ανακοίνωση για να μας πει ότι «χωρίς κάμερες, χωρίς συνοδεία στελεχών και οπαδών, απλά και ανθρώπινα, με την παρουσία μόνο ορισμένων φίλων, μεταβήκαμε με το αυτοκίνητο του κ. Καμμένου στο σημείο της δολοφονίας, όπου και ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ δέχτηκε την απρόκλητη δολοφονική επίθεση εις βάρος του». Δε θα γράφαμε το παραμικρό σχόλιο γι’ αυτές τις φαιδρότητες, αν δε θυμόμασταν τη δολοφονία του Νίκου Τεμπονέρα στην Πάτρα. Οι τότε βουλευτές της ΝΔ Μπεκίρης (και υφυπουργός Παιδείας) και Νικολόπουλος, μαζί με τον διορισμένο νομάρχη Τάγαρη, κατηγορήθηκαν από το δημοκρατικό κόσμο της Πάτρας και σωρεία οργανώσεων ως ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας του αγωνιστή καθηγητή. Ως οι άνθρωποι που συντόνιζαν τις επιθέσεις των ταγμάτων εφόδου («Κενταύρους» τους έλεγαν τότε), σε μία από τις οποίες ο Καλαμπόκας με τη συμμορία του δολοφόνησαν τον Τεμπονέρα.

Μπορεί να έχουν περάσει 22 χρόνια από τότε, μπορεί η «Αυγή» του ΣΥΡΙΖΑ να φιλοξενεί ως αρθρογράφο τον Νικολόπουλο (!), όμως η Ιστορία απαιτεί τη μνήμη και όχι τη λήθη.

♦ Ξύπνησαν τα ζόμπι

Ο Βασίλης Κοντογιαννόπουλος, ο υπουργός Παιδείας του Μητσοτάκη, που έχει τα χέρια του βαμμένα με το αίμα του Νίκου Τεμπονέρα, καθώς ήταν αυτός που ξαμόλυσε τα τάγματα εφόδου των ΟΝΝΕΔιτών «Κενταύρων» να ανακαταλάβουν τα σχολεία από τους μαθητές, ξύπνησε από τον πολιτικό του τάφο (ποτέ δεν τον ξέπλυνε η μεταπήδησή του στο ΠΑΣΟΚ, ενώ απέτυχε παταγωδώς και με τη νεοφιλελεύθερη Δράση) και συνέγραψε άρθρο που δημοσιεύτηκε στα «Νέα» υπό τον τίτλο «Στο ίδιο έργο θεατές – Ποιες τρεις γυναίκες μπορούν να προωθήσουν την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση». Οι τρεις γυναίκες στις οποίες ο Κοντογιαννόπουλος θα εμπιστευόταν «τη μεταρρύθμιση της Παιδείας» είναι η Αννα Διαμαντοπούλου και η Μαριέττα Γιαννάκου, «που έχουν αποδείξει ότι διαθέτουν τα κότσια να συγκρου- στούν με τις κομματικές και τις συνδικαλιστικές συντεχνίες», και η Ελένη Αρβελέρ, που διαθέτει «διεθνές κύρος και εμπειρία»!

Το δυστύχημα για τα πολιτικά ζόμπι είναι ότι δεν μπορούν να τρομάξουν κανέναν, ενώ γελάνε μαζί τους και οι ηγεσίες των κομμάτων από τα οποία κάποτε πέρασαν.

♦ Από καφετζής μπάτλερ

«Η διαδικασία των μεταρρυθμίσεων δεν είναι μόνο μια διαδικασία λιτότητας, αλλά και ανταγωνιστικότητας, υγιών δημοσιονομικών, ενίσχυσης της εμπιστοσύνης των επενδυτών στις χώρες μας. Πιστεύω ότι σε αυτόν τον δρόμο έχουμε καταφέρει πολλά, αλλά δεν είμαστε ακόμη στο τέλος». Διαβάζαμε τα λόγια της Ανγκελα Μέρκελ από την πρώτη μετεκλογική συνέντευξή της και λέγαμε «τι μας θυμίζει, τι μας θυμίζει». Και θυμηθήκαμε.

«Η δημοσιονομική σταθεροποίηση είναι φυσικά απαραίτητη. Η πλήρης εφαρμογή του προγράμματος είναι ουσιώδης αυτή τη στιγμή για να υποστηρίξει την επιστροφή της εμπιστοσύνης και προς χάριν της ανάπτυξης και της δημιουργίας θέσεων εργασίας (…) Είναι καρικατούρα να παρουσιάζετε τις πολιτικές της ΕΕ ως επικεντρωμένες μόνο στη δημοσιονομική σταθεροποίηση. Είναι επίσης επικεντρωμένες στις δομικές μεταρρυθμίσεις και στις επενδύσεις (…) Αυτό είναι που μερικές φορές ονομάζεται λιτότητα. Εγώ το ονομάζω αποτελεσματικότητα, όπως επίσης και κοινωνικό μέτρο». Είναι κομμάτια από τις δηλώσεις Μπαρόζο, όταν συναντήθηκε με τον Σαμαρά (δημοσιεύτηκαν στο προηγούμενο φύλλο της «Κ»).

Ο τύπος αυτός αποκλήθηκε κάποτε «καφετζής των Αζορών», επειδή σερβίριζε τους καφέδες στον Μπους και τον Μπλερ, που σχεδίαζαν την εισβολή στο Ιράκ. Πλέον πρέπει να ονομάζεται «μπάτλερ της βαρόνης», αφού επαναλαμβάνει ό,τι λέει η Μέρκελ, την οποία γλείφει πατόκορφα, επιθυμώντας μια τρίτη θητεία στην προεδρία της Κομισιόν κι αν όχι αυτό (που φαίνεται από αδύνατο έως εξαιρετικά δύσκολο), ένα άλλο ευρωπαϊκό πόστο.

♦ Κόμμα αρχών!

Μεγάλος καυγάς στο κόμμα των γερμανών Πρασίνων. Ο Γιόσκα Φίσερ και άλλα στελέχη κατηγορούν τη σημερινή ηγεσία ότι έγινε φερέφωνο της αριστερής πτέρυγας, με αποτέλεσμα να βάλει εργατικά αιτήματα στο εκλογικό πρόγραμμα και να χάσει ψήφους!

♦ Κρείττον σιγάν…

Δεν μας έφταναν οι «δικοί μας», ενέσκυψε και ο μίστερ Τζέρεμι Αιρονς, ο οποίος αφού συνέφαγε με την υπουργό Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη και διαφήμισε την καινούργια ταινία στην οποία πρωταγωνιστεί, θέλησε να μας δώσει και… πολιτικές συμβουλές στη συνέντευξη Τύπου που του οργάνωσε η διαφημιστική εταιρία. «Ενα μεμονωμένο περιστατικό ενός ηλίθιου ακροδεξιού» ήταν κατ’ αυτόν η εν ψυχρώ δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τον μαχαιροβγάλτη των ναζιστικών ταγμάτων εφόδου! Αν τον είχαν διαθέσιμο οι συνήγοροι του μαχαιροβγάλτη, θα τον καλούσαν για μάρτυρα υπεράσπισης, διεκδικώντας το… ακαταλόγιστο για τον πελάτη τους.

Μας είπε ακόμα ο μίστερ Αιρονς, ότι φταίνε οι πολιτικοί και οι οικονομολόγοι που «μας είπαν ψέματα και μας οδήγησαν σε ένα τρόπο ζωής που δεν ανταποκρίνεται στις δυνατότητές μας». Ακόμη, ότι «φταίμε και όλοι εμείς που καταναλώναμε, αλλά φταίνε κι εκείνοι που μας δάνειζαν»!

Καλύτερα να το βουλώσεις, μίστερ Αιρονς, και να περιοριστείς στα υποκριτικά σου καθήκοντα. Γιατί δεν είσαι μόνο πολιτικά και οικονομικά αμόρφωτος, αλλά είσαι και κοινωνικά προκλητικός. Ιδια καταναλώνουμε εσύ κι εμείς; Ολο το καλοκαίρι έκανες βόλτες στα ελληνικά νησιά, διαμένοντας σε ξενοδοχεία πολυτελείας, την ίδια ώρα που εκατοντάδες χιλιάδες ελληνικές εργατικές οικογένειες δεν μπορούσαν ούτε στα χωριά τους να πάνε για μερικές μέρες διακοπών.

♦ Πρόκληση

Νεοναζί σκοτώνουν εν ψυχρώ έναν νέο άνθρωπο, έναν εργαζόμενο καλλιτέχνη, και ο Καμίνης παίρνει μέρος σε χάπενινγκ με σύνθημα «όχι στη βία». Ετσι, γενικά κι αόριστα. Και ποιοι οργάνωσαν το χάπενινγκ; Η «Δράση» του Σκυλακάκη, του Μάνου και των λοιπών νεοφιλελεύθερων, οι οποίοι βρίσκουν… αριστερή την πολιτική των μνημονιακών κυβερνήσεων και ζητούν περισσότερα αντιλαϊκά μέτρα. Να πεις «ντροπή», θα χάσεις τα λόγια σου. Σημειώνουμε, λοιπόν, το γεγονός για να ξέρουμε ποιοι συμμετέχουν στα κάλπικα αντιφασιστικά μέτωπα και ποιοι προσπαθούν να εξισώσουν τις λαϊκές αντιστάσεις με τη φασιστική βία.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΥπόθεση του λαού
Επόμενο άρθρο ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

Σχετικά Αρθρα

O μεγαλύτερος τίτλος τιμής

Κόντρες 22 Ιούλ 2026, 14:10

Το σκληρό πρόσωπο του μπος στην τέχνη

Κόντρες 21 Ιούλ 2026, 21:15

Εμείς γι’ αλλού κινήσαμε γι’ αλλού…

Κόντρες 20 Ιούλ 2026, 19:50

Τα δικά μας τα πλημμελήματα είναι καλύτερα

Κόντρες 17 Ιούλ 2026, 14:11

Φράξια με το φελλό

Κόντρες 16 Ιούλ 2026, 13:39

Μαρινακίες

Κόντρες 15 Ιούλ 2026, 14:25
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 28 Ιούλη

28 Ιούλ 2026, 00:01
Παιδεία

Και άλλα εφτά ιδιωτικά «πανεπιστήμια» πήραν άδεια ίδρυσης και λειτουργίας 

27 Ιούλ 2026, 20:04
Πολιτική

Κυπριακό: Γιατί να κάνει την παραμικρή υποχώρηση η Τουρκία;

27 Ιούλ 2026, 19:57
Υγεία

Kαι στην κορφή Ματίνα

27 Ιούλ 2026, 18:45
Διεθνή

Δεν υπάρχει διαδρομή γύρω από το Ορμούζ: Γιατί οι εναλλακτικοί αγωγοί της Δυτικής Ασίας δεν επαρκούν

Η προσπάθεια παράκαμψης του Στενού του Ορμούζ καταλήγει στο ίδιο πρόβλημα: Κάθε εναλλακτική διαδρομή παραμένει όμηρος του πολέμου, ανταγωνιστικών σημείων θαλάσσιας συμφόρησης ή πολιτικών διαφορών

27 Ιούλ 2026, 12:58
Διεθνή

Περσικός Κόλπος: Ξαναβάζουν την ουρά στα σκέλια οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές

27 Ιούλ 2026, 11:22
Πολιτική

Και η Κύπρος στο χάρτη του «Μεγάλου Ισραήλ»

27 Ιούλ 2026, 09:40
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 27 Ιούλη

27 Ιούλ 2026, 00:01
Πολιτισμός

Ιλιά Ερενμπουργκ: Μια ιστορία του αυτοκινήτου

26 Ιούλ 2026, 10:50
Αθλητισμός

Τσακίστε τα σιωναζίδια παντού

26 Ιούλ 2026, 09:59
Παιδεία

Βάσεις εισαγωγής 2026: 25.926 υποψήφιοι αποκεφαλίστηκαν λόγω Ελάχιστης Bάσης Εισαγωγής

32.910 υποψήφιοι συνολικά έμειναν εκτός νυμφώνος

26 Ιούλ 2026, 08:38
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 26 Ιούλη

26 Ιούλ 2026, 00:01
Διεθνή

Oι Χούθι βομβάρδισαν επιτυχώς το διυλιστήριο της ARAMCO στη Σαουδική Αραβία

25 Ιούλ 2026, 18:16
Αγροτικά

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ο Τσιάρας έστειλε κατηγορούμενο τον «Γκρούεζά» του για να αρχειοθετηθεί ο ίδιος

Μαφιόζικοι χειρισμοί για το σκάνδαλο της εγκληματικής οργάνωσης του ΟΠΕΚΕΠΕ

25 Ιούλ 2026, 12:53
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

25 Ιούλ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 25 Ιούλη

25 Ιούλ 2026, 00:01
Διεθνή

Σαουδική Αραβία: Δεν μπαίνουμε στις Συμφωνίες του Αβραάμ

24 Ιούλ 2026, 19:48
Διεθνή

Tέσσερις Παλαιστίνιοι και δύο σιωναζιστές στρατιωτικοί νεκροί σε συγκρούσεις στη Δυτική Οχθη

24 Ιούλ 2026, 19:28
Διεθνή

Η Ιαπωνία δηλώνει ότι η διεθνής στήριξη προς την Παλαιστίνη θα συνεχίσει να ενισχύεται

24 Ιούλ 2026, 09:22
Εργατικά

Απαλλάσσονται πλήρως από κάθε κατηγορία οι διωκόμενοι/ες εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν στην Απεργία-Αποχή από την αξιολόγηση

Νίκη του εκπαιδευτικού κινήματος

24 Ιούλ 2026, 08:57
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 28 Ιούλη

Ημέρα κατά της ηπατίτιδας.

Περού: Ημέρα ανεξαρτησίας (1824).

1904: Σοσιαλιστές επαναστάτες εκτελούν τον υπουργό Εσωτερικών Βένζελ Φον Πλέβε, σύμβολο της τσαρικής καταπίεσης.

1914: Σκανδαλώδης αθώωση της συζύγου του υπουργού Οικονομικών της Γαλλίας για τη δολοφονία του εκδότη της “Figaro” Γκαστόν Καλμέτ.

1937: Βομβιστική απόπειρα του IRA κατά του Βρετανού βασιλιά Γεωργίου ΣΤ’ σε επίσκεψή του στο Μπέλφαστ.

1975: Αρχίζει η δίκη της χούντας.

2005: Ο IRA ανακοινώνει τον τερματισμό του ένοπλου αγώνα εναντίον της βρετανικής παρουσίας στη Βόρειο Ιρλανδία μετά από 36 χρόνια δράσης.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…
Δεν θα κουραστώ να το λέω, βλέπω εδώ και δημοσιογράφους οι οποίοι παρακολουθούν την συνεδρίασή μας: οι εκλογές θα γίνουν την άνοιξη του 2027. Αυτή η κυβέρνηση θα ολοκληρώσει την συνταγματική της θητεία. Ομως, αν μου επιτρέπετε, επειδή άκουσα και τον Μάξιμο και να κλείσω με αυτό, μου έδωσε μια ωραία ιδέα, έκανε κάποιες ποδοσφαιρικές αναφορές. Ισως με έναν τρόπο και εμείς να θυμίζουμε λίγο τη νικήτρια του Παγκοσμίου Κυπέλλου, την Ισπανία. Προσέξτε, τι έκανε η Ισπανία; Ηθελε να έχει κατοχή της μπάλας, άρα, δηλαδή, την πρωτοβουλία των κινήσεων. Οταν έχεις την μπάλα, εσύ μάλλον θα βάλεις γκολ. Οταν κυνηγάς να πάρεις την μπάλα κάποιος άλλος μάλλον… Εμείς, λοιπόν, έχουμε την πρωτοβουλία των κινήσεων. Εχουμε σίγουρα καλή φυσική κατάσταση, το έχουμε αποδείξει, οπότε μπορούμε να αντέξουμε αυτόν τον «μαραθώνιο» μέχρι τις εκλογές της άνοιξης του 2027. Και βέβαια, έχουμε αντοχή στο σκληρό παιχνίδι και ψυχραιμία απέναντι στους προπηλακισμούς. Ταυτόχρονα, είμαστε πρώτα και πάνω απ’ όλα ομάδα. Ομάδα. Οι ομάδες κερδίζουν, όχι οι δήθεν μεμονωμένοι σταρ.
Κυριάκος Μητσοτάκης
(Τον είπαν Μωυσή, Τσόρτσιλ, Ηρακλή, γκόμενο και άλλα που δεν τα θυμόμαστε. Ε, να μην αυτοχαρακτηριστεί και Ρόδρι; Εμμεσα και… με σεμνότητα και ταπεινότητα, αλλά όταν ένας χαζοχαρούμενος πορφυρογέννητος παριστάνει τον σεμνό και ταπεινό, ξεβρακώνεται αμέσως. Τα λέει και χαχανίζει αυτάρεσκα. Δε θα σχολιάσουμε την παρομοίωση της ΝΔ με την ποδοσφαιρική ομάδα της Ισπανίας, γιατί θα ήταν ιεροσυλία. Η Ισπανία είναι ο ορισμός της ομάδας, ενώ η ΝΔ είναι ένα τσούρμο παρτάκηδων που το διαφεντεύει δικτατορικώ τω τρόπω ένας αυτοκρατορίσκος με τους αυλικούς του. Το αφεντικό και εκείνοι που έχουν ως καθήκον να «φάνε τη σφαίρα», όπως λέει ο πρωθυπουργικός ανιψιός Γρηγόρης Δημητριάδης. Κι όχι μόνο να «φάνε τη σφαίρα», αλλά να ράψουν το στόμα τους, υπακούοντας στην ομερτά που απαιτεί η αυτοκρατορική αυλή. Θα θέσουμε ένα απλό ερώτημα: αν τα γκάλοπ – όχι αυτά που δημοσιεύονται, τα άλλα, τα κυλιόμενα, που τα βλέπουν μόνο ο αυτοκρατορίσκος και οι επιτελείς του – έδειχναν ότι «βγαίνουν τα κουκιά», θα είχε κανένα δισταγμό ο Μητσοτάκης να κάνει πρόωρες εκλογές; Μόνο αφελείς μπορεί να πιστεύουν τις μπούρδες περί «θεσμικότητας». Επειδή «τα κουκιά δε βγαίνουν» και επειδή οι δυναμικές που καταγράφουν αυτά τα μυστικά γκάλοπ δεν επιτρέπουν αισιοδοξία, επαναλαμβάνει συνεχώς «οι εκλογές θα γίνουν την άνοιξη του 2027». Τους θέλει, όμως, σε ετοιμότητα, γιατί αν για κάποιο ή κάποιους λόγους παρουσιαστεί ένα «παράθυρο ευκαιρίας», θα μπουμπουνίσει τις εκλογές πρόωρα. Θα πάρει το ρίσκο. Αλλιώς, θα το πάει μέχρι το τέλος, ολοκληρώνοντας όσες αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις απομένουν, ώστε να εξακολουθήσει να έχει στήριξη από την αστική τάξη. Οχι σώνει και καλά για να ξαναγίνει άμεσα πρωθυπουργός, αλλά για να μείνει ο ίδιος και η «φαμίλια» στο παιχνίδι)
Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo