Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 2 Οκτώβρη
  • Τιμές και φορολογία καυσίμων: Σύντομη ανατομία μιας ληστρικής επιδρομής
  • REUTERS: Η Συρία και η Χεζμπολά συναντήθηκαν μυστικά στην Τουρκία σε μια προσπάθεια αποκλιμάκωσης των εντάσεων
  • ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ η κατάσταση στην Ψυχιατρική κλινική του ΠΓΝ Αττικόν λόγω έλλειψης νοσηλευτικού προσωπικού
  • Αδερφοσφαγή
  • Σαν σήμερα 1 Οκτώβρη
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Στήλες»Κόντρες»Κόντρες
Κόντρες

Κόντρες

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr6 Ιούλ 2013, 00:00

Πόσες φορές έχετε δει τον πρόεδρο της Δημοκρατίας μιας χώρας να προσφέρει ανώτατο παράσημο στον διευθύνοντα σύμβουλο μιας ξένης επιχείρησης και τον υπουργό Εξωτερικών να του το επιδίδει καμαρωτός σε επίσημη τελετή;
 
Ο δωσιλογισμός φαίνεται και στο συμβολικό επίπεδο.
 

♦ Σεμνά και ταπεινά

Εμείς σας το είχαμε πει. Ο Μαρκόπουλος (πόσο μάλλον ο Σολδάτος) δεν είναι Σουφλιάς, για να οργανωθεί σόου επανόδου του στη ΝΔ στη διάρκεια του συνέδριου, όπως είχε κάνει με τον σαρακατσάνο ο Καραμανλής. Ο Σαμαράς έκανε «ανοιχτή πρόσκληση» το Σαββατοκύριακο και τη Δευτέρα πουρνό-πουρνό πρώτα ο Μαρκόπουλος και μετά ο Σολδάτος «ανταποκρίθηκαν στο προσκλητήριο» και δήλωσαν ότι επιστρέφουν στη ΝΔ. Σεμνά και ταπεινά. Τώρα, ο Μαρκόπουλος πρέπει να κάνει αγώνα δρόμου για να σκαρφαλώσει και πάλι εκεί που βρισκόταν πριν πάει ν’ ανταμώσει τον Καμμένο. Βέβαια, με τον Βορίδη ν’ ανοίγει ακροδεξιά-ηγετική περπατησιά, έχει ελπίδες να διανύσει αυτόν τον δρόμο πιο γρήγορα. Διότι έχει υπάρξει εξ απορρήτων του Σαμαρά στο παρελθόν.
 
ΥΓ: Στη δήλωσή του ο Μαρκόπουλος πρώτα έγλειψε πατόκορφα τον Σαμαρά («Σπάνια ένας πρωθυπουργός απευθύνει τέτοιο προσκλητήριο. Ο Αντώνης Σαμαράς συνδυάζει την εργατικότητα και την αποφασιστικότητα για την ανασυγκρότηση της χώρας με την πολιτική διορατικότητα για μια μεγάλη παράταξη που θα εξασφαλίσει την κυβερνησιμότητα. Απομακρύνει πολιτικούς κλυδωνισμούς…») και μετά μας είπε ότι «σε όλη του την πορεία, υπηρέτησε αρχές και αξίες»! Μιλά για την εκλογή του με τους περισσότερους σταυρούς στην Εύβοια και καταλήγει: «Την εντολή αυτή δεν την παραχαράσσω, αντίθετα της προσδίδω προστιθέμενη αξία»! Εξελέγη με το ψηφοδέλτιο του κόμματος Καμμένου και κερδίζει… προστιθέμενη αξία μεταπηδώντας στο κόμμα του Σαμαρά (μαζί με την έδρα). Πράγματι, υπηρετεί «αρχές και αξίες»!
 

♦ Αμφιβολίες!

«Η ίδια η ΔΗΜΑΡ θα πρέπει έστω και τώρα να επιλέξει, να ξεκαθαρίσει και να πείσει σε ποια όχθη βρίσκεται. Είναι μνημονιακή ή αντιμνημονιακή δύναμη;».
Για την κ. Βαλαβάνη του ΣΥΡΙΖΑ (Εφ. Συντ., 1.7.13) η πολιτική είναι ένα κοστού-μι. Το φοράς και όταν λερωθεί το στέλνεις στο καθαριστήριο. Στο μεταξύ, φοράς ένα άλλο κοστούμι και γίνεσαι άλλος άνθρωπος. Και μόνο η διατύπωση ερωτήματος σχετικά με τον χαρακτήρα της ΔΗΜΑΡ, μετά τη συμμετοχή της στη συγκυβέρνηση με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και την αποχώρησή της χωρίς την παραμικρή αντιμνημονιακή αιχμή (ζητήματα εσωτερικής λειτουργίας της κυβέρνησης επικαλούνται ο Κουβέλης και τα στελέχη του), δείχνει την πλήρη έλλειψη αρχών από το ηγετικό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ. Οταν σήμερα, που ο Κουβέλης διακηρύσσει σε όλους τους τόνους ότι δεν διαφωνεί με τον πυρήνα της κυβερνητικής πολιτικής, διατυπώνονται τέτοια πρόστυχα ερωτήματα, φανταστείτε τι έχει να γίνει σε μια συγκυρία που ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα και θα χρειάζεται τις ψήφους της ΔΗΜΑΡ για να σχηματίσει κυβέρνηση. Τότε, βέβαια, η ενδεχόμενη κυβερνητική συνεργασία με τη ΔΗΜΑΡ θα αποτελεί το καλύτερο άλλοθι για μια (συριζοδημαρίτικη) κυβερνητική πολιτική που θ’ αποτελεί συνέχεια αυτής που ασκείται σήμερα.
 

♦ Ασχετοσύνη;

Καλά οι φυλλάδες που στηρίζουν φανερά την κυβέρνηση και έχουν δώσει εντολή στα παπαγαλάκια τους να φιλοτεχνούν συνεχείς αγιογραφίες του Δένδια, όμως η «Εφημερίδα των Συντακτών» τι λόγο έχει να κάνει το ίδιο; Σε σχόλιο με την υπογραφή ΜΠ.Α. (1.7.13), που αναφερόταν στην ομιλία Δένδια στο συνέδριο της ΝΔ, διαβάσαμε τα εξής: «Ο υπουργός άνοιξε όλη τη βεντάλια του υπουργείου του, και πολλοί έμειναν στην αίθουσα για να ακούσουν ότι η Ελλάδα θα διαφοροποιηθεί από τη συμφωνία του Δουβλίνου. Αυτή η προαναγγελία ακούγεται σαν απειλή, για τους μετανάστες, που στην αντίληψη της κυβέρνησης αποτελούν κίνδυνο».
 
Καλά, δεν γνωρίζει αυτός που έγραψε το σχόλιο, ότι το «Δουβλίνο 3» έχει ήδη τελειώσει (ψηφίστηκε από τα αρμόδια θεσμικά όργανα της ΕΕ), χωρίς κανένα ελληνικό βέτο, και οσονούπω θα πάρει αριθμό Κανονισμού και θα δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της ΕΕ; Μόνο ανενημέρωτος και άσχετος με το αντικείμενο είναι ή κάνει κι αυτός τη δουλειά του Δένδια;
 
ΥΓ:  Για το θέμα έχουμε γράψει αναλυτικά σε προηγούμενα φύλλα της «Κ». Δες και σ’ αυτό το φύλλο, στη σελίδα 11.
 

♦ Εμπόριο

Το παιδί δεν είναι Σχορτσιανίτης ή Κόμματος. Παίζει μπάσκετ, όπως οι προηγούμενοι, όμως δεν είναι Ελληνας ο ένας από τους δυο γονείς του. Μάνα και πατέρας είναι μετανάστες από τη Νιγηρία, απ’ αυτούς που σκοτώνονται στη δουλειά για να βγάλουν ένα μεροκάματο. Το παιδί, όμως, μιλάει τα ελληνικά σαν να είναι η μητρική του γλώσσα. Εδώ γεννήθηκε, εδώ μεγάλωσε, εδώ πήγε σχολείο. Είναι πολύ πιθανό τη μητρική του γλώσσα να τη μιλάει σπαστά, όπως δυστυχώς συμβαίνει με χιλιάδες παιδιά μεταναστών.
 
Ο Γιάννης με το στριφνό επίθετο έχει πάρει την ελληνική ιθαγένεια. Είναι εξελίσσιμος επαγγελματίας αθλητής, βλέπετε, και τον χρειάζονται για την Εθνική Ελλάδας. Υπάρχουν και άλλα παιδιά μεταναστών, γεννημένα και μεγαλωμένα στην Ελλάδα, που πρόλαβαν να πάρουν ιθαγένεια με το νόμο Ραγκούση. Οχι η πλειοψηφία. Η πλειοψηφία πλέον δεν μπορεί να ελπίζει ούτε σ’ αυτό το νόμο, ο οποίος έχει μπει στο ψυγείο (με απόφαση του ΣτΕ) και ο ακροδεξιός Αθανασίου θα τον αντικαταστήσει με κάτι άλλο που θα ταιριάζει απόλυτα στα κυρίαρχα εθνικιστικά και ρατσιστικά πρότυπα. Εκτός αν κάποιο παιδί μπορεί να προσφέρει μετάλλια. Εμπόριο γίνεται και στο χρηματιστήριο αυτού του εμπόριου η καταγωγή των γονιών και η κοινωνική θέση δεν πιάνουν μία. Μόνο το «εθνικό όφελος» μετράει. Ελάχιστοι, όμως, είναι οι προικισμένοι με προσόντα που τους επιτρέπουν να γίνουν επαγγελματίες αθλητές.
 
ΥΓ: Το καλλιτεχνικό τάλαντο δεν μετράει, όπως αποδεικνύει το γεγονός ότι παιδιά μεταναστών που δραστηριοποιούνται στον καλλιτεχνικό χώρο δεν μπορούν καν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό.
 

♦ Νεοναζί

Επειδή ο Βορίδης είναι της μόδας τούτη τη βδομάδα, ανασύραμε από το αρχείο μας αποσπάσματα από επίκαιρη ερώτηση που έκανε το 2008, ως βουλευτής του ΛΑΟΣ τότε, για να υπερασπιστεί τους νεοναζί συμμορίτες, που δεν είχαν σηκώσει ακόμα εκλογικό μπόι και ο Βορίδης ήταν ο γεφυροποιός που τους τραβούσε προς το ΛΑΟΣ. Ανέφερε, λοιπόν, στην ερώτησή του:
 
«Πριν από λίγες μέρες είχαμε και νέα, εκτεταμένα επεισόδια από ακροαριστερές και αναρχικές ομάδες στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα. Για πολλοστή φορά οι αναρχικοί επιτέθηκαν στους έλληνες κατοίκους της περιοχής και προσπάθησαν να σπάσουν τις πόρτες της παιδικής χαράς της περιοχής, τις οποίες έχουν κλειδώσει οι κάτοικοι για να εμποδίσουν την κατάληψη και αυτού του χώρου από ομάδες λαθρομεταναστών και τη διακίνηση ναρκωτικών (…) Ερωτάται ο κύριος Υπουργός: 1. Τι μέτρα σκοπεύει να πάρει το Υπουργείο για να προστατεύσει τους κατοίκους του Αγίου Παντελεήμονα από τη βία των ακροαριστερών συμμοριών;».
 
Κι όταν πήρε το λόγο, είπε μεταξύ άλλων: «Οταν πια απελπισμένοι οι κάτοικοι φτάνουν στο σημείο της αυτο-οργανώσεώς τους (…) εμφανίζονται αυτόκλητες προστάτες των παρανόμων μεταναστών η άκρα αριστερά και οι αναρχικοί των οποίων τη δράση ανέχεται συνολικά η κοινωνία, προκειμένου να κάνουν τι; Να ξυλοφορτώνουν τους κατοίκους».
 

♦ Αβανταδόροι

Με το που την έκανε η ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση και ενώ εξακολουθεί να στηρίζει και την κυβέρνηση και την α-σκούμενη πολιτική (ζητήματα εσωτερικής λειτουργίας της συγκυβέρνησης επικαλείται για την αποχώρησή της), έσπευσαν οι εργατοπατέρες της ΑΔΕΔΥ να προσφέρουν κοινωνική στήριξη (όση μπορούν, φυσικά). Συναντήθηκαν με τον Κουβέλη και «ζήτησαν τη στήριξη των αιτημάτων των Δημοσίων Υπαλλήλων καταθέτοντας τις προτάσεις τους για μια σειρά ζητήματα».
Ως εδώ θα μπορούσε να πει κανείς «πάει στο διάολο», όμως υπάρχει και συνέχεια. Οπως αναφέρει η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ, «από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φ. Κουβέλης δεσμεύτηκε ότι θα αναλάβει νομοθετικές πρωτοβουλίες στήριξης των αιτημάτων των Δημοσίων Υπαλλήλων και τόνισε ότι η αναγκαία μεταρρύθμιση του Δημόσιου Τομέα, ώστε να βελτιωθεί η λειτουργία του και οι παρεχόμενες υπηρεσίες, δεν μπορεί να υλοποιηθεί με απολύσεις εργαζομένων».
 
Δεν γνωρίζουν οι εργατοπατέρες ότι ο Κουβέλης συμφώνησε με τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο και για τις 4.000 απολύσεις μέχρι το τέλος του χρόνου και για τις 15.000 απολύσεις μέχρι το τέλος του 2014 και για τις 12.500 διαθεσιμότητες φέτος; Φυσικά και το γνωρίζουν, όμως εν πλήρη συνειδήσει λειτούργησαν ως αβανταδόροι (και) του Κουβέλη.
 

♦ Ξεπουληματίες

«Η ΠΟΕΣΥ τονίζει ότι όλοι πρέπει να ακουστούν και όλων οι θέσεις πρέπει να ληφθούν υπόψη, προκειμένου να εξευρεθεί βιώσιμη λύση για την ΕΡΤ ΑΕ σύμφωνα με το Σύνταγμα, τις αποφάσεις του ΣτΕ και τις διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας». Αυτά ανακοίνωσε, μεταξύ άλλων, το ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών, στις 28 Ιούνη. Με το ίδιο δελτίο Τύπου ανακοινώθηκε ότι «συγκροτήθηκε ομάδα που αποτελείται από τους νομικούς συμβούλους της Ομοσπονδίας, των Ενώσεων-μελών της και της ΠΟΣΠΕΡΤ, η οποία θα επιμεληθεί τις νομικές ενέργειες προάσπισης των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζόμενων στην ΕΡΤ (εξώδικες δηλώσεις, αγωγές ακύρωσης των απολύσεων, ασφαλιστικά μέτρα και κάθε είδους προσφυγές) με σκοπό την επιτυχή έκβαση –και σε δικαστικό επίπεδο- του αγώνα που όλοι μαζί διεξάγουμε».
 
Δεν γνωρίζουν, άραγε, ότι η απόφαση του ΣτΕ επικυρώνει το κλείσιμο της ΕΡΤ ΑΕ και τις απολύσεις όλων (και των 2.656) εργαζόμενων; Ασφαλώς και το γνωρίζουν. Οι Συριζαίοι και οι σύμμαχοί τους, όμως, έχουν συνηθίσει στο ξεπούλημα. Γι’ αυτό και αποδίδονται σ’ ένα παρασκηνιακό παζάρι με τον Καψή (συνεχείς είναι οι «άτυπες» συναντήσεις τους) και την ίδια στιγμή προσανατολίζονται αποκλειστικά σε νομικές διαδικασίες, ώστε στο τέλος να φέρουν τους εργαζόμενους μπροστά σε τετελεσμένα, που θα λειτουργήσουν ως ύστατος εκβιασμός.
Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΚινούμενη άμμος
Επόμενο άρθρο ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

Σχετικά Αρθρα

Αδερφοσφαγή

Κόντρες 1 Οκτ 2026, 14:33

Aρχοντας νοικοκύρης και όχι πλεμπαίος κακομοίρης

Κόντρες 30 Σεπ 2026, 13:07

Ν’ ακούτε την… «πρωθυπουργέσα»

Κόντρες 28 Σεπ 2026, 14:58

Πόθοι στον καταραμένο βάλτο

Κόντρες 25 Σεπ 2026, 19:30

H κότα έκανε τ’ αυγό ή το αυγό την κότα;

Κόντρες 24 Σεπ 2026, 14:52

Κάτι τέτοια τον τρέφουν

Κόντρες 23 Σεπ 2026, 09:18
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 2 Οκτώβρη

2 Οκτ 2026, 00:01
Οικονομία

Τιμές και φορολογία καυσίμων: Σύντομη ανατομία μιας ληστρικής επιδρομής

1 Οκτ 2026, 21:46
Διεθνή

REUTERS: Η Συρία και η Χεζμπολά συναντήθηκαν μυστικά στην Τουρκία σε μια προσπάθεια αποκλιμάκωσης των εντάσεων

1 Οκτ 2026, 18:11
Υγεία

ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ η κατάσταση στην Ψυχιατρική κλινική του ΠΓΝ Αττικόν λόγω έλλειψης νοσηλευτικού προσωπικού

Καταγγελία του Σωματείου Εργαζόμενων

1 Οκτ 2026, 17:12
Κόντρες

Αδερφοσφαγή

1 Οκτ 2026, 14:33
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 1 Οκτώβρη

1 Οκτ 2026, 00:01
Πολιτική

Τριαντόπουλος: όπως λέμε Μητσοτάκης

30 Σεπ 2026, 22:03
Καταστολή

Απορρίφθηκε η αίτηση αποφυλάκισης της κατηγορούμενης για Μarfin

30 Σεπ 2026, 20:00
Διεθνή

Το Ιράν έλαβε, μέσω διαμεσολαβητών, την απάντηση των ΗΠΑ στην πρόταση ειρήνης

30 Σεπ 2026, 18:52
Κόντρες

Aρχοντας νοικοκύρης και όχι πλεμπαίος κακομοίρης

30 Σεπ 2026, 13:07
Παιδεία

Ενας φασίστας καθηγητής στα αμφιθέατρα του ΕΚΠΑ

Ψήφισμα του Τμήματος Τουρκικών και Ασιατικών Σπουδών για τα «έργα και ημέρες» διδάσκοντα

30 Σεπ 2026, 09:17
Πολιτισμός

Αν πιστεύεις το NAZA, αλλά όχι τους ίδιους τους Παλαιστίνιους, είσαι συνένοχος

30 Σεπ 2026, 09:07
Παιδεία

Εθνικό Απολυτήριο: Ανάμεσα στη Σκύλλα και τη Χάρυβδη

Τα τρία σενάρια της ενδιάμεσης έκθεσης της Επιτροπής Διαλόγου για την εισαγωγή στα ΑΕΙ

30 Σεπ 2026, 08:03
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 30 Σεπτέμβρη

30 Σεπ 2026, 00:01
Διεθνή

Ο σιωναζιστής Μπεν Γκβιρ πρόσφερε στους Παλαιστίνιους «ζωντανά» το πορτραίτο ενός ήρωά τους

Ο Χασάν Σαλάμε παραμένει αλύγιστος μετά από 30 χρόνια συστηματικών βασανιστηρίων στα σιωνιστικά κολαστήρια

29 Σεπ 2026, 19:18
Διεθνή

Αραγτσί: «Δηλώνω κατηγορηματικά ότι δεν έχει υπάρξει καμία αλλαγή στις θέσεις του Ιράν. Οι όροι μας για το εκ νέου άνοιγμα του Στενού είναι σαφείς»

29 Σεπ 2026, 15:02
Πολιτική

Οχι στην παραχώρηση του σχολείου της Βασιλικής στο Διεθνές Ισραηλινό Σχολείο

Καταγγελία της Πρωτοβουλίας Ιεράπετρας για την Παλαιστίνη

29 Σεπ 2026, 14:47
Πολιτική

«Κόμμα» Κασιδιάρη: Είμαστε η συνέχεια της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής!

Ο συνιδρυτής της «Συμμαχίας Ελλήνων, Γ. Μανούσος, αποκάλυψε πριν από ένα χρόνο την νεοναζιστική ταυτότητα του μορφώματος

29 Σεπ 2026, 13:41
Διεθνή

Ιρανικός πύραυλος cruise έπληξε αμερικανικό πλοίο, τραυματίζοντας αρκετούς πεζοναύτες

29 Σεπ 2026, 09:52
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 29 Σεπτέμβρη

29 Σεπ 2026, 00:01
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 2 Οκτώβρη

Ημέρα μη βίας.

Ημέρα ηθοποιού.

Ημέρα κατοικίας.

Γουινέα: Ημέρα ανεξαρτησίας (1958).

1910: Απολύονται 150.000 εργάτες αλευρόμυλων στην Αγγλία.

1943: Γίνεται στο Περτούλι Τρικάλων η ορκωμοσία αποφοίτων της πρώτης σειράς της σχολής αξιωματικών του ΕΛΑΣ.

1978: Τριάντα νεκροί και χίλιες συλλήψεις σε γενική απεργία στη Γουατεμάλα.

1986: Δολοφονία του πρωθυπουργού της Ινδίας Ρατζίβ Γκάντι.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Από την πρώτη μέρα κιόλας, στις πρώτες εβδομάδες που ήρθαμε στο υπουργείο Οικονομικών, ξεκινήσαμε με 250 ευρώ στο 60% των συνταξιούχων άνω των 65 (ετών) και διαρκώς το διευρύναμε και φτάσαμε στα 400 ευρώ καθαρά για τους άνω των 65 (ετών). Εκ των πραγμάτων, παρά το γεγονός ότι έχουμε δώσει ευελιξίες για να μπορούν να εργάζονται παραλλήλως, είναι πιο δύσκολο να εργάζεται κανείς σε μεγαλύτερες ηλικίες σε σχέση με νεότερες. Αρα, αυτό σίγουρα ήταν ένα κριτήριο. Και, βέβαια, κρατήστε το εξής: αυτό που λέμε «εθνική σύνταξη» είναι 446 ευρώ μεικτά. Εδώ μιλάμε για 400 ευρώ καθαρά. Για ένα πολύ μεγάλο κομμάτι των ανθρώπων που μας ακούν, στην πραγματικότητα, αυτά τα 400 ευρώ είναι μία 13η σύνταξη.

Κυριάκος Πιερρακάκης

(Μετά την ομιλία του Μητσοτάκη στη ΔΕΘ γράψαμε και το εξής σχόλιο: «O Mητσοτάκης δίνει φιλοδώρημα 400 ευρώ στους συνταξιούχους, αρκεί να είναι άνω των 65 ετών. Μην ρωτήσετε “οι κάτω των 65 στο πηγάδι κατούρησαν;”. Οι κάτω των 65 να πάνε να δουλέψουν. Αυτό είναι το μήνυμα. Μιλάμε για συνταξιούχους που έφαγαν τα νιάτα τους στα Βαριά και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα και για συνταξιούχους που ήταν “τυχεροί” και κατάφεραν να συγκεντρώσουν ένσημα 40 ετών δουλειάς για να συνταξιοδοτηθούν στα 62. Η νεοφιλελεύθερη λύσσα κατά των ανθρώπων της δουλειάς φαίνεται και σε τέτοιες λεπτομέρειες. Αφού έκοψαν από τους συνταξιούχους τα δώρα χριστουγέννων, πάσχα και άδειας (δύο μισθούς το χρόνο), τώρα τους δίνουν φιλοδωρήματα αλλά με ηλικιακό κόφτη. Ενας/μία που δούλεψε 40 πλήρη χρόνια, έχοντας καταβάλει ένα σκασμό λεφτά για ασφαλιστικές εισφορές, αποκλείεται από το φιλοδώρημα αν είναι κάτω των 65, επειδή θεωρείται ικανός να δουλέψει κι άλλα χρόνια. Μιλάμε για λογική γαλέρας». Σε συνέντευξή του στον Real fm, στους Χατζηνικολάου-Δελατόλλα, ο Πιερρακάκης, με τον κυνισμό του χρυσοκάνθαρου μάνατζερ, επιβεβαιώνει πλήρως το σχόλιό μας: υπάρχει πλήρης ευελιξία και οι κάτω των 65, αν δεν τους φτάνει η σύνταξη, μπορούν να αναζητήσουν δουλειά! Δηλαδή, εξαναγκάζονται να αρνηθούν την ίδια την έννοια του συνταξιούχου, του απόμαχου της δουλειάς. Με τον ίδιο κυνισμό και με την αλαζονεία του αυτοκρατορικού απεσταλμένου που μπορεί να φτύνει κατάμουτρα τους υπηκόους, βαφτίζει «13η σύνταξη» τα 400 ευρώ επειδή ισούνται με μια «εθνική σύνταξη»!)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo