Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Ιγιάντ Αμπού Ασκαρ – Χουδαΐφα Αλ-Κοχλούτ | Nεκρολογίες μαχητών
  • 1.000 πρόσφυγες νεκροί σε 3 μήνες στον υγρό τάφο της Μεσογείου 
  • Oταν σε παίρνουν στο ψιλό ακόμα και στο Τελ Αβίβ
  • Χριστιανοί μαχητές στη Χεζμπολά
  • Μάχα Αμπού Χαλίλ: Μια ιστορική μορφή δολοφονήθηκε στα 80 της από τους σιωναζιστές
  • Σαν σήμερα 24 Απρίλη
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Στήλες»Κόντρες»Κόντρες
Κόντρες

Κόντρες

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr30 Απρ 2010, 00:00

Αργεντινή 2001-2002.
Κανένα νέο για τα… καθ’ ημάς;


♦ Φτηνή προπαγάνδα

Το «σόου Γιωργάκη» από το Καστελόριζο δεν περιλάμβανε ούτε μια φορά τη λέξη ΔΝΤ. Η επιστολή Παπακωνσταντίνου, που δινόταν την ίδια ώρα στη δημοσιότητα και κατέληγε με τη φράση «η Ελλάδα ζητά την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης», απευθυνόταν στους Ζαν-Κλοντ Γιού-νκερ (Eurogroup), Ολι Ρεν (Κομισιόν) και Ζαν-Κλοντ Τρισέ (ΕΚΤ), παραλείποντας τον Ντομινίκ Στρος-Καν (ΔΝΤ). Ηταν μια απεγνωσμένη προσπάθεια της κυβέρνησης να δείξει ότι δεν προσφεύγει στο ΔΝΤ, αλλά στα ευρωπαϊκά όργανα.

Φτηνή προπαγάνδα, όμως, καθόσον οχτώ μέρες πριν ο Παπακωνσταντίνου είχε στείλει επιστολή στους Ρεν, Στρος-Καν και Τρισέ, γράφοντάς τους ότι «οι ελληνικές αρχές ζητούν διαβουλεύσεις με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ πάνω σε ένα πολυετές πρόγραμμα οικονομικών πολιτικών», ενώ μια μέρα μετά το «σόου Γιωργάκη», ο Παπακωνσταντίνου συναντιόταν στις ΗΠΑ με τους Στρος-Καν, Ρεν και Τρισέ (μ’ αυτή ακριβώς τη σειρά τους ανέφερε το δελτίο Τύπου του υπουργείου Οικονομικών), στην οποία «συζητήθηκε το θέμα της ενεργοποίησης του μηχανισμού στήριξης που ζήτησε η Ελλάδα και η πρόοδος των εργασιών που βρίσκονται σε εξέλιξη στην Αθήνα για την προετοιμασία του οικονομικού προγράμματος, στο πλαίσιο του οποίου θα ενταχθεί η χρηματοδότηση από τις χώρες της Ευρωζώνης και το ΔΝΤ».

Προς τι, λοιπόν, η φτηνή προπαγάνδα του «Giorgakis’ show»; Οποιος τσιμπήσει τσίμπησε. Ειδικά εκείνοι που απλώς «καταπίνουν» ό,τι τους σερβίρει η τηλεόραση.

♦ Ξετσίπωτοι ψεύτες

Τα πιο χοντρά ψέματα εκστομίζουν αρμόδια κυβερνητικά στελέχη, όταν εμφανίζονται στα κανάλια. Ιδού παράδειγμα από εμφάνιση του υφυπουργού Οικονομικών Φ. Σαχινίδη στη ΝΕΤ, το περασμένο Σάββατο.

Τον ρωτάει η Χούκλη μήπως καθίσταται «πιο αδύναμη η όποια διαπραγματευτική θέση» της κυβέρνησης, από «το γεγονός ότι ζητήσαμε την ενεργοποίηση του μηχανισμού πριν ολοκληρωθούν οι συνομιλίες, διαπραγματεύσεις, διαβουλεύσεις όπως και αν το ονομάσουμε, με την τρόικα των επιτηρητών». Απαντά ότι δεν υπάρχει πρόβλημα, διότι «οι συζητήσεις γίνονται πάνω στη συμφωνία ότι υλοποιούμε ένα τριετές σταθεροποιητικό πρόγραμμα». Η δημοσιογράφος φανερά δεν θέλει να τον στριμώξει και ρωτάει περισσότερο διευκρινιστικά, αν θα χρειαστούν πρόσθετα μέτρα και για το 2010, δεδομένου ότι το έλλειμμα ήταν 12,7% του ΑΕΠ και τώρα πήγε στο 14%. Τι απάντησε ο Σαχινίδης; Οτι ο στόχος της μείωσης του ελλείμματος παραμένει ο ίδιος: «4 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με την καινούργια αφετηρία, με την αφετηρία δηλαδή του 13,6%»!

Τι έλεγαν μέχρι πρόσφατα τα κυβερνητικά στελέχη; Οτι δεν υπάρχει καμιά ανησυχία, διότι υπάρχει «μαξιλάρι». Με τα μέτρα που πάρθηκαν το έλλειμμα θα μειωθεί πάνω από 6%, επομένως όσο κι αν πέσουν έξω τα έσοδα και οι δαπάνες, υπάρχει περιθώριο. Τώρα που το «μαξιλάρι» εξαφανίστηκε από την αναθεώρηση του ελλείμματος, δεν διστάζουν να πουν ψέματα, όπως ο Σαχινίδης, για να καθησυχάσουν τον ελληνικό λαό ότι δεν θα παρθούν νέα μέτρα μέσα στο 2010. Θέλουν να δώσουν (και) σ’ αυτά τα μέτρα το στοιχείο του αιφνιδιασμού, για να ελαχιστοποιήσουν τις κοινωνικές αντιδράσεις (ποντάροντας πάντοτε και στη διαλυτική-εκτονωτική τακτική της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας).

Θυμίζουμε ότι ο στόχος που τίθεται στο ΠΣΑ δεν είναι –4% το 2010, αλλά ότι το 2010 το έλλειμμα θα πέσει στο 8,7% (σελίδα 29 του ΠΣΑ), που σημαίνει μείωση –5,2% μέχρι –5,4%, με βάση την αναθεώρηση του ελλείμματος, που έχει γίνει από τη Eurostat. Δεδομένου ότι όλοι οι υπολογισμοί για τα φορολογικά έσοδα έγιναν με μοντέλο για ανάπτυξη –0,3%, ενώ πλέον και η κυβέρνηση παραδέχεται –2% (στην πραγματικότητα η «ύφεση» θα είναι βαθύτερη), που σημαίνει ότι θα υπάξουν απώλειες, και ότι μια σειρά μειώσεις δαπανών είναι εικονικές (π.χ. 1 δισ. από τα φάρμακα), θα επιβληθούν νέα μέτρα και μέσα στο 2010. Σ’ αυτό είχε ήδη δεσμευτεί η κυβέρνηση Παπανδρέου, πριν την έλευση του ΔΝΤ.

♦ Πουλημένοι

«Εξαιρετικά δυσάρεστη και επώδυνη εξέλιξη». Αυτά μόνο βρήκε να πει για την προσφυγή στο ΔΝΤ ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπουλος! Λες και δεν είχε άλλους χαρακτηρισμούς το ελληνικό λεξιλόγιο. Λες και υπήρχε κανένας που αμφέβαλε γι’ αυτό. Λες και δεν θα μπορούσε να επαναλάβει τα ίδια (και πιο φορτισμένα, ίσως) οποιοδήποτε στέλεχος της κυβέρνησης. Εκείνο που ενδιέφερε περισσότερο τον Παναγόπουλο ήταν να ρίξει το ανάθεμα στη ΝΔ μιλώντας για «αποτέλεσμα ενός πρωτοφανούς δημοσιοοικονομικού εκτροχιασμού που έχει οδηγηθεί η χώρα από μια άφρονα πολιτική».

Οσο για το τι θα γίνει ή τι πρέπει να γίνει, οι λέξεις «ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής» ούτε που εμφανίστηκαν στη λιγόλογη δήλωση του αρχιεργατοπατέρα. Θα «υπερασπιστεί», είπε, «την απασχόληση και τα δικαιώματα των εργαζομένων, των ανέργων και των συνταξιούχων»!

♦ Καταλάβαμε, καταλάβαμε!

«Την ικανοποίησή τους για το σχέδιο “Καλλικράτης” εξέφρασαν οι ελεγκτές της τρόικας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, που είχαν προχθές μακρά συνάντηση με τον κ. Ραγκούση στο υπουργείο Εσωτερικών» (οι εφημερίδες).

Την είδηση έδωσε, προφανώς, ο ίδιος ο Ραγκούσης, διότι οι τεχνοκράτες των ιμπεριαλιστικών οργανισμών δεν κάνουν δηλώσεις. Αν είναι αληθινή –και δεν έχουμε λόγο ν’ αμφιβάλλουμε– έχουμε μια σαφέστατη ένδειξη για το τι σημαίνει «Καλλικράτης» για τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ και για τους εργαζόμενους γενικά (με την ιδιότητα του δημότη).

♦ «Λεφτά υπάρχουν»

«Λεφτά υπάρχουν», κραύγαζε προεκλογικά ο Γ. Παπανδρέου, δημαγωγώντας ασύστολα. Περιέγραφε μάλιστα και τα στρώματα από τα οποία θα έπαιρνε τα λεφτά, δημιουργώντας ένα κλίμα ευφορίας σε αρκετούς εργαζόμενους, που την ίδια περίοδο άκουγαν τον Καραμανλή (ο οποίος ήθελε να «την κάνει» μια ώρα γρηγορότερα) να τους λέει ότι θα πάρει σκληρά μέτρα σε βάρος τους. «Λεφτά υπάρχουν, αρκεί να τα “ξετρυπώσει” η ελληνική κυβέρνηση», δηλώνει τώρα ανώτατο στέλεχος του ΔΝΤ στην «Ελευθεροτυπία». Τι εννοεί το ΔΝΤ το ξέρουμε: ν’ αρπάξει η κυβέρνηση και την τελευταία σταγόνα εργατικού εισοδήματος, καταδικάζοντας τις πλατιές μάζες των εργαζόμενων στην έσχατη φτώχεια και στην εργασιακή σκλαβιά.

♦ Προκαλεί ο γκαουλάιτερ

«Οι Ελληνες πολίτες δεν θα πρέπει να φοβούνται το ΔΝΤ. Είμαστε εκεί για να προσπαθήσουμε να τους βοηθήσουμε», δήλωσε το περασμένο Σάββατο ο Ντομινίκ Στρος-Καν. Παρέδωσε και μαθήματα, μάλιστα, με προκλητικό τρόπο: «Δυστυχώς, οι Ελληνες δεν είναι οι μόνοι που δαιμονοποιούν το ΔΝΤ. Αλλά τόσο οι Ελληνες όσο και οι άλλοι, πρέπει να βλέπουν το ΔΝΤ γι’ αυτό που είναι σήμερα. Είναι ένα είδος οργανισμού συνεργασίας όπου όλες οι χώρες του κόσμου εργάζονται από κοινού για να βοηθήσουν τις χώρες που αντιμετωπίζουν προβλήματα».

Είναι γνωστό, βέβαια, αλλά το σημειώνουμε για να μην το ξεχνάμε μες στον ορυμαγδό των ημερών. Ο Στρος-Καν είναι «σοσιαλιστής», μεγαλοστέλεχος του Γαλλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος, που ορισμένοι τον προωθούν και ως υποψήφιο για τη γαλλική προεδρία. Είναι και προσωπικός φίλος του Παπανδρέου, όπως φρόντισε να μας ενημερώσει τους προηγούμενους μήνες η κυβερνητική προπαγάνδα. Τότε που ο Παπανδρέου τάχα εκβίαζε τους ευρωπαίους ηγέτες με προσφυγή στο ΔΝΤ που διευθύνει ο «φίλος του».

♦ Ανάσταση νεκρών

Ηταν δυνατόν να μην εμφανιστεί ξανά στην πιάτσα ο ξεχασμένος Αλέκος Παπαδόπουλος, που ο Παπανδρέου τον έστειλε στην πολιτική συνταξιοδότηση, μη περιλαμβάνοντάς τον στις λίστες του ΠΑΣΟΚ στις τελευταίες εκλογές; Πως και πως την περίμενε αυτή τη στιγμή. Εχοντας ζητήσει από το Μάρτη ακόμα προσφυγή στο ΔΝΤ, αισθάνθηκε δικαιωμένος και βγήκε να το «φωνάξει», επαναλαμβάνοντας ταυτόχρονα τις γνωστές νεοφιλε-        λεύθερες-αντιλαϊκές-αντεργατικές προτάσεις που εδώ και χρόνια κάνει. Και βέβαια, δεν παρέλειψε να «καρφώσει» τον Παπακωνσταντίνου χαρακτηρίζοντας «αδύναμο και μικρότερο των περιστάσεων» το ΠΣΑ.

Το δυστύχημα για τον Παπαδόπουλο είναι πως ελάχιστοι, με πρώτον και καλύτερο τον Μητσοτάκη είναι οι πολιτικοί του φίλοι. Ο Παπανδρέου, λοιπόν, δεν έχει καμιά ανάγκη να τον ανασύρει από την εφεδρεία και να τον τοποθετήσει σε κυβερνητικό πόστο. Στο κάτω-κάτω, το μόνο που διαθέτει είναι μια φασιστικού τύπου αντιλαϊκή αποφασιστικότητα. Οι γνώσεις του δεν ξεπερνούν αυτές του επαρχιώτη δικολάβου. Τότε γιατί προσπαθεί να επανέλθει από την κόλαση; Μόνο για ν’ ακούγεται τ’ όνομά του; Μολονότι και αυτό δεν είναι λίγο για κάθε αστό πολιτικό που κατατρύχεται από το κόμπλεξ του ξεπεσμένου, νομίζουμε πως και αυτός «είδε φως και μπήκε». Βλέπει πως η κυβέρνηση δε θα μπορέσει να σταθεί στα πόδια της για καιρό, βλέπει τα σενάρια περί «κυβέρνησης εθνικής ενότητας», που προωθούνται από πολλά κέντρα της πλουτοκρατίας, και φωνάζει «παρών», θεωρώντας ότι μπορεί ν’ αποτελέσει μια από τις εφεδρείες του συστήματος εξουσίας.

♦ Γκεμπελικά κόλπα

Καθαρά γκεμπελικά χαρακτηριστικά παίρνει η προπαγάνδα των τελευταίων ημερών. Η κυβέρνηση φτιάχνει το κλίμα και τα ΜΜΕ αναλαμβάνουν τα υπόλοιπα. Το πρόβλημα πλέον, σύμφωνα με την προπαγάνδα, δεν είναι το ΔΝΤ, αλλά αν θα καμφθούν οι αντιρρήσεις της Γερμανίας και αν θα δοθούν έγκαιρα τα δάνεια. Προσπαθούν να βάλλουν τον ελληνικό λαό σε μια θέση που θα… παρακαλάει το ΔΝΤ και την ΕΕ να «μας σώσουν». Κι αφού «μας σώσουν», δηλαδή αφού δοθούν τα δάνεια, ουδείς θα δικαιούται να παραπονιέται για τα μέτρα που θα τα συνοδεύουν! Οποιος διαμαρτυρηθεί θα είναι, στην καλύτερη περίπτωση, ανεύθυνος και στη χειρότερη… υπονομευτής της εθνικής προσπάθειας.

► Και να θέλει ν’ αγιάσει ο Παπανδρέου, δεν τον αφήνει η Μέρκελ. «Ξεχνά» ο Παπανδρέου να αναφέρει ακόμα και τη λέξη «ΔΝΤ», βγαίνει η Μέρκελ και δηλώνει (έχει, βλέπετε, τις δικές της προεκλογικές ανάγκες), ότι επίτηδες η Γερμανία απαίτησε να αναλάβει το ΔΝΤ το μηχανισμό «στήριξης», επειδή ξέρει και ποια μέτρα πρέπει να επιβληθούν και τους τρόπους για να τα επιβάλλει.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΣτην προλεταριακή επανάσταση η διέξοδος
Επόμενο άρθρο ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

Σχετικά Αρθρα

Oταν σε παίρνουν στο ψιλό ακόμα και στο Τελ Αβίβ

Κόντρες 24 Απρ 2026, 14:07

Κούλης ο μουλωχτός

Κόντρες 20 Απρ 2026, 10:21

Joint venture

Κόντρες 9 Απρ 2026, 12:10

Ντροπή, κυρία, μιλάνε έτσι στον POTUS;

Κόντρες 6 Απρ 2026, 14:18

Κυνήγι αμερικανικού αγριόχοιρου

Κόντρες 4 Απρ 2026, 20:28

Oχι, ρε, δε θα μας πάρεις τη δουλειά

Κόντρες 3 Απρ 2026, 11:02
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Ιγιάντ Αμπού Ασκαρ – Χουδαΐφα Αλ-Κοχλούτ | Nεκρολογίες μαχητών

24 Απρ 2026, 19:53
Καταστολή

1.000 πρόσφυγες νεκροί σε 3 μήνες στον υγρό τάφο της Μεσογείου 

Μείωση αφίξεων, αύξηση θανάτων: η «επιτυχία» της αποτροπής

24 Απρ 2026, 14:15
Κόντρες

Oταν σε παίρνουν στο ψιλό ακόμα και στο Τελ Αβίβ

24 Απρ 2026, 14:07
Διεθνή

Χριστιανοί μαχητές στη Χεζμπολά

24 Απρ 2026, 12:58
Ιστορία

Μάχα Αμπού Χαλίλ: Μια ιστορική μορφή δολοφονήθηκε στα 80 της από τους σιωναζιστές

24 Απρ 2026, 10:48
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 24 Απρίλη

24 Απρ 2026, 00:01
Διεθνή

Iράν: Λαοθάλασσες κατέβηκαν ξανά στους δρόμους για να στηρίξουν τον αγώνα για την εθνική ανεξαρτησία

«Μη φοβάστε τα αεροσκάφη B1, B2 και B52. Να φοβάστε τον άνθρωπο χωρίς πατρίδα, χωρίς τιμή και χωρίς ανδρεία»

23 Απρ 2026, 22:03
Διεθνή

Το Ιράν δεν πάει σε δεύτερο γύρο διαπραγματεύσεων με τους αμερικάνικους όρους, γιατί αισθάνεται και είναι δυνατό στο πεδίο

23 Απρ 2026, 21:07
Υγεία

Ξεπέρασε και τον Παττακό ο γκεμπελίσκος του υπουργείου Υγείας: Πέταξε πέτρα σε σκάμμα και τη βάφτισε… θεμέλιο λίθο

23 Απρ 2026, 19:53
Διεθνή

Χεζμπολά: Οι σκοπευτές μας είναι έμπειροι, οι γροθιές μας πολλές και οι πύραυλοί μας ακόμα περισσότεροι…

Αθλιοι ελιγμοί της ξενόδουλης κυβέρνησης της Βηρυτού

23 Απρ 2026, 15:06
Πολιτική

H Koβέσι πέρασε πριονοκορδέλα Μητσοτάκη-Φλωρίδη

23 Απρ 2026, 14:28
Διεθνή

Λίβανος: Oι σιωναζιστές δολοφόνησαν εν ψυχρώ τη συνάδελφο Αμάλ Χαλίλ

23 Απρ 2026, 10:23
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 23 Απρίλη

23 Απρ 2026, 00:01
Διεθνή

Οι σιωναζιστές σκοτώνουν αμάχους και στοχεύουν δημοσιογράφους και οι ξενόδουλοι αστοί της Βηρυτού ετοιμάζονται να μπουν σε απευθείας συνομιλίες μαζί τους

22 Απρ 2026, 22:54
Πολιτική

Τα ψέματα και οι επιθέσεις στο μηχανισμό της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας αποκαλύπτουν τον πανικό του Μητσοτάκη, των υπουργών και των βουλευτών του

22 Απρ 2026, 20:50
Πολιτική

Ασυμβίβαστο βουλευτή-υπουργού: Να ζήσουμε να τη θυμόμαστε τη μακαρίτισσα την παπάρα του Μητσοτάκη

22 Απρ 2026, 14:37
Διεθνή

Ο Γιάχια Σινουάρ «επιλέγει»… υποψήφιους στο Δημοκρατικό Κόμμα των ΗΠΑ

22 Απρ 2026, 12:58
Εργατικά

Χρύσα Χοτζόγλου: Την έθεσαν σε δυνητική αργία για συνδικαλιστική δράση αλλά δεν τολμούν να το ομολογήσουν

22 Απρ 2026, 12:04
Αγροτικά

Δημήτριος Μελάς, «γαλάζιος» πρώην πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ: Οποια πέτρα του σκανδάλου κι αν σηκώσεις, από κάτω θα τον βρεις

Σκάνδαλο «Βοοτρόφοι Τρικάλων» με επικεφαλής τον Μαγειρία - Πώς ο Μελάς και η βουλευτίνα Παπακώστα «βόλεψαν» βοοτρόφο ονόματι Μπαλάφας

22 Απρ 2026, 11:47
Πολιτισμός

Τα πιο «in» ψαράδικα στον κόσμο

22 Απρ 2026, 10:50
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 24 Απρίλη

Ημέρα κατά του θορύβου.

Ημέρα κατά των πειραματόζωων.

Ημέρα μνήμης γενοκτονίας Αρμενίων (1915).

1945: Ενας νεκρός και εννιά τραυματίες από επίθεση Χιτών στη Σίνδο Θεσσαλονίκης.

1971: Ανακαλύπτεται βόμβα κάτω από αυτοκίνητο ξένης αποστολής στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

1975: Εξι μέλη της οργάνωσης “Κομάντο Χόλγκερ Μάινς” εισβάλλουν στη γερμανική πρεσβεία της Στοκχόλμης και κρατούν δώδεκα ομήρους, ζητώντας απελευθέρωση των 26 κρατουμένων της RAF. Η κυβέρνηση αρνείται διαπραγμάτευση, αυτοί σκοτώνουν τον στρατιωτικό ακόλουθο Αντρέας Φον Μίρμπαχ και τον εμπορικό ακόλουθο Χάιντς Χίλεγκαρντ και τελικά συλλαμβάνονται.

1981: Δύο βόμβες στις αντιπροσωπείες «Siemens» και AEG (ΕΛΑ).

1987: Δεκατέσσερις τραυματίες από τηλεχειριζόμενη βόμβα κατά λεωφορείου μεταφοράς αμερικανών στρατιωτών στη Λεωφόρο Κηφισού στου Ρέντη (17Ν).

1994: Βόμβα στο κτίριο της Υπάτης Αρμοστείας του ΟΗΕ (ΕΛΑ-1η Μάη).

1999: Πυροβολισμός στα γραφεία του ΟΗΕ (Κόκκινη Γραμμή).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

«Η παράταξή μας υπηρετεί διαχρονικά μια αξία: διαφάνεια, δικαιοσύνη, νομιμότητα, ευθύνη παντού. Αυτό οφείλουμε να κάνουμε πράξη όλοι μας», επισήμανε ο Υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στην εκπομπή “Σήμερα” στον ΣΚΑΪ με τους Δημήτρη Οικονόμου και Ακη Παυλόπουλο. Αναφορικά με την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ, ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε πως «πρόκειται για ένα διαχρονικό σκάνδαλο, όπου εκατοντάδες άνθρωποι πήραν περισσότερα χρήματα απ’ αυτά που δικαιούνταν…» […] αποτελεί σοβαρό ερωτηματικό για ποιο λόγο αυτό το θέμα έρχεται τμηματικά στη δημόσια ζωή από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία. […] Ο κ. Θεοδωρικάκος υπογράμμισε πως «η ηθική απαξίωση που επιχειρείται  από τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης κατά της ΝΔ και της κυβερνητικής πλειοψηφίας δε θα περάσει και είναι κάτι που πλήττει και τη δημοκρατία μας». Τόνισε επίσης ότι κανείς δεν πρέπει να σιωπηλός απέναντι σε αυτή την επιχείρηση απαξίωσης της παράταξης. «Ο χαρακτηρισμός πλειοψηφία των υποδίκων είναι απαράδεκτος, άθλιος και αστήρικτος…».

Δελτίο Τύπου υπουργείου Ανάπτυξης

(Ο ακροδεξιός-νεοφιλελεύθερος τηλεπλασιέ-τηλεμαϊντανός υπουργός Μπουμπούκος απέκτησε ανταγωνιστή. Ο Τάκης (παλιά ήμουν ΚΚΕ, μετά Συνασπισμός, μετά ΠΑΣΟΚ, τώρα ΝΔ) Θεοδωρικάκος είναι ο δεύτερος που ισχυρίζεται δημόσια η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία υλοποιεί σχέδιο απαξίωσης της ΝΔ. Αν είχε έστω και στοιχειώδη νομική μόρφωση θα ήξερε ότι ο συλλογισμός πάσχει. Οταν αποδίδεται σε κάποιον – εν προκειμένω στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία – κατηγορία, θα πρέπει να συνοδεύεται και από την αποκάλυψη του κινήτρου: για ποιο λόγο η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία να έχει βάλει στο στόχαστρό της τη ΝΔ, την κυβέρνησή της, τον Μητσοτάκη και υλοποιεί ένα τόσο βρόμικο σχέδιο σε βάρος τους; Ποιες είναι οι… σκοτεινές δυνάμεις που υπηρετεί ένα θεσμικό όργανο της Ευρωλάνδης, που δεν είναι δα επαναστατικό ή λαϊκό δικαστήριο; Οταν δεν δίνεται απάντηση σ’ αυτό το ερώτημα, τότε η κατηγορία που εκτοξεύεται κατά της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας είναι σκέτος γκεμπελισμός, που αναζητά ευήκοα ώτα σε ηλίθιους πολίτες. Τα άλλα δε θα τα σχολιάσουμε. Τι να σχολιάσουμε, μας λέτε; Οτι η Δεξιά του μοναρχοφασισμού, των έκτακτων στρατοδικείων, της φυλακής, της εξορίας, των εκτελέσεων αγωνιστών υπηρετεί την αξία της δικαιοσύνης; Οτι η δεξιά του Predator και των «νόμιμων επισυνδέσεων», που παρακολουθούσε ακόμα και τους υπουργούς της, ακόμα και τους ανώτατους στραταίους, υπηρετεί την αξία της διαφάνειας; Αυτά είναι για τους εν υπηρεσία δημοσιοκάφρους, τους και ΑΡΔάκια αποκαλούμενους, που παρακολουθούν σαν χάνοι τον κάθε Θεοδωρακόπουλο να ξεστομίζει τέτοια «φίδια»)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo