Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Εχει ο Λε-Πα σχέση με τον ΟΠΕΚΕΠΕ;
  • Παριστάνουν τους νομιμόφρονες οι νεοναζιστές στο δικαστήριο
  • Σαν σήμερα 21 Οκτώβρη
  • Νέο φρικτό σιωναζιστικό έγκλημα στη Γάζα (videos)
  • Αναβλήθηκε η δίκη Χλύκα (πατέρα και γιου) και Καλφούτζου – Σίγουρη η καταδίκη
  • Σαν σήμερα 20 Οκτώβρη
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Στήλες»Κόντρες»Κόντρες
Κόντρες

Κόντρες

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr30 Ιαν 2010, 00:00

♦ Ψευταράδες

Ακούσαμε τον γνωστό «παραθυράκια» γαλάζιο αγροτοσυνδικαλιστή των Σερρών να καρφώνει στον αέρα τη Μπατζελή, λέγοντάς της ότι πέρυσι τέτοια εποχή ο Παπανδρέου χαρακτήριζε ψίχουλα τα 500 εκατ. του «πακέτου Χατζηγάκη» και να απαιτεί από την κυβέρνηση να τα διπλασιάσει. Η Μπατζελή προσπάθησε αμήχανα να διαψεύσει τον Αραμπατζή, ο οποίος δεν είχε φροντίσει να έχει μαζί του ντοκουμέντα, να τη στείλει αδιάβαστη. Ιδού, λοιπόν, το σχετικό απόσπασμα από την ομιλία του Γ. Παπανδρέου στις Σέρρες, στις 8 Γενάρη του 2009:

«Γνωρίζω και γνωρίζουμε τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζετε, που αντιμετωπίζει ο κάθε γεωργός και κτηνοτρόφος. Το εισόδημά σας, που μειώνεται συνεχώς, ενώ το κόστος παραγωγής παραμένει πολύ υψηλό, με υπερβολικές αυξήσεις στις τιμές των λιπασμάτων, των φυτοφαρμάκων, των σπόρων, των καυσίμων ενίοτε, όλων των αγροτικών εφοδίων. Γνωρίζω και γνωρίζουμε τις απαράδεκτα χαμηλές τιμές σε σειρά βασικών προϊόντων, όπως το βαμβάκι, το καλαμπόκι, το λάδι, το κρέας, το γάλα, αλλά και τη μεγάλη αδυναμία διάθεσης των δημητριακών… Προτείνουμε τη λήψη 10 άμεσων μέτρων, οικονομικής ανακούφισης και στήριξης του εισοδήματος των γεωργών και των κτηνοτρόφων: Πρώτον, ένα δισεκατομμύριο ευρώ, από το συνολικό ποσό των 28 δισ. ευρώ που δίνονται στις τράπεζες, να διοχετευθεί στον αγροτικό τομέα».

Ο Π. Αμυράς («Ελ. Τύπος») μας θύμισε ότι τα ίδια έλεγε και ο τότε εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ και νυν υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, στο πρωινάδικο των Λυριτζή-Οικονόμου στη ΝΕΤ, όπου εμφανίστηκε παρέα με τον γαλάζιο Ι. Τραγάκη. Ελεγε ο Παπακωνσταντίνου: «Βάλαμε μια δέσμη 10 μέτρων άμεσης ανακούφισης, εκ των οποίων το ένα είναι να δοθεί ένα δισ. ευρώ στους αγρότες από τα 28 δισ. που θα πάνε στις τράπεζες». «Δεν υπάρχουν τα 28 δισ., αυτά προορίζονται για εγγυήσεις δανείων», αντέτεινε ο Τραγάκης. «Υπάρχουν. Απλώς επιλέγετε πού θέλετε να τα δώσετε», τον τάπωνε ο Παπακωνσταντίνου.

♦ Προεκλογική δημαγωγία

Ας το θυμίσουμε για μια ακόμη φορά. Τι ήταν το οικονομικό μοντέλο που παρουσίαζαν προεκλογικά οι Πασόκοι, με τομεάρχισσα την Κατσέλη και εκπρόσωπο Τύπου τον Παπακωνσταντίνου. Ηταν το λεγόμενο «νεοκεϊνσιανό» μοντέλο, το οποίο το είχαν εκλαϊκεύσει για να περνάει στον κόσμο. Οταν ο Καραμανλής παρουσίαζε ένα σκληρό δημοσιονομικό μοντέλο, με περισσότερους φόρου, πετσόκομμα κοινωνικών δαπανών, πάγωμα μισθών και συντάξεων, οι Πασόκοι απαντούσαν με μπόλικη αναπτυξιακή φλυαρία. Το θέμα είναι –έλεγαν– να ζεστάνουμε την οικονομία, ώστε να επανεκκινήσει και να προσφέρει πόρους που θα μειώσουν το έλλειμμα. Αν δεν πέσει χρήμα στην αγορά, αν οι λαϊκές μάζες δεν αυξήσουν το διαθέσιμο εισόδημά τους, ώστε να ξαναπάρει μπροστά η αγορά, δε μπορούμε να λύσουμε το δημοσιονομικό πρόβλημα, έλεγαν.

Σημειώναμε τότε, ότι όλ’ αυτά είναι σκέτη κοινωνική δημαγωγία. Αποδεικνύαμε με επιχειρήματα, ότι το λεγόμενο «νεοκεϊνσιανό» μοντέλο είναι ανεφάρμοστο στο σύγχρονο καπιταλισμό, ειδικά σε μια μικρή, ανοιχτή και εισαγωγοδίαιτη οικονομία όπως η ελληνική. Τι συνέβη αμέσως μετά την εκλογική νίκη του ΠΑΣΟΚ; Το «νεοκεϊνσιανό» μοντέλο μπήκε στο ράφι (θα ανασυρθεί πάλι πριν από τις επόμενες εκλογές) και άρχισε η εφαρμογή μιας σκληρής δημοσιονομικής πολιτικής, πιο σκληρής απ’ αυτή που περιέγραφε προεκλογικά ο «κακός» Καραμανλής. Επιτέλους, ας αρχίσουμε να μελετάμε τα οικονομικά φαινόμενα σε βάθος, για να μη τρώμε ό,τι παπάρα μας σερβίρουν.

♦ Συριζική αβάντα στην κυβέρνηση

«Λέτε ότι δεν έχετε χρήματα, αφήστε τα χρήματα. Κότσια έχετε για μια άλλη πολιτική;», είπε ο Τσίπρας στη Βουλή, απευθυνόμενος στον Παπανδρέου και προσφέροντάς μας ένα ακόμη λαμπρό δείγμα «προγραμματικής αντιπολίτευσης», ήτοι διαστροφής της ουσίας ώστε να διευκολύνεται η κυβέρνηση.

Οταν ο Τσίπρας λέει «αφήστε τα χρήματα», συνδράμει στο να φύγει η συζήτηση από τον πυρήνα των αγροτικών διεκδικήσεων. Διότι οι αγρότες ζητούν ενίσχυση εισοδήματος, δηλαδή χρήματα. Οταν ο Τσίπρας ρωτάει τον Παπανδρέου αν έχει κότσια για μια άλλη πολιτική, πρώτο του δίνει πάσα για να δημαγωγήσει (φυσικά και θα απαντήσει ότι έχει κότσια) και δεύτερο τον βοηθάει να φύγει από την ουσία των αγροτικών αιτημάτων και ν’ αρχίσει να φλυαρεί περί μιας «άλλης πολιτικής», «άλλου αναπτυξιακού προτύπου», «στροφή στην ποιότητα» κ.λπ., όπως χρόνια τώρα κάνουν όλες οι κυβερνήσεις.

♦ Ξανάσμιξαν τ’ αηδόνια

Τι ήταν πάλι τούτο; Δυο υπουργοί, τα υπουργεία των οποίων δεν έχουν καμιά επικάλυψη, έβγαλαν κοινή ανακοίνωση. Βενιζέλος και Λοβέρδος (υποψήφιος αρχηγός ο πρώτος, υπαρχηγός ο δεύτερος, μέχρι που ο Γιωργάκης τους έκανε μια χαψιά) έκαναν κοινή δήλωση, για να καταγγείλουν ότι «κάποιοι κύκλοι (σ.σ. ποιοι;) επιχειρούν να παρερμηνεύσουν ή να προσδώσουν άλλες διαστάσεις σε  πρόσφατες δηλώσεις μας» και να τονίσουν το… αυτονόητο. Οτι «το κάθε υπουργείο στο πεδίο της αρμοδιότητας του αγωνίζεται να αντιμετωπίσει μακροχρόνια και πιεστικά προβλήματα με τρόπο κοινωνικά δίκαιο και αναπτυξιακά αποτελεσματικό, λαμβανομένων προφανώς υπόψη των ιδιαιτεροτήτων κάθε χώρου».

Οπως καταλαβαίνετε, με την κοινή τους δήλωση, την πρώτη μετά από πολύ-πολύ καιρό, το μόνο που κατάφεραν ήταν να επιβεβαιώσουν τους… κύκλους. Οταν ο Λοβέρδος, εντελώς σαλταρισμένος πολιτικά, κάνει ανακοινώσεις για το συνταξιοδοτικό των στρατιωτικών, για το οποίο δεν έχει καμιά αρμοδιότητα, αναμενόμενο είναι ο Μπένι να του τραβήξει τ’ αυτί και να του υπενθυμίσει ποιος είναι ο… στρατάρχης.

♦ Ανωτάτη μπακαλική

Τρεις το λάδι, τρεις το ξύδι, έξι το λαδόξυδο. Τυπικός εκπρόσωπος της… ανωτάτης μπακαλικής ο υπουργός Εργασίας Α. Λοβέρδος «καθάρισε» με τις υποχρεώσεις του κράτους προς την κοινωνική ασφάλιση: «Το συνολικό ύψος του χρέους του Δημοσίου προς τα Ταμεία υπερβαίνει τα 9 δισ. ευρώ. Το 2008 καταβλήθηκαν 850 εκατ. ευρώ πέραν των προβλεπόμένων από τον κρατικό προϋπολογισμό ως έκτακτη ενίσχυση του συστήματος. Το 2009, 2,47 δισ. ευρώ. Για το 2010 η πρόβλεψη είναι γύρω στα 3,8 δισ. ευρώ. Για το 2011, με τον ρυθμό αυτό, θα υπάρχει ανάγκη επιπλέον 5,2 δισ. ευρώ. Το άθροισμα αυτό υπερβαίνει το χρέος του Δημοσίου προς τα ασφαλιστικά ταμεία»! (Συνέντευξη στον «Κόσμο του Επενδυτή», 23.1.10).

Παίρνουμε διάφορους αριθμούς, άλλους πραγματικούς και άλλους φανταστικούς, προσθέτουμε έναν αυθαίρετο αριθμό που τον χαρακτηρίζουμε «χρέος του Δημοσίου προς τα Ταμεία», προσθέτουμε μερικές σταγόνες μελλοντολογίας, ανακατεύουμε πληρωμές του κράτους με μη πληρωμές, προσθέτουμε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία μαζί, χωρίς να τα διαχωρίζουμε, ανακατεύουμε δυνατά στο μίξερ και ιδού η προπαγάνδα: το κράτος θα πληρώσει όλες τις οφειλές του, αλλά πάλι δεν λύνεται το πρόβλημα. Αρκεί μια επισήμανση μόνο. Για τα εξαφανισμένα αποθεματικά, δεν υπάρχει καμιά οφειλή;

♦ Κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου

«Ψιλομπαλώματα» χαρακτηρίζει ο «Ριζοσπάστης» (27.1.10) τις ρυθμίσεις που προωθεί ο Α. Λοβέρδος με το εργασιακό νομοσχέδιο που έδωσε στη δημοσιότητα την περασμένη Τρίτη! «Ψιλομπαλώματα», δηλαδή μικροδιορθώσεις στο υπάρχον αντεργατικό θεσμικό πλαίσιο, ένα νομοσχέδιο που όχι μόνο διατηρεί αυτό το θεσμικό πλαίσιο, αλλά το κάνει πολύ χειρότερο για τους εργαζόμενους, υιοθετώντας όλα τα αιτήματα των καπιταλιστών (αναλυτικά δες στο σαλόνι αυτού του φύλλου)! Διάβασε το νομοσχέδιο ο συντάκτης του «Ρ»; Και δεν κατάλαβε τίποτα; Το κόμμα που εμφανίζεται ως προστάτης των εργαζόμενων δεν είναι σε θέση να βρει κραυγαλέες αντεργατικές ρυθμίσεις σ’ ένα νομοσχέδιο για τις εργασιακές σχέσεις και κάνει –εκ των πραγμάτων και ανεξάρτητα από προθέσεις– αβάντα στην κυβέρνηση.

♦ Υποκρισία και υβρεολόγιο

«Αθλιότητα λαϊκισμού χωρίς τέλος, από μη νομιμοποιημένους συνδικαλιστές και πολιτικά κόμματα», «αυτοί που κλείνουν τους δρόμους παίρνουν τις υψηλότερες επιδοτήσεις», «πρόκειται για ένα συνονθύλευμα χωρίς επαρκή νομιμοποίηση», «το πανελλαδικό συντονιστικό είναι αχταρμάς που αγγίζει τα όρια του αναρχοσυνδικαλισμού», «οι περισσότεροι είναι επιχειρηματίες ή ορίζονται από προσωπικές στρατηγικές, τρελαίνονται από τη δημοσιότητα», «ο παραλογισμός δεν έχει όρια, δεν εξηγείται, υπεισέρχονται άλλοι ψυχολογικοί παράγοντες, οι οποίοι με ξεπερνούν», «ορισμένοι από αυτούς μοιάζουν με τραμπούκους, απειλούν και εκβιάζουν».

Χαρακτηρισμοί της υπουργού Γεωργίας Κ. Μπατζελή για τους αγρότες, τους αγροτοσυνδικαλιστές και τα μπλόκα, δημοσιευμένες στο «Βήμα» την περασμένη Κυριακή, υπό τον τίτλο «Εχουμε τρελαθεί τελείως;», φράση που αποδίδεται επίσης στην κ. Μπατζελή. «Θα σας παρακαλέσω πάρα πολύ όταν δεν υπάρχει συνέντευξη να μην γίνεται αναφορά», είπε η ίδια όταν δημοσιογράφος έθιξε το θέμα το βράδυ της Κυριακής. Τι θα πει «δεν υπάρχει συνέντευξη», μαντάμ; Την Πέμπτη η Κ. Μπατζελή συναντήθηκε και συζήτησε με το συντάκτη του «Βήματος». Αν της έβαλε στο στόμα πράγματα που ουδέποτε είπε, θα έπρεπε ήδη να τον είχε στείλει στον εισαγγελέα. Το ότι όλο το υβρεολόγιο παρατίθεται εντός εισαγωγικών δείχνει πως είναι φράσεις της Κ. Μπατζελή. Το αν τις είπε εμπιστευτικά στο δημοσιογράφο ή όχι ποσώς μας ενδιαφέρει. Σημασία έχει ότι τις είπε και αποκάλυψε, πέρα από την ουσία της πολιτικής που υπηρετεί, και το χαρακτήρα της. Υποκρισία από τη μια, χυδαίο υβρεολόγιο από την άλλη. Να τη χαίρεται ο Γ. Παπανδρέου.

► Πολλή δουλειά πρέπει να έκαναν ψυχολόγοι και επικοινωνιολόγοι με την τραυματισμένη ειδική φρουρό. Το αποτέλεσμα το είδαμε σε τηλεοπτική μετάδοση σε εθνικό δίκτυο την περασμένη Τρίτη. Με χρήση της νεανικής αργκό, η ειδική φρουρός επιστρατεύθηκε να περάσει το μήνυμα «μασάει η κατσίκα ταραμά;». Η απάντηση είναι ότι όχι μόνο μασάει, αλλά φτύνει και τα κουκούτσια. Το έδειξαν οι τελευταίες πανελλαδικές εξετάσεις.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΑυτοί που βλέπουν την ανεργία να καλπάζει
Επόμενο άρθρο Οχι στο «Μητρώο Αγροτών», όχι στο ξεκλήρισμα της φτωχής αγροτιάς

Σχετικά Αρθρα

Εχει ο Λε-Πα σχέση με τον ΟΠΕΚΕΠΕ;

Κόντρες 21 Οκτ 2025, 11:55

H επιτομή της βαρβαρότητας

Κόντρες 17 Οκτ 2025, 19:06

Δεν ψιχαλίζει, σε φτύνουν

Κόντρες 16 Οκτ 2025, 20:52

Καμαρώνουν για τα καμένα

Κόντρες 15 Οκτ 2025, 22:14

Αλέξη εσύ σούπερ σταρ…

Κόντρες 6 Οκτ 2025, 15:18

Φτου σου, Δούκα

Κόντρες 3 Οκτ 2025, 15:04
Ροή Ειδήσεων
Κόντρες

Εχει ο Λε-Πα σχέση με τον ΟΠΕΚΕΠΕ;

21 Οκτ 2025, 11:55
Πολιτική

Παριστάνουν τους νομιμόφρονες οι νεοναζιστές στο δικαστήριο

21 Οκτ 2025, 08:43
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 21 Οκτώβρη

21 Οκτ 2025, 00:01
Διεθνή

Νέο φρικτό σιωναζιστικό έγκλημα στη Γάζα (videos)

Βομβαρδισμοί αμάχων με πάνω από 44 νεκρούς, ανάμεσά τους πολλά παιδιά

20 Οκτ 2025, 19:29
Αγροτικά

Αναβλήθηκε η δίκη Χλύκα (πατέρα και γιου) και Καλφούτζου – Σίγουρη η καταδίκη

20 Οκτ 2025, 09:21
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 20 Οκτώβρη

20 Οκτ 2025, 00:01
Υγεία

Μια πληρωμένη απάντηση στον διοικητή της 2ης ΥΠΕ

19 Οκτ 2025, 20:17
Ιστορία

«Και για την κόκκινη ελευθερία υπάρχει μια πόρτα, που τη χτυπά κάθε χέρι λουσμένο στο αίμα»

19 Οκτ 2025, 12:10
Διεθνή

Οι σιωναζιστές έκαναν κλοπή οργάνων από Παλαιστίνιους που δολοφόνησαν

Επίσημη καταγγελία από την κυβέρνηση της Γάζας, που ζητά διεθνή έρευνα

19 Οκτ 2025, 10:01
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 19 Οκτώβρη

19 Οκτ 2025, 00:01
Ιστορία

Aχμαντ Σααντάτ: «Κεφάλι αντί κεφαλιού»

18 Οκτ 2025, 18:36
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

18 Οκτ 2025, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Οκτώβρη

18 Οκτ 2025, 00:01
Διεθνή

Η Παλαιστινιακή Αντίσταση δεν συζητά καν τον αφοπλισμό της

Ιδού η συμφωνία του Σαρμ Ελ-Σέιχ

17 Οκτ 2025, 21:04
Κόντρες

H επιτομή της βαρβαρότητας

17 Οκτ 2025, 19:06
Διεθνή

Bασάνιζαν, ακρωτηρίαζαν και εκτελούσαν εν ψυχρώ Παλαιστίνιους που έπαιρναν ομήρους από τη Γάζα

Αυτό αποκαλύπτουν οι σοροί ομήρων που παραδόθηκαν στις αρχές της Λωρίδας

17 Οκτ 2025, 14:27
Πολιτική

Oι νεοναζιστές της ΧΑ επανεμφανίστηκαν και στις Θερμοπύλες

17 Οκτ 2025, 10:07
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Οκτώβρη

17 Οκτ 2025, 00:01
Διεθνή

Ενας χρόνος από τον ηρωικό θάνατο του Γιάχια Σινουάρ

16 Οκτ 2025, 21:49
Κόντρες

Δεν ψιχαλίζει, σε φτύνουν

16 Οκτ 2025, 20:52
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 21 Οκτώβρη

Σομαλία, Σουδάν: Ημέρα επανάστασης (1964).

Ονδούρα: Ημέρα στρατού (1956).

Αγγλία: Ημέρα Trafalgar (1805).

1918: Πρώτο πανελλαδικό πανεργατικό συνέδριο (βασιλικό θέατρο Αθήνας), ιδρύεται η Γ.Σ.Ε.Ε.

1945: Οι Γαλλίδες αποκτούν δικαίωμα ψήφου.

1950: Η Κίνα εισβάλει και καταλαμβάνει το Θιβέτ.

1967: 80.000 διαδηλωτές στην Ουάσιγκτον κατά του πολέμου του Βιετνάμ, σύλληψη 250 ατόμων.

1967: Ανακαλύπτεται πίσω από την Εθνική Βιβλιοθήκη αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός που δεν εξερράγη.

1969: Δύο βαριές καταδίκες μελών του ΠΑΚ για βόμβες κατά της χούντας.

1977: Βόμβα σε γραφείο του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος (Βερολίνο), πυροβολισμοί εναντίον αστυνομικού σταθμού (RAF).

1977: Διαδηλώσεις-συγκρούσεις με την αστυνομία και βόμβες σε Παρίσι, Πον Μαρλί, Τουλούζη, Λιμόζ και Νανσί, βόμβες στο γερμανικό προξενείο στη Μαδρίτη, επιθέσεις στα γερμανικά προξενεία Αμστερνταμ και Μάαστγκιχτ (Ολλανδία), μεγάλες διαδηλώσεις και επεισόδια σε Ρώμη και Φλωρεντία, βόμβες σε γερμανικούς στόχους σε Γένοβα και Μιλάνο, μετά τη δολοφονία των κρατούμενων της RAF.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Επιστρέφοντας στα καθ’ ημάς και στο ζήτημα της απεργίας πείνας του Π. Ρούτσι, που απασχολεί το τελευταίο διάστημα τη δημόσια συζήτηση, θέλω να πω ότι η πολιτεία πρέπει να στέκεται με ευαισθησία δίπλα στους ανθρώπους που πονούν, ακόμη κι όταν την αμφισβητούν. Αυτό επιτάσσει η ανθρωπιά και ο πολιτισμός μας. Σεβόμαστε τις αποφάσεις της ανεξάρτητης δικαιοσύνης, όποιες κι αν είναι αυτες, χωρίς να τις σχολιάζουμε. Αυτό επιτάσσει το κράτος δικαίου το οποίο δεν μπορούμε να επικαλούμαστε α λα καρτ. Πόσο μάλλον σε θέματα που αποτελούν αποκλειστική αρμοδιότητα της Δικαιοσύνης, όπως είναι το συγκεκριμένο αίτημα, και βεβαίως η εκδίκαση αυτής της μεγάλης τραγωδίας, που μας έχει πληγώσει βαθιά όλους. Όπως, άλλωστε, ειπώθηκε από την ηγεσία του Αρείου Πάγου, δεν χάνεται κανένα δικαίωμα κανενός συγγενή, καθώς κατά τη διαδικασία στο ακροατήριο θα μπορεί να διατυπωθεί εκ νέου οποιοδήποτε αίτημα οποιασδήποτε πλευράς. Κι ας μην ξεχνάμε ότι νέες αέναες καθυστερήσεις μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και σε παραγραφές αδικημάτων, που θα ήταν η απόλυτη ασέβεια στη μνήμη των νεκρών.

Kυριάκος Μητσοτάκης (facebook)

(Για να αφιερώνει ο Μητσοτάκης ένα «κεφάλαιο» της εβδομαδιαίας σινδονιάδας του στο facebook στην απεργία πείνας του Πάνου Ρούτσι σημαίνει πως αισθάνεται και πάλι στριμωγμένος. Μάλλον δεν είχε δει ακόμα τις συγκεντρώσεις που έγιναν στην Αθήνα και άλλες πόλεις, αλλά δεν ήταν καθόλου δύσκολο για τους συνεργάτες του να προβλέψουν το μέγεθός τους. Και τι έκανε; Το έριξε στην υποκρισία. Το έκανε τις προηγούμενες μέρες ο εκπρόσωπός του, χτες βγήκε μπροστά ο ίδιος ο Μητσοτάκης. «Ευαισθησία», «ανθρωπιά», «πολιτισμός», από τη μια, «ανεξάρτητη δικαιοσύνη», από την άλλη. Ο Μητσοτάκης έχει όλες αυτές τις σπουδαίες ιδιότητες, αλλά η αστική Δικαιοσύνη δεν τις έχει. Κι αυτός δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Μόνο που και αυτή η εκδήλωση υποκρισίας πάει κατευθείαν «στον κουβά». Γιατί ήταν ο δικός του μηχανισμός που προσπάθησε να συκοφαντήσει τον Ρούτσι όταν ξεκίνησε την απεργία πείνας. Και ήταν ο δικός του υπουργός, ο Φλωρίδης, που προανήγγειλε την απόφαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λάρισας, γεγονός που κατέγραψαν όλα τα φιλοκυβερνητικά μίντια με τον πανομοιότυπο τίτλο: «Παράθυρο από τον Φλωρίδη». Από το Μαξίμου τους έδωσαν τον τίτλο, για να φανεί ότι η κυβέρνηση παρενέβη στην Εισαγγελία και δικαίωσε τον Ρούτσι. Μόνο που ικανοποιήθηκε το μισό αίτημα του απεργού πείνας: εκταφή της σορού του δολοφονηθέντα γιου του, αλλά μόνο για ταυτοποίηση, όχι για χημικές εξετάσεις που θα δείξουν την ακριβή αιτία θανάτου. Οταν ο Πάνος Ρούτσι ανακοίνωσε ότι συνεχίζει την απεργία πείνας, ο Μητσοτάκης, βλέποντας το κυβερνητικό σχέδιο να ναυαγεί, δεν είχε κανένα πρόβλημα να φορτώσει την ευθύνη στην αστική Δικαιοσύνη. Μόνο που δεν ξεγελάει κανέναν. Θέλει δε θέλει, τη λύση θα την δώσει ο ίδιος, μέσω της αστικής Δικαιοσύνης. Και θα χρεωθεί την ευθύνη για μια ανάλγητη και απάνθρωπη συμπεριφορά έναντι ενός χαροκαμένου γονιού που υπέβαλε ένα απλούστατο και απόλυτα νόμιμο αίτημα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo