Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Χαρά στο κουράγιο του(ς)
  • Μαργαριτάρια και γαϊδουράγκαθα, ΜαρΚα μ’ έκαψες…
  • Τι έχουν τα έρ’μα και ψοφούν;
  • Συμφωνία θα υπάρξει όταν την ανακοινώσει το Ιράν – Θα αντανακλά τη νίκη του Ιράν επί του αμερικανοσιωνιστικού άξονα
  • Ισραήλ: Απέλασαν γαλλίδα δημοσιογράφο
  • Σαν σήμερα 12 Ιούνη
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Στήλες»Κόντρες»Κόντρες
Κόντρες

Κόντρες

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr15 Νοέ 2008, 00:00

♦ Ενας βιομήχανος στο Ταμείο κατά της φτώχειας!

Το γκεσέμι των βιομηχάνων, τον μάνατζερ Ν. Αναλυτή τοποθέτησε η κυβέρνηση ως πρόεδρο του πολυθρύλητου «ταμείου κατά της φτώχειας» (Εθνικό Ταμείο Κοινωνικής Συνοχής). Ο Αναλυτής υπήρξε επί σειρά πολλών ετών αντιπρόεδρος του ΣΕΒ. Στη συνέχεια τοποθετήθηκε στην προεδρία της ΟΚΕ (Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή) ως εκπρόσωπος του ΣΕΒ (τον διαδέχτηκε το φιλαράκι του ο Πολυζωγόπουλος, ως εκπρόσωπος της ΓΣΕΕ). Η κυβέρνηση τον τοποθέτησε επικεφαλής της «επιτροπής σοφών» που υποτίθεται ότι θα μελετούσε το Ασφαλιστικό. Μιας επιτροπής που έφαγε ένα σκασμό λεφτά, αλλά στο τέλος δεν χρησιμοποιήθηκε. Μόνο ο Αναλυτής έβγαινε και διατύπωνε σκληρές νεοφιλελεύθερες προτάσεις (στο πνεύμα της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης που είχε επιβάλλει στη Χιλή ο δικτάτορας Πινοσέτ, σε συνεργασία με το ΔΝΤ), οι οποίες κάποιες φορές ενοχλούσαν ακόμα και κυβερνητικά στελέχη. Τώρα, τον βάζουν επικεφαλής του Ταμείου που υποτίθεται ότι θα μοιράζει επιδόματα σε αναξιοπαθούντες εργαζόμενους, ανέργους και συνταξιούχους!

Σίγουρα, ο Αναλυτής έχει χοντρές «ά-κρες» στο υπουργείο Οικονομίας (λέγε με Αλογοσκούφη). Ομως δεν είναι μόνο αυτό. Μπορούσαν κάλλιστα να βρουν έναν δεξιό με κάπως πιο ουδέτερο προφίλ, που να βοηθάει και την κυβερνητική προπαγάνδα. Τόσοι περιμένουν στη σειρά για μια δημόσια θέση. Επελέγη ο Αναλυτής όχι μόνο γιατί είναι κολλητός του Αλογοσκούφη, αλλά και για να σταλεί το μήνυμα, ότι δεν πρέπει να καλλιεργούνται μεγάλες προσδοκίες για τις παρεμβάσεις αυτού του Ταμείου. Θέλουν να είναι σίγουροι ότι δε θα χάσουν τον έλεγχο. Ενας βιομήχανος είναι ό,τι πρέπει γι’ αυτό το μπιχλιμπίδι που αντιμετωπίζει τους εργάτες σαν ιθαγενείς που θα εντυπωσιαστούν από χάντρες και καθρεφτάκια.

♦ Χαρά μιας μέρας

Μόλις μια μέρα κράτησε η χαρά για τη νίκη Ομπάμα στα διεθνή χρηματιστήρια. Την επόμενη κιόλας μέρα είχαμε τη συνήθη… καταβαράθρωση. Στην Αμερική και την Ευρώπη. Είναι χαρακτηριστική η δήλωση του Χάουαρντ Γουίλντον, στρατηγικού στελέχους της BGC Partners: «Φάνηκε πως η ευφορία δεν μπορούσε να κρατήσει για πολύ και πως οι παγκόσμιες χρηματαγορές συμφιλιώνονται με την ιδέα πως έχουμε μπει στην τροχιά μιας μακροχρόνιας διαρκούς ύφεσης». Αυτό, βέβαια, δεν εμπόδισε τους γκεμπελίσκους των ΜΜΕ να πανηγυρίσουν έστω και για μια μέρα. Η Οbamania πρέπει να συντηρηθεί με όλα τα μέσα.

♦ Αντε και υφυπουργός

Στη γωνία περίμενε ο Γιάννης Μανώλης και μόλις ο Καραμανλής ανακοίνωσε τη διαγραφή Τατούλη πετάχτηκε και άρχισε να σκούζει σαν γάτος στα κεραμίδια: «Να παραιτηθεί, να παραιτηθεί». Δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι «μία κυβέρνηση 151 βουλευτών είναι πιο ισχυρή από μία των 152, γιατί κανείς δεν θα τολμήσει να τη ρίξει» και να πετάξει τις μπηχτές του κατά Τατούλη, ότι η κίνησή του εντάσσεται σε οργανωμένο σχέδιο που αποσκοπεί είτε στην πτώση της κυβέρνησης είτε στη δημιουργία νέου κόμματος.

Καλέ κύριε Καραμανλή, όταν κάνεις ανασχηματισμό, θυμήσου να δώσεις ένα υφυπουργείο και στον Γιάννη. Τόσα χρόνια στη ΓΣΕΕ έχει μάθει να λουστράρει το φιλεργατικό προφίλ της ΝΔ και να κάνει τάχαμου κριτική στις «νεοφιλελεύ-θερες ακρότητες». Τόσο πολιτικό κεφάλαιο έχει αποταμιεύσει, κάτι μπορεί να αναλώσει η κυβέρνηση άμα τον περιλάβει στους κόλπους της.

♦ Βρετανική πρόκληση

Τα κολέγια είναι μπίζνες και ο βρετανός πρέσβης διατάχτηκε να παρέμβει στη συζήτηση που διεξάγεται το τελευταίο διάστημα στην Ελλάδα και έχει προκαλέσει αναταραχή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ. Ο Σάιμον Γκας κάλεσε δημοσιογράφους για να τους εκφράσει τη βεβαιότητά του ότι σε εύλογο χρονικό διάστημα η κοινοτική οδηγία θα ενσωματωθεί στο ελληνικό δίκαιο. Διαμαρτυρήθηκε γιατί ο ΔΟΑΤΑΠ δεν αναγνωρίζει τα τριετή πτυχία που πουλάνε τα βρετανικά «πανεπιστήμια» στους φοιτητές-πελάτες και δήλωσε ότι δεν έχει αντίρρηση να γίνονται έλεγχοι στα κολέγια, αλλά με… λογικά κριτήρια. Διότι τους… ουσιαστικούς ελέγχους τους κάνουν στα «πανεπιστήμιά» τους οι βρετανικές κρατικές αρχές. Αφού αυτά τα «πανεπιστήμια» νοικιάζουν την ταμπέλα τους σε κάποιο κολέγιο, της ελληνικής κυβέρνησης δεν πρέπει να της πέφτει λόγος!

♦ ΣΥΝ: Ναι είμαστε διαχειριστές

«Κύριε Παπαπαναγιώτου, δεν ανακαλύπτουμε την Αμερική. Οι προτάσεις μας βασίζονται σε επιτυχημένα μοντέλα διαχείρισης προηγούμενων δεκαετιών».Μέσα σε λίγες λέξεις, ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλ. Τσίπρας, έδωσε το στίγμα της πολιτικής του κόμματός του, μιλώντας στη ΝΕΤ (Κυριακή, 9.11.08). Οταν ο δημοσιογράφος τον ρώτησε αν αυτά που υποστηρίζουν για το τραπεζικό σύστημα, ως στοιχεία έστω, υπάρχουν σε κάποιο οικονομικό μοντέλο κάποιας ευρωπαϊκής χώρας, έδωσε απνευστί την απάντηση που παραθέτουμε. Καθαρά πράγματα. Οχι σοσιαλισμοί και μεταβατικές πολιτικές. Αυτά είναι για… αγρίους. Οι μοντέρνοι σοσιαλδημοκράτες του ΣΥΝ εμπνέονται από πολιτικά μοντέλα διαχείρισης που υπηρέτησαν τον καπιταλισμό προηγούμενες δεκαετίες. Λίγα παραπάνω ψίχουλα για τους εργαζόμενους ζητούν και τη συμμετοχή τους στη διαχείριση της εξουσίας, φυσικά. Τίποτε περισσότερο.

♦ Τρικυμία οπορτουνιστών

Η στήλη δε μπορεί ν’ αφήσει ασχολίαστη και τη δήλωση Τσίπρα για τον Ομπάμα. Μια τυπική οπορτουνιστική δήλωση, που προσπαθεί να είναι και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ και το μόνο που καταφέρνει είναι να αποκαλύψει την τρικυμία εν κρανίω που διέπει τους οπορτουνιστές.

Τσίπρας: Κατ’ αρχήν, η νίκη του Ομπάμα σημαίνει δύο πράγματα: Σημαίνει το τέλος μιας ακραίας νεοφιλελεύθερης φονταμενταλιστικής και μιλιταριστικής πολιτικής, που ήταν η πολιτική Μπους, σημαίνει ένα μεγάλο κοινωνικό αίτημα για μια βαθιά αλλαγή.

Τσίπρας: Από την άλλη, όμως, πρέπει να δούμε και να είμαστε και ρεαλιστές, ότι άλλο πράγμα η υποψηφιότητα Ομπάμα και άλλο η Προεδρεία Ομπάμα, που περιμένουμε να τη δούμε και θα κριθεί… Αρα, λοιπόν, κάποια στιγμή και αυτός θα πρέπει να αποφασίσει με ποιους θα πάει και ποιους θα αφήσει.

Αφού με την εκλογή Ομπάμα ήρθε το τέλος της «ακραίας νεοφιλελεύθερης φονταμενταλιστικής και μιλιταριστικής πολιτικής» του Μπους, προς τι οι αμφιβολίες που προστίθενται; Δηλαδή, μπορεί η εκλογή Ομπάμα να μη σημαίνει και το τέλος της πολιτικής Μπους; Ας μας διαφωτίσουν, παρακαλούμε, γιατί δεν έχουμε λεφτά για… εμφύτευση μαλλιών.

♦ Με στόχο την πειθάρχηση

Ερχεται και εδώ (από 1.1.2010) η απαγόρευση καπνίσματος σε κάθε δημόσιο χώρο. Χωρίς καν την εναλλακτική λύση της καθιέρωσης χώρων για καπνιστές και χώρων όπου θ’ απαγορεύεται το κάπνισμα. Δε θέλουμε να εμπλακούμε στην άγονη συζήτηση για τα δικαιώματα των μη καπνιζόντων και τα δικαιώματα των καπνιστών, γιατί αυτή η συζήτηση είναι ήδη υπονομευμένη και εκτροχιασμένη από κάθε διαλεκτική προσέγγιση και αναζήτηση συνθετικών λύσεων. Ρωτάμε όμως όσους σπεύδουν να υποστηρίξουν τα αστυνομικού τύπου μέτρα: έχουν κανένα ενδιαφέρον για τη δημόσια υγεία αυτοί που θεσπίζουν αυτά τα μέτρα; Το συνεχές διατροφικό σκάνδαλο, που η μια πτυχή του κλείνει για ν’ ανοίξει αμέσως μια άλλη, η προώθηση των «μεταλλαγμένων» και όλα τα υπόλοιπα εγκλήματα σε βάρος της δημόσιας υγείας δίνουν την απάντηση στο ερώτημα. Στόχος των σταυροφόρων κατά του καπνίσματος είναι η πειθάρχηση. Στόχος είναι να συνηθίσει η κοινωνία στις απαγορεύσεις και στην πειθάρχηση σε κάθε πτυχή της ζωής της.

♦ Προπαγανδιστικά καραγκιοζιλίκια

Και ξαφνικά, το αστυνομικό φράγμα με τις δυο κλούβες που κλείνουν το δρόμο και τους ροπαλοφόρους που παρατάσσονται μπροστά τους μη τυχόν και κάποιοι διαδηλωτές περάσουν από το πεζοδρόμιο, το φράγμα στα λουλουδάδικα στο πλάι της Βουλής που απαγορεύει κάθε πρόσβαση προς την Ηρώδου του Αττικού, άνοιξε. Με έκπληξη οι συνταξιούχοι είδαν να ανοίγει και το δεύτερο φράγμα, που παραδοσιακά κλείνει την Ηρώδου του Αττικού. Ο πρωθυπουργός άνοιξε το Μαξίμου για να υποδεχτεί την αντιπροσωπεία των συνταξιουχικών οργανώσεων. Δεν είχε τίποτα να τους πει, βέβαια, ούτε μερικά μικροταξίματα. Δεν τους φώναξε, άλλωστε, γι’ αυτό. Για ντεκόρ τους ήθελε, για να σταθεί ξανά μπροστά στις κάμερες και να δείξει πόσο φιλόστοργος είναι. Πλην όμως αυτά τα κολπάκια δεν περνάνε πια.

♦ Αστική συμμαχία

«Η 4η Νοεμβρίου 2008 είναι μια ημερομηνία που θα μείνει για πάντα χαραγμένη με δόξα στη μνήμη. Αν η εκλογή του πρώτου Αφροαμερικανού προέδρου δεν σας έφερε δάκρυα στα μάτια και υπερηφάνεια για τη χώρα σας, κάτι δεν πηγαίνει καλά με εσάς. Αραγε, όμως, θα σηματοδοτήσει η εκλογή αυτή ένα σημείο καμπής στην πραγματική ουσία της πολιτικής; Μπορεί ο Μπαράκ Ομπάμα να κηρύξει την αρχή μιας νέας εποχής προοδευτικών πολιτικών; Ναι, μπορεί».

Ποιος είν’ αυτός που με ύφος χιλίων καρδιναλίων κουνάει αυστηρά το δάχτυλο μπροστά στους Αμερικανούς; Δεν είναι κάποιος από το επιτελείο του νεοεκλεγέντος αμερικανού προέδρου. Είναι ο περιβόητος Πολ Κρού-γκμαν, ο άρτι τιμηθείς με το βραβείο Νόμπελ, από τη μόνιμη στήλη του στους New York Times. Οταν πριν από μερικές εβδομάδες ανακοινώθηκε η βράβευση του Κρούγκμαν με το Νόμπελ, γράφαμε πως η σουηδική Βασιλική Ακαδημία επέδειξε εξαιρετικά ανακλαστικά. Ο Κρούγκμαν, ένας συνεπέστατος υπερασπιστής του καπιταλισμού, που διαφωνούσε με τις νεοφιλελεύθερες ακρότητες, είναι ένα από τα πιο κατάλληλα πρόσωπα για να σηματοδοτηθεί η φάση της διαχείρισης της παγκόσμιας κρίσης με εργαλεία που θα αποσοβήσουν κάθε κίνηση που θέτει το σύστημα σε αμφισβήτηση και πολύ περισσότερο σε κίνδυνο.

Η «συμμαχία» Κρούγκμαν-Μπράουν-Σαρκοζί δείχνει με χαρακτηριστικό τρόπο τη συμμαχία όλων των τάσεων της κεφαλαιοκρατίας γύρω από τον κοινό στόχο της διαχείρισης της κρίσης με τρόπο που όχι μόνο δε θα θέσει το σύστημα σε κίνδυνο, αλλά θα του επιτρέψει να φορτώσει τα βάρη στις πλάτες των πλατιών εργαζόμενων μαζών.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΕκτόνωση και παραπλάνηση
Επόμενο άρθρο Ο καπιταλισμός δε θα πέσει σαν ώριμο φρούτο

Σχετικά Αρθρα

Χαρά στο κουράγιο του(ς)

Κόντρες 12 Ιούν 2026, 20:15

Mπαρτζώκα, Τράκη, μάθετε μπαλίτσα από τον άρχοντα

Κόντρες 10 Ιούν 2026, 13:10

Aναμενόμενα και μη

Κόντρες 8 Ιούν 2026, 19:53

Πρόδωσε την τάξη του για χάρη του λαού

Κόντρες 5 Ιούν 2026, 20:26

Ο Αγώνας του Αιώνα

Κόντρες 4 Ιούν 2026, 20:30

Να παρέμβει το Αγιο Πνεύμα

Κόντρες 3 Ιούν 2026, 19:01
Ροή Ειδήσεων
Κόντρες

Χαρά στο κουράγιο του(ς)

12 Ιούν 2026, 20:15
Πολιτική

Μαργαριτάρια και γαϊδουράγκαθα, ΜαρΚα μ’ έκαψες…

12 Ιούν 2026, 13:22
Η παπάρα

Τι έχουν τα έρ’μα και ψοφούν;

12 Ιούν 2026, 11:28
Διεθνή

Συμφωνία θα υπάρξει όταν την ανακοινώσει το Ιράν – Θα αντανακλά τη νίκη του Ιράν επί του αμερικανοσιωνιστικού άξονα

12 Ιούν 2026, 11:06
Διεθνή

Ισραήλ: Απέλασαν γαλλίδα δημοσιογράφο

12 Ιούν 2026, 08:47
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 12 Ιούνη

12 Ιούν 2026, 00:01
Πολιτική

Σκάνδαλο υποκλοπών: Νέο κοινοβουλευτικό πραξικόπημα ετοιμάζει ο Μητσοτάκης

11 Ιούν 2026, 21:26
Πολιτική

Περονόσπορος θερίζει γενικούς γραμματείς

11 Ιούν 2026, 19:32
Υγεία

EΣΥ: Τα ψέματα του Μητσοτάκη και η αλήθεια των αριθμών

11 Ιούν 2026, 12:07
Καταστολή

ΑΘΩΟΙ ΟΛΟΙ! | Δίκη 5 αγωνιστών – Συνεχής ενημέρωση

11 Ιούν 2026, 11:54
Η παπάρα

Ο Μητσοτάκης με το πηλίκιο του Παπαδόπουλου και το σκήπτρο του Λουδοβίκου ΙΕ

11 Ιούν 2026, 10:44
Παιδεία

Ιδιωτικά πανεπιστήμια: απροκάλυπτοι και «ντροπαλοί» υποστηρικτές

11 Ιούν 2026, 07:19
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 11 Ιούνη

11 Ιούν 2026, 00:01
Καταστολή

Ολοι αύριο (11/6) στις 9:30 στην Ευελπίδων (κτίριο 6 αίθουσα 4): Να σταθούμε στο πλευρό των αγωνιστών και να απαιτήσουμε την αθώωσή τους

10 Ιούν 2026, 22:24
Καταστολή

Μητσοτάκης-Χρυσοχοΐδης υλοποιούν το βρόμικο αφήγημα της Μοσάντ

10 Ιούν 2026, 21:12
Διεθνή

Ποιανού η σημαία κυματίζει; Οι ηγέτες του Λιβάνου συντάσσονται με το Ισραήλ εναντίον του ίδιου τους του λαού

10 Ιούν 2026, 20:07
Πολιτική

Eπιχείρηση «Αποδομήστε τον Σαμαρά»

10 Ιούν 2026, 19:25
Κόντρες

Mπαρτζώκα, Τράκη, μάθετε μπαλίτσα από τον άρχοντα

10 Ιούν 2026, 13:10
Διεθνή

Γαλλία: Απαγόρευση εισόδου και στον σιωναζιστή Σμότριτς

Την ίδια απόφαση έχουν πάρει Ηνωμένο Βασίλειο, Καναδάς, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία και Noρβηγία

10 Ιούν 2026, 11:51
Πολιτική

Μην ψωνίζετε από τη ZARA – Στηρίζει τη γενοκτονία στην Παλαιστίνη

10 Ιούν 2026, 08:49
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 12 Ιούνη

Ημέρα κατά της παιδικής εργασίας.

Φινλανδία: Ημέρα Ελσίνκι (1550).

Φιλιππίνες: Ημέρα ανεξαρτησίας (1898).

1891: Πυροβολείται από άνεργο εργάτη ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ουίλιαμ Μακ Κίνλεϊ (πέθανε μετά από δύο ημέρες).

1975: Ο πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Καραμανλής υποβάλλει αίτηση ένταξης της Ελλάδας στην ΕΟΚ.

1986: Η Νότια Αφρική κηρύσσεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω φυλετικών ταραχών.

1991: Ο Μπόρις Γιέλτσιν εκλέγεται πρόεδρος της Ρωσίας.

2005: Το Κουβέιτ αποκτά την πρώτη γυναίκα υπουργό στην ιστορία του.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Η ακρίβεια κλέβει τη λάμψη των μακροοικονομικών επιτυχιών και στο Μέγαρο Μαξίμου οι επικοινωνιολόγοι αναλύουν με προβληματισμό τις ποιοτικές μετρήσεις των πρόσφατων δημοσκοπήσεων. Όπως μαθαίνουμε, διαπιστώνουν ένα πολιτικό παράδοξο. Την ώρα που η χώρα εισπράττει επαίνους από την Κομισιόν και τις αγορές και έχει πρόεδρο στο Eurogroup τον Πιερρακάκη, εντούτοις η δημοφιλία του Μητσοτάκη και της κυβέρνησης πιέζονται στα… ράφια των σουπερμάρκετ και στις… αντλίες των πρατηρίων! Τι λένε οι ειδικοί μέσα στην κυβέρνηση; Οτι οι μεγάλες οικονομικές επιτυχίες χρειάζονται μήνες για να διαχυθούν στην πραγματική οικονομία και στο πορτοφόλι του πολίτη. Οπότε όλοι είναι στο… περίμενε, εκφράζοντας τον προβληματισμό τους για το περιβάλλον που θα επικρατεί όταν φτάσουμε στις εκλογές!

Political

(Το παραπάνω σχόλιο το υπογράφει ο ίδιος ο εκδότης της καραδεξιάς Political, που έχει «ανοιχτή γραμμή» με το μέγαρο Μαξίμου. Εχει τίτλο «Γιατί είναι προβληματισμένοι οι επικοινωνιολόγοι του Μητσοτάκη». Το «παράδοξο» δεν βλέπουμε. Ούτε ο εκδότης το βλέπει, είμαστε σίγουροι. Κάτι πρέπει να γράψει, όμως, για να μην καρφωθεί. Φόρεσε κάπα, πήρε και μια γκλίτσα στο χέρι και παριστάνει τον αφελή βοσκό που νόμιζε ότι τα πρόβατα μπορούν να επιζήσουν χωρίς τροφή φτάνει να τα αφήνει να λιάζονται. Εχει, λέει, τεράστιες μακροοικονομικές επιτυχίες ο Μητσοτάκης, παίρνει συγχαρητήρια από την Ούρσουλα και την καμαρίλα της, του έκαναν και τον Πιερρακάκη παιδί για τα θελήματα στο Eurogroup, αλλά χρειάζεται καιρός για ν’ αποδώσουν οι… μακροοικονομικές επιτυχίες. Οπότε, ο κόσμος βρίζει, φτύνει και μουτζώνει, γιατί στενάζει από την ακρίβεια. Ο λαϊκός κόσμος, χωρίς να γνωρίζει πολιτική οικονομία, βλέπει, συγκρίνει και κρίνει. Βλέπει ότι αυτά που ονομάζουν «μακροοικονομικές επιτυχίες» ήδη αποδίδουν. Μόνο που αποδίδουν μονόπλευρα. Οι ιμπεριαλιστές δανειστές εισπράττουν τους τόκους τους και οι καπιταλιστικές επιχειρήσεις, ντόπιες και ξένες, βλέπουν τα κέρδη τους να εκτινάσσονται, καθώς ενθυλάκωσαν και τα λεφτά από το περιβόητο Ταμείο Ανάκαμψης. Τα μεροκάματα, όμως, παραμένουν καθηλωμένα σε πραγματικούς – συχνά και σε ονομαστικούς – όρους, ο πληθωρισμός καλπάζει, σε επίπεδα πολύ πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, ενώ οι συνέπειες της κρίσης εκτινάσσουν τις τιμές σε όλα τα είδη πρώτης ανάγκης. Οσος χρόνος κι αν περάσει, αυτό δεν πρόκειται ν’ αλλάξει, γιατί δεν υπάρχει ζήτημα «χρόνου για να αποδώσουν οι μακροοικονομικές επιτυχίες», αλλά ζήτημα εφαρμογής μιας σκληρής ταξικής πολιτικής. Κι αυτό κάθε άλλο παρά παράδοξο είναι)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo