Ουου, Κάρολε, ήρθαμε! Welcome, my Greek corgis.
Κρατάς, όπως πάντα, μικρό καλάθι (νοικοκυριού)
- «Οι Γερμανοί θα ξανάρχονταν. Είχαν έτοιμο παράνομο στρατό επιλέκτων SS αν χτυπούσε η ΕΣΣΔ στη 10ετία του ’50». – ethnos.gr, 24-11-2022. Το ερώτημα παραμένει: στη ΔΥΤΙΚΗ (ομοσπονδιακή) Γερμανία διώχθηκε ο ναζισμός, κηρύχθηκε παράνομος; ΄Η τα πρώην ναζιστικά στελέχη επάνδρωσαν τον αστικό κρατικό μηχανισμό; Χάιδεμα και ολίγιστες ποινές…
- Δεν το λέμε εμείς, άλλοι το λένε: «Να βαθύνει η απεργιακή ρωγμή της 9ης Νοέμβρη». Το επίλοιπο είναι προϊόν ονειροφαντασίας: «Για ένα ανατρεπτικό κίνημα νίκης».
- Στο μυαλό του μικροαστού τα πάντα εκλαμβάνονται ως… βόμβος κίνησης.
- Γίνεται να είσαι ο ΣΥΡΙΖΑ και να μην αναφερθείς (οπωσδήποτε…) στο (καπιταλιστικό) κοινωνικό κράτος και τα ψίχουλά του;
- Δείτε την avgi.gr, 1-12-2022. Τίτλος άρθρου «Μια (καθόλα) υποθετική ιστορία».
- Αφορμή το νομοσχέδιο-ταφόπλακα (;) που αφορά το ΕΣΥ.
- Το ζουμί: «Η καταδίκη της κυβερνητικής πολιτικής δεν αρκεί».
- Τι σκάτε; Εκλογές-ψήφος= λίρα εκατό…
- Από την άλλη ο Περισσός για εκατοστή φορά… κλιμακώνει. Οχι με την αναγκαίου μεγέθους απεργία αλλά με συγκεντρώσεις σκέτες…
- Κάνει πως δεν διάβασε το νομοσχέδιο για το ΕΣΥ η kathimerini.gr, 26-11-2022, κύριο άρθρο, τίτλος «Η ώρα της ανταμοιβής». Και μιλάει για τους μισθούς των νοσοκομειακών γιατρών, ότι τους στηρίζει (;), δηλαδή. Λες και δεν ξέρει τα ψίχουλα που δίνει στους γιατρούς το νομοσχέδιο ως τυράκι… Και μιας περί ανταμοιβής, να μην ξεχνάμε την ανταμοιβή του γκρουπ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ από τον Πέτσα=360.000 ευρώπουλα.
- Είδατε καθόλου «δυναμικές κινητοποιήσεις» για το αίσχος της κυριακάτικης εργασίας;
- Τι να εννοεί ο ποιητής με το εξής απόσπασμα: «Αλήθεια, ποια “ατομική ευθύνη” θα μπορούσε να σώσει τους 250 νεκρούς από τα “ακραία καιρικά φαινόμενα” της τελευταίας 20ετίας… να χάνουν τη ζωή τους επειδή βρέθηκαν τη λάθος στιγμή στο λάθος σημείο;». Μην είναι σαρκασμός; Εντελώς ανεπιτυχής θα λέγαμε. Η πληροφορία από Ριζοσπάστη, 1-12-2022, στήλη ΑΠΟΨΕΙΣ, άρθρο «Απ’ τον ουρανό».
- Μεταξύ άλλων αναφέρει ο κ. Ελ. Βαγενάς σε άρθρο του στον Ριζοσπάστη, 26/27-11-2022: «…σε ΄κείνα (σ.σ: τα κόμματα του “διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος”)… σπέρνοντας αυταπάτες περί δήθεν “ειρηνικής διεθνούς αρχιτεκτονικής”».
- Μα δεν ήταν το κόμμα του που κανάκευε την «ειρηνική συνύπαρξη» των ρώσων σοσιαλιμπεριαλιστών (ρεβιζιονιστών από το 1956 και μετά) μαζί με τους εκκολαπτόμενους ευρωκομμουνιστές όπου γης;
- Τίτλος άρθρου «Για την ιδεολογικοπολιτική διαπάλη στην 22η Διεθνή συνάντηση των ΚΚ και το “κόλπο” περί “αντιρωσισμού” και “φιλορωσισμού”».
- «Η συμφωνία της Γκαζέρτας άνοιγε τις πόρτες της Ελλάδας στους άγγλους. Πολύ χαραχτηριστικό, για το πώς η ηγεσία του ΚΚΕ έβλεπε τον αγγλικό παράγοντα και τη θέση του στην Ελλάδα, είναι η θέση που διατύπωσε ο σ. Παρτσαλίδης, όχι πια στα 1942 ή στα 1944 μα στα 1946, σε άρθρο του στο τεύχος της ‘’Κομμουνιστικής Επιθεώρησης’’ της 1ης του Οχτώβρη, με τον τίτλο ‘’Τα πεντάχρονα του ΕΑΜ’’. Να τι έγραφε: ‘’Κανείς δε φανταζόταν πως μπορούσε ο ελληνικός Λαός, που στάθηκε δίπλα στην Αγγλία σε μια πολύ δύσκολη στιγμή του πολέμου, θα βρισκόταν κάτω από στρατιωτική αγγλική κατοχή’’!! Οταν τέτοιες αντιλήψεις είχαν ηγέτες του ΚΚΕ για τον αγγλικό ιμπεριαλισμό δεν είναι διόλου παράξενο ότι το Δεκέμβρη του 1944 μπροστά στην ένοπλη αγγλική επίθεση βρεθήκαμε πολιτικά, οργανωτικά, ιδεολογικά και στρατιωτικά απροετοίμαστοι. Και πρέπει εδώ να ειπωθεί και κάτι άλλο: η φιλοαγγλική, ας την πούμε, νόθευση της πολιτικής του ΚΚΕ, με όλες τις τραγικές για το κίνημά μας συνέπειές της, άρχισε απ’το 1937, όταν η τότε καθοδήγηση του ΚΚΕ, απ’ τους Παρτσαλίδη, Νεφελούδη, Σκλάβαινα και Σιάντο, εσφαλμένα τοποθέτησε την πρωτοκαθεδρική αγγλική θέση στην πολιτική και οικονομική ζωή της Ελλάδας σε δεύτερη μοίρα και έτσι άμβλυνε και ευνούχισε τον αγώνα που έπρεπε να κάνει ο λαός ενάντια στην αγγλική ιμπεριαλιστική πολιτική στη χώρα μας». – Ν.Ζαχαριάδης, «Η βασική αποστολή της συνδιάσκεψης του ΚΚΕ», στο βιβλίο «Προς την ΙΙΙ συνδιάσκεψη του ΚΚΕ», Πορεία, 1978.
Βασίλης