Streets of Φιλαδέλφεια (and Χαλκηδόνα)
Πλημμύρα 2015, πλημμύρα 2017, πυρκαγιά 2018 (+φόροι=κινεζοποίηση ad perpetuum)
Η σκυθρωπή βροχή λάξεψε τη ματιά της.
Και πίσω
από τα κάγκελα
της σταράτης
σιδερένιας σκέψης των καλωδίων
-το στρώμα. Πάνω
εκεί
των ανερχόμενων αστεριών
ελαφρά πατήσανε τα ποδάρια
Βλ. Μαγιακόφσκι – «ΤΟ ΠΡΩΙ»
> Την ώρα που αεροκοπανάνε οι άρχοντες
περί δημοκρατικής τάξης,
ανάμεσά μας οι αμίλητοι ζούνε.
Κι όσο σαν δούλοι εμείς μένουμε σιωπηλοί,
οι ηγεμόνες δυναμώνουν,
ξεσκίζουν, βιάζουν, ληστεύουν,
των ανυπόταχτων τα μούτρα τσαλακώνουν.
Ετούτων των αμίλητων το πετσί,
περίεργα θα ‘λεγες είναι φτια-γμένο.
Τους φτύνουνε καταπρόσωπο κι αυτοί σκουπίζουνε σιωπηλά
το πρόσωπο το φτυσμένο.
Να αγριέψουνε δεν το λέει η ψυχούλα τους,
και πού το παράπονό τους να πούνε;
Απ’ του μισθού τα ψίχουλα πώς να αποχωριστούνε;
Μισή ώρα, κι αν, βαστάει το κόχλασμά τους,
μετά αρχινάνε το τρεμούλιασμά τους.
Ει! Ξυπνήστε κοιμισμένοι!
Από την κορυφή ως τα νύχια ξεσκεπάστε τους,
άλλο δε μας μένει.
(Β. Μαγιακόφσκι – «Επίκαιροι αμίλητοι»)
> Αλέξης Καμμένος ή Συριζανέλ…
> Η (ανεπίσημη) προεκλογική περίοδος για τις τοπικές και περιφερειακές εκλογές έχει ήδη αρχίσει. Λείπουν οι υποψήφιοι.
> Περιφέρεια Βόρειου Αιγαίου ή πώς οι τοπάρχες βάζουν την «ιδιωτική πρωτοβουλία» μέσα (στο νου και στη ζωή των ανθρώπων) από την πόρτα, απ’ το παράθυρο, την εξώπορτα και πάει λέγοντας.
> Σε πόσο καιρό, είπαμε, ότι θα επανεμφανιστούν τα στελέχη και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο ΣΚΑΙ;
> «Φονική κλιματική αλλαγή» – ΑΥΓΗ, 25/7/2018. Δολοφονικό φτύσιμο της νοημοσύνης μας. Μαύρη προπαγάνδα.
> Προκαλεί ο ΣΥΡΙΖΑ: «Αλλά εξίσου σημαντικό είναι να γίνει μια ουσιαστική συζήτηση… Σε επίπεδο πρόληψης, αντιμετώπισης, διαχείρισης συνεπειών» (avgi.gr, 25/7/2018). «Από τη θλίψη στη βούληση και τη δράση».
> Θυμηθείτε ότι η Χρυσή Αυγή (μέσω του φίρερ της) είχε μιλήσει για βοθροκάναλα (στα οποία μετά από κάποιο καιρό «έβγαιναν» τα στελέχη της χωρίς «κανένα πρόβλημα»).
> Nazis ‘raus!
> Απατεωνίσκοι: «Ο άνεμος ο πιο θανατηφόρος παράγοντας στις αστικές πυρκαγιές». Ο ειδήμων, Λίντον Προύτο, αναφέρει σε ερώτηση που του έγινε από τη γερμανική εφημερίδα Die Zeit (online)(«Πόσο μεγάλη είναι η έκταση της πυρκαγιάς; Και πώς εξαπλώθηκε τόσο γρήγορα;»): «Αυτό είναι δύσκολο να το πω τώρα. Σε μια ακραία κατάσταση πρέπει συνήθως να καταφύγουμε σε όσα μεταδίδουν τα μέσα ενημέρωσης ή τα κοινωνικά δίκτυα. Οι αρχές είναι πιεσμένες αυτήν τη στιγμή και πολλές λεπτομέρειες δεν έχουν γίνει ακόμα αντικείμενο επεξεργασίας». Τη φράση για τον «άνεμο…» την ξεκόλλησε στην κυριολεξία η avgi.gr.gr/article/10813/9056977/0-anemos-o-pio-thanatephoros-paragontas-stis-astikes-pyrkagies, από το σύνολο των απαντήσεων του Προύτο. Η αυθαιρεσία, της αυθαιρεσίας, ω μαύρη πίσσα προπαγάνδα.
> Ρητορική ακούγεται η ερώτηση του Βήματος (online): «Πόσες ανθρωποθυσίες ακόμα;».
> Πολύ την «παίζει» την Αλέκα το Βήμα…
> «Η κυβέρνηση ανοίγει το πουγκί της…» (tovima.gr). Ε, όχι και πουγκί ΤΗΣ!!!
> Το «εσωτερικό» υπολόγιζε την «ΕΣΣΔ» (βλέπε «μεταπολίτευση») ως σοσιαλιστική: «Με δυο λόγια, ο Ευρωκομμουνισμός προσαρμόζει το σοσιαλιστικό όραμα στις συνθήκες που δημιούργησαν οι σοσιαλιστικές επαναστάσεις στις ανατολικές χώρες και πρώτ’ απ’ όλα στη Σοβιετική Ενωση, διδασκόμενες από τις επιτυχίες, αλλά και από τις παραλείψεις και τα λάθη των σοσιαλιστικών χωρών…» (Α. Διαμαντόπουλος, «Γιατί δύο Κομμουνιστικά Κόμματα»).
> Το ίδιο με την ΑΥΓΗ κάνει και tovima.gr (εννοούμε τον Λίντον Προύτο).
> Θα… απολογηθεί τέλος Σεπτέμβρη ο Γιάννος (με το καρφιτσωμένο χαμόγελο).
> «Η αναταραχή που εγκαινιάζει τον κύκλο της αντιιμπεριαλιστικής εξέγερσης του παλαιστινιακού λαού (1936-1939) αρχίζει το Νοέμβρη του 1935 με τη δολοφονία, από τους Βρετανούς, του Ιζαντίν Αλ Κασάμ, κληρικού με ένοπλο αντιαποικιακό παρελθόν στη Λιβύη, τη Συρία και το Λίβανο, ο οποίος είχε αποκαταστήσει επαφές με κοσμικούς αντιαποικιακούς και το ΚΚΠ. Αυτός ηγούνταν αντάρτικου κινήματος φτωχοποιημένης αγροτικής βάσης και μικροαστικής ηγεσίας, με αντιβρετανικό πολιτικό πρόγραμμα. Στο κλίμα συμβάλλει και η 50ήμερη αντιγαλλική γενική απεργία στη Συρία, το Φλεβάρη-Μάρτη του 1936 ,που λήγει με γαλλική υπόσχεση για αυτοδιακυβέρνηση, αλλά αναστολή του συντάγματος και απαγόρευση του αστικού κόμματος “Εθνικό Μέτωπο”. Αφορμή ήταν η δολοφονία ενός Εβραίου και δύο Αράβων από ληστές. Οι σιωνιστές θεώρησαν πολιτική δολοφονία το θάνατο του Εβραίου και άρχισαν αντιαραβικό πογκρόμ. Τον Απρίλη του 1936 ξεκινά 6μηνη παναραβική γενική απεργία. Αρχικά από το αριστερό κόμμα “Ανεξαρτησία”, με στόχο τη διακοπή 1) του σιωνιστικού εποικισμού (που στα 16 χρόνια αγγλικής κατοχής έφτασε το 30% από 7%), ενώ το 1935 μπήκαν άλλοι 60.000, (50% παραπάνω από την προηγούμενη χρονιά και 150% από το 1930), 2) της απόδοσης γης στους σιωνιστές και 3) τη δημιουργία εθνικής κυβέρνησης από ένα αντιπροσωπευτικό κοινοβούλιο». (Κ.Κ.Παλαιστίνης: «Για την αντιιμπεριαλιστική εξέγερση του παλαιστινιακού λαού», 10/6/1936).
> Αβαφτη (αυτή τη φορά) η (γαϊ)Δούρου.
Βασίλης
Η ανκοργούμαν του συριζαϊκού ραδιόφωνου, με ύφος αυστηρής καθηγήτριας της δημοσιογραφίας, διέταζε τους συναδέλφους της στα υπόλοιπα μίντια να σταματήσουν να μιλούν για «πρωτοφανή τραγωδία», γιατί οι νεκροί το 2007 ήταν 63. Εκείνη την ώρα οι νεκροί στο Μάτι, τον Βουτζά και τη Ραφήνα ήταν καμιά εκατοστή. Απλώς δεν είχαν καταμετρηθεί.
Με το ίδιο αποφασιστικό ύφος η ανκοργούμαν ανακοίνωνε ότι σε λίγο θα βγει εκτάκτως στον αέρα, προφανώς για να πει την αλήθεια που έκρυβαν οι άλλοι. Οχι πρωτοφανής τραγωδία, αλλά σκέτο τραγωδία, αφού εκείνη την ώρα οι νεκροί που είχαν βρεθεί δεν ξεπερνούσαν τους 20, οπότε υπολείπονταν σημαντικά αυτών του 2007.
Η Λουπάκη δεν είναι η εξαίρεση. Είναι ο κανόνας των εξουσιαστικών παχύδερμων που δεν ορρωδούν προ ουδενός.