Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 27 Μάη
  • Σαουδική Αραβία: Εξομάλυνση σχέσεων με το Ισραήλ μόνο με ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος
  • Δήμος Αθήνας: Καμιά απάντηση για εξαιρετικά κρίσιμα ζητήματα για την καλή λειτουργία των σχολείων
  • Αν πήρατε κελεμπία, μην ανησυχείτε: βάλτε τη στη ναφθαλίνη, θα ξανάρθουν Απόκριες
  • Επεσε και μπουνίδι ανάμεσα σε Μαρινάκη και Δημητριάδη
  • Ευρωπαϊκή Εισαγγελία: Κατεπείγουσα έρευνα για τα 120 εκατ. ευρώ της Κεραμέως σε διαδραστικούς πίνακες
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Στήλες»Dixi et salvavi animam meam»Dixi et salvavi animam meam
Dixi et salvavi animam meam

Dixi et salvavi animam meam

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr1 Νοέ 2014, 00:00

Και συ, Νόμε των άνομων ασπίδα/ σαν τη μαϊμού από κλώνο σ’ άλλον πήδα/ κι απ’ την κορφή με την ουρά κρεμάσου/ να μη γλέπει ο Λαός τα πισινά σου (Κ. Βάρναλης)

Οι στίχοι αυτοί μπορεί και να ‘ναι οι τελευταίοι/ οι τελευταίοι στους τελευταίους που θα γραφτούν/ γιατί οι μελλούμενοι ποιητές δε ζούνε πια/ αυτοί που θα μιλούσανε πεθαίνουν όλοι νέοι./ Τα θλιβερά τραγούδια τους γενήκανε πουλιά/ σε κάποιον άλλον ουρανό που λάμπει ξένος ήλιος/ γενήκαν άγριοι ποταμοί και τρέχουνε στη θάλασσα/ και τα νερά τους δε μπορείς να ξεχωρίσεις./ Στα θλιβερά τραγούδια τους φύτρωσε ένας λωτός/ να γεννηθούμε στο χυμό τους εμείς πιο νέοι (Μανώλης Αναγνωστάκης: «Επίλογος»)

Ρε, καλά την ονομάσαμε το καλοκαίρι Γαϊ-Δούρου!

Κένταυροι: μεραρχία του Μουσολίνι, Κένταυροι: της Ν.Δ.

28-10-2014: Στο αναμεταξύ η κινεζοποίηση συνεχίζεται

Γιάννα-Σύριζα: Ερωτας στα χρόνια της χολέρας

Σιγά-σιγά, αμφίβολη Αμφίπολη

«Αν η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να πορευτεί στο δρόμο της Ευρώπης, όποιο κόμμα έρθει στην εξουσία θα υποβάλλει τα σέβη του στις Βρυξέλλες και θα συμπορευτεί με τους συνεταίρους […] Και επειδή αόρατες δυνάμεις μπορούν ακόμη να επιβάλουν το σενάριο του Μεγάλου Συνασπισμού συνιστάται το… κρείττον σιγάν» (ή γαργάρα) (Στ. Ψυχάρης, tovima.gr, 26-10-14)

 
♦ Η «συνταρακτική» είδηση από την ΕΛΣΤΑΤ: «Εισοδήματα 12,6 δισ. ευρώ έχασαν τα ελληνικά νοικοκυριά την τελευταία πενταετία» (tanea.gr, 27-10-2014). Και πάνε πια και πέταξαν, στα καθαρά ουράνια;

♦ Λάβρος «υπέρ των εργαζομένων» ο παραγωγός Μ. Προβατάς στο ΒΗΜΑ εφ εμ, Δευτέρα βράδυ στις 23.00. Στο ΒΗΜΑ εφ εμ, ε; Τη ναυ-αρχίδα των εργατικών συμφερόντων.

♦ Για δες: Νομπελίστες της «ειρήνης» ζητούν από τον… Ομπάμα(!) έρευνα για τα βασανιστήρια (μπας και το χρήμα στις τσέπες τους βαραίνει και τα… βλέφαρα; Επηρεάζει την ακοή και την ικανότητα της κρίσης τους;).

♦ Το εκατομμύριο έγινε 900.000 ευρώ: κάθε μέρα το ποσό για τους πλημμυροπαθείς πέφτει.

♦ Δηλαδή, σύμφωνα με τον Γλέζο, ο Σύριζα θα χρησιμοποιήσει το «μπόνους» καταπώς χρησιμοποίησε το νόμο Αλογοσκούφη ο Αλ. Μητρόπουλος;

♦ «Η διαφθορά άγγιξε και το ΑΚΕΛ» – γ. γραμματέας του ΑΚΕΛ. Στην αστική πολιτική οι όροι είναι παραπλανητικοί, όπως «αγγίζω»=μέχρι τα μπούνια χωμένος. Αλήθεια, ο Ριζοσπάστης θα αναφερθεί στο ζήτημα ή θα το κάνει… γαργαρέτα; Βλέπεις είναι και το βρώμικο ’89 που βαραίνει…

♦ Οι τράπεζες «πέρασαν» τα stress tests, αφού –for their eyes only– οι πρόσφατες κυβερνήσεις τις τάισαν ζεστό χρήμα ενώ οι εργαζόμενοι ζουν, σταθερά, διαρκή χειμώνα.

♦ Ωστε υποχρεωτική η ψηφοφορία στη Βραζιλία (ΕΦΣΥΝ, 27-10-14, «Ξανά πρόεδρος η Ντίλμα» και σχετικά αποστασιοποιημένη η εφημερίδα από την «προστάτιδα των φτωχών»).

♦ Με βάση την ΕΦΣΥΝ (27-10-14), οι «ριζοσπαστικές κοινωνικές μεταρρυθμίσεις» του «προέδρου των φτωχών» Χοσέ Μουχίκα ήταν «η νομιμοποίηση των αμβλώσεων, οι γάμοι των ομοφύλων και φυσικά η παραγωγή και η πώληση μαριχουάνας». Το μαχαίρι στο κόκαλο, δηλαδή…

♦ Για σιγά, ρε μάγκες: 47% αποχή στις εκλογές της Ουκρανίας; Ο ένας στους δύο (περίπου)… ψηφίζει; 

♦ Μάλλον θα λέγαμε «ταμάμ» όσον αφορά τη συνέντευξη του παλαιστίνιου σκηνοθέτη Ελία Σουλεϊμάν στην ΕΦΣΥΝ (Ν. Ράλλη – ένθετο ΑRT).

♦ «Επίτευξη ομαλότητας» ο πόθος του Σύριζα (Γ. Σταθάκης, ΕφΣυν, 25/26-10-2014). Με αυτοδυναμία. Ομαλότητα=υπόσχεση προς οικονομική «ολιγαρχία».

♦ Δηλαδή, τι ήθελε ο Ντινόπουλος όταν πήγε στο Περιστέρι, να τον υποδεχτούν μετά βαΐων και κλάδων; Α, γαμπιμπ…

♦ «…Την Ελλάδα την στραγγάλισαν οι κύριοι σύμμαχοι διπλωμάτες προκαλώντας στην αρχή το βενιζελικό κίνημα – ο Βενιζέλος είναι πρώην υπουργός του Κωνσταντίνου που πέρασε στην υπηρεσία του αγγλικού κεφαλαίου – αποσπώντας ένα μέρος του στρατού, αρπάζοντας με τη βία ένα μέρος του ελληνικού εδάφους και τέλος εξαναγκάζοντας με την "πίεση" το "νόμιμο" μονάρχη να παραιτηθεί, δηλαδή επιβάλλοντας μια επανάσταση από τα πάνω… Ασκήθηκε πίεση με την πείνα. Την Ελλάδα την απόκλεισαν τα καράβια των Αγγλογάλλων και των Ρώσων ιμπεριαλιστών. Την Ελλάδα την άφησαν χωρίς ψωμί…» (Β.Ι. Λένιν, Πράβντα, 16/6/1917).

♦ Στα τόσα χρόνια/ που περάσαμε μαζί,/ δουλεύοντας, πλάι πλάι,/ μοιάζει κουτό ν’ αναζητού-με/ στιγμές γαλήνιας ζεστασιάς./ Ξένοι από την αρχή,/ ξένοι θα μένουμε για πάντα./ Τα πρόσωπά μας χαρακώσαν/ σε ρυτίδες της πίκρας,/ των πληγών που αιμορραγούν,/ κρυμμένες προστατευτικά/ πίσω απ’ τη μάσκα/ του καθωσπρεπισμού./ Πόσο κοντά βρισκόμαστε/ και πόσο ξένοι! (Harin Kumari Majithia: «Τόσο ξένοι γιατί;»).

♦ «Αυτό που κυρίαρχα χαρακτηρίζει το νέο ουκρανικό κοινοβούλιο δεν είναι ο "φιλοευρωπαϊκός" χαρακτήρας του αλλά ο ακροδεξιός και ακραία νεοφιλελεύθερος, φιλοπόλεμος χαρακτήρας του». Οταν η έννοια ιμπεριαλισμός λείπει από τους γράφοντες, τότε καταφεύγουμε σε εφευρέσεις του στιλ «κυρίαρχα ακροδεξιός χαρακτήρας», λες και αυτό αποκλείει τον «φιλοευρωπαϊσμό», ο οποίος στην περίπτωση της Ουκρανίας είναι πασιφανής. Ομως, ντε και καλά, να βγει «αντιφασιστικός» ο «αγώνας» στην Ουκρανία. (Α, ρε έρ’με, Γκ. Ντιμιτρόφ…).

♦ Λόγω αναφοράς στο Ντονμπάς, θυμηθήκαμε τον Σ. Αϊζενστάιν και την ταινία του «Εντουσιάζμ – σιμφούνιγια Ντονμπάσα», σε μουσική Τιμοφέγιεφ (περί σοσιαλισμού ο λόγος…).

♦ Σοφόν το σαφές.

♦ Ζοζέ Καρντόζο Πιρές: «Ο αγκυροβολημένος άγγελος».

♦ «Η Τουρκία είναι επικίνδυνη…» Αμπντουλάχ Οτζαλάν (περιοδικό «ΑΝΤΙ», συνέντευξη, 22/2/1991).

♦ « – Το ΡΚΚ πρέπει να σταματήσει τις επιθέσεις του εναντίον άλλων Κούρδων επαναστατών. – Να αποσύρει τις δυνάμεις του από τις περιοχές του Β. Κουρδιστάν γιατί με την παρέμβαση του τουρκικού στρατού δημιουργείται μια νεκρή ζώνη στην περιοχή του φράγματος ΓΚΑΠ και απομονώνονται έτσι οι Κούρδοι του Ιράν από εκείνους της Τουρκίας. – Να διακόψει το ΡΚΚ τις σχέσεις του με τη Συρία και το Ιράν» (απόσπασμα από προκήρυξη του «Απελευθερωτικού Κόμματος Κουρδιστάν» – Ριζγκαρί, 1991).

♦ Ε, όχι και «μακάριοι οι πτωχοί»! Αυτοί που τρώνε στη μάπα (και πληρώνουν ΚΑΙ με τη ζωή τους) είτε τη χολέρα, είτε τον ιό Εμπολα, είτε τις πλημμύρες στη Δυτική Αθήνα (την κωλοτρυπίδα της ευρύτερης Αττικής).

♦ Ναι, ρε Μπαρουφάκη, εκεί εσύ, για την «πληττόμενη αξιοπιστία της ΕΚΤ» (Η ΑΥΓΗ, 28-10-14). Αμάν με το γλείψιμο των θεσμών, δηλαδή.

♦ Να, και (σ)το Φανάρι ο Σύριζας. Αμέ! Να μην έχει την ευλογία όσο περισσότερων θεσμικών εκκλησιαστικών φορέων γίνεται; (πατρίς-θρησκεία είν’ αυτή…).

♦ Να και το περίφημο «είσαι ο πρωθυπουργός» που ακούγαμε παλιότερα στις προεκλογικές συγκεντρώσεις: FAZ: «Το Βερολίνο ετοιμάζεται για πρωθυπουργό Τσίπρα». Αρα, ο Τσίπρας (και το σύνολο του Σύριζα) έχουν δώσει τα «διαπιστευτήριά» τους στο γερμανικό ιμπεριαλισμό.

♦ «Η καταστροφή στις Σκουριές θα σταματήσει από την κυβέρνηση της αριστεράς» – Τμήμα Οικολογίας του Σύριζα. Κοιμηθείτε ήσυχοι εσείς εκεί πάνω που ματώσατε τόσο καιρό, είναι το μήνυμα. Κάντε καμιά συναυλία (το πολύ) και αράξτε. (Τμήμα η-κωλο-γίας του Σύριζα).

♦ Αφού το είπε ο Παππούλη-ας, «θα ξεπεράσουμε την κρίση», ησυχάσαμε. Πήγε καλά (χωρίς επεισόδια…) και η παρέλαση. Τι άλλο να ζητήσουμε πια ως άνθρωποι;

♦ Τόσο λαϊκές δημοκρατίες στην Ουκρανία όσο Λ. Δημοκρατία υπήρξε το Αφγανιστάν.

♦ Θωράτε τα πετούμενα/ και να ‘ναι τα μελλούμενα./ Τσίμπλα στα μάτια/ μάτια και νους κομμάτια./ Και δε θα είναι είδηση,/ τάξη δίχως συνείδηση.

♦ Γιόσκα Φίσερ (ανεκδοτολογικό): «Ενας Τσίπρας ως πρωθυπουργός θα έστρεφε και άλλες χώρες προς τα αριστερά». Οσο αριστερός υπήρξε και ο ίδιος ο Φίσερ…

♦ Ε, όχι και «ξαφνικός έρωτας της πλουτοκρατίας με τον κ. Τσίπρα» (tovima.gr, 26-10-14). Αφού ο Σύριζα έχει καταθέσει τις «εποικοδομητικές προτάσεις» του…

Βασίλης

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
Επόμενο άρθρο Οι τοίχοι έχουν φωνή

Σχετικά Αρθρα

Dixi Et Salvavi Animam Meam

Dixi et salvavi animam meam 27 Απρ 2024, 00:02

Dixi Et Salvavi Animam Meam

Dixi et salvavi animam meam 1 Απρ 2024, 09:40

Dixi Et Salvavi Animam Meam             

Dixi et salvavi animam meam 10 Φεβ 2024, 00:02

Dixi Et Salvavi Animam Meam

Dixi et salvavi animam meam 20 Ιαν 2024, 00:02

Dixi Et Salvavi Animam Meam

Dixi et salvavi animam meam 6 Ιαν 2024, 00:02

Dixi Et Salvavi Animam Meam

Dixi et salvavi animam meam 23 Δεκ 2023, 00:02
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 27 Μάη

27 Μάι 2026, 00:01
Διεθνή

Σαουδική Αραβία: Εξομάλυνση σχέσεων με το Ισραήλ μόνο με ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος

26 Μάι 2026, 21:52
Παιδεία

Δήμος Αθήνας: Καμιά απάντηση για εξαιρετικά κρίσιμα ζητήματα για την καλή λειτουργία των σχολείων

26 Μάι 2026, 20:35
Οικονομία

Αν πήρατε κελεμπία, μην ανησυχείτε: βάλτε τη στη ναφθαλίνη, θα ξανάρθουν Απόκριες

Παράτησε το οικόπεδο «Δυτικά της Κρήτης» η Κοινοπραξία των πετρελαιάδων με επικεφαλής την ExonMobill

26 Μάι 2026, 19:40
Πολιτική

Επεσε και μπουνίδι ανάμεσα σε Μαρινάκη και Δημητριάδη

26 Μάι 2026, 18:25
Οικονομία

Ευρωπαϊκή Εισαγγελία: Κατεπείγουσα έρευνα για τα 120 εκατ. ευρώ της Κεραμέως σε διαδραστικούς πίνακες

26 Μάι 2026, 12:24
Κόντρες

26 Μάι 2026, 12:08
Αγροτικά

Με τον εμβολιασμό (στη ζούλα) των αιγοπροβάτων η Ελλάδα έγινε ενδημική χώρα για τον ιό της ευλογιάς

26 Μάι 2026, 10:21
Παιδεία

Πανελλαδικό Συντονιστικό Συλλόγων Οικοτρόφων: Οι οικότροφοι φοιτητές ζητoύν αναβάθμιση των εστιών

Οχι καταστολή και συκοφάντηση των αγώνων τους

26 Μάι 2026, 08:32
Παιδεία

Σύλλογος Εστιακών Φοιτητών Πανεπιστημίου Ιωαννίνων: Αντί για λύσεις στα προβλήματα, νουθεσία και τρομοκρατία

26 Μάι 2026, 08:26
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 26 Μάη

26 Μάι 2026, 00:01
Καταστολή

Νομικό πραξικόπημα η αίτηση αναίρεσης για την αποφυλάκιση Γιωτόπουλου

25 Μάι 2026, 19:55
Διεθνή

Για ειρήνη εκλιπαρεί αυτός που χάνει τον πόλεμο

25 Μάι 2026, 18:49
Κόντρες

Tης αμύνης τα παιδιά…

25 Μάι 2026, 14:53
Πολιτική

Την… τιμημένη σημαία ποιος την πέταξε;

25 Μάι 2026, 13:03
Εργατικά

Το ΣτΕ, με παράνομη απόφασή του, ανάβει το πράσινο φως στην κυβέρνηση Μητσοτάκη να καταργήσει την εθνική σύνταξη των συντάξεων χηρείας

25 Μάι 2026, 11:19
Διεθνή

Αμπάς, Φάταχ και Χαμάς: Ανάγνωση των Παλαιστινιακών Δημόσιων Τάσεων

25 Μάι 2026, 06:16
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 25 Μάη

25 Μάι 2026, 00:01
Πολιτισμός

Το Εθνικό Θέατρο ως άθλιος διαφημιστής του σιωνισμού

24 Μάι 2026, 19:39
Διεθνή

Γάζα: Μέλη δωσιλογικών συμμοριών παραδίνονται στην Αντίσταση

24 Μάι 2026, 10:17
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 27 Μάη

Νικαράγουα: Ημέρα στρατού.

Νιγηρία: Ημέρα παιδιών.

1942: Εκτελείται ο αρχηγός της Γκεστάπο Ρέινχαρντ Χέιντριχ από Τσέχους και Σλοβάκους αντιστασιακούς.

1947: Ανοίγει τις πόρτες της η Μακρόνησος ως «στρατόπεδο αναμόρφωσης».

1960: Ο στρατηγός Κεμάλ Γκιουρσέλ ανατρέπει με πραξικόπημα τον εκλεγμένο πρόεδρο της Τουρκίας Τζελάλ Μπαγιάρ και εκτελεί τον πρωθυπουργό Αντνάν Μεντερές.

1963: Πεθαίνει ο Γρηγόρης Λαμπράκης.

1973: Μέλη του πληρώματος του αντιτορπιλικού «Βέλος» ζητούν πολιτικό άσυλο στην Ιταλία αντιτιθέμενα στη χούντα.

2005: Βόμβα της Λαϊκής Επαναστατικής Δράσης στα γραφεία της κατασκευαστικής εταιρίας «Αβαξ».

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Τα κόμματα της Ζωής Κωνσταντοπούλου, του Βελόπουλου, του Βαρουφάκη, η Νέα Αριστερά, το κόμμα Τσίπρα, το κόμμα Καρυστιανού, το πιθανό κόμμα Σαμαρά και, δυστυχώς, μαζί το αγχωμένο από την έλευση Τσίπρα και Καρυστιανού ΠΑΣΟΚ, είναι εκδοχές του κόμματος των Τεμπών. Ολα μαζί και το καθένα χωριστά απειλούν την πολιτική σταθερότητα (το ΠΑΣΟΚ ήδη, με την επιπόλαιη πρότασή του για τα funds, είναι σαν να προεικάζει για τη χώρα ένα στάτους κρίσης). Ολα τα κόμματα που προανέφερα, αν και έχουν πολλές φορές αποτύχει να ανατρέψουν τη σταθερότητα, συνεχίζουν να προετοιμάζονται για τη μητέρα των μαχών· τις εκλογές.

Hλίας Κανέλλης

(Εξαίρεσε μόνο το ΚΚΕ. Οχι γιατί το συμπαθεί αλλά γιατί το κατατάσσει σε άλλη, χειρότερη κατηγορία. Και γιατί αυτοί που θα ψηφίσουν ΚΚΕ είναι απίθανο να προέλθουν από τη ΝΔ. Ενώ όλα τα άλλα κόμματα, αριστερά και δεξιά της ΝΔ στον εικονικό πολιτικό χάρτη, απειλούν με αφαίμαξη τη ΝΔ του Μητσοτάκη. Ολα μπορούν να της αφαιρέσουν ψηφοφόρους, άλλο περισσότερους άλλο λιγότερους. Οπότε, λίγο το ένα κόμμα, πολύ το άλλο, πέφτει ο Μητσοτάκης κάτω από το 25% και… πιάνει αεροδιάδρομο. Χτύπησε συναγερμό ο μηχανισμός προπαγάνδας του μεγάρου Μαξίμου: πρέπει να ιδρώσετε τη φανέλα. Πρέπει να βάλλετε μπροστά στον ψηφοφόρο το δίλημμα «σταθερότητα ή περιπέτειες», ο εστί μεθερμηνευόμενον – που λέει και ο ευαγγελιστής – «Μητσοτάκης ή χάος». Πώς τους βάζεις όλους σε κοινό παρονομαστή, όταν η πολιτικοϊδεολογική τους ρητορική παρουσιάζει τεράστιες αποκλίσεις; Μπορείς, για παράδειγμα, να βάλεις το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ και όλα τα κομμάτια του άλλοτε ενιαίου ΣΥΡΙΖΑ σε κοινό παρονομαστή: να τα χαρακτηρίσεις εκδοχές της σοσιαλδημοκρατίας. Αυτό, όμως, δεν βολεύει, γιατί η σοσιαλδημοκρατία είναι ένα συστημικό πολιτικό ρεύμα που ουδείς διανοήθηκε να την χαρακτηρίσει φορέα σκόπιμης πολιτικής αστάθειας. Μπορείς, επίσης, να βάλεις τα ακροδεξιά μορφώματα στον ίδιο παρονομαστή, συμπεριλαμβάνοντας και τον Σαμαρά, αν φτιάξει κόμμα. Ούτε αυτό βολεύει, όταν ο μεν Σαμαράς προέρχεται από τα σπλάχνα της ΝΔ, στην οποία επιπροσθέτως κατέχουν περίοπτες θέσεις φασίστες πογκρομιστές σαν τον Βορίδη, άνθρωποι που ζητούσαν να υπάρξουν νεκροί μετανάστες στα σύνορα σαν τον Πλεύρη και θαυμαστές του Παττακού και του πατριάρχη του ελληνικού νεοναζισμού Κ. Πλεύρη σαν τον Γεωργιάδη. Σε κάθε περίπτωση, δεν μπορείς να βάλεις στον ίδιο παρονομαστή τη σοσιαλδημοκρατία με την ακροδεξιά. Οπότε κάνεις μια κατασκευή και τους μαζεύεις όλους σ’ αυτήν: «κόμμα των Τεμπών». Εκτός του ότι αυτή καθαυτή η κατασκευή θυμίζει την ετοιμόρροπη καλύβα του καραγκιόζη, είναι στο φινάλε προβληματική για το αφεντικό. Γιατί η συντριπτική πλειοψηφία του λαού έχει εδραία πεποίθηση ότι στα Τέμπη διαπράχτηκε ένα μαζικό έγκλημα, για το οποίο την ευθύνη φέρει η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Η οποία, εκτός του ότι δε ανέλαβε την ευθύνη της, διέπραξε και το έγκλημα της συγκάλυψης. Οταν το έγκλημα στα Τέμπη κατέβασε στο δρόμο πάνω από ένα εκατομμύριο ανθρώπους σε όλη τη χώρα, τόσους όσους δεν είχε κατεβάσει κανένα άλλο ζήτημα εδώ και δεκαετίες, το να χαρακτηρίζεις σύσσωμη την αντιπολίτευση, αριστερά και δεξιά της ΝΔ, «κόμμα των Τεμπών», μάλλον τιμητικό είναι γι’ αυτήν. Οπότε το δίλημμα «Μητσοτάκης ή χάος», που κατασκεύασες, εύκολα μετατρέπεται σε «οποιονδήποτε άλλο ή άλλη, εκτός από τον Μητσοτάκη». Είναι ντεφορμέ τα παπαγαλάκια, οι γκεμπελίσκοι της μητσοτακικής προπαγάνδας. Δε φταίνε αυτοί. Η κατάσταση είναι τόσο στριμόκωλη για το αφεντικό που στέρεψαν από ιδέες)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo