Κι άλλο άπλυτο φως στις μίζες
Ποιος έλληνας μεγαλοκαπιταλιστής είχε πει ότι όλοι «τάχουν πάρει» απ’ αυτόν χωρίς να υπάρξει απάντηση από κανένα;
Μας ακριβειάζουνε, αδέρφια…
Μι ζέσ(η) τάπαιρναν…
Στο τέλος: η SIEMENS τάδωσε αλλά κανένας δεν τα πήρε…
♦ «Λίγο μετά τις 10 το πρωί, η εργοδοσία ανακάλεσε τις 120 απολύσεις που είχε ανακοινώσει το μεσημέρι της Δευτέρας. Δεσμεύτηκε ότι όλοι θα επιστρέψουν στη δουλειά τους και ότι θα ασφαλιστούν κανονικά. Επίσης, δεσμεύτηκε ότι θα καταβάλει στους εργάτες όσα δεδουλευμένα χρωστά την επόμενη Παρασκευή και ότι θα σταματήσει κάθε απειλή και επίθεση». (Από το ρεπορτάζ του ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ για τη βιοτεχνία LADY FASHION – 25/6/08). Απορία: με τι ακριβώς τρόπο «δεσμεύτηκε» η εργοδοσία; Δια λόγου πίστεως;
♦ Δεν κρατιέται ο «Τηλέπαθος» του ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ – 25/6/08: «Τηλέπαθοι, όλοι και όλες ΚΚΕ στις ευρωεκλογές!!!». Κάτσε, ρε μεγάλε, έχει πολύ ακόμη ως τις ευρωεκλογές. Μην προδίδεσαι τόσο εύκολα.
♦ 26 του Ιούνη παγκόσμια ημέρα «κατά των ναρκωτικών». Στο τέλος το φυλλαδίου του ΚΕΘΕΑ διαβάζουμε: «πρόγραμμα απεξάρτησης απο το αλκοόλ και τα τυχερά παιχνίδια».
♦ Οι «Γιατροί του Κόσμου» υπολογίζει τους τοξιμομανείς στην Ελλάδα σε 300-400.000. Το ελληνικό κέντρο τεκμηριωσης (ΕΚΤΠΝ) τους χρήστες ηρωϊνης το 2005 τους υπολογίζει σε 19.151. Μεγάλη η διαφορά, έτσι δεν είναι;
♦ Το αλκοόλ, ο καπνός, η κατάχρηση φαρμάκων -στατιστικά- σκότωσαν 57.900 ανθρώπους στην Γερμανία το 2006 και οι παράνομες ουσίες 1.466.
♦ Εσείς, ώ αναγνώστες\τριες (μη οδηγούμενοι σε παράλογα συμπεράσματα) τι λέτε;
♦ «Και ενώ ο κ. Τσάβες έχει κατηγορηθεί ότι μιλάει αυταρχικά και προσπαθεί να κυβερνήσει με τον ίδιο τρόπο, οι τελευταίες ενέργειές του επιβεβαιώνουν ότι η δημοκρατία στη Βενεζουέλα, αν και φαίνεται εύθραυστη μερικές φορές, μπορεί ακόμη και ελέγχει τις επιθυμίες του προέδρου» μας πληροφορούν οι NEW YORK TIMES. (Για το εύρος της «μπολιβαριανής επανάστασης»).
♦ Ολοι φταίμε για την μείωση των αποθεμάτων νερού μας λέει στο κύριο άρθρο της η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ (25/6/08). (Φέτος προστέθηκαν άλλες 7.000 περίπου πισίνες στην Ελλάδα και ολοι ξέρουμε ότι η βιομηχανική κατανάλωση δεν μπορεί να συγκριθεί με αυτή των νοικοκυριών). Δούλεμα κανονικό, δηλαδή.
♦ «Το πολιτικό σύστημα φτάνει στο όριά του» είπε ο Τσίπρας στην ομιλία του στον Κορυδαλλό. Και ποιος έρχεται ως αρωγός σ’ αυτή την δύσκολη στιγμή; (Ονόματα δεν λέμε, υπολήψεις δεν θίγουμε…).
♦ Τέλος το τσιγάρο από το 2010 (να περιμένουμε μαγειρέματα στατιστικά σχετικά με τις αγγειοπάθειες;).
♦ Τόκανε σαφές η Αλέκα στη συνέντευξή της στο ALTER: «Στις εκλογές θα μπουν επί τάπητος όλα τα θέματα».
♦ Ρασίγια στάνταρ στον τελικό.
♦ «Η μεσαία τάξη είναι σε απόγνωση» γράφει η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, 8/6/08. Τότε η εργατική τάξη έχει περάσει από τον νευρικό κλονισμό στη σχιζοφρένεια.
♦ Πτώση στις αγορές των νοικοκυριών κατά 53 εκατ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2008. Η φτώχεια σε αριθμούς.
♦ Από 1η Ιούλη το κωλοδάχτυλο στο ρεύμα, προϊόντα σούπερ μάρκετ και άλλα σχετικά.
♦ «Εντονες κοινοβουλευτικές αυταπάτες» «διέγνωσε» ο Περισσός στην τελική διακήρυξη του «Φόρουμ του Σάο Πάολο» (ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, 8/6/08). Είπε ο γάιδαρος…
♦ 8ωρο: φτου κι απ’ την αρχή.
♦ Λάθος (;) άρθρο του νέου νόμου περί αντικατασκοπείας (στη Βενεζουέλα) που θα υποχρέωνε του πολίτες να συνεργαστούν με τις μυστικές υπηρεσίες… (γιατί ο «σοσιαλισμός του 21ου αιώνα» θέλει κι αυτός τον… χαφιέ του).
♦ Μόλις ζόρισαν την κυβέρνηση του Αφγανιστάν οι Ταλιμπάν, νάσου και οι «ειδήσεις» για τα «κέρδη» τους από την παπαρούνα…
♦ Αλήθεια τι απέγιναν οι «διαμαρτυρίες για το Θιβέτ» μετά την θεαματική στροφή του Δαλάι Λάμα;
♦ Σωστή η διαπίστωση στον «Κόσμο» της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ, 15/6/08 ότι «από το 1976 έως σήμερα τα θύματα των συγκρούσεων στη Ν. Αφρική είναι πάντοτε φτωχοί μαύροι».
♦ Τι να εννοεί ο ποιητής στο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ (22/6/08): «Αυτό που χρειάζονται (σ.σ. οι εργαζόμενοι) είναι η κινητοποίηση για το δικαίωμα στην κατανάλωση, δηλαδή ο αγώνας για να καταχτήσουν το δικαίωμα να καλύπτουν αξιοπρεπώς τις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες τους» (Σελίδα 11).
♦ «Ακλόνητες οι τιμές στα τρόφιμα» επισημαίνει η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 20/6/08. Εμείς οι εργαζόμενοι έχουμε κλονιστεί συθέμελα όμως…
♦ Αίρεται η διατίμηση στην τιμή του ελαιόλαδου = το ψωμί-ψωμάκι και το λάδι-λαδάκι.
♦ Πατάτες, το μποϋκοτάζ στο γάλα (σιγά μην πετύχαινε).
Βασίλης