Που θα βάλει το ΠΑΣΟΚ τον πήχυ για τις ευρωεκλογές;
Γιούρο: πω-πω, μια σούφρα που έχει ο τσολιάς
Ακρίβεια: κηδεύεται σήμερον το προσφιλές μας μεροκάματο
♦ Οποιον βγάζουν απ’ τη μέση, τον βάζουν στην άκρη; (καύσωνας 1)
♦ Ολα έγιναν εν λαγνεία μου (καύσωνας 2)
♦ «Κάθε φορά που η δυαδική κοινωνία εισάγεται σε μια μαρξιστική ανάλυση υπονοείται ότι η φεουδαρχία αποτελεί το συντηρητικό στοιχείο της κοινωνικής δομής και ο καπιταλισμός το προοδευτικό (δυναμικό). Από άποψη στρατηγικής πού οδηγεί αυτή η αντίληψη; Τόσο στην αστική όσο και την υποτιθέμενη μαρξιστική εκδοχή της δυαδικής κοινωνίας, ένα τμήμα της εθνικής οικονομίας, το οποίο λέγεται ότι υπήρε κάποτε φεουδαρχικό, απαρχαιωμένο και υπανάπτυκτο, πήρε την ανιούσα και εξελίχθηκε στον σημερινό σχετικά αναπτυγμένο καπιταλιστικό τομέα, ενώ η πλειονότητα του πληθυσμού παρέμεινε σ’ ένα άλλο τομέα ο οποίος διατήρησε την παραδοσιακά απαρχαιωμένη, φεουδαλική υπανάπτυκτη μορφή του. Η πολιτική στρατηγική η οποία συνδέεται με αυτές τις λαθεμένες από κάθε πλευρά εξηγήσεις της ανάπτυξης και υποανάπτυξης συνίσταται στην επιθυμία της αστικής τάξης να επεκτείνει τον εκσυγχρονισμό στον απαρχαιωμένο τομέα και να τον ενσωματώσει τόσο στην παγκόσμια όσο και στην εθνική αγορά, και αυτή των μαρξιστών που επιδιώκουν την ολοκλήρωση της καπιταλιστικής διείσδυσης στην ύπαιθρο και την ολοκλήρωση της αστικοδημοκρατικής επανάστασης» [από Ερνέστο Λακλάου: «Καπιταλισμός-Φασισμός-Λαϊκισμός (ποπουλισμός)]. Με αφορμή δηλώσεις και ξαναδηλώσεις στελεχών του ΚΚ Νεπάλ (Μαοϊκού) – για αντιδιάλογο, καταρχήν, Λένιν, Απαντα (κυρίως) τόμος 31, εκδ. Σ.Ε.
♦ Τώρα που δεν κινείται φύλλο για το μεροκάματο τα δελτία ειδήσεων μας βομβαρδίζουν με στοιχεία για την ακρίβεια.
♦ Οταν τα φαινόμενα απατούν, μετά παίρνουν διαζύγιο; (καύσωνας 3)
♦ «Την επομένη Χριστουγέννων 1989 ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελληνικής οικουμενικής κυβερνήσεως επισημαίνει ότι η Ομογένεια Αλβανίας στερείται των θρησκευτικών της ελευθεριών, εύχεται δε όπως τα επόμενα Χριστούγεννα εορτασθούν ελεύθερα και στην γείτονα. (Η. Α. Αντωνόπουλος: «Ελλάδα-Αλβανία-Κοσσυφοπέδιο, 1912-1998, Σύντομη Χρονολογική Ανασκόπηση», εκδ. Ωκεανίδα 1999). Το παραθέτουμε για να ρωτήσουμε (που λέει ο λόγος): τον καιρό εκείνο σε ποια κυβέρνηση έπαιρνε μέρος ο Περισσός αλλά και η «ανανεωτική αριστερά»;
♦ Γαργάρα την «πούστικη» θέση του Τσάβες για τις FΑRC την έκανε η έτσι και γιουβέτσι αριστερά. Η Αυγούλα μόνο «τόλμησε» με τον επαίσχυντο τίτλο: «Ας σιγήσουν τα όπλα…».
♦ «Ολο και περισσότεροι πολίτες αναζητούν ανανέωση ηγεσιών και πραγματικά δημοκρατικές λειτουργίες χωρίς αρχηγικούς αυταρχισμούς». Σαφές το «μήνυμα» του Κ. Κάρη – διευθυντή της Αυγής, στο φύλλο της 15/6/08.
♦ «Ή θα παραδώσουμε τον Πειραιά ολόκληρο στην ελεύθερη αγορά, αφού θα έχουμε καταχρεώσει τον δήμο απαξιώνοντάς τον, ή θα τον συνεφέρουμε με το βλέμμα στραμμένο στο δημόσιο συμφέρον, τη δημοκρατία, την κοινωνική δικαιοσύνη και την προστασία του περιβάλλοντος». (Στη δεύτερη περίπτωση λείπει η «ελεύθερη αγορά». Ο δήμος Πειραιά θα αποτελεί νησίδα ευημερίας μέσα στο πέλαγος της ελεύθερης αγοράς, κατά τον Ν. Μπελαβίλα, ΑΥΓΗ, 15/5/08).
♦ Πάμελα και Πεηγουοτσ (καύσωνας 4)
♦ Κατά τον ιταλό κ. Αντόνιο ντι Πιέτρο (πολιτικάντη άνδρα) «η ανάπτυξη ενόπλων δυνάμεων για τον έλεγχο πόλεων είναι ένα λάθος απολυταρχικού καθεστώτος. Δεν είμαστε στην Κολομβία, όπου αυτές οι δυνάμεις χρησιμοποιούνται στη μάχη (κατά) της τρομοκρατίας και της ένοπλης εξέγερσης». Μπερδεμένος ο Αντώνης: η Ιταλία δεν έχει (ή έχει) απολυταρχικό καθεστώς, η Κολομβία που χρησιμοποιεί (κατά τον ίδιο δικαιολογημένα) τον στρατό έχει (ή δεν έχει;) απολυταρχικό καθεστώς; (Το απόσπασμα του ντι Πέτρο από το METRO, 17/6/08).
♦ Απήχηση στις παρατάξεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στους νοσοκομειακούς γιατρούς φαίνεται ότι έχει η… ΔΗΠΑΚ (ΚΚΕ) αφού οι δύο αυτές ψήφισαν πλαίσιό της στο έκτακτο συνέδριο της ΟΕΝΓΕ (07/6/08).
♦ Ξέρετε τι είναι η «αντικάμαρη»; Ούτε εμείς. Το βρήκαμε σε μεταφρασμένο Τσέχωφ και μειώθηκε ελαφρά το τριχωτό της κεφαλής μας. Οπως και η «υπαστυνόμισσα» – άλλη μια καινοτομία στη γλώσσα…
♦ Αν ο χρόνος είναι χρήμα, γιατί οι άνεργοι δεν είναι πλού-σιοι;