Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 27 Ιούλη
  • Ιλιά Ερενμπουργκ: Μια ιστορία του αυτοκινήτου
  • Τσακίστε τα σιωναζίδια παντού
  • Βάσεις εισαγωγής 2026: 25.926 υποψήφιοι αποκεφαλίστηκαν λόγω Ελάχιστης Bάσης Εισαγωγής
  • Σαν σήμερα 26 Ιούλη
  • Oι Χούθι βομβάρδισαν επιτυχώς το διυλιστήριο της ARAMCO στη Σαουδική Αραβία
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Στήλες»Dixi et salvavi animam meam»Dixi et salvavi animam meam
Dixi et salvavi animam meam

Dixi et salvavi animam meam

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr17 Μαρ 2007, 00:00
Τα χημικά της αστυνομίας χρησιμοποιούνται εν καιρώ πολέμου (αν δεν το καταλάβατε ακόμα…)

Πίσω Γερμανοτσολιάδες!

«Your anger is a gift» (Rage Αgainst Τhe Μachine)

ΚΑΤΩ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ! Βία στη βία της εξουσίας!

 
♦ «Με την πτώση της χούντας και την αποκατάσταση της δημοκρατίας, η Ελλάδα εντάσσεται στη σύγχρονη δημοκρατική Ευρώπη». Ιστορία ΣΤ’ Δημοτικού, σ.136.
 
♦Γιατί -επιμόνως- διάφορες προκηρύξεις ξεχνάνε το ‘79 και τον ν.815;
 
♦ Στην Ελευθεροτυπία της 9/3/07 το ΜΗΝΑΝ διαφημίζεται στη σελίδα 18.
 
♦ «Στις φοιτητικές διαδηλώσεις, που συνεχίζονται ένα χρόνο τώρα, στα πανό επαναλαμβάνεται ένα σύνθημα εκ πρώτης άποψης περίεργο: “Διεκδικούμε μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους”. Από ποιόν τη διεκδικούνε, τη μόνιμη κιόλας και σταθερή δουλειά, αφού συγχρόνως αγωνίζονται να μην υπάρχει καμμιά σύνδεση της Εκπαίδευσης με την Αγορά;». Από την εφημερίδα της εκσυγχρονιστικής τσογλαναρίας ATHENS VOICE, 1-7/3/07.
 
♦ «Κι αυτό το τάσι που Ουρανό οι άνθρωποι καλούμε/ και σωριασμένοι κάτω του πεθαίνουμε και ζούμε/ τα χέρια μην του απλώνετε ζητώντας του βοήθεια/ Να σας βοηθήσει δεν μπορεί. Ολοι μαζί περνούμε» (Ομάρ Καγιάμ – Ρουμπαγιάτ).
 
♦ Ειδήσεις MEGA. Μπατσεκπρόσωπος: «Δεν είδατε που στο μπλοκ της Πασνπουδαστικής δεν σημειώθηκαν επεισόδια;». (Με την σφραγίδα της εξουσίας…)
 
♦ Μέσα απ’ των ειδήσεων τα δελτία/ μιλάει η αστυνομία (για να μην ξεχνάμε και τον -ελαφρά παραλλαγμένο- Μάη του ‘68).
 
♦ «Τράπεζα των φτωχών» (Gameen Bank): κι αυτή δουλεύει για ένα κόσμο εφικτό. Ιδού και μερικές αρχές της: «Θα ακολουθούμε και θα υποστηρίζουμε τις 4 αρχές της Gameen Bank: Πειθαρχία, Ενότητα, Κουράγιο και Σκληρή Δουλειά σε όλη μας τη ζωή. Θα μειώσουμε τα έξοδά μας. Θα κάνουμε μελλοντικά όλες μαζί μεγαλύτερες επενδύσεις ώστε να βγάζουμε περισσότερα χρήματα. Αν υπάρξει κρούσμα απειθαρχίας σε οποιοδήποτε κέντρο θα πάμε εκεί και θα βοηθήσουμε να αποκατασταθεί η τάξη». (Απ’ το περιοδικό Sarajevo, τ. 12, Μάρτης 2007, όπου και ένα πολύ καλό κείμενο: «Τα μυστικά του βούρκου», γ’ μέρος, καλά κρυμμένες ιστορίες του ελληνικού ιμπεριαλισμού).
 
♦ Ακυρο. Εντελώς. Στις σελίδες της αριστεράς (εφημ «Αριστερά» – ΚΟΕ, 23-2-07) σελίδες 6-7 αντικρυστά, το άρθρο του Μαρξ «Η αδιαφορία για την πολιτική» και του Χόλογουέι περί «Κομμουνισμού σήμερα» στο οποίο (Χόλογουέι) αναφέρεται: «Αυτές οι ρωγμές μπορούν να έχουν διάφορες διαστάσεις. Οι πιο προφανείς είναι οι χωρικές ή εδαφικές, χώροι στους οποίους ο κόσμος λέει “εδώ, σ’ αυτό το έδαφος, δε θα δεχτούμε την ευκαιρία του κεφαλαίου, θα κάνουμε τα πράγματα αλλιώς”. Αυτοί οι χώροι μπορεί να είναι ολόκληρες χώρες (η Κούβα, ίσως), μεγάλες περιοχές (η ζώνη των Ζαπατίστας στην Τσιάπας) ή και τόσο μικροί όσο ένα κοινωνικό κέντρο ή ένα εναλλακτικό καφέ». Προφανώς συμβαδίζουν τα όνειρα των οπαδών του εφικτού με την άποψη του Χόλογουέι να μην αγγίξουμε την εξουσία (ο εν λόγω συγγραφέας είναι ένας απλός «Ζ-απατη-στας»…).
 
♦ Αλήθεια, η κρατική τηλεόραση (Κούλογλου και δελτίο ειδήσεων ΝΕΤ) πώς και «ξαφνικά» έγινε αντιπολεμική και έδωσε βήμα στην «Συμμαχία -Σταματήστε τον Πόλεμο»; (Απλό ερώτημα).
 
♦ «Θάλεγα επίσης πως το νομοσχέδιο της κ. Γιαννάκου έχει θετικά στοιχεία» (Μ. Στεφανίδης στην εφημερίδα ΡΗΞΗ, 10-3-07). Γιατί η απόσταση ανάμεσα στην «ανανεωτική αριστερά» και το κράτος είναι πλέον μηδαμινή…
 
♦ Και επίσημα περνάει στους ιδιώτες η κινέζικη γη: άλλο ένα μεγάλο «άλμα» του «κινέζικου σοσιαλισμού»…
 
♦ «Οι αυξημένες τιμές ενδοθηλίνης που εντόπισε η έρευνα στα παιδιά από την Πτολεμαΐδα δεν αποτελούν έκπληξη… Τα παιδιά που εξετάστηκαν στο πλαίσιο της έρευνας πρέπει να παρακολουθούνται και στο μέλλον. Το καλύτερο που έχουν να κάνουν είναι να μην καπνίσουν, ώστε να αποφύγουν τουλάχιστον απρόβλεπτες βλάβες». Π. Μπεχράκης, πνευμονολόγος, αν. καθηγητής Πανεπ. Αθηνών, στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ, 5-3-07. Τέλεια! Κόψτε το τσιγάρο για να μην πεθάνετε από τη ρύπανση. (Οταν η επιστήμη διαπρέπει…).
 
♦ «Καταδικασμένος στη συνείδηση του λαού και της νεολαίας ο νόμος πλαίσιο», είπε η Παπαρήγα στη Βουλή. Ετσι δεν «σάλπιζε υποχώρηση» ο Περισσός και με τους νόμους Αρσένη;
 
♦ Αποφεύγει να δημοσιεύει εικόνες από συγκρούσεις (διεθνή) ο Ριζοσπάστης (εύλογον…).
 
♦ «Ο λεγόμενος νόμος εξουσιοδότησης, δίνει στον Τσάβες την πλήρη εξουσία να νομοθετεί με διατάγματα για ενάμισι χρόνο, πέρασε από την Asamblea Nacional και 50 με 60 νόμοι θα θεσπισθούν στην πρώτη φάση μονάχα. Αυτός ο νόμος συγκεντρώνει όλες τις νομοθετικές και εκτελεστικές εξουσίες στο πρόσωπο του Τσάβες. Αυτός ο “σοσιαλιστικός” νόμος δεν έχει φυσικά καμμία σχέση με την περιβόητη “έκρηξη της κοινοτικής εξουσίας” που ανακοίνωσε ο Τσάβες. Αναφορικά τώρα με την περίφημη “κοινοτική έκρηξη”, αν προηγουμένως μπορούσαμε να μιλάμε απλά για αποκλεισμό των “από κάτω” από την πραγματική πορεία των γεγονότων της χώρας, τώρα αυτή η διαδικασία ενισχύεται σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό καθώς η υποτιθέμενη “κοινοτική εξουσία” θα υποτάσσεται σε μια “προεδρική επιτροπή” υπό τις εντολές του αντιπροέδρου της χώρας. Με τη δημιουργία αυτών των νέων μηχανισμών, ο Τσάβες επιδιώκει να ελέγξει το κίνημα των μαζών, αυτών που στερούνται οποιαδήποτε αποφασιστική ή καθοριστική δύναμη στις κεντρικές πολιτικές αποφάσεις της κυβέρνησης. Ο νέος νόμος εξουσιοδότησης που αναφέραμε παραπάνω έχει ως βασικό σκοπό να ελέγξει εν τέλει, οποιοδήποτε ίχνος ταξικής ανεξαρτησίας σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό». (Από την εφημερίδα ΝΕΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ, 24-2-07).
 
♦ Γειά σου ρε Στάθη, (σκιτσογράφε) πατριωταρά…
 
♦ Ακούστε το τραγούδι «Aigamisoupustibatse».
 
♦ Tον πανικό για κλίμα, βακτήριο-φονιά, ναρκωτικά, τσιγάρο κ.λ.π., κ.λ.π. σπέρνουν (ιδιαίτερα) τον τελευταίο καιρό τα έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ (όταν υπάρχει κίνηση στην κοινωνία ο ψεκασμός με πανικό και μεταφυσική κρίνεται αναγκαίος…).
 
♦ Εν μέσω κινητοποιήσεων «κάποιοι» γλείφονται για φοιτητικές εκλογές και «πούστικα» θέλουν «παιδεία μαχών» φτιάχνοντας εκλογική παράταξη. Φτύστε τους!
 
♦Περάσαμε τον κάβο – λέει η κυβέρνηση. Προφανώς το παλούκι στο οποίο κάθεται -βλ. κίνημα- δεν το αισθάνεται.
 
♦ «Υστερα από μόλις τρεις μήνες, ωστόσο, τον Σεπτέμβριο, οι ελπίδες του Περισσού διαψεύστηκαν, καθώς η ανάπτυξη του φοιτητικού κινήματος προκάλεσε μεγάλους εσωκομματικούς πονοκεφάλους. Αιτία; Η αδυναμία του Περισσού να αντιληφθεί ότι μεγάλο μέρος της νεολαίας αμφισβητούσε την κεντρική επιλογή του κόμματος για κινητοποιήσεις “εντός των ορίων της νομιμότητας” και πολιτικό πλαίσιο σύνδεσης με το ΠΑΜΕ» (από σημείωμα της Ελευθεροτυπίας, 11-3-07).
 
♦ Εξαιρετικός ο Ιός στο φύλλο της 11-3-07.
 
♦ «Οι αποφάσεις των 27 της Ε.Ε. για το κλίμα – Βήμα στην ορθή κατεύθυνση που μένει να εξειδικευτεί στην πράξη» διαπιστώνει η ΑΥΓΗ, 11-3-07. (Τελεία και πάβλα – Η Ε.Ε. είναι σκέτη -βλα!)
 
♦Η WWF χαιρετίζει τις ως άνω αποφάσεις ως σημαντικό πρώτο βήμα, ενώ εκπρόσωπος της Greenpeace στην Ελλάδα μίλησε για «θρίαμβο», συγχαίροντας τον έλληνα πρωθυπουργό για τη θετική του στάση. Ετσι, μπράβο! δικαιολογούν και την ιδιότητά τους: (ως τα) Μ(πούνια) Κυβερνητικές Οργανώσεις…
 
Βασίλης

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΣΥΜΗ-ΩΣΕΙΣ
Επόμενο άρθρο Οι τοίχοι έχουν φωνή

Σχετικά Αρθρα

Dixi Et Salvavi Animam Meam

Dixi et salvavi animam meam 27 Απρ 2024, 00:02

Dixi Et Salvavi Animam Meam

Dixi et salvavi animam meam 1 Απρ 2024, 09:40

Dixi Et Salvavi Animam Meam             

Dixi et salvavi animam meam 10 Φεβ 2024, 00:02

Dixi Et Salvavi Animam Meam

Dixi et salvavi animam meam 20 Ιαν 2024, 00:02

Dixi Et Salvavi Animam Meam

Dixi et salvavi animam meam 6 Ιαν 2024, 00:02

Dixi Et Salvavi Animam Meam

Dixi et salvavi animam meam 23 Δεκ 2023, 00:02
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 27 Ιούλη

27 Ιούλ 2026, 00:01
Πολιτισμός

Ιλιά Ερενμπουργκ: Μια ιστορία του αυτοκινήτου

26 Ιούλ 2026, 10:50
Αθλητισμός

Τσακίστε τα σιωναζίδια παντού

26 Ιούλ 2026, 09:59
Παιδεία

Βάσεις εισαγωγής 2026: 25.926 υποψήφιοι αποκεφαλίστηκαν λόγω Ελάχιστης Bάσης Εισαγωγής

32.910 υποψήφιοι συνολικά έμειναν εκτός νυμφώνος

26 Ιούλ 2026, 08:38
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 26 Ιούλη

26 Ιούλ 2026, 00:01
Διεθνή

Oι Χούθι βομβάρδισαν επιτυχώς το διυλιστήριο της ARAMCO στη Σαουδική Αραβία

25 Ιούλ 2026, 18:16
Αγροτικά

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ο Τσιάρας έστειλε κατηγορούμενο τον «Γκρούεζά» του για να αρχειοθετηθεί ο ίδιος

Μαφιόζικοι χειρισμοί για το σκάνδαλο της εγκληματικής οργάνωσης του ΟΠΕΚΕΠΕ

25 Ιούλ 2026, 12:53
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

25 Ιούλ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 25 Ιούλη

25 Ιούλ 2026, 00:01
Διεθνή

Σαουδική Αραβία: Δεν μπαίνουμε στις Συμφωνίες του Αβραάμ

24 Ιούλ 2026, 19:48
Διεθνή

Tέσσερις Παλαιστίνιοι και δύο σιωναζιστές στρατιωτικοί νεκροί σε συγκρούσεις στη Δυτική Οχθη

24 Ιούλ 2026, 19:28
Διεθνή

Η Ιαπωνία δηλώνει ότι η διεθνής στήριξη προς την Παλαιστίνη θα συνεχίσει να ενισχύεται

24 Ιούλ 2026, 09:22
Εργατικά

Απαλλάσσονται πλήρως από κάθε κατηγορία οι διωκόμενοι/ες εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν στην Απεργία-Αποχή από την αξιολόγηση

Νίκη του εκπαιδευτικού κινήματος

24 Ιούλ 2026, 08:57
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 24 Ιούλη

24 Ιούλ 2026, 00:01
Διεθνή

Σφυροκοπά τους ξενόδουλους αστούς της Βηρυτού η κοινοβουλευτική ομάδα της Χεζμπολά

23 Ιούλ 2026, 20:03
Διεθνή

Η CIA εκτιμά ότι δεν υπάρχει προοπτική νίκης των ΗΠΑ επί του Ιράν

23 Ιούλ 2026, 19:45
Πολιτική

Δεξιός να ντουφεκάει δεξιό;

23 Ιούλ 2026, 18:50
Διεθνή

Χαλίλ αλ-Χάγια: Οι καταιγίδες της αδικίας δεν θα μας νικήσουν και δεν θα κάνουμε συμβιβασμούς στο χώμα της ευλογημένης Παλαιστίνης

Η πρώτη δημόσια ομιλία του νεοεκλεγέντα ηγέτη της Χαμάς

23 Ιούλ 2026, 14:10
Περιβάλλον

(Και) οι γραμμές μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας πυρπολούν τα δάση

Ενα αποκαλυπτικό βίντεο έκανε σκόνη το αφήγημα περί «εμπρηστών»

23 Ιούλ 2026, 12:21
Καταστολή

Το πρώτο ναυάγιο για το Σύμφωνο-έκτρωμα για τη Μετανάστευση: κακοδιοίκηση, ψευδής συμμόρφωση και άνθρωποι σε νομικό κενό

23 Ιούλ 2026, 10:12
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 27 Ιούλη

Φινλανδία: Ημέρα υπναράδων.

1794: Καρατομείται ο Ροβεσπιέρος.

1929: Διαμαρτυρία χιλίων ατόμων κατά του «Ιδιώνυμου» στην Καλλιθέα, τραυματισμοί και συλλήψεις.

1943: Αρχίζει η στρατολόγηση στα Τάγματα Ασφαλείας που δημιούργησε η κυβέρνηση Ράλλη.

1953: Πεθαίνει o Νικόλαος Πλαστήρας.

1957: Δολοφονείται ο πρόεδρος της Γουατεμάλα Κάρλος Καστίγιο Αρμας.

1967: Εξι καταδίκες μελών του ΠΑΜ από έκτακτο στρατοδικείο (Χανιά).

1967: Δεκαπεντάλεπτη αντιχουντική εκπομπή από δύο μαγνητόφωνα τοποθετημένα σε μπαλκόνι της οδού Πανεπιστημίου (ΠΑΜ).

1969: Ανεύρεση αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού της ΔΑ στο προαύλιο της μονής Πετράκη.

1982: Ισραηλινά αεροπλάνα βομβαρδίζουν τη δυτική Βηρυτό, 120 νεκροί.

1996: Βομβιστική επίθεση στην Ολυμπιάδα της Ατλάντα, δύο νεκροί και 111 τραυματίες.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…
Δεν θα κουραστώ να το λέω, βλέπω εδώ και δημοσιογράφους οι οποίοι παρακολουθούν την συνεδρίασή μας: οι εκλογές θα γίνουν την άνοιξη του 2027. Αυτή η κυβέρνηση θα ολοκληρώσει την συνταγματική της θητεία. Ομως, αν μου επιτρέπετε, επειδή άκουσα και τον Μάξιμο και να κλείσω με αυτό, μου έδωσε μια ωραία ιδέα, έκανε κάποιες ποδοσφαιρικές αναφορές. Ισως με έναν τρόπο και εμείς να θυμίζουμε λίγο τη νικήτρια του Παγκοσμίου Κυπέλλου, την Ισπανία. Προσέξτε, τι έκανε η Ισπανία; Ηθελε να έχει κατοχή της μπάλας, άρα, δηλαδή, την πρωτοβουλία των κινήσεων. Οταν έχεις την μπάλα, εσύ μάλλον θα βάλεις γκολ. Οταν κυνηγάς να πάρεις την μπάλα κάποιος άλλος μάλλον… Εμείς, λοιπόν, έχουμε την πρωτοβουλία των κινήσεων. Εχουμε σίγουρα καλή φυσική κατάσταση, το έχουμε αποδείξει, οπότε μπορούμε να αντέξουμε αυτόν τον «μαραθώνιο» μέχρι τις εκλογές της άνοιξης του 2027. Και βέβαια, έχουμε αντοχή στο σκληρό παιχνίδι και ψυχραιμία απέναντι στους προπηλακισμούς. Ταυτόχρονα, είμαστε πρώτα και πάνω απ’ όλα ομάδα. Ομάδα. Οι ομάδες κερδίζουν, όχι οι δήθεν μεμονωμένοι σταρ.
Κυριάκος Μητσοτάκης
(Τον είπαν Μωυσή, Τσόρτσιλ, Ηρακλή, γκόμενο και άλλα που δεν τα θυμόμαστε. Ε, να μην αυτοχαρακτηριστεί και Ρόδρι; Εμμεσα και… με σεμνότητα και ταπεινότητα, αλλά όταν ένας χαζοχαρούμενος πορφυρογέννητος παριστάνει τον σεμνό και ταπεινό, ξεβρακώνεται αμέσως. Τα λέει και χαχανίζει αυτάρεσκα. Δε θα σχολιάσουμε την παρομοίωση της ΝΔ με την ποδοσφαιρική ομάδα της Ισπανίας, γιατί θα ήταν ιεροσυλία. Η Ισπανία είναι ο ορισμός της ομάδας, ενώ η ΝΔ είναι ένα τσούρμο παρτάκηδων που το διαφεντεύει δικτατορικώ τω τρόπω ένας αυτοκρατορίσκος με τους αυλικούς του. Το αφεντικό και εκείνοι που έχουν ως καθήκον να «φάνε τη σφαίρα», όπως λέει ο πρωθυπουργικός ανιψιός Γρηγόρης Δημητριάδης. Κι όχι μόνο να «φάνε τη σφαίρα», αλλά να ράψουν το στόμα τους, υπακούοντας στην ομερτά που απαιτεί η αυτοκρατορική αυλή. Θα θέσουμε ένα απλό ερώτημα: αν τα γκάλοπ – όχι αυτά που δημοσιεύονται, τα άλλα, τα κυλιόμενα, που τα βλέπουν μόνο ο αυτοκρατορίσκος και οι επιτελείς του – έδειχναν ότι «βγαίνουν τα κουκιά», θα είχε κανένα δισταγμό ο Μητσοτάκης να κάνει πρόωρες εκλογές; Μόνο αφελείς μπορεί να πιστεύουν τις μπούρδες περί «θεσμικότητας». Επειδή «τα κουκιά δε βγαίνουν» και επειδή οι δυναμικές που καταγράφουν αυτά τα μυστικά γκάλοπ δεν επιτρέπουν αισιοδοξία, επαναλαμβάνει συνεχώς «οι εκλογές θα γίνουν την άνοιξη του 2027». Τους θέλει, όμως, σε ετοιμότητα, γιατί αν για κάποιο ή κάποιους λόγους παρουσιαστεί ένα «παράθυρο ευκαιρίας», θα μπουμπουνίσει τις εκλογές πρόωρα. Θα πάρει το ρίσκο. Αλλιώς, θα το πάει μέχρι το τέλος, ολοκληρώνοντας όσες αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις απομένουν, ώστε να εξακολουθήσει να έχει στήριξη από την αστική τάξη. Οχι σώνει και καλά για να ξαναγίνει άμεσα πρωθυπουργός, αλλά για να μείνει ο ίδιος και η «φαμίλια» στο παιχνίδι)
Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo