Αντικυνωνικά

0

Δύο χιλιάδες είκοσι

δεν έχει τέλος η ύπνωση;

 

Κώστας Καραμανλής, Λευτέρης Ζαγορίτης, Θοδωρής Ρουσόπουλος και Κώστας Κουκοδήμος, έχουν γενέθλια μέσα στη… γαλάζια κοσμική εβδομάδα που θα διανύσουμε. Εντάξει, έχει γενέθλια και η Νόρα Κατσέλη.

Ηρθαν τουρίστες, έβηξαν, φτερνίστηκαν και πάνε

αφήνοντας λίγα ευρώ μα κρούσματα καμπόσα.

   Πέσαμε από τα σύννεφα –μαζί με τους συνήθεις των πτώσεων- με τις ανακοινώσεις για πτώση του ΑΕΠ αλλά και πτώσης των πωλήσεων στο λιανικό εμπόριο! Αμετάπτωτες πτώσεις κατά περιπτώσεις. Oh mon dieu.

Πώς λάμπει ο ήλιος στα βουνά, στους κάμπους το φεγγάρι

έτσι έλαμπε και ο Macron μετά τη συμφωνία

να δώσει εξοπλιστικά κι έτσι να λήξει η “κρίση”

των γάιδαρων που μάλωναν σε ξένο αχυρώνα.

   Και οι πτώσεις από τα σύννεφα δεν έχουν τέλος, ειδικά για τους αιθεροβάμονες. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, της ΑΑΔΕ και του ΕΦΚΑ, το συνολικό χρέος του ιδιωτικού τομέα -ιδιώτες και επιχειρήσεις- ανέρχεται στα 234 δισ. ευρώ, ενώ συνολικά το ιδιωτικό και δημόσιο χρέος της χώρας ανέρχεται σε 596,9 δισεκατομμύρια ευρώ ή στο 349,02% του Α.Ε.Π. Για την ιστορία σημειώνουμε ότι από αυτά, 91,7 δισ. ευρώ (ποσοστό 39,3%) αφορά σε μη εξυπηρετούμενα δάνεια που ανήκουν στον ευρύτερο χρηματοπιστωτικό τομέα, 105,6 δισ. ευρώ (ποσοστό 45,2%) αφορά σε οφειλές προς τη φορολογική αρχή και 36,3 δισ. ευρώ (ποσοστό 15,5%) αφορά σε οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία. Οι επιχειρήσεις καταλαμβάνουν περίπου τα δύο τρίτα του χρέους, ενώ το υπόλοιπο ένα τρίτο αφορά σε ιδιώτες.

Κουκούλα; Απαγορεύεται! Μάσκα; Επιβεβλημένη.

Μ’ όλο αυτό τον συρφετό, τι άλλο μας περιμένει…

   Μέσα σ’ όλο αυτό το γκροτέσκο σκηνικό που δεν ξέρεις πού τελειώνει το ψέμα ή το γέλιο και πού αρχίζει η αλήθεια ή η σοβαρότητα, θα αναβαθμιστεί και το bullying. Θα αρκεί πλέον ένα σκόπιμο άγγιγμα ή η απειλή μιας απλής σωματικής επαφής για να στοιχειοθετηθεί…

«Aνοιξε το παράθυρο της καρδιάς σου. / Aνοιξέ το στους ξεριζωμένους μετανάστες / που σε κοιτούν με βλέμμα κυνηγημένου αγριμιού. / Aνοιξέ το στους άνεργους / που χάνονται στις ψευδαισθήσεις των υποσχέσεων / για μια ακτίνα ήλιου. / Aνοιξε το παράθυρο της καρδιάς σου στα παιδιά των φαναριών / που το κρύο τους περονιάζει τα κόκαλα. / Aνοιξέ το σε αυτούς που απέτυχαν να αλλάξουν τον κόσμο / καίτοι προσπάθησαν. / Aνοιξε το παράθυρο της καρδιάς σου / σε όλους τους απόκληρους της ζωής» (Αντώνης Στασινόπουλος – «Της καρδιάς»).

Ολες οι καπετάνισσες από το Κακοσούλι

όλες ταχιά γονάτισαν κι έκαναν πίσω οι μαύρες

μα η Νίκη η ανυπότακτη δεν κάνει βήμα πίσω

βγάζει λαλιά δυναμική, ρίχνει αστροπελέκια

πότε ευθυγραμμιζόμενη, πότε πρωτοπορώντας

μα πάντα στο προσκήνιο, πάντα στο μετερίζι.

   Οι πτώσεις από τα σύννεφα συνεχίζονται και διεθνώς και αποτυπώνονται στην ακόλουθη είδηση: Σάλο προκαλεί στη διεθνή κοινότητα η κυνική δημόσια δήλωση του εισαγγελέα Γκιγιέρμο Ρουίς Ερνάντες, που ανέλαβε την υπόθεση δολοφονίας μιας δεκαεξάχρονης στο Μεξικό. «Δυστυχώς στο Μεξικάλι την περασμένη εβδομάδα δολοφόνησαν ένα κορίτσι δεκαέξι ετών, αλλά επίσης το κορίτσι είχε παντού τατουάζ», είπε ο εισαγγελέας, προκαλώντας σφοδρές αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Χιλιάδες γυναίκες από όλο τον κόσμο αναρτούν φωτογραφίες με τα τατουάζ τους στο hastag #JusticiaParaDanna #MisTatuajesNoJustificanTuViolencia, διαμαρτυρόμενες για τη δήλωση του εισαγγελέα. Σημειώνεται ότι το έγκλημα έγινε στις 22 Αυγούστου, όταν τρεις νεαροί σκότωσαν την Danna Miriam από τη Μπάχα Καλιφόρνια του Μεξικό και στη συνέχεια έκαψαν το σώμα της (συνελήφθησαν μερικές μέρες αργότερα).

«Κάθε χρόνο τον Σεπτέμβρη σαν ανοίγουν τα σχολεία, στις συνοικίες οι γυναίκες μπαίνουν στα χαρτοπωλεία και αγοράζουν σχολικά βιβλία και τετράδια για τα παιδιά τους. Απελπισμένες ψάχνουν στα τριμμένα τσαντάκια τους και την τελευταία δεκάρα, όλο παράπονο που η γνώση είναι τόσο ακριβή. Κι όμως μήτε που υποπτεύονται πόσο κακή είναι η γνώση που προορίζεται για τα παιδιά τους» (Bertolt Brecht).

Κοκκινοσκουφίτσα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: