Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Ελα μωρέ, τι να τον κάνουν τον ψηφιακό μαστογράφο στη Νίκαια;
  • Χασάν Φαντλαλά: Η κυβέρνηση Αούν είναι «απόλυτα υποταγμένη» στις ΗΠΑ
  • Σαν σήμερα 22 Σεπτέμβρη
  • Σκιάχτηκαν οι Ιρανοί: Ο πορτοκαλομαλλιάς φασίστας… διαλογίζεται
  • Ο Σχοινάς ανοίγει την πόρτα του εμβολιασμού για τον αφθώδη πυρετό και ομολογεί ότι επίκειται υποχρεωτική ορολογική εξέταση των ζώων
  • Γιατί βρίσκει πελατεία ο γκεμπελισμός;
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Στήλες»Κόντρες»Ρεντίκολα της μπουρζουαζίας
Κόντρες

Ρεντίκολα της μπουρζουαζίας

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr23 Σεπ 2024, 13:28

Η βουλευτίνα Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, κα Ελενα Ακρίτα, έχει εσωτερική πισίνα στο σπίτι της. Της ξέφυγε στη φωτογράφιση; το έκανε επίτηδες; άβυσσος η ψυχή της. Κατασκευάστηκε, λέει, προ 40ετίας η πισίνα μαζί με το σπίτι. Από την ίδια, από τους γονείς της, δεν το διευκρίνισε. Αδιάφορο. Η κα Ακρίτα μας συμβούλεψε να μην φοβόμαστε τους πλούσιους σαν την αφεντιά της, αλλά… τον γιο της πλύστρας. Οχι, δεν χαρακτηρίζεται από ταξικό ρατσισμό η κα Ελενα, αλλά το έγραψε αυτό γιατί κάπου είδε να αποδίδεται στον Λένιν (θου, Κύριε, φυλακήν τω στόματί μου)! Οταν έπεσε το αρμόζον διαδικτυακό μπινελίκωμα, η κα Ελενα ανακοίνωσε συντετριμμένη την παραίτηση από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, διότι -λέει- κακώς πίστεψε ότι ο Λένιν θα μπορούσε να το έχει πει αυτό! Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς δεν έκανε δεκτή την παραίτηση της κας Ακρίτα. Και η ίδια δεν πήγε στον πρόεδρο της Βουλής να καταθέσει παραίτηση από το βουλευτικό αξίωμα, που δε θα χρειαζόταν την έγκριση του αρχιμανδρίτη. Ούτε η παραίτηση από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ χρειαζόταν την έγκριση του αρχιμανδρίτη, φυσικά.

Τι να πρωτοσχολιάσεις τώρα; Τη σικέ «παραίτηση» ή την ημιμάθεια της ταλαντούχας κας Ακρίτα; Μάλλον την ταξική απέχθεια για τους ταπεινούς. Δεν είναι τυχαίο που η κα Ακρίτα είναι οπαδός του Κασσελάκη. Είναι τα πλουσιόπαιδα που ανέλαβαν να… «μας σώσουν»… όχι από τον καπιταλισμό (αυτόν τόσο τον αγαπούν!), αλλά από τον… γιο της πλύστρας που είναι ο πραγματικός εχθρός μας.

ΥΓ. Ενα ακόμα στοιχείο της ημιμάθειας των υπεροπτών της μπουρζουαζίας. Θέλουν να μας πείσουν ότι οι πλούσιοι δεν κλέβουν, όταν όλοι ξέρουμε πως οι άνθρωποι αυτοί είναι αχόρταγοι, βουλιμικοί στα κέρδη, έτοιμοι να πατήσουν επί πτωμάτων προκειμένου να αυξήσουν τα εισοδήματά τους. Αλλά αν η κα Ακρίτα είχε ξεφυλλίσει ποτέ κανένα εγχειρίδιο Πολιτικής Οικονομίας (δεν λέμε το «Κεφάλαιο» του Μαρξ, γιατί θα της έπεφτε πολύ βαρύ) δε θα έβγαζε το παντεσπάνι της γράφοντας σαπουνόπερες.

Καθείς εφ ω ετάχθη

Απόρησαν πολλοί με τον παρασημοφορημένο μπάτσο που μετά την «πολεμική αποστρατεία» του έγινε μέλος εγκληματικής οργάνωσης, που έστηνε «μαϊμού» τροχαία και έπαιρνε χοντρά λεφτά από ηλικιωμένους ανθρώπους, των οποίων τα παιδιά υποτίθεται ότι είχαν τραυματιστεί σε τροχαίο. Η δουλειά δεν είναι ντροπή και όταν γίνεσαι συνταξιούχος στα 40 σου έχεις τη δυνατότητα να δουλέψεις. Τι θα έκανε ο παρασημοφορημένος μπάτσος, θα έσκαβε στα χωράφια ή θα γινόταν ντελιβεράς σε καφέ; Επέλεξε να κάνει μια δουλειά που αναδείκνυε το ταλέντο του και την εμπειρία που είχε συγκεντρώσει στο Σώμα. 

Για όσους/ες «έπεσαν από τα σύννεφα» (πάλι;): Οι διασυνδέσεις μπάτσων με το λεγόμενο οργανωμένο έγκλημα είναι κανόνας και όχι εξαίρεση. Σε όλο τον καπιταλιστικό κόσμο, όχι μόνο στην Ελλάδα. Ο παρασημοφορημένος της Αχαΐας είναι από τις πιο… ελαφρές περιπτώσεις. Απλά η αποκάλυψη «πόνεσε», γιατί είχε παρασημοφορηθεί ως ήρωας, επειδή σε μια απαλλοτρίωση τράπεζας πήγε και έστησε πιστολίδι στη μέση του δρόμου.

*Mην ξανακούσω να πεις κανένας ή καμιά τον Γιάννο λαμόγιο, μιζαδόρο και τα παρόμοια, γιατί θα σας πάρει ο διάολος. Το είπε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων: αθώος! Λόγω αμφιβολιών, βέβαια, αλλά αθώος! Λευκός σαν το χιόνι. Και να λείπουν οι γέλωτες, εντάξει; Αλλωστε, ο ίδιος ο Γιάννος δήλωσε ότι δικαιώθηκαν οι πολιτικοί αγώνες του! Θυμάστε εκείνο το αμίμητο «το χρηματιστήριο πάει κανόνι»; Τι σημασία έχει που μετά όσοι τον πίστεψαν είδαν τις οικονομίες τους να πηγαίνουν στον κουβά; Και το άλλο, που έγινε viral; «Συντρόφισσες και σύντροφοι, για το σοσιαλισμό αγωνιζόμαστε όλοι»!

Ο Εντι είναι πονηρός

Ηταν γνωστό ότι ο πρώην δήμαρχος Χιμάρας Γιώργο Γκόρο (αυτός που τον είχε κερδίσει ο Μπελέρι), στέλεχος του κυβερνώντος Σοσιαλιστικού Κόμματος Αλβανίας, είχε συλληφθεί και προφυλακιστεί με κατηγορίες για διαφθορά. Τώρα, το Αλβανικό Δικαστήριο Κατά της Διαφθοράς (SPAK), το ίδιο που παρέπεμψε, δίκασε και καταδίκασε τον Μπελέρι, παραπέμπει τον Γκόρο και τέσσερις συνεργάτες του σε δίκη με κατηγορίες για κατάχρηση εξουσίας και ψευδή δήλωση περιουσιακών στοιχείων. Υπάρχουν ακόμα αφελείς (για τους στημένους δεν το συζητάμε) που πιστεύουν ότι ο Μπελέρι θα εκθέσει τον Εντι Ράμα στα ευρωενωσίτικα όργανα, ισχυριζόμενος ότι η δίωξή του είχε πολιτικό περιεχόμενο και στρεφόταν κατά της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία; Με τον Γκόρο στη φυλακή και τον (πραγματικά και όχι κατά δήλωσή του μειονοτικό) Βαγγέλη Τάβο εκλεγμένο δήμαρχο Χιμάρας, ο Ράμα έχει «δέσει χειροπόδαρα» τον Μπελέρι. Ο τελευταίος το μόνο που μπορεί να προσφέρει στον Μητσοτάκη είναι πολιτικούς μπελάδες, καθώς το «βορειοηπειρώτικο» σκυλολόι δεν ησυχάζει ποτέ.

ΥΓ. Ο Τάσος Κωστόπουλος δημοσίευσε πρόσφατα στην ΕφΣυν ένα αποκαλυπτικό άρθρο με τίτλο Ο ευρωβουλευτής, ο δήμαρχος και η χειροβομβίδα. Το άρθρο αναφέρεται και σε μια άλλη υπόθεση, την επίθεση με χειροβομβίδα τον Γενάρη του 2001 σε ταβέρνα στο Περιστέρι, όπου μιλούσε ο βουλευτής τότε Βαγγέλης Τάβος. Και περιλαμβάνει πρόσθετα στοιχεία για το βίο και την πολιτεία του Μπελέρι. Αξίζει να το διαβάσετε. Στο μόνο που διαφωνούμε με τον Κωστόπουλο είναι ο χαρακτηρισμός «άκρως προβληματική» για την κατηγορία περί εξαγοράς ψήφων, που απαγγέλθηκε στον Μπελέρι. Αν δεν υπάρχει πρόσβαση στη δικογραφία, δεν μπορείς να κρίνεις ένα κατηγορητήριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Μπελέρι, η φασιστική ΜΑΒΗ και οι δολοφονικές επιθέσεις σε στρατώνες μέσα στην Αλβανία

Ο ναυαρχούκος ζει!

Ωραία τα συνθήματα της κλάκας των Στεφανουά: «Η νομενκλατούρα ψυχορραγεί, η βάση θα φέρει την ανατροπή», «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι το φέουδό σας, ούτε το μέλος υποτακτικός σας», «Πρόεδρε προχώρα, άλλαξέ τα όλα». Για εμάς, όμως, άλλη ήταν η είδηση και όχι τα συνθήματα της κλάκας. Μαζί τους ήταν η Ραλλία και ο ναυαρχούκος. Οι αναγνώστες της στήλης γνωρίζουν πόσο ανησυχήσαμε για την υγεία του, καθώς είχε εξαφανιστεί από τότε που μπήκαν μπροστά οι διαδικασίες καθαίρεσης του -εκπτώτου πλέον- προέδρου ΣτέΚας. Τώρα ησυχάσαμε. Ο ναυαρχούκος ζει και παραμένει Στεφανουά!

Καλές θάλασσες στην επόμενη κρουαζιέρα του ΣτέΚας να ευχηθούμε, αν και δεν ξεκινήσαμε σωστά. Η Αρτα δεν έχει θάλασσα. Χάθηκε να ξεκινήσει από την Πρέβεζα, με τον ναυαρχούκο να τον μεταφέρει με φουσκωτό από το Ακτιο; ‘Η έστω, αφού σώνει και καλά ήθελε να πάει Αρτα για να τη σπάσει στην Ολγάρα, μπορούσε να τον πάρει ο ναυαρχούκος από την Καρακονσιά, να τον κάνει μια βόλτα στη Λογαρού και το Τσουκαλιό (όλο και κάνα φλαμίνγκο ή κάνας αργυροπελεκάνος θα έχει ξεμείνει για ν’ αποτελέσει φόντο), να τον βγάλει Σαλαώρα κι από εκεί σε δέκα λεπτά με τη τζιπούρα είσαι Αρτα, κάνοντας θριαμβευτική είσοδο με φόντο το ονομαστό γεφύρι. Να τα προσέξει αυτά ο Αρούλης που κανονίζει τις δημόσιες εμφανίσεις του εκπτώτου.

Σαράντα χρόνια φούρναρης

Κι εκεί που η συνεδρίαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ πήγαινε για λήξη, πετάγεται ο Χρηστάρας ο Σπίρτζης (σαράντα χρόνια φούρναρης στο ΠΑΣΟΚ και τον συνδικαλισμό των μηχανικών) και καταθέτει πρόταση: όποιος θέλει να είναι υποψήφιος για πρόεδρος πρέπει να καταθέσει στο κόμμα και τη δήλωση πόθεν έσχες που έχει καταθέσει στην αρμόδια υπηρεσία, η οποία θα δημοσιευτεί για λόγους διαφάνειας. Η πρόταση πέρασε, κάγκελο οι Στεφανουά (γιατί άραγε; έχει κάτι να κρύψει ο αστακοκαραβοκύρης έκπτωτος πρόεδρος;). Για να ισχύσει η απόφαση που πήρε η ΚΕ με πρόταση Σπίρτζη θα πρέπει να ψηφιστεί από το συνέδριο, το οποίο όμως θα γίνει αφού προηγηθεί εκλογή νέων συνέδρων. Τι θα κάνουν οι Στεφανουά χωρίς Πολάκη και Μάρκο για τα εκλογομαγειρέματα στις εκλογές συνέδρων; Τους ανησυχεί ότι δε θα έχουν πια την πλειοψηφία στο συνέδριο.

Για μια τυρόπιτα κι ένα φρέντο

Τώρα που ο Σαλμάς πέτυχε τη διαγραφή του, περιμένουμε να μας πει περισσότερες λεπτομέρειες για τους φωτογραφικούς -όπως λέει- διαγωνισμούς του υπουργείου Πολιτισμού για τα κυλικεία μουσείων και αρχαιολογικών χώρων. Εδώ δεν μιλάμε για τυρόπιτες και φρέντο, μιλάμε για τεράστιους τζίρους. Αυτό μπορούμε να το αντιληφθούμε από τα μισθώματα που συνολικά ξεπερνούν το 1,3 εκατομμύριο ευρώ. Ο καπιταλιστής που πληρώνει τόσο μεγάλο νοίκι, δεν είναι ο Γιώργος που πουλάει τυρόπιτες και καφέδες στη γωνία.

Ξέρουμε ότι τη δουλειά πήρε η εταιρία «Γρηγόρης μικρογεύματα». Ο ιδιοκτήτης της Βλάσσης Γεωργάτος φέρεται από δημοσιεύματα ότι είναι κολλητός του Γιάννη Μπρατάκου, που αντικατέστησε τον ανιψιό Γρηγόρη Δημητριάδη στο μέγαρο Μαξίμου, αλλά οδηγήθηκε σε παραίτηση, σηκώνοντας αυτός το βάρος της αποτυχημένης αποστολής συμφιλίωσης στο σπίτι του Βαγγέλη Μαρινάκη. Ο Μπρατάκος έχει διατελέσει μέλος του ΔΣ της «Γρηγόρης μικρογεύματα». Ο ιδιοκτήτης της «Γρηγόρης» έχει και την εταιρία κατασκευής φουσκωτών «Technohull». Το ναυπηγείο αυτής της εταιρίας στο Λαύριο είχε επισκεφτεί τον Οκτώβρη του 2021 ο Μητσοτάκης και παρουσίασε την εταιρία σαν υπόδειγμα δυναμικής και εξωστρεφούς επιχείρησης κτλ. κτλ. Αντιλαμβάνεστε, λοιπόν, ότι οι καταγγελίες του Σαλμά «ακουμπούσαν» το μέγαρο Μαξίμου (όχι τη Μενδώνη), γι’ αυτό και ο Μητσοτάκης τον είχε στο στόχαστρο. Μένει να δούμε αν ο Σαλμάς, μετά τη διαγραφή του, θα «απασφαλίσει» (μην το έχετε καθόλου σίγουρο).

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΔιοικητικοί ΕΚΠΑ: Στάση εργασίας και παράσταση διαμαρτυρίας για την άμεση επαναπρόσληψη του Δ. Αντωνίου
Επόμενο άρθρο Εκπαιδευτικά funds κάνουν συμφωνίες με ιδιωτικά σχολεία

Σχετικά Αρθρα

Γιατί βρίσκει πελατεία ο γκεμπελισμός;

Κόντρες 21 Σεπ 2026, 14:21

Κουλοτούμπα

Κόντρες 18 Σεπ 2026, 14:04

Από το «ντου» στην «περιπέτεια» ένας Κούλης δρόμος

Κόντρες 16 Σεπ 2026, 20:17

Γιατί εκθέτουν τον Ιάσονα;

Κόντρες 11 Σεπ 2026, 14:40

Κοινής κουλτούρας μετέχοντες

Κόντρες 10 Σεπ 2026, 20:53

Μια χαρά τη δουλεύουν τη μηχανή

Κόντρες 9 Σεπ 2026, 14:54
Ροή Ειδήσεων
Υγεία

Ελα μωρέ, τι να τον κάνουν τον ψηφιακό μαστογράφο στη Νίκαια;

22 Σεπ 2026, 08:59
Διεθνή

Χασάν Φαντλαλά: Η κυβέρνηση Αούν είναι «απόλυτα υποταγμένη» στις ΗΠΑ

22 Σεπ 2026, 08:37
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 22 Σεπτέμβρη

22 Σεπ 2026, 00:01
Διεθνή

Σκιάχτηκαν οι Ιρανοί: Ο πορτοκαλομαλλιάς φασίστας… διαλογίζεται

21 Σεπ 2026, 19:51
Αγροτικά

Ο Σχοινάς ανοίγει την πόρτα του εμβολιασμού για τον αφθώδη πυρετό και ομολογεί ότι επίκειται υποχρεωτική ορολογική εξέταση των ζώων

21 Σεπ 2026, 19:06
Κόντρες

Γιατί βρίσκει πελατεία ο γκεμπελισμός;

21 Σεπ 2026, 14:21
Πολιτική

Ερεσός Λέσβου: Μόνο σιωναζίστρια ή και κάτι παραπάνω;

21 Σεπ 2026, 12:55
Πολιτική

Ο Μητσοτάκης, ο Μπελέρι, ο Κασιδιάρης: τι τους συνδέει;

21 Σεπ 2026, 11:50
Διεθνή

Δυτική Σαχάρα: Ελλάδα και Δανία στηρίζουν το μαροκινό σχέδιο «αυτονομίας»

21 Σεπ 2026, 09:56
Παιδεία

Η καλή σχολική χρονιά είναι εικονική πραγματικότητα

21 Σεπ 2026, 08:34
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 21 Σεπτέμβρη

21 Σεπ 2026, 00:01
Πολιτική

Νίκος Μαζιώτης: Αν με επαινούσε η Γκίλφοϊλ, θα ανησυχούσα…

20 Σεπ 2026, 11:42
Αγροτικά

14 νέες εστίες ευλογιάς των αιγοπροβάτων σε μια εβδομάδα

20 Σεπ 2026, 11:21
Διεθνή

Η μωροφιλοδοξία ενός ηγέτη της αντιπολίτευσης ως ασπίδα του Ερντογάν

20 Σεπ 2026, 10:39
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 20 Σεπτέμβρη

20 Σεπ 2026, 00:01
Αγροτικά

Αφθώδης πυρετός στη Λέσβο: Η αλήθεια δεν κρύβεται με τα ψέματα των κολαούζων της κυβέρνησης

19 Σεπ 2026, 13:50
Πολιτισμός

Οι Βίκινγκ στην Αθήνα

19 Σεπ 2026, 11:22
Διεθνή

Ανακοινώθηκε συμφωνία ΗΠΑ-Δανίας για τη Γροιλανδία

Αλλα λέει ο Τραμπ και άλλα οι Φρεντέρικσεν-Νίλσεν

19 Σεπ 2026, 10:40
Διεθνή

Τι είναι το σουμούντ;

19 Σεπ 2026, 08:48
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

19 Σεπ 2026, 00:02
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 22 Σεπτέμβρη

Ημέρα των hobbit.

Μάλι: Ημέρα ανεξαρτησίας (1960).

1942: Η Πανελλήνια Ενωση Αγωνιζομένων Νέων ανατινάζει τα γραφεία της φιλοναζιστικής Εθνικοσοσιαλιστικής Πατριωτικής Οργάνωσης, νεκροί 43 Γερμανοί και Ιταλοί και 29 στελέχη της ΕΣΠΟ.

1968: Ιδρύεται η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας.

1968: Κυκλοφορεί παράνομα ο πρώτος «Οδηγητής».

1969: Βόμβες (ΚΕΑ) στον δεύτερο όροφο του δημαρχείου και μέσα στο κεντρικό ταχυδρομείο Αθήνας.

1980: Εκτελείται από κομάντο Σαντινίστας ο πρώην δικτάτορας της Νικαράγουα Αναστάσιο Σομόσα, που είχε καταφύγει στην Παραγουάη.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Από την πρώτη μέρα κιόλας, στις πρώτες εβδομάδες που ήρθαμε στο υπουργείο Οικονομικών, ξεκινήσαμε με 250 ευρώ στο 60% των συνταξιούχων άνω των 65 (ετών) και διαρκώς το διευρύναμε και φτάσαμε στα 400 ευρώ καθαρά για τους άνω των 65 (ετών). Εκ των πραγμάτων, παρά το γεγονός ότι έχουμε δώσει ευελιξίες για να μπορούν να εργάζονται παραλλήλως, είναι πιο δύσκολο να εργάζεται κανείς σε μεγαλύτερες ηλικίες σε σχέση με νεότερες. Αρα, αυτό σίγουρα ήταν ένα κριτήριο. Και, βέβαια, κρατήστε το εξής: αυτό που λέμε «εθνική σύνταξη» είναι 446 ευρώ μεικτά. Εδώ μιλάμε για 400 ευρώ καθαρά. Για ένα πολύ μεγάλο κομμάτι των ανθρώπων που μας ακούν, στην πραγματικότητα, αυτά τα 400 ευρώ είναι μία 13η σύνταξη.

Κυριάκος Πιερρακάκης

(Μετά την ομιλία του Μητσοτάκη στη ΔΕΘ γράψαμε και το εξής σχόλιο: «O Mητσοτάκης δίνει φιλοδώρημα 400 ευρώ στους συνταξιούχους, αρκεί να είναι άνω των 65 ετών. Μην ρωτήσετε “οι κάτω των 65 στο πηγάδι κατούρησαν;”. Οι κάτω των 65 να πάνε να δουλέψουν. Αυτό είναι το μήνυμα. Μιλάμε για συνταξιούχους που έφαγαν τα νιάτα τους στα Βαριά και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα και για συνταξιούχους που ήταν “τυχεροί” και κατάφεραν να συγκεντρώσουν ένσημα 40 ετών δουλειάς για να συνταξιοδοτηθούν στα 62. Η νεοφιλελεύθερη λύσσα κατά των ανθρώπων της δουλειάς φαίνεται και σε τέτοιες λεπτομέρειες. Αφού έκοψαν από τους συνταξιούχους τα δώρα χριστουγέννων, πάσχα και άδειας (δύο μισθούς το χρόνο), τώρα τους δίνουν φιλοδωρήματα αλλά με ηλικιακό κόφτη. Ενας/μία που δούλεψε 40 πλήρη χρόνια, έχοντας καταβάλει ένα σκασμό λεφτά για ασφαλιστικές εισφορές, αποκλείεται από το φιλοδώρημα αν είναι κάτω των 65, επειδή θεωρείται ικανός να δουλέψει κι άλλα χρόνια. Μιλάμε για λογική γαλέρας». Σε συνέντευξή του στον Real fm, στους Χατζηνικολάου-Δελατόλλα, ο Πιερρακάκης, με τον κυνισμό του χρυσοκάνθαρου μάνατζερ, επιβεβαιώνει πλήρως το σχόλιό μας: υπάρχει πλήρης ευελιξία και οι κάτω των 65, αν δεν τους φτάνει η σύνταξη, μπορούν να αναζητήσουν δουλειά! Δηλαδή, εξαναγκάζονται να αρνηθούν την ίδια την έννοια του συνταξιούχου, του απόμαχου της δουλειάς. Με τον ίδιο κυνισμό και με την αλαζονεία του αυτοκρατορικού απεσταλμένου που μπορεί να φτύνει κατάμουτρα τους υπηκόους, βαφτίζει «13η σύνταξη» τα 400 ευρώ επειδή ισούνται με μια «εθνική σύνταξη»!)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo