Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Υπόθεση Μανώλη Αφράτη: Δικαίωση μεν, αλλά… δυο χρόνια με αναστολή για μια ανθρώπινη ζωή;
  • Ο διπλός εξευτελισμός ενός αυτοκρατορίσκου: αθώα η Μπέγκελ, έκθετος ο Μητσοτάκης
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 15 Νοέμβρη
  • Αμπντουλάχ Αλ-Ντανάν: «Η Αντίσταση ζει στις καρδιές του παλαιστινιακού λαού»
  • Το κάλεσμα του Πεπ
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»Πότε ξανάγινε κάτι τέτοιο; Ακάλυπτοι μαχητές με Καλάσνικοφ να κυνηγούν τανκ που το βάζει στα πόδια!
Διεθνή

Πότε ξανάγινε κάτι τέτοιο; Ακάλυπτοι μαχητές με Καλάσνικοφ να κυνηγούν τανκ που το βάζει στα πόδια!

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr21 Ιούν 2025, 09:32

Εδώ αποκαλύπτεται η μάχη ανάμεσα στη Σφενδόνα του Δαβίδ και στη βία του Γολιάθ…
Σφαίρες που νικούν τόνους σιδήρου!
Νεαροί ξυπόλητοι και πεινασμένοι, μπροστά στους οποίους τρέπεται σε φυγή η πιο ισχυρή δύναμη της Ανατολής!

Said Ziad

Tην τίναξε πάλι τη μπάνκα της θεαματικότητας στον αέρα χτες το βράδυ το Αλ-Τζαζίρα, καθώς οι Ταξιαρχίες Αλ-Κασάμ του πρόσφεραν για αποκλειστική μετάδοση το εντυπωσιακότερο βίντεο που έχουν δημοσιεύσει ως τώρα από την πολεμική δράση των μαχητών τους.

Δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε ανατίναξη τεθωρακισμένου με αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς που τοποθετούνται στην άκρη του δρόμου.

Δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε μαχητές με εκτοξευτήρες RPG και παλαιστινιακής κατασκευής ρουκέτες Al-Yassin 105 να χτυπάνε «στο δόξα πατρί» ατσάλινα πολεμικά μεγαθήρια.

Δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε μαχητή να πλησιάζει τανκ. Εχουμε δει κάμποσα βίντεο με μαχητές που τρέχουν καταπάνω στο σιωναζιστικό τανκ και κολλάνε στη θωράκισή του έναν εκρηκτικό μηχανισμό αντάρτικης δράσης, όπως τους ονομάζουν.

Είναι, όμως, η πρώτη φορά που βλέπουμε μαχητή να προσπαθεί ν’ ανοίξει απ’ έξω την πόρτα ενός τανκ μεταφοράς προσωπικού (δυστυχώς δεν τα κατάφερε, γιατί προφανώς η θωρακισμένη πόρτα ασφαλίζει από μέσα).

Είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε ένα τεράστιο τανκ μεταφοράς προσωπικού Namer, το καμάρι του σιωναζιστικού στρατού, να το βάζει στα πόδια και δύο μαχητές να το κυνηγούν εντελώς ακάλυπτοι, πυροβολώντας συνεχώς με τα Καλάσνικόφ τους. Δώδεκα πάνοπλους στρατιώτες κουβαλά κάθε Namer. Δεν έριξαν ούτε μια σφαίρα! Οι μαχητές με τα Καλάσνικοφ τους καθήλωσαν, πυροβολώντας συνεχώς στα ανοίγματα-πολεμίστρες που διαθέτει το Namer. Το μόνο που κατάφεραν οι θρασύδειλοι σιωναζιστές είναι να ξεφύγουν από το κυνηγητό των μαχητών, εκμεταλλευόμενοι τη μεγαλύτερη ταχύτητα που μπορούσε να αναπτύξει το τανκ, σε σχέση με τους μαχητές που το κυνηγούσαν τρέχοντας με δυσκολία, καθώς τα πόδια τους βυθίζονταν στην άμμο του νότου της Γάζας.

Επειδή σας εξάψαμε τη φαντασία, πρώτα το βίντεο και μετά μερικά σχόλια.

🟢 Ταξιαρχίες του Μάρτυρα Ιζ Ελ-Ντιν Αλ-Κασάμ

Στο πλαίσιο της σειράς επιχειρήσεων «Πέτρες του Δαβίδ», παρακολουθήστε πλάνα από τη σύνθετη ενέδρα που στόχευσε οχήματα του εχθρού, στη γραμμή ανεφοδιασμού του στην περιοχή Ζάνα, ανατολικά της πόλης Χαν Γιούνις, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.

#Κατακλυσμός_του_Αλ_Ακσα

Η επιχείρηση έγινε στις 14 Ιούνη του 2025. Ο εχθρός ανακοίνωσε το θάνατο ενός αξιωματικού και ενός στρατιώτη του σιωνιστικού στρατού, καθώς και τον τραυματισμό άλλων στρατιωτών.

Διοικητής πεδίου των Αλ-Κασάμ, που πήρε μέρος στην επιχείρηση, είπε στο Al Jazeera, ότι την επιχείρηση εκτέλεσαν οι ίδιοι μαχητές που είχαν πραγματοποίησαν την Ενέδρα των Δικαίων στις 27 του Ραμαζανιού, πριν από δύο χρόνια.

Σχολιάζοντας το βίντεο, ο διοικητής σημείωσε,: «Αυτοί οι μουτζαχεντίν απέδειξαν ξανά την υψηλή τους επάρκεια και το θάρρος τους στο πεδίο της μάχης. Είναι από τις καλύτερες μονάδες, έχοντας αποκτήσει εμπειρία μέσα από προηγούμενες σύνθετες επιχειρήσεις — με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα την Ενέδρα των Δικαίων».

To Aλ-Τζαζίρα θύμισε την Ενέδρα των Δικαίων. Εγινε και αυτή στην περιοχή Ζάνα, στοχεύοντας μια σιωναζιστική μονάδα κομάντο αποτελούμενη από περίπου 30 στρατιώτες.  Σύμφωνα με την τεκμηρίωση που είχαν δημοσιεύσει οι Ταξιαρχίες Αλ-Κασάμ, οι μαχητές τους τοποθετούσαν εκρηκτικούς μηχανισμούς επί 50 ημέρες, προετοιμάζοντας το έδαφος για την ενέδρα. Η σιωναζιστική δύναμη παρασύρθηκε στη ζώνη της ενέδρας, όπου ξέσπασε σφοδρή σύγκρουση από απόσταση μηδέν.

Οι μαχητές Αλ-Κασάμ άνοιξαν πυκνά πυρά, σκοτώνοντας δέκα σιωναζιστές στρατιώτες επί τόπου, ενώ ακούγονταν κραυγές πανικού και εκκλήσεις για βοήθεια από την ισραηλινή πλευρά. Στα πλάνα καταγράφονταν, επίσης, οι εναπομείναντες στρατιώτες να τρέπονται σε φυγή προς ένα σπίτι, το οποίο ήταν επίσης παγιδευμένο με εκρηκτικά και ανατινάχτηκε αφού εισήλθαν.

Το σχετικό υλικό είχαμε δημοσιεύσει και εμείς τότε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ

Αλ-Ζάνα: H Eνέδρα των Δικαίων

Η πρώτη παρατήρησή μας έχει να κάνει με τη συνέχεια. Οι μαχητές της Αντίστασης όχι μόνο συνεχίζουν, αλλά μετά από 600+ μέρες μαχών έχουν γίνει πιο έμπειροι και πιο αποτελεσματικοί. Γνωρίζουν, πλέον, όλα τα αδύνατα σημεία του εχθρού. Κυρίως γνωρίζουν ότι οι σιωναζιστές είναι κότες που προτιμούν να μείνουν μέσα στο ατσάλινο κονσερβοκούτι, παρά να βγουν απ’ αυτό και να πολεμήσουν.

Λέτε να είχαν καμιά αυταπάτη οι μαχητές ότι οι σφαίρες από τα τουφέκια τους θα μπορούσαν να διατρήσουν τον ατσάλινο θώρακα του Namer; Κυνηγώντας, όμως, το θηριώδες τανκ και τους πολλαπλάσιους στρατιώτες που κρύβονταν σαν τις κότες στο εσωτερικό του, ήξεραν πως θα εξευτελίσουν τον εχθρό και πως οι εικόνες που τραβούσε ο φωτογράφος τους θα λειτουργούσαν διαλυτικά στις τάξεις του εχθρικού στρατού, καταρρακώνοντας το ηθικό του.

Φυσικά και κινδύνευαν να δεχτούν πυρά από το τανκ και το πλήρωμά του, όμως είναι τέτοιο το θάρρος τους που δε λογαριάζουν τίποτα.

Η δεύτερη παρατήρησή μας αφορά τον τόπο της επιχείρησης. H Αλ-Ζάνα είναι μια αγροτική περιοχή βορειοανατολικά της Χαν Γιούνις. Χωρίς αστικό ιστό και μόνο με μερικά σκόρπια κτίρια, τη συντριπτική πλειοψηφία των οποίων οι σιωναζιστές την έχουν κατεδαφίσει. Δεν έχουν φύγει ποτέ απ’ αυτή την περιοχή (γιατί είναι πάνω στον άξονα εισβολής και στη γραμμή ανεφοδιασμού τους), ενώ από την εποχή του Γκάλαντ ακόμα είχαν διακηρύξει ότι καθάρισαν την περιοχή ανατινάζοντας όλα τα τούνελ (ο Γκάλαντ, μάλιστα, είχε κάνει και επίσκεψη εκεί, για να ανακοινώσει το… νικητήριο τέλος του πολέμου στη Χαν Γιούνις).

Σ’ αυτή την «καθαρή» περιοχή, λοιπόν, βλέπουμε τους μαχητές να βγαίνουν από τούνελ, κουβαλώντας όλο τον εξοπλισμό τους (εκρηκτικούς μηχανισμούς και παρελκόμενα, RPG και ρουκέτες, ατομικά τουφέκια). Συμπέρασμα: η υπόγεια υποδομή της Παλαιστινιακής Αντίστασης, αυτό το στρατιωτικό θαύμα, είναι εν λειτουργία ακόμα και στις περιοχές που οι σιωναζιστές ισχυρίζονται ότι έχουν υπό έλεγχο.

Παρατήρηση τρίτη. Οι σιωναζιστές ισχυρίζονται ότι σκότωσαν τον Μοχάμεντ Σινουάρ, ανώτατο στρατιωτικό διοικητή των Αλ-Κασάμ στην περιοχή της Χαν Γιούνις. Είτε αληθεύει είτε όχι (η Αντίσταση -κατά την πάγια τακτική της- δεν έχει επιβεβαιώσει τίποτα), εκείνο που μετράει είναι πως ούτε το ηθικό των μαχητών έχει πέσει ούτε η επιχειρησιακή αποτελεσματικότητα των μονάδων της.

Στο βίντεο βλέπουμε λειτουργία αρχηγείου διοίκησης και ελέγχου, που διαθέτει όλα τα «καλούδια». Ηλεκτρικό ρεύμα, ασφαλείς επικοινωνίες με ενσύρματες τηλεφωνικές γραμμές, υπολογιστές, τάμπλετ και σύνδεση με ασύρματες κάμερες. Ο διοικητής σχεδιάζει την ενέργεια επί χάρτου, οι διοικητές πεδίου εντυπώνουν το σχέδιο μάχης και η επιχείρηση εξελίσσεται ακριβώς όπως είχε σχεδιαστεί.

ΥΓ. Παρακαλούμε πολύ, μην δείξετε το βίντεο στον Κασιμάτη και στον Πρετεντέρη, που μας… ενημέρωσαν ότι το Ισραήλ καθάρισε τη Χαμάς και τώρα πάει να καθαρίσει και το Ιράν. Ιδιαίτερα στον Πρετεντεράκο που είναι και μιας ηλικίας και το έμφραγμα μπορεί να αποβεί μοιραίο. Αφήστε τον να σουφρώνει τα χείλη σαν κακίστρω και να εξηγεί πώς το Ισραήλ «εξόντωσε τους παρανοϊκούς τζιχαντιστές τρομοκράτες της Χαμάς».

Εκτύπωση 🖨
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΑκόμα πιο φασιστικό το πειθαρχικό δίκαιο των δημοσίων υπαλλήλων 
Επόμενο άρθρο Ευλογιά αιγοπροβάτων: Η Κομισιόν άρχισε τις νύξεις για υποχρεωτικό εμβολιασμό

Σχετικά Αρθρα

Αμπντουλάχ Αλ-Ντανάν: «Η Αντίσταση ζει στις καρδιές του παλαιστινιακού λαού»

Συνέντευξη με τον υπεύθυνο πολιτικών σχέσεων του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης

Διεθνή 14 Νοέ 2025, 21:05

Λευτεριά στην Παλαιστίνη από την κορυφή της Πύλης του Βραδεμβούργου

Διεθνή 13 Νοέ 2025, 22:14

Γαλλία: Η κυβερνητική σταθερότητα, η απειλή του δρόμου και οι πολιτικές καντρίλιες

Διεθνή 13 Νοέ 2025, 19:39

Πατέρας Μανουέλ Μουσάλαμ: Η Ενοπλη Αντίσταση είναι ο μοναδικός δρόμος για την απελευθέρωση

Διεθνή 13 Νοέ 2025, 09:56

Για τους ήρωες της ενημέρωσης

Διεθνή 12 Νοέ 2025, 19:32

Χαμάς: Για να περάσουμε στη δεύτερη φάση πρέπει ν’ ανοίξουν όλα τα περάσματα

Oι σιωναζιστές υποχρεώθηκαν να ξανανοίξουν σήμερα το βορειοδυτικό πέρασμα Ζικίμ

Διεθνή 12 Νοέ 2025, 14:43
Ροή Ειδήσεων
Εργατικά

Υπόθεση Μανώλη Αφράτη: Δικαίωση μεν, αλλά… δυο χρόνια με αναστολή για μια ανθρώπινη ζωή;

15 Νοέ 2025, 10:28
Καταστολή

Ο διπλός εξευτελισμός ενός αυτοκρατορίσκου: αθώα η Μπέγκελ, έκθετος ο Μητσοτάκης

15 Νοέ 2025, 09:10
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

15 Νοέ 2025, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Νοέμβρη

15 Νοέ 2025, 00:01
Διεθνή

Αμπντουλάχ Αλ-Ντανάν: «Η Αντίσταση ζει στις καρδιές του παλαιστινιακού λαού»

Συνέντευξη με τον υπεύθυνο πολιτικών σχέσεων του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης

14 Νοέ 2025, 21:05
Αθλητισμός

Το κάλεσμα του Πεπ

14 Νοέ 2025, 14:54
Καταστολή

Στις 20 Νοέμβρη, στην Καρδίτσα, η δίκη των βασανιστών του Βασίλη Μάγγου

Δικαίωμα παράστασης προς υποστήριξη της κατηγορίας ζητούν οι γονείς του

14 Νοέ 2025, 14:26
Κόντρες

Γιατί τόση «καΐλα» για τον Ιμάμογλου;

14 Νοέ 2025, 14:03
Πολιτική

Ερντογάν διακηρύσσει, Ερχιουρμάν συγκατανεύει

14 Νοέ 2025, 12:01
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 14 Νοέμβρη

14 Νοέ 2025, 00:01
Διεθνή

Λευτεριά στην Παλαιστίνη από την κορυφή της Πύλης του Βραδεμβούργου

13 Νοέ 2025, 22:14
Οικονομία

Το GSI θα κάνει παρέα στον EastMed, στο ντουλάπι με τα απραγματοποίητα φαραωνικά σχέδια

13 Νοέ 2025, 21:54
Διεθνή

Γαλλία: Η κυβερνητική σταθερότητα, η απειλή του δρόμου και οι πολιτικές καντρίλιες

13 Νοέ 2025, 19:39
Κόντρες

…κι η κοπριά στα λάχανα

13 Νοέ 2025, 15:11
Πολιτισμός

Ντοκιμαντέρ σκοπιμότητας να προβοκάρει την Αντίσταση του παλαιστινιακού λαού

13 Νοέ 2025, 14:05
Πολιτική

Σπίτια και κοινωνικές παροχές μόνο για καραβανάδες

13 Νοέ 2025, 12:02
Διεθνή

Πατέρας Μανουέλ Μουσάλαμ: Η Ενοπλη Αντίσταση είναι ο μοναδικός δρόμος για την απελευθέρωση

13 Νοέ 2025, 09:56
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 13 Νοέμβρη

13 Νοέ 2025, 00:01
Πολιτική

Προετοιμάζοντας τη διάδοχη κατάσταση για τη διαχείριση της αστικής κρατικής εξουσίας

12 Νοέ 2025, 22:32
Διεθνή

Για τους ήρωες της ενημέρωσης

12 Νοέ 2025, 19:32
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Νοέμβρη

Βραζιλία: Ημέρα δημοκρατίας (1889).

Βέλγιο: Ημέρα βασιλιά.

1922: Εκτελούνται οι έξι υπεύθυνοι για τη μικρασιατική καταστροφή (Δημήτριος Γούναρης, Γεώργιος Χατζηανέστης, Νικόλαος Στράτος, Πέτρος Πρωτοπαπαδάκης, Γεώργιος Μπαλτατζής, Νικόλαος Θεοτόκης).

1929: Συγκρούσεις απεργών (προσωπικό ιδιωτικών λεωφορείων) με τη χωροφυλακή (Αθήνα).

1951: Το έκτακτο στρατοδικείο Αθηνών καταδικάζει σε θάνατο τον Νίκο Μπελογιάννη και άλλους για παράβαση του Αναγκαστικού Νόμου 509/1947.

1973: Φοιτητές κλείνονται στα Πολυτεχνεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης καλώντας τον λαό σε εξέγερση εναντίον της δικτατορίας.

1973: Οκτώ μέλη του IRA καταδικάζονται σε ισόβια κάθειρξη για βομβιστικές ενέργειες στο Λονδίνο.

1977: Δεκαοκτώ επιθέσεις με βόμβες σε όλη τη Γαλλία για την έκδοση του δικηγόρου Κρουασάν.

1977: Βόμβα στα γραφεία της ΕΝΕΠ Χαριλάου στη Θεσσαλονίκη.

1977: Εμπρησμός των γραφείων της Εθνικής Παράταξης (ΛΕΑ).

1979: Βόμβα στο αυτοκίνητο αξιωματικού ε.α. μέλους της ΑΕ «Αερολιμήν Αθηνών» (ΕΛΑ).

1983: Εκτελούνται ο πλοίαρχος Τζορτζ Τσάντες (JUSMAGG) και ο οδηγός του Νίκος Βελούτσος (17Ν).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Κάθε κρίσιμη στιγμή συνοδεύεται από αυτή την εσωτερική παρόρμηση. Να μη δεχτείς τον κόμπο ως τελικό όριο. Να βρεις τον τρόπο, με ευθύνη, με σταθερότητα, με κόστος, να περάσεις απέναντι. Αυτή η δύναμη δεν προκύπτει από τη φιλοδοξία, αλλά από την ανάγκη να παραμείνεις πιστός σε μια αποστολή που υπερβαίνει το πρόσωπό σου. Να υπηρετήσεις όχι αυτό που σε συμφέρει, αλλά αυτό που θεωρείς σωστό. Το βιβλίο αυτό γεννήθηκε από μια τέτοια ανάγκη. Όχι από την ανάγκη για προσωπική δικαίωση. Δεν γράφτηκε για να εξωραΐσει αποφάσεις, να ωραιοποιήσει γεγονότα ή να κατασκευάσει ένα αφήγημα βολικό για τον συγγραφέα του. Ο αναγνώστης, εξάλλου, γρήγορα θα συνειδητοποιήσει πως το βιβλίο γράφτηκε από την αίσθηση μιας εσωτερικής υποχρέωσης: την ανάγκη της μαρτυρίας. (…) Οι αποφάσεις που έπρεπε να ληφθούν δεν είχαν απλώς πολιτικό κόστος· είχαν ηθικό βάρος, κοινωνική προέκταση, ιστορική διάσταση. Ένιωθα να κουβαλώ στις πλάτες μου τα φαντάσματα των αδικαίωτων αγώνων του χθες, αλλά και τις ελπίδες μιας ολόκληρης γενιάς που τόλμησε να πιστέψει ότι τα πράγματα μπορούσαν να αλλάξουν. (…) Ήξερα πια, βιωματικά, τι σημαίνει να κυβερνάς με κομμένη την ανάσα και σε συνθήκες τήξης: να σηκώνεις το βάρος και τις επιθέσεις, να αντέχεις την αμφισβήτηση, να προστατεύεις ό,τι μπορεί να σωθεί και να χτίζεις ό,τι δεν υπήρχε. (…) Αυτή η πολιτική είναι έφοδος στον ουρανό. Η πολιτική σε φθείρει, ναι, αλλά σου χαρίζει κάτι πολύτιμο. Τη σπάνια δυνατότητα να συνδεθείς αληθινά με την εποχή σου. Να αφήσεις πίσω σου μια ανεξίτηλη σφραγίδα, μια κληρονομιά που θα ξεπερνά τον χρόνο και το πρόσωπό σου. Να δεις την όμορφη χώρα σου να στέκεται όρθια και τον λαό της να έχει σηκωθεί λίγο ψηλότερα. (…) Σε μια εποχή όπου η πολιτική είχε γίνει διαχείριση της παρακμής, εμείς επιχειρήσαμε να αρθρώσουμε μια διαφορετική αφήγηση. Δεν το πετύχαμε πάντα. Δεν ήταν όλες οι μάχες νικηφόρες. Αλλά κάθε μας βήμα συνοδευόταν από το όνειρο ενός καλύτερου, πιο δίκαιου κόσμου για τους πολλούς, για τους πιο αδύναμους. Γράφω γιατί θέλω να δείξω πως μπορεί να έκανα λάθη, αλλά ποτέ δεν μου έλειψε το θάρρος, ούτε όμως και άφησα τη χώρα μου μοιρολατρικά να τη σπρώξουν στον γκρεμό οι ίδιοι αυτοί που στη συνέχεια θα μας έδειχναν με το δάχτυλο ως υπεύθυνους της καταστροφής. Γράφω γιατί θέλω να δείξω πως έθεσα τον εαυτό μου στην υπηρεσία της χώρας μου αλλά και στην υπόθεση της κοινωνικής δικαιοσύνης, επιδιώκοντας με όλη τη φλόγα της ψυχής μου, και με την τελευταία ικμάδα των δυνάμεών μου, μια καλύτερη μοίρα για αυτόν τον βασανισμένο λαό.

Αλέξης Τσίπρας

(Με το ίδιο θράσος που είχε ως υποψήφιος πρωθιυπουργός, όταν έταζε ότι θα καταργήσει τα μνημόνια με ένα νόμο σε ένα άρθρο, με το ίδιο θράσος που είχε ως πρωθυπουργός, όταν οργάνωνε fake δημοψήφισμα και μετά μετέτρεπε το «όχι» σε «ναι», επανέρχεται τώρα διεκδικώντας ένα νέο ξεκίνημα. Δε διστάζει να αυτοαποθεωθεί με τον πιο χυδαίο, τον πιο αηδιαστικό τρόπο. Χειρότερα από το κάνουν ο Μητσοτάκης και η δική του τσογλανοπαρέα. Παραμένει πάντα ο ίδιος πολιτικός αλήτης: αρριβίστας, αμοραλιστής, αδίστακτος. Ενα τεράστιο «εγώ» στο οποίο δε χωρούν ούτε οι πρώην συνεργάτες του στον ΣΥΡΙΖΑ. Ta πάντα είναι σε πρώτο ενικό πρόσωπο)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo