Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Απομονωμένοι διεθνώς οι σιωναζιστές, δείχνουν διεθνείς έρευνες
  • Σαν σήμερα 9 Ιούλη
  • Να μελετηθεί άμεσα η στατική επάρκεια των σχολείων που βρίσκονται πάνω στη γραμμή 4 του Μετρό (Κυψέλη, Εξάρχεια κλπ)!
  • Τους εξασφάλισε τη ντόπα τους
  • Το «κόστος» καθορίζει την ασφαλή παροχή υπηρεσιών Υγείας στο ΕΣΥ
  • Χτίζοντας την ελπίδα: Πώς το Σχολείο Σουμούντ άνθισε μέσα στα ερείπια
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»Πόνος, οργή, χαρά και περηφάνια
Διεθνή

Πόνος, οργή, χαρά και περηφάνια

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr25 Νοέ 2023, 20:45

Πόνος, οργή, χαρά και περηφάνια, αυτά είναι τα συναισθήματα που πλημμυρίζουν τους Παλαιστίνιους από χτες, πρώτη μέρα της τετραήμερης εκεχειρίας με παράλληλη ανταλλαγή κρατούμενων. Πόνος για τις πάνω από 20.000 χαμένες ζωές, για τα παιδιά και τις γυναίκες, τους άνδρες και τους ηλικιωμένους. Οργή για τις εικόνες της καταστροφής που αντικρίζουν επιστρέφοντας στις εστίες τους, για τους νεκρούς που είναι πεταμένοι στους δρόμους, για τη διάλυση των βασικών υποδομών. Αλλά και χαρά για την απελευθέρωση των πρώτων παλαιστίνιων κρατούμενων, γυναικών και παιδιών, και κυρίως περηφάνια για την Αντίσταση που επέβαλε αυτή τη συμφωνία, αντιμετωπίζοντας νικηφόρα τις τεθωρακισμένες δυνάμεις του σιωναζιστικού στρατού.

Οι εικόνες στο βορρά της Λωρίδας είναι συγκλονιστικές. Επιλέγουμε μερικές μόνο απ’ αυτές.

Πολυκατοικίες Σεΐχ Ζαγιέντ μετά από συνεχείς βομβαρδισμούς από τον στρατό κατοχής για εβδομάδες:

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2023/11/sheikh_Zayent_towers.mp4

Πολυκατοικίες Αλ-Νάντα και Αλ-Αουντα. Ας σημειωθεί ότι αυτά τα μεγάλα συγκροτήματα πολυκατοικιών κατασκευάστηκαν μετά τη σιωνιστική εισβολή του 2014 για να στεγάσουν Παλαιστίνιους που καταστράφηκαν τα σπίτια τους από τους βομβαρδισμούς.

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2023/11/al-ada_al-awda_pyrgoi.mp4

Σεληνιακό τοπίο η περιοχή Μπιρ Αλ-Νάζα, που βομβαρδίστηκε από τους σιωναζιστές καθ’ όλη τη διάρκεια του πολέμου.

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2023/11/bir_al-Naja.mp4

Το ίδιο η περιοχή Αλ-Σαφτάουϊ, θέατρο σκληρών συγκρούσεων των σιωναζιστών με την Αντίσταση.

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2023/11/al-saftawi.mp4

Οι Παλαιστίνιοι, όμως, δεν το βάζουν κάτω. Βρίζουν τους σιωνιστές και τιμούν την Αντίσταση.

O τραυματίας επιστρέφει στο σπίτι του στα χέρια συγγενών και γειτόνων. Το τανκ δεν τους τρομάζει. Γι’ αυτούς σημασία έχει το ρίζωμα στη γη τους.

Πάνω στα ερείπια του σπιτιού τους οι δυο νεαροί ανοίγουν τις σημαίες της Παλαιστίνης: «Ο,τι γκρέμισαν θα το ξαναχτίσουμε. Ολα θυσία για την πατρίδα μας, όλα θυσία για την Αντίσταση».

 

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2023/11/nearoi-ereipia-simaies.mp4

Αυτό το παιδί έχασε τα πόδια του από τους βομβαρδισμούς: «Το μήνυμά μου είναι ότι δεν θα παραδοθούμε στην Κατοχή. Θα παραμείνουμε και θα συνεχίσουμε την αντίσταση και τη τζιχάντ, γιατί είναι ο τρόπος μας να απελευθερώσουμε τη χώρα μας. Και θα απαλλαγούμε από την Κατοχή. Η φιλοδοξία μου είναι να τοποθετήσω ένα προσθετικό μέλος και να γίνω σαν τα άλλα παιδιά. Εχω και μια μεγαλύτερη φιλοδοξία, θέλω και γίνω αστρονόμος για να ωφελήσω τη χώρα μου και την κοινωνία μου».

Οι σιωναζιστές πετάνε φυλλάδια που προειδοποιούν τους κατοίκους της Γάζας να μην επιστρέψουν στο βορρά. Οι Παλαιστίνιοι τυλίγουν μ’ αυτά το λιγοστό φαγητό τους και μετά τα πετάνε στα σκουπίδια.

Ο πατέρας της απελευθερωμένης φυλακισμένης Φατίμα Αμαρνέχ στη Δυτική Οχθη: «Δεν φοράω γιορτινά ρούχα. Δε θα χορέψω πάνω στο αίμα των αδελφών μου στη Γάζα. Ολοι οι κρατούμενοι είναι παιδιά μας και στέμμα στα κεφάλια μας».

Μια κρατούμενη που απελευθερώθηκε: «Η συμφωνία απελευθέρωσης πληρώθηκε με αίμα».

Δεν του φαίνεται αλλά είναι 101 ετών. Κατέβηκε να διαδηλώσει εκεί που θα έφταναν οι γυναίκες και τα παιδιά που απελευθερώθηκαν. Οταν τον ρώτησαν αν έχει κάποιο συγγενή ανάμεσα σ’ αυτές/ά που απελευθερώθηκαν, απάντησε αρνητικά. «Είναι όλοι τους παιδιά μου», συμπλήρωσε.

Μία από τις απελευθερωμένες κρατούμενες: Ευχαριστώ, Γάζα, ευχαριστώ, Γάζα, ευχαριστώ, Γάζα. Ευχαριστούμε την Αντίσταση και τον λαό της Γάζας που έδωσαν το αίμα τους σε αντάλλαγμα για την ελευθερία μας.

Αλλη απελευθερωμένη κρατούμενη διηγείται τα βάσανα που πέρασαν μετά τις 7 Οκτώβρη και την αλληλεγγύη μεταξύ τους: Οι μεγαλύτερες κρατούμενες νήστευαν για να προσφέρουν φαγητό στις νεότερες.

Αλλη κρατούμενη: Είμαστε χαρούμενες, αλλά σκεφτόμαστε τις οικογένειές μας στη Γάζα. Μια φίλη μου έχασε 30 μέλη της οικογένειάς της στη Γάζα. Ειρήνη στη Γάζα, στους μάρτυρες της Γάζας και στην Αντίσταση της Γάζας.

Ο νεαρός Λαΐθ Οθμάν από τη Ραμάλα συνελήφθη όταν ήταν 14 και τώρα είναι 17 ετών. Τυλιγμένος με τη σημαία της Χαμάς μιλάει σαν έμπειρος ρήτορας. Περιγράφει τη δραματική κατάσταση στη φυλακή μετά τις 7 Οκτώβρη, την πείνα, την απομόνωση. Δεν ήξεραν τίποτα γι’ αυτά που συνέβαιναν έξω. Είχαν μόνο δέκα λεπτά για τουαλέτα και μπάνιο. Αν κάποιος αργούσε, τιμωρούνταν ολόκληρος ο θάλαμος με στέρηση της πρόσβασης στην τουαλέτα. Ζούσαμε σε μια κόλαση, λέει ο Λαΐθ. Τη μέρα της απελευθέρωσης μάς μάζεψαν από το πρωί σ’ ένα δωμάτιο και άρχισαν τις απειλές: Να μην έρθει κανένας από την οικογένειά σας έξω από τη φυλακή, να μην κάνετε γιορτή στο σπίτι, να μην έρθουν συγγενείς και φίλοι, αλλιώς θα συλλάβουμε άλλα μέλη των οικογενειών σας. Είμαι 17 χρόνων και είμαι τρία χρόνια στη φυλακή χωρίς δίκη, διοικητικά κρατούμενος.

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2023/11/Laith-Ottman.mp4

 

Η απελευθερωμένη Ασίλ Αλ-Τίτι από τη Νάμπλους μιλά για τα βάσανά της κατά τη διάρκεια της φυλάκισής της. Η μητέρα της ευχαριστεί τα αδέλφια στη Γάζα. Το ίδιο και η Ασίλ.

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2023/11/Αseel-al-titti.mp4

Ο απελευθερωμένος έφηβος Κουσάι Τακάτκα, από την Μπέιτ Φαζάρ, νότια του Κυβερνείου της Βηθλεέμ, χαιρετίζει τους μαχητές των Αλ-Κασάμ και τη Χαμάς.

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2023/11/Qusay_Takatka.mp4

Στη Τζενίν σχηματίστηκε πανηγυρική πομπή από μηχανάκια και αυτοκίνητα για να συνοδεύσει τις απελευθερωμένες κρατούμενες στην πόλη. Τρεις ένοπλοι έχουν κρεμαστεί από τα παράθυρα του αυτοκινήτου, τιμητική φρουρά στις ηρωίδες.

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2023/11/Jenin_kratoumenes_ypodoxi.mp4

«Ο κόσμος θέλει τις Ταξιαρχίες Qassam» είναι το σύνθημα που φωνάζουν οι διαδηλωτές που υποδέχονται τη Χανάν Αλ-Μπαργούθι. Το επαναλαμβάνει και η ίδια. Κι όταν το σύνθημα σταματά, η Χανάν φωνάζει: «Αν δεν ήταν η Aντίσταση της Γάζας, δεν θα είχαμε δει ελευθερία και περηφάνια».

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2023/11/Bargouthi_Qassam.mp4

«Είμαστε με την Αντίσταση» είναι το μότο της ομιλίας της, όταν απευθύνεται στους συγκεντρωμένους.

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2023/11/Hanan-al-Bargouthi.mp4

Ολο το σχέδιο των σιωναζιστών να σβήσουν το νόημα της απελευθέρωσης των παλαιστίνιων κρατούμενων ναυάγησε. Ο αντιπρόεδρος του Μεταρρυθμιστικού Κινήματος στη Φάταχ είπε στο Αλ Τζαζίρα: «Αυτό που έκανε η Χαμάς είναι πηγή υπερηφάνειας για τους Παλαιστίνιους και οι ισραηλινοί ηγέτες δεν μπορούν να το ξεριζώσουν, γιατί είναι βαθιά ριζωμένο». Το προσπάθησαν, αλλά απέτυχαν.

Δυο ώρες πριν απελευθερωθούν οι κρατούμενες/οι, ο σιωναζιστικός στρατός έκανε εφόδους έξω από τα σπίτια τους στην Ιερουσαλήμ και έδιωχνε τον κόσμο. Οταν το μετέδωσε η δημοσιογράφος του Αλ-Τζαζίρα που ήταν έξω από ένα σπίτι, την έδιωξαν κι αυτή με… ευγένεια, όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο. «Οταν συμπεριφέρονται έτσι στους δημοσιογράφους, φανταστείτε πώς συμπεριφέρονταν στους ανθρώπους στη φυλακή» ήταν το εύστοχο σχόλιό της.

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2023/11/dimosiografos_sproxies.mp4

Τα σιωνιστικά Μέσα «έβραζαν» από την «παλαιστινιακή πρόκληση». Κάποιες πιο ψύχραιμες φωνές προσπαθούσαν να ηρεμήσουν τους αφιονισμένους. Αλλες φωνές, έβγαζαν… πολιτικούς επικήδειους του Νετανιάχου. Ιδού σχόλιο από το ισραηλινό Κανάλι 12:

«Οποιος βιάζεται να κηδέψει τη Χαμάς θα πρέπει να παρακολουθήσει αυτό που συνέβη σήμερα, καθώς τα γεγονότα έδειξαν τον απόλυτο έλεγχο της Χαμάς στο έδαφος. Η Χαμάς πέτυχε να εφαρμόσει εκεχειρία στα βόρεια και νότια της Λωρίδας της Γάζας, παρά την ανακοίνωση του στρατού ότι η ηγεσία της Χαμάς έχασε τον έλεγχο των μελών της. Η Χαμάς κατάφερε να ωθήσει το Ισραήλ σε μια ανθρωπιστική εκεχειρία, παρά τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου ότι δεν θα υπάρξει κατάπαυση του πυρός μέχρι να καταστραφεί η Χαμάς. Οι συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι εγκαίρως. Αυτό δείχνει ότι η Χαμάς ελέγχει τους φρουρούς των κρατουμένων και ότι υπάρχει πλήρης επικοινωνία μεταξύ τους. Η Χαμάς εξακολουθεί να είναι ισχυρή, παρά τη μαζική επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας και το κίνημα ελέγχει και διαχειρίζεται τα θέματα σε ηγετικό και διοικητικό επίπεδο».

Ο ανταποκριτής του ίδιου καναλιού στη Δυτική Οχθη σχολίασε: «Εννιά στα δέκα παιδιά στη Γάζα και τη Δυτική Οχθη έχουν ως εξέχοντα πρότυπά τους τον Αμπού Ομπάιντα και τον Μοχάμεντ Αλ-Ντεΐφ».

Ο έφεδρος ταγματάρχης του σιωναζιστικού στρατού Ισραέλ Ζιβ δήλωσε στο ίδιο κανάλι: «Πιστεύω ότι, αυτή τη στιγμή, εάν η Χαμάς καταφέρει να σταματήσει τη συνέχιση των μαχών, θα βγει νικήτρια. Το επίτευγμα της 7ης Οκτωβρίου θεωρείται από την πλευρά της και ίσως από την πλευρά του αραβικού κόσμου, της Χεζμπολά και του ιρανικού άξονα, πολύ σημαντικό. Η Χαμάς διατηρεί ακόμα τη δύναμή της και η κεντρική ηγεσία εξακολουθεί να υπάρχει και εξακολουθεί να κρατάει την πλειονότητα όσων απήχθησαν. Δηλαδή, έχει επιτεύγματα και νίκη».

Από τη Δυτική Οχθη πίσω στη Γάζα.

O πρύτανης των ανταποκριτών στη Γάζα, Ουαέλ Αλ-Νταχντούχ συνοδεύει τη μικρή Σέλα πίσω στο σπίτι της. Η Σέλα έχασε τη μητέρα και τον αδερφό της από τους βομβαρδισμούς, ο Αλ-Νταχντούχ έχασε τη γυναίκα του και τα παιδιά του. Αγκαλιασμένοι στο δρόμο της ελπίδας.

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2023/11/Sela.mp4

Τα παιδιά της Χαν Γιούνις αψηφούν το κρύο και απολαμβάνουν τη θάλασσα που στερήθηκαν επί ενάμιση μήνα. Η νίκη δεν αμφισβητείται.

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2023/11/paidia_mpanio_thalassa.mp4

Οι μεγάλοι στέκονται στην ουρά για λίγο πετρέλαιο και υγραέριο.

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2023/11/oura_gia_petrelaio.mp4
https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2023/11/oura_ygraerio.mp4

ΥΓ1. Το Reuters επικαλείται «ενημερωμένο αξιωματούχο» και αναφέρει ότι αντιπροσωπεία του Κατάρ επισκέφτηκε σήμερα το Ισραήλ για να συζητήσει το ενδεχόμενο παράτασης της εκεχειρίας. Οι Ισραηλινοί -πάντα σύμφωνα με το Reuters- εξέφρασαν στους μεσολαβητές την οργή τους για το λαό στη Δυτική Οχθη και την Ιερουσαλήμ που τραγουδά υπέρ της Χαμάς και των ηγετών της και υψώνει σημαίες της Χαμάς και απαίτησαν από τους μεσολαβητές να ασκήσουν πίεση για να σταματήσουν αυτές οι εκδηλώσεις! Δεν νομίζουμε ότι χρειάζονται σχόλια για το ποιος πονάει από τη συμφωνία ανταλλαγής.

ΥΓ2. Το κρατικό κανάλι του Ισραήλ Καν μετέδωσε ότι οι απελευθερωθέντες «όμηροι» θα ανακριθούν από τις υπηρεσίες ασφάλειας και θα τους ζητηθεί να δώσουν πληροφορίες για την κράτησή τους. Οι «απαχθέντες» θα λάβουν οδηγίες να μην δώσουν συνεντεύξεις στα μέσα ενημέρωσης, για να αποφευχθεί ζημιά στους «απαχθέντες» που αναμένεται να αφεθούν ελεύθεροι αργότερα! Η αστυνομία θα συνοδεύει τους «απαχθέντες» εντός της χώρας με αυτοκινητοπομπές! Είναι φανερό ποιος φοβάται την αλήθεια.

Εκτύπωση 🖨
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΟταν το δάχτυλο δείχνει το φεγγάρι, οι ηλίθιοι μας ζητούν να κοιτάζουμε το δάχτυλο
Επόμενο άρθρο Η Αντίσταση επέβαλε τους όρους της ενάντια στην παραβίαση της συμφωνίας εκεχειρίας από τους σιωναζιστές

Σχετικά Αρθρα

Απομονωμένοι διεθνώς οι σιωναζιστές, δείχνουν διεθνείς έρευνες

Διεθνή 9 Ιούλ 2026, 05:02

Χτίζοντας την ελπίδα: Πώς το Σχολείο Σουμούντ άνθισε μέσα στα ερείπια

Διεθνή 8 Ιούλ 2026, 14:06

Ο σιωναζιστικός στρατός θα αποστρατεύσει 10.000 εφέδρους με δικαιολογία τη δημοσιονομική κρίση

Ο πόλεμος φθοράς από τη Λιβανέζικη Αντίσταση τους κόβει τα πόδια

Διεθνή 8 Ιούλ 2026, 11:10

Oι σιωναζιστές ξεφτιλίζουν τους ξενόδουλους αστούς πολιτικούς της Βηρυτού

Απαιτούν από τη Βηρυτό να αποκλείσει «ανεπιθύμητους» αξιωματικούς του λιβανικού στρατού από την ανάπτυξή τους στον νότιο Λίβανο

Διεθνή 7 Ιούλ 2026, 19:07

Η Χαμάς διέλυσε την κυβέρνηση της Γάζας και δηλώνει πανέτοιμη να παραδώσει στην Εθνική Επιτροπή για τη Διοίκηση της Γάζας

Διεθνή 7 Ιούλ 2026, 11:45

Πυρετώδεις διαβουλεύσεις στο τρίγωνο Βηρυτός-Ουάσιγκτον-Τεχεράνη

Διεθνή 6 Ιούλ 2026, 18:54
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Απομονωμένοι διεθνώς οι σιωναζιστές, δείχνουν διεθνείς έρευνες

9 Ιούλ 2026, 05:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 9 Ιούλη

9 Ιούλ 2026, 00:01
Παιδεία

Να μελετηθεί άμεσα η στατική επάρκεια των σχολείων που βρίσκονται πάνω στη γραμμή 4 του Μετρό (Κυψέλη, Εξάρχεια κλπ)!

8 Ιούλ 2026, 20:57
Κόντρες

Τους εξασφάλισε τη ντόπα τους

8 Ιούλ 2026, 20:48
Υγεία

Το «κόστος» καθορίζει την ασφαλή παροχή υπηρεσιών Υγείας στο ΕΣΥ

8 Ιούλ 2026, 18:27
Διεθνή

Χτίζοντας την ελπίδα: Πώς το Σχολείο Σουμούντ άνθισε μέσα στα ερείπια

8 Ιούλ 2026, 14:06
Αθλητισμός

Οταν ο Χοσάμ Χασάν συνάντησε τον άγνωστό του Γιάννη Ρίτσο

8 Ιούλ 2026, 12:55
Διεθνή

Ο σιωναζιστικός στρατός θα αποστρατεύσει 10.000 εφέδρους με δικαιολογία τη δημοσιονομική κρίση

Ο πόλεμος φθοράς από τη Λιβανέζικη Αντίσταση τους κόβει τα πόδια

8 Ιούλ 2026, 11:10
Παιδεία

Ο Πιτσιλής της ΑΑΔΕ αγκαλιά με τα ιδιωτικά «πανεπιστήμια» για χατίρι του Μητσοτάκη

8 Ιούλ 2026, 09:56
Εργατικά

Ομόφωνα κατά δυνητικής αργίας εισηγείται το Πειθαρχικό Συμβούλιο για τους αγωνιστές εκπαιδευτικούς Χαρτζουλάκη και Χοτζόγλου

Σιγή ιχθύος από την Ζαχαράκη

8 Ιούλ 2026, 07:44
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 8 Ιούλη

8 Ιούλ 2026, 00:01
Διεθνή

Oι σιωναζιστές ξεφτιλίζουν τους ξενόδουλους αστούς πολιτικούς της Βηρυτού

Απαιτούν από τη Βηρυτό να αποκλείσει «ανεπιθύμητους» αξιωματικούς του λιβανικού στρατού από την ανάπτυξή τους στον νότιο Λίβανο

7 Ιούλ 2026, 19:07
Πολιτική

Η Τουρκία με τη σχετική ανεξαρτησία της, ως περιφερειακή δύναμη, και η Ελλάδα σε ρόλο βαστάζου των σιωναζιστών

7 Ιούλ 2026, 14:43
Διεθνή

Η Χαμάς διέλυσε την κυβέρνηση της Γάζας και δηλώνει πανέτοιμη να παραδώσει στην Εθνική Επιτροπή για τη Διοίκηση της Γάζας

7 Ιούλ 2026, 11:45
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 7 Ιούλη

7 Ιούλ 2026, 00:01
Διεθνή

Πυρετώδεις διαβουλεύσεις στο τρίγωνο Βηρυτός-Ουάσιγκτον-Τεχεράνη

6 Ιούλ 2026, 18:54
Κόντρες

Pain in the ass

6 Ιούλ 2026, 14:01
Αγροτικά

Συνεχίζεται το τεράστιο φούσκωμα του αριθμού των αιγοπροβάτων, για να καλύπτεται η συνεχής δράση της εγκληματικής οργάνωσης του ΟΠΕΚΕΠΕ

6 Ιούλ 2026, 12:05
Διεθνή

Γαλιμπάφ: Η διπλωματία πρέπει να διασφαλίζει τα κέρδη του πεδίου της μάχης

Συνάντηση του ιρανού προέδρου της Βουλής με το ηγετικό στέλεχος της Χαμάς, Μοχάμαντ Νταρουίς

6 Ιούλ 2026, 09:39
Εργατικά

Η αλήθεια για τις συντάξεις χηρείας: Τις πετσόκοψε ο Μητσοτάκης με παράνομες εγκυκλίους των Βρούτση και Τσακλόγλου

Τώρα παριστάνουν τους γενναιόδωρους, αλλά δεν επιστρέφουν αναδρομικά στους/στις συνταξιούχους που πετσοκόπηκαν οι συντάξεις τους

6 Ιούλ 2026, 05:26
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 9 Ιούλη

9/7

Αργεντινή: Ημέρα ανεξαρτησίας (1816).

Μαρόκο: Ημέρα νεολαίας.

1943: Αντιστασιακοί φοιτητές σκεπάζουν με μαύρα πέπλα όλα τα αγάλματα του κέντρου της Θεσσαλονίκης, επεισόδια και συλλήψεις.

1947: Μαζικές συλλήψεις στελεχών της Αριστεράς στην Αθήνα.

1970: Τέσσερις καταδίκες μελών του Αντιδικτατορικού Αγροτικού Μετώπου της Υπαίθρου”.

1971: Βόμβα σε βυτιοφόρο της «Εσσο Πάππας» από την πρωτοεμφανιζόμενη «Λαϊκή Επαναστατική Αντίσταση».

1971: Βόμβα στις σιδηροτροχιές του ηλεκτρικού στο Θησείο (20ή Οκτώβρη).

1986: Η RAF εκτελεί με βόμβα τον πυρηνικό επιστήμονα της «Siemens» Καρλ Χάιντς Μπέκουτς.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

– Τι σας έπεισε ότι το νέο εγχείρημα του Αλέξη Τσίπρα μπορεί να εκφράσει τον προοδευτικό χώρο;

Συνάντησα έναν ώριμο, πεπειραμένο και κατασταλαγμένο άνθρωπο χωρίς την οποιαδήποτε προσωπική φιλόδοξη ανάγκη να γίνει πρωθυπουργός, αφού έχει βιώσει την εμπειρία αυτή. Αντιλαμβάνομαι ότι είναι η εσωτερική του αγωνία για τον λαό μας που βρίσκεται σε τεράστια αδιέξοδα, που τον παρακίνησε να βγει μπροστά για να υπάρξει και πάλι μια Ελλάδα της αξιοπρέπειας, όπου ο ήλιος θα λάμπει για όλους. Και ήδη περπατά με σοβαρά βήματα και με συνδυασμό οραματισμού και ρεαλισμού για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή. Στην ΕΛΑΣ εναποτίθενται πια οι ελπίδες της χώρας για να υπάρξει ο προοδευτικός πόλος που θα βάλει τέλος στην κυβέρνηση της ΝΔ και θα εργαστεί για το κοινωνικό σύνολο και όχι για τα συμφέροντα. Ο δρόμος έχει ανοίξει.

Συνέντευξη Μαρίνου Σκανδάμη στην Political

(Πλάκα μας κάνεις; Αυτό είναι το ερώτημα που θα έρθει στα χείλη όποιου ή όποιας διαβάσει αυτό το απόσπασμα από συνέντευξη στην καραδεξιά Political του Μαρίνου Σκανδάμη, ο οποίος τη μια μέρα αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ και την επομένη «ορκίστηκε» σκιώδης υπουργός Προ Πο του Τσίπρα. Ωραία, πρέπει να γλείψει τον νέο αρχηγό, αλλιώς θα πέσει το τσιπρόκομμα να τον πλακώσει. Μα μ’ αυτό τον εντελώς γελοίο τρόπο; Δεν είχε, λέει, ανάγκη να γίνει πρωθυπουργός, γιατί… έχει βιώσει την εμπειρία αυτή! Δηλαδή, όποιος γίνεται μια φορά πρωθυπουργός «κλείνει»; Τότε γιατί διεκδικούν με νύχια και με δόντια δεύτερη και τρίτη άμα λάχει θητεία; Ο Τσίπρας τη διεκδίκησε το 2019, τη διεκδίκησε και το 2023. Εχασε και τις δυο φορές. Αναγκάστηκε να παραιτηθεί να παραιτηθεί από πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, δεν ήταν επιλογή του. Εκλογές άλλες δεν έγιναν από το 2023. Οι επόμενες θα είναι αυτές του 2027 στις οποίες θα είναι και πάλι αρχηγός κόμματος εξουσίας. Δεν μπορεί καν να το παίξει Κιγκινάτος που είχε αποσυρθεί στα κτήματά του και τον παρακάλεσε η σύγκλητος να επιστρέψει για να αντιμετωπίσει τους εχθρούς της Ρώμης. Επί τρία χρόνια σχεδιάζει και ξανασχεδιάζει το πώς θα επιστρέψει. Μέχρι και «αλμυρή» εταιρία γάλλων συμβούλων προσέλαβε για να του κάνει τον προσωπικό πολιτικό σχεδιασμό. Και κάτι Σκανδάμηδες προσπαθούν να μας πείσουν ότι τον επανέφερε η… η εσωτερική του αγωνία για τον λαό μας που βρίσκεται σε τεράστια αδιέξοδα! Και ο Σκανδάμης, βέβαια, την ίδια δοαδρομή ακολουθεί, σε πιο χαμηλό όροφο: κατάλαβε ότι έδρα στην Αχαΐα με το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ δεν πρόκειται να δει και έριξε γέφυρες προς το τσιπρόκομμα, διαπραγματευόμενος μια θέση σκιώδους υπουργού που θα του δώσει το προβάδισμα στη σταυροδοσία. Οταν μας φτύνουν μέσα στα μούτρα μας με τέτοιες παπάρες, εκείνο που ομολογούν είναι ότι δεν έχουν ούτε ένα τόσο δα ιδεολογικοπολιτικό επιχείρημα. Ενα επιχείρημα προγραμματικό. Η πολιτική είναι δεδομένη για όλους τους. Κατευθυνόμενη από τον αυτόματο πιλότο των Βρυξελλών. Εκείνο που διεκδικούν ν’ αλλάξει είναι οι διαχειριστές της. Γι’ αυτό καταφεύγουν σε τέτοιες γελοιότητες)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo