Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Εργαζόμενοι Παίδων Πεντέλης: Συμπαράσταση στους διωκόμενους εργαζόμενους του ΨΝΑ
  • Σαν σήμερα 12 Οκτώβρη
  • Εκδήλωση της Δικτύωσης: «7 Οκτώβρη 2023: Ενας ηρωικός Κατακλυσμός»
  • Η ευλογιά των αιγοπροβάτων επιμένει, παρά την γκεμπελίστικη κυβερνητική προπαγάνδα
  • Πρωθυπουργός των βιομήχανων και των εμποροσπιτάδων
  • Σαν σήμερα 11 Οκτώβρη
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»Το ιερατείο διευθύνει ένα μεγάλο καπιταλιστικό brand
Πολιτική Υγεία

Το ιερατείο διευθύνει ένα μεγάλο καπιταλιστικό brand

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr7 Ιαν 2021, 20:55

Πού πα’ ρε Καραμήτρο με το εμπορικό στη Γαλατσίου; Κάθεσαι στην πόρτα του μαγαζιού και χαμογελάς στους περαστικούς μπας και στραβωθεί κανένας και μπει μέσα να ψωνίσει στη ζούλα. Τώρα σου ‘κοψαν και το click away και είσαι έτοιμος να κόψεις φλέβες. Εκσυγχρονίσου, ρε, κατέβασε ιδέες. Δες τους ρασοφόρους πώς βρίσκουν λύσεις για να δουλέψουν τα μαγαζιά τους εν μέσω πανδημίας.

Αγιασμός take away με διάφορους τρόπους. Και σελφ σέρβις από το σαμοβάρι και πακέτο σε πλαστικό ποτηράκι. Διαλέγεις και παίρνεις, ανάλογα με την ποσότητα που χρειάζεσαι. Αν το θέλεις μόνο για το σπίτι, παίρνεις το πλαστικό ποτηράκι. Αν έχεις και τίποτα γιδοπρόβατα ν’ αγιάσεις ή σου παρήγγειλε και ο κουμπάρος από το χωριό, γεμίζεις μπουκάλι από το σαμοβάρι.

Και μην μας πει κανείς ότι η διανομή έγινε τζάμπα. Το «διάβασμα» τζάμπα «δεν πιάνεται», όπως έλεγε η γιαγιά μου. Αν δεν πέσει το αντίτιμο στο παγκάρι, ο αγιασμός… ξαγιάζεται, γίνεται σκέτο νεράκι. Αυτά είναι ξεκαθαρισμένα εδώ και αιώνες και ο πιστός ξέρει καλά τι ισχύει.

Δες τον παπά στο Λιανοκλάδι. Ζήτησε από το δήμο την υδροφόρα, την άγιασε κι άρχισε να ψεκάζει το χωριό («στα όρη στ’ άγρια βουνά ο κοροναϊός»). Με τις σημαίες αναπεπταμένες πάνω στην υδροφόρα και με την (μάλλον ιερατική) «Μπέμπα» ν’ ακολουθεί ως… αυτοκίνητο συνοδείας. Ετσι γίνονται οι δουλειές, όχι θρηνώντας και βρίζοντας πότε τον κοροναϊό, πότε τον Χαρδαλιά και πότε τον Κούλη που δεν ανοίγει τα μαγαζιά.

Εχει, βέβαια, τα δίκια του ο έμπορος της Γαλατσίου. Πώς να ανταγωνιστεί κοτζάμ αλυσίδα με ισχυρό brand name; «Εμείς θα κινηθούμε όπως νομίζουμε και η κυβέρνηση ας κάνει ό,τι θέλει», το ξέκοψε, από τη συχνότητα του Alpha Radio, ο Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως Αθηναγόρας, εκπρόσωπος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου. Και έγινε όπως το είπε. Οι εκκλησιές λειτούργησαν κανονικά, παρά τον νόμο, οι πιστοί μαζεύτηκαν απέξω, αλλού περισσότεροι, αλλού λιγότεροι, αλλού με μάσκες, αλλού… ανάμικτοι, όσοι ήθελαν να μεταλάβουν έμπαιναν κατά ομάδες ή κατά μπουλούκια και μεταλάβαιναν και όσοι δεν πήγαν το πρωί είχαν τη δυνατότητα να πάνε μέχρι και το απόγευμα και να παραλάβουν τον αγιασμό τους.

Οι μπάτσοι είχαν την εντολή για «ήπια επιτήρηση», αλλά… δε χρειάστηκε να επέμβουν. Τα μαγαζιά λειτούργησαν με… τάξη και οι μπάτσοι –βαθιά θρησκευόμενοι ως γνωστόν- δεν έχασαν την ευκαιρία να αγιαστούν και οι ίδιοι. Οσο για τα απαραίτητα τηλεοπτικά πλάνα περί εφαρμογής της… ισότητας έναντι του νόμου (την οποία είχε ανακοινώσει επίσημα η κυβέρνηση), τα προσέφεραν κάτι «πυροβολημένοι» ακροδεξιοί στη Θεσσαλονίκη, που μαζεύτηκαν στη νέα παραλία για να ρίξουν το σταυρό μόνοι τους, χωρίς παπά και ψάλτη. Κι αυτοί ακόμα αντιμετωπίστηκαν με… σεβασμό από τους μπάτσους, όπως είδαμε στα πλάνα που έδειχναν και ξαναέδειχναν τα «κανάλια Πέτσα», μπας και καταφέρουν να πείσουν κανέναν ότι… ο νόμος εφαρμόστηκε αδιακρίτως.

Υπήρξε και το παρατράγουδο στο Αίγιο, αλλά κι αυτό είναι εξηγήσιμο από επιχειρηματική άποψη. Ο νυν δεσπότης Ιερώνυμος έχει ανάγκη τον πρώην δεσπότη Αμβρόσιο που κινεί τα νήματα στην περιοχή. Είναι σαν το βουλευτιλίκι που περνάει από πατέρα σε γιο ή κόρη. Αν ο γιος ή η κόρη «δεν κάνουν», τότε μόλις αποδημήσει εις Κύριον ο πατέρας, χάνεται και το βουλευτιλίκι. Απαίτησε, λοιπόν, ο Αμβρόσιος να πάνε και να ρίξουν το σταυρό στην παραλία (για να ξεφύγουν από το πλαίσιο του αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου), το Λιμενικό έκανε πως δεν έβλεπε και αφού έγινε το σόου, έκοψε πρόστιμο 1.500 ευρώ στον Αιγιαλείας Ιερώνυμο και από 300 στον καθένα από τους δύο κολυμβητές που έπεσαν σ’ ένα εμφανώς στημένο κολύμπι. Δεν νομίζουμε ότι ο δεσπότης θα πληρώσει το πρόστιμο, αλλά και να το πλήρωνε σιγά τα λεφτά. Θα περαστούν στις δαπάνες promotion.

Σε νέα, θριαμβευτική εμφάνισή του ο Αθηναγόρας, αφού πρώτα απόλαυσε το θρίαμβο του ιερατείου («εμείς δείξαμε ανυπακοή, η κυβέρνηση έδειξε ανοχή») και απένειμε εύσημα στον Χρυσοχοΐδη («σοφά ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη εφήρμοσε αναλογικά μέτρα όπως γίνεται και στις διαδηλώσεις»!), δεν είχε κανένα πρόβλημα να «την πει» στους Αιγιώτες της αντίοπαλης φράξιας: «Είναι καταδικαστέα πράξη επειδή είναι αντίθετη στην απόφαση που είχε λάβει η Σύνοδος. Βεβαίως την καταδικάζω». Ως εκεί. Καμιά συνέχεια δεν πρόκειται να δοθεί. Αλλωστε, κάθε δεσπότης είναι πραγματικά δεσπότης στο φέουδό του.

Τα υπόλοιπα αφορούν την παραπολιτική. O Tσίπρας μίλησε για «θέατρο του παραλόγου», αναρωτήθηκε «η κυβέρνηση όμως γιατί πανηγυρίζει ότι δεν έκανε βήμα πίσω;» και κατέληξε ότι «τελικά εκτός από τραγικοί αποδεικνύονται συνάμα και κωμικοί». O αντι-Πέτσας, Ταραντίλης, που απαντά με γραπτή δήλωση σε κάθε ανάρτηση του Τσίπρα στο facebook, σήκωσε το γάντι: «Θα περιμέναμε από τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, παράλληλα με την αναμενόμενη κριτική του, να ακούγαμε και την πρότασή του. Δεν την ακούσαμε πάλι. Προτείνει να μείνουν κλειστοί οι ναοί με τη χρήση βίας; Ας το πει ευθέως. Δεν το λέει όμως και προτιμά να ψαρεύει σε θολά νερά».

Είπαμε, το ιερατείο είναι σε θέση να επηρεάσει την εκλογική διαδικασία. Κι επειδή βρισκόμαστε ήδη σε μια μακρά προεκλογική περίοδο, όλα τα αστικά κόμματα σπεύδουν να το γλείψουν. Το ιερατείο υπηρετεί τον καπιταλισμό και ασκεί επιχειρηματική δραστηριότητα, την οποία βαφτίζει πνευματική. Οπως οι μεγάλοι καπιταλιστές απαίτησαν να μείνουν ανοιχτές οι επιχειρήσεις τους (βιομηχανικές, εμπορικές, υπηρεσιών), έτσι και το ιερατείο απαιτεί να λειτουργήσουν οι δικές του επιχειρήσεις, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις στη δημόσια υγεία.

ΥΓ1. «Είμαστε 82 μητροπολίτες, νόσησαν έξι, από αυτούς χάθηκαν δύο, κοιτάξτε την αναλογία», έλεγε ο Αθηναγόρας στον ΣΚΑΙ, για να… αποδείξει ότι οι διαδικασίες της Εκκλησίας είναι ασφαλείς. Με τα Μαθηματικά σίγουρα δεν έχει σχέση, αλλά φαίνεται πως δεν έχει ούτε με την απλή αριθμητική. Εξι κρούσματα στους 82, σημαίνει περίπου 780.000 κρούσματα σε επίπεδο γενικού πληθυσμού. Και δύο νεκροί στους 82 σημαίνει περίπου 260.000 νεκρούς σε επίπεδο γενικού πληθυσμού! Αυτό θέλουν οι δεσποτάδες; Θα ήταν ευχαριστημένοι μ’ ένα τέτοιο «σκορ»; Διαβάζεται κι αλλιώς, βέβαια: πόσο ευθύνονται οι θρησκευτικές διαδικασίες για τη διάδοση του κοροναϊού στη χώρα; Κρίνοντας από το αποτέλεσμα στους δεσποτάδες, πάρα πολύ.

ΥΓ2. «Οποιος δεν τηρεί τα μέτρα σκάβει τάφους», έλεγε προ ημερών, με το γνωστό ύφος του ο Χρυσοχοΐδης. Μετά δεν ήρθαν οι μέλισσες αλλά οι αγιαστούρες.

ΥΓ3. Ο παμπόνηρος Ερντογάν έδωσε την άδεια να πραγματοποιηθεί κανονικά η φιέστα του αγιασμού από το πατριαρχείο. Και έγινε το «έλα να δεις» από ρασοφόρους και πιστούς στην προκυμαία του Κεράτιου Κόλπου.

Εκτύπωση 🖨
ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΧουντικού τύπου η απόφαση μεταγωγής Κουφοντίνα στον Δομοκό
Επόμενο άρθρο Σαν σήμερα 8 Γενάρη

Σχετικά Αρθρα

Εργαζόμενοι Παίδων Πεντέλης: Συμπαράσταση στους διωκόμενους εργαζόμενους του ΨΝΑ

Εργατικά 12 Οκτ 2026, 00:05

Πρωθυπουργός των βιομήχανων και των εμποροσπιτάδων

Οικονομία 11 Οκτ 2026, 10:17

ΣΗΜΕΡΑ 2 μμ: Ολες-όλοι στη διαδήλωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό και την Αντίστασή του

Σάββατο 10 Οκτώβρη 2026, 14:00 | Πάρκο Ελευθερίας – πορεία προς τις πρεσβείες των ΗΠΑ και του Ισραήλ

Πολιτική 10 Οκτ 2026, 00:05

Μπάζωμα στα Τέμπη: Ο διοικητής της Τροχαίας προειδοποιούσε, ο Τριαντόπουλος με τον Αγοραστό τον «έγραφαν»

Πολιτική 9 Οκτ 2026, 19:49

«”Αγάπη μου, σε παρακαλώ”: Η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ πίεσε δωρητή να εμβάσει 100.000 δολάρια στον λογαριασμό της στην Amex»

Δημοσίευμα στη Wall Street Journal και «πιπεράτο» δημοσίευμα στη Daily Mail

Διεθνή 9 Οκτ 2026, 13:39

Nεοναζιστές μαχαίρωσαν αντιφασίστα στην Ελευσίνα

Του έστησαν καρτέρι έξω από το σπίτι του

Πολιτική 9 Οκτ 2026, 10:14
Ροή Ειδήσεων
Εργατικά

Εργαζόμενοι Παίδων Πεντέλης: Συμπαράσταση στους διωκόμενους εργαζόμενους του ΨΝΑ

12 Οκτ 2026, 00:05
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 12 Οκτώβρη

12 Οκτ 2026, 00:01
Εκδηλώσεις

Εκδήλωση της Δικτύωσης: «7 Οκτώβρη 2023: Ενας ηρωικός Κατακλυσμός»

Παρασκευή 16/10, 7 μμ, αίθουσα Παναρκαδικής

11 Οκτ 2026, 11:01
Αγροτικά

Η ευλογιά των αιγοπροβάτων επιμένει, παρά την γκεμπελίστικη κυβερνητική προπαγάνδα

11 Οκτ 2026, 10:38
Οικονομία

Πρωθυπουργός των βιομήχανων και των εμποροσπιτάδων

11 Οκτ 2026, 10:17
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 11 Οκτώβρη

11 Οκτ 2026, 00:01
Εργατικά

Ενας νεκρός εργάτης και ένας χαροπαλεύει – Νέο έγκλημα στη Motor Oil των Βαρδινογιάννηδων

Η αστυνομία συνέλαβε ως υπεύθυνο τον επικεφαλής του εργολαβικού συνεργείου

10 Οκτ 2026, 12:41
Διεθνή

Ανίς Αλ-Ντάρμπι: σύντροφος του Σινουάρ μέχρι την τελευταία του πνοή!

10 Οκτ 2026, 09:35
Πολιτική

ΣΗΜΕΡΑ 2 μμ: Ολες-όλοι στη διαδήλωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό και την Αντίστασή του

Σάββατο 10 Οκτώβρη 2026, 14:00 | Πάρκο Ελευθερίας – πορεία προς τις πρεσβείες των ΗΠΑ και του Ισραήλ

10 Οκτ 2026, 00:05
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

10 Οκτ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 10 Οκτώβρη

10 Οκτ 2026, 00:01
Πολιτική

Μπάζωμα στα Τέμπη: Ο διοικητής της Τροχαίας προειδοποιούσε, ο Τριαντόπουλος με τον Αγοραστό τον «έγραφαν»

9 Οκτ 2026, 19:49
Εργατικά

Αθώοι πανηγυρικά οι συνδικαλιστές του Πειραιά – Χαστούκι σε κυβέρνηση – υπ. Παιδείας

9 Οκτ 2026, 15:03
Διεθνή

Η Kpler υποψιάζεται ότι οι παραγωγοί του Κόλπου πληρώνουν το Ιράν για ασφαλή διέλευση από το Ορμούζ

9 Οκτ 2026, 14:57
Κόντρες

H πατριωτική αντίσταση του Mr Bean

9 Οκτ 2026, 14:17
Διεθνή

«”Αγάπη μου, σε παρακαλώ”: Η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ πίεσε δωρητή να εμβάσει 100.000 δολάρια στον λογαριασμό της στην Amex»

Δημοσίευμα στη Wall Street Journal και «πιπεράτο» δημοσίευμα στη Daily Mail

9 Οκτ 2026, 13:39
Πολιτική

Nεοναζιστές μαχαίρωσαν αντιφασίστα στην Ελευσίνα

Του έστησαν καρτέρι έξω από το σπίτι του

9 Οκτ 2026, 10:14
Η παπάρα

Αναζητώντας στήριγμα από ΤΗΝ πρεσβεία και το MAGA

9 Οκτ 2026, 09:34
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 9 Οκτώβρη

9 Οκτ 2026, 00:01
Διεθνή

«Τρελές» δηλώσεις του Λίμπερμαν αποκαλύπτουν ότι το σύνολο των σιωνιστικών μορφωμάτων ενώνεται για τη διατήρηση της κατοχής της Παλαιστίνης

8 Οκτ 2026, 21:45
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 12 Οκτώβρη

Ημέρα αλληλεγγύης στους ιθαγενείς λαούς.

Ημέρα κατά της αρθρίτιδας.

Ημέρα κατά της πείνας.

Ημέρα ξενώνων και παρηγορητικής φροντίδας.

Ημέρα όρασης.

Ημέρα ισπανικής γλώσσας.

Ευρωπαϊκή ημέρα ραδιοφωνίας.

Ισπανία: Εθνική γιορτή.

Σουδάν: Ημέρα δημοκρατίας.

ΗΠΑ: Ημέρα Κολόμβου (1492).

1944: Απελευθερώνονται Αθήνα και Πειραιάς μετά από 42 μήνες γερμανικής κατοχής.

1969: Βόμβα στο ξενοδοχείο «Γαλαξίας» της οδού Ακαδημίας, κατάλυμα αμερικανών αξιωματικών.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Είχα την συγκλονιστική Χαρά, Τιμή και Απόλαυση να παρίσταμαι και να ακούσω ζωντανά την πιο σπουδαία πολιτική ομιλία που έχω ακούσει στην ζωή μου. Ο Υπουργός των Εξωτερικών των ΗΠΑ @SecRubio δεν μίλησε σήμερα στην Πνύκα, μπροστά από την Ακρόπολη μόνον ως ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, αλλά ως ο πολιτικός εκπρόσωπος των ανθρώπων της Δύσης που ζούσαν, που ζουν και που θα ζήσουν στο μέλλον. Έκανε μια αληθινά Ιστορικών διαστάσεων ομιλία. Περιττό να πω ότι συμφωνώ σε όσα είπε στο 100% και ότι ως Έλλην αισθάνομαι υπερήφανος για το βάθος του θαυμασμού του για τους προγόνους μας αλλά και ως Υπουργός αυτής της Κυβερνήσεως για την δημόσια αναγνώριση του στην αξιοπιστία και στην επιτυχία της Χώρας μας σήμερα. Η Ελλάδα, η Ρώμη και ο Χριστιανισμός συνθέτουν τον Δυτικό Πολιτισμό και η παρακμή του πρέπει να τελειώσει και να ξαναβρεί η Δύση τις ρίζες, τις αξίες και το πνεύμα της που την έκαναν για αιώνες κυρίαρχη. Πραγματικά αξίζουν πολλά εύγε αλλά και ευχαριστώ στον κ. Ρούμπιο για την σημερινή του ομιλία.

Αδωνις Γεωργιάδης

(Εντάξει, εμετός. Προσέξτε, όμως, την επιτηδευμένη μίμηση του ύφους του Τραμπ, με κεφαλαία γράμματα σε ορισμένες λέξεις και κάποια βροντώδη επίθετα. Δεν είναι χωρίς σημασία. Ο ακροδεξιός-νεοφιλελεύθερος τηλεπλασιέ-τηλεμαϊντανός-υπουργός Υγείας του Μητσοτάκη ήξερε ότι θα προκαλέσει. Διάλεξε σκόπιμα να γράψει αυτό το έμεσμα, ξεπερνώντας κάθε άλλο δεξιό πολιτικό ή δημοσιογράφο στην Ελλάδα. Ολοι οι άλλοι έγλειψαν πατόκορφα τον Ρούμπιο αλλά με… στιλ και… αντικειμενικότητα. Προσπάθησαν να εμφανιστούν σοβαροί και… αξιοπρεπείς. Συνασπίστηκαν μάλιστα γύρω από τη θέση ότι ο Ρούμπιο δεν είναι σαν τους Τραμπ και Βανς αλλά είναι ένας παραδοσιακός Ρεπουμπλικανός. Μόνο ο ακροδεξιός-νεοφιλελεύθερος Σπυράδωνης κινήθηκε σε ρυθμό MAGA. Το μήνυμά του δεν αποδέκτες τόσο το δεξιό και ακροδεξιό κοινό στην Ελλάδα όσο ΤΗΝ πρεσβεία και το  ΜΑGA. Θέλησε να προβληθεί ως ο μοναδικός γνήσιος εκπρόσωπος του τραμπισμού στην ελληνική Δεξιά, ώστε να ενεργοποιήσει τις κεραίες ΤΗΣ πρεσβείας και να γίνει ο εκλεκτός της. Να διεκδικήσει την υποστήριξή ΤΗΣ και την υποστήριξη του MAGA, επειδή ξέρει ότι δεν αργεί η ώρα που θα διεκδικήσει την ηγεσία της ΝΔ με αντίπαλο τον… αριστερό Δένδια)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo