Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 5 Ιούλη
  • Είναι ή δεν είναι ξεμωραμένος;
  • Πώς τα λες και δεν γελάς ή δεν κοκκινίζεις;
  • Κι ο διάολος φοβέρα θέλει: ο Αούν δηλώνει ότι δε σχεδιάζει να διώξει τον αρχηγό του Λιβανέζικου Στρατού
  • Γάζα: Εκτελέστηκε δωσίλογος
  • Κηδεία Αλί Χαμενεΐ: «Αλλαξαν τα κόζια» στη Μέση Ανατολή
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»Τελικά πέρασε η γραμμή Περισσού
Πολιτική

Ψήφος αποδήμων

Τελικά πέρασε η γραμμή Περισσού

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr26 Οκτ 2019, 00:00

Τελικά ο Θεοδωρικάκος δεν είχε το θάρρος να οδηγήσει τα πράγματα σε ναυάγιο και προτίμησε να εμφανιστεί ως ο υπουργός που κατάφερε να πετύχει τη μέγιστη συναίνεση σ' ένα ζήτημα που εδώ και χρόνια δίχαζε τον αστικό πολιτικό κόσμο. Τα σημεία συμφωνίας στο ζήτημα της ψήφου των αποδήμων, που ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών το βράδυ της περασμένης Τρίτης, μετά την τρίτη κατά σειρά συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής, συνιστούν σχεδόν στην ολότητά τους τη γραμμή που εισηγήθηκε από την αρχή ο Περισσός, επιμένοντας μέχρι τέλους σ' αυτήν. Τα σημεία αυτά είναι τα εξής:
 
υ 1. Δικαίωμα ψήφου θα έχουν όσοι τα τελευταία 35 χρόνια έχουν μείνει στην Ελλάδα δύο χρόνια, είτε για σπουδές, είτε για στρατιωτική θητεία, είτε για εργασία, και μπορούν να το αποδείξουν με δημόσιο έγγραφο. Η αρχική πρόταση του Περισσού μιλούσε για απουσία από την Ελλάδα όχι μεγαλύτερη των 30 ετών. Ο Θεοδωρικάκος πήγε να κάνει ντρίμπλα με το επιχείρημα ότι δεν υπάρχει καμιά δημόσια υπηρεσία που να μπορεί να πιστοποιήσει το χρόνο απουσίας, ο Περισσός επέμεινε στη θέση του και τελικά βρέθηκε η λύση.
 
Απ' όσα ανακοίνωσε ο Θεοδωρικάκος έφυγε ο όρος να έχουν οι απόδημοι ΑΦΜ στην Ελλάδα ή να έχει ΑΦΜ συγγενής τους πρώτου βαθμού. Ο Γκιόκας του Περισσού στη δήλωσή του είπε ότι έγινε δεκτή και η «ύπαρξη οικονομικών δεσμών με τη χώρα». Μένει να δούμε τι θα λέει το νομοσχέδιο που θα κατατεθεί.
 
υ 2. Η ψήφος των αποδήμων θα είναι ισόκυρη με αυτή των υπόλοιπων Ελλήνων (δηλαδή θα μετράει στο τελικό εκλογικό αποτέλεσμα). Θα εγγράφονται σε ειδικούς εκλογικούς καταλόγους μετά από αίτησή τους προς το υπουργείο Εσωτερικών και θα ψηφίζουν με το ψηφοδέλτιο Επικρατείας των κομμάτων. Ο αριθμός των βουλευτών Επικρατείας θα αυξηθεί από 12 σε 15 και τα κόμματα -εφόσον το επιθυμούν- θα μπορούν να περιλαμβάνουν και υποψήφιους από το εξωτερικό.
 
υ 3. Η ψήφος θα είναι αυτοπρόσωπη στα σημεία που θα στηθούν κάλπες (πρεσβείες, προξενεία και άλλοι τόποι που θα συμφωνηθούν). Ο ύστατος ελιγμός του Θεοδωρικάκου, να επιτρέπεται επιστολική ψήφος για όσους κατοικούν σε τόπο πάνω από μια ορισμένη χιλιομετρική απόσταση από πρεσβεία ή προξενείο, δεν έγινε δεκτός.
 
Πρέπει να σημειωθεί ότι στην τελευταία φάση της διαπραγμάτευσης ο Περισσός συνεπικουρούνταν από τον ΣΥΡΙΖΑ που, ως γνωστόν, έκανε μια θεαματική κωλοτούμπα κι εκεί που δε δεχόταν την ισοτιμία της ψήφου, αλλά ζητούσε να εκλέγεται απλά ένας αριθμός βουλευτών επικρατείας των αποδήμων, αποδέχτηκε την πρόταση του Περισσού. Η κωλοτούμπα έγινε όταν ο ΣΥΡΙΖΑ διαπίστωσε ότι η κυβέρνηση συγκεντρώνει τις 200 ψήφους που είναι απαραίτητες, οπότε υπήρχε κίνδυνος να θεσπιστεί η ψήφος των αποδήμων και ο Τσίπρας να δυσκολεύεται να βρει ψηφοφόρους, καθώς θα εμφανίζεται ως η πολιτική δύναμη που ήθελε να εμποδίσει αυτή την ψήφο ή να την καταστήσει συμβολική. Κι επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ πάντα βρίσκει μια δικαιολογία για τις κωλοτούμπες του, βρήκε και αυτή τη φορά. Οπως δήλωσε ο Τσίπρας, αυτοί ήθελαν να μπορούν να ψηφίσουν όλοι οι απόδημοι, ακόμα και αυτοί που έχουν τους πιο χαλαρούς δεσμούς με την Ελλάδα, ενώ τώρα μπαίνει ο όρος της απουσίας για 30 χρόνια (δεν είχε συμφωνηθεί ακόμα η 35ετία), οπότε πολλοί θα εξαιρεθούν. Ομως, συνέχισε ο Τσίπρας, διαμορφώνεται ο όρος που ενδιέφερε τον ΣΥΡΙΖΑ, να μην αλλοιώνεται το εκλογικό αποτέλεσμα.
 
Λίγο πριν από την τελική συμφωνία, το ΜεΡΑ25 ανακοίνωσε ότι δε θα ψηφίσει επί της αρχής (θα ψηφίσει όμως τα άρθρα;) το νομοσχέδιο γιατί «κυβέρνηση και κόμματα της αντιπολίτευσης δρομολογούν μια μεταξύ τους συναίνεση που εμπαίζει όλους τους Ελληνες του εξωτερικού και καταστρατηγεί τα πολιτικά τους δικαιώματα». Περισσότερες εξηγήσεις δεν έδωσε το κόμμα Μπαρουφάκη, αλλά φαίνεται πως ήθελε να ψηφίζουν οι πάντες, σύμφωνα με το δίκαιο του αίματος, ποντάροντας μάλλον στο «γκελ» που μπορεί να κάνει ο Μπαρουφάκης σε «αμερικανάκια» που δεν ξέρουν ούτε λέξη ελληνικά.
 
Περιττεύει να πούμε ότι κωλοτούμπα έκανε και η ΝΔ, η αρχική πρόταση της οποίας στηριζόταν στο δίκαιο του αίματος: όποιος αποκτά ελληνική υπηκοότητα (πανεύκολο, αρκεί να αποδείξει ότι έχει έναν πρόγονο Ελληνα, ακόμα και δέκα γενεές πίσω). Ο Θεοδωρικάκος προσπάθησε να απαλύνει τις εντυπώσεις δηλώνοντας: «Να απευθύνω ένα μήνυμα προς την ελληνική ομογένεια: Οσοι δεν περιλαμβάνονται σε αυτόν τον κατάλογο -γιατί γνωρίζετε ότι η θέση της Κυβερνήσεως είναι ότι θέλαμε όλοι να τύχουν αυτής της διευκόλυνσης και μάλιστα με επιστολική ψήφο, δεν είχαμε 200 ψήφους για να το περάσουμε όπως απαιτεί το Σύνταγμα- τους καλώ να το δουν σαν ένα πολύ μεγάλο βήμα μπροστά. Επιτέλους οι Ελληνες του εξωτερικού θα μπορούν να ψηφίσουν από τον τόπο τους».
 
Η συμφωνία, την οποία ανακοίνωσε ο Θεοδωρικάκος, μένει να επικυρωθεί. ΣΥΡΙΖΑ και Περισσός δήλωσαν ότι επιφυλάσσονται μέχρι να δουν το νομοσχέδιο που θα φτιάξει το υπουργείο Εσωτερικών και κυρίως μέχρι να δουν τη συνταγματική κατοχύρωση των συμφωνηθέντων. Ειδικά σ' αυτό δίνουν μεγάλο βάρος, γιατί μπορεί κάλλιστα μια επόμενη πλειοψηφία να ξαναλλάξει το νόμο ή αυτός να εκπέσει μετά από μια προσφυγή στο ΣτΕ.
 
Οπως είναι γνωστό, η ψήφος των αποδήμων προβλέπεται από την παράγραφο 4 του άρθρου 51 του Συντάγματος, που αναφέρει: «Οι βουλευτικές εκλογές διενεργούνται ταυτόχρονα σε ολόκληρη την Επικράτεια. Νόμος που ψηφίζεται με την πλειοψηφία των δύο τρίτων του όλου αριθμού των βουλευτών μπορεί να ορίζει τα σχετικά με την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος από τους εκλογείς που βρίσκονται έξω από την Επικράτεια. Ως προς τους εκλογείς αυτούς η αρχή της ταυτόχρονης διενέργειας των εκλογών δεν κωλύει την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος με επιστολική ψήφο ή άλλο πρόσφορο μέσο, εφόσον η καταμέτρηση και η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων διενεργείται όποτε αυτό γίνεται και σε ολόκληρη την Επικράτεια». Είναι προφανές πως αν δεν αλλάξει αυτό, η απαγόρευση της επιστολικής ψήφου θα είναι αντισυνταγματική. Εξίσου αντισυνταγματική θα είναι και η 35ετία με δύο χρόνια υποχρεωτικής παρουσίας στην Ελλάδα, αφού το ισχύον Σύνταγμα δεν κάνει οποιαδήποτε τέτοια μνεία.
 
Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι ο Θεοδωρικάκος δεν ανέφερε τίποτα περί συνταγματικής αναθεώρησης στην αρχική του δήλωση. Λέτε να το ξέχασε; Το έκανε στο τέλος, όταν ρωτήθηκε αν θα υπάρξει συνταγματική αναθεώρηση: «Θα υπάρξει παρέμβαση, συνταγματική αναθεώρηση, γύρω από αυτό το θέμα έχει ήδη επιληφθεί και θα αναλάβει τις σχετικές πρωτοβουλίες ο υπουργός Επικρατείας κ. Γεραπετρίτης». Μένει να δούμε αν θα τα καταφέρουν να φτάσουν σε έμπρακτη συναίνεση, πρώτα αναθεωρώντας τη συνταγματική διάταξη και μετά ψηφίζοντας το σχετικό νομοσχέδιο.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Ψήφος αποδήμων

Μπίζνες και αστική πολιτική
Επόμενο άρθρο

Ψήφος αποδήμων

Αρχισε το πατιρντί

Σχετικά Αρθρα

Ομόφωνα ένοχοι Μελάς-Ρέππα – Παραπέμπονται και στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για κακούργημα

Συνεχής ενημέρωση από τη δίκη

Αγροτικά 3 Ιούλ 2026, 11:42

Οι εκλεκτοί του Βορίδη πλήρωσαν παράνομα τα λαμόγια που είχε αποκαλύψει η Τυχεροπούλου!

Επιβεβαίωση με απόφαση του δικαστήριου που καταδίκασε τους 57 της Κρήτης

Αγροτικά 3 Ιούλ 2026, 10:03

Ο Μητσοτάκης ντελίβερι μπόι του Νετανιάχου και των Αμερικανών

Προσφέρει στήριξη στους ξενόδουλους αστούς της Βηρυτού και στην προδοτική συμφωνία που υπέγραψαν

Πολιτική 2 Ιούλ 2026, 17:12

Διορισμοί στον Αρειο Πάγο: «Πόρτα για τον χειμώνα» πιάνει ο Μητσοτάκης

Πολιτική 1 Ιούλ 2026, 20:35

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Καταπέλτης ο εισαγγελέας στη δίκη των Μελά-Ρέππα

Αγροτικά 1 Ιούλ 2026, 13:11

Apsys for president ή δόγμα Βαμβακούλα;

Πολιτική 1 Ιούλ 2026, 12:49
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Ιούλη

5 Ιούλ 2026, 00:01
Διεθνή

Είναι ή δεν είναι ξεμωραμένος;

4 Ιούλ 2026, 14:04
Η παπάρα

Πώς τα λες και δεν γελάς ή δεν κοκκινίζεις;

4 Ιούλ 2026, 11:44
Διεθνή

Κι ο διάολος φοβέρα θέλει: ο Αούν δηλώνει ότι δε σχεδιάζει να διώξει τον αρχηγό του Λιβανέζικου Στρατού

Την καταγγελία είχε κάνει η Χεζμπολά

4 Ιούλ 2026, 10:14
Διεθνή

Ηταν υπεύθυνος για τη διευκόλυνση της δολοφονίας του Εζεντίν Αλ-Χαντάντ

Γάζα: Εκτελέστηκε δωσίλογος

4 Ιούλ 2026, 09:26
Διεθνή

Κηδεία Αλί Χαμενεΐ: «Αλλαξαν τα κόζια» στη Μέση Ανατολή

4 Ιούλ 2026, 08:39
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

4 Ιούλ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Ιούλη

4 Ιούλ 2026, 00:01
Κόντρες

Μετά τον Φεύγα κι άλλος φευγάτος

3 Ιούλ 2026, 19:36
Διεθνή

ΗΠΑ: Η καταγγελία της γεονοκτονίας στην Παλαιστίνη βγάζει βουλευτές

Υποψήφια υπέρ της Παλαιστίνης εκτόπισε βετεράνο που υποστηριζόταν από την AIPAC στις προκριματικές εκλογές των Δημοκρατικών στο Κολοράντο

3 Ιούλ 2026, 12:04
Αγροτικά

Ομόφωνα ένοχοι Μελάς-Ρέππα – Παραπέμπονται και στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για κακούργημα

Συνεχής ενημέρωση από τη δίκη

3 Ιούλ 2026, 11:42
Αγροτικά

Οι εκλεκτοί του Βορίδη πλήρωσαν παράνομα τα λαμόγια που είχε αποκαλύψει η Τυχεροπούλου!

Επιβεβαίωση με απόφαση του δικαστήριου που καταδίκασε τους 57 της Κρήτης

3 Ιούλ 2026, 10:03
Διεθνή

Θα πληρώνουν τέλη υπηρεσιών στο Ορμούζ και θα πουν κι ένα τραγούδι

Bloomberg: Οι ευρωπαϊκές δυνάμεις αποδέχονται τα τέλη διέλευσης από το Στενό του Ορμούζ ως νέα πραγματικότητα

3 Ιούλ 2026, 09:00
Σαν Σήμερα

Σαν 3 σήμερα Ιούλη

3 Ιούλ 2026, 00:01
Εργατικά

Ανοιχτή συνέλευση ενάντια στις συνδικαλιστικές διώξεις και απολύσεις

2 Ιούλ 2026, 21:06
Διεθνή

1000 ημέρες γενοκτονίας στη Γάζα: Συγκλονιστικά στοιχεία για τη συνεχιζόμενη οδύνη

Οι Παλαιστινιακές Οργανώσεις Αντίστασης επαναβεβαιώνουν το δικαίωμα αντίστασης στην κατοχή με όλα τα μέσα

2 Ιούλ 2026, 21:01
Διεθνή

Το καθεστώς της Συρίας διακηρύσσει ουδετερότητα στις λιβανικές υποθέσεις

Ο ΥΠΕΞ της Συρίας επισκέφτηκε τη Βηρυτό, συναντήθηκε με τον Ναμπίχ Μπέρι και δήλωσε ανοιχτός σε συνάντηση με τη Χεζμπολά

2 Ιούλ 2026, 19:07
Πολιτική

Ο Μητσοτάκης ντελίβερι μπόι του Νετανιάχου και των Αμερικανών

Προσφέρει στήριξη στους ξενόδουλους αστούς της Βηρυτού και στην προδοτική συμφωνία που υπέγραψαν

2 Ιούλ 2026, 17:12
Κόντρες

Τώρα με το app ποιος τους πιάνει

2 Ιούλ 2026, 12:11
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 2 Ιούλη

2 Ιούλ 2026, 00:01
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Ιούλη

Βενεζουέλα: Ημέρα ανεξαρτησίας (1811).

Ρουάντα, Μπουρούντι: Ημέρα εθνικής ενότητας – ειρήνης.

1932: Πραξικόπημα Σαλαζάρ στην Πορτογαλία, εγκαθίδρυση δικτατορίας (ως το 1974).

1975: 32 βασανιστές της δικτατορίας παραπέμπονται σε στρατοδικείο.

1988: Βόμβες στον πρώτο όροφο της Διεύθυνσης Βιομηχανίας Νομαρχίας Δυτικής Αττικής και στον ημιόροφο του κτιρίου όπου στεγάζονται τα γραφεία του ΠΕΡΠΑ (ΕΛΑ).

1994: Επιστρέφει ο Γιάσερ Αραφάτ στη Δυτική Οχθη μετά από 27 χρόνια εξορίας.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

– Τι σας έπεισε ότι το νέο εγχείρημα του Αλέξη Τσίπρα μπορεί να εκφράσει τον προοδευτικό χώρο;

Συνάντησα έναν ώριμο, πεπειραμένο και κατασταλαγμένο άνθρωπο χωρίς την οποιαδήποτε προσωπική φιλόδοξη ανάγκη να γίνει πρωθυπουργός, αφού έχει βιώσει την εμπειρία αυτή. Αντιλαμβάνομαι ότι είναι η εσωτερική του αγωνία για τον λαό μας που βρίσκεται σε τεράστια αδιέξοδα, που τον παρακίνησε να βγει μπροστά για να υπάρξει και πάλι μια Ελλάδα της αξιοπρέπειας, όπου ο ήλιος θα λάμπει για όλους. Και ήδη περπατά με σοβαρά βήματα και με συνδυασμό οραματισμού και ρεαλισμού για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή. Στην ΕΛΑΣ εναποτίθενται πια οι ελπίδες της χώρας για να υπάρξει ο προοδευτικός πόλος που θα βάλει τέλος στην κυβέρνηση της ΝΔ και θα εργαστεί για το κοινωνικό σύνολο και όχι για τα συμφέροντα. Ο δρόμος έχει ανοίξει.

Συνέντευξη Μαρίνου Σκανδάμη στην Political

(Πλάκα μας κάνεις; Αυτό είναι το ερώτημα που θα έρθει στα χείλη όποιου ή όποιας διαβάσει αυτό το απόσπασμα από συνέντευξη στην καραδεξιά Political του Μαρίνου Σκανδάμη, ο οποίος τη μια μέρα αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ και την επομένη «ορκίστηκε» σκιώδης υπουργός Προ Πο του Τσίπρα. Ωραία, πρέπει να γλείψει τον νέο αρχηγό, αλλιώς θα πέσει το τσιπρόκομμα να τον πλακώσει. Μα μ’ αυτό τον εντελώς γελοίο τρόπο; Δεν είχε, λέει, ανάγκη να γίνει πρωθυπουργός, γιατί… έχει βιώσει την εμπειρία αυτή! Δηλαδή, όποιος γίνεται μια φορά πρωθυπουργός «κλείνει»; Τότε γιατί διεκδικούν με νύχια και με δόντια δεύτερη και τρίτη άμα λάχει θητεία; Ο Τσίπρας τη διεκδίκησε το 2019, τη διεκδίκησε και το 2023. Εχασε και τις δυο φορές. Αναγκάστηκε να παραιτηθεί να παραιτηθεί από πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, δεν ήταν επιλογή του. Εκλογές άλλες δεν έγιναν από το 2023. Οι επόμενες θα είναι αυτές του 2027 στις οποίες θα είναι και πάλι αρχηγός κόμματος εξουσίας. Δεν μπορεί καν να το παίξει Κιγκινάτος που είχε αποσυρθεί στα κτήματά του και τον παρακάλεσε η σύγκλητος να επιστρέψει για να αντιμετωπίσει τους εχθρούς της Ρώμης. Επί τρία χρόνια σχεδιάζει και ξανασχεδιάζει το πώς θα επιστρέψει. Μέχρι και «αλμυρή» εταιρία γάλλων συμβούλων προσέλαβε για να του κάνει τον προσωπικό πολιτικό σχεδιασμό. Και κάτι Σκανδάμηδες προσπαθούν να μας πείσουν ότι τον επανέφερε η… η εσωτερική του αγωνία για τον λαό μας που βρίσκεται σε τεράστια αδιέξοδα! Και ο Σκανδάμης, βέβαια, την ίδια δοαδρομή ακολουθεί, σε πιο χαμηλό όροφο: κατάλαβε ότι έδρα στην Αχαΐα με το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ δεν πρόκειται να δει και έριξε γέφυρες προς το τσιπρόκομμα, διαπραγματευόμενος μια θέση σκιώδους υπουργού που θα του δώσει το προβάδισμα στη σταυροδοσία. Οταν μας φτύνουν μέσα στα μούτρα μας με τέτοιες παπάρες, εκείνο που ομολογούν είναι ότι δεν έχουν ούτε ένα τόσο δα ιδεολογικοπολιτικό επιχείρημα. Ενα επιχείρημα προγραμματικό. Η πολιτική είναι δεδομένη για όλους τους. Κατευθυνόμενη από τον αυτόματο πιλότο των Βρυξελλών. Εκείνο που διεκδικούν ν’ αλλάξει είναι οι διαχειριστές της. Γι’ αυτό καταφεύγουν σε τέτοιες γελοιότητες)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Ψήφος αποδήμων

    17Ν
    • Ψήφος αποδήμων

      Εφετείο 17Ν
  • Ψήφος αποδήμων

    ΕΛΑ
    • Ψήφος αποδήμων

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Ψήφος αποδήμων

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Ψήφος αποδήμων

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Ψήφος αποδήμων

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Ψήφος αποδήμων

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Ψήφος αποδήμων

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Ψήφος αποδήμων

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Ψήφος αποδήμων

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Ψήφος αποδήμων

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Ψήφος αποδήμων

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Ψήφος αποδήμων

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Ψήφος αποδήμων

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Ψήφος αποδήμων

      Ψήφος αποδήμων

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Ψήφος αποδήμων

      Ψήφος αποδήμων

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Ψήφος αποδήμων

      Ψήφος αποδήμων

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Ψήφος αποδήμων

      Ψήφος αποδήμων

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Ψήφος αποδήμων

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ψήφος αποδήμων

    Ψήφος αποδήμων

    Ποιοι είμαστε
  • Ψήφος αποδήμων

    Ψήφος αποδήμων

    Επικοινωνία
  • Ψήφος αποδήμων

    Ψήφος αποδήμων

    Όροι χρήσης
  • Ψήφος αποδήμων

    Ψήφος αποδήμων

    Ποιοι είμαστε
  • Ψήφος αποδήμων

    Ψήφος αποδήμων

    Επικοινωνία
  • Ψήφος αποδήμων

    Ψήφος αποδήμων

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo