Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Πονάνε, ωρέ Μπριζίτ, τα παλικάρια;
  • Ο αποκαλυπτικός θρήνος ενός συνεπούς σιωνιστή
  • Πήγαν για μαλλί και βγήκαν κουρεμένοι οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές
  • Σαν σήμερα 18 Ιούνη
  • PosoKaneiToDoulema?
  • «Το Ισραήλ είναι πιο αδύναμο»: To ισραηλινό πολιτικο προσωπικό αντιδρά οργισμένα στη συμφωνία ειρήνης ΗΠΑ–Ιράν
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»…τα μπροστινά του καλόγερου
Πολιτική

…τα μπροστινά του καλόγερου

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr23 Σεπ 2021, 21:40

Η παροιμία χρονολογείται από τον 19ο αιώνα (μπορεί να είναι και παλιότερη) και είναι τόσο εύστοχη που την έχουν αναπαραγάγει λογοτέχνες του διαμετρήματος του Καζαντζάκη και του Βάρναλη: «Φυλάξου από τα πισινά του μουλαριού και από τα μπροστινά του καλόγερου». Θα έπρεπε να την έχουν υπόψη τους ο Αναστασιάδης με τον Μητσοτάκη και να μην εκδηλώσουν την οργή τους για την παρουσία του Ελπιδοφόρου στη φιέστα εγκαινίων του τουρκικού ουρανοξύστη, που έκανε ο Ερντογάν στη Νέα Υόρκη. Τώρα είναι παγιδευμένοι στο θόρυβο που οι ίδιοι έδωσαν εντολή να δημιουργηθεί και καταφεύγουν σε γελοιότητες, όπως η ακύρωση της συνάντησης του Αναστασιάδη με τον Ελπιδοφόρο και ο περιορισμός του Μητσοτάκη σε μια απλή βόλτα στον ορθόδοξο ναό που έχει ανεγερθεί στο Ground Zero του Μανχάταν (εκεί που κάποτε έστεκαν οι Δίδυμοι Πύργοι), χωρίς κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Ελπιδοφόρο (πριν από λίγο ανακοινώθηκε η ακύρωση και της βόλτας!).

Ενώ αν είχαν καλύψει τον Ελπιδοφόρο, το ζήτημα θα είχε ήδη κλείσει. Γιατί τυπικά ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής παρέστη σε μια επίσημη κρατική τελετή, ως εκπρόσωπος ενός θρησκευτικού δόγματος που εδρεύει στην Τουρκία. Παρέστη ως τούρκος πολίτης, όπως είναι όλοι οι δεσποτάδες του οικουμενικού πατριαρχείου. Τυπικά. Γιατί επί της ουσίας παρέστη για να κάνει αυτό που κάνει εδώ και πεντέμισι αιώνες το ορθόδοξο ιερατείο της Κωνσταντινούπολης: τα έχει καλά με την εξουσία, από την οποία αντλεί δύναμη και προνόμια. Επί Οθωμανικής Αυτοκρατορίας με τους σουλτάνους, επί Τουρκικής Δημοκρατίας με τις πολιτικές και στρατιωτικές ηγεσίες.

Ο Ερντογάν, ως εκπρόσωπος μιας τάσης του πολιτικού Ισλάμ, τα ξέρει πολύ καλά αυτά. Γι’ αυτό και έβαλε τον Ελπιδοφόρο πρώτη μούρη, ανάμεσα στους λίγους κι εκλεκτούς που παρέλαβαν ψαλιδάκι και έκοψαν την κορδέλα. Ηταν σαν να έλεγε στον Μητσοτάκη: «Εσύ δεν δέχτηκες να με συναντήσεις, αλλά εγώ έχω τον παπάζ εφέντη, τον μπασπίσκοπος Ελπιντοφόρος».

Δεν μπορούσε να μην πάει ο Ελπιδοφόρος; Μόνο αν φρόντιζε να λείπει από την Αμερική. Αλλά και πάλι θα ρισκάριζε πρώτα την καριέρα του και μετά μια επιδείνωση στις σχέσεις Φαναρίου – Ακ Σαράι, που πάνε μια χαρά. Και βέβαια, ήξερε πολύ καλά ότι θα ήταν εκεί και ο Ερσίν Τατάρ, εφόσον αυτός βρισκόταν στη Νέα Υόρκη, χωρίς στάτους αρχηγού κράτους μεν, ως επίσημος καλεσμένος του Γκουτέρες (που επίσης παρευρισκόταν στα εγκαίνια) δε. Αφήστε τι είπε κατόπιν εορτής το «περιβάλλον» του, ότι αν ήξερε ότι θα παρευρισκόταν και ο Τατάρ δε θα πήγαινε. Αυτά είναι για εθνικιστική κατανάλωση στην Ελλάδα και την Κύπρο. Οχι μόνο θα πήγαινε, αλλά θα πέταγε και τα ράσα για να μην τον εμποδίζουν στις κωλοτούμπες. Σηκώθηκε, μήπως, το πατριαρχείο να φύγει από την Κωνσταντινούπολη μετά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο;

Το πατριαρχείο θέλει να τα έχει καλά με τον Ερντογάν, από τον οποίο έχει πάρει πολλά περισσότερα απ’ όσα πήρε από κοσμικές κυβερνήσεις ή από τις κεμαλικές διοικήσεις των πραξικοπηματιών του στρατού. Και ο Ελπιδοφόρος θέλει να διαδεχτεί τον Βαρθολομαίο στον πατριαρχικό θρόνο, φιλοδοξία που δεν μπορεί να ικανοποιήσει με τον Ερντογάν «απέναντι». Ο τούρκος πρόεδρος μπορεί να του χαλάσει τη δουλειά επηρεάζοντας μια σειρά μητροπολίτες με την παλιά δοκιμασμένη μέθοδο του «μπαξίς».

Και τι να πούμε για την υποκρισία του Αναστασιάδη; Βρήκε στο πρόσωπο του Ελπιδοφόρου έναν βολικό αποδιοπομπαίο τράγο, για να κρύψει τις δικές του πομπές. Δε θα συναντηθεί ο Αναστασιάδης με τον Τατάρ στο πρόγευμα που τους έχει καλέσει ο Γκουτέρες; Προς τι τότε η ιερή αγανάκτηση για την παρουσία Ελπιδοφόρου και Τατάρ στη φιέστα του Ερντογάν; Και γιατί τα έχωσε στον Ελπιδοφόρο και όχι και στον Γκουτέρες που επίσης παρίστατο σε ιδιαίτερα τιμώμενη θέση;

Ο Μητσοτάκης είν’ αλήθεια ότι προσπάθησε να κρατήσει «χαμηλά» το θέμα. Αν δεν είχε φροντίσει να μην αποδεχτεί την πρόσκληση που την τελευταία στιγμή διατύπωσε ο Ερντογάν για συνάντηση των δυο τους, δε θα γινόταν κανένας ντόρος με την παρουσία του Ελπιδοφόρου στη φιέστα Ερντογάν. Ομως, οι εθνικιστικοί κύκλοι στην Αθήνα και στις ΗΠΑ είχαν ξεσηκωθεί και ο Μητσοτάκης, με καθυστέρηση μιάμισι μέρας, αναγκάστηκε να βάλει τον Οικονόμου να δηλώσει ότι… «τους ενόχλησε η κίνησή του» και πως «η ελληνική κυβέρνηση εκφράζει την δυσαρέσκειά της»! Το τελευταίο που θα ήθελε αυτή τη στιγμή ο Μητσοτάκης είναι να τον βαράνε και οι δικοί του για «ενδοτισμό». Γιατί δικοί του είναι οι περισσότεροι απ’ αυτούς που κουμαντάρουν τις λεγόμενες ομογενειακές οργανώσεις και όλον αυτόν τον εθνικιστικό (ενίοτε και φασιστικό) συρφετό, με τον οποίο η ΝΔ συμβάδισε την περίοδο που ο Τσίπρας με τον Κοτζιά υπέγραφαν τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ο Ελπιδοφόρος, ως γνήσιος φαναριώτης, έγραψε ένα τουίτ στ’ αγγλικά (για να το διαβάσει το «ποίμνιο» στις ΗΠΑ, που δυσκολεύεται με τα ελληνικά), στο οποίο «εξηγούσε» τη στάση του: «Συγχαίρω τον πρόεδρο Ερντογάν για τα εγκαίνια του Τουρκικού Κέντρου, μαζί με τον Γενικό Γραμματέα Γκουτέρες. Οπως πάντα, επιμένω στη σημασία του Οικουμενικού Πατριαρχείου, την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης και την υποστήριξη των δικαιωμάτων των θρησκευτικών μειονοτήτων της Τουρκίας».

Το πρόβλημα για τον Μητσοτάκη και γενικότερα για το αστικό πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα είναι πως έχουν εκτεθεί αγιογραφώντας αηδιαστικά τον Ελπιδοφόρο: «πω, πω, πω, πω, πω, πω, τι δεσπότης είναι αυτός. Μορφωμένος, σύγχρονος, κοινωνικά και οικολογικά ευαίσθητος, με ανοιχτούς ορίζοντες και σλουρπ! σλουρπ!». Αυτά δεν μπορούν να τα πάρουν πίσω. Θα περιμένουν να ξεχαστεί το περιστατικό και θα τρέμει η καρδούλα τους μήπως ο Ερντογάν τους σκαρώσει κάνα καινούργιο χουνέρι με τον εκουμενικλίκ πατρίκ Μπαρτολομέος και τον τον μπασπίσκοπος Ελπιντοφόρος.

Οταν ο Βαρθολομαίος ευλογούσε τα τουρκικά στρατεύματα

«Ως παράδοση της εκκλησίας μας, προσευχόμαστε πάντα για το κράτος μας, την υγεία των ηγετών μας και την ευτυχία και καλοδαιμονία του λαού μας. Δεν έχουμε ξεχάσει τους εκατοντάδες που έχουν εκτοπισθεί εξαιτίας των συγκρούσεων στη νότια γειτονιά μας, και ειδικά στη Συρία Είναι επιθυμία της κοινότητάς μας το έθνος μας να αναπτυχθεί τάχιστα σε ένα περιβάλλον εμπιστοσύνης, με το τέλος αυτής της αρρώστιας που είναι ο τρόμος, ο οποίος έχει επηρεάσει όλους τους πολίτες μας, αλλά κυρίως τους κούρδους πολίτες που ζουν στα νοτιοανατολικά της Τουρκίας.

Η αποφασιστική στάση του Προέδρου Ερντογάν που απαγορεύει αυστηρά το συσχετισμό μιας θρησκείας με την τρομοκρατία αντικατοπτρίζεται στην παγκόσμια κοινή γνώμη. Προσευχόμαστε εσείς και οι τουρκικές Ενοπλες Δυνάμεις να οδηγηθείτε σε επιτυχία και η ”Επιχείρηση Κλάδος Ελαίας” να φέρει ειρήνη στην περιοχή όπως το όνομά της υπόσχεται».

Επιστολή του οικουμενικού πατριάρχη Βαρθολομαίου προς τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στις 26 Γενάρη του 2018. Η «Επιχείρηση Κλάδος Ελαίας» ήταν η εισβολή του τουρκικού στρατού στη συριακή επαρχία Αφρίν, προκειμένου να εξοντώσει τους κούρδους αντάρτες των YPG. Θυμόσαστε να έγινε κάποιος ντόρος τότε; Να έκαναν δηλώσεις ο Αναστασιάδης και ο Μητσοτάκης ή έστω οι υπουργοί τους; Τα συμπεράσματα προκύπτουν εύκολα…

Εκτύπωση 🖨
ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΕκτακτη Σύνοδος Πρυτάνεων: Διά ζώσης λειτουργία με ερωτηματικά
Επόμενο άρθρο Σαν σήμερα 24 Σεπτέμβρη

Σχετικά Αρθρα

Ποιος και γιατί φοβάται την Παρασκευή Τυχεροπούλου και την αποκλείει από τον «νέο ΟΠΕΚΕΠΕ»;

Εντελώς ξεδιάντροπα, με φωτογραφική διάταξη, ο Πιτσιλής στέλνει στη «βαθιά κατάψυξη» την υπάλληλο που πρωταγωνίστησε στην αποκάλυψη του σκανδάλου των παράνομων επιδοτήσεων

Πολιτική 16 Ιούν 2026, 18:59

Πάλι ηγέτης διεθνούς κύρους ο «απομονωμένος»…

Πολιτική 15 Ιούν 2026, 12:02

Μαργαριτάρια και γαϊδουράγκαθα, ΜαρΚα μ’ έκαψες…

Πολιτική 12 Ιούν 2026, 13:22

Σκάνδαλο υποκλοπών: Νέο κοινοβουλευτικό πραξικόπημα ετοιμάζει ο Μητσοτάκης

Πολιτική 11 Ιούν 2026, 21:26

Περονόσπορος θερίζει γενικούς γραμματείς

Πολιτική 11 Ιούν 2026, 19:32

Eπιχείρηση «Αποδομήστε τον Σαμαρά»

Πολιτική 10 Ιούν 2026, 19:25
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Πονάνε, ωρέ Μπριζίτ, τα παλικάρια;

18 Ιούν 2026, 14:53
Διεθνή

Ο αποκαλυπτικός θρήνος ενός συνεπούς σιωνιστή

18 Ιούν 2026, 13:54
Διεθνή

Πήγαν για μαλλί και βγήκαν κουρεμένοι οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές

Πεζεσκιάν και Τραμπ υπέγραψαν από απόσταση το Μνημόνιο Κατανόησης

18 Ιούν 2026, 12:29
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Ιούνη

18 Ιούν 2026, 00:01
Οικονομία

PosoKaneiToDoulema?

17 Ιούν 2026, 22:19
Διεθνή

«Το Ισραήλ είναι πιο αδύναμο»: To ισραηλινό πολιτικο προσωπικό αντιδρά οργισμένα στη συμφωνία ειρήνης ΗΠΑ–Ιράν

17 Ιούν 2026, 20:39
Κόντρες

Τα παπαγαλάκια μεταμφιέστηκαν σε βαρυπενθούσες χήρες

17 Ιούν 2026, 13:58
Διεθνή

Νew York Times: Το τζογάρισμα του Τραμπ με το Ιράν καταλήγει σε ταπεινωτική ήττα

17 Ιούν 2026, 11:44
Καταστολή

Αρειος Πάγος για αποφυλάκιση Γιωτόπουλου: Με καθαρά μοναρχοφασιστική λογική

17 Ιούν 2026, 09:35
Παιδεία

Το 45% των εκπαιδευτικών ετοιμάζεται να εγκαταλείψει τις εργασιακές γαλέρες των ιδιωτικών σχολείων για το δημόσιο σχολείο

Κόλαφος για τους σχολάρχες και τους αστογραφειοκράτες της ΟΙΕΛΕ

17 Ιούν 2026, 08:22
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Ιούνη

17 Ιούν 2026, 00:01
Υγεία

«Το καλύτερο ΕΣΥ όλων των εποχών» χρωστάει στους εργαζόμενους του Αττικόν 68.000 μέρες κανονικής άδειας και 10.000 ρεπό!

16 Ιούν 2026, 22:23
Διεθνή

Αραγτσί: Χωρίς την αποχώρηση των ισραηλινών δυνάμεων από τα εδάφη που κατέλαβαν κατά τη διάρκεια αυτού του πολέμου, δεν θα θεωρείται πλήρης τερματισμός του πολέμου

16 Ιούν 2026, 20:43
Πολιτική

Ποιος και γιατί φοβάται την Παρασκευή Τυχεροπούλου και την αποκλείει από τον «νέο ΟΠΕΚΕΠΕ»;

Εντελώς ξεδιάντροπα, με φωτογραφική διάταξη, ο Πιτσιλής στέλνει στη «βαθιά κατάψυξη» την υπάλληλο που πρωταγωνίστησε στην αποκάλυψη του σκανδάλου των παράνομων επιδοτήσεων

16 Ιούν 2026, 18:59
Παιδεία

Εν κρυπτώ προωθείται η ίδρυση ξενόγλωσσων προπτυχιακών με δίδακτρα

Καταγγελία του Συλλόγου Διδασκόντων Θετικών Επιστημών ΕΚΠΑ

16 Ιούν 2026, 17:46
Διεθνή

Ηραν τον ναυτικό αποκλεισμό του Ιράν οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές

16 Ιούν 2026, 13:44
Διεθνή

Ο Αούν προσπάθησε να κρύψει ότι ο Αραγτσί του τηλεφώνησε το βράδυ της Κυριακής και τον ενημέρωσε για τη συμφωνία

16 Ιούν 2026, 13:11
Διεθνή

Η Χεζμπολά απάντησε με «φωτιά» στα νταηλίκια των σιωναζιστών

16 Ιούν 2026, 12:29
Καταστολή

Τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι…

Ο Αρειος Πάγος υλοποίησε την αμερικάνικη διαταγή και ξαναέστειλε τον Αλ. Γιωτόπουλο στη φυλακή

16 Ιούν 2026, 11:10
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Ιούνη

16 Ιούν 2026, 00:01
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Ιούνη

Σεϋχέλλες: Εθνική εορτή.

1925: 29 χώρες υπογράφουν το πρωτόκολλο της Γενεύης που απαγορεύει τη χρήση δηλητηριωδών αερίων στον πόλεμο.

1946: Δημοσιεύεται το γ’ ψήφισμα που νομιμοποιεί τις εκτελέσεις κομμουνιστών.

1946: Ιδρύεται το ΝΑΤΟ.

1988: Αποτυχημένη απόπειρα κατά του τούρκου πρωθυπουργού Τουργκούτ Οζάλ.

1999: Η ρωσική Δούμα ψηφίζει νομοσχέδιο με το οποίο χορηγείται αμνηστία σε 94.000 φυλακισμένους.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Στα πολιτικά και διπλωματικά πηγαδάκια των Βρυξελλών και του Παρισιού σχολιάστηκε έντονα ότι ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν βλέπει στο πρόσωπο του Έλληνα υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και προέδρου του Eurogroup έναν πολύτιμο και σταθερό σύμμαχο για τη νέα βιομηχανική πολιτική της Ευρώπης. Η Γαλλία πιέζει συστηματικά για τη δημιουργία κοινών χρηματοδοτικών εργαλείων και κοινού ευρωπαϊκού δανεισμού στους τομείς της άμυνας και της ασφάλειας και η Αθήνα ευθυγραμμίζεται πλήρως με αυτήν τη στρατηγική επιλογή. Η συνάντηση αυτή στέλνει ένα σαφές μήνυμα προς τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, καθώς αποδεικνύει ότι οι δύο χώρες χτίζουν ένα κοινό μέτωπο απέναντι στις δημοσιονομικές αγκυλώσεις του Βορρά, διεκδικώντας μεγαλύτερη ευελιξία και γενναίες επενδύσεις για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μιλάμε για την απόλυτη ταύτιση απόψεων.

Political

(Ο ίδιος ο εκδότης της Political υπογράφει το παραπάνω σχόλιο. Μιλάμε μας έφυγε το σαγώνι. Δεν φανταζόμασταν ότι οι παραμυθάδες θα μπορούσαν να φτάσουν μέχρις εκεί. Ο Μακρόν περίπου εκλιπαρεί τη συμμαχία του Πιερρακάκη! Η Γαλλία του Μακρόν συμμαχεί με την Ελλάδα του Μητσοτάκη για να κάμψουν τη δημοσιονομική πειθαρχία του Βερολίνου! Κι όλα αυτά επειδή ο Πιερρακάκης είχε μια συνάντηση με τον προσωπάρχη του Ελιζέ και πέρασε κι ο Μακρόν να πει μια καλημέρα στα όρθια, αποτυπωμένη σε μια στραβοχυμένη φωτογραφία τραβηγμένη με κινητό. Ισα-ίσα για να αποκαλυφτεί το επαρχιώτικο κόμπλεξ του «βουτυρομπεμπέ». Η τελευταία φορά που είχαμε ακούσει παρόμοια αφηγήματα ήταν την περίοδο της μεγάλης κρίσης και των Μνημονίων. Τότε έλεγαν πως η Γαλλία του Ολάντ και η Ελλάδα του ΓΑΠ, του Σαμαρά, του Τσίπρα πιέζουν το γερμανικό δίδυμο Μέρκελ-Σόιμπλε να συμφωνήσει στην έκδοση ευρωομολόγων. Τα οποία, ως γνωστόν, δεν εκδόθηκαν ποτέ. Ούτε διαταράχτηκε ο γερμανογαλλικός άξονας. Αλλά τότε έδιναν τον πρώτο λόγο στο Ολάντ. Κρέμονταν από τα «καλαμπαλίκια» του γάλλου προέδρου μπας και καταφέρει να πετύχει την έκδοση ευρωομολόγων. Τώρα το τερμάτισαν. Τώρα ισχυρίζονται ότι ο γάλλος πρόεδρος κρέμεται από τα «καλαμπαλίκια» του Πιερρακάκη και τον θέλει οπωσδήποτε σύμμαχο για να κάνει πίσω η Γερμανία του Μερτς! Τη ζημιά την έκανε ο Τραμπ. Από τότε που ο ξεμωραμένος πορτοκαλομαλλιάς φασίστας άρχισε να γράφει τα πιο μεγάλα «φίδια», θεωρούν πως μπορούν όλοι τους να κάνουν το ίδιο. Μόνο που εδώ οι rednecks είναι πολύ λίγοι…)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo