Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 23 Φλεβάρη
  • Σικελία, Χίος, Μεσόγειος: υγρός τάφος για χιλιάδες πρόσφυγες – Τα σύνορα της Ευρώπης περιγράφονται με πτώματα
  • Σαουδάραβας ακαδημαϊκός κατηγορεί τα ΗΑΕ ότι λειτουργούν ως «Δούρειος Ιππος» του σχεδίου του «Μεγάλου Ισραήλ»
  • Η παλαιστινιακή σημαία βγήκε (και) από την… κουζίνα
  • Κατηγορίες σχολείων και απολυτηρίων: η αποθέωση του ταξικού διαχωρισμού
  • Σαν σήμερα 22 Φλεβάρη
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»Πόσο «πάει» το ελβετικό τυρί;
Πολιτική

Πόσο «πάει» το ελβετικό τυρί;

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr15 Ιούν 2022, 20:24

Ο υπουργός Αμυνας του Μητσοτάκη είναι… ολίγον κυκλοθυμικός. Αυτό είναι καλό. Οχι για τον ίδιο τον Παναγιωτόπουλο, που το μόνο που καταφέρνει είναι να εκτίθεται, αλλά για εμάς, που μαθαίνουμε πράγματα όταν ο Παναγιωτόπουλος «ξεφεύγει».

Τις προάλλες έπαθε έκρηξη στη Διαρκή Επιτροπή Εθνικής Αμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, όταν βουλευτές της αντιπολίτευσης άρχισαν να αραδιάζουν στοιχεία για τα όπλα που έχει στείλει η χώρα μας στην Ουκρανία και η κυβέρνηση το έχει κάνει αβαβά. Και τα έριξε στους καραβανάδες, οι οποίοι τροφοδοτούν με στοιχεία τους βουλευτές: 

«Εδώ μίλησαν και εκπρόσωποι της στρατιωτικής ηγεσίας, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ο Αρχηγός ΓΕΣ και μετά από πέντε λεπτά  ο κύριος συνάδελφος από τη Λέσβο, βγήκε και ρωτούσε πράγματα, προφανώς, πράγματα τα οποία είχε συζητήσει με κάποιον αξιωματικό ή υπαξιωματικό από τη Λέσβο, σχετικά με θέσεις πυρομαχικών, αποθήκες, διατάξεις κλπ. Πέντε λεπτά αφότου τοποθετήθηκαν οι Αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων. Αν είναι δυνατόν, δηλαδή, σε ανοιχτή συζήτηση, αν είναι δυνατόν. Αν είναι να αποκαλύψουμε τέτοιες πληροφορίες, ας αρκεστούμε  στο σύστημα πληροφόρησης του Ριζοσπάστη. Από εμένα δεν θα γίνει τέτοιο πράγμα. Αν θέλετε την άποψή μου, θα εγείρω θέμα  στους Αρχηγούς, να δουν τι θα κάνουν με αυτό το ελβετικό τυρί, που είναι το σύστημα πληροφοριών, που διαρρέουν από τα επιτελεία ή από τις μονάδες, σε κάθε επίπεδο. Αν είναι δυνατόν, δηλαδή».

Ελβετικό τυρί, λοιπόν, τα επιτελεία! Γεμάτο τρύπες από τις οποίες διαρρέουν τα πάντα! Κι αυτό δεν αφορά μόνο (ούτε κυρίως) κάποιον καραβανά στη Λέσβο, που «σφύριξε» στον συριζαίο Μπουρνού από πού έφυγαν κάποια όπλα για την Ουκρανία, αλλά τα ίδια τα επιτελεία. Φυσικά, η έκρηξη του Παναγιωτόπουλου προκάλεσε αίσθηση. Και μεγάλη δυσαρέσκεια στην καραβαναρία που αισθάνθηκε κατηγορούμενη από τον ίδιο τον υπουργό της, αν όχι για εθνική προδοσία, σίγουρα για εθνική ανευθυνότητα. Ούτε που του πέρασε από το μυαλό του Παναγιωτόπουλου το ερώτημα που έφτασε στα χείλη πάρα πολλών: «Μα καλά, μ’ αυτούς τους άχρηστους θα πάμε να πολεμήσουμε για την πατρίδα;»…

Επειδή, όμως, όταν κάνεις μια γκάφα πρέπει να επιμένεις μέχρι το τέλος, μπας και καταφέρεις να πείσεις κάποιους ότι δεν ήταν γκάφα, ο Παναγιωτόπουλος επανήλθε σε συνέντευξή του στα «Νέα Σαββατοκύριακο» (10-12.6.2022), όταν ρωτήθηκε αν είναι «ελβετικό τυρί» το «Πεντάγωνο»:

«Δεν αναφέρομαι στο “Πεντάγωνο“ ειδικά, αλλά σε όλο το σύστημα της στρατιωτικής ιεραρχίας από το επίπεδο του υπαξιωματικού και άνω. Η διαρροή οπουδήποτε και σε ΜΜΕ διαβαθμισμένων πληροφοριών για θέματα ασφάλειας όπως π.χ. αποθέματα και δυνατότητες συστημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων είναι κάτι που με προβληματίζει, ιδιαίτερα αυτή την εποχή. Στη Βουλή έκανα παρότρυνση προς τους αρχηγούς των Επιτελείων να κάνουν ενέργειες για να ελέγξουν αυτό το φαινόμενο. Εκτιμώ ότι αυτές οι συμπεριφορές είναι για να αντιμετωπίζονται με όρους στρατιωτικού ποινικού κώδικα και όχι με χαλαρή αντιμετώπιση. Πρέπει να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας. Θα δώσω κατευθύνσεις άμεσα»!

Σιγά μη στήσει στρατοδικεία. Γελάνε και τα τσιμέντα στο στρατόπεδο της Λεωφόρου Μεσογείων. Ολα τα κοινοβουλευτικά κόμματα έχουν «άκρες» στο στράτευμα και παίρνουν πληροφορίες. Το τι θα χρησιμοποιήσουν εξαρτάται από τις δικές τους πολιτικές στοχεύσεις. Ζήτημα απορρήτου δεν τίθεται, γιατί απλούστατα ο «εχθρός» ξέρει τα πάντα, λόγω της συμμετοχής του στο ΝΑΤΟ. Ας μη νομίζει ότι απευθύνεται σε ηλίθιους ο Παναγιωτόπουλος.

Τι τον ενόχλησε; Οτι αποκαλύφθηκαν αυτά που αφελώς νόμιζε ότι θα μείνουν κρυφά. Οτι στην Ουκρανία δεν στάλθηκαν μόνο κάτι κατασχεμένα Καλάσνικοφ που σκούριαζαν στις αποθήκες, όπως έλεγαν τα παπαγαλάκια της κυβερνητικής προπαγάνδας, αλλά στάλθηκαν και αντιαρματικά όπλα και πάνω από 1.000 φορητοί αντιαρματικοί πύραυλοι RPG και πάνω από δυο χιλιάδες ρουκέτες για σύστημα πολλαπλών εκτοξευτών πυραύλων και 60 αντιαεροπορικοί πύραυλοι Stinger και χιλιάδες βλήματα πυροβόλων 155 χιλιοστών (με τα παρελκόμενά τους) και εκατομμύρια σφαίρες. Και τώρα έρχονται και τα ρωσικής κατασκευής Τεθωρακισμένα Οχήματα Μάχης (ΤΟΜΑ) ΒΜΡ-1.

Tα νούμερα τα είχε βγάλει ο «Ριζοσπάστης» σε ειδικό τετρασέλιδό του και τα επανέλαβε στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ Παπαναστάσης (απόστρατος αξιωματικός). Κι αυτό ενόχλησε σφόδρα τον Παναγιωτόπουλο, που πρότεινε να μη γίνει η συζήτηση κεκλεισμένων των θυρών, ώστε να μην αναγκαστεί να δώσει νούμερα. Δεν τόλμησε, όμως, να διαψεύσει τίποτα. Απλά τα έβαλε με το… ελβετικό τυρί των επιτελείων. Και επιστράτευσε όρους που όλοι του έλεγαν πως δεν υπάρχουν: «αποθέματα» και «πλεονάζον υλικό». Για να πει ότι τάχα αυτά που έστειλαν στην Ουκρανία ήταν κάτι άχρηστα πυρομαχικά και όπλα, που δεν είχαν τι να τα κάνουν! Λες και οι επιτελείς του ΝΑΤΟ που τα ρυθμίζουν αυτά είναι μαλάκες και τους κορόιδεψε ο Παναγιωτόπουλος.

Αλλά αφού όλα αυτά ήταν «απόθεμα» και «πλεονάζον υλικό», γιατί να το καλύψουν με απόρρητο; Στην πραγματικότητα, το απόρρητο δεν αφορά την περιβόητη «εθνική άμυνα» και τους «εχθρούς», αλλά τον ελληνικό λαό. Να μην μάθει πόσο βαθιά έχει βάλει η κυβέρνηση Μητσοτάκη τη χώρα στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία.

Ο Παναγιωτόπουλος έφτασε στο σημείο να κουβαλήσει στη Βουλή τον υπαρχηγό του ΓΕΕΘΑ και τον αρχηγό του ΓΕΣ για να πουν ότι τα ρωσικά ΤΟΜΑ ΒΜΡ-1 είναι άχρηστα και ευτυχώς που θα τα δώσουμε στους Ουκρανούς και θα πάρουμε τα πιο καινούργια γερμανικά Marder! Ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Λαλούσης έλεγε για τα ρωσικά ΤΟΜΑ ότι το πυροβόλο τους δεν είναι αξιόπιστο, ότι δεν έχουν ισχυρή θωράκιση, ότι έχουν μικρό βεληνεκές και χαμηλή ταχυβολία, ότι δεν έχουν θερμικό περισκόπιο και δεν μπορούν να κάνουν βολή τη νύχτα κτλ.

Αφού είναι άχρηστα, τότε γιατί τα αγοράσατε το 1994; Την απάντηση την ξέρουμε: οι γερμανοί ιμπεριαλιστές ήθελαν να ξεφορτωθούν όλα τα ρωσικής προέλευσης οπλικά συστήματα που διέθετε η πρώην Γερμανική Λαοκρατική Δημοκρατία και τα «έσπρωξαν» σε χώρες σαν την Ελλάδα. Αντί να τα κάνουν σκραπ (γιατί δεν ήθελαν καθόλου ρωσικό οπλισμό στο στρατό τους), τα μοσχοπούλησαν.

Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο θέλουν τώρα να «σπρώξουν» τα ρωσικά ΤΟΜΑ στην Ουκρανία και να «σπρώξουν» στην Ελλάδα τα γερμανικά Marder, που τα έχουν αποσύρει από το στρατό τους εδώ και χρόνια και τα έχουν αποθηκεύσει ακόμα και σε ανοιχτά οικόπεδα.

Ο Παναγιωτόπουλος δεν αποκάλυψε καμιά πτυχή της γερμανοελληνικής συμφωνίας «ανταλλαγής». Σε ό,τι έλεγε υπήρχε και ένα «αλλά».

  • «Ο δικός μας σκοπός είναι να μην υπάρξει ούτε μία ώρα κενού στην αμυντική διάταξη των Ενόπλων Δυνάμεων, δηλαδή να μην τα παραχωρήσουμε σήμερα και τα πάρουμε σε ένα διάστημα από τώρα. Αυτό, τουλάχιστον, θα διαπραγματευτούμε και θα ζητήσουμε να επιτευχθεί και να ισχύσει κατά την τελική συμφωνία». Κι αν για να γίνουν αξιόμαχα τα Marder απαιτείται καιρός; Πότε θα στείλουν τα ΒΜΡ-1 στην Ουκρανία, μετά τη λήξη του πολέμου; Ηδη, γερμανικές εφημερίδες «κράζουν» τον Σολτς γι’ αυτό το θέμα. Ο Παναγιωτόπουλος είπε ότι αυτό είναι θέμα διαπραγμάτευσης, όχι απαράβατος όρος της ελληνικής πλευράς.
  • «Εχει οικονομικό αντικείμενο; Εμείς μιλάμε για απευθείας ανταλλαγή χωρίς οικονομική επιβάρυνση. Να δούμε όμως τι υπάρχει επιπλέον ή τι μπορεί να προκύψει. Αυτά είναι ζητήματα προς διευθέτηση». Το πιάσατε το… υπονοούμενο. Κάποια στιγμή ίσως μάθουμε και πόσο θα κοστίσει στον ελληνικό λαό η «ανταλλαγή».

Η αντιπολίτευση, κυρίως από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ, γίνεται από τη σκοπιά της «εθνικής άμυνας». Για ποια εθνική άμυνα μπορεί να μιλάμε σε μια χώρα-μέλος του ΝΑΤΟ; Ο ελληνικός λαός πληρώνει συνεχώς πανάκριβα οπλικά συστήματα, που προμηθεύονται οι κυβερνήσεις από τις ιμπεριαλιστικές χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ και η Ελλάδα συμμετέχει στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ. Αυτή είναι η ουσία που ενδιαφέρει εμάς.

Αλλά μιας και ο Παναγιωτόπουλος μίλησε για «ελβετικό τυρί» ας δούμε και την άλλη όψη. Δεκαετίες τώρα οι μεσάζοντες των μονοπωλίων του στρατιωτικοβιομηχανικού συμπλέγματος κάνουν «λόμπινγκ» στο ελληνικό «Πεντάγωνο» και χρησιμοποιούν τους ανώτερους και ανώτατους αξιωματικούς ως «κράχτες» για τα οπλικά τους συστήματα. Αυτοί τροφοδοτούν τα διάφορα «στρατόγκαβλα» περιοδικά με «αναλύσεις» για τα «μεγάλα πλεονεκτήματα» και την «τεράστια δύναμη πυρός» που διαθέτει το άλφα ή το βήτα οπλικό σύστημα. Δεν είδαμε κανέναν υπουργό και καμιά κυβέρνηση να εξανίσταται γι’ αυτό το «ελβετικό τυρί» και να επισείει ως απειλή τον Στρατιωτικό Ποινικό Κώδικα για όσους κάνουν τη δουλειά του «κράχτη». Ο νοών νοείτω…

Εκτύπωση 🖨
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο16 νεκροί – 13 νέες διασωληνώσεις
Επόμενο άρθρο Σύνοδος Πρυτάνεων: Οχι (κατά πλειοψηφία) στα Συμβούλια Διοίκησης 

Σχετικά Αρθρα

Βγήκαν τα ξεσκονόπανα στο Kefalonia focus

Πολιτική 21 Φεβ 2026, 07:23

Ολοι/ες την Παρασκευή 27 Φλεβάρη στο Εφετείο – Θα ανακοινωθεί η απόφαση για την εγκληματική νεοναζιστική συμμορία ΧΑ

Πολιτική 20 Φεβ 2026, 21:27

Γιατί μπουκώνουν με χρήμα τα Μαζικά Μέσα Παραπληροφόρησης, για «ενημέρωση» των κτηνοτρόφων για την ευλογιά;

Αγροτικά 20 Φεβ 2026, 14:56

Μια σκληρή συντηρητική, νεοφιλελεύθερη, αδίστακτη καριερίστρια (για την Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ)

Πολιτική 17 Φεβ 2026, 21:56

Δένδιας γιοκ: καζάν-καζάν για τρεις (με άνισα μερίδια)

Πολιτική 13 Φεβ 2026, 19:24

Πού το πάει η καμαρίλα των Γλίξμπουργκ;

Πολιτική 13 Φεβ 2026, 14:25
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 23 Φλεβάρη

23 Φεβ 2026, 00:01
Διεθνή

Σικελία, Χίος, Μεσόγειος: υγρός τάφος για χιλιάδες πρόσφυγες – Τα σύνορα της Ευρώπης περιγράφονται με πτώματα

22 Φεβ 2026, 09:22
Διεθνή

Σαουδάραβας ακαδημαϊκός κατηγορεί τα ΗΑΕ ότι λειτουργούν ως «Δούρειος Ιππος» του σχεδίου του «Μεγάλου Ισραήλ»

22 Φεβ 2026, 09:08
Πολιτισμός

Η παλαιστινιακή σημαία βγήκε (και) από την… κουζίνα

22 Φεβ 2026, 08:44
Παιδεία

Κατηγορίες σχολείων και απολυτηρίων: η αποθέωση του ταξικού διαχωρισμού

Το Διεθνές Απολυτήριο (International Baccalaureate) στα δημόσια Λύκεια

22 Φεβ 2026, 08:31
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 22 Φλεβάρη

22 Φεβ 2026, 00:01
Κόντρες

Kαρναβάλια

21 Φεβ 2026, 08:03
Πολιτική

Βγήκαν τα ξεσκονόπανα στο Kefalonia focus

21 Φεβ 2026, 07:23
Πολιτισμός

To Aλάτι Αυτής Της Θάλασσας (την Παρασκευή 27 Φλεβάρη στην Κόντρα)

21 Φεβ 2026, 05:36
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

21 Φεβ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 21 Φλεβάρη

21 Φεβ 2026, 00:01
Υγεία

Εκτός από γκεμπελίσκος, είναι και θρασύδειλο ανθρωπάριο

20 Φεβ 2026, 22:41
Πολιτική

Ολοι/ες την Παρασκευή 27 Φλεβάρη στο Εφετείο – Θα ανακοινωθεί η απόφαση για την εγκληματική νεοναζιστική συμμορία ΧΑ

20 Φεβ 2026, 21:27
Διεθνή

Ναΐμ Κάσεμ: Η Χεζμπολά θα απαντήσει στην επιθετικότητα των σιωναζιστών

20 Φεβ 2026, 19:22
Αγροτικά

Γιατί μπουκώνουν με χρήμα τα Μαζικά Μέσα Παραπληροφόρησης, για «ενημέρωση» των κτηνοτρόφων για την ευλογιά;

20 Φεβ 2026, 14:56
Υγεία

Γιατί η 1η ΥΠΕ δεν απαντά στην ΕΙΝΑΠ που ρωτάει σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι προκηρύξεις του 2025 για προσλήψεις γιατρών;

20 Φεβ 2026, 14:03
Διεθνή

Χαμάς (για μια ακόμα φορά): Ονειρο απατηλό ο αφοπλισμός της Παλαιστινιακής Αντίστασης

Οι ένοπλες δυνάμεις της Αντίστασης θα διαλυθούν μόνο όταν ενταχτούν στο στρατό ενός ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους

20 Φεβ 2026, 12:35
Κόντρες

Τα στρατά του Κούλη στη Γάζα

20 Φεβ 2026, 10:51
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 20 Φλεβάρη

20 Φεβ 2026, 00:01
Εργατικά

Τα πειθαρχικά δεν μας τρομοκρατούν – Ανταπόκριση από την Τρίπολη

19 Φεβ 2026, 21:05
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 23 Φλεβάρη

Ημέρα κατάποσης σπαθιών.

Μπρουνέι: Εθνική γιορτή.

Γουιάνα: Ημέρα δημοκρατίας (1970).

Ρωσία: Ημέρα Κόκκινου Στρατού.

1943: Ιδρύεται η Εθνική Πανελλαδική Οργάνωση Νέων.

1973: Φοιτητές καταλαμβάνουν τη Νομική.

1974: Εκρηξη τεσσάρων βομβών στο εργοστάσιο της «Dow» στο Λαύριο, νεκροί δύο πυροτεχνουργοί, καταγγέλλεται σαν προβοκάτσια των φασιστών Πλεύρη και Φαρμάκη.

1981: Ο συνταγματάρχης Antonio Tejero Molina και μέλη της Πολιτοφυλακής και της Στρατονομίας κρατούν ομήρους τα μέλη της ισπανικής βουλής και με την απειλή όπλων ο πρώτος εκφωνεί λόγο στο ακροατήριο.

1982: Το 52% του πληθυσμού της Δανίας λέει “όχι” στην ΕΟΚ σε δημοψήφισμα.

1993: Χτύπημα στη ΔΟΥ Χαλανδρίου (17Ν).

1994: Αμνηστία στους πραξικοπηματίες του 1991 κατά του Γιέλτσιν από το ρωσικό κοινοβούλιο.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Ξέρω το αίτημά σας. Ξέρω τι περιμένετε από μένα. Εχω πλήρη επίγνωση – πιστέψτε με. Και της ευθύνης και του βάρους της ευθύνης (…) Μαζί να βάλουμε τα πανιά και τα ξάρτια στο νέο καράβι για την Ιθάκη. Ενα καράβι γερό, καλοτάξιδο, γρήγορο, που δεν θα φοβάται τους καιρούς και τις θύελλες που μας περιμένουν. Με αξιόμαχο πλήρωμα, νέους αλλά και έμπειρους ναύτες και αξιωματικούς (…) Μαζί να χαράξουμε τη ρότα της πατρίδας για την Ιθάκη.

Aλέξης Τσίπρας

(Γραμμένος από τους λογογράφους του ο νέος χρησμός, δεν είναι και τόσο χρησμός. Το «νέο καράβι» είναι το κόμμα που ετοιμάζει. Και η «Ιθάκη» είναι η κυβερνητική εξουσία. Το μόνο που δεν είπε είναι το πότε θα ανακοινωθεί επίσημα το νέο κόμμα και ποιο θα είναι το όνομά του. Δεν τα έχει αποφασίσει; Εκτιμούμε πως όλα είναι αποφασισμένα και πως ακολουθείται συγκεκριμένη στρατηγική «επικοινωνίας», που εκπόνησε η γαλλική Publicis Communications. Επίσημα δεν έχει ανακοινωθεί συνεργασία με την εν λόγω εταιρία, αλλά αυτά ποτέ δεν ανακοινώνονται ή ανακοινώνονται εκ των υστέρων. Ασχολείται πλέον κανείς με το βιβλίο του Τσίπρα; Οχι. Το βιβλίο χρησιμοποιείται απλά ως όχημα για να οργανώνονται πολιτικές συγκεντρώσεις στις μεγάλες πόλεις της χώρας: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Γιάννενα, Λάρισα, προφανώς θ’ ακολουθήσει το Ηράκλειο, ίσως καμιά Μυτιλήνη ή καμιά Ρόδος. Αυτές οι συγκεντρώσεις και οι αραιές αλλά στοχευμένες παρεμβάσεις του Τσίπρα με δηλώσεις, συντηρούν το εγχείρημα στην πολιτική επικαιρότητα και δημιουργούν ένα κλίμα αναμονής. Την ίδια στιγμή, το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ βρίσκεται σε μια διαδικασία συνεχούς φθοράς, ενώ ΣΥΡΙΖΑ και κοινοβουλευτική ομάδα της ΝέΑρ έχουν «κατεβάσει τα μολύβια» και περιμένουν. Η Καρυστιανού, που ως πρόεδρος του συλλόγου των οικογενειών θυμάτων των Τεμπών συγκέντρωνε υποστήριξη από τ’ αριστερά, κυρίως από νεολαία, απομακρύνεται ολοένα και περισσότερο απ’ αυτό το ακροατήριο και θα της μείνει μόνο το ακροατήριο των ψεκ. Προφανώς, η fabriqué en France εκλογική στρατηγική προβλέπει να ανακοινωθεί το κόμμα Τσίπρα όταν θα έχει βαθύνει κι άλλο η φθορά των όμορων χώρων, ώστε να μπορεί να έχει πολυσυλλεκτικότητα. Και θα μας φαινόταν παράξενο αν η ανακοίνωση του κόμματος δε συνοδευόταν και από κάποια ονόματα που θα πλαισιώσουν τον μεσσία. Οσο για την «αυτοοργάνωση» κατά το πρότυπο με το οποίο ο Ανδρέας Παπανδρέου οργάνωσε το ΠΑΣΟΚ το 1974, μόνο ως ανέκδοτο ακούγεται. Καταρχάς, ο Παπανδρέου είχε γύρω του πληθώρα στελεχών: από το αντιδικτατορικό ΠΑΚ μέχρι τη λεγόμενη αριστερή πτέρυγα και τη νεολαία της προδικτατορικής Ενωσης Κέντρου. Και το 1974 ήταν μια εποχή τεράστια πολιτικοποίησης και κοινωνικής ενεργοποίησης, κάτι που δεν ισχύει για το 2026. Αυτό που θα στήσει ο Τσίπρας θα είναι απλά ένας μηχανισμός οργανωτικής δουλειάς και όχι ένα μαζικό κόμμα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo