Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 15 Ιούλη
  • Ο πορτοκαλομαλλιάς φασίστας πήρε πίσω το φόρο 20% που υποτίθεται ότι θα έβαζε στα πλοία για να περάσουν από το Ορμούζ
  • Υπόθεση Marfin: Μια σκευωρία, δύο προφυλακισθέντες ήδη
  • Στα «σκληρά» έπεσαν οι σιωνιστές
  • Ο Πιερρακάκης φτύνει κατάμουτρα τον ελληνικό λαό
  • Μπακαεΐ: Το Ιράν ενήργησε με καλή πίστη, αλλά οι ΗΠΑ οδήγησαν το Μνημόνιο της Ισλαμαμπάντ σε κρίση
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Οικονομία»Περιμένοντας τον επόμενο καταστροφικό σεισμό
Οικονομία Πολιτική

Περιμένοντας τον επόμενο καταστροφικό σεισμό

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr30 Σεπ 2021, 21:53

Οι Ελληνες γνωρίζουμε καλά ότι κατοικούμε στην πιο σεισμογενή χώρα της Ευρώπης. Οι αστικές πολιτικές ηγεσίες, όμως, έχουν συνηθίσει μεγάλο τμήμα του ελληνικού λαού στην αποδοχή του δόγματος του ωχαδερφισμού για τα βασικά που έχουν να κάνουν με την προστασία από τους σεισμούς. Οταν μάλιστα δεν υπάρχουν θύματα ή είναι λίγα, η όποια συζήτηση σταματά μόλις σταματήσει και η μετασεισμική ακολουθία.

Στο σεισμό της Σάμου (που χτύπησε κυρίως τα απέναντι τουρκικά παράλια με δραματικές συνέπειες) δυο νέα παιδιά σκοτώθηκαν καθώς γύριζαν από το σχολείο και καταπλακώθηκαν από έναν ετοιμόρροπο πέτρινο φράχτη. Αμέσως ο Χατζηδάκης, τότε υπουργός Περιβάλλοντος, έβαλε μπροστά την επιχείρηση εξαπάτησης.

Στις 10 Νοέμβρη του 2020, πήρε αλά μπρατσέτα τον Μπακογιάννη, ειδοποίησαν φωτογράφους και τηλεοπτικά συνεργεία και πόζαραν μπροστά από ένα ετοιμόρροπο κτίριο στη Ριζούπολη. Η αντιμετώπιση των ετοιμόρροπων κτιρίων είναι «απόλυτης προτεραιότητας» διακήρυξε ο Χατζηδάκης. Και ανακοίνωσε ότι στόχος είναι να ξεκινήσει άμεσα η συντονισμένη καταγραφή των ετοιμόρροπων κτιρίων σε όλη τη χώρα, καθώς και να θεσπισθεί εκείνο το νομοθετικό πλαίσιο που «θα λύνει» τα χέρια των Δήμων ώστε γρήγορα και ευέλικτα να μπορούν να διαχειρισθούν τα εν λόγω ακίνητα. Συμπλήρωσε, δε, ότι διερευνάται από το υπουργείο η εξεύρεση πόρων από διάφορες πηγές ώστε να αντιμετωπισθεί το ζήτημα αποτελεσματικά σε όλη τη χώρα.

«Είναι μια ανοιχτή πληγή πολλών δεκαετιών. Είναι αδιανόητο να το θυμόμαστε μόνο μετά από ένα σεισμό, ή γενικά μια φυσική καταστροφή», είπε ο Μπακογιάννης στο δικό του λογύδριο. Και ανακοίνωσε ότι «ο Δήμος Αθηναίων ήδη προχωράει με ένα πρόγραμμα κατεδαφίσεων των επικίνδυνων κτιρίων». Για να συμπληρώσει: «Ομως αυτό το οποίο έχουμε ανάγκη είναι να σπάσουμε επιτέλους τα δεσμά της γραφειοκρατίας. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον υπουργό, τον κ. Χατζηδάκη, διότι επιτέλους φαίνεται να υπάρχει πολιτική βούληση».

Αφού πέρασε ένας μήνας, ο Χατζηδάκης οργάνωσε νέο σόου. Σόλο αυτή τη φορά. Στις 16 Δεκέμβρη του 2020 πήρε την κουστωδία του, ενημέρωσε φωτογράφους και κανάλια και πήγε για «αυτοψία» σε ετοιμόρροπο ακίνητο στο Μαρούσι. Εβγαλε φωτογραφίες, τραβήχτηκαν τα πλάνα, επανέλαβε τα ίδια με την προηγούμενη φορά και έστειλε στα παπαγαλάκια το Δελτίο Τύπου για να του στήσουν αποθεωτικά δημοσιεύματα.

Εκτοτε, αναζητούνται οι… παρεμβάσεις. Ξεχάστηκε ο σεισμός της Σάμου, ξεχάστηκαν κι αυτές. Τα ετοιμόρροπα κτίρια είναι επικίνδυνα σε περίπτωση σεισμού, όμως πολύ πιο επικίνδυνα είναι τα κτίρια που κατοικούνται και δεν πληρούν τις στοιχειώδεις αντισεισμικές προδιαγραφές. Κι αυτό φάνηκε καθαρά στην Κρήτη, όπου ο σεισμός χτύπησε αγροτική περιοχή, με παλιά πέτρινα κτίρια ή νεότερα κτίρια χτισμένα χωρίς αντισεισμικές προδιαγραφές. Ο απολογισμός του ενός νεκρού και των μερικών τραυματιών ήταν καθαρά θέμα τύχης.

Αυτή τη φορά επανήλθε το ζήτημα της αντισεισμικής επάρκειας των κτιρίων που είναι σε χρήση. Το 62% των κτιρίων πρέπει να ελεγχθεί ως προς τις αντισεισμικές προδιαγραφές τους, λένε κάποιοι ειδικοί. Δεν παίρνουμε τοις μετρητοίς το ποσοστό, όμως είναι βέβαιο ότι υπάρχει τεράστιο πρόβλημα αντισεισμικής επάρκειας των κτιρίων. Ποιος να ελέγξει, όμως, τα κτίρια; Ο κάθε πολίτης μόνος του, πληρώνοντας μηχανικό; Και ποιος θα κάνει τις απαραίτητες παρεμβάσεις για την αντισεισμική θωράκιση, που σε πολλές περιπτώσεις κοστίζουν πολύ; Ο πολίτης από την τσέπη του; Με τι λεφτά; Δεν ξέρουμε ότι στα λιγότερο θωρακισμένα σπίτια κατοικούν άνθρωποι χαμηλού εισοδήματος; Ποιοι κατοικούν σε παμπάλαιες πολυκατοικίες; Ποιοι κατοικούν σε σπίτια που χτίστηκαν αυθαίρετα, νύχτα, προς τεράστιο κέρδος εργολάβων και λοιπών αετονύχηδων;

Πάμε και στα πιο σοβαρά. Πόσα δημόσια κτίρια (σχολεία, νοσοκομεία, δημόσιες υπηρεσίες) έχουν χτιστεί πριν από πολλές δεκαετίες, με παλιούς αντισεισμικούς κανονισμούς και χωρίς κανείς να ελέγχει τους εργολάβους που έκλεβαν στα υλικά; Εφαρμόστηκε ποτέ κάποιο σχέδιο αντισεισμικού ελέγχου και ενίσχυσης των κρατικών κτιρίων, ιδιαίτερα αυτών που συγκεντρώνουν πολύ κόσμο, ο οποίος μάλιστα είναι και ευάλωτος (παιδιά, ασθενείς);

Κάθε φορά που γίνεται ισχυρός σεισμός σε μεγάλη πόλη (Αθήνα, Θεσσαλονίκη) αρχίζει η κατευναστική φιλολογία, για τη δουλειά ελέγχου που θα ξεκινήσει, για αντισεισμικές θωρακίσεις και άλλα τέτοια ηχηρά. Μόλις περάσει λίγος καιρός ξεχνιούνται όλα.

Ο σεισμολόγος Σταύρος Τάσσος, μιλώντας σε εκπομπή του ΟΡΕΝ, χαρακτήρισε αποπροσανατολιστική τη συζήτηση περί πρόγνωσης των σεισμών. Αποπροσανατολίζει από το κύριο που είναι τα μέτρα αντισεισμικής θωράκισης και προστασίας, καθώς και εκπαίδευσης του πληθυσμού. Και παρουσίασε αποκαλυπτικά στοιχεία: μετά το σεισμό του 1999 στην Αθήνα αποφασίστηκε να γίνει ένας ταχύτατος οπτικός έλεγχος σε περίπου 80.000 – 90.000 δημόσια κτίρια σε όλη τη χώρα. Είκοσι δύο χρόνια από τότε ελέγχθηκε μόλις το 15% αυτών των κτιρίων. Για το 30% των κτιρίων που ελέγχθηκαν διαπιστώθηκε ανάγκη άμεσων αντισεισμικών παρεμβάσεων. Εγιναν ελάχιστες παρεμβάσεις, κυρίως σε σχολεία. Το μεγαλεπήβολο σχέδιο ξεχάστηκε. Οπως αποκάλυψε ο Σ. Τάσσος, το 57% των 14.500 σχολικών μονάδων έχει χτιστεί πριν από το 1985, με προδιαγραφές που σήμερα θεωρούνται ανεπαρκέστατες από αντισεισμική άποψη!

Ζούμε στην πιο σεισμογενή χώρα της Ευρώπης, αλλά η αντισεισμική θωράκιση κοστίζει. Είτε πρόκειται για τα δημόσια κτίρια είτε πρόκειται για τα ιδιωτικά κτίρια που μόνο με κρατική επιδότηση μπορούν να ενισχυθούν όπως πρέπει. Λεφτά, όμως, υπάρχουν μόνο για πολεμικά αεροπλάνα, για φρεγάτες και κορβέτες, για μαχητικά ελικόπτερα και πυραύλους που στέλνονται στη Σαουδική Αραβία.

Το ελληνικό αστικό κράτος και η… στοργική ΕΕ σκέπτονται και ενεργούν με τη λογική του κόστους-οφέλους. Η αντισεισμική θωράκιση κοστίζει πολύ. Πόσοι έχουν σκοτωθεί από τους σεισμούς στην Ελλάδα; Οχι τόσο πολλοί ώστε να… δικαιολογούν κονδύλια για εκτεταμένη αντισεισμική θωράκιση. Οσο για τα παλιά σπίτια, σιγά-σιγά θα τα ξαναχτίσουν οι ιδιοκτήτες τους. Θα τους δώσουμε και τίποτα πενταροδεκάρες και τέρμα. Τι θα κάνουν; Θα πληρώσουν για να τα επισκευάσουν, για να μη μείνουν στο δρόμο. Τα περισσότερα απ’ αυτά τα κτίρια, βέβαια, θα επισκευαστούν όπως-όπως και θα εξακολουθήσουν να είναι το ίδιο ευάλωτα στο σεισμό. Αυτό, όμως, ουδόλως ενδιαφέρει το αστικό κράτος. Το μόνο που το ενδιαφέρει είναι να φύγουν γρήγορα οι άνθρωποι από τις σκηνές (έστω κι αν μεταφερθούν σε κοντέινερ), για να μην αποτελούν «πηγή» διαμαρτυριών προς την εκάστοτε κυβέρνηση και να μη χαλάνε τη «διεθνή εικόνα της χώρας».

Εκτύπωση 🖨
ΣΕΙΣΜΟΙ ΣΕΙΣΜΟΣ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροOταν η Φώφη δείχνει τον ήλιο, ο Λοβέρδος κοιτάζει το δάχτυλο!
Επόμενο άρθρο Σαν σήμερα 1 Οκτώβρη

Σχετικά Αρθρα

Υποκλοπές: Ολο το θάβουν το σκάνδαλο κι όλο πετάγεται μπροστά τους

Με κοινοβουλευτικό πραξικόπημα, η κυβέρνηση αφαίρεσε από την αντιπολίτευση το δικαίωμά της να καλέσει για ακρόαση τους Ντίλιαν και Δημητριάδη

Πολιτική 9 Ιούλ 2026, 21:47

AΠΟΚΑΛΥΨΗ: Εξακολουθούσαν να δίνουν παράνομες επιδοτήσεις σε λαμόγια της Κρήτης, που ο Βάρρας είχε στείλει στον εισαγγελέα για άσκηση ποινικών διώξεων

Αγροτικά 9 Ιούλ 2026, 20:17

Γιατί δεν ιδρώνει το αυτί κανενός από το casus belli;

Πολιτική 9 Ιούλ 2026, 19:54

Η Τουρκία με τη σχετική ανεξαρτησία της, ως περιφερειακή δύναμη, και η Ελλάδα σε ρόλο βαστάζου των σιωναζιστών

Πολιτική 7 Ιούλ 2026, 14:43

Ομόφωνα ένοχοι Μελάς-Ρέππα – Παραπέμπονται και στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για κακούργημα

Συνεχής ενημέρωση από τη δίκη

Αγροτικά 3 Ιούλ 2026, 11:42

Οι εκλεκτοί του Βορίδη πλήρωσαν παράνομα τα λαμόγια που είχε αποκαλύψει η Τυχεροπούλου!

Επιβεβαίωση με απόφαση του δικαστήριου που καταδίκασε τους 57 της Κρήτης

Αγροτικά 3 Ιούλ 2026, 10:03
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Ιούλη

15 Ιούλ 2026, 00:01
Διεθνή

Ο πορτοκαλομαλλιάς φασίστας πήρε πίσω το φόρο 20% που υποτίθεται ότι θα έβαζε στα πλοία για να περάσουν από το Ορμούζ

14 Ιούλ 2026, 21:02
Καταστολή

Υπόθεση Marfin: Μια σκευωρία, δύο προφυλακισθέντες ήδη

14 Ιούλ 2026, 20:13
Κόντρες

Στα «σκληρά» έπεσαν οι σιωνιστές

14 Ιούλ 2026, 19:01
Η παπάρα

Ο Πιερρακάκης φτύνει κατάμουτρα τον ελληνικό λαό

14 Ιούλ 2026, 14:09
Διεθνή

Μπακαεΐ: Το Ιράν ενήργησε με καλή πίστη, αλλά οι ΗΠΑ οδήγησαν το Μνημόνιο της Ισλαμαμπάντ σε κρίση

14 Ιούλ 2026, 11:52
Διεθνή

Σταυροβελονιά με 48 λέξεις

14 Ιούλ 2026, 09:26
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 14 Ιούλη

14 Ιούλ 2026, 00:01
Διεθνή

Ο λιβανικός στρατός «αρνείται» τον συντονισμό με το Τελ Αβίβ στο πλαίσιο της συμφωνίας που υπαγόρευσαν οι ΗΠΑ

13 Ιούλ 2026, 19:11
Διεθνή

H Παλαιστινιακή Αντίσταση τιμά τον Μοχάμεντ Ντέιφ

Δυο χρόνια από το θάνατό του

13 Ιούλ 2026, 18:45
Κόντρες

Κόμμα είν’ αυτό ή οργάνωση της κόζα νόστρα;

13 Ιούλ 2026, 14:46
Διεθνή

Το Ιράν διατηρεί στο ακέραιο την αμυντική του ικανότητα και απαντά σε όλα τα αμερικάνικα πλήγματα

Οι Αμερικάνοι αδυνατούν να ελέγξουν και να ανοίξουν το Στενό του Ορμούζ

13 Ιούλ 2026, 13:40
Καταστολή

Γκεμπελίστικο παραλήρημα του υπουργού Πλεύρη ενάντια στον Δημήτρη Κουφοντίνα

13 Ιούλ 2026, 12:27
Διεθνή

Η Παλαιστινιακή Αρχή παρέχει ιατρική περίθαλψη στους δωσίλογους

13 Ιούλ 2026, 05:40
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 13 Ιούλη

13 Ιούλ 2026, 00:01
Διεθνή

Διαμονές σε εποικισμούς και ημέρες με το στρατό: Πώς βρετανικές φιλανθρωπικές οργανώσεις προωθούν τη μετανάστευση στο Ισραήλ

Φιλανθρωπικές οργανώσεις εγγεγραμμένες στη Βρετανία προσφέρουν την ευκαιρία για εκπαίδευση με τον ισραηλινό στρατό, διαμονή σε εποικισμούς και επισκέψεις σε κατεχόμενα εδάφη

12 Ιούλ 2026, 20:56
Διεθνή

Το Ιράν έκλεισε το Στενό του Ορμούζ και απάντησε με συντριπτικούς βομβαρδισμούς αμερικάνικων βάσεων

Γαλιμπάφ: Η εποχή των μονομερών συμφωνιών τελείωσε

12 Ιούλ 2026, 12:04
Αθλητισμός

Μια τοιχογραφία μέσα στα ερείπια: Πώς ο Χοσάμ Χασάν έγινε ο ήρωας της Γάζας στο Μουντιάλ

12 Ιούλ 2026, 09:57
Παιδεία

Μας πήρανε χαμπάρι και πλάκωσαν σωρηδόν όλα τα κολλέγια για να πανεπιστημιοποιηθούν

12 Ιούλ 2026, 09:27
Καταστολή

Μπόνους απέλασης: 250 ευρώ σε δικηγόρους άμα πείθουν τον αιτούντα άσυλο να δεχτεί την απέλαση

Με ΚΥΑ ντροπής, η κυβέρνηση Μητσοτάκη θέλει να μετατρέψει τους δικηγόρους σε ρουφιάνους

12 Ιούλ 2026, 09:19
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Ιούλη

1935: Συμπλοκές βασιλοφρόνων και δημοκρατικών στην Πάτρα, πολλοί τραυματίες.

1948: Απόπειρα δολοφονίας του Παλμίρο Τολιάτι (Ιταλία).

1965: «Ιουλιανά» – Ο Γεώργιος Παπανδρέου παραιτείται από πρωθυπουργός μετά από απαίτηση του βασιλιά Κωνσταντίνου.

1970: Καταδίκες δώδεκα στελεχών των ΚΚΕ, ΔΕΑ και ΠΑΜ.

1974: Η χούντα του Ιωαννίδη οργανώνει πραξικόπημα στη Λευκωσία που οδηγεί στην ανατροπή του Μακάριου.

1984 : Τρεις βόμβες σε ένα διήμερο στο υπουργείο Βιομηχανίας της Γαλλίας.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…
Ποιος είναι λοιπόν ο επόμενος στόχος; Δεν είναι ένας αριθμός σε έναν πίνακα. Είναι ο στόχος που θα τον βρείτε στο τραπέζι κάθε ελληνικής οικογένειας. Πιο πολλές δουλειές. Πιο καλές δουλειές. Υψηλότεροι μισθοί, ευημερία που να τη νιώθει ο πολίτης. Το όχημα είναι η ταχύτερη ανάπτυξη και η παραγωγικότητα. Και το στοίχημα άλλαξε τάξη μεγέθους: για δεκαπέντε περίπου χρόνια παλεύαμε να σταθούμε όρθιοι, τώρα παλεύουμε για το πόσο ψηλά μπορούμε να φτάσουμε. […] Κυρίες και κύριοι, πριν από δεκαπέντε χρόνια, το ερώτημα ήταν αν το ελληνικό τραπεζικό σύστημα θα επιβιώσει. Πριν από δέκα, αν θα σταθεροποιηθεί. Πριν από πέντε, αν θα ανακάμψει. Ολα αυτά τα ερωτήματα απαντήθηκαν, θετικά. Το σημερινό ερώτημα είναι διαφορετικής τάξης: Πόσο μεγάλοι μπορείτε να γίνετε και πόσο μεγάλη Ελλάδα μπορείτε να χτίσετε γύρω σας. Η δική μου απάντηση, και η πρόσκλησή μου προς εσάς, είναι μία: ο ρόλος που αξίζει στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα δεν είναι του ωφελημένου της ανάκαμψης. Είναι του αρχιτέκτονα της επόμενης φάσης. Μιας οικονομίας με περισσότερες και καλύτερες δουλειές. Μιας κοινωνίας που δεν αφήνει κανέναν εκτός. Μιας δυνατής Ελλάδας σε μια δυνατή Ευρώπη. Αυτό είναι το επόμενο κατόρθωμα, που μας αναλογεί από κοινού. Και είμαι βέβαιος ότι, όπως πετύχαμε τα προηγούμενα, θα πετύχουμε και αυτό μαζί.
Κυριάκος Πιερρακάκης
(Το ορφανό του σημητισμού, που προσέτρεξε στην αυλή του Μητσοτάκη και κάνει καριέρα με τον αδίστακτο τρόπο του νεοφιλελεύθερου τεχνοκράτη, εκφώνησε ομιλία στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών. Η κατακλείδα της ομιλίας του ήταν τα παραπάνω παρατιθέμενα. Δεν είναι η πρώτη φορά που αστοί πολιτικοί, πρωθυπουργοί και υπουργοί Οικονομικών, γλείφουν τους τραπεζίτες. Μόνο τα λόγια που χρησιμοποιεί ο καθένας τους αλλάζουν, η ουσία παραμένει η ίδια. Ο λογογράφος του Πιερρακάκη είναι προφανές ότι έχει σημιτικές ρίζες. Γι’ αυτό και δε διστάζει, με έναν τρόπο πραγματικά εμετικό, όχι απλά να αναγορεύσει τις τράπεζες σε «ραχοκοκαλιά της οικονομίας» και σε «ατμομηχανή της ανάπτυξης», όπως λένε όλοι, αλλά να τους προσδώσει και… κοινωνικό ρόλο! Οι τράπεζες θα ανοίξουν «δουλειές», θα οδηγήσουν στην αύξηση των μισθών, θα αυξήσουν καθοριστικά την ευημερία για όλους! Ακόμα και όσοι δεν γνωρίζουν τις βασικές αρχές πολιτικής οικονομίας, το ρόλο των τραπεζών στον καπιταλισμό, την πραγματοποίηση της υπεραξίας κτλ, έχουν την εμπειρία των τελευταίων δεκαπέντε ετών. Τη διάσωση των τραπεζών και το φόρτωμα των βαρών στις πλάτες εργαζόμενων και συνταξιούχων. Τα κόκκινα δάνεια που ξεπουλήθηκαν στα vulture funds, τους γύπες του χρηματιστικού κεφάλαιου. Την επιδημία των πλειστηριασμών που ακόμα συνεχίζεται. Με απλά λόγια: έκοψαν μισθούς-συντάξεις για να διασώσουν τις τράπεζες – οι άνθρωποι φτώχυναν βίαια και δεν μπορούσαν να εξυπηρετήσουν τα δάνειά τους – τα δάνεια πουλήθηκαν στους γύπες οι οποίοι άρχισαν εκβιασμούς και πλειστηριασμούς. Συμπέρασμα: ο Πιερρακάκης, αυτός ο αδίστακτος αριβίστας φτύνει κατάμουτρα τον ελληνικό λαό)
Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo