Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Κατάπτυστη αθλιότητα! Αφίσα με τη σημαία της Βέρμαχτ πάνω από την Ακροπολη διαφημίζει ελληνο-γερμανικό συνέδριο για την Απελευθέρωση
  • Δεν είναι όλοι οι εβραίοι σιωνιστές
  • Πλήγματα στο σιωναζισμό: Γάλλοι εργάτες εμπόδισαν τη φόρτωση υλικών για την Εlbit – Υγειονομικοί φορείς στη Βρετανία διέκοψαν σχέσεις με σιωνιστική φαρμακευτική
  • Oταν ο Μητσοτάκης και οι υπουργοί του «φιλούσαν τον fucking ass» της Γκίλφοϊλ
  • Motor Oil: Δύο νεκροί εργάτες και συνδικάτα σε ρόλο ουδέτερων παρατηρητών
  • Δημητράς – Ολσεν: Η δίκη αναβλήθηκε, η ομηρία συνεχίζεται
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»O αριστερός κατήγορος κ. Βότσης
Πολιτική

O αριστερός κατήγορος κ. Βότσης

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr20 Δεκ 2003, 00:00

Στην «Ελευθεροτυπία» (Δευτέρα 15/12) δημοσιεύτηκε άρθρο του Γ. Βότση με τίτλο «Η απομυθοποίηση της 17Ν στο δικαστήριο». Στο άρθρο κωδικοποιούνται και εκλαϊκεύονται οι βασικές αντιλήψεις της νομιμόφρονης αριστεράς για όλα τα θέματα που έχουν σχέση με την τρομοκρατία.

Αυτές τις μέρες, από αρκετές πλευρές -όχι μόνο από την εφημερίδα μας- δίνεται μια σοβαρή μάχη να ξεσκεπαστεί η εντελώς ψεύτικη προπαγάνδα της κυβέρνησης της κυρίαρχης τάξης, περί δίκαιης δίκης. Αντίπαλός μας ένας τεράστιος μηχανισμός που αξιοποιεί στο έπακρο τη διαστρεβλωμένη «ενημέρωση», αφού απαγορεύτηκε η ζωντανή κάλυψη της δίκης. Αυτό και μόνο κάνει τον απλά υποψιασμένο πολίτη να αντιστέκεται στην πλημμύρα της τρομολαγνείας. Oχι όμως και την καθεστωτική αριστερά. Αυτή από την αρχή της υπόθεσης ούτε είδε ούτε άκουσε τίποτα. O Γ. Βότσης όμως είδε ορισμένα πράγματα. Διαπίστωσε π.χ. το κλίμα της τρομολαγνείας, είδε το άδικο στην περίπτωση του Κωστάρη, είδε την εισαγγελέα Ιωάννα Μάνδρου και τον δημοσιογράφο Λάμπρου, αλλά πρώτα απ’ όλα είδε τη σημερινή πολιτική συγκυρία όπως διαμορφώνεται στον πλανήτη. Αυτή πρώτα αναλύει στο άρθρο του και πολύ καλά κάνει. Γιατί η δίκη της 17Ν -και όσων κατηγορούνται για συμμετοχή σ’ αυτή- σαν κορυφαίο πολιτικό γεγονός έχει να κάνει με την προσπάθεια όλων των αστικών τάξεων -με προεξάρχουσα την αμερικάνικη- να τσιμεντάρουν ό,τι κινείται και αμφισβητεί την κυριαρχία τους.
 
Δεν είναι έτσι, μας λέει ο κ. Βότσης. Χρησιμοποιώντας τα γνωστά ανθρωπιστικά επιχειρήματα διαμορφώνει το επικίνδυνο για την ανθρωπότητα δίπολο, όπως το διαμορφώνει ολόκληρη η καθεστωτική αριστερά και τμήματα της φιλελεύθερης διανόησης: εχθρός των λαϊκών στρωμάτων είναι και τα δύο «κέντρα» της τρομοκρατίας. Και ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός και ο ισλαμικός φονταμενταλισμός. Θύτες και θύματα στο ίδιο τσουβάλι. Εκατομμύρια νεκροί, ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι, άνθρωποι χωρίς μπουκιά ψωμί και από την άλλη σκανδαλώδης πλουτισμός και αλαζονεία, δεν δικαιολογούν τίποτα άλλο -κατά τον συγγραφέα- παρά μια κόσμια διαμαρτυρία. Και εδώ είναι το κυρίαρχο αξίωμα, το αφετηριακό δεδομένο που διαπερνά όλο το άρθρο και όλη τη γενικότερη συλλογιστική του κ. Βότση. Η επαναστατική βία, η βία των μαζών -δεν το λέει αυτό αλλά προκύπτει πολύ εύκολα- όχι μόνο είναι πολιτικά αδιέξοδη, αλλά φτάνει και στα όρια της αντιδραστικότητας που έχει η ιμπεριαλιστική βία, όταν πρόκειται για την ατομική τρομοκρατία.
 
Το τι είδε και τι δεν είδε ο κ. Βότσης στην πολιτική ιστορία της 17Ν, στην ίδια τη δίκη και στην απόφαση έχει κατ’ αρχήν να κάνει με την πολιτική του ταυτότητα, με τις γνωστές του θέσεις. Πράγματα γνωστά, που σε τελευταία ανάλυση δεν αξίζουν τον κόπο μιας προσωποποιημένης αντιπαλότητας. Εδώ όμως ξεπέρασε κάθε όριο. Εδώ όχι μόνο είδε επιλεκτικά ορισμένα πράγματα και έκλεισε πεισματικά τα μάτια σε κάποια άλλα, εδώ κάνει επίδειξη διαστρέβλωσης, επίδειξη πολιτικής αυθαιρεσίας. Να πως είδε όσα έγιναν στην αίθουσα του 1ου έκτακτου στρατοδικείου.
 
«…Το μόνο φωτεινό (σ.σ. φωτεινό κιόλας) μέσα σ’ αυτό το μαύρο φόντο είναι η ακροαματική διαδικασία, που τιμά τη λειτουργία της Δικαιοσύνης μας (σ.σ. και Δ κεφαλαίο και «μας», μπράβο κ. Βότση), συγκρινόμενη με την ελληνική και διεθνή δικαστηριακή εμπειρία σε ανάλογες υποθέσεις (σ.σ. αληθινός μαέστρος στη λογική του μικρότερου κακού). Oλοι οι παράγοντες της δίκης συνέβαλαν σ’ αυτό (σ.σ. ακόμα και ο εισαγγελέας, που εσείς κύριε γράφετε στο ίδιο άρθρο, ότι ο παραληρηματικός του λόγος συνοδεύτηκε από τη χαιρέκακη απαγγελία προτάσεων, αιώνιες καταδίκες κ.λπ., ακόμα και οι ψευδομάρτυρες;) αλλά ο έπαινος ανήκει πρωτίστως στον τρόπο που τη διηύθυνε ο πρόεδρος του δικαστηρίου Μιχ. Μαργαρίτης…».
 
Εδώ πραγματικά παραδίνεται κανένας. Χάνεται η μπάλα που λένε τα παιδιά. O αρθρογράφος, ο αντικειμενικός δημοσιογράφος, πετάει στα σκουπίδια με το έτσι θέλω τις τεράστιες αυθαιρεσίες του προέδρου κατά την διάρκεια της διαδικασίας. Την παραβίαση της ίδιας της αστικής νομοθεσίας σε κραυγαλέες και κρίσιμες περιπτώσεις, όπως η αξιοποίηση των προανακριτικών καταθέσεων (προϊόντα εκβιασμών και βασανιστηρίων), που πάρθηκαν πίσω. Tην κατάργηση του ένοχος ένοχο δεν φκιάχνει, την προστασία των ψευδομαρτύρων. Tην επίθεση στον Ιπποκράτη Μυλωνά (και σε άλλους συνήγορους) που ξετίναξε την προδικασία και την ίδια την διαδικασία με ντοκουμέντα στην αγόρευσή του, που αποκάλυψε τις αυθαιρεσίες της έδρας, για να ακούσει τον πρόεδρο να τον αποκαλεί «οχετό». Kαι τέλος την προκλητική δικαστική απόφαση, η οποία -όπως ο ίδιος ο Βότσης γράφει- στηρίχτηκε στο ανακριτικό υλικό, δηλαδή στην αντιτρομοκρατική, στη CIA και στη Scotland Yard. Εξοχα.
 
Πρέπει να πούμε -για να κατανοηθεί το όλο υπόβαθρο του άρθρου- ότι δίπλα στις διακηρυγμένες αντιτρομοκρατικές, ανθρωπιστικές θέσεις του συγγραφέα υπεισέρχεται και ένα επικίνδυνο προσωπικό στοιχείο. Η μια πλευρά του έχει να κάνει με τη συμπεριφορά του προέδρου στο πρόσωπό του. Θυμόμαστε όλοι τον κ. Bότση στην τελευταία δίκη του Λεσπέρογλου να φωνάζει και να διαμαρτύρεται -δικαίως- για την απαράδεκτη συμπεριφορά του προέδρου στο πρόσωπό του (όχι μόνο σ’ αυτόν βέβαια). Εγραψε γι’ αυτό σχόλια στην «Ελευθεροτυπία». O Μαργαρίτης όμως τον χειρίστηκε αλλιώς. Γιατί είχαν περάσει ήδη από το βήμα αρκετοί αξιολογότατοι μάρτυρες υπεράσπισης, που εξηγούσαν με πεντακάθαρο τρόπο το φαινόμενο της ένοπλης λαϊκής βίας, το φαινόμενο της ατομικής βίας, που χτύπαγαν το καθεστώς και το δικαστήριο για τις αυθαιρεσίες του. Ετσι, με το που εμφανίστηκε ο Βότσης, σαν αριστερός κατήγορος της 17Ν, ο Μαργαρίτης άρπαξε την ευκαιρία και του πρόσφερε άφθονο χρόνο και θαυμασμό. Η βασική όμως προσωπική πλευρά έχει να κάνει με την εμπάθεια που έχει με τη 17Ν, λόγω της δημόσιας αντιπαράθεσης που είχε μαζί της και το λούσιμο που είχε φάει από αυτή.
 
Μόνο αυτός ο συνδυασμός αστικοφιλελεύθερης πολιτικής και προσωπικής εμπάθειας μπορεί να εξηγήσει το τελευταίο κρεσέντο του άρθρου. Oπου δικαιώνει τον Μαργαρίτη για την κατάφορα πραξικοπηματική απόφαση για τον Γιωτόπουλο. Oπου προσπαθεί να σφάξει με το γάντι τον Κουφοντίνα. Αναγνωρίζει μεν τη λεβεντιά του (τί θα μπορούσε να πει άλλωστε;), κατακεραυνώνει όμως τη λαϊκίστικη απολογία του (βλέπεις δεν κλείνουμε όλοι τα μάτια στη σύγχρονη βαρβαρότητα του ιμπεριαλισμού και του καπιταλισμού) και ζητάει -ζητούσε- από αυτόν να κάνει μέσα στην αίθουσα του έκτακτου στρατοδικείου αυτοκριτική. Τέτοια αυτοκριτική που θα ήταν δήλωση μετανοίας προς το καθεστώς. Kαι βέβαια, περνάει γενεές δεκατέσσερις τη 17Ν σαν οργάνωση.
 
Δύο «επιχειρήματα» αξίζει να σημειώσουμε εδώ. «O μύθος της 17Ν δημιουργήθηκε από την ανεπάρκεια των διωκτικών αρχών (σ.σ. πώς προτείνει ο Βότσης να δρα καλύτερα η Aντιτρομοκρατική;), την προβοκατόρικη δράση ξένων και ντόπιων μυστικών υπηρεσιών(!!!), την κομματική αντιδικία και ποικίλες πολιτικές σκοπιμότητες. Η 17Ν ήταν ένα χαμηλού προβληματισμού μπουλούκι. Εχει περάσει πλέον στο φάση του τελικού πολιτικού χτυπήματος». Τελικά δεν ήσασταν, τίποτε αποφαίνεται ο Βότσης. Εκ του ασφαλούς. Χωρίς να μπαίνει στον κόπο να βάλει στη βάσανο της αποτελεσματικότητας τη δική του συνεισφορά, την συνεισφορά των ομοϊδεατών του στο λαό, στο λαϊκό κίνημα, που γι’ αυτό αγωνιζόταν η 17Ν. Που γι’ αυτό πάει πίσω από τα σίδερα. Τί να πει άλλωστε; Oτι ελπίζει ότι θα εξανθρωπιστεί η κοινωνία της βαρβαρότητας; Αυτό μόνο το εννοεί, δεν το λέει. Γιατί αν το πει, θα φανεί σε όλο του το μεγαλείο -όπως ο ίδιος γράφει- ότι η πολιτική εμπάθεια, οι χρόνιες προκαταλήψεις, τον εμποδίζουν και θα τον εμποδίζουν να βλέπει και να δεχτεί απλές αλήθειες. Καληνύχτα κύριε Βότση.

Παντελής Nικολαΐδης

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΠροεκλογικά κουλουβάχατα
Επόμενο άρθρο H αμηχανία του αστικού φιλελευθερισμού

Σχετικά Αρθρα

Κατάπτυστη αθλιότητα! Αφίσα με τη σημαία της Βέρμαχτ πάνω από την Ακροπολη διαφημίζει ελληνο-γερμανικό συνέδριο για την Απελευθέρωση

Καταγγελία του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα

Ιστορία 12 Οκτ 2026, 19:50

Oταν ο Μητσοτάκης και οι υπουργοί του «φιλούσαν τον fucking ass» της Γκίλφοϊλ

Πολιτική 12 Οκτ 2026, 14:28

ΣΗΜΕΡΑ 2 μμ: Ολες-όλοι στη διαδήλωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό και την Αντίστασή του

Σάββατο 10 Οκτώβρη 2026, 14:00 | Πάρκο Ελευθερίας – πορεία προς τις πρεσβείες των ΗΠΑ και του Ισραήλ

Πολιτική 10 Οκτ 2026, 00:05

Μπάζωμα στα Τέμπη: Ο διοικητής της Τροχαίας προειδοποιούσε, ο Τριαντόπουλος με τον Αγοραστό τον «έγραφαν»

Πολιτική 9 Οκτ 2026, 19:49

«”Αγάπη μου, σε παρακαλώ”: Η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ πίεσε δωρητή να εμβάσει 100.000 δολάρια στον λογαριασμό της στην Amex»

Δημοσίευμα στη Wall Street Journal και «πιπεράτο» δημοσίευμα στη Daily Mail

Διεθνή 9 Οκτ 2026, 13:39

Nεοναζιστές μαχαίρωσαν αντιφασίστα στην Ελευσίνα

Του έστησαν καρτέρι έξω από το σπίτι του

Πολιτική 9 Οκτ 2026, 10:14
Ροή Ειδήσεων
Ιστορία

Κατάπτυστη αθλιότητα! Αφίσα με τη σημαία της Βέρμαχτ πάνω από την Ακροπολη διαφημίζει ελληνο-γερμανικό συνέδριο για την Απελευθέρωση

Καταγγελία του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα

12 Οκτ 2026, 19:50
Κόντρες

Δεν είναι όλοι οι εβραίοι σιωνιστές

12 Οκτ 2026, 19:33
Διεθνή

Πλήγματα στο σιωναζισμό: Γάλλοι εργάτες εμπόδισαν τη φόρτωση υλικών για την Εlbit – Υγειονομικοί φορείς στη Βρετανία διέκοψαν σχέσεις με σιωνιστική φαρμακευτική

12 Οκτ 2026, 14:58
Πολιτική

Oταν ο Μητσοτάκης και οι υπουργοί του «φιλούσαν τον fucking ass» της Γκίλφοϊλ

12 Οκτ 2026, 14:28
Εργατικά

Motor Oil: Δύο νεκροί εργάτες και συνδικάτα σε ρόλο ουδέτερων παρατηρητών

12 Οκτ 2026, 12:32
Καταστολή

Δημητράς – Ολσεν: Η δίκη αναβλήθηκε, η ομηρία συνεχίζεται

12 Οκτ 2026, 09:50
Εργατικά

Εργαζόμενοι Παίδων Πεντέλης: Συμπαράσταση στους διωκόμενους εργαζόμενους του ΨΝΑ

12 Οκτ 2026, 00:05
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 12 Οκτώβρη

12 Οκτ 2026, 00:01
Εκδηλώσεις

Εκδήλωση της Δικτύωσης: «7 Οκτώβρη 2023: Ενας ηρωικός Κατακλυσμός»

Παρασκευή 16/10, 7 μμ, αίθουσα Παναρκαδικής

11 Οκτ 2026, 11:01
Αγροτικά

Η ευλογιά των αιγοπροβάτων επιμένει, παρά την γκεμπελίστικη κυβερνητική προπαγάνδα

11 Οκτ 2026, 10:38
Οικονομία

Πρωθυπουργός των βιομήχανων και των εμποροσπιτάδων

11 Οκτ 2026, 10:17
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 11 Οκτώβρη

11 Οκτ 2026, 00:01
Εργατικά

Ενας νεκρός εργάτης και ένας χαροπαλεύει – Νέο έγκλημα στη Motor Oil των Βαρδινογιάννηδων

Η αστυνομία συνέλαβε ως υπεύθυνο τον επικεφαλής του εργολαβικού συνεργείου

10 Οκτ 2026, 12:41
Διεθνή

Ανίς Αλ-Ντάρμπι: σύντροφος του Σινουάρ μέχρι την τελευταία του πνοή!

10 Οκτ 2026, 09:35
Πολιτική

ΣΗΜΕΡΑ 2 μμ: Ολες-όλοι στη διαδήλωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό και την Αντίστασή του

Σάββατο 10 Οκτώβρη 2026, 14:00 | Πάρκο Ελευθερίας – πορεία προς τις πρεσβείες των ΗΠΑ και του Ισραήλ

10 Οκτ 2026, 00:05
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

10 Οκτ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 10 Οκτώβρη

10 Οκτ 2026, 00:01
Πολιτική

Μπάζωμα στα Τέμπη: Ο διοικητής της Τροχαίας προειδοποιούσε, ο Τριαντόπουλος με τον Αγοραστό τον «έγραφαν»

9 Οκτ 2026, 19:49
Εργατικά

Αθώοι πανηγυρικά οι συνδικαλιστές του Πειραιά – Χαστούκι σε κυβέρνηση – υπ. Παιδείας

9 Οκτ 2026, 15:03
Διεθνή

Η Kpler υποψιάζεται ότι οι παραγωγοί του Κόλπου πληρώνουν το Ιράν για ασφαλή διέλευση από το Ορμούζ

9 Οκτ 2026, 14:57
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 12 Οκτώβρη

Ημέρα αλληλεγγύης στους ιθαγενείς λαούς.

Ημέρα κατά της αρθρίτιδας.

Ημέρα κατά της πείνας.

Ημέρα ξενώνων και παρηγορητικής φροντίδας.

Ημέρα όρασης.

Ημέρα ισπανικής γλώσσας.

Ευρωπαϊκή ημέρα ραδιοφωνίας.

Ισπανία: Εθνική γιορτή.

Σουδάν: Ημέρα δημοκρατίας.

ΗΠΑ: Ημέρα Κολόμβου (1492).

1944: Αποχωρούν οι Γερμανοί από Αθήνα και Πειραιά – Απελευθέρωση (για μικρό χρονικό διάστημα) μετά από 42 μήνες ναζιστικής κατοχής.

1969: Βόμβα στο ξενοδοχείο «Γαλαξίας» της οδού Ακαδημίας, κατάλυμα αμερικανών αξιωματικών.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Είχα την συγκλονιστική Χαρά, Τιμή και Απόλαυση να παρίσταμαι και να ακούσω ζωντανά την πιο σπουδαία πολιτική ομιλία που έχω ακούσει στην ζωή μου. Ο Υπουργός των Εξωτερικών των ΗΠΑ @SecRubio δεν μίλησε σήμερα στην Πνύκα, μπροστά από την Ακρόπολη μόνον ως ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, αλλά ως ο πολιτικός εκπρόσωπος των ανθρώπων της Δύσης που ζούσαν, που ζουν και που θα ζήσουν στο μέλλον. Έκανε μια αληθινά Ιστορικών διαστάσεων ομιλία. Περιττό να πω ότι συμφωνώ σε όσα είπε στο 100% και ότι ως Έλλην αισθάνομαι υπερήφανος για το βάθος του θαυμασμού του για τους προγόνους μας αλλά και ως Υπουργός αυτής της Κυβερνήσεως για την δημόσια αναγνώριση του στην αξιοπιστία και στην επιτυχία της Χώρας μας σήμερα. Η Ελλάδα, η Ρώμη και ο Χριστιανισμός συνθέτουν τον Δυτικό Πολιτισμό και η παρακμή του πρέπει να τελειώσει και να ξαναβρεί η Δύση τις ρίζες, τις αξίες και το πνεύμα της που την έκαναν για αιώνες κυρίαρχη. Πραγματικά αξίζουν πολλά εύγε αλλά και ευχαριστώ στον κ. Ρούμπιο για την σημερινή του ομιλία.

Αδωνις Γεωργιάδης

(Εντάξει, εμετός. Προσέξτε, όμως, την επιτηδευμένη μίμηση του ύφους του Τραμπ, με κεφαλαία γράμματα σε ορισμένες λέξεις και κάποια βροντώδη επίθετα. Δεν είναι χωρίς σημασία. Ο ακροδεξιός-νεοφιλελεύθερος τηλεπλασιέ-τηλεμαϊντανός-υπουργός Υγείας του Μητσοτάκη ήξερε ότι θα προκαλέσει. Διάλεξε σκόπιμα να γράψει αυτό το έμεσμα, ξεπερνώντας κάθε άλλο δεξιό πολιτικό ή δημοσιογράφο στην Ελλάδα. Ολοι οι άλλοι έγλειψαν πατόκορφα τον Ρούμπιο αλλά με… στιλ και… αντικειμενικότητα. Προσπάθησαν να εμφανιστούν σοβαροί και… αξιοπρεπείς. Συνασπίστηκαν μάλιστα γύρω από τη θέση ότι ο Ρούμπιο δεν είναι σαν τους Τραμπ και Βανς αλλά είναι ένας παραδοσιακός Ρεπουμπλικανός. Μόνο ο ακροδεξιός-νεοφιλελεύθερος Σπυράδωνης κινήθηκε σε ρυθμό MAGA. Το μήνυμά του δεν αποδέκτες τόσο το δεξιό και ακροδεξιό κοινό στην Ελλάδα όσο ΤΗΝ πρεσβεία και το  ΜΑGA. Θέλησε να προβληθεί ως ο μοναδικός γνήσιος εκπρόσωπος του τραμπισμού στην ελληνική Δεξιά, ώστε να ενεργοποιήσει τις κεραίες ΤΗΣ πρεσβείας και να γίνει ο εκλεκτός της. Να διεκδικήσει την υποστήριξή ΤΗΣ και την υποστήριξη του MAGA, επειδή ξέρει ότι δεν αργεί η ώρα που θα διεκδικήσει την ηγεσία της ΝΔ με αντίπαλο τον… αριστερό Δένδια)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo