Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σιωνιστικά θρασίμια έβρισαν ιδιοκτήτρια καταστήματος στη Νάξο, απαιτώντας να κατεβάσει την παλαιστινιακή σημαία!
  • Προσπάθεια φίμωσης και εξόντωσης οι διώξεις εκπαιδευτικών και Συλλόγων για συνδικαλιστικούς λόγους
  • Η Κοόρτη του Φοίνικα
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 20 Ιούνη
  • Πορτραίτα ηρώων
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»Νέα κόλπα, ίδια κατάληξη στη δίκη του νεοναζιστικού μορφώματος «Σπαρτιάτες»
Πολιτική

Νέα κόλπα, ίδια κατάληξη στη δίκη του νεοναζιστικού μορφώματος «Σπαρτιάτες»

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr13 Μαρ 2025, 11:50

Ολα έδειχναν πως τα ψέματα τελείωσαν και πως η δίκη των βουλευτών του νεοναζιστικού μορφώματος «Σπαρτιάτες» με την κατηγορία της «εξαπάτησης εκλογέων» θα ξεκινούσε στο Α’ Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων. Πλην, όμως, η κατάληξη ήταν και πάλι η ίδια: μια ακόμα διακοπή (δεύτερη στη σειρά), που προοιονίζεται άλλη μία αναβολή στις 4 Απρίλη.

Με την έναρξη της διακοπείσας δίκης σήμερα, οι Κασιδιαραίοι, Μανούσος, Δημητροκάλλης και Βαλτογιάννης, ζήτησαν αναβολή, επειδή πρέπει να παραστούν στην ορκωμοσία του προέδρου της Δημοκρατίας. Το ίδιο και ο Στιγκαίος, Κόντης. Επιπλέον, ο δικηγόρος του Μανούσου δήλωσε κώλυμα.

Ο Κασιδιάρης γνωστοποίησε ότι δε ζήτησε μεταγωγή από τη φυλακή Δομοκού για να παραστεί στη δίκη, ενώ η δικηγόρος του Πανταζή δήλωσε κώλυμα και ζήτησε αναβολή. Η συνεργάτιδά της που μετέφερε το αίτημα κατέθεσε και τον ισχυρισμό ότι δεν είχε ενημερωθεί για την ημέρα επανάληψης της διακοπείσας δίκης!

Ο Στίγκας ήταν παρών και υπήρχε ένα κλίμα για ορκωμοσία του (είναι ο βασικός μάρτυρας) και μετά διακοπή της δίκης. Αν ο Στίγκας ορκιζόταν, η δίκη θα ξεκινούσε και δε θα υπήρχε περιθώριο άλλης αναβολής.

Ο εισαγγελέας πρότεινε να απορριφτούν τα αιτήματα αναβολής, η πρόεδρος διέκοψε και όταν επανήλθε ανακοίνωσε ότι όλα τα αιτήματα αναβολής, κατηγορούμενων και συνηγόρων υπεράσπισης, απορρίπτονται. Ο Στίγκας, όμως, είχε αποχωρήσει από τη διαδικασία για να πάει στην ορκωμοσία του Τασούλα, όπως ειπώθηκε.  Γινόταν σκέψεις για διακοπή μέχρι αργά το μεσημέρι, ώστε να επιστρέψει ο Στίγκας και να ορκιστεί, για να ξεκινήσει επιτέλους η δίκη, όταν ένας συνήγορος δήλωσε ότι πρέπει να πάρει εξουσιοδότηση από τον εντολέα του για να δεχτεί να ορκιστεί ο Στίγκας και μετά να διακοπεί η δίκη. Τον ακολούθησαν και άλλοι συνήγοροι υπεράσπισης.

Εγινε νέα διακοπή για τις 10:30, για να φέρουν οι συνήγοροι εξουσιοδοτήσεις από τους πελάτες τους. Μετά από αυτή τη διακοπή, οι συνήγοροι των Δημητροκάλλη και Βαλτογιάννη ανακοίνωσαν ότι οι πελάτες τους δεν τους έδωσαν εξουσιοδότηση, διότι θέλουν να είναι οι ίδιοι παρόντες στο δικαστήριο! Και η Πανταζή (συνήγορος του Κασιδιάρη) διεμήνυσε ότι θέλει να είναι παρούσα! Οπότε, το δικαστήριο προσανατολίστηκε σε νέα διακοπή και άρχισαν να αναζητούν την κατάλληλη ημερομηνία, καταλήγοντας στις 4 Απρίλη.

Η συνεδρίαση της 4ης Απρίλη, όμως, θα είναι η τρίτη, μετά από δύο διακοπές, και οι Δικηγορικοί Σύλλογοι απαγορεύουν στα μέλη τους να συμμετέχουν σε τρίτη μετά από διακοπές συνεδρίαση. Ενας από τους συνηγόρους το είπε ευθέως: Δε θα «φάω» πειθαρχικό από το σύλλογό μου συμμετέχοντας σε τρίτη μετά από διακοπές συνεδρίαση.

Η πρόεδρος ζήτησε από τους συνηγόρους να φέρουν στις 4 Απρίλη χαρτιά ότι υπέβαλαν αιτήσεις στους Δικηγορικούς Συλλόγους να τους χορηγηθεί άδεια για να παραστούν στη συγκεκριμένη δίκη. Ο εισαγγελέας της έδρας είπε ότι θα αποτανθεί στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών, προκειμένου να ζητήσει από τους Δικηγορικούς Συλλόγους να εξαιρέσουν τη συγκεκριμένη δίκη.

Να ‘χαμε να λέγαμε. Σημασία έχει πως παίζοντας ένα νέο επεισόδιο της ίδιας γκροτέσκας παράστασης, οι βουλευτές του σιωναζιστικού μορφώματος και οι συνήγοροί τους κατάφεραν για μια ακόμα φορά να πετύχουν δεύτερη κατά σειρά διακοπή, ώστε στην επόμενη συνεδρίαση να αναλάβουν (για μια φορά ακόμα) δράση οι συνήγοροι, επικαλούμενοι τη σχετική απαγόρευση των Δικηγορικών Συλλόγων, ώστε να πετύχουν μια ακόμα αναβολή και το γαϊτανάκι να ξαναρχίσει.

Γράφαμε την περασμένη Παρασκευή, 7 Μάρτη: Το δικαστήριο αποφάσισε διακοπή για τις 13 Μάρτη. Περιμένουμε να δούμε τι θα μηχανευτούν την επόμενη εβδομάδα και πώς θα μοιράσουν τους ρόλους, για να ζητήσουν αναβολή και να πάρουν ενδεχομένως δεύτερη διακοπή, ώστε την επόμενη φορά να αναλάβουν οι δικηγόροι και να επιβάλουν την αναβολή, επικαλούμενοι ότι δεν έχουν άδεια από τους Δικηγορικούς Συλλόγους.

Είδαμε τι μηχανεύτηκαν. Αποδείχτηκε και πάλι ότι παίζουν το παιχνίδι όλοι μαζί, Κασιδιαραίοι και Στιγκαίοι. Γιατί όλοι έχουν όφελος από τις συνεχείς διακοπές/αναβολές, ώστε να μην προχωρήσει η δίκη στο Εκλογοδικείο και θεωρηθούν έκπτωτοι, οπότε θα χάσουν τις παχυλές βουλευτικές απολαβές και τα άλλα προνόμια.

Κανονική κοροϊδία

Η ποινική δίκη για «εξαπάτηση του εκλογικού σώματος» πρωτοεισήχθη στις 19 Ιούνη του 2024. Δύο από τους βουλευτές του μορφώματος επικαλέστηκαν κώλυμα συνηγόρου και η δίκη διακόπηκε για τις 16 Ιούλη. Τότε εμφανίστηκαν και πάλι δύο του μορφώματος και επικαλέστηκαν κώλυμα συνηγόρου, ζητώντας αναβολή. Ο εισαγγελέας της έδρας πρότεινε νέα διακοπή. Τότε, δύο από τους συνηγόρους υπεράσπισης (Πανταζή και Ζωγράφος) δήλωσαν ότι δεν πρόκειται να παραστούν σε συνεδρίαση μετά από δεύτερη διακοπή. Το δικαστήριο αποφάσισε αναβολή επ’ αόριστο.

Η δίκη ξαναορίστηκε για τις 16 Οκτώβρη. Οι νεοναζιστές ζήτησαν και πάλι αναβολή. Χαλκιάς και Κόντης επικαλέστηκαν… απασχόληση στη Βουλή, ενώ ο ο Ζερβέας κώλυμα του συνηγόρου του Ζωγράφου. Το δικαστήριο έδωσε διακοπή για τις 31 Οκτώβρη.

Στις 31 Οκτώβρη απουσίαζε ο Στίγκας. Η πρόεδρος διέκοψε μέχρι τις 11 πμ, δηλώνοντας ότι η δίκη θα γίνει οπωσδήποτε. Ο Στίγκας… αναζητήθηκε, αλλά… δεν βρέθηκε. Το δικαστήριο αποφάσισε δεύτερη διακοπή για τις 22 Νοέμβρη, ζητώντας από τους συνηγόρους υπεράσπισης να δεσμευτούν ότι θα ζητήσουν άδεια από τον ΔΣΑ για να παραστούν σε δίκη μετά από δύο διακοπές. Φυσικά, κανένας δικηγόρος δεν δεσμεύτηκε ότι θα πάρει τέτοια άδεια. Δεν είναι υποχρεωμένος.

Γραψαμε τότε: «Προβλέπουμε ότι στις 22 Νοέμβρη κάποιοι θα αρνηθούν να παραστούν σε δίκη μετά από δύο διακοπές, επικαλούμενοι τη σχετική απόφαση του ΔΣΑ και το γεγονός ότι δεν επίκειται παραγραφή της υπόθεσης, και θα δοθεί νέα αναβολή, για να συνεχιστεί το ίδιο βιολί». Τελικά, δε χρειάστηκε να μπουν μπροστά οι συνήγοροι, αφού ανέλαβε ο… χτυπημένος από την κορτιζόνη Στίγκας. Στις 20 Δεκέμβρη, μετά από τρίτη διακοπή, οι συνήγοροι των Ζερβέα, Δημητριάδη και Κόντη, προσκόμισαν έγγραφα από τους Δικηγορικούς Συλλόγους Αθήνας, Λειβαδιάς και Θεσσαλονίκης, αντίστοιχα, που δεν τους δίνουν άδεια να συμμετάσχουν σε δίκη μετά από τρεις διακοπές.

Εχει σημασία να τονιστεί πως και οι τρεις παραπάνω βουλευτές παραμένουν στο νεοναζιστικό μόρφωμα, δίπλα στον Στίγκα. Αποκαλύφθηκε, λοιπόν, ότι και οι δύο πλευρές κάνουν οργανωμένα τη μεθόδευση των συνεχών διακοπών και αναβολών,.

Η συνήγορος του Κασιδιάρη φαίνεται πως δεν απευθύνθηκε στον ΔΣΑ, αλλά έβαλε μια άλλη δικηγόρο να φέρει ένα χαρτί από τον ΔΣ Πειραιά για να παραστεί. Ηταν όμως τόσο κακογραμμένο αυτό το χαρτί που η πρόεδρος δεν το δέχτηκε. Σημειωτέον πως την προηγούμενη φορά η Πανταζή (συνήγορος Κασιδιάρη) είχε δηλώσει πως πήρε άδεια από τον ΔΣΑ. Αν είχε πάρει τότε, γιατί δεν πήρε και στις 20 Δεκέμβρη; Είναι προφανές ότι ψευδόταν. Ο Κασιδιάρης ήταν στο Εφετείο, όχι ως κρατούμενος αλλά ως αδειούχος, με νέα εννιαήμερη άδεια.

Στις 7 Μάρτη ο Κασιδιάρης δεν είχε ζητήσει μεταγωγή. Οπως αποκαλύφτηκε, από τις 27 Φλεβάρη είχε στείλει δήλωση ότι δεν προτίθεται να ζητήσει μεταγωγή για να παραστεί. Ενώ η συνήγορός του μήνυσε στο δικαστήριο πως είχε απασχόληση σε άλλο δικαστήριο. Αυτοί που υποτίθεται ότι επείγονταν να γίνει η δίκη οπωσδήποτε, φρόντισαν να προσθέσουν έναν ακόμα λόγο αναβολής ή διακοπής.

Με την επ’ αόριστο αναβολή της ποινικής δίκης, αναβάλλεται επ’ αόριστο και η απόφαση του Εκλογοδικείου. Για όσο πάει… Ακόμα και η ποινική δίκη, αυτή καθεαυτή, με δίωξη που ασκήθηκε μετά από παραγγελία της εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γεωργίας Αδειλίνη, έχει όλα τα χαρακτηριστικά ενός σκανδάλου.

Η Γ. Αδειλίνη έκανε προσωπικά έρευνα μετά το γνωστό σόου του Στίγκα στη Βουλή, όπου κατήγγειλε εκβιασμούς και «Greek mafia», φωτογραφίζοντας τον Κασιδιάρη. Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου «βρήκε» ότι το αδίκημα της εξαπάτησης του εκλογικού σώματος διέπραξαν οι 11 βουλευτές του κόμματος, όχι όμως ο πρόεδρος του κόμματος Στίγκας! Ως ηθικός αυτουργός παραπέμπεται ο Κασιδιάρης και ως συνεργός ένας δικηγόρος που το βράδυ των εκλογών του Ιούνη 2023 διέθεσε το γραφείο του για να κάνει πανηγυρικές δηλώσεις ο Στίγκας και οι υπόλοιποι.

Γιατί δεν είναι κατηγορούμενος και ο Στίγκας; Η άποψη ότι… παραπλανήθηκε και… δεν ήξερε δεν αντέχει σε κριτική. Προσβάλλει τη νοημοσύνη μας. Ο ίδιος ο Στίγκας ευχαριστούσε τον Κασιδιάρη και χαρακτήριζε τη βοήθειά του «κηροζίνη» που οδήγησε το μόρφωμα στη Βουλή. Ο Κατσιβαρδάς, ως εκπρόσωπος Τύπου του Στίγκα, έκανε δηλώσεις μαζί με τη δικηγόρο και πορτ παρόλ του Κασιδιάρη, Πανταζή, ανακοινώνοντας τη συνεργασία.

Είναι φανερό ότι παίχτηκαν πολιτικά παιχνίδια από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, στα οποία συνέπραξε η διορισμένη απ’ αυτήν ανώτατη ηγεσία της αστικής Δικαιοσύνης. Εμείς από την πρώτη στιγμή γράψαμε ότι τους νεοναζιστές Κασιδιαραίους τους έβαλε στη Βουλή ο Μητσοτάκης, προσδοκώντας ότι θα κόψουν ψήφους από τον Βελόπουλο αλλά δε θα πιάσουν το 3%. Τελικά έπιασαν πάνω από 4% και μπήκαν στη Βουλή, όπως και η «Νίκη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ

Εβαλαν τους Κασιδιαραίους στη Βουλή και τώρα παριστάνουν τους έκπληκτους

Ο Μητσοτάκης έβαλε τους νεοναζιστές στη Βουλή

Εκτύπωση 🖨
«ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ» ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ ΣΤΙΓΚΑΣ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΣαν σήμερα 13 Μάρτη
Επόμενο άρθρο Αιλουροειδές ο Τραμπαρίφας

Σχετικά Αρθρα

Σιωνιστικά θρασίμια έβρισαν ιδιοκτήτρια καταστήματος στη Νάξο, απαιτώντας να κατεβάσει την παλαιστινιακή σημαία!

Πολιτική 20 Ιούν 2026, 19:35

Ποιος και γιατί φοβάται την Παρασκευή Τυχεροπούλου και την αποκλείει από τον «νέο ΟΠΕΚΕΠΕ»;

Εντελώς ξεδιάντροπα, με φωτογραφική διάταξη, ο Πιτσιλής στέλνει στη «βαθιά κατάψυξη» την υπάλληλο που πρωταγωνίστησε στην αποκάλυψη του σκανδάλου των παράνομων επιδοτήσεων

Πολιτική 16 Ιούν 2026, 18:59

Πάλι ηγέτης διεθνούς κύρους ο «απομονωμένος»…

Πολιτική 15 Ιούν 2026, 12:02

Μαργαριτάρια και γαϊδουράγκαθα, ΜαρΚα μ’ έκαψες…

Πολιτική 12 Ιούν 2026, 13:22

Σκάνδαλο υποκλοπών: Νέο κοινοβουλευτικό πραξικόπημα ετοιμάζει ο Μητσοτάκης

Πολιτική 11 Ιούν 2026, 21:26

Περονόσπορος θερίζει γενικούς γραμματείς

Πολιτική 11 Ιούν 2026, 19:32
Ροή Ειδήσεων
Πολιτική

Σιωνιστικά θρασίμια έβρισαν ιδιοκτήτρια καταστήματος στη Νάξο, απαιτώντας να κατεβάσει την παλαιστινιακή σημαία!

20 Ιούν 2026, 19:35
Εργατικά

Προσπάθεια φίμωσης και εξόντωσης οι διώξεις εκπαιδευτικών και Συλλόγων για συνδικαλιστικούς λόγους

20 Ιούν 2026, 18:59
Διεθνή

Η Κοόρτη του Φοίνικα

20 Ιούν 2026, 09:36
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

20 Ιούν 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 20 Ιούνη

20 Ιούν 2026, 00:01
Διεθνή

Πορτραίτα ηρώων

19 Ιούν 2026, 20:24
Διεθνή

Λίβανος: Οι σιωναζιστές παριστάνουν τους… αμυνόμενους

19 Ιούν 2026, 19:52
Διεθνή

Το σκληρό ροκ της Τεχεράνης και οι «τελευταίοι» σπασμοί του κτήνους

Σιωναζιστής αντισυνταγματάρχης και τρεις στρατιώτες σκοτώθηκαν από πυρά των μαχητών της Χεζμπολά

19 Ιούν 2026, 14:43
Κόντρες

Πήρες κάνα φράγκο ή τζάμπα την έκανες τη διαφήμιση;

19 Ιούν 2026, 11:41
Η παπάρα

Ο πολεμοκάπηλος οσφυοκάμπτης παριστάνει τον ειρηνόφιλο

19 Ιούν 2026, 10:31
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 19 Ιούνη

19 Ιούν 2026, 00:01
Καταστολή

Τρομοκρατικός «ποινικός λαϊκισμός»

18 Ιούν 2026, 22:21
Παιδεία

Τα ξένα funds «κατάπιαν» ως τώρα 10 ιδιωτικά σχολεία

18 Ιούν 2026, 21:00
Διεθνή

Mεγάλες απώλειες του σιωναζιστικού στρατού στον νότιο Λίβανο μέσα σε μια μέρα

18 Ιούν 2026, 20:55
Παιδεία

Αναλγησία: Απέρριψαν την μεταγραφή φοιτήτριας που έχει πατέρα με 80% αναπηρία και εισόδημα κάτω από 6.000 ευρώ!

18 Ιούν 2026, 20:17
Διεθνή

Σιωνιστής τουρίστας μαχαίρωσε τρεις Κύπριους (τον ένα σοβαρά) στην Αγία Νάπα

18 Ιούν 2026, 19:13
Διεθνή

Πονάνε, ωρέ Μπριζίτ, τα παλικάρια;

18 Ιούν 2026, 14:53
Διεθνή

Ο αποκαλυπτικός θρήνος ενός συνεπούς σιωνιστή

18 Ιούν 2026, 13:54
Διεθνή

Πήγαν για μαλλί και βγήκαν κουρεμένοι οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές

Πεζεσκιάν και Τραμπ υπέγραψαν από απόσταση το Μνημόνιο Κατανόησης

18 Ιούν 2026, 12:29
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Ιούνη

18 Ιούν 2026, 00:01
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 20 Ιούνη

Ημέρα surfing.

Ημέρα του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

Σενεγάλη: Ημέρα ανεξαρτησίας (1960).

Αργεντινή: Ημέρα σημαίας.

1928: Βουλευτής της συμπολίτευσης πυροβολεί μέσα στη γιουγκοσλαβική βουλή σκοτώνοντας δύο βουλευτές της αντιπολίτευσης και τραυματίζοντας άλλους δύο.

1944: Ιδρύεται η CIA.

1955: Συλλαμβάνονται ο ΓΓ του ΚΚ Αλγερίας και άλλα εκατό άτομα.

1962: Το ΚΚΕ αποκαθιστά τον Αρη Βελουχιώτη που είχε αποκηρύξει.

1963: Εγκαθίσταται το “κόκκινο τηλέφωνο” Ουάσινγκτον – Μόσχας.

1978: Βόμβα ακροδεξιών στον κινηματογράφο “Ρεξ” κατά τη διάρκεια προβολής σοβιετικής ταινίας, δεκαπέντε τραυματίες.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Η Ελλάδα χαιρετίζει την επίτευξη της συμφωνίας μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ιράν, όπως και κάθε πρωτοβουλία η οποία θα συμβάλει στην εκτόνωση της έντασης στην περιοχή. Είμαστε πάντα υπέρμαχοι της διπλωματικής λύσης για την αντιμετώπιση τέτοιων ζητημάτων.

Κυριάκος Μητσοτάκης

(Αυτός δεν είναι που στήριζε δημόσια την εισβολή αμερικανών κομάντο στη Βενεζουέλα και την απαγωγή του προέδρου της χώρας Νικολάς Μαδούρο; «Ο Νικολάς Μαδούρο ήταν επικεφαλής μιας βάναυσης και καταπιεστικής δικτατορίας που προκάλεσε αδιανόητο πόνο στον λαό της Βενεζουέλας. Το τέλος του καθεστώτος του προσφέρει νέα ελπίδα για τη χώρα. Δεν είναι η στιγμή να σχολιάσουμε τη νομιμότητα των πρόσφατων ενεργειών»! Αυτός δεν είναι που συντασσόταν με τους αμερικανοσιωνιστές συμμάχους του με στόχο την ανατροπή της ιρανικής κυβέρνησης διά της πολεμικής βίας; Την έχουν εξαφανίσει εκείνη τη δήλωση, αλλά έγινε: «Η Ελλάδα, ως διαχρονικός πυλώνας σταθερότητας και δημοκρατικών αξιών στην Ανατολική Μεσόγειο, δεν μπορεί να μένει αδιάφορη απέναντι σε καθεστώτα που απειλούν την παγκόσμια ασφάλεια και καταπιέζουν τους λαούς τους. Στηρίζουμε το αναφαίρετο δικαίωμα του ιρανικού λαού να ζήσει σε μια ελεύθερη, ανοιχτή και δημοκρατική κοινωνία. Η αποκατάσταση της δημοκρατικής νομιμότητας στην Τεχεράνη δεν είναι μόνο αίτημα των καιρών, αλλά προϋπόθεση για τη μόνιμη ειρήνη στην περιοχή. Είμαστε σε πλήρη συντονισμό με τους συμμάχους μας για τη διασφάλιση αυτού του στόχου». Και ο ακροδεξιός «αυτοφωράκιας» του Μητσοτάκη έγραφε σε μακροσκελέστατη ανάρτηση-ύμνο του σιωναζισμού: «Είμαι υπερήφανος που η Ελλάδα μας, υπό την ηγεσία του @kmitsotakis σε όλη αυτή την προσπάθεια του Ισραήλ έμεινε πιστή σύμμαχός του μέχρι το τέλος και δεν τους εγκαταλείψαμε ακόμη και όταν όλοι οι φανατικοί αντισημίτες αριστεριστές και ακροδεξιοί μας πίεζαν και μας έβριζαν στην Βουλή, στους δρόμους στο διαδίκτυο και παντού. Είμαστε με το Ισραήλ και είμαστε υπερήφανοι για αυτό. Μακάρι το Ιράν και ο σπουδαίος λαός της Περσίας να αναπνεύσει τον αέρα της Ελευθερίας που του αξίζει. Υγ. Φυσικά χωρίς τις ΗΠΑ και ειδικά τον Πρόεδρο @realDonaldTrump @POTUS όλα αυτά δεν θα είχαν συμβεί και η ιστορία αυτό θα του το πιστώσει». Η ήττα των αμερικάνων ιμπεριαλιστών στο Ιράν είναι ήττα και των πολεμοκάπηλων, οσφυοκαμπτών πολιτικών μπανανιών, όπως ο Μητσοτάκης, που τώρα παριστάνουν τους… διαχρονικούς υποστηρικτές της ειρήνης)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo