Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Η Ημέρα του Κλόουν
  • Της Γάζας οι χαρταετοί θα ξαναπετάξουν
  • Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης υπόσχονται στήριξη στην κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του οικονομικού πολέμου
  • Σαν σήμερα 26 Αυγούστου
  • Ενα σπάνιο γεγονός
  • Μετά τας πανηγύρεις
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»Mε το όνειρο του βαλκανιάρχη της ΕΕ και του ΝΑΤΟ
Πολιτική

Mε το όνειρο του βαλκανιάρχη της ΕΕ και του ΝΑΤΟ

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr5 Απρ 2019, 06:57

Μπορεί η αντιπολίτευση να διατυμπάνιζε ότι «οι επιχειρηματίες γύρισαν την πλάτη στον Τσίπρα και δεν πάνε μαζί του στα Σκόπια», όμως αν ρίξει κανείς μια ματιά στα ονόματα των καπιταλιστών που συμμετείχαν στην πρωθυπουργική αποστολή, θα βρει όλα τα «βαριά» ονόματα της ελληνικής κεφαλαιοκρατίας: Μυτιληναίος, Κοπελούζος, Στασινόπουλος (Βιοχάλκο), Περιστέρης (ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ), Παπακωνσταντίνου (Motor Oil των Βαρδινογιάννηδων), Κουτσιανάς (Apivita), Κοντομηνάς κ.ά. Οπως αντιλαμβάνεστε, το ότι δεν πήγαν ο ιδιοκτήτης της παστελοποιίας Σερρών και της ραβανοποιίας Βεροίας, ουδόλως απασχόλησε τον Τσίπρα και τους υπόλοιπους καπιταλιστές.
 
«Οι επιχειρηματίες έχουν κίνητρα πολύ καθαρά, έχουν ένστικτο και προηγούνται των πολιτικών εξελίξεων», εξηγούσε ο Βενιζέλος σε ραδιοφωνική του μετάδοση. Και κατέληγε: «Τίποτα δεν παρεμπόδιζε την παρουσία τους και ήταν πάρα πολύ η παρουσία τους ούτως ή άλλως». Σωστό είναι αυτό. Οι έλληνες καπιταλιστές έκαναν μπίζνες στη Δημοκρατία της Μακεδονίας (ως τέτοια την αναγνώριζαν τότε στα διάφορα έγγραφα που υπέγραφαν), ακόμα και στις πιο σκληρές περιόδους του «μακεδονικού αγώνος». Τότε γιατί ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έβαλαν κάποιους δικούς τους καπιταλιστές να μην πάνε με τον Τσίπρα στα Σκόπια και πανηγύριζαν ότι «οι επιχειρηματίες γύρισαν την πλάτη στον Τσίπρα»;
 
Πολιτικό ήταν, όπως αντιλαμβάνεστε το ζήτημα, όχι οικονομικό-επιχειρηματικό. Κάποιοι καπιταλιστές (σίγουρα όχι οι μεγάλοι) αρνήθηκαν να πάνε με την «αποβατική» αποστολή του Τσίπρα, όμως δεν έχουν «γυρίσει την πλάτη» στις μπίζνες. Οι μπίζνες είναι το ύψιστο… εθνικό θέμα. Στον Τσίπρα απαγόρευαν ακόμα και το Βόρεια Μακεδονία, αυτοί όμως -χρόνια τώρα- έκαναν μπίζνες με τη Δημοκρατία της Μακεδονίας. Και ο Τσίπρας, βέβαια, δεν ήθελε την κουστωδία των καπιταλιστών για να τους βοηθήσει να κάνουν μπίζνες. Για «γλάστρες» τους ήθελε. Για να δώσει την εικόνα του… ιμπεριαλιστή ηγέτη που πηγαίνει σε μια χώρα και έχει μαζί του καπιταλιστές που υπογράφουν συμφωνίες με το κράτος αυτής της χώρας ή με επιχειρήσεις της. Οπως κάνουν οι αμερικανοί και γάλλοι πρόεδροι και οι γερμανοί καγκελάριοι ένα πράμα.
 
Αυτοί που δεν πήγαν μαζί του ενήργησαν σύμφωνα με τις οδηγίες του κομματικού τους φορέα. Οι άλλοι, οι μεγάλοι καπιταλιστές της Ελλάδας, ποτέ δεν αρνούνται να λειτουργήσουν ακόμα και σαν «γλάστρες» ενός πρωθυπουργού. Μπορεί να έχουν κομματικές συμπάθειες (δες για παράδειγμα την οικογένεια Βαρδινογιάννη, με τους γνωστούς παραδοσιακούς δεσμούς με τη Δεξιά), όμως θέλουν πάντοτε να τα έχουν καλά με την εκάστοτε κυβέρνηση, με την οποία αναπτύσσουν σχέσεις «δούναι και λαβείν». Γι' αυτό και συνόδευσαν τον Τσίπρα, εν γνώσει τους ότι από επιχειρηματική σκοπιά το ταξίδι δεν τους προσέφερε τίποτα, αλλά με τη συνείδηση πρώτον ότι τους το ζήτησε ο πρωθυπουργός και δεύτερο ότι -ανεξάρτητα από τα πρόσκαιρα πολιτικά οφέλη που αναζητούσε ο Τσίπρας- η εικόνα μιας Ελλάδας-βαλκανιάρχη των ιμπεριαλιστών είναι οφέλιμη γενικά για την τάξη τους, αποτελεί μια καλή επένδυση για το μέλλον.
 
Τσίπρας και Ζάεφ θύμισαν… χαρούμενη εκδρομή. Αγκαλιές, φιλιά, σέλφι, έδειχναν σαν δυο αγαπημένοι φίλοι. Δεν ξέρουμε ποιες είναι οι πραγματικές σχέσεις τους σε προσωπικό επίπεδο, όμως έχουν ανάγκη και οι δύο να δείξουν σε όλο τον καπιταλιστικό κόσμο ότι άνοιξαν «μια νέα εποχή για τα Βαλκάνια». Δίνουν εξετάσεις στους ιμπεριαλιστές πάτρωνές τους, οι οποίοι σχεδίασαν τη Συμφωνία των Πρεσπών, για ν' ανοίξει ο δρόμος της υλοποίησης της στρατηγικής τους για τα Δυτικά Βαλκάνια. Σε εξαρτημένες χώρες όπως η Ελλάδα και η Μακεδονία, οι ιμπεριαλιστές επηρεάζουν -συχνά καθοριστικά- τις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις.
 
Εχουν όμως και εσωτερικά προβλήματα. Ο Ζάεφ έχει μπροστά του προεδρικές εκλογές, τις οποίες πρέπει να κερδίσει βάζοντας έναν δικό του άνθρωπο στη θέση του ακραίου εθνικιστή Ιβάνοφ. Κι ο Τσίπρας έχει έναν μαραθώνιο εκλογικών αναμετρήσεων, από τις οποίες πρέπει να βγει με τις λιγότερες δυνατές γρατζουνιές, για να μπορεί να παραμείνει στο παιχνίδι της εξουσίας και να σχεδιάσει τα επόμενα βήματά του. Επρεπε, λοιπόν, να δώσουν χαρακτήρα «πανηγυριού της ειρήνης και της συνεργασίας» σ' αυτή την πρώτη επίσημη επίσκεψη του ενός στην πρωτεύουσα του άλλου.
 
Σε ό,τι αφορά τον Τσίπρα, οι καπιταλιστές σε ρόλους γλαστρών προσέφεραν το απαραίτητο κύρος σ' αυτή του την επιδίωξη. Γι' αυτό και οι εθνικιστικοί τόνοι στο εσωτερικό ήταν εξαιρετικά κατεβασμένοι. Ποιος θα τολμούσε να μιλήσει για «προδοσία» και τα συναφή, με όλες τις μεγάλες καπιταλιστικές φαμίλιες παρούσες στα Σκόπια, στο πλευρό του Τσίπρα και των υπουργών του; Το έριξαν έτσι στις… λεπτομέρειες, τους… κινδύνους και τα παρόμοια.
 
Από άποψη ουσίας, το σημαντικότερο είναι η επικύρωση της συμφωνίας για την ανάληψη της αστυνόμευσης του εναέριου χώρου (air policing) της Βόρειας Μακεδονίας από την ελληνική πολεμική αεροπορία, καθώς και η συμφωνία για την εκπαίδευση από έλληνες στρατιωτικούς του στρατιωτικού προσωπικού της γειτονικής χώρας. Αυτό είναι ένα «δωράκι» που έκαναν οι Αμερικανοί και το ΝΑΤΟ στον Τσίπρα, για το πολιτικό κόστος που ανέλαβε υπογράφοντας τις Πρέσπες. Πλέον, το ελληνικό κράτος φιλοδοξεί να αναλάβει ευρύτερο περιφερειακό ρόλο στους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια.
 
Δεν είναι τυχαίο ότι με το που έφυγε ο Τσίπρας κατέφθασε στα Σκόπια ο υπουργός Αμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ. Η Τουρκία έχει αναπτύξει σχέσεις με τη Μακεδονία εδώ και χρόνια και ο Ακάρ πήγε προφανώς για να εξασφαλίσει ότι δε θα χαθούν περισσότερα. Η Τουρκία ενδιαφέρεται σ' αυτή τη φάση για πώληση στρατιωτικού εξοπλισμού κάθε είδους.
 
 

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΟ Αραχωβίτης επικοινωνεί με κτηνοτρόφο μέσω του Facebook και της λέει ψέματα!
Επόμενο άρθρο ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗΝ «ΚΟΝΤΡΑ» ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 6 ΑΠΡΙΛΗ

Σχετικά Αρθρα

Η… προστασία των ψαριών νέο πεδίο ελληνοτουρκικής εθνικιστικής αντιπαράθεσης

Πολιτική 25 Αυγ 2026, 11:14

Η πολεμοτρομοϋστερία είναι ο καπνός παραλλαγής που προσπαθεί να κρύψει τη συμμετοχή της Ελλάδας στον  ιμπεριαλιστικό πόλεμο κατά του Ιράν,

Πολιτική 20 Αυγ 2026, 20:51

Η σιωνιστική τύφλωση του Συνήγορου του Πολίτη

Πολιτική 20 Αυγ 2026, 15:09

Αγκαλιά με τους γενοκτόνους εγκληματίες πολέμου και κατά της ανθρωπότητας ο αρχιστράτηγος του Μητσοτάκη

Πολιτική 19 Αυγ 2026, 14:12

Αμυνα, Μπακέλα… άμυνα!

Πολιτική 10 Αυγ 2026, 05:55

Πιο βαθιά στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο των Αμερικανών σπρώχνει τη χώρα ο Μητσοτάκης

Στέλνει ελικόπτερα Apache στα ΗΑΕ

Πολιτική 9 Αυγ 2026, 11:47
Ροή Ειδήσεων
Κόντρες

Η Ημέρα του Κλόουν

26 Αυγ 2026, 20:26
Διεθνή

Της Γάζας οι χαρταετοί θα ξαναπετάξουν

26 Αυγ 2026, 11:00
Διεθνή

Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης υπόσχονται στήριξη στην κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του οικονομικού πολέμου

Eντατικές διπλωματικές διαβουλεύσεις στον Κόλπο

26 Αυγ 2026, 08:36
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 26 Αυγούστου

26 Αυγ 2026, 00:01
Διεθνή

Ενα σπάνιο γεγονός

25 Αυγ 2026, 21:16
Κόντρες

Μετά τας πανηγύρεις

25 Αυγ 2026, 20:43
Διεθνή

Tο σιωνιστικό λόμπι στις ΗΠΑ γίνεται βάρος ακόμα και για Ρεπουμπλικανούς

25 Αυγ 2026, 18:08
Πολιτική

Η… προστασία των ψαριών νέο πεδίο ελληνοτουρκικής εθνικιστικής αντιπαράθεσης

25 Αυγ 2026, 11:14
Διεθνή

Κίνδυνοι από τη στόχευση της UNRWA από τις ΗΠΑ και το Ισραήλ

25 Αυγ 2026, 05:53
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 25 Αυγούστου

25 Αυγ 2026, 00:01
Κόντρες

Make America Ηungry Αgain

24 Αυγ 2026, 20:09
Διεθνή

Ιράν: Δεν έχουμε πάρει επίσημη πρόσκληση να συμμετάσχουμε στη Συμφωνία της Μέκκας

24 Αυγ 2026, 19:18
Αγροτικά

Η ευλογιά των αιγοπροβάτων έχει ξαναφουντώσει και στο ΥΠΑΑΤ αυτοαποθεώνονται για την «εκρίζωση της πανώλης»

Χωρίς πρακτική αξία η απόφαση του WOAH για την πανώλη

24 Αυγ 2026, 13:26
Διεθνή

Το Ισραήλ ελέγχει το 42% της Δυτικής Οχθης καθώς οι εποικισμοί και τα φυλάκια φτάνουν τα 592

24 Αυγ 2026, 07:45
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 24 Αυγούστου

24 Αυγ 2026, 00:01
Διεθνή

Μαχμούντ Καμάτι: Τα όπλα της Αντίστασης είναι «κόκκινη γραμμή» για τη Χεζμπολά

23 Αυγ 2026, 18:44
Πολιτισμός

Η Οδύσσεια του Νόλαν και ο πολιτιστικός ιμπεριαλισμός

23 Αυγ 2026, 10:42
Ιστορία

Αγγλία και Γαλλία στήριζαν τον Χίτλερ, με την ελπίδα ότι θα επιτεθεί στη Σοβιετική Ενωση

87 χρόνια από το «Σύμφωνο Μολότοφ-Ρίμπεντροπ»

23 Αυγ 2026, 05:17
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 23 Αυγούστου

23 Αυγ 2026, 00:01
Διεθνή

Η ένοπλη Παλαιστινιακή Αντίσταση χαιρετίζει το ευρύ μέτωπο εκλογικής συνεργασίας

22 Αυγ 2026, 18:14
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 26 Αυγούστου

Μαλαισία: Ημέρα ανεξαρτησίας (1957).

ΗΠΑ: Ημέρα ισότητας γυναικών (1973).

1789: Διακήρυξη των δικαιωμάτων του ανθρώπου από τη Γαλλική Επανάσταση.

1926: Ο Γεώργιος Κονδύλης ανατρέπει το δικτατορικό καθεστώς του Θεόδωρου Πάγκαλου.

1935: 10.000 σταφιδοπαραγωγοί καταλαμβάνουν και καταστρέφουν δημόσια κτήρια της Πύλου μετά από πυρά αστυνομικών σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας τους. Τριήμερες μάχες σε όλη τη Μεσσηνία καταστέλλονται με τη βοήθεια του στρατού και του ναυτικού. Νεκροί και τραυματίες.

1961: Η Βιρμανία γίνεται η πρώτη Βουδιστική Δημοκρατία.

1972: Βόμβα στα γραφεία της Εμπορικής Τράπεζας (Σοφοκλέους).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Από το 2019 έχω βιώσει επαναλαμβανόμενα και συστηματικά -όπως και πολλά άλλα μέλη της κυβέρνησης- την προσπάθεια αποδόμησής μου ως προσώπου. Πρόκειται για μια τακτική που έχει ως βασικό στόχο να σπιλώσει το πρόσωπο επειδή δεν μπορεί να αποδομήσει το έργο. Τα παλαιοκομματικά οχυρά δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τις απαιτήσεις της πολιτικής τού σήμερα που ζητά λύσεις. Τι κάνουν λοιπόν; Οταν κάποιος παράγει απτό έργο με ισχυρό κοινωνικό αντίκτυπο -όπως είναι για παράδειγμα το «Προλαμβάνω»- το οποίο δεν μπορούν να αμφισβητήσουν, τότε επιχειρούν να σπιλώσουν το πρόσωπο. Η βασική τους προσέγγιση είναι να παρουσιάσουν άξιους ανθρώπους ως διεφθαρμένους, φαύλους, αναξιόπιστους για να πλήξουν την εμπιστοσύνη των πολιτών. Λες και ο πολίτης θα αμφισβητήσει την ίδια την πραγματικότητα, τα ίδια του τα μάτια και θα πιστέψει αυτά που λέει ή γράφει κάποιος για την πραγματικότητα που ζει ο ίδιος.

Ειρήνη Αγαπηδάκη

(Η κυρία μάς λέει για τον εαυτό της ότι είναι άξια, αδιάφθορη, αυτοδημιούργητη, αξιόπιστη και κυρίως ότι παράγει σημαντικό έργο με ισχυρό κοινωνικό αντίκτυπο. Ο ίδιος ο πολιτικός της προϊστάμενος, ο ακροδεξιός-νεοφιλελεύθερος τηλεπλασιέ-τηλεμαϊντανός-υπουργός Υγείας του Μητσοτάκη φαίνεται πως έχει διαφορετική γνώμη. Γι’ αυτό και δεν την παίρνει ποτέ μαζί του στις φιέστες κοπής κορδελών που πραγματοποιεί συνεχώς σε όλη τη χώρα. Παίρνει μόνο τη γενική γραμματέα του Βιλδιρίδη. Ενίοτε και τον υφυπουργό Θεμιστοκλέους. Την αναπληρώτρια υπουργό Αγαπηδάκη την έχει στο ψυγείο. Γι’ αυτό και η «δόλια» προσπαθεί να μείνει στον αφρό αυτοαποθεούμενη. Χωρίς να αντιλαμβάνεται ότι οι «πλάτες» που έχει και που την εκτόξευσαν σε αριστίνδην εκλογή στη Βουλή, μέσω της πρώτης θέσης στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ, ενώ μέχρι τότε ήταν ένα δεξιό διαδικτυακό τρολ που ασχολούνταν με τα «κακάκια του Πολάκη», δεν είναι ικανές να της εξασφαλίσουν άκοπα και μια θέση στην επόμενη Βουλή μέσω σταυροδοσίας)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo