Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • O αετός κι ο γυμνοσάλιαγκας
  • Υπάλληλος της Περιφέρειας Αττικής πήγε, συνοδεία μπάτσων, να συλλάβει συναδέλφους του!
  • Σήμερα στην Κόντρα: ’48, Αντίσταση στο μεγάλο εποικισμό
  • Σαν σήμερα 5 Δεκέμβρη
  • Tσίπρας προς αντιπολίτευση: Είστε άχρηστοι, αναλαμβάνω εγώ
  • Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις και το… τρολ Δένδιας
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»Kαι διαπλεκόμενος και κατεργαράκος
Πολιτική

Kαι διαπλεκόμενος και κατεργαράκος

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr26 Σεπ 2015, 00:00

Γράφαμε στο προηγούμενο φύλλο για τον κυρ-Αλέκο τον Φλαμπουράρη, τον μέντορα του Τσίπρα και υπουργό Επικρατείας στην κυβέρνησή του, που καμάρωνε σαν γύφτικο σκεπάρνι δίπλα στον γνωστό μεγαλοκαπιταλιστή Μελισσανίδη. Και τι απάντησε ο κυρ-Αλέκος; Οτι λασπολογούμε σε βάρος του. Διότι αυτός είναι αεκάρα κι όποτε μπορεί πάει στο γήπεδο. Ετυχε λοιπόν να πάει και στο ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα και να βρεθεί –όλως τυχαίως- να κάθεται δίπλα στον Μελισσανίδη στις θέσεις VIP του ΟΑΚΑ.

Και κάποιοι από εμάς τυχαίνει να είναι αεκτζήδες, κυρ-Αλέκο, αλλά όχι μόνο δεν μας κάνει παρέα ο Μελισσανίδης, αλλά έστειλε και τους μπράβους του να μας ξυλοκοπήσουν (στέλνοντας καμπόσους στο νοσοκομείο, άνδρες και γυναίκες αδιακρίτως), επειδή πάνω από την όποια οπαδική προτίμηση βάζουμε το συμφέρον αυτού του τόπου κι αυτού του λαού και γι’ αυτό προσπαθούμε να υπερασπιστούμε το Αλσος της Νέας Φιλαδέλφειας από τα αρπακτικά του σχέδια.

Τι έκανες εσύ τότε, κυρ-Αλέκο; Αυτό που δεν τολμάς να πεις στη συνέντευξή σου. Εκανες κρυφές συναντήσεις με τον Μελισσανίδη στα γραφεία του ομίλου του, συνοδευόμενος από τον Στρατούλη (γκεσέμι της ΛΑΕ πλέον) κι εκείνον τον Πάντζα, που μάλλον τον είχατε επειδή σας αρέσουν τα αστεία του. Κλείσατε και συμφωνία ΣΥΡΙΖΑ-Μελισσανίδη. Εσείς θα υποστηρίζατε στη Βουλή το καταστροφικό του σχέδιο (παρέα με ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΑΝΕΛ και ΔΗΜΑΡ). Τι αντάλλαγμα θα σας έδινε αυτός δεν το ξέρουμε, αλλά επειδή ζούμε στην Ελλάδα, μπορούμε να το μαντέψουμε.

Βγήκε, όμως, στο δρόμο κόσμος, προέταξε τα στήθη του μπροστά στους μπράβους, έγινε ντόρος μέγας κι αναγκαστήκατε να πάρετε πίσω την υποστήριξή σας στο έκτρωμα. Δεν το καταργήσατε, όμως, όταν γίνατε κυβέρνηση. Απλώς αφήσατε την υλοποίησή του για ευθετότερο χρόνο (άλλωστε, και ο διαπλεκόμενος μαζί σας Μελισσανίδης δεν έχει λεφτά για να φτιάξει γήπεδο, φύκια για μεταξωτές κορδέλες πουλάει στους αεκτζήδες).

Ολ’ αυτά δεν έγιναν σε κάποια μακρινή εποχή. Το Μάη του 2014 έγιναν οι συναντήσεις της διαπλοκής στα γραφεία του ομίλου Μελισσανίδη και κλείστηκε το «ντιλ» (τα έχουμε γράψει αναλυτικά όλ’ αυτά και είναι πλέον γνωστά).

Μη μας παριστάνει, λοιπόν, τον αγνό και άδολο αεκτζή ο κυρ-Αλέκος, που πήγε τάχα για να δει τον Μπουονανότε και κατά τύχη έπεσε πάνω στον «Τίγρη». Ψηφαλάκια αεκτζίδικα πήγε να μαζέψει ο κατεργαράκος, γι’ αυτό και διαβεβαίωσε τους οπαδούς ότι μετά τις εκλογές το θέμα θα κανονιστεί (κι ας πάει στα κομμάτια η νομιμότητα, στην οποία κατά τα άλλα ομνύουν όλοι τους). Γι’ αυτό πανηγύριζαν τα υπαλληλικά Μέσα του «Γατούλη» και δημοσίευσαν το ερασιτεχνικό βίντεο με τον κυρ-Αλέκο να διαβεβαιώνει ως άλλος βουλευτής Καλοχαιρέτας ότι το θέμα «ετελείωσε».

Δυστυχώς γι’ αυτόν, ο κυρ-Αλέκος είναι κατεργαράκος που δεν μπορεί να σταθεί ούτε σε επίπεδο συνοικιακού καφενείου (για το κολωνακιώτικο στέκι που σύχναζε για χρόνια, παρέα με τους άλλους αστέρες της «ανανεωτικής αριστεράς», δεν ξέρουμε, μπορεί εκεί να ισχύει άλλο «σαβουάρ βιβρ»).

Τον έπιασαν στα πράσα με την υπόθεση της εργολαβικής του εταιρίας. Την Τρίτη πριν τις εκλογές, βγήκε φουριόζος στα κανάλια (ούτε τον αγαπημένο του φρέντο εσπρέσο δεν πρόλαβε να παραγγείλει), για να πει: «Εγώ, έχω αποχωρήσει από την εταιρία, έκλεισα το επάγγελμα μόλις έγινα υπουργός, παρέδωσα το πτυχίο μου, το εργολαβικό πτυχίο, και υπέβαλα τα χαρτιά μου για σύνταξη». Καμιά αντίρρηση, σε πιστεύουμε σε όλα. Λείπει, όμως, η… ταμπακιέρα: τι έγινε με τις μετοχές της εταιρίας, η οποία είναι ΑΕ; «Κάθε Ελληνας μπορεί να έχει μετοχές σε διάφορες εταιρίες. Δεν απαγορεύεται να έχει μετοχές σε εταιρίες ούτε ο υπουργός», είπε ο κυρ-Αλέκος, ομολογώντας πως ναι μεν παρέδωσε το πτυχίο του, έκλεισε το ατομικό του επάγγελμα και υπέβαλε αίτηση συνταξιοδότησης, όμως κράτησε τις μετοχές της ανθηρότατης (μεσαίου επιπέδου) εταιρίας του.

Την έκανε τη γκάφα του (γι’ αυτό μιλάμε για κατεργαριές που σε συνοικιακό καφενείο δεν περνάνε), την πήραν χαμπάρι οι γνωρίζοντες τα θεσμικά, οπότε μπήκε μπροστά η επιχείρηση συγκάλυψης. Την Τετάρτη, ο κυρ-Αλέκος εμφανίστηκε με νέα εκδοχή: Πούλησα και τις μετοχές στον συνεταίρο μου, να και το ιδιωτικό συμφωνητικό, με ημερομηνία 26 Γενάρη, θεωρημένο μάλιστα και για το γνήσιο της υπογραφής από την αστυνομία, για να μην λέτε ότι το έφτιαξα εκ των υστέρων.

Και τι φαίνεται από το ιδιωτικό συμφωνητικό που έδωσε στη δημοσιότητα; Οτι ο κυρ-Αλέκος και ο συνεταίρος του δεν πήγαν στο ΚΕΠ ή στο αστυνομικό τμήμα της γειτονιάς τους για να θεωρήσουν το γνήσιο των υπογραφών τους, αλλά μια και δυο τράβηξαν για την Κατεχάκη, όπου εδρεύει το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ. Εκεί βρήκαν τον ανθυπαστυνόμο Πανταζή Βασίλειο, που υπηρετεί στη Διεύθυνση Οικονομικών, του Κλάδου Οικονομικοτεχνικών και Πληροφορικής, του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, και τον παρακάλεσαν να θεωρήσει το γνήσιο των υπογραφών τους!

Και τι αποκαλύφτηκε; Οτι ο θεωρήσας το γνήσιο της υπογραφής είναι φέρελπις μπατσοσυνδικαλιστής του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτός διέρρευσε, μέσω συναδέλφων του, ότι δεν γνώριζε τότε ποιος είναι ο Φλαμπουράρης, αλλά τον παρακάλεσαν από το Αρχηγείο να τον εξυπηρετήσει, για να μην ταλαιπωρείται στο Τμήμα! Οποιος έχει θεωρήσει γνήσιο της υπογραφής σε ΑΤ ή σε ΚΕΠ ξέρει ότι η όλη διαδικασία δεν κρατάει περισσότερο από πέντε λεπτά. Αν μάλιστα ο Φλαμπουράρης έλεγε ότι είναι βουλευτής, θα τον κέρναγαν και καφέ. Ηταν πολύ μεγαλύτερη ταλαιπωρία να φύγει και να πάει στο Αρχηγείο για να εξυπηρετηθεί. Φυσικά, ποτέ δεν πήγε. Ολα έγιναν εκ των υστέρων, μετά την αποκάλυψη και μετά την αρχική γκάφα του Φλαμπουράρη που παραδέχτηκε ότι κράτησε τις μετοχές, γιατί δεν είναι παράνομο. Σαν κερασάκι στην τούρτα ήρθε η αποκάλυψη του «Βηματοδότη», ότι ο εν λόγω αξιωματικός τη συγκεκριμένη μέρα (στις 26 Γενάρη, δηλαδή) ήταν με φύλλο πορείας στη Φλώρινα! Αποκάλυψη που δεν διαψεύστηκε από την ΕΛΑΣ, η ηγεσία της οποίας περιορίστηκε να διαρρεύσει ότι αν υπάρξει εισαγγελική παραγγελία, θα γίνει έρευνα!

Εμείς, λοιπόν, καλούμαστε να πιστέψουμε ότι τα πράγματα έγιναν όπως τα περιέγραψε ο πανικόβλητος Φλαμπουράρης και πως δεν υπάρχει τίποτα σάπιο στο βασίλειο της Συριζίας! Καλούμαστε να πιστέψουμε ότι μετοχές τόσο μεγάλης αξίας μεταβιβάστηκαν μ’ ένα απλό ιδιωτικό συμφωνητικό (το οποίο δε θα χρειαζόταν καμιά θεώρηση για το γνήσιο των υπογραφών) και όχι με συμβολαιογραφική πράξη, όπως απαιτεί ο νόμος, για να μην είναι άκυρη η αγοραπωλησία.

Η διαπλοκή είναι ελάττωμα των άλλων αστικών κομμάτων, όχι του ΣΥΡΙΖΑ. Το λέει κι ο κυρ-Αλέκος: «Η ιστορία μου, 50 χρόνια στην Αριστερά και 40 χρόνια στο επάγγελμα, είναι τέτοια που κανείς δεν μπορεί να μου καταμαρτυρήσει απολύτως τίποτα».

Ελα, όμως, που οι πολιτικοί του αντίπαλοι τον έψαξαν και βρήκαν ότι η εταιρία του έπαιρνε εργολαβίες από την ΕΥΔΑΠ, αλλά κάποια στιγμή οι ανταγωνιστές του ανακάλυψαν ότι ο Φλαμπουράρης με τον συνεταίρο του είχαν και άλλη εταιρία, η οποία κάποια στιγμή δημιούργησε κοινοπραξία με έναν κουμπάρο του συνεταίρου, ο οποίος όμως ήταν και βοηθός γενικός διευθυντής της ΕΥΔΑΠ, από την οποία η μεγάλη εταιρία των δύο συνεταίρων έπαιρνε εργολαβίες! Η κοινοπραξία αφορούσε την κατασκευή πολυκατοικίας στη Ραφήνα και μόνο κακόβουλοι θα μπορούσαν να πουν ότι αυτή η κατασκευή ήταν «ξέπλυμα» μίζας! Οι καταγγελίες των ανταγωνιστών έφτασαν στον τότε υπουργό Γ. Σουφλιά και ο κουμπάρος «καρατομήθηκε» (προφανώς για να μπει στη θέση του άλλος κουμπάρος). Επανήλθε στο πόστο του το 2013.

Δεν αμφιβάλλουμε ότι ο Φλαμπουράρης 40 χρόνια μάζευε λεφτά ως εργολάβος. Οταν μόνο οι μετοχές, που με βάση το μουσαντένιο ιδιωτικό συμφωνητικό φέρεται να πούλησε στον συνεταίρο και διάδοχό του στις μπίζνες, κάνουν 1.100.000 ευρώ, σε περίοδο κρίσης του κατασκευαστικού κλάδου, μπορεί να φανταστεί κανείς τι κέρδη έβγαλε ο Φλαμπουράρης στα 40 χρόνια που ήταν εργολάβος. Μαγκιά του, που λένε στην πιάτσα. Εμείς θα θυμίσουμε απλώς στους… μαρξιστές του ΣΥΡΙΖΑ, ότι τα κέρδη που σώρευσε επί τέσσερις δεκαετίες ο εργολάβος Φλαμπουράρης και η χρηματική αξία των μετοχών που δήθεν πούλησε δεν είναι παρά κλεμμένη υπεραξία εργατών.

Μαγκιά του, λέει η καπιταλιστική πιάτσα. Οταν όμως μιλάμε για ήθος (αστικό ήθος, όχι επαναστατικό), δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι είναι ηθικό ένας επιτυχημένος εργολάβος, που επί χρόνια έκανε δουλειές με το Δημόσιο, να τρέχει σαν λιγούρης να γίνει υπουργός της «πρώτη φορά αριστερά» κυβέρνησης. Και μάλιστα, χωρίς καν να ρυθμίσει τα τυπικά, δηλαδή να «ξεφορτωθεί» τις μετοχές του. Θα μπορούσε να μείνει στη μπάντα και να βοηθάει το κόμμα του από κομματικό πόστο. Και να εξηγήσει, μάλιστα, ότι το κάνει αυτό γιατί υπάρχει ασυμβίβαστο ανάμεσα στην επαγγελματική του δραστηριότητα και σε θέση υπουργού.

Ακόμα και αν ο Φλαμπουράρης είχε ρυθμίσει στην εντέλεια τα τυπικά, το ουσιαστικό ζήτημα θα παρέμενε. Ενας πρώην εργολάβος, ιδρυτής, βασικός μέτοχος και κουμανταδόρος μιας εταιρίας που παίρνει εργολαβίες από το Δημόσιο, έγινε υπουργός στα γεράματά του, αφού την παραμονή της υπουργοποίησής του μεταβίβασε τις μετοχές του στο συνεταίρο του, που με την εταιρία συνέχισε να παίρνει δουλειές από το Δημόσιο! Οι Ρωμαίοι έλεγαν πως η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει μόνο να είναι τίμια, αλλά και να φαίνεται τίμια. Εν προκειμένω, ούτε είναι ούτε φαίνεται…

Οταν όμως είσαι επί μισό αιώνα ευρωρεβιζιονιστής του κερατά, το ‘χεις το απωθημένο να γίνεις υπουργός. Κι όταν σου δίνεται αυτή η ευκαιρία, την οποία δεν γεύτηκαν οι κορυφές του ευρωρεβιζιονισμού, ο Μπερλίνγκουερ, ο Καρίγιο, ο Κύρκος, δε λογαριάζεις τίποτα. Βουρ στον πατσά, χωρίς να σκεφτείς ότι κάποια στιγμή θα σε ψάξουν και θα βρουν τους σκελετούς που κρύβεις στη ντουλάπα σου. Και θα είναι και προεκλογική περίοδος…

Και μια και το έφερε η κουβέντα γι’ αυτά τα 50 χρόνια. Πενήντα χρόνια στον οπορτουνισμό του Δρακόπουλου, του Κύρκου και των άλλων αστέρων του ευρωρεβιζιονισμού, με παράλληλη κονόμα ως εργολάβος δημοσίων έργων, δεν σου επιτρέπει να μιλάς για Αριστερά, κύριε Φλαμπουράρη. Αν είχες λίγη τσίπα, θα σεβόσουν τουλάχιστον την ιστορία εκείνων που έζησαν σε συνθήκες ανείπωτης φτώχειας, με μοναδικό τους μέλημα την προσφορά στο κίνημα, συχνά κρυπτόμενοι, κυνηγημένοι, βασανιζόμενοι σε φυλακές και εξορίες.

Αν είχες λίγη τσίπα, κύριε εργολάβε, θα θυμόσουν ότι του Μαρξ του πέθαιναν τα παιδιά από την πείνα στο Σόχο του Λονδίνου…

Δώσαμε τόση έκταση στο συγκεκριμένο ζήτημα για τρεις λόγους:

Πρώτο, επειδή το «σκάνδαλο Μελισσανίδη» είναι ακόμη ανοιχτό και πρέπει να χτυπήσουμε το καμπανάκι για τη λειτουργία της διαπλοκής στο παρασκήνιο. Ας έχουν υπόψη τους οι υπηρεσίες που βρίσκονται αντιμέτωπες με την ιταμή απαίτηση του Μελισσανίδη να εμφανίσει την εταιρία του («Δικέφαλος 1924» ΑΕ) ως ιδιοκτήτη του οικοπέδου που έχει παραχωρηθεί στην Ερασιτεχνική ΑΕΚ, πως παρακολουθούμε συστηματικά το ζήτημα και δεν πρόκειται να αφήσουμε καμιά παρανομία να περάσει έτσι. Ας θυμούνται ότι οι υπάλληλοι που έβαλαν την υπογραφή τους στις πράξεις του «σκανδάλου Βατοπεδίου» εκτελούσαν εντολές των πολιτικών τους προϊσταμένων και θεωρούσαν πως είχαν πολιτική κάλυψη, όμως στο φινάλε βρέθηκαν αυτοί κατηγορούμενοι για κακουργήματα.

Δεύτερο, επειδή το θέμα δεν έγινε μείζον προεκλογικά (δεν το «σήκωσε» ιδιαίτερα ο Μεϊμαράκης), με αποτέλεσμα να παραδοθεί στη λήθη, αφού -όπως αποδείχτηκε- δεν έκανε καμιά ιδιαίτερη ζημιά στον ΣΥΡΙΖΑ (την όποια ζημιά σε ψήφους του την έκανε η μνημονιακή του πολιτική).

Τρίτο, επειδή οι συριζαίοι διατείνονται πως έχουν το «ηθικό πλεονέκτημα», καμαρώνουν πως αυτούς «δεν τους κρατάει κανένας» και υπόσχονται ότι θα πατάξουν τη διαφθορά και τη διαπλοκή. Αν ρίξει κανείς μια ματιά στα βιογραφικά του στελεχικού δυναμικού της κυβέρνησης, θα διαπιστώσει ότι στην πλειοψηφία του αποτελείται από άτομα αστικής καταγωγής («η αριστερά του χαβιαριού», όπως λένε οι Γάλλοι). Οχι από ανθρώπους αστικής καταγωγής, που εγκατέλειψαν την τάξη τους για να υπηρετήσουν το απελευθερωτικό όραμα, αλλά από ελιτίστες του κερατά, καριερίστες αστικών πανεπιστημίων, μεγαλοδικηγόρους και μεγαλομηχανικούς, στελέχη επιχειρήσεων κτλ. Η ευρωλαγνεία αυτών των τύπων έχει ιστορικές ρίζες. Οταν ακόμη και το ΠΑΣΟΚ εμφανιζόταν ως αντίθετο στην ένταξη της Ελλάδας στην ΕΟΚ (πρόδρομο της σημερινής ΕΕ), η λεγόμενη «ανανεωτική αριστερά» προσέφερε στον Καραμανλή τον πρεσβύτερο το προοδευτικό άλλοθι που τόσο είχε ανάγκη.

Τώρα που υπέγραψαν και θα εφαρμόσουν το εφιαλτικό Μνημόνιο-3, επομένως ξέρουν ότι μετρούν αντίστροφα τις μέρες της παραμονής τους στην εξουσία, αυτοί οι τύποι είναι σίγουρο πως θ’ αφήσουν τις ντροπούλες και «θα κοιτάξουν και τις δουλειές τους». Αυτό είναι νόμος της αστικής πολιτικής. Γι’ αυτό θα τους παρακολουθούμε και σ’ αυτό το επίπεδο.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΟταν ο Αλέξης συναντούσε τον Μαυροτρύπα
Επόμενο άρθρο Scripta… Verba…

Σχετικά Αρθρα

Tσίπρας προς αντιπολίτευση: Είστε άχρηστοι, αναλαμβάνω εγώ

Πολιτική 4 Δεκ 2025, 21:56

Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις και το… τρολ Δένδιας

Πολιτική 4 Δεκ 2025, 20:30

Περί golden boys και λαμόγιων, γενικώς…

Οικονομία 2 Δεκ 2025, 22:49

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Με εντολή Βορίδη ακυρώθηκαν οι έλεγχοι της Τυχεροπούλου, που είχε στείλει στον εισαγγελέα ο Βάρρας, και άρχισαν να πληρώνονται τα λαμόγια!

Πολιτική 28 Νοέ 2025, 12:48

Μακιαβελικά

Πολιτική 24 Νοέ 2025, 14:43

Οι ρώσοι, οι κινέζοι, οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές και η μπανανία Ελλάδα

Πολιτική 21 Νοέ 2025, 19:19
Ροή Ειδήσεων
Κόντρες

O αετός κι ο γυμνοσάλιαγκας

5 Δεκ 2025, 12:29
Εργατικά

Υπάλληλος της Περιφέρειας Αττικής πήγε, συνοδεία μπάτσων, να συλλάβει συναδέλφους του!

5 Δεκ 2025, 10:02
Εκδηλώσεις

Σήμερα στην Κόντρα: ’48, Αντίσταση στο μεγάλο εποικισμό

Στο πλαίσιο του κινηματογραφικού αφιερώματος: Sumud

5 Δεκ 2025, 08:28
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Δεκέμβρη

5 Δεκ 2025, 00:01
Πολιτική

Tσίπρας προς αντιπολίτευση: Είστε άχρηστοι, αναλαμβάνω εγώ

4 Δεκ 2025, 21:56
Πολιτική

Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις και το… τρολ Δένδιας

4 Δεκ 2025, 20:30
Διεθνή

Η Παλαιστίνη γιορτάζει: Η Αντίσταση ξεπάστρεψε τον αρχιδωσίλογο Αμπού Σαμπάμπ και τον υπαρχηγό του

4 Δεκ 2025, 19:51
Διεθνή

Συνεχίζεται το σκληρό διπλωματικό παζάρι για την ιμπεριαλιστική ειρήνη στην Ουκρανία

4 Δεκ 2025, 12:37
Κόντρες

Η αφόρητη βαρεμάρα του εξουσιαστικού λόγου

4 Δεκ 2025, 10:59
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Δεκέμβρη

4 Δεκ 2025, 00:01
Οικονομία

Ξεσηκώθηκαν και οι λαϊκατζήδες

3 Δεκ 2025, 21:08
Αγροτικά

Τσιάρας-Κέλλας κατασκεύασαν ψεύτικη αποκλιμάκωση της ευλογιάς των αιγοπροβάτων

3 Δεκ 2025, 15:17
Κόντρες

Αθήνα-Ουάσιγκτον όπως Κολιάτσου-Παγκράτι

3 Δεκ 2025, 14:33
Παιδεία

Ο Μητσοτάκης δρομολογεί την ολοκληρωτική υποταγή της πανεπιστημιακής έρευνας στην αγορά

3 Δεκ 2025, 10:10
Ιστορία

Ο Κόκκινος Δεκέμβρης του ’44 φάρος στο δρόμο προς την κοινωνική απελευθέρωση

3 Δεκ 2025, 08:57
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 3 Δεκέμβρη

3 Δεκ 2025, 00:01
Οικονομία

Περί golden boys και λαμόγιων, γενικώς…

2 Δεκ 2025, 22:49
Η παπάρα

Ο Κυρανάκης στην πρωτοπορία του γκεμπελισμού

2 Δεκ 2025, 19:40
Διεθνή

H θέληση για αντίσταση παράγει (και) ιατρικά θαύματα

2 Δεκ 2025, 18:21
Κόντρες

H ώρα του Φραπέ

2 Δεκ 2025, 15:25
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Δεκέμβρη

Ημέρα εθελοντισμού.

Αϊτή: Ημέρα ανακάλυψης (1492).

1977: Συλλαμβάνονται μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών στα γαλλοελβετικά σύνορα δύο μέλη της RAF (Πέτερ Στολ και Τζουλιάνε Πλάμπεκ).

1981: Καταργείται η φυλάκιση για μοιχεία στην Ελλάδα.

1984: Συγκρούσεις αστυνομίας διαδηλωτών για την επίσκεψη Λεπέν («Caravel»), 176 συλλήψεις.

1990: Η μεγαλύτερη απόδραση κρατουμένων στην Ελλάδα (81 από τον Κορυδαλλό).

1995: Ασκείται δίωξη κατά του καθηγητή του Παντείου Γιώργου Ρούσση και του ηθοποιού Βασίλη Διαμαντόπουλου για «εγκωμιασμό αξιόποινων πράξεων», όπως χαρακτηρίστηκαν οι απόψεις που διατύπωσαν για τα επεισόδια στο Πολυτεχνείο.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Τόσα χρόνια είχαμε μάθει όταν κάνουν κινητοποιήσεις οι αγρότες, όταν μπλοκάρουν την εθνική οδό, όταν υπάρχει εν πάση περιπτώσει μία απεργία, να εκβιάζεται το πολιτικό σύστημα και να υπαναχωρεί και να δίνει, να δίνει, να δίνει. Ακριτα. Είδαμε που καταλήξαμε. Καταλήξαμε στον ΟΠΕΚΕΠΕ. Καταλήξαμε στο να έχει δημιουργηθεί ένα σύστημα το οποίο έδινε επιδοτήσεις σε ανθρώπους που δεν τις δικαιούνται.

Κωνσταντίνος Κυρανάκης

(Ο Τσιάρας με τον Χατζηδάκη πρέπει να έμειναν «παγωτά». Αυτοί προσπαθούν να καλοπιάσουν τους αγρότες, τους καλούν στα γραφεία τους τονίζοντας ότι είναι πάντα ανοιχτά γι’ αυτούς, και έρχεται ένας συνάδελφός τους, ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών και Μεταφορών και χαρακτηρίζει τους αγρότες εκβιαστές και λαμόγια. Η θεωρία του εκβιασμού δεν είναι καινούργια. Κάθε φορά που υπάρχει ένας διεκδικητικός αγώνας που ασκεί πίεση στην κυβέρνηση, την όποια κυβέρνηση, οι αγωνιζόμενοι χαρακτηρίζονται εκβιαστές. Οι ΔΕΗτζήδες επειδή «κατεβάζουν τους διακόπτες», οι εργάτες καθαριότητας επειδή δημιουργούν «κίνδυνο διάδοσης λοιμωδών νοσημάτων», οι υγειονομικοί επειδή «απειλούν τις ζωές των ασθενών», οι εκπαιδευτικοί επειδή «παίζουν με τη μόρφωση των παιδιών μας», οι εργαζόμενοι στις δημόσιες μεταφορές επειδή «ταλαιπωρούν τον απλό κόσμο». Για τους αγρότες υπάρχει από παλιά ένα ποτ πουρί γκεμπελίστικων κατηγοριών, που ξεκινούν από το «προσεχώς Βουλγάρες» και καταλήγουν στα «σκυλάδικα» και στα «πολυτελή τζιπ». Ο Κυρανάκης, ως εκπρόσωπος της… μοντέρνας ακροδεξιάς, παιδί της γαλάζιας γενιάς του «party μωρή άρρωστη», κάνει ένα βήμα παραπέρα. Εντελώς αστοιχείωτος, όπως όλοι οι ακροδεξιοί γκεμπελίσκοι, δεν ξέρει καν τι είναι το ΟΣΔΕ και ο ΟΠΕΚΕΠΕ. Οτι δεν είναι αποτέλεσμα των αγώνων των αγροτών -των εκβιασμών, όπως τους χαρακτηρίζει, αλλά αποτέλεσμα της ήττας αυτών των αγώνων και της κυριαρχίας των καταστροφικών για τη φτωχή αγροτιά πολιτικών της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής – ΚΑΠ. Είναι της μόδας όμως το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ. Και τι κάνει ο Κυρανάκης; Αδίστακτα και ανερυθρίαστα βαφτίζει τους αγρότες των μπλόκων λαμόγια, με τη λογική «πες, πες, κάτι θα μείνει». Ενώ έχει στηθεί μια εγκληματική οργάνωση, με αρχηγείο το ίδιο το Μέγαρο Μαξίμου, με επιτελάρχες υπουργούς, αξιωματικούς γενικούς γραμματείς και προέδρους και αντιπροέδρους του ΟΠΕΚΕΠΕ και υπαξιωματικούς διάφορους Φραπέδες, Χασάπηδες, Καλφούτζους, Χλύκες κ.ά., που από τη μια αρπάζει τεράστια ποσά επιδοτήσεων με παράνομο τρόπο, μοιράζοντάς τες ιεραρχικά, και από την άλλη επικεντρώνεται στην αντι-δεξιά Κρήτη με στόχο να τη βάψει «μπλε» στις εκλογές του 2023, για να εξασφαλιστεί η αυτοδυναμία της ΝΔ στη Βουλή, ο Κυρανάκης αντιστρέφει την πραγματικότητα, εξαφανίζει την εγκληματική οργάνωση και βάζει στη θέση της τους αγωνιζόμενους αγρότες, οι οποίοι υπήρξαν θύματα και του σκανδάλου του ΟΠΕΚΕΠΕ. Μπορεί ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ο Κυρανάκης να φαίνεται εκτός γραμμής, όσο όμως οι αγρότες θα στέκονται στα μπλόκα, σε μπλόκα μαχητικής διεκδίκησης πάνω στις εθνικές οδούς και όχι απλής διαμαρτυρίας στους παράδρομους, η άποψη Κυρανάκη, θα γίνεται κυρίαρχη στον κυβερνητικό λόγο και ακόμα περισσότερο στο λόγο των -αλητών, ρουφιάνων- δημοσιογράφων που υπηρετούν την κυβερνητική πολιτική)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo