Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Ο θρίαμβος του Κριστιάν Λουμπουτέν
  • Πολεμάμε και τραγουδάμε: Δυο νέα τραγούδια από την Παλαιστινιακή Αντίσταση
  • Γιατί λυσσάει ο σιωναζιστικός όχλος;
  • Γάζα: To τελευταίο ρεπορτάζ
  • Σαν σήμερα 1 Ιούλη
  • Στις 25 Οκτώβρη το εφετείο για το νεοναζιστικό μόρφωμα των «Σπαρτιάτες» και τον Κασιδιάρη
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»Ιδια κόλπα από το νεοναζιστικό μόρφωμα στη δίκη για εξαπάτηση εκλογέων
Πολιτική

Ιδια κόλπα από το νεοναζιστικό μόρφωμα στη δίκη για εξαπάτηση εκλογέων

Νέα αναβολή, για 7 Μάρτη του 2025

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr20 Δεκ 2024, 09:45

Σήμερα, στην τέταρτη (μετά από τρεις διακοπές) δίκη του νεοναζιστικού μορφώματος «Σπαρτιάτες», ο Στίγκας (που προκάλεσε τις δύο προηγούμενες διακοπές, επικαλούμενος ασθένεια) ήταν παρών, μπήκε όμως μπροστά άλλη μεθόδευση. Οι συνήγοροι των Ζερβέα, Δημητριάδη και Κόντη, προσκόμισαν έγγραφα από τους Δικηγορικούς Συλλόγους Αθήνας, Λειβαδιάς και Θεσσαλονίκης, αντίστοιχα, που δεν τους δίνουν άδεια να συμμετάσχουν σε δίκη μετά από τρεις διακοπές.

Εχει σημασία να τονιστεί πως και οι τρεις αυτοί βουλευτές παραμένουν στο νεοναζιστικό μόρφωμα, δίπλα στον Στίγκα. Κάνουν, λοιπόν, οργανωμένα τη μεθόδευση των συνεχών διακοπών και αναβολών,.

Η συνήγορος του Κασιδιάρη φαίνεται πως δεν απευθύνθηκε στον ΔΣΑ, αλλά έβαλε μια άλλη δικηγόρο να φέρει ένα χαρτί από τον ΔΣ Πειραιά για να παραστεί. Ηταν όμως τόσο κακογραμμένο αυτό το χαρτί που η πρόεδρος δεν το δέχτηκε. Σημειωτέον πως την προηγούμενη φορά η Πανταζή (συνήγορος Κασιδιάρη) είχε δηλώσει πως πήρε άδεια από τον ΔΣΑ. Αν είχε πάρει τότε, γιατί δεν πήρε και σήμερα; Είναι προφανές ότι ψευδόταν. Ο Κασιδιάρης είναι στο Εφετείο, όχι ως κρατούμενος αλλά ως αδειούχος, με νέα εννιαήμερη άδεια.

Το δικαστήριο διέκοψε για να δει τι θα κάνει. Μάλλον προς νέα αναβολή πηγαίνει η δίκη, αλλά ας περιμένουμε την απόφαση. Θα σας ενημερώσουμε άμεσα.

Ενημέρωση 10:00 πμ

Το δικαστήριο αποφάσισε νέα αναβολή της δίκης, για τις 7 Μάρτη του 2025. Τότε αναμένεται να ξαναρχίσει το γνωστό γαϊτανάκι. Κάποιος θα λείπει, θα γίνεται διακοπή, μετά δεύτερη διακοπή για κάποιον άλλο λόγο, και την επόμενη φορά θα εμφανίζονται οι δικηγόροι και θα λένε ότι δεν έχουν άδεια από τους Δικηγορικούς Συλλόγους, ζητώντας νέα αναβολή. Οσο πάει.

Η εισαγγελέας της έδρας ζήτησε να αποσταλούν τα πρακτικά στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, για να διερευνηθεί αν ο Στίγκας διέπραξε το αδίκημα της απείθειας, απουσιάζοντας αδικαιολόγητα από την προηγούμενη συνεδρίαση. Τότε, όμως, είχε εμφανιστεί ο γιος του Στίγκα και κατέθεσε χαρτί γιατρού, που έλεγε ότι στις 20 Νοέμβρη εισήχθη στο «Αττικόν» με αναπνευστικά προβλήματα και λόγω της θεραπείας με κορτιζόνη απέκτησε… κινητικό πρόβλημα. Ακόμα κι αν αυτό θεωρούνταν πρόσχημα, την αρμοδιότητα άσκησης δίωξης στον Στίγκα την έχει η Βουλή, οπότε θα πρέπει να ξεκινήσει μια διαδικασία άρσης της ασυλίας του. Περισσότερο με «φερετζέ» μοιάζει η πρόταση της εισαγγελέα, που την έκανε δεκτή και η πρόεδρος του Α’ Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Στη διάρκεια της διακοπής, προκειμένου το δικαστήριο να αποφασίσει, Στίγκας και Κατσιβαρδάς συνομιλούσαν για σε εγκάρδιο κλίμα, σαν δυο καλοί συνεργάτες, με κάποιους μπάτσους να δημιουργούν προστατευτικό κλοιό γύρω τους, εμποδίζοντας τη φωτογράφισή τους! Θυμίζουμε ότι ο Κατσιβαρδάς έχει ανεξαρτητοποιηθεί και ψηφίζει τα κυβερνητικά νομοσχέδια (ψήφισε και τον προϋπολογισμό), λες και είναι βουλευτής της ΝΔ.

Ο Κασιδιάρης αυτή τη φορά είχε κανονίσε να κάνει δηλώσεις σε δύο κανάλια, όπως και η συνήγορός του. Προκλητικός ο… κλαρινογαμπρός του νεοναζισμού μίλησε για την… αθωότητά του και για την… άδικη απόφαση απόρριψης της αίτησης υφ’ όρον απόλυσής του από το αρμόδιο συμβούλιο. Μολονότι η αίτηση υφ’ όρον απόλυσης που υπέβαλε απορρίφτηκε, με επίκληση και της κατηγορίας για εξαπάτηση εκλογέων που εκκρεμεί σε βάρος του, τις άδειες τις παίρνει κανονικά (για να μην πούμε ότι στη φυλακή «εργάζεται. στο αναρρωτήριο για να παίρνει το μάξιμουμ των «μεροκάματων» που προβλέπονται στη φυλακή).

Χρειάζεται, μήπως, να θυμίσουμε ότι έκοβαν τις άδειες του Δημήτρη Κουφοντίνα, επικαλούμενοι μια ανύπαρκτη ποινική υπόθεση, που οι ίδιοι είχαν κατασκευάσει και την κρατούσαν εκκρεμή, μέχρι που την έβαλαν στο αρχείο; Σκληρή κατασταλτική πολιτική ενάντια σ’ έναν επαναστάτη κομμουνιστή, χάδια για τα γκεσέμια του νεοναζισμού.

Η μεθόδευση των συνεχών διακοπών-αναβολών της δίκης γίνεται από όλους τους νεοναζιστές «Σπαρτιάτες», και αυτούς που έμειναν με τον Στίγκα και «τραβάνε το κουπί» των συνεχών διακοπών-αναβολών, και αυτούς που ανεξαρτητοποιήθηκαν και καμώνονται πως τάχα θέλουν να γίνει η δίκη. Σαν τον Κατσιβαρδά, για παράδειγμα. Θυμίζουμε ότι ο Κατσιβαρδάς ήταν αυτός που μαζί με τη συνήγορο και πορτ παρόλ του Κασιδιάρη είχαν ανακοινώσει τη στήριξη του μορφώματος «Σπαρτιάτες» από τον Κασιδιάρη, πριν από τις βουλευτικές εκλογές του Ιούνη του 2023. Τώρα, είναι βολικό να κρύβεται πίσω από τους βουλευτές του Στίγκα, που κάνουν την απροκάλυπτη κωλυσιεργία. Αλλά και η σημερινή εγκάρδια συνομιλία του με τον Στίγκα λέει πολλά.

Θυμίζουμε ότι το λεγόμενο Εκλογοδικείο, Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο με πρόεδρο την πρώην πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας Ευαγγελία Νίκα και με τη συμμετοχή δικαστών από τα τρία ανώτατα δικαστήρια, αποφάσισε να αναβάλει την έκδοση απόφασης για τη συμμετοχή στη Βουλή του νεοναζιστικού μορφώματος των «Σπαρτιατών», μέχρι να εκδοθεί η απόφαση του ποινικού δικαστηρίου για την «εξαπάτηση του εκλογικού σώματος». Με την επ’ αόριστο αναβολή της ποινικής δίκης, αναβάλλεται επ’ αόριστο και η απόφαση του Εκλογοδικείου. Για όσο πάει…

Ακόμα και η ποινική δίκη, αυτή καθεαυτή, με δίωξη που ασκήθηκε μετά από παραγγελία της εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γεωργίας Αδειλίνη, έχει όλα τα χαρακτηριστικά ενός σκανδάλου.

Η Γ. Αδειλίνη έκανε προσωπικά έρευνα μετά το γνωστό σόου του Στίγκα στη Βουλή, όπου κατήγγειλε εκβιασμούς και «Greek mafia», φωτογραφίζοντας τον Κασιδιάρη. Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου «βρήκε» ότι το αδίκημα της εξαπάτησης του εκλογικού σώματος διέπραξαν οι 11 βουλευτές του κόμματος, όχι όμως ο πρόεδρος του κόμματος Στίγκας! Ως ηθικός αυτουργός παραπέμπεται ο Κασιδιάρης και ως συνεργός ένας δικηγόρος που το βράδυ των εκλογών του Ιούνη 2023 διέθεσε το γραφείο του για να κάνει πανηγυρικές δηλώσεις ο Στίγκας και οι υπόλοιποι.

Γιατί δεν είναι κατηγορούμενος και ο Στίγκας; Η άποψη ότι… παραπλανήθηκε και… δεν ήξερε δεν αντέχει σε κριτική. Προσβάλλει τη νοημοσύνη μας. Ο ίδιος ο Στίγκας ευχαριστούσε τον Κασιδιάρη και χαρακτήριζε τη βοήθειά του «κηροζίνη» που οδήγησε το μόρφωμα στη Βουλή. Ο Κατσιβαρδάς, ως εκπρόσωπος Τύπου του Στίγκα, έκανε δηλώσεις μαζί με τη δικηγόρο και πορτ παρόλ του Κασιδιάρη, Πανταζή, ανακοινώνοντας τη συνεργασία.

Η ποινική δίκη για «εξαπάτηση του εκλογικού σώματος» πρωτοεισήχθη στις 19 Ιούνη. Δύο από τους βουλευτές του μορφώματος επικαλέστηκαν κώλυμα συνηγόρου και η δίκη διακόπηκε για τις 16 Ιούλη. Τότε εμφανίστηκαν και πάλι δύο του μορφώματος και επικαλέστηκαν κώλυμα συνηγόρου, ζητώντας αναβολή. Ο εισαγγελέας της έδρας πρότεινε νέα διακοπή. Τότε, δύο από τους συνηγόρους υπεράσπισης (Πανταζή και Ζωγράφος) δήλωσαν ότι δεν πρόκειται να παραστούν σε συνεδρίαση μετά από δεύτερη διακοπή. Το δικαστήριο αποφάσισε αναβολή επ’ αόριστο.

Η δίκη ξαναορίστηκε για τις 16 Οκτώβρη. Οι νεοναζιστές ζήτησαν και πάλι αναβολή. Χαλκιάς και Κόντης επικαλέστηκαν… απασχόληση στη Βουλή, ενώ ο ο Ζερβέας κώλυμα του συνηγόρου του Ζωγράφου. Το δικαστήριο έδωσε διακοπή για τις 31 Οκτώβρη.

Στις 31 Οκτώβρη απουσίαζε ο Στίγκας. Η πρόεδρος διέκοψε μέχρι τις 11 πμ, δηλώνοντας ότι η δίκη θα γίνει οπωσδήποτε. Ο Στίγκας… αναζητήθηκε, αλλά… δεν βρέθηκε. Το δικαστήριο αποφάσισε δεύτερη διακοπή για τις 22 Νοέμβρη (σήμερα), ζητώντας από τους συνηγόρους υπεράσπισης να δεσμευτούν ότι θα ζητήσουν άδεια από τον ΔΣΑ για να παραστούν σε δίκη μετά από δύο διακοπές. Φυσικά, κανένας δικηγόρος δεν δεσμεύτηκε ότι θα πάρει τέτοια άδεια. Δεν είναι υποχρεωμένος.

«Προβλέπουμε ότι στις 22 Νοέμβρη κάποιοι θα αρνηθούν να παραστούν σε δίκη μετά από δύο διακοπές, επικαλούμενοι τη σχετική απόφαση του ΔΣΑ και το γεγονός ότι δεν επίκειται παραγραφή της υπόθεσης, και θα δοθεί νέα αναβολή, για να συνεχιστεί το ίδιο βιολί», γράψαμε τότε. Τελικά, δε χρειάστηκε να μπουν μπροστά οι συνήγοροι, αφού ανέλαβε ο… χτυπημένος από την κορτιζόνη Στίγκας.

Αν χρειαστεί, οι συνήγοροι θα βγουν μπροστά στις 20 Δεκέμβρη, οπότε θα έχουμε δίκη μετά από τρίτη διακοπή, γράψαμε τότε, προβλέποντας ότι αναμένεται να δοθεί αναβολή, για να φτάσουμε στο 2025 (και βλέπουμε). Οσο πάει (άλλωστε, το συγκεκριμένο μόρφωμα δεν έχει κανένα μέλλον)… Αυτό ακριβώς έγινε σήμερα. Είναι τόσο εμφανής η στόχευση και η μεθόδευση που δε χρειάζεται να διαθέτεις το… κληρονομικό χάρισμα για να το προβλέψεις.

Είναι φανερό ότι παίχτηκαν πολιτικά παιχνίδια από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, στα οποία συνέπραξε η διορισμένη απ’ αυτήν ανώτατη ηγεσία της αστικής Δικαιοσύνης. Εμείς από την πρώτη στιγμή γράψαμε ότι τους νεοναζιστές Κασιδιαραίους τους έβαλε στη Βουλή ο Μητσοτάκης, προσδοκώντας ότι θα κόψουν ψήφους από τον Βελόπουλο αλλά δε θα πιάσουν το 3%. Τελικά έπιασαν πάνω από 4% και μπήκαν στη Βουλή, όπως και η «Νίκη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ

Εβαλαν τους Κασιδιαραίους στη Βουλή και τώρα παριστάνουν τους έκπληκτους

Ο Μητσοτάκης έβαλε τους νεοναζιστές στη Βουλή

Εκτύπωση 🖨
«ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ»
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροInternational Baccalaureate: Δώρο στα παιδιά της μπουρζουαζίας, ένα ακόμα χτύπημα στα παιδιά της εργαζόμενης κοινωνίας

Νέα αναβολή, για 7 Μάρτη του 2025

Επόμενο άρθρο Το ξύλο βγήκε απ’ τον παράδεισο

Νέα αναβολή, για 7 Μάρτη του 2025

Σχετικά Αρθρα

Στις 25 Οκτώβρη το εφετείο για το νεοναζιστικό μόρφωμα των «Σπαρτιάτες» και τον Κασιδιάρη

Η καταδίκη τους πρέπει να θεωρείται βέβαιη

Πολιτική 30 Ιούν 2025, 19:55

Οι υγειονομικοί στα Νοσοκομεία Παίδων στο πλευρό του παλαιστινιακού λαού

Πολιτική 30 Ιούν 2025, 19:16

Ο Τσίπρας φωνάζει «παρών» με γιαλαντζί μανούρα

Πολιτική 30 Ιούν 2025, 18:28

Σφουγγοκωλάριοι και δουλάρες (part two)

Πολιτική 29 Ιούν 2025, 10:06

O Μητσοτάκης «παραίτησε» τον Βορίδη

Για να μείνει ο ίδιος στο απυρόβλητο

Αγροτικά 27 Ιούν 2025, 18:58

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Μαυρουδής (Μάκης) Βορίδης αυτοδιαψεύδεται

Η άθλια δικολαβίστικη υπεράσπιση ενός ακροδεξιού

Αγροτικά 27 Ιούν 2025, 13:03
Ροή Ειδήσεων
Κόντρες

Ο θρίαμβος του Κριστιάν Λουμπουτέν

1 Ιούλ 2025, 13:41
Πολιτισμός

Πολεμάμε και τραγουδάμε: Δυο νέα τραγούδια από την Παλαιστινιακή Αντίσταση

1 Ιούλ 2025, 09:59
Διεθνή

Γιατί λυσσάει ο σιωναζιστικός όχλος;

1 Ιούλ 2025, 08:42
Διεθνή

Γάζα: To τελευταίο ρεπορτάζ

Θερίζουν τους δημοσιογράφους της Γάζας οι σιωναζιστές

1 Ιούλ 2025, 07:57
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 1 Ιούλη

1 Ιούλ 2025, 00:01
Πολιτική

Στις 25 Οκτώβρη το εφετείο για το νεοναζιστικό μόρφωμα των «Σπαρτιάτες» και τον Κασιδιάρη

Η καταδίκη τους πρέπει να θεωρείται βέβαιη

30 Ιούν 2025, 19:55
Πολιτική

Οι υγειονομικοί στα Νοσοκομεία Παίδων στο πλευρό του παλαιστινιακού λαού

30 Ιούν 2025, 19:16
Διεθνή

Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών: Το Ισραήλ επιβάλλει απαρτχάιντ

30 Ιούν 2025, 18:37
Πολιτική

Ο Τσίπρας φωνάζει «παρών» με γιαλαντζί μανούρα

30 Ιούν 2025, 18:28
Πολιτισμός

To Γκλάστονμπερι βάφτηκε στα χρώματα της Παλαιστίνης από Kneecap και Bob Vylan

Σπασμωδικές αντιδράσεις από βρετανική κυβέρνηση και BBC

30 Ιούν 2025, 14:02
Κόντρες

Φλωρίδη, έχεις καμιά εξήγηση;

30 Ιούν 2025, 09:39
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 30 Ιούνη

30 Ιούν 2025, 00:01
Αθλητισμός

Μποϊκοτάζ στο σιωναζισμό

29 Ιούν 2025, 22:34
Αγροτικά

Ο περιφερειάρχης (και καθηγητής) Κουρέτας συμβάλλει στο φούντωμα της ευλογιάς των αιγοπροβάτων στη Θεσσαλία

Καταστροφική και παράνομη απόφαση για διακίνηση ζωοτροφών και εκτός των ζωνών προστασίας και επιτήρησης!

29 Ιούν 2025, 13:51
Πολιτική

Σφουγγοκωλάριοι και δουλάρες (part two)

29 Ιούν 2025, 10:06
Η παπάρα

Παίζοντας «μουσικές καρέκλες» με τα φασιστοειδή της ΝΔ

29 Ιούν 2025, 09:07
Παιδεία

Χιλιάδες υποψήφιους θα αποκεφαλίσει και φέτος η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής

Συνειδητός «κόφτης» της τάσης για πανεπιστημιακή εκπαίδευση οι Πανελλαδικές

29 Ιούν 2025, 07:37
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 29 Ιούνη

29 Ιούν 2025, 00:01
Εργατικά

Απόλυτη ευθυγράμμιση με την κυβέρνηση Μητσοτάκη: Βγάζουν ξανά σε Δυνητική Αργία τη Χρύσα Χοτζόγλου

Απόφαση-πρόκληση του Α3 Τμήματος Ακυρωτικής Διαδικασίας του Διοικητικού Εφετείου Πειραιά

28 Ιούν 2025, 07:32
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

28 Ιούν 2025, 00:02
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 1 Ιούλη

Ημέρα συνεταιρισμών.

Γκάνα: Ημέρα δημοκρατίας (1960).

Καναδάς: Εθνική εορτή.

Σούριναμ: Ημέρα ελευθερίας – εργασίας.

Τουρκία: Ημέρα ναυτικού.

1876: Πεθαίνει ο Μιχαήλ Μπακούνιν.

1922: Περισσότεροι από 400.000 σιδηροδρομικοί απεργούν στις ΗΠΑ.

1944: Σύνοδος του Breton-Woods, συστήνονται το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η Διεθνής Τράπεζα, το δολάριο αντικαθιστά τον χρυσό ως μέσο των διεθνών συναλλαγών.

1946: Τίθενται σε λειτουργία τα πρώτα έντεκα στρατοδικεία του εμφύλιου.

1978: Εμπρησμός επτά λεωφορείων στο αμαξοστάσιο Βοτανικού (ΕΛΑ).

1985: Βόμβα στο ξενοδοχείο «Απόλλων Παλλάς» στο Καβούρι, εντοπισμός πολλών κιλών εκρηκτικών έξω από την αμερικανική βάση της Νέας Μάκρης (ΕΛΑ).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Το μεταναστευτικό κατά την άποψή μου μπορεί να λυθεί με δύο τρόπους, οι οποίοι σιγά σιγά πρέπει να λέγονται ξεκάθαρα. Ο πρώτος τρόπος είναι η φύλαξη των συνόρων, να καταλάβουμε τι εννοούμε, φύλαξη των συνόρων δεν μπορεί να υφίσταται αν δεν υπάρχουν απώλειες, και για να γίνω κατανοητός, αν δεν υπάρχουν νεκροί. Η φύλαξη των συνόρων έχει νεκρούς. Πρώτο είναι αυτό. Και δεύτερο, όσοι πλέον μπουν εδώ, θα έχουν τη λογική των αντικινήτρων. Όταν βρίσκεσαι εδώ πέρα, όχι κοινωνική παροχή δεν θα έχεις, δεν θα μπορείς να φας, δεν θα μπορείς να πιείς, δεν θα μπορείς να πας στο νοσοκομείο, και θα λες στους άλλους στο Πακιστάν, εδώ πέρα περνάμε χειρότερα από ό,τι στο Πακιστάν. Αν δεν περνάνε χειρότερα, θα έρχονται. Πρέπει να περνάνε χειρότερα. Η ζωή τους, η κόλαση, να φαντάζει παράδεισος σ’ αυτά που θα ζουν εδώ πέρα.

Αθανάσιος (Θάνος) Πλεύρης

(To -κάθε άλλο παρά μακρινό- 2011 τα έλεγε αυτά ο υιός Πλεύρης, θέλοντας να εντυπωσιάσει σύναξη φασιστών. Ηταν τότε στο ΛΑΟΣ. Σε ένα χρόνο είχε περάσει στη ΝΔ του Σαμαρά. Στη δε ΝΔ του Μητσοτάκη έγινε υπουργός Υγείας και τώρα γίνεται υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, στη θέση του «ατυχήσαντα» τέως χουντόφρονα και τσεκουροφόρου φασίστα Βορίδη. Mηπως άλλαξε στο μεταξύ απόψεις; Μήπως έχει αποκηρύξει αυτές τις ανοιχτά φασιστικές απόψεις σαν «νεανικά αμαρτήματα»; Οχι βέβαια. Απλά δεν τις λέει με την ίδια ωμότητα που τις έλεγε σ’ εκείνη την παλιά σύναξη νεοφασιστών και νεοναζιστών. Ο Δεκέμβρης του 2023 είναι πολύ κοντά. Τότε, απ’ αφορμή τροπολογία της κυβέρνησης για τη χορήγηση άδειας διαμονής σε μετανάστες για λόγους εργασίας, ο Πλεύρης έλεγε σε τηλεοπτική του συνέντευξη: «Εγώ είμαι από τους ανθρώπους που θέλω και πιο σκληρή μεταναστευτική πολιτική και δεν το έχω κρύψει. Υπ’ αυτή την έννοια, θεωρώ ότι οποιαδήποτε έκπτωση γίνεται σε αυτή την πολιτική, έστω και για έκτακτες συνθήκες, έστω και για όρους που έχουν να κάνουν με συγκεκριμένο κόσμο, για συγκεκριμένη περίοδο… Ακολουθήσαμε μία σκληρή μεταναστευτική πολιτική και έχουμε δικαιωθεί. Αυτό, πρέπει να πούμε με ειλικρίνεια στον κόσμο, είναι μία έκπτωση από αυτή την πολιτική. Εγώ δεν συμμερίζομαι το επιχείρημα ότι δεν είναι τίποτα αυτό. Αυτό είναι ότι έχουμε πει, ότι δεν θα επιτρέπουμε στους παράνομους μετανάστες να μπαίνουν στη χώρα και θα τους επαναπροωθούμε και τώρα ερχόμαστε και λέμε ότι για έκτακτες συνθήκες, τους δίνουμε τη δυνατότητα και θα παραμένουν. Εγώ αυτό το αντιμετωπίζω ως μία κακή εξαίρεση της καλής μας μεταναστευτικής πολιτικής. Θεωρώ ότι οι ενστάσεις που έχει αναπτύξει ο κ. Σαμαράς είναι σωστές. Θεωρώ ότι έχει γίνει ένα λάθος». Ο Μητσοτάκης έβαλε τον κατάλληλο άνθρωπο στην κατάλληλη θέση, παίζοντας «μουσικές καρέκλες» με τα φασιστοειδή της ΝΔ. Α, να μην το ξεχάσουμε: ο Πλεύρης -όπως και ο Γεωργιάδης και ο Βορίδης, όταν έφυγαν από το φασιστοΛΑΟΣ και άρχισαν να παίρνουν υπουργικές καρέκλες από τη ΝΔ, υποχρεώθηκαν, κατ’ απαίτηση των σιωνιστών, να κάνουν δημόσια δήλωση μετάνοιας για αντισημιτικές θέσεις που εξέφραζαν ως συνεπείς νεοφασίστες. «Ουδέποτε, πάντως, θέλησα να προσβάλω τον εβραϊκό λαό και ζητώ συγνώμη εάν το έπραξα. Είμαι βέβαιος ότι με τη δράση μου ως υπουργός Υγείας θα άρω και την παραμικρή επιφύλαξη σε όσους αμφισβητούν τον σεβασμό μου στο Ολοκαύτωμα των Εβραίων και θα διαπιστώσουν ότι σε καμία περίπτωση δε διέπομαι από αντισημιτικά αισθήματα», έγραφε ο Πλεύρης στη δική του δήλωση μετάνοιας, τον Σεπτέμβρη του 2021. Για τις δηλώσεις ότι θέλει νεκρούς μετανάστες στα σύνορα δεν έκανε ποτέ δήλωση μετάνοιας)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν

    Νέα αναβολή, για 7 Μάρτη του 2025

    • Εφετείο 17Ν

      Νέα αναβολή, για 7 Μάρτη του 2025

  • ΕΛΑ

    Νέα αναβολή, για 7 Μάρτη του 2025

    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ

      Νέα αναβολή, για 7 Μάρτη του 2025

    • Εφετείο ΕΛΑ

      Νέα αναβολή, για 7 Μάρτη του 2025

    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ

      Νέα αναβολή, για 7 Μάρτη του 2025

  • Επαναστατικός Αγώνας

    Νέα αναβολή, για 7 Μάρτη του 2025

    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Νέα αναβολή, για 7 Μάρτη του 2025

    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα

      Νέα αναβολή, για 7 Μάρτη του 2025

    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Νέα αναβολή, για 7 Μάρτη του 2025

  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς

    Νέα αναβολή, για 7 Μάρτη του 2025

    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Νέα αναβολή, για 7 Μάρτη του 2025

    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Νέα αναβολή, για 7 Μάρτη του 2025

    • Δίκη Σ.Π.Φ.

      Νέα αναβολή, για 7 Μάρτη του 2025

Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία

    Νέα αναβολή, για 7 Μάρτη του 2025

    • Το ημερολόγιο της αποστολής

      Νέα αναβολή, για 7 Μάρτη του 2025

      Νέα αναβολή, για 7 Μάρτη του 2025

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)

      Νέα αναβολή, για 7 Μάρτη του 2025

      Νέα αναβολή, για 7 Μάρτη του 2025

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)

      Νέα αναβολή, για 7 Μάρτη του 2025

      Νέα αναβολή, για 7 Μάρτη του 2025

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)

      Νέα αναβολή, για 7 Μάρτη του 2025

      Νέα αναβολή, για 7 Μάρτη του 2025

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)

      Νέα αναβολή, για 7 Μάρτη του 2025

Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε

    Νέα αναβολή, για 7 Μάρτη του 2025

    Νέα αναβολή, για 7 Μάρτη του 2025

  • Επικοινωνία

    Νέα αναβολή, για 7 Μάρτη του 2025

    Νέα αναβολή, για 7 Μάρτη του 2025

  • Όροι χρήσης

    Νέα αναβολή, για 7 Μάρτη του 2025

    Νέα αναβολή, για 7 Μάρτη του 2025

  • Ποιοι είμαστε

    Νέα αναβολή, για 7 Μάρτη του 2025

    Νέα αναβολή, για 7 Μάρτη του 2025

  • Επικοινωνία

    Νέα αναβολή, για 7 Μάρτη του 2025

    Νέα αναβολή, για 7 Μάρτη του 2025

  • Όροι χρήσης

    Νέα αναβολή, για 7 Μάρτη του 2025

    Νέα αναβολή, για 7 Μάρτη του 2025

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo