Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Βουλευτές και υπουργοί λομπίστες του σιωναζισμού στην ελληνική Βουλή
  • Γιατί ο Μαχμούντ Αμπάς ανέβαλε τις παλαιστινιακές εκλογές
  • Δέντρο το δέντρο, σπίτι το σπίτι: Πώς καταλαμβάνεται η Δυτική Οχθη
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 17 Οκτώβρη
  • Την ημέρα που σκοτώνονταν δυο εργάτες, οι τοπικοί άρχοντες της Κορίνθου φιλοτεχνούσαν την αγιογραφία των φιλάνθρωπων Βαρδινογιάννηδων
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»Εξασφαλίζοντας μια θέση στο σκουπιδοτενεκέ της Ιστορίας
Πολιτική

Εξασφαλίζοντας μια θέση στο σκουπιδοτενεκέ της Ιστορίας

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr26 Σεπ 2021, 08:10
23.9.2014, συνέντευξη Τύπου στην καγκελαρία: Η Μέρκελ φρόντισε ακόμα και με τη γλώσσα του σώματος να καταστήσει σαφές πως δεν πρόκειται να επιτρέψει καμιά μνημονιακή χαλάρωση. Κοιτάζει τον Σαμαρά σαν να βλέπει UFO!

Φαρμάκι στάζει ο Σαμαράς για τη Μέρκελ, μόνος αυτός μεταξύ των αστών πολιτικών σε όλο τον κόσμο. «Αληθινοί ηγέτες» ήταν ο Κολ και ο Σρέντερ (σοσιαλδημοκράτης ο τελευταίος), «η κυρία Μέρκελ οραματίστρια δεν ήταν. Διαχειρίστρια ήταν…»!

Η Μέρκελ, βέβαια, δεν πρόκειται να στενοχωρηθεί ακόμη κι αν μάθει τι είπε ο Σαμαράς (το πιθανότερο είναι οι συνεργάτες της να μην την ενημερώσουν καν για το τι δήλωσε ένας ξεζουμισμένος… φύλαρχος). Αν το μάθαινε, σίγουρα θα έπαιρνε εκείνο το πονηρό σκανταλιάρικο ύφος, με το οποίο την έχουν πιάσει κάποιες φορές οι φωτογράφοι στην πολύχρονη καριέρα της στην κορυφή του γερμανικού ιμπεριαλιστικού κράτους. Γιατί ξέρει πολύ καλά «τι τρέχει». Οπως και ο Σαμαράς, βεβαίως. Μπορεί να δηλώνει σήμερα ότι «του τράβηξαν το χαλί κάτω από τα πόδια», επειδή του ζητούσαν «αδιανόητες υποχωρήσεις» τις οποίες αυτός «ξεκάθαρα είχε αρνηθεί», όπως «το Υπερταμείο, δηλαδή την εκχώρηση ολόκληρης της Εθνικής Περιουσίας για 99 χρόνια» και «την εκχώρηση της μακεδονικής ταυτότητας στα Σκόπια», όμως όλοι ξέρουμε ότι η Μέρκελ τον πέταξε στα σκουπίδια σαν στυμμένη λεμονόκουπα, γιατί τον θεωρούσε ήδη τελειωμένο και όχι επειδή αυτός ήταν ταχατες… ντούρος πατριώτης. 

Μαζί με τον Βενιζέλο είχαν κάνει τη δουλειά για δυόμισι περίπου χρόνια και πλέον δεν μπορούσε να προσφέρει τίποτα. Θα έχανε πανηγυρικά τις εκλογές (όπως και έγινε) και δεν υπήρχε περίπτωση να τις κερδίσει, ό,τι «προίκα» κι αν του έδινε η άτεγκτη καγκελάριος.

Ας θυμηθούμε λίγο τα γεγονότα του φθινόπωρου του 2014. Ο Σαμαράς ζητάει από την τρόικα χαλάρωση μπας και μπορέσει να κερδίσει τις εκλογές. Η τέταρτη αξιολόγηση του δεύτερου Μνημόνιου σέρνεται και δεν κλείνει. Ο Σαμαράς αποφασίζει να πάει στο Βερολίνο για να πείσει τη Μέρκελ. Εχει τόσο πολύ καβαλήσει το καλάμι που αγνοεί τις προειδοποιήσεις του πρέσβη στο Βερολίνο Παναγιώτη Ζωγράφου (που είναι και δεύτερος εξάδελφός του) ότι «η περιρρέουσα ατμόσφαιρα στο Βερολίνο δεν ενδείκνυται για επίσκεψη και ότι ο πρωθυπουργός, δεν πρόκειται να εισπράξει δημόσια στήριξη της καγκελαρίου» (από ρεπορτάζ της DW).

Παίρνει μαζί του την τρόικα των συμβούλων του (Λαζαρίδης, Παπασταύρου, Βασιλόπουλος) και τον επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ και «πετάει» στο Βερολίνο, για να εισπράξει μια άνευ προηγουμένου κρυάδα, η οποία φάνηκε καθαρά στη συνέντευξη Τύπου. Ο Σαμαράς επιδίδεται σε μια ακατάσχετη μπουρδολογία, η Μέρκελ τον κοιτάζει με ύφος «τι λέει αυτός τώρα, ρε παιδιά;» και τον παραπέμπει στην τρόικα, προσθέτοντας ότι… «οι Ελληνες πρέπει να κάνουν τα μαθήματά τους». Παραπέμπει τον πρωθυπουργό μιας υποτίθεται ανεξάρτητης χώρας, μέλους της ΕΕ, σε μια ομάδα διορισμένων τεχνοκρατών, την οποία θεωρεί προϊστάμενη του πρωθυπουργού (αυτό συνέβαινε, αλλά με τόσο χοντροκομμένο τρόπο, χωρίς την τήρηση των διπλωματικών προσχημάτων, δεν είχε ξαναδιατυπωθεί)!

Ο εξευτελισμός του Σαμαρά είναι τέλειος. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εποχής, ο «πολύς» Χρύσανθος Λαζαρίδης «την έπεσε» στον πρέσβη στο ξενοδοχείο Hilton όπου διέμεινε η ελληνική αποστολή. Τον κατηγόρησε ότι δεν μετέφερε καλή εικόνα των γερμανικών προθέσεων. Ο Ζωγράφος απάντησε ότι είχε ενημερώσει -και μάλιστα γραπτώς- το πρωθυπουργικό γραφείο και είχε προτείνει αναβολή της επίσκεψης Σαμαρά. Την επόμενη κιόλας μέρα ο πρέσβης παραιτήθηκε!

Οι δημοσιογράφοι που κάλυπταν την καγκελαρία ενημερώθηκαν ανεπίσημα ότι ο Σαμαράς «δεν εντυπωσίασε την καγκελάριο» με τα διαγράμματα που της παρουσίασαν οι σύμβουλοί του. Τότε αυτός (ο Σαμαράς) κατέφυγε στο έσχατο επιχείρημα: αν η Μέρκελ δεν τον στήριζε, θα κέρδιζε τις εκλογές ο… αριστερός ΣΥΡΙΖΑ. Δεν ξέρουμε αν η Μέρκελ γέλασε φανερά ή μέσα της, όμως μ’ αυτό ο Σαμαράς της έδειξε ότι είναι ήδη τελειωμένος και απλά μετράει μέρες μέχρι να πάει στον σκουπιδοτενεκέ για να κάνει παρέα στον Γιωργάκη Παπανδρέου (τον οποίο είχε τελειώσει η Μέρκελ παρέα με τον Σαρκοζί σ’ εκείνο το «δείπνο των Καννών», στις 2 Νοέμβρη του 2011. Δεν ξέρουμε αν είναι ακριβές ή όχι, πάντως ο ισπανός πρωθυπουργός Χοσέ-Λουίς Θαπατέρο έγραψε σε βιβλίο του ότι ο Σαρκοζί κάποια στιγμή πήδηξε στο τραπέζι και φώναξε στον Παπανδρέου «είσαι ένας γαμημένος ψυχοπαθής»!).

Καλά, δεν ήξερε ο Σαμαράς ότι η καγκελαρία διατηρούσε μόνιμη επαφή με τον ΣΥΡΙΖΑ, μέσω του γερμανού πρέσβη στην Αθήνα Βόλφγκανγκ Ντολτ; Πίστευε ότι τα «go back madame Merkel» του Τσίπρα θα τρόμαζαν το Βερολίνο περισσότερο απ’ όσο το τρόμαξαν τα δικά του «Ζάππεια» τότε που το έπαιζε αντιμνημονιακός; Δεν αξιολόγησε την πολύωρη συνάντηση που είχε στο Βερολίνο -λίγο καιρό πριν από την επίσκεψη Σαμαρά- ένας από τους «σέρπα» της Μέρκελ, ο τότε υφυπουργός Εργασίας Γιοργκ Ασμουσεν, με υψηλόβαθμη αντιπροσωπεία του οικονομικού επιτελείου του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούμενη από τους Δραγασάκη, Σταθάκη, Χουλιαράκη; Η συνάντηση ήταν άτυπη, όμως δεν έγινε κρυφά, σε κάποιο ξενοδοχείο. Εγινε στο υπουργείο Εργασίας και κράτησε ώρες (περιλάμβανε και γεύμα, όπως επιβεβαίωσε ο Δραγασάκης στις 18.9.2014). Ο Ασμουσεν περιστοιχιζόταν από στελέχη των υπουργείων Οικονομικών και Οικονομίας της Γερμανίας, που είχαν καλή γνώση του «ελληνικού προβλήματος». Και προφανώς κατάλαβε ότι οι συριζαίοι δεν είχαν τίποτα ανατρεπτικές προθέσεις, όπως έλεγε η προεκλογική ρητορική τους. Αλλωστε, και οι συριζαίοι πήγαν εκεί, με τριπλέτα «δεξιών», για να περάσουν αυτό το μήνυμα στη γερμανική ιμπεριαλιστική κυβέρνηση, επιδιώκοντας το «άδειασμα» του Σαμαρά.

Ενημερωμένη από τον «σέρπα» της η Μέρκελ ήταν πανέτοιμη να πετάξει και τον Σαμαρά στο σκουπιδοτενεκέ της Ιστορίας. Αφού οι «άλλοι» βάδιζαν σε μεγάλη εκλογική νίκη, γιατί να βοηθήσει τον «χαμένο»; Ο,τι παραχώρηση κι αν του έκανε θα πήγαινε στον «κουβά». Ετσι, τον «τελείωσε» δημόσια, στη συνέντευξη Τύπου στην καγκελαρία κι αυτός στάζει σήμερα φαρμάκι, το οποίο όμως ούτε κατά διάνοια μπορεί να λερώσει την αγιογραφία της «σιδηράς καγκελαρίου», που φιλοτεχνούν αστοί πολιτικοί ηγέτες και ΜΜΕ σε όλο τον κόσμο.

Θα υπενθυμίσουμε και πάλι αυτό που γράψαμε προχθές, στηλιτεύοντας το αγιογραφικό αρθρίδιο που έγραψε για τη Μέρκελ ο Τσίπρας:

«Οι κυβερνήσεις στις εξαρτημένες χώρες έρχονται και παρέρχονται, αλλά η εξωτερική πολιτική καθορίζεται από τις ιστορικά διαμορφωμένες σχέσεις εξάρτησης, από τη θέση της εξαρτημένης χώρας στον παγκόσμιο καπιταλιστικό καταμερισμό της εργασίας, που καθορίζει και τα συμφέροντα της αστικής τάξης της εξαρτημένης χώρας. Αυτές οι ιστορικά διαμορφωμένες σχέσεις εξάρτησης καθορίζουν την εξωτερική πολιτική των εξαρτημένων χωρών και όχι οι “ιδέες“ της μιας ή της άλλης κλίκας του πολιτικού της προσωπικού».

Εκτύπωση 🖨
ΜΕΡΚΕΛ ΣΑΜΑΡΟΒΕΝΙΖΕΛΟΙ ΤΣΙΠΡΑΣ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΟ Βορίδης δεν ξεχνά το ρατσιστικό του παρελθόν όταν πρόκειται για εργαζόμενους
Επόμενο άρθρο Το δόγμα της εκμετάλλευσης και της αδικίας

Σχετικά Αρθρα

Βουλευτές και υπουργοί λομπίστες του σιωναζισμού στην ελληνική Βουλή

Πολιτική 17 Οκτ 2026, 18:53

Την ημέρα που σκοτώνονταν δυο εργάτες, οι τοπικοί άρχοντες της Κορίνθου φιλοτεχνούσαν την αγιογραφία των φιλάνθρωπων Βαρδινογιάννηδων

Πολιτική 16 Οκτ 2026, 15:12

Ηamlet, the comedy

Πολιτική 15 Οκτ 2026, 11:53

Οι νεοναζιστές εξακολουθούν να «ακονίζουν τις ξιφολόγχες στα πεζοδρόμια»

Πολιτική 14 Οκτ 2026, 22:05

Ενας ανασφαλής πρωθυπουργός και ένα γκάλοπ… τίγκα στην αξιοπιστία

Πολιτική 13 Οκτ 2026, 22:07

Κατάπτυστη αθλιότητα! Αφίσα με τη σημαία της Βέρμαχτ πάνω από την Ακροπολη διαφημίζει ελληνο-γερμανικό συνέδριο για την Απελευθέρωση

Καταγγελία του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα

Ιστορία 12 Οκτ 2026, 19:50
Ροή Ειδήσεων
Πολιτική

Βουλευτές και υπουργοί λομπίστες του σιωναζισμού στην ελληνική Βουλή

17 Οκτ 2026, 18:53
Διεθνή

Γιατί ο Μαχμούντ Αμπάς ανέβαλε τις παλαιστινιακές εκλογές

17 Οκτ 2026, 11:57
Διεθνή

Δέντρο το δέντρο, σπίτι το σπίτι: Πώς καταλαμβάνεται η Δυτική Οχθη

17 Οκτ 2026, 09:18
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

17 Οκτ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Οκτώβρη

17 Οκτ 2026, 00:01
Πολιτική

Την ημέρα που σκοτώνονταν δυο εργάτες, οι τοπικοί άρχοντες της Κορίνθου φιλοτεχνούσαν την αγιογραφία των φιλάνθρωπων Βαρδινογιάννηδων

16 Οκτ 2026, 15:12
Πολιτισμός

Η ντροπή του Ηνωμένου Βασίλειου: Αποσύρθηκαν από την αγορά τα βιβλία της Σάλι Ρούνι

Επειδή επιμένει με συνέπεια να υποστηρίζει την Palestine Action

16 Οκτ 2026, 12:33
Διεθνή

Εντελώς πρωτοφανές: Η κρατική τηλεόραση της Γαλλίας καταγγέλλει τoν εποικισμό της Δυτικής Οχθης (video)

16 Οκτ 2026, 11:05
Εργατικά

Η Motor Oil ομολογεί την ευθύνη της για τις εκρήξεις στο κάτεργό της, που σκότωσαν και σακάτεψαν εργάτες

16 Οκτ 2026, 10:56
Διεθνή

Σιωναζιστές δεσμοφύλακες πυροβόλησαν παλαιστίνιους κρατούμενους μέσα στο κελί

16 Οκτ 2026, 09:41
Εκδηλώσεις

ΣΗΜΕΡΑ | Εκδήλωση της Δικτύωσης: «7 Οκτώβρη 2023: Ενας ηρωικός Κατακλυσμός»

7 μμ, αίθουσα Παναρκαδικής, Τζωρτζ 9 (πλ. Κάνιγγος)

16 Οκτ 2026, 08:37
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Οκτώβρη

16 Οκτ 2026, 00:01
Παιδεία

«Πάμε κι όπου βγει» στα σχολεία: Καθημερινά τα ατυχήματα με τραυματισμούς μαθητών

15 Οκτ 2026, 22:58
Κόντρες

Υπέρ Κίμπερλι συνηγορία

15 Οκτ 2026, 22:47
Εργατικά

Νέα έκρηξη στο κάτεργο των Βαρδινογιάννηδων – Δύο σοβαρά τραυματίες εργάτες

15 Οκτ 2026, 18:48
Οικονομία

Πετρέλαιο θέρμανσης: Κυβέρνηση και πετρελαιάδες καπιταλιστές καταληστεύουν τον ελληνικό λαό

15 Οκτ 2026, 14:53
Πολιτική

Ηamlet, the comedy

15 Οκτ 2026, 11:53
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Οκτώβρη

15 Οκτ 2026, 00:01
Πολιτική

Οι νεοναζιστές εξακολουθούν να «ακονίζουν τις ξιφολόγχες στα πεζοδρόμια»

14 Οκτ 2026, 22:05
Υγεία

Νοσοκομείο «Αττικόν»: 1.300 ασθενείς νοσηλεύτηκαν στους διαδρόμους τις πρώτες 40 μέρες του φθινόπωρου

14 Οκτ 2026, 19:52
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Οκτώβρη

Ημέρα για την εξάλειψη της φτώχειας.

Ημέρα μυοσκελετικού τραύματος.

Ημέρα υπέρ των κακοποιημένων παιδιών.

Μαλάουι: Ημέρα μητέρας.

1920: Ο Μάικ Φίτζεραλντ γίνεται ο πρώτος νεκρός απεργός πείνας (Ιρλανδία).

1941: Οι ναζί εκτελούν 250 άνδρες 16-60 ετών των χωριών Aνω και Κάτω Κερδύλια Σερρών σε αντίποινα για τον φόνο ενός γερμανού στρατιώτη.

1974: Ιδρύεται η ΟΝΝΕΔ.

2006: Η Λατίφα αλ Γκαούντ εκλέγεται ως η πρώτη γυναίκα βουλευτής στο Μπαχρέιν.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Είχα την συγκλονιστική Χαρά, Τιμή και Απόλαυση να παρίσταμαι και να ακούσω ζωντανά την πιο σπουδαία πολιτική ομιλία που έχω ακούσει στην ζωή μου. Ο Υπουργός των Εξωτερικών των ΗΠΑ @SecRubio δεν μίλησε σήμερα στην Πνύκα, μπροστά από την Ακρόπολη μόνον ως ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, αλλά ως ο πολιτικός εκπρόσωπος των ανθρώπων της Δύσης που ζούσαν, που ζουν και που θα ζήσουν στο μέλλον. Έκανε μια αληθινά Ιστορικών διαστάσεων ομιλία. Περιττό να πω ότι συμφωνώ σε όσα είπε στο 100% και ότι ως Έλλην αισθάνομαι υπερήφανος για το βάθος του θαυμασμού του για τους προγόνους μας αλλά και ως Υπουργός αυτής της Κυβερνήσεως για την δημόσια αναγνώριση του στην αξιοπιστία και στην επιτυχία της Χώρας μας σήμερα. Η Ελλάδα, η Ρώμη και ο Χριστιανισμός συνθέτουν τον Δυτικό Πολιτισμό και η παρακμή του πρέπει να τελειώσει και να ξαναβρεί η Δύση τις ρίζες, τις αξίες και το πνεύμα της που την έκαναν για αιώνες κυρίαρχη. Πραγματικά αξίζουν πολλά εύγε αλλά και ευχαριστώ στον κ. Ρούμπιο για την σημερινή του ομιλία.

Αδωνις Γεωργιάδης

(Εντάξει, εμετός. Προσέξτε, όμως, την επιτηδευμένη μίμηση του ύφους του Τραμπ, με κεφαλαία γράμματα σε ορισμένες λέξεις και κάποια βροντώδη επίθετα. Δεν είναι χωρίς σημασία. Ο ακροδεξιός-νεοφιλελεύθερος τηλεπλασιέ-τηλεμαϊντανός-υπουργός Υγείας του Μητσοτάκη ήξερε ότι θα προκαλέσει. Διάλεξε σκόπιμα να γράψει αυτό το έμεσμα, ξεπερνώντας κάθε άλλο δεξιό πολιτικό ή δημοσιογράφο στην Ελλάδα. Ολοι οι άλλοι έγλειψαν πατόκορφα τον Ρούμπιο αλλά με… στιλ και… αντικειμενικότητα. Προσπάθησαν να εμφανιστούν σοβαροί και… αξιοπρεπείς. Συνασπίστηκαν μάλιστα γύρω από τη θέση ότι ο Ρούμπιο δεν είναι σαν τους Τραμπ και Βανς αλλά είναι ένας παραδοσιακός Ρεπουμπλικανός. Μόνο ο ακροδεξιός-νεοφιλελεύθερος Σπυράδωνης κινήθηκε σε ρυθμό MAGA. Το μήνυμά του δεν αποδέκτες τόσο το δεξιό και ακροδεξιό κοινό στην Ελλάδα όσο ΤΗΝ πρεσβεία και το  ΜΑGA. Θέλησε να προβληθεί ως ο μοναδικός γνήσιος εκπρόσωπος του τραμπισμού στην ελληνική Δεξιά, ώστε να ενεργοποιήσει τις κεραίες ΤΗΣ πρεσβείας και να γίνει ο εκλεκτός της. Να διεκδικήσει την υποστήριξή ΤΗΣ και την υποστήριξη του MAGA, επειδή ξέρει ότι δεν αργεί η ώρα που θα διεκδικήσει την ηγεσία της ΝΔ με αντίπαλο τον… αριστερό Δένδια)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo