Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 4 Ιούλη
  • Μετά τον Φεύγα κι άλλος φευγάτος
  • ΗΠΑ: Η καταγγελία της γεονοκτονίας στην Παλαιστίνη βγάζει βουλευτές
  • Ομόφωνα ένοχοι Μελάς-Ρέππα – Παραπέμπονται και στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για κακούργημα
  • Οι εκλεκτοί του Βορίδη πλήρωσαν παράνομα τα λαμόγια που είχε αποκαλύψει η Τυχεροπούλου!
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»Επειδή δεν είναι χαζός, ψάχνει για χαζούς
Πολιτική

Επειδή δεν είναι χαζός, ψάχνει για χαζούς

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr12 Μάι 2023, 10:53

Στον Ανδρουλάκη αναφέρεται ο τίτλος, που εμφανίστηκε χθες στο δελτίο ειδήσεων του Χατζηνικολάου στον ΑΝΤ1 για να βάλει στο απυρόβλητο τον Μητσοτάκη. Δεν θα τον έβγαζε αλλιώς ο Χατζηνικολάου, ο οποίος ειδικά σ’ αυτή την προεκλογική περίοδο έχει ξεσαλώσει υπέρ του Μητσοτάκη και της ΝΔ, αφήνοντας στη μπάντα το στιλάκι του δήθεν αντικειμενικού δημοσιογράφου. Δε χρειάζεται να σημειώσουμε πως αυτού του τύπου οι συνεντεύξεις είναι συνεννοημένες εκ των προτέρων (τι θα ρωτήσει ο ένας, τι θα απαντήσει ο άλλος).

Ο Ανδρουλάκης επανέλαβε αυτό που είπε στο ντιμπέιτ περί ποινικών ευθυνών που υπάρχουν για το σκάνδαλο των υποκλοπών. Το μόνο που πρόσθεσε είναι πως υπάρχουν ακόμα και πολιτικά πρόσωπα, πρόσωπα που είναι στην ΕΥΠ, δικαστές, επιχειρηματίες (εννοούσε αυτούς του Predator). Ποια είναι αυτά τα πρόσωπα; «Θα μας τα πει η Δικαιοσύνη. Εγώ δεν προκαταλαμβάνω κανένα αποτέλεσμα»!

Σοβαρά; Τα πρόσωπα που υπέγραψαν την παρακολούθησή του είναι συγκεκριμένα: δυο ασφαλίτες της ΕΥΠ/ΚΥΠ, ο διοικητής Κοντολέων, η εποπτεύουσα εισαγγελέας Βλάχου. Αφού έχει τόση εμπιστοσύνη στην αστική Δικαιοσύνη ο Ανδρουλάκης (το είπε και στο ντιμπέιτ), δεν μας λέει πώς συμβαίνει και αυτά τα τέσσερα πρόσωπα, που είναι απολύτως συγκεκριμένα, δεν αντιμετωπίζουν ακόμα κατηγορίες, μολονότι έχουν περάσει εννιά μήνες από τότε που ξέσπασε το σκάνδαλο;

Τα πρόσωπα είναι γνωστά. ‘Η παρανόμησαν, προχωρώντας στην παρακολούθηση του κινητού του, ή κινήθηκαν νομότυπα. Ο Μητσοτάκης αρχικά (επί μήνες) επέμενε πεισματικά ότι η παρακολούθηση ήταν νόμιμη. Τώρα μιλάει για σκάνδαλο και δηλώνει πως ο Ανδρουλάκης δεν έπρεπε να τεθεί υπό παρακολούθηση. Τι ισχύει, λοιπόν; Νόμιμη η παρακολούθηση ή παράνομη; Ο Μητσοτάκης άλλαξε άποψη και λέει ότι ήταν παράνομη. Η Δικαιοσύνη ακόμα δεν κατέληξε; Και τον Ανδρουλάκη δεν τον ενοχλεί αυτό;

Επαναλαμβάνουμε ότι τα πρόσωπα (οι φυσικοί αυτουργοί) είναι γνωστά, δεν υπάρχει ανάγκη έρευνας. Το μόνο που εκκρεμεί είναι αν ενήργησαν νόμιμα ή αν παρανόμησαν. Τόσους μήνες η Δικαιοσύνη (που υποτίθεται ότι έθεσε σε προτεραιότητα τη συγκεκριμένη υπόθεση) δεν μπόρεσε να απαντήσει στο μοναδικό ερώτημα που εκκρεμεί; Πώς, λοιπόν, εκφράζει «εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη» ο Ανδρουλάκης, αντί να την καταγγείλει για το σκόπιμο θάψιμο της υπόθεσης επί τόσους μήνες;

Σε ποινικές υποθέσεις που απασχολούν τη δημοσιότητα, δεν προλαβαίνει να βήξει ο ανακριτής ή ο εισαγγελέας κι αμέσως διαρρέει κάθε λεπτομέρεια της υπόθεσης. Μέσα από τα δικαστικά γραφεία γίνεται η διαρροή. Στη συγκεκριμένη, μείζονος πολιτικής σημασίας υπόθεση, έχουμε… άκρα του τάφου σιωπή. Δεν έχει διαρρεύσει τίποτα, γιατί απλούστατα δεν έχει υπάρξει τίποτα. Αραχνιάζει σε κάποιο συρτάρι ο φάκελος. Αλήθεια, δεν το ξέρουν αυτό ο Ανδρουλάκης και οι δικηγόροι του;

Οι καπιταλιστές του Predator, Ισραηλινοί και Ελληνες, δεν μας απασχολούν εν προκειμένω, γιατί μιλάμε για «νόμιμη επισύνδεση». Οπότε ποιοι μένουν; Οι πολιτικοί που ήταν πάνω από το «παρεάκι» της ΕΥΠ/ΚΥΠ. Δηλαδή, ο Μητσοτάκης. Αυτός ήταν και παραμένει ο πολιτικός προϊστάμενος της ΕΥΠ/ΚΥΠ. Δεν ήταν ο «σκοτεινός» ανιψιός του Γρηγόρης Δημητριάδης, που εκ του νόμου δεν είχε αρμοδιότητες. Ο Δημητριάδης χρησιμοποιήθηκε σαν αλεξικέραυνο του Μητσοτάκη. Αποχώρησε (δεν τον πέταξε με τις κλοτσιές ο Μητσοτάκης, δεν ζητήθηκε καν η παραίτησή του, αλλά έγινε δεκτή: η διαφορά είναι προφανής) μπας και πάρει μαζί του τις ευθύνες.

Ηξερε ο Δημητριάδης αλλά δεν ήξερε ο Μητσοτάκης; Θα υποτιμούσαμε τη νοημοσύνη των αναγνωστών μας αν αρθρώναμε επιχειρηματολογία επί του αυτονόητου. Αλλά και τυπικά να το δούμε, αν ο Δημητριάδης ήξερε και το απέκρυψε από τον Μητσοτάκη, τότε ο τελευταίος θα έπρεπε να τον έχει τυλίξει σε μια κόλλα χαρτί και να τον στείλει στον εισαγγελέα (για παράβαση καθήκοντος και όχι μόνο). 

Αν υπάρχουν (που υπάρχουν) και ποινικές ευθύνες πολιτικών, αυτές ξεκινούν –τυπικά και ουσιαστικά- από τον Μητσοτάκη. Ο Ανδρουλάκης, όμως, στο ντιμπέιτ φρόντισε να απαλλάξει τον Μητσοτάκη από κάθε ποινική ευθύνη, ισχυριζόμενος ότι αυτός απλά ανέχτηκε το «παρακράτος»! Τα ίδια υποστήριξε, με διαφορετικά λόγια, και στου Χατζηνικολάου. Ξεπέρασε τα ουσιαστικά ζητήματα με αοριστολογία και μπουρδολογία του τύπου: «Περιμένω το αποτέλεσμα της Δικαιοσύνης. Εχουμε διάκριση των εξουσιών (σ.σ. sic!), έχουμε ένα κράτος δικαίου και θεωρώ ότι τα πρόσωπα που παρακολούθησαν εμένα, τους αρχηγούς των ενόπλων δυνάμεων, που έχουν διαπράξει εγκληματικές πράξεις πρέπει να βρεθούν ενώπιον των ποινικών και εγκληματικών τους ευθυνών. Δηλαδή, προφανέστατα αν καταδικαστούν δεν θα τους στείλουμε διακοπές στη Μύκονο ή στη Σαντορίνη. Στη φυλακή πρέπει να πάνε. Διότι έχουν δημιουργήσει καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, έχουν προσβάλει τη Δημοκρατία μας. Eχουν υπονομεύσει τους θεσμούς και υπάρχουν και θέματα εθνικής ασφάλειας από τη στιγμή που παρακολουθούσαν τους αρχηγούς των ενόπλων δυνάμεων. Τόσο απλά είναι τα πράγματα. Aρα πιστεύω, περιμένω, η Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της σωστά και να μάθουμε τι έχει συμβεί σε αυτή τη νοσηρή υπόθεση».

Kι όταν ρωτήθηκε αν αισθάνεται πιο κοντά στη ΝΔ ή τον ΣΥΡΙΖΑ και με ποιον θα προτιμούσε να συγκυβερνήσει, απάντησε ότι «είμαστε απέναντι στις πρακτικές και του Μητσοτάκη και του Τσίπρα». Αυτό ακριβώς περίμενε να πάρει ο Χατζηνικολάου. Να επιμείνει ο Ανδρουλάκης στον «διμέτωπο» και ν’ αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο κυβερνητικής συνεργασίας και με τη ΝΔ. «Δεν θα επιβάλω εγώ τον πρωθυπουργό. Θα είναι ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής. Αν δε συμφωνούν με αυτή μου την πρόταση Μητσοτάκης και Τσίπρας, ε τότε ας συγκυβερνήσουν μαζί οι δυο τους», είπε σε μια αποστροφή του λόγου του, αφήνοντας όχι παράθυρο ανοιχτό αλλά ορθάνοιχτη την πόρτα για κυβερνητική συνεργασία και με τη ΝΔ του Μητσοτάκη.

Ο Ανδρουλάκης δεν είναι κανένα αστέρι της αστικής πολιτικής, αλλά χαζός δεν είναι. Ψάχνει για χαζούς…

YΓ. «Δεν υπάρχει κάποιος στην Ελλάδα που να έχει ενοχληθεί για αυτό το θέμα, για το δικό μου θέμα, περισσότερο από εμένα τον ίδιον», είπε ο Κ. Χατζηδάκης στο in.gr, όταν ρωτήθηκε για τις υποκλοπές. Αφού κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για «υποκριτική ευαισθησία», κατέληξε: «Περιμένω το ταχύτερο δυνατόν (σ.σ. σε πόσα τέρμινα;) να διερευνηθεί το θέμα αυτό από την δικαιοσύνη». Εκτός από συμπατριώτες, Ανδρουλάκης και Χατζηδάκης έχουν και άλλα κοινά…

Εκτύπωση 🖨
ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΠώς λέγεται αυτό, αθέμιτη επιρροή ή μήπως εκλογικός εκβιασμός;
Επόμενο άρθρο Κάτω τα χέρια από τον αϊ-Βησσάριο

Σχετικά Αρθρα

Ομόφωνα ένοχοι Μελάς-Ρέππα – Παραπέμπονται και στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για κακούργημα

Συνεχής ενημέρωση από τη δίκη

Αγροτικά 3 Ιούλ 2026, 11:42

Οι εκλεκτοί του Βορίδη πλήρωσαν παράνομα τα λαμόγια που είχε αποκαλύψει η Τυχεροπούλου!

Επιβεβαίωση με απόφαση του δικαστήριου που καταδίκασε τους 57 της Κρήτης

Αγροτικά 3 Ιούλ 2026, 10:03

Ο Μητσοτάκης ντελίβερι μπόι του Νετανιάχου και των Αμερικανών

Προσφέρει στήριξη στους ξενόδουλους αστούς της Βηρυτού και στην προδοτική συμφωνία που υπέγραψαν

Πολιτική 2 Ιούλ 2026, 17:12

Διορισμοί στον Αρειο Πάγο: «Πόρτα για τον χειμώνα» πιάνει ο Μητσοτάκης

Πολιτική 1 Ιούλ 2026, 20:35

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Καταπέλτης ο εισαγγελέας στη δίκη των Μελά-Ρέππα

Αγροτικά 1 Ιούλ 2026, 13:11

Apsys for president ή δόγμα Βαμβακούλα;

Πολιτική 1 Ιούλ 2026, 12:49
Ροή Ειδήσεων
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

4 Ιούλ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Ιούλη

4 Ιούλ 2026, 00:01
Κόντρες

Μετά τον Φεύγα κι άλλος φευγάτος

3 Ιούλ 2026, 19:36
Διεθνή

ΗΠΑ: Η καταγγελία της γεονοκτονίας στην Παλαιστίνη βγάζει βουλευτές

Υποψήφια υπέρ της Παλαιστίνης εκτόπισε βετεράνο που υποστηριζόταν από την AIPAC στις προκριματικές εκλογές των Δημοκρατικών στο Κολοράντο

3 Ιούλ 2026, 12:04
Αγροτικά

Ομόφωνα ένοχοι Μελάς-Ρέππα – Παραπέμπονται και στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για κακούργημα

Συνεχής ενημέρωση από τη δίκη

3 Ιούλ 2026, 11:42
Αγροτικά

Οι εκλεκτοί του Βορίδη πλήρωσαν παράνομα τα λαμόγια που είχε αποκαλύψει η Τυχεροπούλου!

Επιβεβαίωση με απόφαση του δικαστήριου που καταδίκασε τους 57 της Κρήτης

3 Ιούλ 2026, 10:03
Διεθνή

Θα πληρώνουν τέλη υπηρεσιών στο Ορμούζ και θα πουν κι ένα τραγούδι

Bloomberg: Οι ευρωπαϊκές δυνάμεις αποδέχονται τα τέλη διέλευσης από το Στενό του Ορμούζ ως νέα πραγματικότητα

3 Ιούλ 2026, 09:00
Σαν Σήμερα

Σαν 3 σήμερα Ιούλη

3 Ιούλ 2026, 00:01
Εργατικά

Ανοιχτή συνέλευση ενάντια στις συνδικαλιστικές διώξεις και απολύσεις

2 Ιούλ 2026, 21:06
Διεθνή

1000 ημέρες γενοκτονίας στη Γάζα: Συγκλονιστικά στοιχεία για τη συνεχιζόμενη οδύνη

Οι Παλαιστινιακές Οργανώσεις Αντίστασης επαναβεβαιώνουν το δικαίωμα αντίστασης στην κατοχή με όλα τα μέσα

2 Ιούλ 2026, 21:01
Διεθνή

Το καθεστώς της Συρίας διακηρύσσει ουδετερότητα στις λιβανικές υποθέσεις

Ο ΥΠΕΞ της Συρίας επισκέφτηκε τη Βηρυτό, συναντήθηκε με τον Ναμπίχ Μπέρι και δήλωσε ανοιχτός σε συνάντηση με τη Χεζμπολά

2 Ιούλ 2026, 19:07
Πολιτική

Ο Μητσοτάκης ντελίβερι μπόι του Νετανιάχου και των Αμερικανών

Προσφέρει στήριξη στους ξενόδουλους αστούς της Βηρυτού και στην προδοτική συμφωνία που υπέγραψαν

2 Ιούλ 2026, 17:12
Κόντρες

Τώρα με το app ποιος τους πιάνει

2 Ιούλ 2026, 12:11
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 2 Ιούλη

2 Ιούλ 2026, 00:01
Πολιτική

Διορισμοί στον Αρειο Πάγο: «Πόρτα για τον χειμώνα» πιάνει ο Μητσοτάκης

1 Ιούλ 2026, 20:35
Εργατικά

Μαζικές απολύσεις σε ιδιωτικά σχολεία

1 Ιούλ 2026, 19:32
Εργατικά

Εκδήλωση-Συζήτηση: Απαγόρευση της συλλογικής ζωής και καταστολή των αγώνων μέσα και έξω από τα πανεπιστήμια

1 Ιούλ 2026, 19:27
Διεθνή

Αντιπροσωπεία της Χαμάς στο Κάιρο

Για την προώθηση της εφαρμογής της εκεχειρίας στη Γάζα και της ισραηλινής αποχώρησης

1 Ιούλ 2026, 13:32
Αγροτικά

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Καταπέλτης ο εισαγγελέας στη δίκη των Μελά-Ρέππα

1 Ιούλ 2026, 13:11
Πολιτική

Apsys for president ή δόγμα Βαμβακούλα;

1 Ιούλ 2026, 12:49
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Ιούλη

ΗΠΑ: Ημέρα Ανεξαρτησίας.

Ιταλία: Ημέρα Garibaldi (1807).

Φιλιππίνες: Ημέρα φιλιππινοαμερικανικής φιλίας (1946).

1848: Εκδίδεται το “Κομμουνιστικό Μανιφέστο“.

1948: Η Γιουγκοσλαβία αποβάλλεται από την Κομινφόρμ.

1958: Επαναστατική εξέγερση στο Ιράκ, εκτελούνται ο βασιλιάς Φεϊζάλ Β’, ο πρωθυπουργός Νουρί Ες Σαΐντ και ο πρίγκιπας διάδοχος.

1982: Αυτοκτονεί ο πρόεδρος της Δομινικανής Δημοκρατίας Σιλβέστερ Γκουσμάν Φερνάντες.

1994: Εκτελείται ο σύμβουλος της τουρκικής πρεσβείας στην Αθήνα Ομέρ Σιπαχίογλου (17Ν).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Στο δέλεαρ της δημοσιότητας, της βουλευτικής έδρας, της υπουργικής καρέκλας, των πάσης φύσεως αξιωμάτων και προνομίων θέλουμε και επιδιώκουμε ένα είδος κομματικής συμμετοχής σήμερα και άσκησης της εξουσίας αύριο, που θα αμφισβητήσει στην πράξη και με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο το στερεότυπο ότι όλοι είναι ίδιοι. Οτι σε όλους η προσωπική φιλοδοξία και καριέρα είναι πάνω από τα συμφέροντα της κοινωνίας. Ε, δεν είναι», σημείωσε και ξεκαθάρισε πως «πρέπει να αποδείξουμε ότι δεν είναι όλοι ίδιοι. Για να μην επιτρέψουμε παθογένειες του χθες να αμαυρώσουν τον αγώνα του σήμερα.

Αλέξης Τσίπρας

(Ο Τσίπρας μιλάει στους «σκιώδεις» υπουργούς που όρισε και λέει και τα παραπάνω. Πολύς κόσμος αναρωτήθηκε: μα είναι δυνατόν να λέει τέτοιες μπούρδες τη στιγμή που γύρισε και δηλώνει ότι θέλει να ξανακυβερνήσει, δηλαδή να εξασφαλίσει για τον εαυτό του, τους υπουργούς του, τα στελέχη του βουλευτικές και υπουργικές καρέκλες, κρατικά αξιώματα, προνόμια; Είμαστε σίγουροι πως ξέρει πολύ καλά ότι αυτά δεν τα χάφτει ο κόσμος. Oμως κάτι πρέπει να πει. Κάτι που δε θα αναφέρεται στην πρακτική πολιτική, που έτσι κι αλλιώς ορίζεται από τον αυτόματο πιλότο των Βρυξελλών. Και καταφεύγει στην ηθικολογία: εμείς δεν είμαστε σαν αυτούς. Προσπαθεί να χτίσει ένα ηθικολογικό αφήγημα εκμεταλλευόμενος τα σκάνδαλα διαφθοράς που μαστίζουν την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Εχει ένα πλεονέκτημα ως προς αυτό η συριζαϊκή σοσιαλδημοκρατία. Στα 52 χρόνια μετά την πτώση της χούντας κυβέρνησε μόνο μια τετραετία. Και υπό τις ιδιάζουσες συνθήκες των Μνημονίων. Δεν απασχόλησε παρά λίγο για διάφορα σκάνδαλα με συμμετοχή στελεχών της, αλλά απασχόλησε για την εφαρμογή της μνημονιακής πολιτικής. Οπότε βολεύει ν’ αφήνεις έξω από το προεκλογικό αφήγημα την ασκηθείσα πολιτική και να το παίζεις… Νίκος Ξανθόπουλος και Στέλιος Καζαντζίδης: εμείς δεν πλουτίσαμε από την πολιτική)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo