Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 18 Μάη
  • Εζεντίν Αλ-Χαντάντ | Ενα λιοντάρι της Αντίστασης έπεσε – Ο αγώνας συνεχίζεται
  • Βγάλτε επιτέλους τον σκασμό!
  • Σαν σήμερα 17 Μάη
  • Tο φερέφωνο του στρατιωτικο-βιομηχανικού συμπλέγματος, The Atlantic, παραδέχεται: Το Iράν νίκησε ΗΠΑ-«Ισραήλ» και έγινε παγκόσμια δύναμη
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»Aυτό το μήνυμα δε θα το διαβάσουν στις εκκλησίες, ούτε στα κανάλια
Διεθνή Πολιτική

Aυτό το μήνυμα δε θα το διαβάσουν στις εκκλησίες, ούτε στα κανάλια

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr20 Φεβ 2025, 11:12

Το Ισραήλ δεν έχει κανένα δικαίωμα να ισχυρίζεται ότι διατηρούμε σχέσεις με τρομοκρατικές οργανώσεις, γιατί αυτό που το Ισραήλ αποκαλεί τρομοκρατικό μπορεί για εμάς να είναι εθνικό, αγωνιστές της ελευθερίας. Αρνούμαστε να αποδεχτούμε τους όρους που επιβάλλει το Ισραήλ. Επομένως, αυτό που το Ισραήλ καταδικάζει ή εξυψώνει δεν είναι απαραίτητα το ίδιο και για εμάς.

Ατάλα Χάνα, αρχιεπίσκοπος Σεβάστειας

Ο αρχιεπίσκοπος Σεβάστειας του πατριαρχείου Ιεροσολύμων, Ατάλα (Θεοδόσιος) Χάνα, απηύθυνε χτες ένα μήνυμα στη μνήμη του εκλιπόντος γενικού γραμματέα της Χεζμπολά:

«Αγαπητοί φίλοι, σε λίγες ημέρες, ο Λίβανος θα γίνει μάρτυρας ενός μεγάλου και εξαιρετικού γεγονότος: της κηδείας της Αυτού Εξοχότητας, του Σαγιέντ Χασάν Νασράλα, και των μαρτύρων που στάθηκαν στο πλευρό του. Εμείς, από την Ιερουσαλήμ, στεκόμαστε με σεβασμό και τιμή στις θυσίες που έκαναν ο Σαγιέντ Χασάν και οι σύντροφοί του, εκείνοι που στάθηκαν στο πλευρό της Παλαιστίνης, την υπερασπίστηκαν και πλήρωσαν βαρύ τίμημα γι’ αυτήν. Είμαστε πιστοί σε αυτές τις θυσίες. Ολοι οι Παλαιστίνιοι είναι πιστοί στις θυσίες του Σαγιέντ Χασάν και των συντρόφων του.

Ενώ εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας από την καρδιά της ιερής μας πόλης, θέλουμε να δηλώσουμε ότι δεν θα ξεχάσουμε ποτέ εκείνους που στάθηκαν στο πλευρό της Παλαιστίνης και την υπερασπίστηκαν στις πιο δύσκολες στιγμές και υπό τις σκληρότερες συνθήκες. Σήμερα, η παλαιστινιακή υπόθεση βρίσκεται αντιμέτωπη με συνωμοσίες. Οι εχθροί μας επιδιώκουν να εκτοπίσουν το λαό μας και να διαγράψουν την υπόθεσή μας. Αλλά οι Παλαιστίνιοι δε θα σηκώσουν ποτέ τη σημαία της παράδοσης. Κρατάμε σφιχτά τα δικαιώματά μας, τις αρχές μας και τις σταθερές μας αξίες. Η λέξη “παράδοση” δεν έχει θέση στο παλαιστινιακό λεξικό.

Αγαπητοί φίλοι, είμαστε όλοι μια οικογένεια, ένα έθνος, που αντιμετωπίζει τα αποικιοκρατικά σχέδια, τα οποία δεν στοχεύουν μόνο την Παλαιστίνη αλλά ολόκληρο το έθνος. Το μήνυμά μας ήταν και θα παραμείνει ότι η Παλαιστίνη είναι η πυξίδα. Οποιος έχει ως πυξίδα του την Παλαιστίνη βρίσκεται στη σωστή πλευρά, και όποιος η πυξίδα του δείχνει αλλού, βρίσκεται στη λάθος πλευρά. Τον καλούμε να διορθώσει την πορεία του και να θέσει την πυξίδα του στη σωστή κατεύθυνση.

Αγαπητοί φίλοι, το μήνυμά μας σήμερα είναι ότι, ως έθνος, πρέπει να παραμείνουμε ενωμένοι, Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι, ανεξαρτήτως δογμάτων και θρησκευτικών πεποιθήσεων. Θέλουν να μας διασπάσουν, να μας διχάσουν. Θέλουν να μιλάμε τη γλώσσα του θρησκευτικού διαχωρισμού. Θέλουν να μας διαιρέσουν ώστε να υλοποιήσουν τα σχέδιά τους, ακολουθώντας τη γνωστή αρχή “διαίρει και βασίλευε”. Θέλουν να μας διαιρέσουν για να προωθήσουν τα αποικιοκρατικά τους σχέδια που στοχεύουν την Παλαιστίνη και ολόκληρο το έθνος.

Θα παραμείνουμε, Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι σε αυτήν την περιοχή, ένα έθνος, με την πυξίδα μας στραμμένη προς την Ιερουσαλήμ και την υπόθεσή μας να είναι η Παλαιστίνη. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε κανέναν, σε καμία δύναμη, να προωθήσει σχέδια που στοχεύουν σε περαιτέρω διαίρεση και διάσπαση. Είμαστε μια οικογένεια, έτσι ήμασταν και έτσι θα παραμείνουμε».

Ιερώνυμε και Διαρκή Ιερά Σύνοδε της Εκκλησίας της Ελλάδος, θα δώσετε εντολή να διαβαστεί αυτό το μήνυμα την Κυριακή στις εκκλησίες της χώρας, συνοδευόμενο από δικές σας ευχές για ειρήνη κτλ (ξέρετε εσείς από τέτοια); Ασφαλώς, όχι. Και δε χρειάζεται να εξηγήσουμε το λόγο.

Ούτε τα παπαγαλάκια θα μεταδώσουν την είδηση. Μολονότι είναι ο ορισμός της είδησης: ένας δεσπότης του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων να απευθύνει μήνυμα για το θάνατο ενός μουσουλμάνου πολιτικού και θρησκευτικού ηγέτη. Οχι όποιου να ‘ναι, αλλά του επί δεκαετίες ηγέτη της Χεζμπολά, Χασάν Νασράλα, ενός επικηρυγμένου «τρομοκράτη». Για τα αστικά μίντια, όμως, είδηση είναι «ό,τι μας συμφέρει». Και η συγκεκριμένη είδηση «δεν συμφέρει», για ευνόητους λόγους.

Από τυπική εκκλησιαστική άποψη, το μήνυμα του αρχιεπίσκοπου Ατάλα δεν περιλαμβάνει τίποτα το «αντικανονικό». Παρόμοια πράγματα για εκπροσώπους άλλων θρησκευτικών δογμάτων έχουν αποστείλει κατά καιρούς όλοι οι εκπρόσωποι του ορθόδοξου ιερατείου. Ο Ατάλα Χάνα, όμως, μολονότι δεν έκανε τίποτα το θρησκευτικά και εκκλησιαστικά «αντικανονικό», διέπραξε το «έγκλημα καθοσιώσεως» να μιλήσει ως Παλαιστίνιος και δη ως αντιστασιακός Παλαιστίνιος. Κι επειδή δεν μπορούν να τον «ξυρίσουν», όπως προσπάθησε ο… σκανδαλιάρης Ειρηναίος παλαιότερα, τον καταδικάζουν στο «σκοτάδι».

Ο Ατάλα Χάνα γεννήθηκε στη Ράμλα σε οικογένεια ορθόδοξων Παλαιστίνιων. Πήγε σχολείο στην Ιερουσαλήμ, όπου έμαθε και ελληνικά και στη συνέχεια σπούδασε στη Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ. Μετά την αποφοίτησή του, επέστρεψε στην Ιερουσαλήμ και ακολούθησε τον γνωστό ιερατικό δρόμο: διάκος, παπάς, αρχιμανδρίτης, επίσκοπος. Ως αρχιμανδρίτης ήταν εκπρόσωπος Τύπου του πατριαρχείου, όμως έκανε το «μέγα λάθος» να καταγγείλει τον πατριάρχη Ειρηναίο για παράνομη πώληση ακινήτων του πατριαρχείου σε Ισραηλινούς, γεγονός που άλλαζε τον χάρτη της Ιερουσαλήμ και είχε ξεσηκώσει τους Παλαιστίνιους.

Τον Ιούλη του 2002, δεύτερο χρόνο της Δεύτερης Ιντιφάντα, ο Ειρηναίος κατηγόρησε τον αρχιμανδρίτη Ατάλα ότι «υποστηρίζει την παλαιστινιακή τρομοκρατία» και τον ξήλωσε από εκπρόσωπο Τύπου. Η κοινότητα των αράβων ορθόδοξων στην Παλαιστίνη και την Ιορδανία κάλεσε το ελληνικό ΥΠΕΞ να παρέμβει και ξεκαθάρισε ότι ο Ατάλα θα παραμείνει εκπρόσωπος Τύπου, με ή χωρίς την αποδοχή του από την ελληνική κυβέρνηση.

Μερικές μέρες αργότερα, ο Ατάλα συνελήφθη από τη σιωνιστική συνοριακή αστυνομία έξω από το σπίτι του στην παλιά πόλη της Ιερουσαλήμ, με ένταλμα του γενικού εισαγγελέα του Ισραήλ, Ελιακίμ Ρουμπινστάιν. Ανακρίθηκε ως ύποπτος για «σχέσεις με τρομοκρατικές οργανώσεις», «παράνομη είσοδο σε εχθρικές χώρες» (Συρία και Λίβανο) και «υπόκίνηση». Πέντε ώρες τον ανέκριναν. Ο Ατάλα δήλωσε πως επισκεπτόταν τακτικά τη Συρία και τον Λίβανο για να συμμετάσχει σε θρησκευτικές και δια-θρησκευτικές διασκέψεις και συζητήσεις, χρησιμοποιώντας το διαβατήριο Βατικανού που διέθετε. Τον άφησαν ελεύθερο, αφού κατάσχεσαν όλα τα νόμιμα διαβατήριά του.

Οταν τον άφησαν, ο Ατάλα κατήγγειλε πως η σύλληψή του έγινε «μόνο επειδή εξέφρασε την αντίθεσή του στη στρατιωτική κατοχή παλαιστινιακών εδαφών από το Ισραήλ». Τόνισε πως η σύλληψή του σηματοδότησε «την πρώτη φορά που ένας χριστιανός ηγέτης και αξιωματούχος συλλαμβάνεται επίσημα, με έναν απάνθρωπο και απαράδεκτο τρόπο, που παραβιάζει κάθε ανθρώπινο ήθος, και χωρίς προηγούμενη ενημέρωση».

Σε συνέντευξή του εξήγησε:  «Τους τελευταίους τρεις μήνες, εξαπολύθηκε εναντίον μου μια εκτεταμένη εκστρατεία δυσφήμισης σε αρκετές ισραηλινές εφημερίδες, κατηγορώντας με ότι υποστηρίζω την τρομοκρατία και τη βία και ότι επικροτώ τις επιθέσεις αυτοκτονίας. Είμαι βαθιά πεπεισμένος ότι η συκοφαντία, η επίθεση και η σύλληψή μου αποτελούν μέρος μιας αλυσίδας κατηγοριών που στοχεύουν στη μετάδοση ενός μηνύματος προς εμένα και τους υπόλοιπους χριστιανούς και μουσουλμάνους θρησκευτικούς ηγέτες… Οι ισραηλινές αρχές έχουν ξεκινήσει μια εκστρατεία με στόχο να φιμώσουν όλες τις εθνικές φωνές στην Ιερουσαλήμ, ισχυριζόμενες ότι αυτές οι φωνές υποστηρίζουν την τρομοκρατία, τη βία κ.λπ. Πιστεύω ότι ο μόνος ενδιαφερόμενος φορέας είναι η ισραηλινή αρχή. Στην περίπτωσή μου, μπορεί να εμπλέκονται και κάποια στοιχεία από το εσωτερικό της Εκκλησίας, κάτι που δεν μπορώ να αγνοήσω, ειδικά δεδομένου ότι υπάρχουν άτομα που δεν συμμερίζονται τη στάση μου σε ζητήματα που αφορούν τη σύγκρουση Παλαιστίνιων και Ισραηλινών».

Ο Ατάλα ξεβράκωσε τον Ειρηναίο (οι παλαιότεροι θυμούνται το όργιο με τους Βαβίληδες και λοιπά… μαλάματα) και πρωταγωνίστησε στην εκθρόνισή του το 2005. Οταν ορίστηκε νέος πατριάρχης ο Θεόφιλος (με υπόδειξη της ελληνικής κυβέρνησης, που ελέγχει το πατριαρχείο!), χάρη στην πίεση των αράβων ορθόδοξων, ο Ατάλα χειροτονήθηκε αρχιεπίσκοπος Σεβάστειας.

Στην αιμάσσουσα Παλαιστίνη μπορούν να «σταθούν» μόνο εκείνοι οι χριστιανοί ιερωμένοι που υπηρετούν την υπόθεση της εθνικής απελευθέρωσης. Και τέτοιοι υπάρχουν σε όλα τα χριστιανικά δόγματα. Μόνο που αυτοί απομονώνονται. Το κουμάντο το κάνουν ιερωμένοι που διορίζονται από κυβερνήσεις και από το Βατικανό. Οι παλαιστίνιοι ιερωμένοι που υπηρετούν την υπόθεση της εθνικής απελευθέρωσης είναι λίγοι, γι’ αυτό και ξεχωρίζουν σαν τη μύγα μέσ’ στο γάλα.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροFrom Jabalia with love
Επόμενο άρθρο Κρούσματα γρίπης των πτηνών Η5Ν1, υψηλής παθογονικότητας, και στην Ελλάδα 

Σχετικά Αρθρα

Εζεντίν Αλ-Χαντάντ | Ενα λιοντάρι της Αντίστασης έπεσε – Ο αγώνας συνεχίζεται

Διεθνή 17 Μάι 2026, 10:40

Tο φερέφωνο του στρατιωτικο-βιομηχανικού συμπλέγματος, The Atlantic, παραδέχεται: Το Iράν νίκησε ΗΠΑ-«Ισραήλ» και έγινε παγκόσμια δύναμη

Διεθνή 16 Μάι 2026, 08:38

Aμερικανός βουλευτής παραδέχεται ότι οι ΗΠΑ έχασαν 39 αεροπλάνα στον πόλεμο κατά του Ιράν

Διεθνή 15 Μάι 2026, 18:54

78 χρόνια από τη Νάκμπα | Ολοι/ες αύριο στην πορεία αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό και την Αντίστασή του

Πολιτική 15 Μάι 2026, 13:03

«Στον Λίβανο τον ήπιαμε» λέει (σε ελεύθερη απόδοση) διάσημος σιωναζιστής καραβανάς

Διεθνή 15 Μάι 2026, 12:40

Οσα κι αν χτίζουνε τειχιά κι αν τον κλοιό στενεύουν, τα ντρόουν είν’ αληταριά κι όλο θα ταξιδεύουν (video)

Διεθνή 14 Μάι 2026, 22:24
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Μάη

18 Μάι 2026, 00:01
Διεθνή

Εζεντίν Αλ-Χαντάντ | Ενα λιοντάρι της Αντίστασης έπεσε – Ο αγώνας συνεχίζεται

17 Μάι 2026, 10:40
Παιδεία

Βγάλτε επιτέλους τον σκασμό!

Πώς δυο 17χρονα παιδιά πίστεψαν ότι δεν έχουν πια καμιά ελπίδα

17 Μάι 2026, 08:39
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Μάη

17 Μάι 2026, 00:01
Διεθνή

Tο φερέφωνο του στρατιωτικο-βιομηχανικού συμπλέγματος, The Atlantic, παραδέχεται: Το Iράν νίκησε ΗΠΑ-«Ισραήλ» και έγινε παγκόσμια δύναμη

16 Μάι 2026, 08:38
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

16 Μάι 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Μάη

16 Μάι 2026, 00:01
Διεθνή

Aμερικανός βουλευτής παραδέχεται ότι οι ΗΠΑ έχασαν 39 αεροπλάνα στον πόλεμο κατά του Ιράν

15 Μάι 2026, 18:54
Πολιτική

78 χρόνια από τη Νάκμπα | Ολοι/ες αύριο στην πορεία αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό και την Αντίστασή του

15 Μάι 2026, 13:03
Διεθνή

«Στον Λίβανο τον ήπιαμε» λέει (σε ελεύθερη απόδοση) διάσημος σιωναζιστής καραβανάς

15 Μάι 2026, 12:40
Κόντρες

Nτροπή σου, Σι Τζιπίνγκ 

15 Μάι 2026, 11:55
Υγεία

Η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας ως ψηφοθηρικό σόου της Αγαπηδάκη

15 Μάι 2026, 08:44
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Μάη

15 Μάι 2026, 00:01
Διεθνή

Οσα κι αν χτίζουνε τειχιά κι αν τον κλοιό στενεύουν, τα ντρόουν είν’ αληταριά κι όλο θα ταξιδεύουν (video)

14 Μάι 2026, 22:24
Πολιτική

Aνέκρουσε πρύμναν το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ

14 Μάι 2026, 21:42
Κόντρες

Μαθημένοι στις κωλοτούμπες

14 Μάι 2026, 20:25
Εργατικά

Στις πειθαρχικές διώξεις απαντάμε συλλογικά και αγωνιστικά

Δευτέρα 18 Μάη, 1 μ.μ., στην Π.Δ.Ε. Κεντρ. Μακεδονίας (κτίριο ZEDA)

14 Μάι 2026, 18:49
Πολιτική

Προκαλούν οι Ουκρανοί

14 Μάι 2026, 14:26
Αθλητισμός

Χαιρετισμός στον Λαμίν Γιαμάλ από το λαό της Γάζας

14 Μάι 2026, 11:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 14 Μάη

14 Μάι 2026, 00:01
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Μάη

Ημέρα ενημέρωσης για το εμβόλιο κατά του AIDS.

Ημέρα μουσείων.

Αϊτή: Ημέρα σημαίας.

1781: Εκτελούνται στην πλατεία του Κούσκο ο Τουπάκ Αμάρου, η Μικαέλα Μπαστίδας και άλλοι ηγέτες της περουβιανής εξέγερσης.

1954: Τίθεται σε ισχύ η Ευρωπαϊκή Σύμβαση Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.

1961: Πραξικόπημα από αντικομμουνιστές ανατρέπει το καθεστώς του στρατηγού Τσανγκ στη Νότια Κορέα.

1962: Βουλευτές αλληλοβρίζονται και αλληλολακτίζονται στη Βουλή κατά τη συζήτηση πρότασης δυσπιστίας προς την κυβέρνηση.

1969: Βόμβα στο «ΡΧ» της Συγγρού (ΚΕΑ).

1994: Ρουκέτα κατά των γραφείων της IBM στην οδό Φιλελλήνων (17Ν).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή ανέδειξε με εμφατικό τρόπο τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει στη γεωπολιτική και στην ενεργειακή ασφάλεια η Ευρώπη. Η Ελλάδα ανταποκρίθηκε πρώτη στην επίθεση που δέχτηκε η Κύπρος και με τον τρόπο αυτό κάναμε ένα βήμα ιστορικής σημασίας γιατί υπενθυμίσαμε στην Ευρώπη το άρθρο 42 παράγραφος 7 των Ευρωπαϊκών Συνθήκων για την Ευρωπαϊκή Αλληλεγγύη με τη στήριξη που προσφέραμε στην Κύπρο.

Σταύρος Παπασταύρου

(Ο γνωστός για τις ιδιαίτερα στενές σχέσεις του με τους σιωνιστές υπουργός Ενέργειας του Μητσοτάκη αποδεικνύεται άξιος μαθητής του Γκέμπελς. Και στο πλασάρισμα ψεύτικων ειδήσεων και στην αποσιώπηση πραγματικών ειδήσεων. Δέχτηκε καμιά επίθεση η Κύπρος; Δεν το ισχυρίστηκε κανένας. Ολοι μίλησαν για επίθεση στις βρετανικές βάσεις που βρίσκονται στην Κύπρο. Οι βάσεις, όμως, από το ιδρυτικό της Κυπριακής Δημοκρατίας δε θεωρούνται κυπριακό έδαφος αλλά βρετανικό έδαφος. Εχουν το ίδιο στάτους που έχει η αμερικάνικη βάση στο Γκουαντανάμο της Κούβας, που η κουβανέζικη επανάσταση δεν μπόρεσε να τη διώξει. Από ποιον δέχτηκαν επίθεση οι βρετανικές βάσεις στην Κύπρο; Οχι από το Ιράν, που διέψευσε από την πρώτη στιγμή το γεγονός. Ηταν μια προβοκάτσια των φίλων του Παπασταύρου, των σιωναζιστών του Ισραήλ, που προσπαθούσαν να σύρουν χώρες όπως η Βρετανία, η Τουρκία και η Σαουδική Αραβία στον πόλεμο κατά του Ιράν. Οταν το Ιράν τους ξεμπρόστιασε, σταμάτησαν αυτές τις προβοκάτσιες. Ομως οι καλοί φίλοι των σιωναζιστών, όπως ο Παπασταύρου, εξακολουθούν να μηρυκάζουν γκεμπελίστικα τα περί «επίθεσης που δέχτηκε η Κύπρος». Αν τον ενδιαφέρει η γεωπολιτική και η ενεργειακή ασφάλεια, γιατί ο Παπασταύρου δεν στηλίτευσε το γεγονός ότι ένα ουκρανικό επιθετικό θαλάσσιο drone, έμφορτο με εκρηκτικά και επιχειρησιακά σε κατάσταση αναμονής, βρέθηκε σε ελληνικά χωρικά ύδατα; Γιατί δεν στηλίτευσε το γεγονός ότι η Ουκρανία εξάγει τον πόλεμο στη Μεσόγειο, πλήττοντας με τέτοια drones ρωσικά τάνκερ, γεγονός που εγκυμονεί τον κίνδυνο να απαντήσει με αντίστοιχα – και αριθμητικά πολλαπλάσια – πλήγματα η Ρωσία ενάντια σε πλοία που μεταφέρουν καύσιμα ή άλλα εμπορεύματα από και προς την Ουκρανία; Τι είναι πιο επικίνδυνο, ένα drone προβοκάτσιας που κινήθηκε προς τις βρετανικές βάσεις στην Κύπρο ή οι πολεμικές ενέργειες της Ουκρανίας στη Μεσόγειο, που – εκτός των άλλων – εγείρουν μεγάλους κινδύνους για κάθε είδους σκάφη – αλιευτικά, αναψυχής, ποστάλια, εμπορικά – που πλέουν στην περιοχή και που τους καλοκαιρινούς μήνες πολλαπλασιάζονται εκθετικά;)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo