Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Μπάζωμα στα Τέμπη: Ο διοικητής της Τροχαίας προειδοποιούσε, ο Τριαντόπουλος με τον Αγοραστό τον «έγραφαν»
  • Αθώοι πανηγυρικά οι συνδικαλιστές του Πειραιά – Χαστούκι σε κυβέρνηση – υπ. Παιδείας
  • Η Kpler υποψιάζεται ότι οι παραγωγοί του Κόλπου πληρώνουν το Ιράν για ασφαλή διέλευση από το Ορμούζ
  • H πατριωτική αντίσταση του Mr Bean
  • «”Αγάπη μου, σε παρακαλώ”: Η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ πίεσε δωρητή να εμβάσει 100.000 δολάρια στον λογαριασμό της στην Amex»
  • Nεοναζιστές μαχαίρωσαν αντιφασίστα στην Ελευσίνα
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»Aναβάλλονται οι εκλογές, με… προεκλογικές εξαγγελίες
Πολιτική

Aναβάλλονται οι εκλογές, με… προεκλογικές εξαγγελίες

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr7 Ιούλ 2022, 20:39

Aν πιστέψουμε την προπαγάνδα των φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ, ο Μητσοτάκης πήγε χθες στη Βουλή για να ανακοινώσει ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας και όχι το φθινόπωρο, όπως οι πάντες είχαν προεξοφλήσει. Αυτή ήταν –σύμφωνα με τα κυβερνητικά παπαγαλάκια- η είδηση που βγήκε από τη συζήτηση προ ημερήσιας διάταξης, που προκάλεσε ο ίδιος ο Μητσοτάκης.

Αν είναι έτσι, τότε γιατί δεν είπε τίποτα στην πρωτολογία του, αλλά είπε δυο κουβέντες στη δευτερολογία και την τριτολογία του και αφού προηγουμένως τον προκάλεσε ο Τσίπρας;

Και γιατί τα ίδια παπαγαλάκια πέρασαν σε δεύτερη μοίρα τις προεκλογικού τύπου εξαγγελίες που έκανε ο Μητσοτάκης στην πρωτολογία του (κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης από 1.1.2023 και ξεπάγωμα των συντάξεων πάλι από 1.1.2023);

Παρά τα όσα υποστηρίζουν τα παπαγαλάκια που πήραν γραμμή από το Μαξίμου, ο Μητσοτάκης ελάχιστα πειστικός ακούστηκε όταν είπε ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας. Δεν ξεχνάμε ότι ο ίδιος άνοιξε ορθάνοιχτο το παράθυρο για πρόωρες εκλογές, όταν υποστήριξε ότι η χώρα δεν μπορεί να αντέξει πολύμηνη προεκλογική περίοδο σε τοξικό κλίμα. Κι έτρεξαν πρώτοι και καλύτεροι οι βουλευτές της ΝΔ να νοικιάσουν γραφεία και ν’ αρχίσουν τις συναντήσεις στα σπίτια και τις περιοδείες στους καφενέδες, για να ενεργοποιήσουν τον πυρήνα της εκλογικής τους πελατείας.

Από την άλλη, εμείς τουλάχιστον ποτέ δεν υποστηρίξαμε ότι οι εκλογές θα γίνουν οπωσδήποτε το φθινόπωρο. Η άποψή μας ήταν (και παραμένει) πως θα πάει σε εκλογές το φθινόπωρο μόνο αν έχει ελπίδες να το παλέψει. Αλλιώς, θα πάει στο τέλος της τετραετίας και στο μεταξύ θα περάσει μια σειρά αντιλαϊκών νομοθετημάτων για ν’ αφήσει όνομα «μεγάλου μεταρρυθμιστή». Ετσι κι αλλιώς χαμένος, δε θα έχει να φοβηθεί τίποτα.

Γι’ αυτό και δεν είδαμε τίποτα καινούργιο στη (σε δεύτερο χρόνο) διαβεβαίωση του Μητσοτάκη ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας. Αν τελικά αποφασίσει να τις κάνει το φθινόπωρο, έχει ήδη στρώσει το χαλί της δικαιολογίας που θα επικαλεστεί: «Εγώ ήθελα να εξαντλήσω την τετραετία, όμως ο ΣΥΡΙΖΑ δημιούργησε ένα τόσο τοξικό κλίμα που μόνο οι εκλογές μπορούν να το εκκαθαρίσουν».

Τότε γιατί το Μαξίμου έδωσε γραμμή στα παπαγαλάκια να κάνουν πρώτο θέμα το «οι εκλογές στο τέλος της τετραετίας»; Για να κρύψουν το γεγονός ότι τα υπόλοιπα πήγαν στο βρόντο. Ο Μητσοτάκης είπε τις γνωστές ψευτιές για τη… σπουδαία κοινωνική πολιτική της κυβέρνησής του. Αυτές οι ψευτιές, όμως, όχι μόνο δεν πείθουν, αλλά ενοχλούν και εξοργίζουν ένα λαό που στενάζει από την ακρίβεια. Ακόμα και το καμάρι για την αύξηση του κατώτατου μισθού (που αυξήθηκε μόνο 5% και όχι 9,7%, όπως ψευδώς υποστηρίζει η κυβερνητική προπαγάνδα) προκαλεί οργή, καθώς ο πληθωρισμός έχει ξεπεράσει το 12%.

Και οι εξαγγελίες για την ειδική εισφορά αλληλεγγύης και τις συντάξεις; Λέτε να πάει στις εκλογές το φθινόπωρο με σύνθημα «ψηφίστε με για να κάνω πράξη αυτά που σας υποσχέθηκα»; Θα ήταν πραγματικά μια κίνηση απελπισίας. Θα μπορούσε αυτό να δουλέψει προεκλογικά μόνο αν το εφάρμοζε άμεσα. Αλλά και πάλι…

  • Η ειδική εισφορά αλληλεγγύης έχει καταργηθεί για εισοδήματα κάτω από 12.000 ευρώ το χρόνο. Αρα, εξ ορισμού αφορά ένα μικρό τμήμα των συνταξιούχων. Αυτούς που παίρνουν πάνω από 1.000 ευρώ καθαρά το μήνα. Για εισόδημα από 12.000 μέχρι 20.000 ευρώ το χρόνο η εισφορά αλληλεγγύης είναι 2,2%. Δηλαδή, για μια σύνταξη 1.500 ευρώ μιλάμε για 11 ευρώ το μήνα ή για 36 λεπτά την ημέρα! Για μια σύνταξη 1.200 ευρώ μιλάμε για 4,4% το μήνα ή για 14 λεπτά την ημέρα! 
  • Τα ίδια ισχύουν και για τους εν εν ενεργεία δημόσιους υπάλληλους (στον ιδιωτικό καπιταλιστικό τομέα η εισφορά αλληλεγγύης έχει καταργηθεί).
  • Οσο για το ξεπάγωμα των συντάξεων «για πρώτη φορά μετά από δώδεκα χρόνια», όπως είπε με στόμφο ο Μητσοτάκης, γιατί δεν είπε κουβέντα για την περιβόητη «προσωπική διαφορά»; Η πλειοψηφία των συνταξιούχων, που έχει θετική «προσωπική διαφορά», δε θα δει δεκάρα αύξηση, αν δοθούν αυξήσεις. Οι αυξήσεις θα συμψηφιστούν με την «προσωπική διαφορά», αφού ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ φρόντισαν να εμφανίζουν τους συνταξιούχους σαν να πήραν λεφτά που δε δικαιούνταν, τα οποία τους… έκαναν τη χάρη να μην τα ζητήσουν αμέσως πίσω, αλλά να τα συμψηφίσουν με μελλοντικές αυξήσεις. Οσοι πάρουν αύξηση στη σύνταξη, αν δοθούν αυξήσεις, θα πάρουν ψίχουλα, αντίστοιχα μ’ αυτά που δόθηκαν στον κατώτατο μισθό. 

Περιττεύει να θυμίσουμε τι έχασαν οι συνταξιούχοι με τα πετσοκόμματα των μνημονιακών νόμων. Ισως πρέπει να θυμίσουμε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη, μολονότι ως αξιωματική αντιπολίτευση είχε ψηφίσει το βοήθημα που οι συριζαίοι είχαν βαφτίσει «13η σύνταξη», στη συνέχεια το κατήργησε. Τώρα, τάζει ψίχουλα στη μειοψηφία των συνταξιούχων, που θα προέρχονται απ’ αυτά που τους έκοψε και με τον πληθωρισμό να ξεπερνά ίσως και το 15% (δεν ξέρουμε σε τι ακριβώς ύψος θα έχει φτάσει στα τέλη του χρόνου).

Κατά τα άλλα, Τσίπρας και Μητσοτάκης δε δυσκολεύτηκαν να μετατρέψουν και αυτή την κοινοβουλευτική συζήτηση σε δικομματική κοκορομαχία, με τους άλλους να περιορίζονται σε ρόλους κομπάρσων. Ειδικά το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ ήταν σαν να μην υπήρχε, καθώς ο ολίγιστος Κατρίνης είχε εκ των προτέρων γραμμένη ακόμα και τη δευτερολογία!

Ενα ξεχωριστό κεφάλαιο της κοκορομαχίας αφορούσε την παραπομπή Παπαγγελόπουλου και το σκάνδαλο Novartis, με τον Τσίπρα να προσπαθεί να πάρει τη ρεβάνς και τον Μητσοτάκη να εστιάζει σ’ αυτό καθαυτό το γεγονός της παραπομπής πρώην υπουργών του Τσίπρα στο Ειδικό Δικαστήριο. Γι’ αυτό το θέμα, όμως, θα μιλήσουμε σε ξεχωριστό σημείωμα.

Εκτύπωση 🖨
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο29 νεκροί – 33 νέες διασωληνώσεις – 333 εισαγωγές
Επόμενο άρθρο Εκπαιδευτικές μπίζνες και ιμάντες διείσδυσης

Σχετικά Αρθρα

Μπάζωμα στα Τέμπη: Ο διοικητής της Τροχαίας προειδοποιούσε, ο Τριαντόπουλος με τον Αγοραστό τον «έγραφαν»

Πολιτική 9 Οκτ 2026, 19:49

«”Αγάπη μου, σε παρακαλώ”: Η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ πίεσε δωρητή να εμβάσει 100.000 δολάρια στον λογαριασμό της στην Amex»

Δημοσίευμα στη Wall Street Journal και «πιπεράτο» δημοσίευμα στη Daily Mail

Διεθνή 9 Οκτ 2026, 13:39

Nεοναζιστές μαχαίρωσαν αντιφασίστα στην Ελευσίνα

Του έστησαν καρτέρι έξω από το σπίτι του

Πολιτική 9 Οκτ 2026, 10:14

Κυβέρνηση-προαγωγός του τζόγου, νόμιμου και παράνομου

Οικονομία 8 Οκτ 2026, 20:26

Ξεβρακώθηκαν η κυβέρνηση και οι εργολάβοι του Μετρό

Δικαστήριο εξέδωσε προσωρινή διαταγή να δοθούν στους κατοίκους της Κυψέλης όλα τα έγγραφα που αρνούνταν να τους χορηγήσουν

Περιβάλλον 8 Οκτ 2026, 14:35

3 χρόνια από την 7η Οκτώβρη: Ολες-όλοι στη διαδήλωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό και την Αντίστασή του

Σάββατο 10 Οκτώβρη 2026, 14:00 | Πάρκο Ελευθερίας – πορεία προς τις πρεσβείες των ΗΠΑ και του Ισραήλ

Πολιτική 7 Οκτ 2026, 19:27
Ροή Ειδήσεων
Πολιτική

Μπάζωμα στα Τέμπη: Ο διοικητής της Τροχαίας προειδοποιούσε, ο Τριαντόπουλος με τον Αγοραστό τον «έγραφαν»

9 Οκτ 2026, 19:49
Εργατικά

Αθώοι πανηγυρικά οι συνδικαλιστές του Πειραιά – Χαστούκι σε κυβέρνηση – υπ. Παιδείας

9 Οκτ 2026, 15:03
Διεθνή

Η Kpler υποψιάζεται ότι οι παραγωγοί του Κόλπου πληρώνουν το Ιράν για ασφαλή διέλευση από το Ορμούζ

9 Οκτ 2026, 14:57
Κόντρες

H πατριωτική αντίσταση του Mr Bean

9 Οκτ 2026, 14:17
Διεθνή

«”Αγάπη μου, σε παρακαλώ”: Η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ πίεσε δωρητή να εμβάσει 100.000 δολάρια στον λογαριασμό της στην Amex»

Δημοσίευμα στη Wall Street Journal και «πιπεράτο» δημοσίευμα στη Daily Mail

9 Οκτ 2026, 13:39
Πολιτική

Nεοναζιστές μαχαίρωσαν αντιφασίστα στην Ελευσίνα

Του έστησαν καρτέρι έξω από το σπίτι του

9 Οκτ 2026, 10:14
Η παπάρα

Αναζητώντας στήριγμα από ΤΗΝ πρεσβεία και το MAGA

9 Οκτ 2026, 09:34
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 9 Οκτώβρη

9 Οκτ 2026, 00:01
Διεθνή

«Τρελές» δηλώσεις του Λίμπερμαν αποκαλύπτουν ότι το σύνολο των σιωνιστικών μορφωμάτων ενώνεται για τη διατήρηση της κατοχής της Παλαιστίνης

8 Οκτ 2026, 21:45
Οικονομία

Κυβέρνηση-προαγωγός του τζόγου, νόμιμου και παράνομου

8 Οκτ 2026, 20:26
Εργατικά

Νοσοκομειακοί Ψυχολόγοι: Καταγγέλλουν την ΕΔΕ σε βάρος συνδικαλιστών και εργαζόμενων του ΨΝΑ

8 Οκτ 2026, 14:43
Περιβάλλον

Ξεβρακώθηκαν η κυβέρνηση και οι εργολάβοι του Μετρό

Δικαστήριο εξέδωσε προσωρινή διαταγή να δοθούν στους κατοίκους της Κυψέλης όλα τα έγγραφα που αρνούνταν να τους χορηγήσουν

8 Οκτ 2026, 14:35
Αγροτικά

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Αύριο στο Εφετείο η δίκη σε δεύτερο βαθμό εφτά μελών των οικογενειών Χλύκα και Καλφούτζου

8 Οκτ 2026, 14:11
Διεθνή

Φιλοπαλαιστίνιοι διαδηλωτές ξεφτίλισαν τον Ζοράν Μαμντάνι

8 Οκτ 2026, 13:54
Κόντρες

Εμπρός αφεντικό, μη σκύβεις το κεφάλι, με τη Λεωνόρα αντίσταση και πάλι

8 Οκτ 2026, 13:09
Εργατικά

Ο Σπυράδωνης προσπαθεί να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους του ΕΣΥ

ΕΔΕ ενάντια σε εργαζόμενους και συνδικαλιστές του ΨΝΑ, επειδή του χάλασαν τηλεοπτικό «στήσιμο»

8 Οκτ 2026, 10:17
Διεθνή

Γάζι Χαμάντ: Οι Αμερικανοί και οι μεσολαβητές πρέπει να υποχρεώσουν την Κατοχή να τηρήσει τη συμφωνία, αλλιώς θα καταρρεύσει

8 Οκτ 2026, 09:42
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 8 Οκτώβρη

8 Οκτ 2026, 00:01
Πολιτική

3 χρόνια από την 7η Οκτώβρη: Ολες-όλοι στη διαδήλωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό και την Αντίστασή του

Σάββατο 10 Οκτώβρη 2026, 14:00 | Πάρκο Ελευθερίας – πορεία προς τις πρεσβείες των ΗΠΑ και του Ισραήλ

7 Οκτ 2026, 19:27
Παιδεία

Παιδιά ενός κατώτερου θεού οι μαθητές με αναπηρία

7 Οκτ 2026, 18:47
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 9 Οκτώβρη

Ημέρα ταχυδρομείων.

Ουγκάντα: Ημέρα ανεξαρτησίας (1962).

Περού: Ημέρα εθνικής αξιοπρέπειας (1968).

1934: Θανατώνεται στη Μασσαλία ο βασιλιάς της Γιουγκοσλαβίας Αλέξανδρος Α’ από μέλος της Εσωτερικής Μακεδονικής Επαναστατικής Οργάνωσης.

1946: Οι τρομοκρατικές ομάδες του Κατσαρέα δολοφονούν 45 δημοκρατικούς πολίτες στη Λακωνία.

1969: Δυο βόμβες στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

1973: Ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη πλήττουν τη Δαμασκό, περισσότεροι από εκατό νεκροί.

1977: Βόμβα στη Λέσχη Αξιωματικών του προσωπικού των βάσεων στο Ελληνικό (ΕΛΑ).

1977: Βόμβα στα γραφεία της ΚΝΕ στα Πετράλωνα.

1990: Τα ΜΑΤ επιτίθενται κατά απεργών της «Olympic catering» στέλνοντας 22 άτομα στο νοσοκομείο.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Είχα την συγκλονιστική Χαρά, Τιμή και Απόλαυση να παρίσταμαι και να ακούσω ζωντανά την πιο σπουδαία πολιτική ομιλία που έχω ακούσει στην ζωή μου. Ο Υπουργός των Εξωτερικών των ΗΠΑ @SecRubio δεν μίλησε σήμερα στην Πνύκα, μπροστά από την Ακρόπολη μόνον ως ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, αλλά ως ο πολιτικός εκπρόσωπος των ανθρώπων της Δύσης που ζούσαν, που ζουν και που θα ζήσουν στο μέλλον. Έκανε μια αληθινά Ιστορικών διαστάσεων ομιλία. Περιττό να πω ότι συμφωνώ σε όσα είπε στο 100% και ότι ως Έλλην αισθάνομαι υπερήφανος για το βάθος του θαυμασμού του για τους προγόνους μας αλλά και ως Υπουργός αυτής της Κυβερνήσεως για την δημόσια αναγνώριση του στην αξιοπιστία και στην επιτυχία της Χώρας μας σήμερα. Η Ελλάδα, η Ρώμη και ο Χριστιανισμός συνθέτουν τον Δυτικό Πολιτισμό και η παρακμή του πρέπει να τελειώσει και να ξαναβρεί η Δύση τις ρίζες, τις αξίες και το πνεύμα της που την έκαναν για αιώνες κυρίαρχη. Πραγματικά αξίζουν πολλά εύγε αλλά και ευχαριστώ στον κ. Ρούμπιο για την σημερινή του ομιλία.

Αδωνις Γεωργιάδης

(Εντάξει, εμετός. Προσέξτε, όμως, την επιτηδευμένη μίμηση του ύφους του Τραμπ, με κεφαλαία γράμματα σε ορισμένες λέξεις και κάποια βροντώδη επίθετα. Δεν είναι χωρίς σημασία. Ο ακροδεξιός-νεοφιλελεύθερος τηλεπλασιέ-τηλεμαϊντανός-υπουργός Υγείας του Μητσοτάκη ήξερε ότι θα προκαλέσει. Διάλεξε σκόπιμα να γράψει αυτό το έμεσμα, ξεπερνώντας κάθε άλλο δεξιό πολιτικό ή δημοσιογράφο στην Ελλάδα. Ολοι οι άλλοι έγλειψαν πατόκορφα τον Ρούμπιο αλλά με… στιλ και… αντικειμενικότητα. Προσπάθησαν να εμφανιστούν σοβαροί και… αξιοπρεπείς. Συνασπίστηκαν μάλιστα γύρω από τη θέση ότι ο Ρούμπιο δεν είναι σαν τους Τραμπ και Βανς αλλά είναι ένας παραδοσιακός Ρεπουμπλικανός. Μόνο ο ακροδεξιός-νεοφιλελεύθερος Σπυράδωνης κινήθηκε σε ρυθμό MAGA. Το μήνυμά του δεν αποδέκτες τόσο το δεξιό και ακροδεξιό κοινό στην Ελλάδα όσο ΤΗΝ πρεσβεία και το  ΜΑGA. Θέλησε να προβληθεί ως ο μοναδικός γνήσιος εκπρόσωπος του τραμπισμού στην ελληνική Δεξιά, ώστε να ενεργοποιήσει τις κεραίες ΤΗΣ πρεσβείας και να γίνει ο εκλεκτός της. Να διεκδικήσει την υποστήριξή ΤΗΣ και την υποστήριξη του MAGA, επειδή ξέρει ότι δεν αργεί η ώρα που θα διεκδικήσει την ηγεσία της ΝΔ με αντίπαλο τον… αριστερό Δένδια)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo