Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 8 Απρίλη
  • Οταν ένα Quadcopter ερωτεύεται ένα Namer…
  • Ο ναζί Τραμπ απειλεί, το Ιράν οργανώνει την άμυνα και την αντεπίθεσή του
  • Ο αυτοκρατορίσκος του «βαθέος κράτους»
  • Το ΝΑΤΟ καλεί φοιτητές για «πρακτική άσκηση» για να τους κάνει «τελάληδες» της ιμπεριαλιστικής πολιτικής του
  • Η Δαμασκός φλέγεται – Τι αποκαλύπτει η εισβολή στην πρεσβεία των ΗΑΕ
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»Χωρίς «καύσιμα» ο Καραμανλής
Πολιτική

Χωρίς «καύσιμα» ο Καραμανλής

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr18 Οκτ 2008, 00:00

Δεν ξέρουμε ποια ήταν η γνώμη του –δεδηλωμένου «βάζελου»– Κ. Καραμανλή, όταν η διοίκηση των «πράσινων» έδιωχνε κακήν-κακώς τον Φερνάντο Σάντος, σήμερα όμως ο «γαλάζιος» πρωθυπουργός ακολουθεί με φανατισμό την ποδοσφαιρική τακτική του συμπαθούς πορτογάλου προπονητή. Οπως ξέρουν οι ποδοσφαιρόφιλοι, το «δόγμα Σάντος» απαιτεί ομάδες που παίζουν σκυλίσια ομαδική άμυνα, με πρώτο και βασικό σκοπό να μη δεχτούν γκολ. Μαθαίνουν δε να περιμένουν υπομονετικά πότε ο αντίπαλος θα κάνει ένα λάθος για να τον κερδίσουν έστω και με ένα γκολ στην παράταση.

Αυτό κάνει και ο Καραμανλής. Περιμένει πότε θα κάνει το λάθος ο αντίπαλος, ώστε με μια γρήγορη αντεπίθεση να του βάλει το γκολ. Να πάει σε εκλογές και να κερδίσει. Γιατί ο ίδιος ξέρει ότι έχει ξεμείνει από καύσιμα, ότι δεν έχει άλλα βέλη στη φαρέτρα του. Οι απανωτές εμφανίσεις που έκανε το τελευταίο δεκαπενθήμερο συσπείρωσαν την κομματική βάση της ΝΔ, όπως έδειξαν τα γκάλοπ, όμως και πάλι το ΠΑΣΟΚ είναι μπροστά, έστω και λίγο. Ο Καραμανλής, φοβούμενος ότι μπορεί να γίνει καμιά στραβή και ν’ αναγκαστεί να πάει σε εκλογές άμεσα, άλλαξε άρδην την τακτική προς τους «αντάρτες». Πήρε πίσω το Δαϊλάκη για να στείλει μήνυμα συμφιλίωσης, φοβούμενος πως αν του προέκυπταν καναδυό ακόμα Δαϊλάκηδες ή θα έπρεπε να τους διαγράψει και να πάει σε εκλογές που θα τις χάσει ή θα αναγκαζόταν να κάνει το κορόιδο και να εισπράξει τη  χλεύη των πολιτικών του αντιπάλων (αλλά και του εσωκομματικού ακροατήριου).

Το τελευταίο όπλο που έχει στη φαρέτρα του ο πρωθυπουργός είναι ο ανασχηματισμός. Ομως, ένας ανασχηματισμός το μόνο που μπορεί να πετύχει είναι να αναδιατάξει τις δυνάμεις στο εσωτερικό μέτωπο. Και βέβαια, όπως κάθε ανασχηματισμός θα δημιουργήσει και αυτός νέα δυσαρέσκεια και γκρίνια από την πλευρά κάποιων που θα χάσουν τα κυβερνητικά πόστα και κάποιων άλλων που είχαν προσδοκίες υπουργοποίησης αλλά αυτές δεν εκπληρώθηκαν. Θα έπρεπε να έχει και μερικά ψίχουλα για να πετάξει στο λαό, ώστε μ’ αυτά και τον ανασχηματισμό να πάει σε εκλογές την άνοιξη. Ομως ψίχουλα δεν έχει και τα απειλητικά σύννεφα της κρίσης διώχνουν κάθε σκέψη προς αυτή την κατεύθυνση. Από πού αλλού να αντλήσει αισιοδοξία, όταν ακόμα και στο «Μακεδονικό» δεν του βγαίνει τίποτα και μάλλον θα αναγκαστεί να απορρίψει τη νέα πρόταση Νίμιτς;

Κι ενώ έδειχνε να έχει κάποιες ελπίδες να εκμεταλλευτεί την κρίση σηκώνοντας τον κουρνιαχτό των «εθνικών κινδύνων» και προβαλλόμενος ως σωτήρας δίπλα στους ηγέτες των ιμπεριαλιστικών χωρών της Ευρωένωσης, οι οποίοι… δίνουν προσοχή στα λεγόμενά του, του ‘ρθε κατακέφαλα η κατάρρευση του «συστήματος Χατζηγάκη-Σανιδά» και τρέχει και δεν προλαβαίνει. Ολα ανάποδα του πάνε και είναι πια αναγκασμένος και τον ανασχηματισμό να κάνει πριν την ώρα του και το Ρουσόπουλο να παραμερίσει (από τη «φροντ λάιν» ή και γενικά από την κυβέρνηση). Οι ίδιοι οι δεξιοί κραυγάζουν «χάσαμε τη μάχη των καφενείων» και δείχνουν ως υπεύθυνο το Ρουσόπουλο. Και καλά, στους βουλευτές μπορεί να βάλει φίμωτρο ο Καραμανλής, πώς να φιμώσει όμως το Νασίκα και τη… μάνα Νασίκα (τεράστιος ο χοντρός αγροτοπατέρας) ή το Ρίζο και τους άλλους που χρόνια τώρα έχουν αναγορευτεί σε «συνείδηση της παράταξης»;

Στο ΠΑΣΟΚ από την άλλη έχουν επιλέξει το «βάδισμα της γάτας». Δεν βιάζονται καθόλου, μετρούν το κάθε βήμα, δεν ανεβάζουν τους τόνους και προπαντός δεν ανακατεύουν την πολιτική τους με εκκλήσεις για λαϊκές κινητοποιήσεις. Πολιτεύονται σαν υπεύθυνη πολιτική δύναμη που ξέρει να βάζει πάνω από το προσωπικό της συμφέρον τα συμφέροντα του συστήματος. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η στάση τους απέναντι στα προκλητικά μέτρα στήριξης των τραπεζιτών και λοιπών «ραντιέρηδων» που αποφάσισαν οι ηγέτες των χωρών της Ευρωζώνης. Χαιρέτισαν τα μέτρα προσθέτοντας κάποια «σάλτσα» περί σωστής εφαρμογής και, φυσικά, προβάλλοντας το κόμμα τους ως το πιο αξιόπιστο να τα εφαρμόσει.

Η στάση αυτή τροφοδότησε και πάλι τα σενάρια του «μεγάλου συνασπισμού», στην περίπτωση που δεν προκύψει αυτοδυναμία ακόμα και μετά δύο διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις. Χαρακτηριστική απ’ αυτή την άποψη ήταν η συνέντευξη Αλογοσκούφη στον «Τύπο της Κυριακής», στην οποία κάθε άλλο παρά διαχωρίστηκε από μια τέτοια προοπτική. Κι όταν μιλά ο Αλογοσκούφης μιλά το κεφάλαιο (τουλάχιστον μια μερίδα του).

Εκείνοι που έχουν χάσει τη μπάλα είναι οι Συριζαίοι. Το «ενωτικό» πρέσινγκ του ΠΑΣΟΚ είναι αποτελεσματικό και έχει ήδη αποτυπωθεί στα γκάλοπ. Η πλειοψηφία απορρίπτει κάθε συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, η μειοψηφία πιέζει ολοένα και περισσότερο επισείοντας την ανάγκη «υπευθυνότητας ενός κόμματος εξουσίας» και ο Αλαβάνος στη μέση χτυπά μια στο καρφί και μια στο πέταλο, προσπαθώντας να κρατήσει τις ισορροπίες και να συγκρατήσει τις απώλειες των δημοσκοπικών ποσοστών. Επειδή κανένας τους δεν είναι χτεσινός (πλην του Τσίπρα, ο οποίος ολοένα και περισσότερο συμπεριφέρεται σαν μαριονέτα), ξέρουν πως όταν φανεί εκλογικός ορίζοντας τα πράγματα θα γίνουν πιο ζόρικα, καθώς θ’ αρχίσει το ρεύ-μα να πηγαίνει προς το δικομματισμό. Κι ακόμα χειρότερα θα γίνουν τα πράγματα αν δεν προκύψει αυτοδυναμία (όπως είναι εξαιρετικά πιθανό) και απαιτηθεί δεύτερος εκλογικός γύρος.

Ολα τούτα θα μπορούσαν να περιγραφούν ως «η πολιτική στα χρόνια του καναπέ» ή «η πολιτική ως εμπόρευμα». Πολιτική πλέον κάνουν οι προπαγανδιστές. Οι επικοινωνιολόγοι μετρούν κάθε μέρα, την κάθε ενέργεια και κάνουν συστάσεις του τύπου: «πρέπει να ενισχύσει το προφίλ του στον τομέα της αξιοπιστίας». Το προϊόν λουστράρεται ρίχνεται στην πιάτσα, μετριέται η διαφημιστική απόδοση και μετά αρχίζουν οι διορθώσεις, ώστε ο νέος γύρος στην πιάτσα να είναι πιο αποδοτικός. Ολα αυτά τα προϊόντα στριμώχνονται στο παζάρι και οι εργαζόμενοι-ψηφοφόροι θα κληθούν να επιλέξουν εκείνο που θα τους γυαλίσει πιο πολύ. Οπως επιλέγει κανείς αυτοκίνητο μέσα από τις διαφημιστικές καμπάνιες των εταιριών.

Τα πράγματα θα ήταν ριζικά διαφορετικά έτσι και ο καναπές ως κοινωνική στάση είχε αρχίσει να εγκαταλείπεται και ο κόσμος άρχιζε να διεκδικεί και πάλι αυτά που πρέπει να διεκδικήσει. Οσο δε γίνεται αυτό, το παιχνίδι θα εξελίσσεται σαν θέαμα.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΡεφορμισμός παλαιάς κοπής
Επόμενο άρθρο Διαχείριση κουκουλώματος υπό το κράτος πανικού

Σχετικά Αρθρα

Ο αυτοκρατορίσκος του «βαθέος κράτους»

Ο Μητσοτάκης προσπαθεί να κρύψει το γεγονός ότι η εγκληματική οργάνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ χτίστηκε με δική του εντολή

Πολιτική 7 Απρ 2026, 20:49

Πιτσιλής: Πρώτα διατήρησε τους επίορκους του πρώην ΟΠΕΚΕΠΕ σε θέσεις προϊστάμενων, τώρα προκηρύσσει τις θέσεις για να τους ξηλώσει

Πολιτική 4 Απρ 2026, 09:09

Ανασχηματισμός-οπερέτα στην κυβέρνηση από έναν παραπαίοντα Μητσοτάκη

Πολιτική 3 Απρ 2026, 14:46

Φωτογραφική διάταξη Πιτσιλή για ν’ αφήσει εκτός «νέου ΟΠΕΚΕΠΕ» την Παρασκευή Τυχεροπούλου, παρά τη δικαστική δικαίωσή της

Πολιτική 1 Απρ 2026, 15:09

Χαστούκι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη: Το δικαστήριο δικαίωσε πλήρως την Παρασκευή Τυχεροπούλου

Διατάζει να επανέλθει στα καθήκοντά της στον (νέο) ΟΠΕΚΕΠΕ και να της καταβληθεί αποζημίωση

Πολιτική 30 Μαρ 2026, 18:55

Να μεταδοθεί τηλεοπτικά η δίκη για το έγκλημα των Τεμπών

Σκόπιμο το μπάχαλο με την αίθουσα - αποτέλεσμα κυβερνητικού σχεδιασμού

Πολιτική 27 Μαρ 2026, 12:55
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 8 Απρίλη

8 Απρ 2026, 00:01
Διεθνή

Οταν ένα Quadcopter ερωτεύεται ένα Namer…

7 Απρ 2026, 22:24
Διεθνή

Ο ναζί Τραμπ απειλεί, το Ιράν οργανώνει την άμυνα και την αντεπίθεσή του

7 Απρ 2026, 21:26
Πολιτική

Ο αυτοκρατορίσκος του «βαθέος κράτους»

Ο Μητσοτάκης προσπαθεί να κρύψει το γεγονός ότι η εγκληματική οργάνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ χτίστηκε με δική του εντολή

7 Απρ 2026, 20:49
Παιδεία

Το ΝΑΤΟ καλεί φοιτητές για «πρακτική άσκηση» για να τους κάνει «τελάληδες» της ιμπεριαλιστικής πολιτικής του

7 Απρ 2026, 18:30
Διεθνή

Η Δαμασκός φλέγεται – Τι αποκαλύπτει η εισβολή στην πρεσβεία των ΗΑΕ

7 Απρ 2026, 10:14
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 7 Απρίλη

7 Απρ 2026, 00:01
Διεθνή

Tα κομάντα του Μπρανκαλεόνε: Παράτησαν τον εξοπλισμό, μαζί και τις κονσέρβες

6 Απρ 2026, 20:03
Διεθνή

Οι επισπεύδοντες για εκεχειρία είναι αυτοί που χάνουν τον πόλεμο

6 Απρ 2026, 19:16
Κόντρες

Ντροπή, κυρία, μιλάνε έτσι στον POTUS;

6 Απρ 2026, 14:18
Διεθνή

Mόνο μια σταγόνα από τον ωκεανό

6 Απρ 2026, 12:43
Διεθνή

Γιατί επιβάλλουν λογοκρισία στις δορυφορικές φωτογραφίες;

6 Απρ 2026, 10:28
Διεθνή

Ξεβρακώθηκε ο ψεύτης Τραμπ: οι Ιρανοί δημοσίευσαν φωτογραφία νεκρού αεροπόρου μέσα στο καταρριφθέν C-130

6 Απρ 2026, 09:00
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 6 Απρίλη

6 Απρ 2026, 00:01
Διεθνή

Watch your mouth, you stupid orange-haired fascist *

* Πρόσεξε το στόμα σου, ξεμωραμένε πορτοκαλομαλλιά φασίστα

5 Απρ 2026, 21:18
Παιδεία

ΜΑΤ και ασφαλίτες ενάντια σε εστιακούς φοιτητές στα Γιάννενα

Για να διαρρήξουν το Στέκι του Συλλόγου Εστιακών Φοιτητών

5 Απρ 2026, 19:15
Εργατικά

Με εντολή υπουργού μεθοδεύεται να συνεχιστεί για άλλον ένα χρόνο η αργία της Χρύσας Χοτζόγλου

5 Απρ 2026, 13:35
Διεθνή

ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟ 2006 | Η Χεζμπολά έπληξε ισραηλινή φρεγάτα με πύραυλο Cruise!

5 Απρ 2026, 13:21
Διεθνή

Κάν’ το όπως ο Μπέρι

5 Απρ 2026, 12:33
Διεθνή

H Γάζα είναι η καρδιά της Μέσης Ανατολής

5 Απρ 2026, 11:16
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 8 Απρίλη

Ημέρα των Ρομά.

1941: Δραπετεύουν από το σανατόριο Ασβεστοχωρίου (Θεσσαλονίκη) για να συμμετάσχουν στην αντίσταση δώδεκα μέλη του ΚΚΕ που είχαν μεταφερθεί εκεί από την Ακροναυπλία λόγω φυματίωσης.

1971: Απολύονται 261 εκτοπισμένοι, μεταξύ τους και 27 στρατιωτικοί.

1986: Εκτελείται ο επιχειρηματίας Δημήτρης Αγγελόπουλος (17Ν).

1989: ΚΚΕ και Ελληνική Αριστερά συγκροτούν τον «Συνασπισμό της Αριστεράς και της Προόδου».

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Ξέρω το αίτημά σας. Ξέρω τι περιμένετε από μένα. Εχω πλήρη επίγνωση – πιστέψτε με. Και της ευθύνης και του βάρους της ευθύνης (…) Μαζί να βάλουμε τα πανιά και τα ξάρτια στο νέο καράβι για την Ιθάκη. Ενα καράβι γερό, καλοτάξιδο, γρήγορο, που δεν θα φοβάται τους καιρούς και τις θύελλες που μας περιμένουν. Με αξιόμαχο πλήρωμα, νέους αλλά και έμπειρους ναύτες και αξιωματικούς (…) Μαζί να χαράξουμε τη ρότα της πατρίδας για την Ιθάκη.

Aλέξης Τσίπρας

(Γραμμένος από τους λογογράφους του ο νέος χρησμός, δεν είναι και τόσο χρησμός. Το «νέο καράβι» είναι το κόμμα που ετοιμάζει. Και η «Ιθάκη» είναι η κυβερνητική εξουσία. Το μόνο που δεν είπε είναι το πότε θα ανακοινωθεί επίσημα το νέο κόμμα και ποιο θα είναι το όνομά του. Δεν τα έχει αποφασίσει; Εκτιμούμε πως όλα είναι αποφασισμένα και πως ακολουθείται συγκεκριμένη στρατηγική «επικοινωνίας», που εκπόνησε η γαλλική Publicis Communications. Επίσημα δεν έχει ανακοινωθεί συνεργασία με την εν λόγω εταιρία, αλλά αυτά ποτέ δεν ανακοινώνονται ή ανακοινώνονται εκ των υστέρων. Ασχολείται πλέον κανείς με το βιβλίο του Τσίπρα; Οχι. Το βιβλίο χρησιμοποιείται απλά ως όχημα για να οργανώνονται πολιτικές συγκεντρώσεις στις μεγάλες πόλεις της χώρας: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Γιάννενα, Λάρισα, προφανώς θ’ ακολουθήσει το Ηράκλειο, ίσως καμιά Μυτιλήνη ή καμιά Ρόδος. Αυτές οι συγκεντρώσεις και οι αραιές αλλά στοχευμένες παρεμβάσεις του Τσίπρα με δηλώσεις, συντηρούν το εγχείρημα στην πολιτική επικαιρότητα και δημιουργούν ένα κλίμα αναμονής. Την ίδια στιγμή, το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ βρίσκεται σε μια διαδικασία συνεχούς φθοράς, ενώ ΣΥΡΙΖΑ και κοινοβουλευτική ομάδα της ΝέΑρ έχουν «κατεβάσει τα μολύβια» και περιμένουν. Η Καρυστιανού, που ως πρόεδρος του συλλόγου των οικογενειών θυμάτων των Τεμπών συγκέντρωνε υποστήριξη από τ’ αριστερά, κυρίως από νεολαία, απομακρύνεται ολοένα και περισσότερο απ’ αυτό το ακροατήριο και θα της μείνει μόνο το ακροατήριο των ψεκ. Προφανώς, η fabriqué en France εκλογική στρατηγική προβλέπει να ανακοινωθεί το κόμμα Τσίπρα όταν θα έχει βαθύνει κι άλλο η φθορά των όμορων χώρων, ώστε να μπορεί να έχει πολυσυλλεκτικότητα. Και θα μας φαινόταν παράξενο αν η ανακοίνωση του κόμματος δε συνοδευόταν και από κάποια ονόματα που θα πλαισιώσουν τον μεσσία. Οσο για την «αυτοοργάνωση» κατά το πρότυπο με το οποίο ο Ανδρέας Παπανδρέου οργάνωσε το ΠΑΣΟΚ το 1974, μόνο ως ανέκδοτο ακούγεται. Καταρχάς, ο Παπανδρέου είχε γύρω του πληθώρα στελεχών: από το αντιδικτατορικό ΠΑΚ μέχρι τη λεγόμενη αριστερή πτέρυγα και τη νεολαία της προδικτατορικής Ενωσης Κέντρου. Και το 1974 ήταν μια εποχή τεράστια πολιτικοποίησης και κοινωνικής ενεργοποίησης, κάτι που δεν ισχύει για το 2026. Αυτό που θα στήσει ο Τσίπρας θα είναι απλά ένας μηχανισμός οργανωτικής δουλειάς και όχι ένα μαζικό κόμμα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo