Δεν είναι η πρώτη φορά που ο περιβόητος Τάκης Μπαλτάκος κάνει θόρυβο γύρω από το όνομά του, ανακοινώνοντας ότι γίνονται ζυμώσεις για τη δημιουργία ακροδεξιού κόμματος. Αν δεν έλεγε κι αυτά, τότε δε θα εξασφάλιζε τις -αραιές είν' αλήθεια- παρουσίες του σε ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές. Αυτή τη φορά βγήκε στον ΣΚΑΪ, ξαναμίλησε για τις ζυμώσεις που γίνονται και τόνισε ότι οι συζητήσεις είναι ήδη προχωρημένες και πως στους επόμενους δυο-τρεις μήνες το κόμμα θα μπορούσε να ιδρυθεί και να είναι έτοιμο για τις επόμενες εκλογές. Διότι, μετά την εκλογή Μητσοτάκη, η ΝΔ κινείται καθαρά στο κέντρο, ενώ η χώρα έχει ανάγκη ένα καθαρόαιμο δεξιό κόμμα, με το οποίο μάλιστα θα μπορούσε να συνεργαστεί ο Πάνος Καμμένος και το ποσοστό αυτού του κόμματος να φτάσει το 10%-12%. Απέκλεισε συνεργασία με τη «Χρυσή Αυγή», τόνισε όμως ότι ένα καθαρόαιμο δεξιό κόμμα θα μπορούσε να τραβήξει τους ψηφοφόρους της, οι οποίοι κατά την άποψή του δεν είναι ακροδεξιοί αλλά δυσαρεστημένοι ψηφοφόροι της ΝΔ.
Αμέσως άρχισε η σχετική ονοματολογία. «Επαιξε» το όνομα του απόστρατου Φρ. Φράγκου (ο οποίος με διαρροή ξαναδιέψευσε την εμπλοκή του), του Πάνου Παναγιωτόπουλου (ο οποίος βρήκε την ευκαιρία να κάνει μια μεγαλοπρεπέστατη διάψευση, ανακοινώνοντας ότι στο επικείμενο συνέδριο της ΝΔ θα δώσει δυναμικό «παρών» και θα επιδιώξει τη θεσμοθέτηση τάσεων), ακόμα και του Κ. Τζαβάρα (ο οποίος έχει ήδη οριστεί τομεάρχης Δικαιοσύνης από τον Μητσοτάκη).
Κι ενώ το όλο θέμα θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί σκωπτικά, η Συγγρού εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση, στην οποία έλεγε: «Δεν καταλαβαίνουμε γιατί ο κ. Μπαλτάκος μπαίνει στον κόπο να ιδρύσει κόμμα και δεν εντάσσεται απευθείας στη Χρυσή Αυγή, της οποίας εξάλλου είναι προνομιακός συνομιλητής»! Αυτό απλούστατα σημαίνει πως ο Μητσοτάκης και οι άνθρωποί του φοβούνται τις διεργασίες στα ακροδεξιά διαμερίσματα της ΝΔ. Οσο για το ποιόν του Μπαλτάκου, προνομιακός συνομιλητής των νεοναζί ήταν ενόσω εκτελούσε καθήκοντα γενικού γραμματέα της κυβέρνησης και όλοι οι βουλευτές της ΝΔ «χτυπούσαν προσοχές» μπροστά του. Ηταν ο πανίσχυρος εξ απορρήτων του Σαμαρά και όχι ένας γραφικός ακροδεξιός.