Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Η… προστασία των ψαριών νέο πεδίο ελληνοτουρκικής εθνικιστικής αντιπαράθεσης
  • Κίνδυνοι από τη στόχευση της UNRWA από τις ΗΠΑ και το Ισραήλ
  • Σαν σήμερα 25 Αυγούστου
  • Make America Ηungry Αgain
  • Ιράν: Δεν έχουμε πάρει επίσημη πρόσκληση να συμμετάσχουμε στη Συμφωνία της Μέκκας
  • Η ευλογιά των αιγοπροβάτων έχει ξαναφουντώσει και στο ΥΠΑΑΤ αυτοαποθεώνονται για την «εκρίζωση της πανώλης»
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»Στο δρόμο των προηγούμενων
Πολιτική

Δεύτερη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου

Στο δρόμο των προηγούμενων

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr25 Απρ 2015, 00:00
Πριν καν κλείσει τρίμηνο, η συγκυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου εξέδωσε ήδη δύο Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ), ξεπερνώντας μέχρι στιγμής σε συχνότητα τους προκατόχους της. Ειδικά η δεύτερη ΠΝΠ, που ανακοινώθηκε αιφνιδιαστικά την περασμένη Δευτέρα είναι καθαρά δικτατορικού χαρακτήρα, στον τύπο και την ουσία της.
 
Η ΠΝΠ φέρει την υπογραφή του πρωθυπουργού και όλων των μελών του υπουργικού συμβουλίου (υπουργών και  αναπληρωτών υπουργών), χωρίς να συνεδριάσει το κυβερνητικό συμβούλιο. Το σημειώνουμε γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορούσε την προηγούμενη συγκυβέρνηση ότι λειτουργεί μόνο με τις συναντήσεις Σαμαρά-Βενιζέλου, χωρίς να συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο. Τώρα κάνουν τα ίδια και μάλιστα σε μείζονος σημασίας ζητήματα, όπως είναι η υποχρεωτική δέσμευση των αποθεματικών δήμων και περιφερειών και φορέων της γενικής κυβέρνησης. Τώρα, αντί για το δίδυμο Σαμαρά-Βενιζέλου, έχουμε το τρίο Τσίπρα-Παππά-Φλαμπουράρη που αποφασίζει για όλα, ενώ οι υπουργοί εντέλλονται να βάλουν την υπογραφή τους, χωρίς καν τη δυνατότητα να καταθέσουν την άποψή τους κι αυτή να καταγραφεί (στο υπουργικό συμβούλιο τηρούνται πρακτικά).
 
Η δικαιολογία ότι προέκυψε «έκτακτη περίπτωση εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης για τη μεταφορά ταμειακών διαθεσίμων των Φορέων Γενικής Κυβέρνησης και των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης α΄ και β΄ βαθμού προς επένδυση στην Τράπεζα της Ελλάδος», η οποία αναφέρεται στην ΠΝΠ, δεν μπορεί να σταθεί και αποκαλύπτει τον τρόπο με τον οποίο ενεργεί η συγκυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου. Ηξεραν πολύ καλά ότι θα χρειαστούν λεφτά και επομένως είχαν όλο το χρόνο να φτιάξουν νομοθετική ρύθμιση και να την ψηφίσουν στη Βουλή. Δεν το έκαναν γιατί δεν ήθελαν τη σχετική συζήτηση, η οποία δεν είναι υπέρ τους. Αφησαν να κυλήσει ο χρόνος και εξέδωσαν αιφνιδιαστικά την ΠΝΠ, έτσι που ο σχετικός θόρυβος να καταλαγιάσει σε δυο-τρεις μέρες και να είναι περισσότερο δημοσιογραφικός και λιγότερο θόρυβος από μια οργανωμένη κοινοβουλευτική συζήτηση, η οποία θα έδινε πόντους στην αντιπολίτευση.
 
Την ποιότητα των Τσιπραίων μπορεί να δει κανείς και στην αναδρομική ισχύ που έχει η ΠΝΠ (από 17 Μάρτη). Οπως ομολόγησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών στη θυελλώδη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ, «ναι, έγινε για την κάλυψη κάποιου συναδέλφου σας»! Πρόκειται για τη Δούρου, η οποία είχε μεταφέρει 80 εκατ. ευρώ της Περιφέρειας στην ΤτΕ. Τι έλεγε τότε η Δούρου; Οτι αυτό έγινε επειδή η Περιφέρεια είχε τα λεφτά σε διάφορους σκόρπιους λογαριασμούς στις εμπορικές τράπεζες, ενώ η ΤτΕ δίνει καλύτερο επιτόκιο. Αφού, ήταν μια νόμιμη και συμφέρουσα για την Περιφέρεια πράξη, γιατί έρχεται να τη νομιμοποιήσει εκ των υστέρων η κυβέρνηση, με αναδρομικής ισχύος ΠΝΠ; Δε θυμίζει αυτό την προηγούμενη συγκυβέρνηση που φρόντιζε να απαλλάξει προκαταβολικά από κάθε ποινική ευθύνη τα μέλη του ΤΑΙΠΕΔ, του ΤΧΣ και άλλους διορισμένους παράγοντες που διαχειρίζονταν δημόσια περιουσία;
 
Εξίσου προκλητικό ήταν και το non paper που μοίρασε ο Παππάς για να δικαιολογήσει την ΠΝΠ. Αντί να πει την αλήθεια και να εξηγήσει τι ήταν αυτό που υποχρέωσε την κυβέρνηση να καταφύγει σ’ αυτόν τον υποχρεωτικό εσωτερικό δανεισμό, ο Παππάς επανέλαβε τα παραμύθια : «Με αυτό τον τρόπο οι φορείς εξασφαλίζουν πιο αποδοτική τοποθέτηση των ταμειακών τους διαθεσίμων»! Και γιατί δεν τους επιτρέπει να επιλέξουν μόνοι τους πού θα τοποθετήσουν τα διαθέσιμά τους, αλλά τους υποχρεώνει να το κάνουν; Ολοι θυμόμαστε ότι το Μάρτη είχαμε μόνο εκκλήσεις, αλλά επειδή δεν υπήρξε μεγάλη ανταπόκριση (πολλοί φοβούνται να υπογράψουν τέτοια κατάθεση, για να μην βρεθούν υπόλογοι στο μέλλον), κατέφυγαν στην υποχρεωτική δέσμευση και μάλιστα όχι με νόμο αλλά με ΠΝΠ.
 
Η κυβέρνηση εξακολουθεί να ξύνει τον πάτο του βαρελιού για να μπορέσει να πληρώσει τους ιμπεριαλιστές δανειστές, με τους οποίους δεν έχει κλείσει ακόμη το παζάρι. Στην πραγματικότητα κάνει προπαγανδιστική διαχείριση υπέρ της, όντας αποφασισμένη να υπογράψει πάση θυσία συμφωνία πρώτα με την τρόικα και μετά με το Eurogroup. Γι’ αυτό έσπευσε να πληρώσει όλες τις δόσεις στην ώρα τους και το ίδιο προτίθεται να κάνει και μ’ αυτές που θ’ ακολουθήσουν. Στο τέλος, όταν δε θα υπάρχει τίποτα στον πάτο του βαρελιού για να το ξύσει και να το μετατρέψει σε repos μέσω της ΤτΕ, θα σηκώσει τα χέρια ψηλά και θα πει στον ελληνικό λαό: «αυτά μπορέσουμε να καταφέρουμε με τη σκληρή διαπραγμάτευση τόσων μηνών. Τώρα είμαστε αναγκασμένοι να υπογράψουμε συμφωνία, γιατί πρέπει να μας δώσουν δανεικά, αλλιώς δε θα μπορούμε να πληρώσουμε ούτε μισθούς και συντάξεις».
 
Μετά την υπογραφή της ΠΝΠ, στα κάγκελα σκαρφάλωσαν και οι συνήθως συγκρατημένοι πρυτάνεις των ΑΕΙ, οι οποίοι σε έκτακτη σύνοδό τους, αφού δήλωσαν πως «τα Πανεπιστήμια είναι σε οικτρή οικονομική κατάσταση λόγω των συνεχών μειώσεων των προϋπολογισμών και της μη καταβολής δόσεων επιχορήγησης το 2015» και  πως «αυτή τη στιγμή τα Πανεπιστήμια παραμένουν με δυσκολία ανοικτά, καλύπτοντας τις βασικές τους ανάγκες από τα ταμειακά υπόλοιπα των τακτικών προϋπολογισμών των προηγουμένων ετών», προειδοποίησαν ότι η δέσμευση κάποιων πόρων τους «θα οδηγήσει στην ανεργία αυτούς τους χιλιάδες νέους ερευνητές, θα εξαφανίσει τα Ελληνικά Δημόσια Πανεπιστήμια από τον Ευρωπαϊκό ερευνητικό χάρτη, θα τα οδηγήσει σε αδυναμία λειτουργίας, ενώ θα προκύψουν καταλογισμοί καθώς οι φορείς χρηματοδότησης απαγορεύουν την κατάθεση των ερευνητικών κονδυλίων σε επενδυτικούς λογαριασμούς».
 
Εσωτερική στάση πληρωμών
 
Αυτή την περίοδο, οι μόνοι που πληρώνονται κανονικά είναι οι ιμπεριαλιστές δανειστές. Ολοι οι άλλοι (πλην μισθωτών του δημοσίου και συνταξιούχων) απλούστατα δεν πληρώνονται. «Απρόβλεπτες εξελίξεις στον Προϋπολογισμό μάς ανάγκασαν να μπούμε σ’ αυτήν την διαδικασία», είπε ο Μάρδας στους δημαρχαίους, οι οποίοι βρήκαν την ευκαιρία ν’ ανέβουν στα κάγκελα, αφού στη μεγάλη πλειοψηφία τους είναι δεξιοί και πασόκοι. Από ψέμα σε ψέμα, δηλαδή. Ποιες ήταν οι απρόβλεπτες εξελίξεις, όταν όλα ήταν γνωστά και αναμενόμενα; 
 
Η ΠΝΠ της κυβέρνησης εξαιρεί τα ασφαλιστικά ταμεία, τα οποία απλώς «δύνανται να μεταφέρουν τα ως άνω αναφερόμενα κεφάλαια στην Τράπεζα της Ελλάδος για τον ίδιο σκοπό». Το ίδιο «δύνανται», όμως, ίσχυε και για τους υπόλοιπους φορείς μέχρι την περασμένη Δευτέρα. Τα ασφαλιστικά ταμεία εξαιρέθηκαν τώρα για προφανείς προπαγανδιστικούς λόγους. Αν χρειαστεί να ξύσουν κι άλλο τον πάτο, θα δεσμεύσουν και τα διαθέσιμα των ασφαλιστικών ταμείων. Θα είναι τα μόνα που θα έχουν απομείνει.
 
Η εσωτερική παύση πληρωμών πλήττει ήδη ακόμη και ευαίσθητους κοινωνικούς φορείς, όπως είναι τα νοσοκομεία. Το Μάρτη έπρεπε να τους δώσουν τα λεφτά  για το Γενάρη και τους έδωσαν τα μισά. Τον Απρίλη, που έπρεπε να τους δώσουν τα λεφτά για το Φλεβάρη, το υπουργείο Οικονομικών διαμήνυσε στο υπουργείο Υγείας ότι δε θα δοθεί φράγκο και θα πρέπει να κόψουν από αλλού για να καλύψουν τις πιο επείγουσες στοιχειώδεις ανάγκες των νοσοκομείων. Δεν είναι μόνο η επίδραση στη λειτουργία των νοσοκομείων και στην υγεία των ασθενών, αλλά υπάρχει και αλυσιδωτή οικονομική επίδραση: τα νοσοκομεία δεν πληρώνουν τους προμηθευτές, αυτοί δεν πληρώνουν τους δικούς τους προμηθευτές (εκτός από τα μονοπώλια του εξωτερικού, που ζητούν και παίρνουν τα λεφτά «κας») και όλοι μαζί, μικροί και μεγάλοι καπιταλιστές, δεν πληρώνουν τους εργάτες τους. Πεντάμηνο και εξάμηνο έχουν να πληρωθούν οι εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην αλυσίδα εφοδιασμού των νοσοκομείων. Το μόνο που διαβεβαιώνει η κυβέρνηση είναι πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα για τους μισθούς καθότι προέρχονται από άλλο κονδύλι.
 
Παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα της εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού το πρώτο τρίμηνο, την Πέμπτη 16 Απρίλη, ο Μάρδας παραδέχτηκε ότι οι δαπάνες που μπορούν να αναβληθούν μετατίθενται γι’ αργότερα. Πρόκειται για μια «κομψή» ομολογία για την εσωτερική στάση πληρωμών που εφαρμόζει η συγκυβέρνηση, προκειμένου να πληρώνει τους ιμπεριαλιστές δανειστές και να παίζει ταυτόχρονα το θέατρο της «σκληρής διαπραγμάτευσης».
 
Αυτό αποτυπώθηκε στα αποτελέσματα τριμήνου κυρίως στο σκέλος των δαπανών, οι οποίες μειώθηκαν κατά 1,5 δισ. ευρώ σε σχέση με τις προϋπολογισθείσες, με αποτέλεσμα να εμφανίζεται «πρωτογενές πλεόνασμα» 1,735 δισ. ευρώ σε σχέση με την εκτίμηση για «πλεόνασμα» 119 εκατ. ευρώ! Αφήνουν απλήρωτο όποιον μπορούν ν’ αφήσουν στο εσωτερικό (έτσι εξηγείται η τεράστια μείωση των δαπανών και η σχεδόν ισόποση αύξηση του «πρωτογενούς πλεονάσματος»), προκειμένου να είναι συνεπείς στις δανειακές υποχρεώσεις τους προς το ΔΝΤ.
 
Πέραν όλων των άλλων, διαμορφώνεται μια κατάσταση που διευκολύνει τους σχεδιασμούς της τρόικας. Οταν καταλήξουν σε συμφωνία, οι μελλοντικές εκταμιεύσεις δόσεων δε θα είναι τέτοιες που να επιτρέπουν στην κυβέρνηση να αποπληρώσει αμέσως όλ’ αυτά που μάζεψε ή που άφησε απλήρωτα μέχρι τώρα. Ετσι, πόροι για κρατικούς φορείς θα χαθούν (δανεικά κι αγύριστα) και η πληρωμή των προμηθευτών του δημοσίου θα καθυστερεί, γεγονός που θα ασκεί υφεσιακή επίδραση στην ελληνική καπιταλιστική οικονομία.
Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Δεύτερη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου

Ραγιάδες του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού
Επόμενο άρθρο

Δεύτερη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου

Φαυλότητα νέου τύπου

Σχετικά Αρθρα

Η… προστασία των ψαριών νέο πεδίο ελληνοτουρκικής εθνικιστικής αντιπαράθεσης

Πολιτική 25 Αυγ 2026, 11:14

Η πολεμοτρομοϋστερία είναι ο καπνός παραλλαγής που προσπαθεί να κρύψει τη συμμετοχή της Ελλάδας στον  ιμπεριαλιστικό πόλεμο κατά του Ιράν,

Πολιτική 20 Αυγ 2026, 20:51

Η σιωνιστική τύφλωση του Συνήγορου του Πολίτη

Πολιτική 20 Αυγ 2026, 15:09

Αγκαλιά με τους γενοκτόνους εγκληματίες πολέμου και κατά της ανθρωπότητας ο αρχιστράτηγος του Μητσοτάκη

Πολιτική 19 Αυγ 2026, 14:12

Αμυνα, Μπακέλα… άμυνα!

Πολιτική 10 Αυγ 2026, 05:55

Πιο βαθιά στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο των Αμερικανών σπρώχνει τη χώρα ο Μητσοτάκης

Στέλνει ελικόπτερα Apache στα ΗΑΕ

Πολιτική 9 Αυγ 2026, 11:47
Ροή Ειδήσεων
Πολιτική

Η… προστασία των ψαριών νέο πεδίο ελληνοτουρκικής εθνικιστικής αντιπαράθεσης

25 Αυγ 2026, 11:14
Διεθνή

Κίνδυνοι από τη στόχευση της UNRWA από τις ΗΠΑ και το Ισραήλ

25 Αυγ 2026, 05:53
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 25 Αυγούστου

25 Αυγ 2026, 00:01
Κόντρες

Make America Ηungry Αgain

24 Αυγ 2026, 20:09
Διεθνή

Ιράν: Δεν έχουμε πάρει επίσημη πρόσκληση να συμμετάσχουμε στη Συμφωνία της Μέκκας

24 Αυγ 2026, 19:18
Αγροτικά

Η ευλογιά των αιγοπροβάτων έχει ξαναφουντώσει και στο ΥΠΑΑΤ αυτοαποθεώνονται για την «εκρίζωση της πανώλης»

Χωρίς πρακτική αξία η απόφαση του WOAH για την πανώλη

24 Αυγ 2026, 13:26
Διεθνή

Το Ισραήλ ελέγχει το 42% της Δυτικής Οχθης καθώς οι εποικισμοί και τα φυλάκια φτάνουν τα 592

24 Αυγ 2026, 07:45
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 24 Αυγούστου

24 Αυγ 2026, 00:01
Διεθνή

Μαχμούντ Καμάτι: Τα όπλα της Αντίστασης είναι «κόκκινη γραμμή» για τη Χεζμπολά

23 Αυγ 2026, 18:44
Πολιτισμός

Η Οδύσσεια του Νόλαν και ο πολιτιστικός ιμπεριαλισμός

23 Αυγ 2026, 10:42
Ιστορία

Αγγλία και Γαλλία στήριζαν τον Χίτλερ, με την ελπίδα ότι θα επιτεθεί στη Σοβιετική Ενωση

87 χρόνια από το «Σύμφωνο Μολότοφ-Ρίμπεντροπ»

23 Αυγ 2026, 05:17
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 23 Αυγούστου

23 Αυγ 2026, 00:01
Διεθνή

Η ένοπλη Παλαιστινιακή Αντίσταση χαιρετίζει το ευρύ μέτωπο εκλογικής συνεργασίας

22 Αυγ 2026, 18:14
Διεθνή

Η Ιρλανδία απορρίπτει περισσότερες βίζες Παλαιστίνιων απ’ όσες εγκρίνει, για πρώτη φορά εδώ και δέκα χρόνια

22 Αυγ 2026, 09:57
Διεθνή

Ενα κράτος τρομοκράτης που κάνει «εξαγωγή» του πολέμου

22 Αυγ 2026, 09:40
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 22 Αυγούστου

22 Αυγ 2026, 00:01
Κόντρες

Θα δώσουν έδρα στο ακροδεξιό γκεσέμι;

21 Αυγ 2026, 20:11
Διεθνή

Ναφτάλι Μπένετ: Εχουμε χάσει τις ΗΠΑ, έχουμε χάσει τον κόσμο

21 Αυγ 2026, 10:57
Διεθνή

Παλαιστίνη: Ευρύ εκλογικό μέτωπο με πυρήνα τις δυνάμεις της Αντίστασης

21 Αυγ 2026, 08:56
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 21 Αυγούστου

21 Αυγ 2026, 00:01
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 25 Αυγούστου

Ουρουγουάη: Ημέρα ανεξαρτησίας (1825).

Γαλλία: Ημέρα απελευθέρωσης (1944).

Παραγουάη: Ημέρα συντάγματος (1967).

1937: Σύσταση γραφείων εύρεσης εργασίας σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδος.

1956: Περισσότεροι από 100.000 έγχρωμοι διώκονται από τα σπίτια τους βάσει του νέου νόμου στη Νότια Αφρική.

1967: Καταδίκη 35 μελών του ΕΚΔΑ.

1972: Ανακαλύπτεται εκρηκτικός μηχανισμός κοντά στην εκκλησία του Λουμπαρδιάρη (Αθήνα).

1972: Τελευταία εφαρμογή θανατικής ποινής στην Ελλάδα (εκτέλεση Βασίλη Λυμπέρη).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Από το 2019 έχω βιώσει επαναλαμβανόμενα και συστηματικά -όπως και πολλά άλλα μέλη της κυβέρνησης- την προσπάθεια αποδόμησής μου ως προσώπου. Πρόκειται για μια τακτική που έχει ως βασικό στόχο να σπιλώσει το πρόσωπο επειδή δεν μπορεί να αποδομήσει το έργο. Τα παλαιοκομματικά οχυρά δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τις απαιτήσεις της πολιτικής τού σήμερα που ζητά λύσεις. Τι κάνουν λοιπόν; Οταν κάποιος παράγει απτό έργο με ισχυρό κοινωνικό αντίκτυπο -όπως είναι για παράδειγμα το «Προλαμβάνω»- το οποίο δεν μπορούν να αμφισβητήσουν, τότε επιχειρούν να σπιλώσουν το πρόσωπο. Η βασική τους προσέγγιση είναι να παρουσιάσουν άξιους ανθρώπους ως διεφθαρμένους, φαύλους, αναξιόπιστους για να πλήξουν την εμπιστοσύνη των πολιτών. Λες και ο πολίτης θα αμφισβητήσει την ίδια την πραγματικότητα, τα ίδια του τα μάτια και θα πιστέψει αυτά που λέει ή γράφει κάποιος για την πραγματικότητα που ζει ο ίδιος.

Ειρήνη Αγαπηδάκη

(Η κυρία μάς λέει για τον εαυτό της ότι είναι άξια, αδιάφθορη, αυτοδημιούργητη, αξιόπιστη και κυρίως ότι παράγει σημαντικό έργο με ισχυρό κοινωνικό αντίκτυπο. Ο ίδιος ο πολιτικός της προϊστάμενος, ο ακροδεξιός-νεοφιλελεύθερος τηλεπλασιέ-τηλεμαϊντανός-υπουργός Υγείας του Μητσοτάκη φαίνεται πως έχει διαφορετική γνώμη. Γι’ αυτό και δεν την παίρνει ποτέ μαζί του στις φιέστες κοπής κορδελών που πραγματοποιεί συνεχώς σε όλη τη χώρα. Παίρνει μόνο τη γενική γραμματέα του Βιλδιρίδη. Ενίοτε και τον υφυπουργό Θεμιστοκλέους. Την αναπληρώτρια υπουργό Αγαπηδάκη την έχει στο ψυγείο. Γι’ αυτό και η «δόλια» προσπαθεί να μείνει στον αφρό αυτοαποθεούμενη. Χωρίς να αντιλαμβάνεται ότι οι «πλάτες» που έχει και που την εκτόξευσαν σε αριστίνδην εκλογή στη Βουλή, μέσω της πρώτης θέσης στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ, ενώ μέχρι τότε ήταν ένα δεξιό διαδικτυακό τρολ που ασχολούνταν με τα «κακάκια του Πολάκη», δεν είναι ικανές να της εξασφαλίσουν άκοπα και μια θέση στην επόμενη Βουλή μέσω σταυροδοσίας)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Δεύτερη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου

    17Ν
    • Δεύτερη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου

      Εφετείο 17Ν
  • Δεύτερη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου

    ΕΛΑ
    • Δεύτερη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Δεύτερη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Δεύτερη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Δεύτερη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Δεύτερη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Δεύτερη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Δεύτερη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δεύτερη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δεύτερη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Δεύτερη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Δεύτερη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου

      Δεύτερη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Δεύτερη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου

      Δεύτερη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Δεύτερη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου

      Δεύτερη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Δεύτερη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου

      Δεύτερη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Δεύτερη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Δεύτερη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου

    Δεύτερη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου

    Ποιοι είμαστε
  • Δεύτερη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου

    Δεύτερη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου

    Επικοινωνία
  • Δεύτερη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου

    Δεύτερη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου

    Όροι χρήσης
  • Δεύτερη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου

    Δεύτερη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου

    Ποιοι είμαστε
  • Δεύτερη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου

    Δεύτερη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου

    Επικοινωνία
  • Δεύτερη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου

    Δεύτερη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo