Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Στον αστερισμό του Θόδωρα
  • Ο Εντι Ράμα πουλάει την αλβανική ιστορία στους γενοκτόνους σιωναζιστές
  • Σαν σήμερα 22 Οκτώβρη
  • ΔΟΕ: Να επαναπροκηρύξει ΤΩΡΑ Απεργία-Αποχή από την εσωτερική αξιολόγηση
  • Τζάμπα πήγαν τα «τραπεζώματα»: «μας» πούλησε ο μουστακαλής φύλαρχος-στρατάρχης…
  • Toμ Μπάρακ: Οποτε επεμβαίνουμε στη Μέση Ανατολή χάνουμε
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»Σάρωμα εργατικών κατακτήσεων, παροχές και ασυδοσία στο κεφάλαιο
Πολιτική

Μητσοτάκης στη ΔΕΘ

Σάρωμα εργατικών κατακτήσεων, παροχές και ασυδοσία στο κεφάλαιο

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr14 Σεπ 2019, 00:00

Είναι αγωνιώδης η προσπάθεια του Μητσοτάκη να εμφανιστεί ως ένας πρωθυπουργός διαφορετικός απ’ όλους τους προηγούμενους. Ως τεχνοκράτης πρωθυπουργός, κάτι σαν CEO πολυεθνικού μονοπωλίου, που έχει βάλει τους υπουργούς σε θέσεις μάνατζερ, αναθέτοντάς τους μετρήσιμα καθήκοντα και αποφασισμένος να τους κρίνει μόνο ως προς την αποτελεσματικότητά τους στο πιάσιμο των στόχων που τους ανέθεσε. Πρόκειται για ένα διαφημιστικό πρότζεκτ που φιλοτεχνήθηκε επιμελώς πριν ακόμα από τις εκλογές και έφτασε στην κορύφωσή του αμέσως μόλις ο Μητσοτάκης ορκίστηκε πρωθυπουργός και σχημάτισε κυβέρνηση.
 
Με την ίδια αγωνία εμφανίστηκε και στη Θεσσαλονίκη. Ομως, μολονότι ήταν πολύ καλά προετοιμασμένος και του έχει φύγει πια το κόμπλεξ που είχε τα πρώτα χρόνια, εξαιτίας των αξιοθρήνητων εμφανίσεων που έκανε στη Βουλή στις αντιπαραθέσεις του με τον Τσίπρα, η εικόνα του τεχνοκράτη πρωθυπουργού θρυμματίστηκε από το γεγονός ότι εξήγγειλε διάφορα μέτρα φορολογικού χαρακτήρα, χωρίς να τα συνοδεύει από κοστολόγηση, όπως συνηθίζεται. Ούτε καν τα μέτρα που θα ισχύσουν το 2020! Οταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφο οικονομικής εφημερίδας, σε σχέση με τις ελαφρύνσεις που εξήγγειλε, «τι χρήματα είναι αυτά που θα επιστρέψουν στις επιχειρήσεις, στην αγορά δηλαδή, στην πραγματική οικονομία και στους φορολογούμενους;», απάντησε ότι έχει «έναν πλήρη κατάλογο» και ότι «προφανώς δεν θα προχωρούσα σ’ αυτές τις εξαγγελίες εάν δεν ήμουν απολύτως σίγουρος ότι τα μέτρα αυτά είναι απολύτως κοστολογημένα» και ανέφερε μόνο ότι «η μείωση του φόρου στις επιχειρήσεις θα κοστίσει δημοσιονομικά περί τα 200 εκατομμύρια». Οταν η δημοσιογράφος του ζήτησε «ένα πιο συνολικό κόστος», έκλεισε τη συζήτηση με το αμίμητο: «Μπορώ να σας στείλω, άμα θέλετε, ως οικονομική εφημερίδα μία πλήρη αποτύπωση του κόστους όλων των μέτρων μας»!
 
Την επομένη, ακόμα και ο δεξιός δημοσιογράφος στο πρωινάδικο του ΣΚΑΙ δεν άντεξε την κοροϊδία και «χώθηκε» στον Χατζηδάκη που δεν απαντούσε στο ερώτημα «πόσα χρήματα είναι;». «Δεν έχω μπροστά μου ένα κατάλογο να σας λέω μέτρο, μέτρο και να βγάλουμε την άθροιση. Κάθε μέτρο έχει τη δική του επίδραση στον προϋπολογισμό. Και όλα αυτά αποτιμώνται σε ετήσια βάση και σε βάση τετραετίας», απάντησε ο Χατζηδάκης. Και απελπισμένος παρέπεμψε στον Σταϊκούρα: «Ρωτήστε το μεσημέρι στο υπουργείο Οικονομικών να σας δώσουν ακριβώς τι κοστίζει το καθένα. Αλλά ξαναλέω, είτε κοστίζει 500 εκατ., είτε κοστίζει 5 δισ. αυτό που σας νοιάζει εσάς και την κοινή γνώμη είναι να βγαίνει ο προϋπολογισμός»!
 
Φυσικά και έχουν κοστολόγηση των μέτρων (μέσες-άκρες έστω). Δεν τη δημοσιοποιούν, όμως, για να μη φανεί ότι κάνουν φοροελαφρύνσεις στο κεφάλαιο και πετάνε κάποια ψίχουλα σε εργαζόμενους και συνταξιούχους, ενώ διατηρούν όλα τα χαράτσια και το μεγαλύτερο από τα χαράτσια, τους υπέρογκους συντελεστές ΦΠΑ, που επιβαρύνουν το λαό, τη μεγάλη καταναλωτική μάζα.
 


Για μετά τις εκλογές

Το περιβόητο «πακέτο Μητσοτάκη», με το οποίο κέρδισε τις εκλογές, παραπέμφθηκε στις ελληνικές καλένδες. Η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης και του τέλους επιτηδεύματος, η μείωση των συντελεστών ΦΠΑ, η μείωση της προκαταβολής φόρου των αυταπασχολούμενων στο 50% παραπέμφθηκαν στα χρόνια μετά το 2020, όταν υποτίθεται ότι ο Μητσοτάκης θα έχει… γοητεύσει τους ιμπεριαλιστές δανειστές και θα τους έχει πείσει να μειώσουν τα «πρωτογενή πλεονάσματα» από το 3,5% του ΑΕΠ, που «στεγνώνει» τον ελληνικό καπιταλισμό.
 
Στην πραγματικότητα, αυτά που υποτίθεται ότι αποτελούσαν προεκλογικές δεσμεύσεις άμεσης εφαρμογής, παραπέμπονται για μετά τις πρόωρες εκλογές που θα κάνει μέχρι το 2021 ο Μητσοτάκης (τους λόγους τους αναλύουμε στη σελίδα 3).
 
Δεν πρωτοτύπησε, φυσικά, ο Μητσοτάκης. Κινείται και αυτός αυστηρά μέσα στο πλαίσιο του μετα-Μνημόνιου και του βασικού στόχου που αυτό περιλαμβάνει: «πρωτογενές πλεόνασμα» ίσο με το 3,5% του ΑΕΠ. Επειδή, όμως, το εφιαλτικό δημοσιονομικό πλαίσιο που έχει διαμορφωθεί με τρία διαδοχικά Μνημόνια και δεκάδες εφαρμοστικούς νόμους οδηγεί σε αποτελέσματα πάνω από τους στόχους, οι κυβερνήσεις έχουν τη δυνατότητα, πάντοτε μετά από έγκριση της τρόικας, να επιφέρουν αλλαγές στο μείγμα της δημοσιονομικής πολιτικής. Αλλαγές που τις διαφημίζουν ως «κοινωνική» και «αναπτυξιακή» πολιτική, μολονότι αυτές δεν ξεφεύγουν από το μνημονιακό πλαίσιο. Το ίδιο έκανε και ο Μητσοτάκης. Μέσα όμως στο στενό πλαίσιο που υπάρχει (αυτό που ονομάζουν «δημοσιονομικό χώρο»), δίνει τη μερίδα του λέοντος στους καπιταλιστές, πετώντας κάποια ψίχουλα στο λαό.
 

Ταξική φορολογική πολιτική

 
Ο φόρος στα κέρδη των καπιταλιστικών επιχειρήσεων για τα εισοδήματα του 2019 μειώνεται από 28% σε 24% με προοπτική να μειωθεί τελικά στο 20%. Παράλληλα, ο φόρος στα μερίσματα που εισπράττουν οι καπιταλιστές μειώνεται από 10% σε 5%.
 
Οπως αντιλαμβάνεστε, οι καπιταλιστές παίρνουν ένα γενναιόδωρο μποναμά, ο οποίος εξαντλεί το «δημοσιονομικό χώρο», γι’ αυτό και ο Μητσοτάκης δεν έδωσε πίνακα αναλυτικής κοστολόγησης κάθε μέτρου που εξήγγειλε.
 
Δεν είναι, όμως, μόνο αυτό το μέτρο υπέρ των καπιταλιστών. Τους δίνει τη δυνατότητα υπεραποσβέσεων μέχρι και 200%, μέσω των οποίων, με τα γνωστά κόλπα των υπερτιμολογήσεων του λεγόμενου παγίου κεφαλαίου, μπορούν ακόμα και να μηδενίσουν το φόρο τους! Στις φαρμακευτικές εταιρίες δίνει τη δυνατότητα να συμψηφίσουν μέρος των επενδύσεων που θα κάνουν (ξέρουμε ασφαλώς τι σημαίνει υπερτιμολόγηση και πώς βαφτίζονται οι επενδύσεις) με τις υποχρεώσεις τους έναντι του ελληνικού Δημοσίου για το clawback (μέχρι 50 εκατ. ευρώ για το 2019). Στις ασφαλιστικές εταιρίες χαρίζει το νέο σύστημα «επικουρικής ασφάλισης». Για να μη μιλήσουμε για τις ιδιωτικοποιήσεις που είναι ένα ολόκληρο ξεχωριστό κεφάλαιο ή για τις ΣΔΙΤ (Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα), των οποίων εξήγγειλε τη γενίκευση.
 
Για να δείξει διάθεση… κοινωνικής δικαιοσύνης, ο Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι διατηρείται το αφορολόγητο (αυτό όμως ήταν νομοθετημένο επί ΣΥΡΙΖΑ και συμφωνημένο με την τρόικα), ενώ εισήγαγε ένα νέο εισοδηματικό κλιμάκιο, για εισόδημα μέχρι 10.000 ευρώ. Ο φόρος γι’ αυτό το εισοδηματικό κλιμάκιο μειώνεται από 22% σε 9%.
 
Ακούγεται τεράστια μείωση για όσους δεν πιάνουν με τη μία τα φορολογικά θέματα, όμως για τους μισθωτούς και συνταξιούχους η έκπτωση ισούται με 177 ευρώ το χρόνο! Γιατί ο μειωμένος συντελεστής αφορά το ποσό που μένει από τις 10.000 ευρώ αν αφαιρέσουμε το αφορολόγητο των 8.636 ευρώ. Είναι μια έκπτωση 13% επί ποσού 1.364 ευρώ, που μας κάνει 177 ευρώ το χρόνο! Ούτε ένα κουλούρι την ημέρα! Δεν είναι τυχαίο ότι η ναυαρχίδα του Μαρινάκη («Τα Νέα», 9.9.19) δημοσίευσε ψεύτικους πίνακες που δείχνουν μεγαλύτερη μείωση φόρου για εισοδήματα πάνω από 25.000 ευρώ το χρόνο.
 
Η μείωση είναι μεγαλύτερη για ελεύθερους επαγγελματίες και αυταπασχολούμενους, οι οποίοι δεν έχουν το αφορολόγητο. Για παράδειγμα, ένας ελεύθερος επαγγελματίας ή αυταπασχολούμενος που δηλώνει 5.000 ευρώ θα πλήρωνε φόρο 1.100 ευρώ, ενώ τώρα θα πληρώσει 450 ευρώ (μείωση 650 ευρώ). Εάν δηλώνει κέρδη 10.000 ευρώ, θα πλήρωνε φόρο 2.200 ευρώ, ενώ τώρα θα πληρώσει 900 ευρώ (μείωση 1.300 ευρώ). Τα 1.300 ευρώ είναι η μέγιστη μείωση για ελεύθερους επαγγελματίες και αυταπασχολούμενους.
 
Πρέπει, όμως, να ληφθεί υπόψη ότι μεγάλο μέρος αυτών των μεσαίων στρωμάτων ή έχει κλείσει τα βιβλία και δουλεύει «μαύρα» ή δηλώνει ελάχιστο εισόδημα. Γι’ αυτό και έχουν θεσπίσει το χαράτσι του τέλους επιτηδεύματος, το οποίο δεν καταργείται ούτε μειώνεται. Ο Μητσοτάκης κάνει μια προσπάθεια να χαϊδέψει αυτούς που αποκαλούν «μεσαία τάξη», μπας και κάποιοι αρχίσουν να πληρώνουν τους φόρους που τώρα αδυνατούν να πληρώσουν.
 

Αρμαγεδώνας

 
Παράλληλα με την ταξική φορολογική πολιτική, ο Μητσοτάκης διατύπωσε το δόγμα «Σαρώστε τα αντικίνητρα για επενδύσεις»! Το πρώτο «αντικίνητρο» είναι οι εργασιακές σχέσεις που πάσχουν από… υπερ-ρύθμιση, όπως είπε! Στην Ελλάδα των Μνημονίων, στην Ελλάδα της τεράστιας ανεργίας, στην Ελλάδα της αποσάθρωσης των εργασιακών σχέσεων, ο Μητσοτάκης βρίσκει… υπερβολική την προστασία των εργαζόμενων και εξαγγέλλει την πλήρη απορύθμιση. Μένει να δούμε ποια ακριβώς μέτρα θα προωθήσει άμεσα.
 
Προανήγγειλε, ακόμα, «απλοποίηση των περιβαλλοντικών αδειοδοτήσεων», γιατί αποτελούν… «μεγάλο βραχνά στην επενδυτική δραστηριότητα». Εφτασε να ανακοινώσει πανηγυρικά ότι ξεμπλοκάρει η καταστροφική επένδυση της Eldorado Gold στη Χαλκιδική και ότι συζητά με την καναδέζικη εταιρία για νέα μονάδα στη Θράκη!
 
Και βέβαια, το μήνυμα για τις ιδιωτικοποιήσεις ήταν «ανοίξαμε και σας περιμένουμε». Δείχνει αποφασισμένος να ξεπεράσει ακόμα και τον Τσίπρα, σαρώνοντας κάθε ίχνος νομιμότητας, προκειμένου να παραδοθεί στο διεθνές κεφάλαιο ό,τι έχει απομείνει ως κρατική περιουσία: ποσοστό του δημόσιου στο αεροδρόμιο της Αθήνας, δίκτυα μεταφοράς ηλεκτρισμού, ΔΕΗ, ποσοστό του δημόσιου στα ΕΛΠΕ κτλ.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Μητσοτάκης στη ΔΕΘ

Αδίστακτοι δημαγωγοί
Επόμενο άρθρο

Μητσοτάκης στη ΔΕΘ

Προγραφή της Ασφάλισης και προσπάθεια κοροϊδίας

Σχετικά Αρθρα

Τζάμπα πήγαν τα «τραπεζώματα»: «μας» πούλησε ο μουστακαλής φύλαρχος-στρατάρχης…

Να μην πέσουμε στην εθνικιστική παγίδα της ελληνικής πλουτοκρατικής ολιγαρχίας και των πολιτικών της εκπροσώπων

Πολιτική 21 Οκτ 2026, 20:07

Aλλη μια δικαίωση για την Π. Τυχεροπούλου, άλλο ένα χαστούκι για την κυβέρνηση Μητσοτάκη

Το Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΑΑΔΕ την απάλλαξε από τις κατηγορίες του Μπαμπασίδη και έσβησε την ποινή που της επέβαλε ο Σαλάτας

Εργατικά 20 Οκτ 2026, 09:39

Το λες και χαριστική βολή

Πολιτική 19 Οκτ 2026, 19:23

Γιατί χοροπηδάει σαν κατσίκι ο ακροδεξιός υπουργός;

Πολιτική 19 Οκτ 2026, 13:39

Βουλευτές και υπουργοί λομπίστες του σιωναζισμού στην ελληνική Βουλή

Πολιτική 17 Οκτ 2026, 18:53

Την ημέρα που σκοτώνονταν δυο εργάτες, οι τοπικοί άρχοντες της Κορίνθου φιλοτεχνούσαν την αγιογραφία των φιλάνθρωπων Βαρδινογιάννηδων

Πολιτική 16 Οκτ 2026, 15:12
Ροή Ειδήσεων
Κόντρες

Στον αστερισμό του Θόδωρα

22 Οκτ 2026, 14:56
Διεθνή

Ο Εντι Ράμα πουλάει την αλβανική ιστορία στους γενοκτόνους σιωναζιστές

22 Οκτ 2026, 13:00
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 22 Οκτώβρη

22 Οκτ 2026, 00:01
Εργατικά

ΔΟΕ: Να επαναπροκηρύξει ΤΩΡΑ Απεργία-Αποχή από την εσωτερική αξιολόγηση

21 Οκτ 2026, 21:27
Πολιτική

Τζάμπα πήγαν τα «τραπεζώματα»: «μας» πούλησε ο μουστακαλής φύλαρχος-στρατάρχης…

Να μην πέσουμε στην εθνικιστική παγίδα της ελληνικής πλουτοκρατικής ολιγαρχίας και των πολιτικών της εκπροσώπων

21 Οκτ 2026, 20:07
Διεθνή

Toμ Μπάρακ: Οποτε επεμβαίνουμε στη Μέση Ανατολή χάνουμε

Μια στρατιωτική επέμβαση στην Υεμένη «φαίνεται άσκοπη»

21 Οκτ 2026, 12:00
Διεθνή

Σχεδόν οι μισοί εν ενεργεία στρατιωτικοί των ΗΠΑ αντιτίθενται στον πόλεμο κατά του Ιράν: Δημοσκόπηση

Τα ευρήματα αντικατοπτρίζουν την ευρύτερη κατάρρευση της υποστήριξης στον πόλεμο, καθώς η δημοτικότητα του Τραμπ υποχωρεί σε ιστορικά χαμηλό επίπεδο ενόψει των ενδιάμεσων εκλογών

21 Οκτ 2026, 10:17
Αγροτικά

Συνεχίζεται η καταστροφή της αιγοπροβατοτροφίας: 11 νέες εστίες ευλογιάς σε δυο εβδομάδες

Εκαναν την Ελλάδα χώρα ενδημική στον ιό της ευλογιάς

21 Οκτ 2026, 09:50
Πολιτισμός

Α Fidai Film | Mια ταινία για την επανοικειοποίηση της παλαιστινιακής ιστορικής μνήμης

Την Παρασκευή 23 Οκτώβρη, 8:30 μμ στην Κόντρα

21 Οκτ 2026, 00:05
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 21 Οκτώβρη

21 Οκτ 2026, 00:01
Κόντρες

Ο χιλμπίλης επιστάτης και το δουλάκι του αφεντικού

20 Οκτ 2026, 21:27
Αγροτικά

Αναβολές συνεχίζουν να ζητούν από τα δικαστήρια τα λαμόγια του ΟΠΕΚΕΠΕ

Δεν πιστεύουν ότι μπορούν να αθωωθούν με τον νέο νόμο της κυβέρνησης Μητσοτάκη

20 Οκτ 2026, 20:07
Καταστολή

Επνιξαν 12 ακόμα πρόσφυγες στο Αιγαίο

20 Οκτ 2026, 19:40
Παιδεία

Αποκολλήθηκε τμήμα της οροφής στο 1ο Λύκειο Ηρακλείου Αττικής

Ο Δήμος προσπαθεί να βγάλει την ουρά του απέξω

20 Οκτ 2026, 18:26
Εργατικά

Στάση εργασίας στο υπουργείο του ακροδεξιού Πλεύρη

Οι συμβασιούχοι της Υπηρεσίας Ασύλου και της Αρχής Προσφυγών διεκδικούν τη μονιμοποίησή τους

20 Οκτ 2026, 14:17
Διεθνή

Η συγκομιδή των ελιών των Παλαιστίνιων συμβάλλει στην εδραίωση της εβραϊκής κυριότητας στη Δυτική Οχθη, δηλώνει κορυφαίος ραβίνος των εποίκων

Εφτά εβραίοι γάιδαροι μαλώνανε σε παλαιστινιακό αχυρώνα

20 Οκτ 2026, 13:33
Διεθνή

Η μάχη της σοδειάς στην κατεχόμενη Δυτική Οχθη, η δυτική υποκρισία και ο «αριστερός» σιωνισμός

20 Οκτ 2026, 13:17
Πολιτισμός

Για τον αστικό πολιτισμό της σήψης και της καταστροφής της κοινωνίας

Γιουφ, Θανάσης Νικολάου: Ο Πολιτισμός

20 Οκτ 2026, 11:46
Διεθνή

Φοιτητές πέταξαν τον Μπεν Γκβιρ έξω από το πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ

20 Οκτ 2026, 10:16
Εργατικά

Aλλη μια δικαίωση για την Π. Τυχεροπούλου, άλλο ένα χαστούκι για την κυβέρνηση Μητσοτάκη

Το Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΑΑΔΕ την απάλλαξε από τις κατηγορίες του Μπαμπασίδη και έσβησε την ποινή που της επέβαλε ο Σαλάτας

20 Οκτ 2026, 09:39
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 22 Οκτώβρη

Ημέρα για τον τραυλισμό.

Βατικανό: Εθνική γιορτή.

Πουέρτο Ρίκο: Ημέρα βετεράνων.

1944: Ο ΕΛΑΣ αρχίζει επιθέσεις με σκοπό τη διάλυση του ΕΔΕΣ στην Ηπειρο.

1977: Βόμβα στο γερμανικό προξενείο στο Ηράκλειο Κρήτης.

1977: Μεγάλες διαδηλώσεις-επεισόδια σε εννιά ιταλικές πόλεις, βόμβες στα γραφεία της «Grundic» στο Μιλάνο, της «Volks Wagen» στη Βενετία, σε γερμανικό λεωφορείο (Μπολζάνο) και σε γραφεία της «Mercedes» (Μπρέσια και Νάπολι), πυρπολήσεις αυτοκινήτων, 24 τραυματίες.

1989: Βόμβα σκάει στα χέρια του ανθυπασπιστή της Πολεμικής Αεροπορίας Μιχάλη Παυλή στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης όπου ο πρόεδρος της ΝΔ Κωνσταντίνος Μητσοτάκης επρόκειτο να συναντηθεί με εκπροσώπους παραγωγικών τάξεων του νησιού.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Είχα την συγκλονιστική Χαρά, Τιμή και Απόλαυση να παρίσταμαι και να ακούσω ζωντανά την πιο σπουδαία πολιτική ομιλία που έχω ακούσει στην ζωή μου. Ο Υπουργός των Εξωτερικών των ΗΠΑ @SecRubio δεν μίλησε σήμερα στην Πνύκα, μπροστά από την Ακρόπολη μόνον ως ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, αλλά ως ο πολιτικός εκπρόσωπος των ανθρώπων της Δύσης που ζούσαν, που ζουν και που θα ζήσουν στο μέλλον. Έκανε μια αληθινά Ιστορικών διαστάσεων ομιλία. Περιττό να πω ότι συμφωνώ σε όσα είπε στο 100% και ότι ως Έλλην αισθάνομαι υπερήφανος για το βάθος του θαυμασμού του για τους προγόνους μας αλλά και ως Υπουργός αυτής της Κυβερνήσεως για την δημόσια αναγνώριση του στην αξιοπιστία και στην επιτυχία της Χώρας μας σήμερα. Η Ελλάδα, η Ρώμη και ο Χριστιανισμός συνθέτουν τον Δυτικό Πολιτισμό και η παρακμή του πρέπει να τελειώσει και να ξαναβρεί η Δύση τις ρίζες, τις αξίες και το πνεύμα της που την έκαναν για αιώνες κυρίαρχη. Πραγματικά αξίζουν πολλά εύγε αλλά και ευχαριστώ στον κ. Ρούμπιο για την σημερινή του ομιλία.

Αδωνις Γεωργιάδης

(Εντάξει, εμετός. Προσέξτε, όμως, την επιτηδευμένη μίμηση του ύφους του Τραμπ, με κεφαλαία γράμματα σε ορισμένες λέξεις και κάποια βροντώδη επίθετα. Δεν είναι χωρίς σημασία. Ο ακροδεξιός-νεοφιλελεύθερος τηλεπλασιέ-τηλεμαϊντανός-υπουργός Υγείας του Μητσοτάκη ήξερε ότι θα προκαλέσει. Διάλεξε σκόπιμα να γράψει αυτό το έμεσμα, ξεπερνώντας κάθε άλλο δεξιό πολιτικό ή δημοσιογράφο στην Ελλάδα. Ολοι οι άλλοι έγλειψαν πατόκορφα τον Ρούμπιο αλλά με… στιλ και… αντικειμενικότητα. Προσπάθησαν να εμφανιστούν σοβαροί και… αξιοπρεπείς. Συνασπίστηκαν μάλιστα γύρω από τη θέση ότι ο Ρούμπιο δεν είναι σαν τους Τραμπ και Βανς αλλά είναι ένας παραδοσιακός Ρεπουμπλικανός. Μόνο ο ακροδεξιός-νεοφιλελεύθερος Σπυράδωνης κινήθηκε σε ρυθμό MAGA. Το μήνυμά του δεν αποδέκτες τόσο το δεξιό και ακροδεξιό κοινό στην Ελλάδα όσο ΤΗΝ πρεσβεία και το  ΜΑGA. Θέλησε να προβληθεί ως ο μοναδικός γνήσιος εκπρόσωπος του τραμπισμού στην ελληνική Δεξιά, ώστε να ενεργοποιήσει τις κεραίες ΤΗΣ πρεσβείας και να γίνει ο εκλεκτός της. Να διεκδικήσει την υποστήριξή ΤΗΣ και την υποστήριξη του MAGA, επειδή ξέρει ότι δεν αργεί η ώρα που θα διεκδικήσει την ηγεσία της ΝΔ με αντίπαλο τον… αριστερό Δένδια)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Μητσοτάκης στη ΔΕΘ

    17Ν
    • Μητσοτάκης στη ΔΕΘ

      Εφετείο 17Ν
  • Μητσοτάκης στη ΔΕΘ

    ΕΛΑ
    • Μητσοτάκης στη ΔΕΘ

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Μητσοτάκης στη ΔΕΘ

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Μητσοτάκης στη ΔΕΘ

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Μητσοτάκης στη ΔΕΘ

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Μητσοτάκης στη ΔΕΘ

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Μητσοτάκης στη ΔΕΘ

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Μητσοτάκης στη ΔΕΘ

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Μητσοτάκης στη ΔΕΘ

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Μητσοτάκης στη ΔΕΘ

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Μητσοτάκης στη ΔΕΘ

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Μητσοτάκης στη ΔΕΘ

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Μητσοτάκης στη ΔΕΘ

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Μητσοτάκης στη ΔΕΘ

      Μητσοτάκης στη ΔΕΘ

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Μητσοτάκης στη ΔΕΘ

      Μητσοτάκης στη ΔΕΘ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Μητσοτάκης στη ΔΕΘ

      Μητσοτάκης στη ΔΕΘ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Μητσοτάκης στη ΔΕΘ

      Μητσοτάκης στη ΔΕΘ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Μητσοτάκης στη ΔΕΘ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Μητσοτάκης στη ΔΕΘ

    Μητσοτάκης στη ΔΕΘ

    Ποιοι είμαστε
  • Μητσοτάκης στη ΔΕΘ

    Μητσοτάκης στη ΔΕΘ

    Επικοινωνία
  • Μητσοτάκης στη ΔΕΘ

    Μητσοτάκης στη ΔΕΘ

    Όροι χρήσης
  • Μητσοτάκης στη ΔΕΘ

    Μητσοτάκης στη ΔΕΘ

    Ποιοι είμαστε
  • Μητσοτάκης στη ΔΕΘ

    Μητσοτάκης στη ΔΕΘ

    Επικοινωνία
  • Μητσοτάκης στη ΔΕΘ

    Μητσοτάκης στη ΔΕΘ

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo