Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Το μυθιστόρημα του Γιάχια Σινουάρ είναι μια ιστορία για την Παλαιστίνη και για το δικό του παρελθόν
  • Σαν σήμερα 11 Απρίλη
  • Χεζμπολά: Θα γονατίσουμε τον εχθρό
  • Υπόθεση Λαζαρίδη: Λερώνεσαι όπου κι αν τους ακουμπήσεις
  • Le Monde: Ο Τραμπ οδηγεί σε ήττα τον ιμπεριαλισμό της Δύσης με τον πόλεμο κατά του Ιράν
  • Τζον Μπέργκερ: Οι νεκροί βοηθούν τους ζωντανούς να αντισταθούν στην Παλαιστίνη
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»Σάρωμα εργατικών κατακτήσεων, παροχές και ασυδοσία στο κεφάλαιο
Πολιτική

Μητσοτάκης στη ΔΕΘ

Σάρωμα εργατικών κατακτήσεων, παροχές και ασυδοσία στο κεφάλαιο

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr14 Σεπ 2019, 00:00

Είναι αγωνιώδης η προσπάθεια του Μητσοτάκη να εμφανιστεί ως ένας πρωθυπουργός διαφορετικός απ’ όλους τους προηγούμενους. Ως τεχνοκράτης πρωθυπουργός, κάτι σαν CEO πολυεθνικού μονοπωλίου, που έχει βάλει τους υπουργούς σε θέσεις μάνατζερ, αναθέτοντάς τους μετρήσιμα καθήκοντα και αποφασισμένος να τους κρίνει μόνο ως προς την αποτελεσματικότητά τους στο πιάσιμο των στόχων που τους ανέθεσε. Πρόκειται για ένα διαφημιστικό πρότζεκτ που φιλοτεχνήθηκε επιμελώς πριν ακόμα από τις εκλογές και έφτασε στην κορύφωσή του αμέσως μόλις ο Μητσοτάκης ορκίστηκε πρωθυπουργός και σχημάτισε κυβέρνηση.
 
Με την ίδια αγωνία εμφανίστηκε και στη Θεσσαλονίκη. Ομως, μολονότι ήταν πολύ καλά προετοιμασμένος και του έχει φύγει πια το κόμπλεξ που είχε τα πρώτα χρόνια, εξαιτίας των αξιοθρήνητων εμφανίσεων που έκανε στη Βουλή στις αντιπαραθέσεις του με τον Τσίπρα, η εικόνα του τεχνοκράτη πρωθυπουργού θρυμματίστηκε από το γεγονός ότι εξήγγειλε διάφορα μέτρα φορολογικού χαρακτήρα, χωρίς να τα συνοδεύει από κοστολόγηση, όπως συνηθίζεται. Ούτε καν τα μέτρα που θα ισχύσουν το 2020! Οταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφο οικονομικής εφημερίδας, σε σχέση με τις ελαφρύνσεις που εξήγγειλε, «τι χρήματα είναι αυτά που θα επιστρέψουν στις επιχειρήσεις, στην αγορά δηλαδή, στην πραγματική οικονομία και στους φορολογούμενους;», απάντησε ότι έχει «έναν πλήρη κατάλογο» και ότι «προφανώς δεν θα προχωρούσα σ’ αυτές τις εξαγγελίες εάν δεν ήμουν απολύτως σίγουρος ότι τα μέτρα αυτά είναι απολύτως κοστολογημένα» και ανέφερε μόνο ότι «η μείωση του φόρου στις επιχειρήσεις θα κοστίσει δημοσιονομικά περί τα 200 εκατομμύρια». Οταν η δημοσιογράφος του ζήτησε «ένα πιο συνολικό κόστος», έκλεισε τη συζήτηση με το αμίμητο: «Μπορώ να σας στείλω, άμα θέλετε, ως οικονομική εφημερίδα μία πλήρη αποτύπωση του κόστους όλων των μέτρων μας»!
 
Την επομένη, ακόμα και ο δεξιός δημοσιογράφος στο πρωινάδικο του ΣΚΑΙ δεν άντεξε την κοροϊδία και «χώθηκε» στον Χατζηδάκη που δεν απαντούσε στο ερώτημα «πόσα χρήματα είναι;». «Δεν έχω μπροστά μου ένα κατάλογο να σας λέω μέτρο, μέτρο και να βγάλουμε την άθροιση. Κάθε μέτρο έχει τη δική του επίδραση στον προϋπολογισμό. Και όλα αυτά αποτιμώνται σε ετήσια βάση και σε βάση τετραετίας», απάντησε ο Χατζηδάκης. Και απελπισμένος παρέπεμψε στον Σταϊκούρα: «Ρωτήστε το μεσημέρι στο υπουργείο Οικονομικών να σας δώσουν ακριβώς τι κοστίζει το καθένα. Αλλά ξαναλέω, είτε κοστίζει 500 εκατ., είτε κοστίζει 5 δισ. αυτό που σας νοιάζει εσάς και την κοινή γνώμη είναι να βγαίνει ο προϋπολογισμός»!
 
Φυσικά και έχουν κοστολόγηση των μέτρων (μέσες-άκρες έστω). Δεν τη δημοσιοποιούν, όμως, για να μη φανεί ότι κάνουν φοροελαφρύνσεις στο κεφάλαιο και πετάνε κάποια ψίχουλα σε εργαζόμενους και συνταξιούχους, ενώ διατηρούν όλα τα χαράτσια και το μεγαλύτερο από τα χαράτσια, τους υπέρογκους συντελεστές ΦΠΑ, που επιβαρύνουν το λαό, τη μεγάλη καταναλωτική μάζα.
 


Για μετά τις εκλογές

Το περιβόητο «πακέτο Μητσοτάκη», με το οποίο κέρδισε τις εκλογές, παραπέμφθηκε στις ελληνικές καλένδες. Η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης και του τέλους επιτηδεύματος, η μείωση των συντελεστών ΦΠΑ, η μείωση της προκαταβολής φόρου των αυταπασχολούμενων στο 50% παραπέμφθηκαν στα χρόνια μετά το 2020, όταν υποτίθεται ότι ο Μητσοτάκης θα έχει… γοητεύσει τους ιμπεριαλιστές δανειστές και θα τους έχει πείσει να μειώσουν τα «πρωτογενή πλεονάσματα» από το 3,5% του ΑΕΠ, που «στεγνώνει» τον ελληνικό καπιταλισμό.
 
Στην πραγματικότητα, αυτά που υποτίθεται ότι αποτελούσαν προεκλογικές δεσμεύσεις άμεσης εφαρμογής, παραπέμπονται για μετά τις πρόωρες εκλογές που θα κάνει μέχρι το 2021 ο Μητσοτάκης (τους λόγους τους αναλύουμε στη σελίδα 3).
 
Δεν πρωτοτύπησε, φυσικά, ο Μητσοτάκης. Κινείται και αυτός αυστηρά μέσα στο πλαίσιο του μετα-Μνημόνιου και του βασικού στόχου που αυτό περιλαμβάνει: «πρωτογενές πλεόνασμα» ίσο με το 3,5% του ΑΕΠ. Επειδή, όμως, το εφιαλτικό δημοσιονομικό πλαίσιο που έχει διαμορφωθεί με τρία διαδοχικά Μνημόνια και δεκάδες εφαρμοστικούς νόμους οδηγεί σε αποτελέσματα πάνω από τους στόχους, οι κυβερνήσεις έχουν τη δυνατότητα, πάντοτε μετά από έγκριση της τρόικας, να επιφέρουν αλλαγές στο μείγμα της δημοσιονομικής πολιτικής. Αλλαγές που τις διαφημίζουν ως «κοινωνική» και «αναπτυξιακή» πολιτική, μολονότι αυτές δεν ξεφεύγουν από το μνημονιακό πλαίσιο. Το ίδιο έκανε και ο Μητσοτάκης. Μέσα όμως στο στενό πλαίσιο που υπάρχει (αυτό που ονομάζουν «δημοσιονομικό χώρο»), δίνει τη μερίδα του λέοντος στους καπιταλιστές, πετώντας κάποια ψίχουλα στο λαό.
 

Ταξική φορολογική πολιτική

 
Ο φόρος στα κέρδη των καπιταλιστικών επιχειρήσεων για τα εισοδήματα του 2019 μειώνεται από 28% σε 24% με προοπτική να μειωθεί τελικά στο 20%. Παράλληλα, ο φόρος στα μερίσματα που εισπράττουν οι καπιταλιστές μειώνεται από 10% σε 5%.
 
Οπως αντιλαμβάνεστε, οι καπιταλιστές παίρνουν ένα γενναιόδωρο μποναμά, ο οποίος εξαντλεί το «δημοσιονομικό χώρο», γι’ αυτό και ο Μητσοτάκης δεν έδωσε πίνακα αναλυτικής κοστολόγησης κάθε μέτρου που εξήγγειλε.
 
Δεν είναι, όμως, μόνο αυτό το μέτρο υπέρ των καπιταλιστών. Τους δίνει τη δυνατότητα υπεραποσβέσεων μέχρι και 200%, μέσω των οποίων, με τα γνωστά κόλπα των υπερτιμολογήσεων του λεγόμενου παγίου κεφαλαίου, μπορούν ακόμα και να μηδενίσουν το φόρο τους! Στις φαρμακευτικές εταιρίες δίνει τη δυνατότητα να συμψηφίσουν μέρος των επενδύσεων που θα κάνουν (ξέρουμε ασφαλώς τι σημαίνει υπερτιμολόγηση και πώς βαφτίζονται οι επενδύσεις) με τις υποχρεώσεις τους έναντι του ελληνικού Δημοσίου για το clawback (μέχρι 50 εκατ. ευρώ για το 2019). Στις ασφαλιστικές εταιρίες χαρίζει το νέο σύστημα «επικουρικής ασφάλισης». Για να μη μιλήσουμε για τις ιδιωτικοποιήσεις που είναι ένα ολόκληρο ξεχωριστό κεφάλαιο ή για τις ΣΔΙΤ (Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα), των οποίων εξήγγειλε τη γενίκευση.
 
Για να δείξει διάθεση… κοινωνικής δικαιοσύνης, ο Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι διατηρείται το αφορολόγητο (αυτό όμως ήταν νομοθετημένο επί ΣΥΡΙΖΑ και συμφωνημένο με την τρόικα), ενώ εισήγαγε ένα νέο εισοδηματικό κλιμάκιο, για εισόδημα μέχρι 10.000 ευρώ. Ο φόρος γι’ αυτό το εισοδηματικό κλιμάκιο μειώνεται από 22% σε 9%.
 
Ακούγεται τεράστια μείωση για όσους δεν πιάνουν με τη μία τα φορολογικά θέματα, όμως για τους μισθωτούς και συνταξιούχους η έκπτωση ισούται με 177 ευρώ το χρόνο! Γιατί ο μειωμένος συντελεστής αφορά το ποσό που μένει από τις 10.000 ευρώ αν αφαιρέσουμε το αφορολόγητο των 8.636 ευρώ. Είναι μια έκπτωση 13% επί ποσού 1.364 ευρώ, που μας κάνει 177 ευρώ το χρόνο! Ούτε ένα κουλούρι την ημέρα! Δεν είναι τυχαίο ότι η ναυαρχίδα του Μαρινάκη («Τα Νέα», 9.9.19) δημοσίευσε ψεύτικους πίνακες που δείχνουν μεγαλύτερη μείωση φόρου για εισοδήματα πάνω από 25.000 ευρώ το χρόνο.
 
Η μείωση είναι μεγαλύτερη για ελεύθερους επαγγελματίες και αυταπασχολούμενους, οι οποίοι δεν έχουν το αφορολόγητο. Για παράδειγμα, ένας ελεύθερος επαγγελματίας ή αυταπασχολούμενος που δηλώνει 5.000 ευρώ θα πλήρωνε φόρο 1.100 ευρώ, ενώ τώρα θα πληρώσει 450 ευρώ (μείωση 650 ευρώ). Εάν δηλώνει κέρδη 10.000 ευρώ, θα πλήρωνε φόρο 2.200 ευρώ, ενώ τώρα θα πληρώσει 900 ευρώ (μείωση 1.300 ευρώ). Τα 1.300 ευρώ είναι η μέγιστη μείωση για ελεύθερους επαγγελματίες και αυταπασχολούμενους.
 
Πρέπει, όμως, να ληφθεί υπόψη ότι μεγάλο μέρος αυτών των μεσαίων στρωμάτων ή έχει κλείσει τα βιβλία και δουλεύει «μαύρα» ή δηλώνει ελάχιστο εισόδημα. Γι’ αυτό και έχουν θεσπίσει το χαράτσι του τέλους επιτηδεύματος, το οποίο δεν καταργείται ούτε μειώνεται. Ο Μητσοτάκης κάνει μια προσπάθεια να χαϊδέψει αυτούς που αποκαλούν «μεσαία τάξη», μπας και κάποιοι αρχίσουν να πληρώνουν τους φόρους που τώρα αδυνατούν να πληρώσουν.
 

Αρμαγεδώνας

 
Παράλληλα με την ταξική φορολογική πολιτική, ο Μητσοτάκης διατύπωσε το δόγμα «Σαρώστε τα αντικίνητρα για επενδύσεις»! Το πρώτο «αντικίνητρο» είναι οι εργασιακές σχέσεις που πάσχουν από… υπερ-ρύθμιση, όπως είπε! Στην Ελλάδα των Μνημονίων, στην Ελλάδα της τεράστιας ανεργίας, στην Ελλάδα της αποσάθρωσης των εργασιακών σχέσεων, ο Μητσοτάκης βρίσκει… υπερβολική την προστασία των εργαζόμενων και εξαγγέλλει την πλήρη απορύθμιση. Μένει να δούμε ποια ακριβώς μέτρα θα προωθήσει άμεσα.
 
Προανήγγειλε, ακόμα, «απλοποίηση των περιβαλλοντικών αδειοδοτήσεων», γιατί αποτελούν… «μεγάλο βραχνά στην επενδυτική δραστηριότητα». Εφτασε να ανακοινώσει πανηγυρικά ότι ξεμπλοκάρει η καταστροφική επένδυση της Eldorado Gold στη Χαλκιδική και ότι συζητά με την καναδέζικη εταιρία για νέα μονάδα στη Θράκη!
 
Και βέβαια, το μήνυμα για τις ιδιωτικοποιήσεις ήταν «ανοίξαμε και σας περιμένουμε». Δείχνει αποφασισμένος να ξεπεράσει ακόμα και τον Τσίπρα, σαρώνοντας κάθε ίχνος νομιμότητας, προκειμένου να παραδοθεί στο διεθνές κεφάλαιο ό,τι έχει απομείνει ως κρατική περιουσία: ποσοστό του δημόσιου στο αεροδρόμιο της Αθήνας, δίκτυα μεταφοράς ηλεκτρισμού, ΔΕΗ, ποσοστό του δημόσιου στα ΕΛΠΕ κτλ.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Μητσοτάκης στη ΔΕΘ

Αδίστακτοι δημαγωγοί
Επόμενο άρθρο

Μητσοτάκης στη ΔΕΘ

Προγραφή της Ασφάλισης και προσπάθεια κοροϊδίας

Σχετικά Αρθρα

Ο αυτοκρατορίσκος του «βαθέος κράτους»

Ο Μητσοτάκης προσπαθεί να κρύψει το γεγονός ότι η εγκληματική οργάνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ χτίστηκε με δική του εντολή

Πολιτική 7 Απρ 2026, 20:49

Πιτσιλής: Πρώτα διατήρησε τους επίορκους του πρώην ΟΠΕΚΕΠΕ σε θέσεις προϊστάμενων, τώρα προκηρύσσει τις θέσεις για να τους ξηλώσει

Πολιτική 4 Απρ 2026, 09:09

Ανασχηματισμός-οπερέτα στην κυβέρνηση από έναν παραπαίοντα Μητσοτάκη

Πολιτική 3 Απρ 2026, 14:46

Φωτογραφική διάταξη Πιτσιλή για ν’ αφήσει εκτός «νέου ΟΠΕΚΕΠΕ» την Παρασκευή Τυχεροπούλου, παρά τη δικαστική δικαίωσή της

Πολιτική 1 Απρ 2026, 15:09

Χαστούκι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη: Το δικαστήριο δικαίωσε πλήρως την Παρασκευή Τυχεροπούλου

Διατάζει να επανέλθει στα καθήκοντά της στον (νέο) ΟΠΕΚΕΠΕ και να της καταβληθεί αποζημίωση

Πολιτική 30 Μαρ 2026, 18:55

Να μεταδοθεί τηλεοπτικά η δίκη για το έγκλημα των Τεμπών

Σκόπιμο το μπάχαλο με την αίθουσα - αποτέλεσμα κυβερνητικού σχεδιασμού

Πολιτική 27 Μαρ 2026, 12:55
Ροή Ειδήσεων
Πολιτισμός

Το μυθιστόρημα του Γιάχια Σινουάρ είναι μια ιστορία για την Παλαιστίνη και για το δικό του παρελθόν

Το έργο που έγραψε στη φυλακή ο ηγέτης της Χαμάς προσφέρει πληροφορίες για τις πολιτικές του απόψεις και την προσωπική του πορεία

11 Απρ 2026, 05:33
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 11 Απρίλη

11 Απρ 2026, 00:01
Uncategorized

Χεζμπολά: Θα γονατίσουμε τον εχθρό

10 Απρ 2026, 18:51
Βαθύ Κόκκινο

Υπόθεση Λαζαρίδη: Λερώνεσαι όπου κι αν τους ακουμπήσεις

10 Απρ 2026, 13:45
Διεθνή

Le Monde: Ο Τραμπ οδηγεί σε ήττα τον ιμπεριαλισμό της Δύσης με τον πόλεμο κατά του Ιράν

10 Απρ 2026, 10:45
Πολιτισμός

Τζον Μπέργκερ: Οι νεκροί βοηθούν τους ζωντανούς να αντισταθούν στην Παλαιστίνη

10 Απρ 2026, 06:08
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 10 Απρίλη

10 Απρ 2026, 00:01
Διεθνή

Aπιαστο όνειρο για τους σιωναζιστές η κατοχή του νοτίου Λιβάνου – Βομβαρδίζουν αστικές περιοχές και δολοφονούν αμάχους

9 Απρ 2026, 20:09
Διεθνή

Οι Αμερικάνοι δοκιμάζουν τις αντοχές του Ιράν, ζητώντας να εξαιρεθεί ο Λίβανος από την κατάπαυση του πυρός – Στον αέρα οι διαπραγματεύσεις

Αποδείχτηκε ότι οι σιωναζιστές, που βομβαρδίζουν τον Λίβανο, δεν ενεργούν αυτόνομα αλλά ως εντολοδόχοι των ΗΠΑ

9 Απρ 2026, 18:56
Πολιτισμός

«Μπορώ να σφίξω τη γροθιά μου»: Η ηλικιωμένη γυναίκα της Τεχεράνης που νίκησε τον Ντόναλντ Τραμπ

9 Απρ 2026, 15:06
Κόντρες

Joint venture

9 Απρ 2026, 12:10
Καταστολή

Συνεχή δικονομικά τερτίπια στη δίκη των βασανιστών μπάτσων που προκάλεσαν το θάνατο του Βασίλη Μάγγου

Πολιτικές ευθύνες των Χρυσοχοϊδη και Φλωρίδη καταγγέλλει ο Γιάννης Μάγγος

9 Απρ 2026, 10:58
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 9 Απρίλη

9 Απρ 2026, 00:01
Διεθνή

«Σκληρό ροκ» από το Ιράν: Δεν υπάρχει εκεχειρία, δεν ανοίγει το Ορμούζ, αν δεν μαζέψετε τα σιωναζιστικά σκυλιά από τον Λίβανο

8 Απρ 2026, 19:55
Διεθνή

Χεζμπολά: Στεκόμαστε στο κατώφλι μιας μεγάλης ιστορικής νίκης

8 Απρ 2026, 14:54
Η παπάρα

Τρέμε Μπουμπούκε, ο Τάκαρος θα σε εκθρονίσει

8 Απρ 2026, 11:57
Διεθνή

Δεκαπενθήμερη εκεχειρία και έναρξη διαπραγματεύσεων με τους όρους του Ιράν

Η μπλόφα του Τραμπ αφορούσε τους αμερικανούς πολίτες, όχι το Ιράν

8 Απρ 2026, 11:29
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 8 Απρίλη

8 Απρ 2026, 00:01
Διεθνή

Οταν ένα Quadcopter ερωτεύεται ένα Namer…

7 Απρ 2026, 22:24
Διεθνή

Ο ναζί Τραμπ απειλεί, το Ιράν οργανώνει την άμυνα και την αντεπίθεσή του

7 Απρ 2026, 21:26
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 11 Απρίλη

Ημέρα κατά της νόσου του Parkinson.

1944: Εκτελούνται πέντε κομμουνιστές στην Καισαριανή ως αντίποινα για το θάνατο δύο χωροφυλάκων.

1944: Συγκροτείται η Πολιτική Επιτροπή Εθνικής Απελευθέρωσης και εγκαθίσταται στους Κορυσχάδες.

1969: Βόμβα στην είσοδο της εφημερίδας «Εστία» (ΔΑ).

1978: Οι Ερυθρές Ταξιαρχίες εκτελούν δεσμοφύλακα της φυλακής όπου κρατούνται ηγετικά μέλη της οργάνωσης.

1991: Πεθαίνει ο Αγαμέμνων Κουτσόγιωργας στη διάρκεια της δίκης για το σκάνδαλο Κοσκωτά.

1994: Ρουκέτα κατά των γραφείων της ασφαλιστικής εταιρείας “ALiCo” και βόμβα στα γραφεία της ασφαλιστικής εταιρείας «Nationale Nederlanden». Την ίδια μέρα, μετά από τηλεφώνημα αγνώστου, βρέθηκαν δύο ρουκέτες στον Πειραιά, οι οποίες είχε επιχειρηθεί να εκτοξευτούν κατά του βρετανικού αεροπλανοφόρου «Arc Royal»(17Ν).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

«Η παράταξή μας υπηρετεί διαχρονικά μια αξία: διαφάνεια, δικαιοσύνη, νομιμότητα, ευθύνη παντού. Αυτό οφείλουμε να κάνουμε πράξη όλοι μας», επισήμανε ο Υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στην εκπομπή “Σήμερα” στον ΣΚΑΪ με τους Δημήτρη Οικονόμου και Ακη Παυλόπουλο. Αναφορικά με την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ, ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε πως «πρόκειται για ένα διαχρονικό σκάνδαλο, όπου εκατοντάδες άνθρωποι πήραν περισσότερα χρήματα απ’ αυτά που δικαιούνταν…» […] αποτελεί σοβαρό ερωτηματικό για ποιο λόγο αυτό το θέμα έρχεται τμηματικά στη δημόσια ζωή από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία. […] Ο κ. Θεοδωρικάκος υπογράμμισε πως «η ηθική απαξίωση που επιχειρείται  από τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης κατά της ΝΔ και της κυβερνητικής πλειοψηφίας δε θα περάσει και είναι κάτι που πλήττει και τη δημοκρατία μας». Τόνισε επίσης ότι κανείς δεν πρέπει να σιωπηλός απέναντι σε αυτή την επιχείρηση απαξίωσης της παράταξης. «Ο χαρακτηρισμός πλειοψηφία των υποδίκων είναι απαράδεκτος, άθλιος και αστήρικτος…».

Δελτίο Τύπου υπουργείου Ανάπτυξης

(Ο ακροδεξιός-νεοφιλελεύθερος τηλεπλασιέ-τηλεμαϊντανός υπουργός Μπουμπούκος απέκτησε ανταγωνιστή. Ο Τάκης (παλιά ήμουν ΚΚΕ, μετά Συνασπισμός, μετά ΠΑΣΟΚ, τώρα ΝΔ) Θεοδωρικάκος είναι ο δεύτερος που ισχυρίζεται δημόσια η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία υλοποιεί σχέδιο απαξίωσης της ΝΔ. Αν είχε έστω και στοιχειώδη νομική μόρφωση θα ήξερε ότι ο συλλογισμός πάσχει. Οταν αποδίδεται σε κάποιον – εν προκειμένω στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία – κατηγορία, θα πρέπει να συνοδεύεται και από την αποκάλυψη του κινήτρου: για ποιο λόγο η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία να έχει βάλει στο στόχαστρό της τη ΝΔ, την κυβέρνησή της, τον Μητσοτάκη και υλοποιεί ένα τόσο βρόμικο σχέδιο σε βάρος τους; Ποιες είναι οι… σκοτεινές δυνάμεις που υπηρετεί ένα θεσμικό όργανο της Ευρωλάνδης, που δεν είναι δα επαναστατικό ή λαϊκό δικαστήριο; Οταν δεν δίνεται απάντηση σ’ αυτό το ερώτημα, τότε η κατηγορία που εκτοξεύεται κατά της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας είναι σκέτος γκεμπελισμός, που αναζητά ευήκοα ώτα σε ηλίθιους πολίτες. Τα άλλα δε θα τα σχολιάσουμε. Τι να σχολιάσουμε, μας λέτε; Οτι η Δεξιά του μοναρχοφασισμού, των έκτακτων στρατοδικείων, της φυλακής, της εξορίας, των εκτελέσεων αγωνιστών υπηρετεί την αξία της δικαιοσύνης; Οτι η δεξιά του Predator και των «νόμιμων επισυνδέσεων», που παρακολουθούσε ακόμα και τους υπουργούς της, ακόμα και τους ανώτατους στραταίους, υπηρετεί την αξία της διαφάνειας; Αυτά είναι για τους εν υπηρεσία δημοσιοκάφρους, τους και ΑΡΔάκια αποκαλούμενους, που παρακολουθούν σαν χάνοι τον κάθε Θεοδωρακόπουλο να ξεστομίζει τέτοια «φίδια»)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Μητσοτάκης στη ΔΕΘ

    17Ν
    • Μητσοτάκης στη ΔΕΘ

      Εφετείο 17Ν
  • Μητσοτάκης στη ΔΕΘ

    ΕΛΑ
    • Μητσοτάκης στη ΔΕΘ

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Μητσοτάκης στη ΔΕΘ

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Μητσοτάκης στη ΔΕΘ

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Μητσοτάκης στη ΔΕΘ

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Μητσοτάκης στη ΔΕΘ

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Μητσοτάκης στη ΔΕΘ

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Μητσοτάκης στη ΔΕΘ

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Μητσοτάκης στη ΔΕΘ

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Μητσοτάκης στη ΔΕΘ

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Μητσοτάκης στη ΔΕΘ

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Μητσοτάκης στη ΔΕΘ

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Μητσοτάκης στη ΔΕΘ

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Μητσοτάκης στη ΔΕΘ

      Μητσοτάκης στη ΔΕΘ

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Μητσοτάκης στη ΔΕΘ

      Μητσοτάκης στη ΔΕΘ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Μητσοτάκης στη ΔΕΘ

      Μητσοτάκης στη ΔΕΘ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Μητσοτάκης στη ΔΕΘ

      Μητσοτάκης στη ΔΕΘ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Μητσοτάκης στη ΔΕΘ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Μητσοτάκης στη ΔΕΘ

    Μητσοτάκης στη ΔΕΘ

    Ποιοι είμαστε
  • Μητσοτάκης στη ΔΕΘ

    Μητσοτάκης στη ΔΕΘ

    Επικοινωνία
  • Μητσοτάκης στη ΔΕΘ

    Μητσοτάκης στη ΔΕΘ

    Όροι χρήσης
  • Μητσοτάκης στη ΔΕΘ

    Μητσοτάκης στη ΔΕΘ

    Ποιοι είμαστε
  • Μητσοτάκης στη ΔΕΘ

    Μητσοτάκης στη ΔΕΘ

    Επικοινωνία
  • Μητσοτάκης στη ΔΕΘ

    Μητσοτάκης στη ΔΕΘ

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo