Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Ευρωπαϊκή Εισαγγελία: Κατεπείγουσα έρευνα για τα 120 εκατ. ευρώ της Κεραμέως σε διαδραστικούς πίνακες
  • Με τον εμβολιασμό (στη ζούλα) των αιγοπροβάτων η Ελλάδα έγινε ενδημική χώρα για τον ιό της ευλογιάς
  • Πανελλαδικό Συντονιστικό Συλλόγων Οικοτρόφων: Οι οικότροφοι φοιτητές ζητoύν αναβάθμιση των εστιών
  • Σύλλογος Εστιακών Φοιτητών Πανεπιστημίου Ιωαννίνων: Αντί για λύσεις στα προβλήματα, νουθεσία και τρομοκρατία
  • Σαν σήμερα 26 Μάη
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»Πασοκάρα… και τα μυαλά στα κάγκελα!
Πολιτική

Πασοκάρα… και τα μυαλά στα κάγκελα!

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr18 Νοέ 2017, 00:00

Ποιοι «κεντρώοι μεταρρυθμιστές», που είδαν φως και μπήκαν; Πασοκάρα για πάντα. Αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλαν όσοι ψήφισαν στις εκλογές για αρχηγό του «νέου φορέα της Κεντροαριστεράς» την περασμένη Κυριακή. Καμίνης και Θεοδωράκης δεν έπιασαν μαζί ούτε 25% (13,52% ο πρώτος, 9,8% ο δεύτερος). Ολοι οι υπόλοιποι, που πήραν πάνω από 75%, ήταν σάρκα από τη σάρκα του ΠΑΣΟΚ. Και στην κορυφή βρέθηκαν οι δύο που είχαν οργανική σχέση με τον μηχανισμό του ΠΑΣΟΚ: 42,5% η Γεννηματά, 25,1% ο Ανδρουλάκης.

Οπως θα προσέξατε, δεν αναφερόμαστε σε απόλυτους αριθμούς, αλλά σε ποσοστά. Αυτά είναι σίγουρα σωστά και συμφωνημένα από τα επιτελεία των υποψήφιων. Και πάνω σ' αυτά προσαρμόζεται ο αριθμός του συνόλου των ψηφισάντων. Αυτοί έχουν το μαχαίρι, αυτοί και το πεπόνι. Διαμορφώνουν τα νούμερα όπως βολεύει τις ανάγκες της προπαγάνδας τους. Δε χρειάζεται να θυμίσουμε τους… ένα εκατομμύριο ψηφοφόρους που υποτίθεται ότι είχαν ψηφίσει τον Γιωργάκη το 2004. Αρκεί να θυμίσουμε τις αποκαλύψεις που έγιναν στη Γαλλία για το «μαϊμούδισμα» των αριθμών στην primaire των σοσιαλδημοκρατών και τη γκέλα που έκαναν οι επιτελείς της ΝΔ, όταν δεν πρόσεξαν στο «μαγείρεμα» του τελικού αριθμού και αποκαλύφθηκε η… δημιουργική λογιστική. Επειδή, λοιπόν, δεν απευθυνόμαστε σε αφελείς, περιοριζόμαστε να υπενθυμίσουμε ότι οι κεντροαριστεροί έλεγαν ότι κάτων από 100.000 θα είναι ήττα και πάνω από 200.000 θα είναι θρίαμβος. Ε, τελικά ανακοίνωσαν ότι ψήφισαν… 210.264 ψηφοφόροι.

Ας επικεντρωθούμε, λοιπόν, αποκλειστικά σε όσα έχουν πολιτική σημασία.

Αποδείχτηκε ότι στη λεγόμενη Κεντροαριστερά υπάρχει μόνον ένα κόμμα: το ΠΑΣΟΚ. Ο Θεοδωράκης, που στη Βουλή θεωρείται ακόμα αρχηγός κόμματος, ήρθε τέταρτος και καταϊδρωμένος, χωρίς να καταφέρει  ούτε διπλάσιο ποσοστό να πιάσει. Ο Καμίνης, που μαζί με τον Θεοδωράκη υποστηρίχτηκε πολύ από τα Μέσα του Μαρινάκη, πήρε λίγο παραπάνω από το μισό ποσοστό του Ανδρουλάκη και λιγότερο από το ένα τρίτο της Φώφης. Αποδείχτηκε έτσι πως οι διάφοροι «διαμορφωτές της κοινής γνώμης», που κατέχουν περίοπτη θέση στο αστικό μιντιακό σύστημα, δεν έχουν καμιά επαφή με τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ (και όχι μόνο). Είναι απλώς κύμβαλα αλαλάζοντα.

Για την τριπλέτα Γάτσιου-Πόντα-Τζιώτη δε θα πούμε τίποτα. Ηταν απλώς το γραφικό συμπλήρωμα. Ο Ραγκούσης βρήκε έναν εύσχημο τρόπο για να επανέλθει στο ΠΑΣΟΚ. Ομως, το ισχνότατο 2,5% που πήρε δεν του δίνει ελπίδες να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο, τουλάχιστον σε πρώτη φάση. Εκείνος, όμως, που έφαγε το πιο ηχηρό χαστούκι ήταν ο «πολύς» Γιάννης Μανιάτης, που περιέφερε τον εαυτό του στα ΜΜΕ και αυτοπαρουσιαζόταν ως η μεγάλη ελπίδα της παράταξης. Με 4,26% αποδείχτηκε ένα ολοστρόγγυλο μηδενικό.

Ο Ανδρουλάκης αποδείχτηκε άξιος μαθητής του Σκανδαλίδη, που ήταν ο άνθρωπος που τον ανέδειξε στο ΠΑΣΟΚ, κάνοντάς τον γραμματέα (θέση που εκμεταλλεύτηκε για να εκλεγεί ευρωβουλευτής). Και «πατροκτονία» διέπραξε και δεύτερος βγήκε και σε επαναληπτικό γύρο θα πάει, για να προβληθεί ως το μοναδικό αντίπαλο δέος στη Φώφη και να καταγράψει μια ήττα με ποσοστό μεγαλύτερο από το 25,1% του πρώτου γύρου, ελπίζοντας πάντοτε ότι μπορεί να κάνει και την έκπληξη (όχι να νικήσει, αλλά να έχει διαφορά μικρότερη από το -17% του πρώτου γύρου.

Προς το παρόν έχουμε την κατασκευασμένη ευωχία για τη «μεγάλη συμμετοχή». Είναι μέρος του προπαγανδιστικού παιχνιδιού, που δεν αμφισβητείται από τα άλλα κόμματα, γιατί είτε έχουν κάνει το ίδιο είτε σκοπεύουν να κάνουν το ίδιο. Τα δύσκολα, όπως έχουμε ξαναγράψει, θ' αρχίσουν μετά. Πριν όμως μιλήσουμε γι' αυτά, ας ρίξουμε μια ματιά στα λεγόμενα ποιοτικά στοιχεία των ψηφοφόρων (όσοι κι αν ήταν αυτοί), όπως δημοσιεύτηκαν από την επιτροπή Αλιβιζάτου.

Αν χωρίσουμε τους ψηφοφόρους σε δυο μεγάλες ηλικιακές κατηγορίες, θα δούμε ότι η ομάδα 17-44 αποτελούσε το 22% του συνόλου και η ομάδα άνω των 44 αποτελούσε το 78%. Μάλιστα, στην πρώτη ομάδα, η υποομάδα 17-24 αποτελούσε μόλις το 2% των ψηφοφόρων και η ομάδα 25-34 το 9%. Στη δε δεύτερη ομάδα, η ηλικία 45-54 αποτελούσε το 16%, η ομάδα 55-65 το 25% και η ομάδα 65 και άνω το 37%. Οι ίδιοι δηλαδή περιγράφουν ένα γερασμένο εκλογικό σώμα, γεγονός που δεν προδιαγράφει κάποιο ελπιδοφόρο μέλλον. Και δεν νομίζουμε ότι με αρχηγό τη Φώφη μπορούν να έχουν την παραμικρή ελπίδα να αλλάξουν αυτή τη δυσοίωνη προοπτική (ειδικά αν σκεφτούμε ότι η υποστήριξη των αστικών κομμάτων γίνεται ολοένα και περισσότερο με όρους λάιφ στάιλ).

Αυτό δε σημαίνει ότι δεν έχει λόγους να ανησυχεί ο ΣΥΡΙΖΑ, γιατί είναι κάτι παραπάνω από προφανές ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ είναι συγκοινωνούντα δοχεία. Και πέντε μονάδες παραπάνω να πάρει ο «νέος» φορέας», θα τις κόψει από τον ΣΥΡΙΖΑ, που υφίσταται έτσι κι αλλιώς τη φθορά λόγω της μνημονιακής κυβερνητικής  του θητείας. Προς το παρόν το Μαξίμου δείχνει «αυτοσυγκράτηση», έτσι όμως και ανέβουν οι αντιπολιτευτικοί τόνοι από πλευράς Φώφης, πρέπει να θεωρείται σίγουρο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα απαντήσει σε εξίσου υψηλούς τόνους. Και μια τέτοια αντιπαράθεση κάθε άλλο παρά βολεύει τον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί θα αναγκαστεί να ανοίξει ένα δεύτερο μέτωπο, δίπλα σ' αυτό με τη ΝΔ, γεγονός που θα διευκολύνει τη διαμόρφωση ενός αντι-ΣΥΡΙΖΑ μετώπου.

Κατά τα άλλα, ο «νέος φορέας» θα είναι… ΠΑΣΟΚ και συνεργαζόμενοι. Ηδη, ο Γιωργάκης τάχθηκε καθαρά υπέρ ενός πολυκομματικού φορέα και όχι υπέρ ενός ενιαίου κόμματος. Με βάση και τη συμφωνία για διατήρηση ξεχωριστών κοινοβουλευτικών ομάδων από τη ΔΗΣΥ και το Ποτάμι, αυτή η τάση ενισχύεται. Δεν είναι ανησυχητικό για τον Θεοδωράκη το γεγονός ότι βγήκαν μερικές ντουζίνες μέλη του Ποταμιού και τον κατηγορούν ότι «με μια καθαρά προσωπική του απόφαση έθεσε υποψηφιότητα για αρχηγός του Νέου Φορέα. Δεν σταμάτησε σε αυτό, εντελώς αυθαίρετα και αντικαταστατικά, προδιέγραψε την αναστολή λειτουργίας του Ποταμιού και την απορρόφησή του από αυτό που μέχρι τώρα πολεμούσε». Ολοι αυτοί δεν εκπροσωπούν τίποτα πέρα από τον εαυτό τους. Για τον Θεοδωράκη το ζήτημα είναι τι ρόλο θα του παραχωρήσουν οι πασόκοι στα ηγετικά κλιμάκια του νέου φορέα. Αν τον έχει εξασφαλίσει, τότε θα παρατήσει σύξυλους όσους δεν τον ακολουθήσουν. Ο Καμίνης από την άλλη θα πρέπει να διαλέξει: ή θα περιοριστεί να διεκδικήσει για τρίτη φορά το Δήμο Αθηναίων (με πολλές πιθανότητες να τον χάσει) ή θα αναζητήσει μια θέση στα ψηφοδέλτια της Α' Αθήνας, για να μπορέσει να μεταπηδήσει στη Βουλή (ή και στην ευρωβουλή).

Θέλουμε να πούμε ότι η διαδικασία συγκρότησης του νέου φορέα (που δε θα είναι καθόλου νέος, αλλά το ΠΑΣΟΚ με τσόντες) δε θα είναι κάποια ιδεολογικοπολιτική διαδικασία, όπως θα παρουσιαστεί, αλλά μια διαδικασία παρασκήνιου, στο οποίο θα επιδιωχτεί να μοιραστούν τα φέουδα έτσι που να μείνουν όλοι ικανοποιημένοι. Η ψηφοφορία για αρχηγό στον πρώτο γύρο έδωσε έναν δείκτη για τη μοιρασιά, αλλά κανένας δεν πρόκειται να αποδεχτεί αυτόν τον δείκτη. Ούτε το ΠΑΣΟΚ ούτε οι υπόλοιποι. Δε θα δεχτεί, για παράδειγμα, το Ποτάμι να πάρει το 10% των συνέδρων στο ιδρυτικό συνέδριο, ούτε ο Καμίνης να εκπροσωπηθεί μόνο από τον εαυτό του, δεδομένου ότι δεν έχει κόμμα.

Θα τα καταφέρουν; Και γιατί να μας νοιάξει, είναι η απάντηση στο ερώτημα. Θα παρακολουθούμε τη διαδικασία και θα τη σχολιάζουμε. Το μόνο βέβαιο είναι πως οι μιντιάρχες πιέζουν ήδη για ενότητα (τουλάχιστον μέχρι τις επόμενες εκλογές), γιατί αλλιώς ο μόνος ευνοημένος θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Μένει να δούμε αν ο Μητσοτάκης θα μπει σφήνα.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΣτριμωγμένος προσπαθεί ν’ αλλάξει την ατζέντα
Επόμενο άρθρο Καμμενιάδας συνέχεια

Σχετικά Αρθρα

Την… τιμημένη σημαία ποιος την πέταξε;

Πολιτική 25 Μάι 2026, 13:03

O ξεφτιλισμένος δε φοβάται την ξεφτίλα…

Πολιτική 23 Μάι 2026, 10:34

Απροκάλυπτη αμερικανοδουλεία και σιωνιστοδουλεία από τον Μητσοτάκη

Σε συνέντευξη στους Financial Times

Πολιτική 22 Μάι 2026, 18:15

Ανέλεγκτοι, ανεξέλεγκτοι, εξαρτημένοι

Πολιτική 21 Μάι 2026, 12:04

Μητσοτάκη, είσαι συνυπεύθυνος για τα βασανιστήρια των σιωναζιστών σε παράνομα συλληφθέντες και απαχθέντες αγωνιστές

Πολιτική 20 Μάι 2026, 22:07

Αναβάλλεται η παρουσίαση του βιβλίου του Γιάχια Σινουάρ

Θα γίνει την επόμενη Πέμπτη, 28 Μάη

Πολιτική 20 Μάι 2026, 20:05
Ροή Ειδήσεων
Οικονομία

Ευρωπαϊκή Εισαγγελία: Κατεπείγουσα έρευνα για τα 120 εκατ. ευρώ της Κεραμέως σε διαδραστικούς πίνακες

26 Μάι 2026, 12:24
Κόντρες

26 Μάι 2026, 12:08
Αγροτικά

Με τον εμβολιασμό (στη ζούλα) των αιγοπροβάτων η Ελλάδα έγινε ενδημική χώρα για τον ιό της ευλογιάς

26 Μάι 2026, 10:21
Παιδεία

Πανελλαδικό Συντονιστικό Συλλόγων Οικοτρόφων: Οι οικότροφοι φοιτητές ζητoύν αναβάθμιση των εστιών

Οχι καταστολή και συκοφάντηση των αγώνων τους

26 Μάι 2026, 08:32
Παιδεία

Σύλλογος Εστιακών Φοιτητών Πανεπιστημίου Ιωαννίνων: Αντί για λύσεις στα προβλήματα, νουθεσία και τρομοκρατία

26 Μάι 2026, 08:26
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 26 Μάη

26 Μάι 2026, 00:01
Καταστολή

Νομικό πραξικόπημα η αίτηση αναίρεσης για την αποφυλάκιση Γιωτόπουλου

25 Μάι 2026, 19:55
Διεθνή

Για ειρήνη εκλιπαρεί αυτός που χάνει τον πόλεμο

25 Μάι 2026, 18:49
Κόντρες

Tης αμύνης τα παιδιά…

25 Μάι 2026, 14:53
Πολιτική

Την… τιμημένη σημαία ποιος την πέταξε;

25 Μάι 2026, 13:03
Εργατικά

Το ΣτΕ, με παράνομη απόφασή του, ανάβει το πράσινο φως στην κυβέρνηση Μητσοτάκη να καταργήσει την εθνική σύνταξη των συντάξεων χηρείας

25 Μάι 2026, 11:19
Διεθνή

Αμπάς, Φάταχ και Χαμάς: Ανάγνωση των Παλαιστινιακών Δημόσιων Τάσεων

25 Μάι 2026, 06:16
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 25 Μάη

25 Μάι 2026, 00:01
Πολιτισμός

Το Εθνικό Θέατρο ως άθλιος διαφημιστής του σιωνισμού

24 Μάι 2026, 19:39
Διεθνή

Γάζα: Μέλη δωσιλογικών συμμοριών παραδίνονται στην Αντίσταση

24 Μάι 2026, 10:17
Διεθνή

Πρώην επικεφαλής της σιωνιστικής ασφάλειας: Το Ιράν νίκησε· οι ΗΠΑ και το Ισραήλ βρίσκονται σε αδιέξοδο

24 Μάι 2026, 09:55
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 24 Μάη

24 Μάι 2026, 00:01
Πολιτική

O ξεφτιλισμένος δε φοβάται την ξεφτίλα…

23 Μάι 2026, 10:34
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

23 Μάι 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 23 Μάη

23 Μάι 2026, 00:01
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 26 Μάη

1896: Εγκαινιάζεται ο δείκτης «Dow Jones» στη Wall Street.

1975: Για πρώτη φορά σκυλιά στην ελληνική αστυνομία για ανίχνευση ναρκωτικών ουσιών.

1976: Στη διάρκεια συγκρούσεων αστυνομίας και διαδηλωτών στην Αθήνα, αύρα ανεβαίνει στο πεζοδρόμιο (Αιόλου) και σκοτώνει τη μικροπωλήτρια Αναστασία Τσιβίκα.

1976: Επεισόδια στη Ρόδο μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας.

1981: Βόμβα σε αυτοκίνητο αμερικανίδας υπαλλήλου στο Ελληνικό (ΕΛΑ).

2009: Πεθαίνει ο Μιχάλης Παπαγιαννάκης.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Τα κόμματα της Ζωής Κωνσταντοπούλου, του Βελόπουλου, του Βαρουφάκη, η Νέα Αριστερά, το κόμμα Τσίπρα, το κόμμα Καρυστιανού, το πιθανό κόμμα Σαμαρά και, δυστυχώς, μαζί το αγχωμένο από την έλευση Τσίπρα και Καρυστιανού ΠΑΣΟΚ, είναι εκδοχές του κόμματος των Τεμπών. Ολα μαζί και το καθένα χωριστά απειλούν την πολιτική σταθερότητα (το ΠΑΣΟΚ ήδη, με την επιπόλαιη πρότασή του για τα funds, είναι σαν να προεικάζει για τη χώρα ένα στάτους κρίσης). Ολα τα κόμματα που προανέφερα, αν και έχουν πολλές φορές αποτύχει να ανατρέψουν τη σταθερότητα, συνεχίζουν να προετοιμάζονται για τη μητέρα των μαχών· τις εκλογές.

Hλίας Κανέλλης

(Εξαίρεσε μόνο το ΚΚΕ. Οχι γιατί το συμπαθεί αλλά γιατί το κατατάσσει σε άλλη, χειρότερη κατηγορία. Και γιατί αυτοί που θα ψηφίσουν ΚΚΕ είναι απίθανο να προέλθουν από τη ΝΔ. Ενώ όλα τα άλλα κόμματα, αριστερά και δεξιά της ΝΔ στον εικονικό πολιτικό χάρτη, απειλούν με αφαίμαξη τη ΝΔ του Μητσοτάκη. Ολα μπορούν να της αφαιρέσουν ψηφοφόρους, άλλο περισσότερους άλλο λιγότερους. Οπότε, λίγο το ένα κόμμα, πολύ το άλλο, πέφτει ο Μητσοτάκης κάτω από το 25% και… πιάνει αεροδιάδρομο. Χτύπησε συναγερμό ο μηχανισμός προπαγάνδας του μεγάρου Μαξίμου: πρέπει να ιδρώσετε τη φανέλα. Πρέπει να βάλλετε μπροστά στον ψηφοφόρο το δίλημμα «σταθερότητα ή περιπέτειες», ο εστί μεθερμηνευόμενον – που λέει και ο ευαγγελιστής – «Μητσοτάκης ή χάος». Πώς τους βάζεις όλους σε κοινό παρονομαστή, όταν η πολιτικοϊδεολογική τους ρητορική παρουσιάζει τεράστιες αποκλίσεις; Μπορείς, για παράδειγμα, να βάλεις το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ και όλα τα κομμάτια του άλλοτε ενιαίου ΣΥΡΙΖΑ σε κοινό παρονομαστή: να τα χαρακτηρίσεις εκδοχές της σοσιαλδημοκρατίας. Αυτό, όμως, δεν βολεύει, γιατί η σοσιαλδημοκρατία είναι ένα συστημικό πολιτικό ρεύμα που ουδείς διανοήθηκε να την χαρακτηρίσει φορέα σκόπιμης πολιτικής αστάθειας. Μπορείς, επίσης, να βάλεις τα ακροδεξιά μορφώματα στον ίδιο παρονομαστή, συμπεριλαμβάνοντας και τον Σαμαρά, αν φτιάξει κόμμα. Ούτε αυτό βολεύει, όταν ο μεν Σαμαράς προέρχεται από τα σπλάχνα της ΝΔ, στην οποία επιπροσθέτως κατέχουν περίοπτες θέσεις φασίστες πογκρομιστές σαν τον Βορίδη, άνθρωποι που ζητούσαν να υπάρξουν νεκροί μετανάστες στα σύνορα σαν τον Πλεύρη και θαυμαστές του Παττακού και του πατριάρχη του ελληνικού νεοναζισμού Κ. Πλεύρη σαν τον Γεωργιάδη. Σε κάθε περίπτωση, δεν μπορείς να βάλεις στον ίδιο παρονομαστή τη σοσιαλδημοκρατία με την ακροδεξιά. Οπότε κάνεις μια κατασκευή και τους μαζεύεις όλους σ’ αυτήν: «κόμμα των Τεμπών». Εκτός του ότι αυτή καθαυτή η κατασκευή θυμίζει την ετοιμόρροπη καλύβα του καραγκιόζη, είναι στο φινάλε προβληματική για το αφεντικό. Γιατί η συντριπτική πλειοψηφία του λαού έχει εδραία πεποίθηση ότι στα Τέμπη διαπράχτηκε ένα μαζικό έγκλημα, για το οποίο την ευθύνη φέρει η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Η οποία, εκτός του ότι δε ανέλαβε την ευθύνη της, διέπραξε και το έγκλημα της συγκάλυψης. Οταν το έγκλημα στα Τέμπη κατέβασε στο δρόμο πάνω από ένα εκατομμύριο ανθρώπους σε όλη τη χώρα, τόσους όσους δεν είχε κατεβάσει κανένα άλλο ζήτημα εδώ και δεκαετίες, το να χαρακτηρίζεις σύσσωμη την αντιπολίτευση, αριστερά και δεξιά της ΝΔ, «κόμμα των Τεμπών», μάλλον τιμητικό είναι γι’ αυτήν. Οπότε το δίλημμα «Μητσοτάκης ή χάος», που κατασκεύασες, εύκολα μετατρέπεται σε «οποιονδήποτε άλλο ή άλλη, εκτός από τον Μητσοτάκη». Είναι ντεφορμέ τα παπαγαλάκια, οι γκεμπελίσκοι της μητσοτακικής προπαγάνδας. Δε φταίνε αυτοί. Η κατάσταση είναι τόσο στριμόκωλη για το αφεντικό που στέρεψαν από ιδέες)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo