Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Kαρναβάλια
  • Βγήκαν τα ξεσκονόπανα στο Kefalonia focus
  • To Aλάτι Αυτής Της Θάλασσας (την Παρασκευή 27 Φλεβάρη στην Κόντρα)
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 21 Φλεβάρη
  • Εκτός από γκεμπελίσκος, είναι και θρασύδειλο ανθρωπάριο
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»Ο Τσίπρας προσπαθεί να μαζέψει πασόκους στον ΣΥΡΙΖΑ
Πολιτική

Ο Τσίπρας προσπαθεί να μαζέψει πασόκους στον ΣΥΡΙΖΑ

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr26 Οκτ 2019, 00:00

«Να πάρετε την τύχη της προοδευτικής παράταξης στα χέρια σας, όπως η Κρήτη έκανε από τα χρόνια του Βενιζέλου μέχρι σήμερα». Μ' αυτά τα λόγια απευθύνθηκε ο Τσίπρας στους Χανιώτες που πήγαν να τον ακούσουν στις Μουρνιές. Ούτε Αριστερά ούτε ριζοσπαστισμός. Βενιζελισμός και τα μυαλά στα κάγκελα. Είχε φροντίσει, άλλωστε, να κάνει μια στάση και στο σπίτι του Βενιζέλου, για να σηματοδοτήσει και στο συμβολικό επίπεδο το σκοπό της περιοδείας του. Πρώτα στην Αχαΐα, κοιτίδα του παπανδρεϊσμού, μετά στην Κρήτη και δη στα Χανιά, κοιτίδα του βενιζελισμού. Ο Τσίπρας προσπαθεί να μαζέψει πασόκους στον ΣΥΡΙΖΑ κι αφήνει κάποιους μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ με το… αριστερόμετρο στο χέρι.
 
Για να μη μείνει καμιά αμφιβολία για το στόχο του, επέλεξε να δώσει συνέντευξη σε τοπικό κανάλι από τον προαύλιο χώρο των τάφων των Βενιζέλων στο Ακρωτήρι, χαρακτήρισε τον Βενιζέλο «μεγάλο εθνάρχη» (!!!) και διακήρυξε ότι όλοι οι πασόκοι που νοσταλγούν το παλιό καλό ΠΑΣΟΚ «της πρώτης περιόδου» (όχι από Σημίτη και μετά) δεν έχουν παρά να ενταχθούν στον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος είναι σήμερα ο «ντε φάκτο βασικός κορμός της προοδευτικής δημοκρατικής παράταξης». Ολόκληρη η συνέντευξη γύρω απ' αυτό το θέμα κινήθηκε. O Tσίπρας εμφανίστηκε ως συνεχιστής του βενιζελισμού και του παπανδρεϊσμού και ο δημοσιογράφος τον αβαντάριζε με τις ερωτήσεις του για να επαναλαμβάνει συνεχώς αυτό το πράγμα.
 
Τον ίδιο στόχο είχε και η συμμετοχή του Τσίπρα στη σύναξη των ευρωπαίων σοσιαλδημοκρατών, αυτή τη φορά με την ιδιότητα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και όχι του πρωθυπουργού. Εκανε μια εντυπωσιακή αρχηγική παρουσία στις Βρυξέλλες (ο παλιόφιλος ο Γιούνκερ δεν του χάλασε το χατίρι για μια συνάντηση), ώστε η σύγκριση με την κακομοιριά που ανέδυε η παρουσία της Φώφης να είναι καταλυτική υπέρ του και να χρησιμεύσει στο εσωτερικό πολιτικό παιχνίδι για την άγρα πασόκων. Ακόμα και στη Βουλή και στα αστικά ΜΜΕ, η παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ είναι πάρα πολύ πιο μεγάλη απ' αυτή του ΚΙΝΑΛ, οπότε οι συγκρίσεις γίνονται αυθόρμητα από τους πασόκους ψηφοφόρους. Και η ζυγαριά, βέβαια, γέρνει υπέρ του Τσίπρα. Αλλωστε, και σε προσωπικό επίπεδο δε χωρά σύγκριση μεταξύ Τσίπρα και Φώφης. Ούτε μεταξύ των φλώρων που έχει μαζέψει η Φώφη και των ηγετικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, που έχουν πλέον και τον αέρα και την πείρα από την υπουργική τους θητεία.
 
Ο Τσίπρας εμφανίζεται ως αδίστακτος δημαγωγός, αντιγράφοντας το ανδρεοπαπανδρεϊκό παράδειγμα. Στα Χανιά έφτασε να πει το εξής αμίμητο: «Εγώ πολύ έχω κουραστεί να συζητάω πίσω από κλειστές πόρτες με στελέχη. Θέλω να μιλήσω με τον απλό κόσμο. Γιατί πιστεύω ότι πολλές φορές ο απλός κόσμος λέει μεγαλύτερες σοφίες από τις επεξεργασμένες σοφίες». Πέρα από την αηδιαστική δημαγωγία, εδώ μπορεί εύκολα να διακρίνει κανείς και μια απειλή προς τα στελέχη του «ΣΥΡΙΖΑ του 4%». Το επανέλαβε και στην τηλεοπτική συνέντευξη: «η δική μου άποψη είναι ότι πάντοτε όταν τα κόμματα της αριστεράς ήταν μαζικά και με επαφή στενή με το λαϊκό κόσμο, παρήγαγαν και πιο αριστερή γραμμή. Οταν γίνονται ελιτίστικα, όταν κλείνονται σε κλειστές συνεδριάσεις των πεφωτισμένων χωρίς επαφή με τις μάζες, χωρίς επαφή με τον κόσμο, τότε παρεκκλίνουν της γνήσιας αριστερής γραμμής. Αυτή είναι η εκτίμησή μου και αυτό έχει καταγραφεί και ιστορικά».
 
Και βέβαια, βάφτισε την πλατφόρμα i-syriza, που υποτίθεται ότι δημιουργήθηκε ως φόρουμ ενημέρωσης και συζήτησης, πλατφόρμα εγγραφής μελών στον ΣΥΡΙΖΑ. Το είπε ευθέως σε ομιλία του: «Σας καλούμε όλους να γίνετε μέλη, με πολύ εύκολο τρόπο, αξιοποιώντας και τις νέες τεχνολογίες»! Την επόμενη μέρα κυκλοφόρησε και σχετικό σποτάκι με πρωταγωνιστή τον ίδιο τον Τσίπρα που λέει: «Πάρε τον ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια σου, πληκτρολόγησε isyriza.gr και γίνε μέλος. Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ είσαι εσύ». Κι άσε τον Σκουρλέτη -που (υποτίθεται ότι) ενίσταται στη δημιουργία «κόμματος followers»- να κουρεύεται.
 
Αποκάλυψε και τη θέση που θα υποστηρίξει σε σχέση με την εκλογή προέδρου. Δήλωσε αντίθετος στην τακτική που εγκαινιάστηκε με την εκλογή του Γιωργάκη («όποιος βλέπει φως μπαίνει και ψηφίζει, ανεξάρτητα του εάν ψηφίζει το κόμμα στο οποίο πάει να εκλέξει πρόεδρο», είπε χαρακτηριστικά) τάχθηκε όμως υπέρ της εκλογής από όλα τα μέλη του κόμματος. Οχι για την επόμενη εκλογή, που ο πρόεδρος θα βγει από το συνέδριο, αλλά για το μέλλον. Στόχος του είναι να αποδυναμώσει τους μηχανισμούς των φραξιών, που στέλνουν αντιπροσώπους στο συνέδριο, και να αξιοποιήσει το «γκελ» που κάνει στη μάζα των μελών (ιδιαίτερα αν αυτή εμπλουτιστεί με πρώην πασόκους που έχουν συνηθίσει στις «διά βοής» εκλογές). Η εκλογή από το σύνολο των μελών είναι και μια προσωπική δικλίδα ασφάλειας για τον Τσίπρα. Μια εκλογή «από το λαό» με χαμηλή συμμετοχή (σχεδόν σίγουρο το έχουν αυτό) θα ήταν πλήγμα για το κύρος του «μεγάλου ηγέτη».
 
Του τα χάλασε λίγο ο ξάδερφος Τσίπρας, που τάχθηκε υπέρ της εκλογής από το λαό, επειδή αυτή θα αποτελούσε μείζον πολιτικό γεγονός «επιβεβαιώνοντας την απήχηση του Αλέξη Τσίπρα στο λαό και φέρνοντας εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου κοντά μας» (κόψε κάτι, ρε μεγάλε). Για να εισπράξει το σχόλιο του Λάμπρου από το facebook: «Ρε τι τραβάμε με τα ξαδέλφια… (και δεν εννοώ τα δικά μου»). Σιγά, όμως, που θα δώσουν σημασία στον Λάμπρου, τον οποίο οι Τσιπραίοι θεωρούν γραφικό υπόλειμμα της εποχής του 4%.
 
Ο Τσίπρας θεωρεί ότι αυτός αποτελεί το «δυνατό χαρτί» του ΣΥΡΙΖΑ. Οτι η προσωπική του γοητεία διατηρεί τους δεσμούς του ΣΥΡΙΖΑ με την εκλογική του βάση. Γι' αυτό και βγήκε ο ίδιος σε περιοδείες σε όλη την Ελλάδα, στις οποίες προβάλλει τις δικές του θέσεις. Ετσι, καπελώνει τις φράξιες που έχουν αντίθετες θέσεις και αρνείται να διαπραγματευθεί μαζί τους. Ξέρει ότι δεν μπορούν να του κάνουν τίποτα, γιατί δεν έχουν εναλλακτική λύση για την αρχηγία. Αλλωστε, ολόκληρη η πορεία του Τσίπρα και της παρέας του στον ΣΥΡΙΖΑ ήταν μια αλυσίδα από εσωκομματικά πραξικοπηματάκια, στα οποία οι άλλοι δεν μπορούσαν να αντιδράσουν και στο τέλος έδιναν μια μάχη οπισθοφυλακών για να μην τα χάσουν όλα. Το ίδιο θα επαναληφθεί και τώρα. Δεν πρόκειται, βέβαια, να εισρεύσουν οι μάζες των ψηφοφόρων στον κομματικό μηχανισμό του ΣΥΡΙΖΑ, όμως ο Τσίπρας θα δώσει ρόλο στους πασόκους και θα επεκτείνει και ενισχύσει την προσωπική του ηγεμονία.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΑρχισε το πατιρντί
Επόμενο άρθρο Αποκαλύπτονται οι όψιμοι ψευδείς ισχυρισμοί των νεοναζιστών

Σχετικά Αρθρα

Βγήκαν τα ξεσκονόπανα στο Kefalonia focus

Πολιτική 21 Φεβ 2026, 07:23

Ολοι/ες την Παρασκευή 27 Φλεβάρη στο Εφετείο – Θα ανακοινωθεί η απόφαση για την εγκληματική νεοναζιστική συμμορία ΧΑ

Πολιτική 20 Φεβ 2026, 21:27

Γιατί μπουκώνουν με χρήμα τα Μαζικά Μέσα Παραπληροφόρησης, για «ενημέρωση» των κτηνοτρόφων για την ευλογιά;

Αγροτικά 20 Φεβ 2026, 14:56

Μια σκληρή συντηρητική, νεοφιλελεύθερη, αδίστακτη καριερίστρια (για την Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ)

Πολιτική 17 Φεβ 2026, 21:56

Δένδιας γιοκ: καζάν-καζάν για τρεις (με άνισα μερίδια)

Πολιτική 13 Φεβ 2026, 19:24

Πού το πάει η καμαρίλα των Γλίξμπουργκ;

Πολιτική 13 Φεβ 2026, 14:25
Ροή Ειδήσεων
Κόντρες

Kαρναβάλια

21 Φεβ 2026, 08:03
Πολιτική

Βγήκαν τα ξεσκονόπανα στο Kefalonia focus

21 Φεβ 2026, 07:23
Πολιτισμός

To Aλάτι Αυτής Της Θάλασσας (την Παρασκευή 27 Φλεβάρη στην Κόντρα)

21 Φεβ 2026, 05:36
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

21 Φεβ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 21 Φλεβάρη

21 Φεβ 2026, 00:01
Υγεία

Εκτός από γκεμπελίσκος, είναι και θρασύδειλο ανθρωπάριο

20 Φεβ 2026, 22:41
Πολιτική

Ολοι/ες την Παρασκευή 27 Φλεβάρη στο Εφετείο – Θα ανακοινωθεί η απόφαση για την εγκληματική νεοναζιστική συμμορία ΧΑ

20 Φεβ 2026, 21:27
Διεθνή

Ναΐμ Κάσεμ: Η Χεζμπολά θα απαντήσει στην επιθετικότητα των σιωναζιστών

20 Φεβ 2026, 19:22
Αγροτικά

Γιατί μπουκώνουν με χρήμα τα Μαζικά Μέσα Παραπληροφόρησης, για «ενημέρωση» των κτηνοτρόφων για την ευλογιά;

20 Φεβ 2026, 14:56
Υγεία

Γιατί η 1η ΥΠΕ δεν απαντά στην ΕΙΝΑΠ που ρωτάει σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι προκηρύξεις του 2025 για προσλήψεις γιατρών;

20 Φεβ 2026, 14:03
Διεθνή

Χαμάς (για μια ακόμα φορά): Ονειρο απατηλό ο αφοπλισμός της Παλαιστινιακής Αντίστασης

Οι ένοπλες δυνάμεις της Αντίστασης θα διαλυθούν μόνο όταν ενταχτούν στο στρατό ενός ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους

20 Φεβ 2026, 12:35
Κόντρες

Τα στρατά του Κούλη στη Γάζα

20 Φεβ 2026, 10:51
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 20 Φλεβάρη

20 Φεβ 2026, 00:01
Εργατικά

Τα πειθαρχικά δεν μας τρομοκρατούν – Ανταπόκριση από την Τρίπολη

19 Φεβ 2026, 21:05
Οικονομία

Πάρτε κελεμπίες, απόκριες έχουμε…

19 Φεβ 2026, 20:42
Παιδεία

ΕΣΔΕΠ ΑΠΘ: Δεν θα επιτρέψουμε τη μετατροπή των πανεπιστημίων σε κοινωνικά, πολιτιστικά, πολιτικά αποστειρωμένους χώρους

19 Φεβ 2026, 20:02
Ιστορία

Ενας Ακροναυπλιώτης, από τους 200 της Καισαριανής, σαν θεατρικός ήρωας του Γκόρκι

19 Φεβ 2026, 18:29
Καταστολή

Νοσοκομείο Νίκαιας: ΜΑΤ και χημικά ενάντια σε γιατρούς και νοσηλευτές

Ο Γεωργιάδης συνεχάρη τα ΜΑΤ που τον γλίτωσαν από τους «κομμουνιστές»!

19 Φεβ 2026, 14:24
Διεθνή

H Oλιβιά Ζεμόρ, πρόεδρος της γαλλικής Europalestine, κατηγορείται για… «υποστήριξη της τρομοκρατίας»

19 Φεβ 2026, 13:44
Καταστολή

Από αναβολή σε αναβολή η δίκη των μπάτσων-δολοφόνων του Βασίλη Μάγγου

19 Φεβ 2026, 13:25
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 21 Φλεβάρη

Ημέρα μητρικής γλώσσας.

Ημέρα ξεναγών.

Μπαγκλαντές: Ημέρα μαρτύρων (1952).

1848: Τυπώνεται στο Λονδίνο το «Μανιφέστο του Κομμουνιστικού Κόμματος».

1907: Οι μπολσεβίκοι Πάβελ Γκούλεφ και Μιχαήλ Φρούνζε εκτελούν τον υπαστυνόμο Νικήτα Περλόφ (Ρωσία).

1936: Αμνηστία σε 30.000 πολιτικούς κρατούμενους στην Ισπανία.

1942: Παραιτείται η κατοχική κυβέρνηση του Τσολάκογλου, πρωθυπουργός αναλαμβάνει ο αντιπρόεδρός της Λογοθετόπουλος.

1955: Οι καθηγητές μέσης εκπαίδευσης υποβάλλουν μαζικά παραιτήσεις γιατί καθυστερεί η επίλυση των προβλημάτων τους (δεν γίνονται αποδεκτές).

1972: Οκτώ μέλη της RAF με μάσκες καρναβαλιού παίρνουν 285.000 μάρκα από την Τράπεζα Παρακαταθηκών και Δανείων (Γερμανία).

1973: Η χούντα ανακοινώνει άλλες 96 διακοπές αναβολής στράτευσης, κατάληψή της Νομικής από 4.000 φοιτητές.

1973: Βόμβα της ΕΑΝ στο Καλαμάκι.

1985: Εκτελούνται ο εκδότης της «Απογευματινής» Νίκος Μομφεράτος και ο οδηγός του Γιώργος Ρουσέτης (17Ν).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Ξέρω το αίτημά σας. Ξέρω τι περιμένετε από μένα. Εχω πλήρη επίγνωση – πιστέψτε με. Και της ευθύνης και του βάρους της ευθύνης (…) Μαζί να βάλουμε τα πανιά και τα ξάρτια στο νέο καράβι για την Ιθάκη. Ενα καράβι γερό, καλοτάξιδο, γρήγορο, που δεν θα φοβάται τους καιρούς και τις θύελλες που μας περιμένουν. Με αξιόμαχο πλήρωμα, νέους αλλά και έμπειρους ναύτες και αξιωματικούς (…) Μαζί να χαράξουμε τη ρότα της πατρίδας για την Ιθάκη.

Aλέξης Τσίπρας

(Γραμμένος από τους λογογράφους του ο νέος χρησμός, δεν είναι και τόσο χρησμός. Το «νέο καράβι» είναι το κόμμα που ετοιμάζει. Και η «Ιθάκη» είναι η κυβερνητική εξουσία. Το μόνο που δεν είπε είναι το πότε θα ανακοινωθεί επίσημα το νέο κόμμα και ποιο θα είναι το όνομά του. Δεν τα έχει αποφασίσει; Εκτιμούμε πως όλα είναι αποφασισμένα και πως ακολουθείται συγκεκριμένη στρατηγική «επικοινωνίας», που εκπόνησε η γαλλική Publicis Communications. Επίσημα δεν έχει ανακοινωθεί συνεργασία με την εν λόγω εταιρία, αλλά αυτά ποτέ δεν ανακοινώνονται ή ανακοινώνονται εκ των υστέρων. Ασχολείται πλέον κανείς με το βιβλίο του Τσίπρα; Οχι. Το βιβλίο χρησιμοποιείται απλά ως όχημα για να οργανώνονται πολιτικές συγκεντρώσεις στις μεγάλες πόλεις της χώρας: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Γιάννενα, Λάρισα, προφανώς θ’ ακολουθήσει το Ηράκλειο, ίσως καμιά Μυτιλήνη ή καμιά Ρόδος. Αυτές οι συγκεντρώσεις και οι αραιές αλλά στοχευμένες παρεμβάσεις του Τσίπρα με δηλώσεις, συντηρούν το εγχείρημα στην πολιτική επικαιρότητα και δημιουργούν ένα κλίμα αναμονής. Την ίδια στιγμή, το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ βρίσκεται σε μια διαδικασία συνεχούς φθοράς, ενώ ΣΥΡΙΖΑ και κοινοβουλευτική ομάδα της ΝέΑρ έχουν «κατεβάσει τα μολύβια» και περιμένουν. Η Καρυστιανού, που ως πρόεδρος του συλλόγου των οικογενειών θυμάτων των Τεμπών συγκέντρωνε υποστήριξη από τ’ αριστερά, κυρίως από νεολαία, απομακρύνεται ολοένα και περισσότερο απ’ αυτό το ακροατήριο και θα της μείνει μόνο το ακροατήριο των ψεκ. Προφανώς, η fabriqué en France εκλογική στρατηγική προβλέπει να ανακοινωθεί το κόμμα Τσίπρα όταν θα έχει βαθύνει κι άλλο η φθορά των όμορων χώρων, ώστε να μπορεί να έχει πολυσυλλεκτικότητα. Και θα μας φαινόταν παράξενο αν η ανακοίνωση του κόμματος δε συνοδευόταν και από κάποια ονόματα που θα πλαισιώσουν τον μεσσία. Οσο για την «αυτοοργάνωση» κατά το πρότυπο με το οποίο ο Ανδρέας Παπανδρέου οργάνωσε το ΠΑΣΟΚ το 1974, μόνο ως ανέκδοτο ακούγεται. Καταρχάς, ο Παπανδρέου είχε γύρω του πληθώρα στελεχών: από το αντιδικτατορικό ΠΑΚ μέχρι τη λεγόμενη αριστερή πτέρυγα και τη νεολαία της προδικτατορικής Ενωσης Κέντρου. Και το 1974 ήταν μια εποχή τεράστια πολιτικοποίησης και κοινωνικής ενεργοποίησης, κάτι που δεν ισχύει για το 2026. Αυτό που θα στήσει ο Τσίπρας θα είναι απλά ένας μηχανισμός οργανωτικής δουλειάς και όχι ένα μαζικό κόμμα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo